Saker att göra i
Reykholt, Sydisland

Våra mest rekommenderade saker att göra i Reykholt, Sydisland

Laugarvatn Fontana: Geotermisk upplevelse av brödbakning

Laugarvatn Fontana: Geotermisk upplevelse av brödbakning

Ta del av en unik bakupplevelse i hjärtat av den gyllene cirkeln, den mest populära rutten på Island. Ta en promenad runt det geotermiska området och lär dig mer om historien bakom denna bakningsteknik. Bevittna på nära håll hur den mörka rågdegen förbereds och sedan begravs i den varma marken under en livlig 30-minuters demonstration. Upptäck hur den långsamma tillagningen på 24 timmar ger brödet dess minnesvärda smak. Smaka på en färsk omgång lavabröd som grävts ner i marken dagen innan. Geotermiska bad erbjuds också vid Laugarvatn Fontana, men biljetter till bad måste bokas separat.

Reykjavik: Gyllene cirkeln, Friðheimar och Sky Lagoon dagstur

Reykjavik: Gyllene cirkeln, Friðheimar och Sky Lagoon dagstur

Denna tur börjar med vår kostnadsfria upphämtningsservice i centrala Reykjavík. Vi åker ut ur staden för att börja vår dag på den underbara isländska landsbygden. Kerið är en vulkankrater som bildades efter ett enormt utbrott för över 1000 år sedan. Njut av utsikten längs kratertoppens gångväg eller gå nerför trapporna till sjön nedanför. Det finns fantastiska fotomöjligheter från varje utsiktspunkt. TFriðheimar farm är ett geotermiskt uppvärmt växthus och en hästgård. Här får du träffa den lilla islandshästen och se en hästshow med demonstration av deras unika gångarter. Därefter får du en rundtur i växthuset där tomater och gurkor produceras i en imponerande skala. Utforska Geysir geotermiska park, hem för den namngivna Geysir, även om det är dess yngre syster Strokkur som nu erupterar regelbundet. Du kommer att hinna bevittna flera utbrott eftersom det sker ungefär var 7:e till 10:e minut. Ta en lugn promenad runt och se andra bubblande pooler med den distinkta svavellukten som ligger tungt i luften. Bara en kort bilresa från Geysir ligger det oerhört kraftfulla vattenfallet Gullfoss. Vattenfallet ligger vid floden Hvitá, som i sin tur får sitt vatten från smältvattnet från Langjökull-glaciären i norr. Här möts du först av vattendimman från fallen innan du ens ser dem. Ta vandringsleden ner till fallen eller håll dig till den högre vägen för en fågelperspektiv. Det finns inget fel val här. Thingvellir nationalpark är ett av UNESCO:s världsarv. Här möttes islänningarna i ett gammalt parlament, världens längsta sammanhängande parlament, som nu ligger i Reykjavík. Men kanske ännu viktigare är att man här kan se den kontinentala sprickan mellan de amerikanska och euroasiatiska tektoniska plattorna, en spricka som ökar i storlek för varje år. Gå mellan kontinenterna! Vi besöker en av Islands mest älskade geotermiska laguner, Sky Lagoon. Dina Pure Pass-biljetter ger dig tillgång till både själva lagunen med dess imponerande infinitypool med hisnande havsutsikt samt den kompletta 7-stegs rituella upplevelsen. Detta inkluderar en av världens mest fantastiska bastur med havsutsikt från golv till tak, kroppsskrubb, kall avsvalkningspool och ångbad. Observera att ordningen på stoppen kan ändras av logistiska skäl. Ibland kanske vi börjar dagen vid Sky Lagoon.

Reykjavik: Golden Circle Guidad tur med gårdsbesök

Reykjavik: Golden Circle Guidad tur med gårdsbesök

Upptäck Islands vilda naturskönhet på en guidad rundtur i Gyllene Cirkeln. Res på den 300 km långa slingan från Reykjavík och utforska höjdpunkter, inklusive Kerið Volcano Crater, Thingvellir National Park och Gullfoss Waterfall. Gå ombord på minibussen i centrala Reykjavik och börja ditt äventyr över Islands gyllene cirkel. Anländer till Thingvellir nationalpark och beundrar dess robusta naturliga skönhet och spektakulära utsikt över den nordatlantiska divergerande åsen. Stanna till vid den familjeägda Fríðheimar Farm, där familjen har odlat tomater och gurkor sedan 1995. Fortsätt till stallet för att träffa islandshästar och till och med klappa dem. Ta en paus för lunch (på egen bekostnad) i växthuset, där du kan köpa lokala produkter på menyn. Bevittna de magnifika Gullfossfallen, som anses vara det mest enastående av Islands 30 000 vattenfall. Förundras över de kraftfulla kaskaderna när de störtar ner i Gullfossgjúfurs kanjon och ta hisnande bilder av naturen i arbete. Därefter tar du dig till Kerið, en slående kratersjö fylld med mjölkigt blågrönt vatten och omgiven av svarta och röda sluttningar. Spåra det vulkaniska ursprunget till denna fridfulla kratersjö och upptäck hur vulkanisk aktivitet formade regionen. Ge dig ut på ett enastående äventyr på Island på en guidad tur som sammanställts av GetYourGuide. Njut av ingående kommentarer från din guide när du upptäcker de karga landskapen och spektakulära naturupplevelserna i den ikoniska Gyllene cirkeln.

Entrébiljett till Krauma geotermiska bad

Entrébiljett till Krauma geotermiska bad

Skäm bort dig själv med inträde till de geotermiska baden i Krauma, där flera utomhuspooler värms upp av den varma källan Deildartunguhver. Njut av det varma vattnet medan du beundrar den spektakulära utsikten över den naturliga omgivningen. Ta dig till baden för att börja din avkopplande upplevelse. Du har tillgång till sex bad - fem varma och ett kallt - samt två ångbad. Det finns utomhusduschar och ett relaxrum där gästerna kan luta sig tillbaka och njuta av en varm brasa. Badrockar finns att hyra, och i omklädningsrummen finns schampo, balsam, tvål, kroppslotion och hårtork. Är du hungrig? Restaurangen på plats serverar isländska rätter (kan köpas på egen bekostnad), tillagade med ingredienser från lokala bönder och producenter.

Reykjavik: Gyllene cirkeln, tomatodling och Keriðkratern

Reykjavik: Gyllene cirkeln, tomatodling och Keriðkratern

Återvänd till naturen och upptäck ikonerna i Gyllene cirkeln på en heldagstur från Reykjavik. Gå in i den historiska nationalparken Thingcelli, där det nationella parlamentet grundades 930 e.Kr. Upptäck var de tektoniska plattorna från två kontinenter är i ständig rörelse. Gör ett snabbt stopp vid Efstidalur Farm för att få en glimt av det lokala livet i området. Bege dig sedan till gejsern Strokkur, som får utbrott var femte minut i det geotermiska området Geysir. Känn kraften i Gullfoss vattenfall, där vattnet som kommer från Langjökull-glaciären oavbrutet strömmar i all sin prakt. Stanna för lunch på tomatodlingen Friðheimar. Efter lunchen kan du beundra den fantastiska Kerið-kratern, som är över tretusen år gammal. Hör fantastiska berättelser från århundradena och upptäck en mängd olika geotermiska landskap längs vägen.

Från Reykjavik: Lavagrotta, varma källor och vattenfall

Från Reykjavik: Lavagrotta, varma källor och vattenfall

Efter att du har hämtats från ditt boende reser du västerut till det historiska området Borgarfjörður, en region som kan betraktas som platsen för de flesta av de isländska sagorna. Först besöker du det charmiga vattenfallet Glanni och det geotermiska området Deildartunguhver. Därefter ser du underbara Hraunfossar, en serie vattenfall som är utspridda på en sträcka av ungefär 900 meter. Vattnet rinner ut från Hallmundarhraun, ett lavafält som bildades för cirka 1 000 år sedan under ett massivt utbrott av en vulkan som låg under glaciären Langjökull. Forsarna som strömmar från lavafältet skapar en av Islands mest hisnande vyer och bara några meter bort hittar du ytterligare ett intressant vattenfall.  Rundturens höjdpunkt är besöket i den färgstarka lavagrottan Viðgelmir. Grottan, som är ungefär 1 600 meter lång, har fantastiska färger och lavaformationer som döljer sig i underjorden. Området kring lavagrottans ingång låter besökaren inse hur kraftfulla vulkanutbrott kan vara. Besök avslutningsvis den historiska platsen Reykholt, där du får veta mer om Islands historia och se Snorralaug, en liten varm källa som använts av lokalbefolkningen sedan 1100-talet. Denna plats nämndes först i de medeltida skrifterna av Snorre Sturlasson, den berömde isländska poeten och politikern som brukade bada där.

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths, och vattenfall Tour

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths, och vattenfall Tour

Börja i Reykjavik och bege dig till Borgarnes, porten till västra Island. Gör ditt första stopp vid Deildartunguhver, den mest kraftfulla varma källan i Europa, som är så stark att den ger varmvatten och kraft till lokalbefolkningen i milsvida omgivningar. Tillbringa lite tid med att gå bland de ångande ångmolnen. Flytta till Hraunfossar, även känd som "Lava Waterfalls". Ta in synen från flera utsiktsplattformar och se hur vattnet sträcker sig nästan en kilometer över uråldriga lavafält, med smältvatten från Langjökull-glaciären som rinner ut i Hvitaälven. Bara några meter bort ligger Barnafoss, även känd som "barnens vattenfall", uppkallad efter den tragiska berättelsen om två lokala barn. Ditt nästa stopp är Husafell, en hisnande skogsoas och en historisk plats med traditionella torvhus och till och med några "alvhyddor" för att glädja barnen också. Se spännande verk av lokala konstnärer, såväl som den berömda "Lifting Stone of Husafell". Från Husafell, transporteras i 4x4-bilar längre in i landet till Deildargil Canyon, där du kommer att se Langifoss, ett högt vattenfall i två nivåer utanför allfarvägen och som få människor känner till. Fortsätt till turens höjdpunkt, Canyon Baths, för en traditionell isländsk varm källa på en hållbar, avlägsen plats som finns djupt inne i den magnifika Hringsgil-ravinen. Bada i 3 geotermiskt uppvärmda stenpooler med varierande temperaturer (30-41°C eller 86-105°F), tillsammans med en kallvattenpool och ett svalkande vattenfall. Känn dig avslappnad i den fridfulla atmosfären, tack vare den begränsade kapaciteten på 20 besökare åt gången. Föreställ dig hur det var för de tidiga nybyggarna att bada på samma sätt. Gör ditt sista stopp vid Reykholt, som brukade vara Snorri Sturlusons medeltida hem, en berömd isländsk historiker och hövding. Besök Snorralaug (Snorres bassäng), en annan traditionell naturlig varm källa, där lokalbefolkningen har badat sedan 1100-talet. Därifrån återvänder du till huvudstaden efter en dag av förundran och utforskning i västra Islands vilda vildmarker.

Reykjavik: Den gyllene cirkeln - heldagstur

Reykjavik: Den gyllene cirkeln - heldagstur

Res säkert och bekvämt från Reykjavik till Gyllene Cirkeln på en dagsutflykt till några av Islands mest fantastiska sevärdheter. Börja resan med ett besök på det idylliska växthusodlingscentret Friðheimar, där du kan lära dig om magin bakom att odla läckra tomater och gurkor utan bekämpningsmedel med hjälp av geotermisk värme, som Island har i överflöd. Träffa den unika islandshästen i stallet i Friðheimar Greenhouse. Näst på tur är Geysir Hot Spring-området där Strokkur Geyser skjuter vatten upp till 30 meter upp i luften var 4-8 minut i en imponerande uppvisning av naturens krafter. De färgglada landskapen, bubblande lerpölar och ångande gejsrar gör detta till en verkligt minnesvärd upplevelse. Fortsätt till Gullfoss vattenfall, som skapats av floden Hvítá, som tumlar och störtar ner i en spricka som är cirka 32 meter (105 ft.) djup. Här får du möjlighet att stå bredvid det majestätiska vattenfallet och kanske till och med känna vattensprutet på din hud. Turen inkluderar också det historiska och geologiska underverket Thingvellir National Park, ett UNESCO-världsarv, där de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna drar isär med en hastighet av några centimeter per år.

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på den isländska ringvägen

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på den isländska ringvägen

Dag 1: Gyllene cirkeln och sydkusten Äventyret börjar med upphämtning i Reykjavik och därefter besöker ni de populära attraktionerna Thingvellir, Geysir och Gullfoss i Gyllene cirkeln. Ta dig sedan till den imponerande sydkusten där du möts av de magnifika vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. Utforska Reynisfjara svarta sandstrand med de härliga Reynisdrangar-topparna och besök basaltpelargrottan innan du når ditt boende för natten. Dag 2: Vik, Skaftafell och glaciärlagunen JokulsarlonDag 3: Östra fjordarna Idag är det dags att utforska de östra fjordarna på Island. Vi stannar till vid fiskebyn Djupivogur. Efteråt tillbringar vi dagen i en autentisk levande historia i Wilderness Center som erbjuder olika aktiviteter, såsom vandring, cykling, ridning samt boende, restaurang och spa-tjänster. Vi avslutar dagen med ett varmt källbad i det autentiska badhuset som är byggt av stenar. Dag 4: Studlagil Canyon, Myvatn och Akureyri Kör genom vildmarken i Modrudalur för att ta dig till Nordens huvudstad Akureyri. Dagens höjdpunkter inkluderar ett besök vid sjön Myvatn, där du kan njuta av ett avkopplande bad i de varma källpoolerna i Myvatn Nature Baths. Slutligen får ni se det drömska vattenfallet Godafoss. Boendet för natten kommer att vara på ett lantligt hotell nära Akureyri. Dag 5: Valskådning, Siglufjordur och Trollaskagi Dagen börjar med att köra mot Dalvik för ett valskådningsäventyr. Efter ditt äventyr till havs kan du prova dina färdigheter i havsfiske och sedan njuta av en gemensam grillfest med dagens fångst. Ta dig till ditt boende för natten i Bifrost-området. Kör genom fiskebyn Siglufjordur, som är en charmig by rik på historia, och halvön Trollaskagi, med några av de bästa havslandskap du kommer att se. Dag 6: Besök västra Island Dagen börjar med en kort vandring upp till Grábrók, en vulkankrater. Stanna till vid den varma källan Deildartunguhver, det legendariska vattenfallet Barnafoss (barnens vattenfall) och kaskaden Hraunfossar. Ni besöker också Reykholt, hem till Snorri Sturluson, den isländske historikern, advokaten, politikern, poeten och författaren till några isländska sagor. På vägen tillbaka till Reykjavik kör ni runt den natursköna fjorden Hvalfjörður (valfjorden).

Från Reykjavík: Dagstur Gyllene Cirkeln, Friðheimar & Lagunen

Från Reykjavík: Dagstur Gyllene Cirkeln, Friðheimar & Lagunen

Bege dig till Strokkur-gejsern, Thingvellir nationalpark och Gullfoss vattenfall på en dagsutflykt från Reykjavík. Besök en lokal gård och ta ett dopp i den varma källan Secret Lagoon, inträdesbiljetter ingår. Upplev alla naturfenomen i den gyllene cirkeln på en och samma dag. Det första stoppet är nationalparken Thingvellir, där parlamentet grundades år 930 e.Kr. Sug in historien och de unika vyerna när du vandrar mellan nordamerikanska och europeiska tektoniska plattor. Då är det dags att ge sig ut på vägen igen till Langjökull Geyser. Den här gejsern har varit inaktiv under en längre tid, men Strokkur (precis bredvid) får utbrott var 5-8 minut, så var redo för kameran. Fortsätt resan till det gyllene vattenfallet. Vattenfallet ligger i Hvítá-kanjonen och störtar ner i en 32 meter djup skreva. Från parkeringsplatsen är det också möjligt att gå hela vägen ner till fallet (10 minuters promenad). Slutet av dagen kan du bege dig till Friðheimar tomatgård för lunch (kostnader ingår inte). Den har gott om geotermiskt vatten som ger värme till växthusen där de odlar tomater. Gå runt i växthuset och smaka på deras berömda tomatsoppa. Det sista stoppet är Secret Lagoon, den äldsta naturliga simbassängen på Island. Poolen värms upp med geotermisk energi och är en naturlig resurs av varmt vatten som kommer från de varma källorna. Det är ett perfekt sätt att avsluta den här turen, att koppla av i varmt vatten medan man njuter av den oändliga utsikten över naturen.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Reykholt, Sydisland

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Reykholt, Sydisland?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Reykholt, Sydisland:

Sevärdheterna i Reykholt, Sydisland du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Reykholt, Sydisland?

De bästa dagsturerna från Reykholt, Sydisland:

Se alla dagsturer från Reykholt, Sydisland på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Reykholt, Sydisland

Att göra i Reykholt, Sydisland

Städer i Island

Reykholt, Sydisland: Fler aktiviteter och sevärdheter

Reykholt, Sydisland: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Reykholt, Sydisland

Samlat omdöme

4.8
(589 recensioner)

Vi älskade den gyllene cirkeln! Peter vår guide var fantastisk. Vad vi inte hade insett var att bussen gick tillbaka till stationen och därifrån fick vi vänta på att gå ombord på den sista pendeln till den blå lagunen (17.00). Vädret var ganska dåligt så vi kom fram till lagunen strax efter 18.00. Detta gav oss ungefär 1 timme i lagunen efter att ha duschat, bytt om etc. innan lagunen stängdes. I efterhand kan det ha varit mer fördelaktigt att göra lagunen på en separat dag för att få ut mer av upplevelsen.