Våra mest rekommenderade saker att göra i Reykholt, Sydisland

Laugarvatn Fontana: Geotermisk brödbakningsupplevelse

1. Laugarvatn Fontana: Geotermisk brödbakningsupplevelse

Ta del av en unik bakupplevelse i hjärtat av Gyllene cirkeln, den populäraste rutten på Island. Ta en promenad runt det geotermiska området och lär dig om historien bakom denna bakteknik. Bevittna själv hur den mörka rågdegen tillagas och sedan begravs i den varma marken med en livlig 30-minuters demonstration. Upptäck hur den långsamma tillagningen på 24 timmar ger brödet dess minnesvärda smak. Få provsmaka en färsk sats lavabröd, placerad i marken dagen innan. Geotermisk bad erbjuds också vid Laugarvatn Fontana, dock måste biljetter för bad bokas separat.

Reykjavik: Upplev Islands gyllene cirkel med biljetter

2. Reykjavik: Upplev Islands gyllene cirkel med biljetter

Upptäck Islands vilda naturskönhet på en guidad rundtur i Gyllene Cirkeln. Res på den 300 km långa slingan från Reykjavík och utforska höjdpunkter, inklusive Kerið Volcano Crater, Thingvellir National Park och Gullfoss Waterfall. Gå ombord på minibussen i centrala Reykjavik och börja ditt äventyr över Islands gyllene cirkel. Anländer till Thingvellir nationalpark och beundrar dess robusta naturliga skönhet och spektakulära utsikt över den nordatlantiska divergerande åsen. Stanna till vid den familjeägda Fríðheimar Farm, där familjen har odlat tomater och gurkor sedan 1995. Fortsätt till stallet för att träffa islandshästar och till och med klappa dem. Ta en paus för lunch (på egen bekostnad) i växthuset, där du kan köpa lokala produkter på menyn. Bevittna de magnifika Gullfossfallen, som anses vara det mest enastående av Islands 30 000 vattenfall. Förundras över de kraftfulla kaskaderna när de störtar ner i Gullfossgjúfurs kanjon och ta hisnande bilder av naturen i arbete. Därefter tar du dig till Kerið, en slående kratersjö fylld med mjölkigt blågrönt vatten och omgiven av svarta och röda sluttningar. Spåra det vulkaniska ursprunget till denna fridfulla kratersjö och upptäck hur vulkanisk aktivitet formade regionen. Ge dig ut på ett enastående äventyr på Island på en guidad tur som sammanställts av GetYourGuide. Njut av ingående kommentarer från din guide när du upptäcker de karga landskapen och spektakulära naturupplevelserna i den ikoniska Gyllene cirkeln.

Laugarvatn: Inträdesbiljett till Laugarvatn Fontana geotermiska bad

3. Laugarvatn: Inträdesbiljett till Laugarvatn Fontana geotermiska bad

Ingången till de geotermiska baden vid Laugarvatn Fontana kommer att fullborda din upplevelse av Gyllene cirkeln och förstärka lokalbefolkningens tradition, att bada i ångan och det varma vattnet som strömmar oändligt från marken. Njut av inträde till geotermiska bad, naturliga ångbad och användning av dusch och omklädningsrum med skåp. Schampo, balsam, krämer och bomullsrondeller finns tillgängliga i omklädningsrummen utan kostnad.

Reykjavik: Gyllene cirkeln, Friðheimar och Sky Lagoon dagstur

4. Reykjavik: Gyllene cirkeln, Friðheimar och Sky Lagoon dagstur

Denna tur börjar med vår kostnadsfria upphämtningsservice i centrala Reykjavík. Vi åker ut ur staden för att börja vår dag på den underbara isländska landsbygden. Kerið är en vulkankrater som bildades efter ett enormt utbrott för över 1000 år sedan. Njut av utsikten längs kratertoppens gångväg eller gå nerför trapporna till sjön nedanför. Det finns fantastiska fotomöjligheter från varje utsiktspunkt. TFriðheimar farm är ett geotermiskt uppvärmt växthus och en hästgård. Här får du träffa den lilla islandshästen och se en hästshow med demonstration av deras unika gångarter. Därefter får du en rundtur i växthuset där tomater och gurkor produceras i en imponerande skala. Utforska Geysir geotermiska park, hem för den namngivna Geysir, även om det är dess yngre syster Strokkur som nu erupterar regelbundet. Du kommer att hinna bevittna flera utbrott eftersom det sker ungefär var 7:e till 10:e minut. Ta en lugn promenad runt och se andra bubblande pooler med den distinkta svavellukten som ligger tungt i luften. Bara en kort bilresa från Geysir ligger det oerhört kraftfulla vattenfallet Gullfoss. Vattenfallet ligger vid floden Hvitá, som i sin tur får sitt vatten från smältvattnet från Langjökull-glaciären i norr. Här möts du först av vattendimman från fallen innan du ens ser dem. Ta vandringsleden ner till fallen eller håll dig till den högre vägen för en fågelperspektiv. Det finns inget fel val här. Thingvellir nationalpark är ett av UNESCO:s världsarv. Här möttes islänningarna i ett gammalt parlament, världens längsta sammanhängande parlament, som nu ligger i Reykjavík. Men kanske ännu viktigare är att man här kan se den kontinentala sprickan mellan de amerikanska och euroasiatiska tektoniska plattorna, en spricka som ökar i storlek för varje år. Gå mellan kontinenterna! Vi besöker en av Islands mest älskade geotermiska laguner, Sky Lagoon. Dina Pure Pass-biljetter ger dig tillgång till både själva lagunen med dess imponerande infinitypool med hisnande havsutsikt samt den kompletta 7-stegs rituella upplevelsen. Detta inkluderar en av världens mest fantastiska bastur med havsutsikt från golv till tak, kroppsskrubb, kall avsvalkningspool och ångbad. Observera att ordningen på stoppen kan ändras av logistiska skäl. Ibland kanske vi börjar dagen vid Sky Lagoon.

Entrébiljett till Krauma geotermiska bad

5. Entrébiljett till Krauma geotermiska bad

Skäm bort dig själv med inträde till de geotermiska baden i Krauma, där flera utomhuspooler värms upp av den varma källan Deildartunguhver. Njut av det varma vattnet medan du beundrar den spektakulära utsikten över den naturliga omgivningen. Ta dig till baden för att börja din avkopplande upplevelse. Du har tillgång till sex bad - fem varma och ett kallt - samt två ångbad. Det finns utomhusduschar och ett relaxrum där gästerna kan luta sig tillbaka och njuta av en varm brasa. Badrockar finns att hyra, och i omklädningsrummen finns schampo, balsam, tvål, kroppslotion och hårtork. Är du hungrig? Restaurangen på plats serverar isländska rätter (kan köpas på egen bekostnad), tillagade med ingredienser från lokala bönder och producenter.

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths, och vattenfall Tour

6. Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths, och vattenfall Tour

Börja i Reykjavik och bege dig till Borgarnes, porten till västra Island. Gör ditt första stopp vid Deildartunguhver, den mest kraftfulla varma källan i Europa, som är så stark att den ger varmvatten och kraft till lokalbefolkningen i milsvida omgivningar. Tillbringa lite tid med att gå bland de ångande ångmolnen. Flytta till Hraunfossar, även känd som "Lava Waterfalls". Ta in synen från flera utsiktsplattformar och se hur vattnet sträcker sig nästan en kilometer över uråldriga lavafält, med smältvatten från Langjökull-glaciären som rinner ut i Hvitaälven. Bara några meter bort ligger Barnafoss, även känd som "barnens vattenfall", uppkallad efter den tragiska berättelsen om två lokala barn. Ditt nästa stopp är Husafell, en hisnande skogsoas och en historisk plats med traditionella torvhus och till och med några "alvhyddor" för att glädja barnen också. Se spännande verk av lokala konstnärer, såväl som den berömda "Lifting Stone of Husafell". Från Husafell, transporteras i 4x4-bilar längre in i landet till Deildargil Canyon, där du kommer att se Langifoss, ett högt vattenfall i två nivåer utanför allfarvägen och som få människor känner till. Fortsätt till turens höjdpunkt, Canyon Baths, för en traditionell isländsk varm källa på en hållbar, avlägsen plats som finns djupt inne i den magnifika Hringsgil-ravinen. Bada i 3 geotermiskt uppvärmda stenpooler med varierande temperaturer (30-41°C eller 86-105°F), tillsammans med en kallvattenpool och ett svalkande vattenfall. Känn dig avslappnad i den fridfulla atmosfären, tack vare den begränsade kapaciteten på 20 besökare åt gången. Föreställ dig hur det var för de tidiga nybyggarna att bada på samma sätt. Gör ditt sista stopp vid Reykholt, som brukade vara Snorri Sturlusons medeltida hem, en berömd isländsk historiker och hövding. Besök Snorralaug (Snorres bassäng), en annan traditionell naturlig varm källa, där lokalbefolkningen har badat sedan 1100-talet. Därifrån återvänder du till huvudstaden efter en dag av förundran och utforskning i västra Islands vilda vildmarker.

Från Reykjavik: Lavagrotta, varma källor och vattenfall

7. Från Reykjavik: Lavagrotta, varma källor och vattenfall

Efter att du har hämtats från ditt boende reser du västerut till det historiska området Borgarfjörður, en region som kan betraktas som platsen för de flesta av de isländska sagorna. Först besöker du det charmiga vattenfallet Glanni och det geotermiska området Deildartunguhver. Därefter ser du underbara Hraunfossar, en serie vattenfall som är utspridda på en sträcka av ungefär 900 meter. Vattnet rinner ut från Hallmundarhraun, ett lavafält som bildades för cirka 1 000 år sedan under ett massivt utbrott av en vulkan som låg under glaciären Langjökull. Forsarna som strömmar från lavafältet skapar en av Islands mest hisnande vyer och bara några meter bort hittar du ytterligare ett intressant vattenfall.  Rundturens höjdpunkt är besöket i den färgstarka lavagrottan Viðgelmir. Grottan, som är ungefär 1 600 meter lång, har fantastiska färger och lavaformationer som döljer sig i underjorden. Området kring lavagrottans ingång låter besökaren inse hur kraftfulla vulkanutbrott kan vara. Besök avslutningsvis den historiska platsen Reykholt, där du får veta mer om Islands historia och se Snorralaug, en liten varm källa som använts av lokalbefolkningen sedan 1100-talet. Denna plats nämndes först i de medeltida skrifterna av Snorre Sturlasson, den berömde isländska poeten och politikern som brukade bada där.

Reykjavik: Den gyllene cirkeln - heldagstur

8. Reykjavik: Den gyllene cirkeln - heldagstur

Res säkert och bekvämt från Reykjavik till Gyllene cirkeln på en dagstur till några av Islands mest fantastiska sevärdheter. Börja resan med ett besök på det idylliska växthusodlingscentret Friðheimar, där du kan lära dig om magin bakom odling av läckra, bekämpningsmedelsfria tomater och gurkor med hjälp av geotermisk värme, som Island har i överflöd. Därefter kommer Geysir Hot Spring-området där Strokkur Geyser skjuter vatten upp till 30 meter upp i luften var 4-8 minut i en imponerande uppvisning av naturens krafter. De färgglada landskapen, bubblande gyttjebassängerna och ångande gejsrarna gör detta till en verkligt minnesvärd upplevelse. Fortsätt till Gullfoss vattenfall, som skapats av floden Hvítá, som rasar och störtar ner i en 32 meter djup spricka. Här får du möjlighet att stå bredvid det majestätiska vattenfallet och kanske till och med känna vattenstänket på din hud. Resan omfattar också det historiska och geologiska underverket Thingvellir nationalpark, ett av UNESCO:s världsarv, där de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna dras isär med en hastighet av några centimeter per år.

Reykjavik: Gyllene Cirkeln & Tomatodlingen Kerið Små grupper

9. Reykjavik: Gyllene Cirkeln & Tomatodlingen Kerið Små grupper

Ta dig tillbaka till naturen och upptäck ikonerna i Gyllene Cirkeln på en heldagstur från Reykjavik. Gå in i den historiska nationalparken Thingcelli, där det nationella parlamentet grundades 930 e.Kr. Upptäck var de tektoniska plattorna på två kontinenter är i ständig rörelse. Gör ett snabbt stopp vid Laugarvatn by och på Efstidalur gård för att få en glimt av det lokala livet i området. Gå sedan till Strokkur-gejsern som bryter ut var femte minut vid Geysir geotermiska område. Känn kraften i Gullfoss vattenfall där vattnet som kommer från Langjökull-glaciären rinner oavbrutet i all sin härlighet. Stanna för lunch på tomatgården Friðheimar. Efter lunch kan du beundra den häpnadsväckande Kerið-kratern som är över tre tusen år gammal. Hör fantastiska berättelser från århundradena och upptäck en mängd olika geotermiska landskap längs vägen.

Reykjavík: Gyllene cirkeln rundtur & entré till Blå lagunen

10. Reykjavík: Gyllene cirkeln rundtur & entré till Blå lagunen

Rundturen på Gyllene cirkeln låter dig besöka Islands främsta sevärdheter och börjar med ett besök vid Geysirs geotermiska område, där gejsern Stokkur var 4-8:e minut sprutar vatten upp till en höjd av 30 meter, en spännande uppvisning av naturens kraft. Rundturen fortsätter till Gullfoss, det berömda vattenfallet som skapats av floden Hvítá, och från vilket vattnet kastar sig ned i en 32 meter djup klyfta. Vattenfallen rinner nerför en bred, böjd trappformation med tre steg. Det tredje stoppet på Gyllene cirkeln-rundturen är den historiska och geologiska undret nationalparken Thingvellir. Den Unesco-listade platsen är där de nordamerikanska och eurasiska kontinentalplattorna möts och som glider isär från varandra med en hastighet av några centimeter varje år. I slutet av din fantastiska dag med att utforska naturen åker du tillbaka till Reykjavík och beger dig till den Blå lagunen för att bada i de varma och avkopplande vattnen. Blå lagunen är en av Islands mest berömda turistattraktioner och betraktas av många som en gång i livet-upplevelse. Blå lagunen bjuder på en naturskön omgivning med lavaformationer och mossa, förstklassiga faciliteter, en unik atmosfär och lermasker av kiseldioxid som stramar åt och gör din hud mjuk. Din biljett inkluderar Blå lagunens komfortpaket som ger dig inträde till Blå lagunen, en lermask, användning av handduk och en valfri dryck.Eter att du njutit av allt som Blå lagunen har att erbjuda återvänder du till Reykjavík, utvilad och föryngrad.

Lägg till datum

Saker att göra i
Reykholt, Sydisland

Alla aktiviteter

24 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Reykholt, Sydisland

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Reykholt, Sydisland

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Reykholt, Sydisland?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Reykholt, Sydisland:

Reykholt, Sydisland: Fler aktiviteter och sevärdheter

Reykholt, Sydisland: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Reykholt, Sydisland

Samlat omdöme

4.8 / 5

baserat på 589 omdömen

Howser var vår entusiastiska reseguide som gjorde det mesta av saker som blandades runt på honom i sista minuten - utan tillräckligt med förare slogs två turer i ett liknande område samman. Han hanterade detta fantastiskt och gav oss en mycket djupgående och passionerad rundtur i Gyllene cirkeln, och ännu mer! Jag skulle starkt, starkt rekommendera att begära en turné med honom vid namn om du kunde, han lämnade ett starkt intryck på min grupp. Han älskar uppenbarligen sitt land och är väldigt ivrig att dela all sin insikt med resenärer så att de också kan uppskatta detta vackra land.

Fantastisk turné, fantastisk reseguide (Chiara) och oförglömliga intryck! Visst sitter man mycket på bussen, men det vet man innan. Det fanns tillräckligt med tid på platserna, det fanns mycket information på bussen om landet och människorna och laget var väldigt trevligt. Rekommenderas definitivt för att få ett bra första intryck.

Vilka fantastiska upplevelser vi får, i grottan upplevde vi totalt mörker, längst ner mådde inget ljus och ingenting utom bakterier kunde leva. Bakterier syntes som glittrande fläckar på stenen när man lyser på dem med fick lampa.

En superbra resa där alla förväntningar infrias, kan bara rekommenderas till den som vill uppleva Islands vackra natur