Upplevelser i

Reykjavik

Islands huvudstad kommer garanterat att värma upp dig med dess imponerande vulkanlandskap, varma källor och andra natursköna sevärdheter.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Gratis avbokning

Avbryt upp till 24 timmar innan din aktivitet börjar för full återbetalning.

De bästa sakerna att göra i Reykjavik

Reykjavik är en pytteliten stad långt bort från resten av världen, så varför skulle någon vilja åka dit? Jo, till att börja med har vi ju det dramatiska och natursköna vulkanlandskapet, de varma källorna och Reykjaviks egensinniga kultur med vackra monument där du slipper trängas. Och det är bara den yttersta toppen av isberget!

 • Islands nationalmuseum

  1. Islands nationalmuseum

  Sugen på en resa genom den fascinerande isländska historien? Nationalmuseet är lätt att hitta från sjön Tjörnin, men om du mot förmodan går vilse är det "bara" att fråga någon lokalbo efter Þjóðminjasafn!

 • Perlan

  2. Perlan

  Den sagolika glaskupolen Perlan är inte bara hem åt utställningen Wonders of Iceland och en imponerande artificiell geyser utan huserar även en av stadens bästa restauranger. Utsikten är lika svårslagen som maten!

 • Hallgrímskirkja

  3. Hallgrímskirkja

  Hallgrímskirkja är en byggnad som inspirerats av Islands vulkaniska bergsformationer. Från den högsta våningen har du Reykjaviks bästa utsikt!

 • Harpa - Reykjaviks konserthall och konferenscenter

  4. Harpa - Reykjaviks konserthall och konferenscenter

  Rekjaviks kulturella hjärta är utan tvekan Harpa. Där spelar inte bara de stora banden, lokalerna är dessutom något av en fixpunkt för nordisk formgivning och arkitektur!

 • Blå lagunen

  5. Blå lagunen

  Blå lagunen är ett jordvärmt hälsospa som gjort sig känt för sina fantastiska behandlingar och vackra faciliteter. Om du vill uppleva ett lite annorlunda strandliv är Nauthólsvík Geothermal Beach ett alternativ.

 • Kolaportids loppmarknad

  6. Kolaportids loppmarknad

  Nere vid gamla hamnen finns inte bara kläder, vinylskivor och andra typiska loppmarknadsprylar, utan även klassiska delikatesser som fermenterad haj (som väl borde kallas surhaj?). Se till att ha med dig kontanter, för det går inte att betala med kort och kön till bankomat ringlar alltid lång.

 • Elliðaárdalur

  7. Elliðaárdalur

  Den grönskande dalen runt Elliðaárdalur är ett av de mest populära utflyktsmålen i hela Reykjavik. Och fisket är utmärkt, i floden finns rikligt med både röding, öring och lax.

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Mellan juni och augusti är dagarna långa och ljusa, men om du vill se norrsken är det bättre att åka på vintern. Tänk dock på att norrskenet är väldigt svårförutsebart, så om du vill vara säker på att uppleva det är det bäst att boka in ett längre besök i Reykjavik och hålla ett öga på de dagliga väderprognoserna.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Trots att Reykjavik är en så liten stad formligen myllrar den av kulturliv, så hur länge du vill stanna beror helt på hur mycket du vill hinna med. En helg räcker för att hinna se Reykjaviks främsta sevärdheter, men om du vill uppleva det unika landskapet, eller se mer av stadens excentriska nattliv och blomstrande musikscen så bör du stanna en vecka allraminst.

 • Hur dyrt är det?

  Precis som de flesta andra nordiska städer har Reykjavik rykte om sig att vara rätt dyrt, inte minst med tanke på hur litet det är. Å andra sidan är det inte dyrare att semestra där än i exempelvis London eller Paris, och ytterligare en god nyhet är att du slipper oväntade tilläggskostnader och dessutom kan förvänta dig att verkligen få valuta för pengarna.

Praktisk information

 • Språk
  Isländska
 • Valuta
  Isländska kronor (ISK)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +354
 • Bäst tid att åka
  Sommaren

Andre seværdigheder i Reykjavik

Vil du se alle oplevelser i Reykjavik? Klik her for en fuld oversigt

Vad besökare tycker om Reykjavik

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 35 901 omdömen

Superbra utflykt med en trevlig guide (Jona) som verkligen kunde sitt område. Vi hade monumental tur med vädret också, inte ett enda moln på himlen, så trots corona-nojan blev det en grym dag!

En fantastisk tur som innefattade många av de bästa sevärdheterna på Island. Transport i minibuss med påläst lokal guide. Allt igenom en toppenupplevelse!

Tack väldigt engagerad guide. Vi hade mängder av vikvalar och flera knölvalar. Väldigt fin båt med lyx känsla.

Excellent guide! Exciting trip to the glacier. Unfortunately the ice cave had vanished due to the melting ice.

En väl planerad dag. Även om den fick ändrade planer och det inte blev något bad i Secret Lagoon