Reykjavik
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Reykjavik

Se alla upplevelser i Reykjavik

Toppsevärdheter i Reykjavik

De bästa sakerna att göra i Reykjavik

Reykjavik är en pytteliten stad långt bort från resten av världen, så varför skulle någon vilja åka dit? Jo, till att börja med har vi ju det dramatiska och natursköna vulkanlandskapet, de varma källorna och Reykjaviks egensinniga kultur med vackra monument där du slipper trängas. Och det är bara den yttersta toppen av isberget!

Islands nationalmuseum

Islands nationalmuseum

Sugen på en resa genom den fascinerande isländska historien? Nationalmuseet är lätt att hitta från sjön Tjörnin, men om du mot förmodan går vilse är det "bara" att fråga någon lokalbo efter Þjóðminjasafn!

Perlan

Perlan

Den sagolika glaskupolen Perlan är inte bara hem åt utställningen Wonders of Iceland och en imponerande artificiell geyser utan huserar även en av stadens bästa restauranger. Utsikten är lika svårslagen som maten!

Hallgrímskirkja

Hallgrímskirkja

Hallgrímskirkja är en byggnad som inspirerats av Islands vulkaniska bergsformationer. Från den högsta våningen har du Reykjaviks bästa utsikt!

Harpa - Reykjaviks konserthall och konferenscenter

Harpa - Reykjaviks konserthall och konferenscenter

Rekjaviks kulturella hjärta är utan tvekan Harpa. Där spelar inte bara de stora banden, lokalerna är dessutom något av en fixpunkt för nordisk formgivning och arkitektur!

Blå lagunen

Blå lagunen

Blå lagunen är ett jordvärmt hälsospa som gjort sig känt för sina fantastiska behandlingar och vackra faciliteter. Om du vill uppleva ett lite annorlunda strandliv är Nauthólsvík Geothermal Beach ett alternativ.

Kolaportids loppmarknad
Foto: Luc Van Braekel@flickr (CC BY 2.0)

Kolaportids loppmarknad

Nere vid gamla hamnen finns inte bara kläder, vinylskivor och andra typiska loppmarknadsprylar, utan även klassiska delikatesser som fermenterad haj (som väl borde kallas surhaj?). Se till att ha med dig kontanter, för det går inte att betala med kort och kön till bankomat ringlar alltid lång.

Elliðaárdalur

Elliðaárdalur

Den grönskande dalen runt Elliðaárdalur är ett av de mest populära utflyktsmålen i hela Reykjavik. Och fisket är utmärkt, i floden finns rikligt med både röding, öring och lax.

Planera ditt besök i Reykjavik

Bästa besökstid

Mellan juni och augusti är dagarna långa och ljusa, men om du vill se norrsken är det bättre att åka på vintern. Tänk dock på att norrskenet är väldigt svårförutsebart, så om du vill vara säker på att uppleva det är det bäst att boka in ett längre besök i Reykjavik och hålla ett öga på de dagliga väderprognoserna.

Hur länge ska jag stanna?

Trots att Reykjavik är en så liten stad formligen myllrar den av kulturliv, så hur länge du vill stanna beror helt på hur mycket du vill hinna med. En helg räcker för att hinna se Reykjaviks främsta sevärdheter, men om du vill uppleva det unika landskapet, eller se mer av stadens excentriska nattliv och blomstrande musikscen så bör du stanna en vecka allraminst.

Hur dyrt är det?

Precis som de flesta andra nordiska städer har Reykjavik rykte om sig att vara rätt dyrt, inte minst med tanke på hur litet det är. Å andra sidan är det inte dyrare att semestra där än i exempelvis London eller Paris, och ytterligare en god nyhet är att du slipper oväntade tilläggskostnader och dessutom kan förvänta dig att verkligen få valuta för pengarna.

Praktisk information

 • Språk
  Isländska
 • Valuta
  Isländska kronor (ISK)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +354
 • Bäst tid att åka
  Sommaren

Att göra i Reykjavik

De mest populära sevärdheterna i Reykjavik

Städer i Island

Alla saker att se i Reykjavik

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Reykjavik? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Reykjavik

Otroligt vacker natur. Bra kläder nödvändigt.

Allt vi såg var sevärt. Black beach höll på att ta andan ur oss fullständigt - det blåste storm. Tyvärr saknades hörlurar till paddorna och mina egna har en helt annan typ av kontakt. Flera av sätenas kontakter var sönderbrutna, som tur var fanns det gott om plats att välja mellan. Guiden var undermålig. Vi fick veta att islänningar äter hästkött och att det finns fler får och fler bilar än människor på ön. I övrigt verkade hans jobb bestå i att tala om när vi skulle vara tillbaka i bussen. Mot vissa resenärer var han rentav oförskämd. Lågvattenmärket var väl när han bad oss att inte stjäla de paddor han ev glömt att samla in. Så bra tur med kass guide.

Från Reykjavik: Heldagstur till södra Island Omdöme från: Agneta, 04/25/2019

Rundturen var fantastisk. Guiden var en kunnig historieberättare.

Informationen av tjejen som plockade upp oss vid busshållplats 8 kunde ha varit mera utförlig. Vi viftades in i en stor buss och sen kom de och ropade upp vårt namn för det visade sig att vi skulle med en minibuss som väntade på oss. Rundturen var intressant och innehållsrik. Jag skulle ha velat ha mera tid på mig vid Tingvellir. Badtiden vid Blå Lagunen kändes också lite stressig med tanke på att man betalade en hel del skillt för den vistelsen. Vår guide var en fantastiskt kunnig och skicklig historieberättare. Jag uppskattade speciellt att hab kunde så mycket om Islands naturgeografi och historia.

En fantastisk guide som bjöd på sig själv.

Fantastisk upplevelse. Vi fick tyvärr inte meddelande om ändrad upphämtningsplats och höll därför på att missa hela resan men guide och medresenärer väntande på oss. Vi fick ett SMS om att vi inte hade kommit till mötesplatsen och vi hann ta oss till den nya platsen. Guiden var lagom personlig och berättade om att han som ung planterat träd på loven. Tusen tack!

Iceland Excursion - alltid bra och pålitliga.

Bussbolaget beläget inom gångavstånd från flera hotell och centrum. Pick-upp därför inte nödvändigt med tanke på att man ändå går en hel del på Island. Iceland Ecxursion känns som ett mycket pålitligt företag med flera bra utflykter. Mycket bra guider - ofta medelålder/äldre med gedigen erfarhet och kunskap om det fantastiska Island.

Transfer mellan Keflavíks flygplats och Reykjavik stadskärna Omdöme från: Ann-Christine, 06/20/2019

Underbara landskap och fantastiska vidder

Superfin resa, superbra guide, Jonas, skönt åka i liten grupp. Aningen stressad resa eftersom det är mycket som ska hinnas med på resan och långa sträckor att ta sig. Personligen hade jag lätt kunnat strunta i kirkjufjell eftersom de andra platserna var ännu mer fantastiska!