Saker att göra i
Republic Square, Malta

Republic Square, Malta: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Valletta: Stadsvandring i en liten grupp

1. Valletta: Stadsvandring i en liten grupp

Upptäck vad som gör Malta, och särskilt Valletta, så unikt på en fascinerande rundvandring genom viktiga historiska landmärken. Lyssna på berättelser om de många händelser som har ägt rum i staden och om tusentals människors ankomst som förvandlade den till en smältdegel av kulturer. Gå genom City Gates, ett modernt projekt av den italienske arkitekten Renzo Piano, som också planerade parlamentsbyggnaden som vi kommer att se. Börja din promenad genom huvudgatorna och dyk ner på några sidogator för att upptäcka Vallettas mindre kända pärlor. Gå längs Republic Street, en livlig gata med butiker, museer, kyrkor och palats. Gå förbi den fantastiska St John's Co-Cathedral och gå vidare till huvudtornen. Se Republic Square där drottning Victoria sitter bland malteser, St Georges Square med Grand Masters Palace och Independence Square med den anglikanska katedralen och ett vackert jacarandaträd. Promenera förbi alla de viktigaste palatsen som byggdes av gamla riddare. Avsluta rundturen med ett besök i Upper Barrakka Gardens för att beundra en otrolig utsikt över Grand Harbour.

Valletta: Privat stadsvandring

2. Valletta: Privat stadsvandring

Med Sir Walter Scotts ord är Valletta "en fantastisk stad som liknar en dröm" som reser sig vinkelrätt upp från vattenbrynet. Ge dig ut på en kulturell och historisk upptäcktsresa på en privat rundtur. Möt din privata guide i Grand Harbor eller någon annanstans i Valletta och fortsätt på en rundvandring i staden. Din guide ger dig en introduktion till staden i Upper Barracca Gardens, där du omges av orörd skönhet. Fortsätt sedan mot de viktigaste torgen i denna livliga stad. Uppskatta Vallettas fantastiska arkitektur medan din guide väcker liv i de imponerande byggnadernas historia. Promenera till den spektakulära St Johns's Co-Cathedral, riddarernas tidigare klosterkyrka. Att besöka kyrkan är valfritt och inträdesbiljetter ingår inte. På bara 3 timmar får du se och lära dig om Valletta och Maltas historia. Turen avslutas i stadens centrum intill Republic Square, där din guide ger dig råd om vad du kan besöka på egen hand. Njut av flexibiliteten hos den här turen, som kan skräddarsys för att passa dina behov.

Valletta: Vandringstur till Malta under andra världskriget under hela dagen

3. Valletta: Vandringstur till Malta under andra världskriget under hela dagen

Res tillbaka i tiden till de mörka dagarna av belägringen av Malta, en militär kampanj i Medelhavet under andra världskriget, och lär dig mer om kampen om kontrollen över den strategiskt viktiga ön mellan 1940 och 1942. Din guide kommer att sätta upp scenen, när Malta ställde Italiens och Tysklands flygvapen och flottor mot Royal Air Force och Royal Navy. Öppnandet av en ny front i Nordafrika i mitten av 1940 ökade Maltas redan betydande värde. Brittiska flyg- och sjöstridskrafter baserade på ön kunde attackera axelmaktsfartyg som transporterade livsviktiga förnödenheter och förstärkningar från Europa. General Rommel, som de facto hade fältbefälet över axelmakterna i Nordafrika, insåg Maltas betydelse, och i maj 1941 varnade han för att "utan Malta kommer axeln att sluta med att förlora kontrollen över Nordafrika". Längs promenaden kan du se RAF-monumentet för de 2 298 flygbesättningar från Samväldet som förlorade sina liv i olika luftstrider under andra världskriget. Gå till Porta Reale, en ridåmur i mitten av Vallettas landfront. Fortsätt till Pjazza Teatru Irjal, platsen för det tidigare Royal Opera House som bombades kraftigt 1942. Gå längs den livliga Strada Stretta och se Misrah San Gorg (St George's Square), platsen för ett Georgskors som tilldelades ön 1942. Fortsätt till Queen Victoria-statyn på Republic Square. Lär dig sedan om de gemensamma köken, kända som "Victory Kitchens", som byggdes för att undvika matsvinn i en tid av brist. Gå till Victoria Gate, som byggdes på platsen för den gamla Del Monte-porten, och visa respekt för de stupade sjömännen från Operation Pedestal vid det ankarformade Santa Marija-monumentet. Fortsätt till Upper Barracca Garden för att se statyerna av Winston Churchill och andra framstående män. Beundra Siege Bell Memorial med utsikt över Vallettas stora hamn, som byggdes 1992 för att hedra de 7 000 personer som förlorade sina liv under belägringen av Malta. Du kommer också in i det underjordiska komplexet med Lascaris War Rooms, där luftförsvaret av Malta genomfördes, tillsammans med några av de stora sjöstriderna i Medelhavet. Det var också här som general Eisenhower och hans överbefälhavare, amiral Cunningham, fältmarskalk Montgomery och flygmarskalk Tedder ledde invasionen av Sicilien 1943.

Familjeäventyr i Valletta: Historia & Rolig promenad

4. Familjeäventyr i Valletta: Historia & Rolig promenad

Ge dig ut på ett "Valletta familjeäventyr: History & Fun Walk", där varje vändning är en sida i en fängslande sagobok som väntar på att utforskas. Du och dina nära och kära kommer att vara hjältarna i detta äventyr, upptäcka hemligheterna i gamla palats, förundras över hisnande vyer och promenera genom de livliga gatorna i Maltas huvudstad. Denna familjevänliga resa genom Valletta handlar inte bara om att se sevärdheterna; det handlar om att skapa varaktiga minnen tillsammans, fyllda med förundran och spänning. Från det historiska majestätet i St John's Co-Cathedral till de förtrollande trädgårdarna i Upper Barrakka, varje stopp är ett tillfälle att knyta band, lära och skratta tillsammans. Följ med oss på en tur där historia möter nöje och gör ditt besök i Valletta till ett oförglömligt kapitel i din familjs historia.

Liten grupp: Valletta och centrala höjdpunkter

5. Liten grupp: Valletta och centrala höjdpunkter

Rundturen börjar nära Tritons-fontänen, där lokalbefolkningen träffar sina vänner innan de går in i staden. Turen fokuserar på Johanniterorden, även känd som Malteserriddarna, som var de som planerade de flesta av stadens byggnader och befästningar. Rundvandringen börjar på Parliament Square, där du får se den moderna parlamentsbyggnaden och det gamla kungliga operahuset, som förstördes under andra världskriget. Turen fortsätter till Castille Place och Upper Barraka Gardens, som erbjuder en fantastisk utsikt över Grand Harbour. Turen fortsätter sedan med ett besök i St John's Co. Cathedral, det viktigaste historiska monumentet på Malta, med verk av den italienska konstnären Caravaggio, inklusive hans största verk, "The Beheading of John the Baptist". Efter lunch har du fri tid att utforska Republic Square, även känt som Victoria Square, där det finns flera kaféer, inklusive Cafe Cordina. Nästa del av resan tar dig till centrala Malta, där du besöker viktiga landmärken och städer, lär dig om det lokala livet och historiska fakta som har påverkat det maltesiska folket. Mosta Basilica, en av de mest ikoniska byggnaderna på Malta, är känd som mirakelkyrkan på grund av sin mirakulösa kupol. Under en flygräd under andra världskriget gick en bomb igenom kupolen och föll in i kyrkan under en gudstjänst, men den exploderade inte, vilket ledde till legenden om bomben. Rabat, den gamla staden, är kopplad till romarnas tid (218 f.Kr. till 879 f.Kr.) och Sankt Paulus, som stannade en kort tid efter att ha lidit skeppsbrott. Lokalbefolkningen hävdar att den maltesiska kristendomens ursprung började här när helgonet predikade för dem. Turen inkluderar ett kort stopp vid "Is-Sirkien", den berömda pastizzerian på ön, där du kan smaka på de läckra "pastizzi", diamantformade filodegskakor fyllda med mosade ärtor eller ricottaost. Mdina, Maltas medeltida stad, är öns stolthet och glädjeämne. Mdina ligger på en platå mitt på ön och har varit känd som Melite (romersk ockupation), Medina (arabisk ockupation), Citta Notabile (efter att Valletta byggdes) och Citta Vecchia (efter att Valletta byggdes). Det enda sättet att verkligen uppleva Mdina är till fots och utforska de pittoreska gränderna, de smala gatorna, de antika byggnaderna och den hisnande utsikten från de höga bastionsmurarna.

Privat guidad tur i Valletta på engelska, franska eller italienska

6. Privat guidad tur i Valletta på engelska, franska eller italienska

Välkommen till Maltas fantastiska huvudstad Valletta! Med nästan fem århundraden av historia är Valletta i sin helhet upptagen på UNESCO:s världsarvslista och anses allmänt vara ett friluftsmuseum. Med sina imponerande befästningar och bastioner, fantastiska barockpalats, fantastiska kyrkor, underbara trädgårdar och vackra arkitektur från barock från mitten av 1500-talet till modernism, är det utan tvekan en av de mest hisnande städer du någonsin kommer att besöka! Under denna stadsvandring får du lära dig hur allt började, hur det utvecklades under århundradena och om de händelser som formade Valletta till den stad den är idag. Denna promenad tar dig förbi stadens viktigaste höjdpunkter och utanför allfarvägarna. På ca 3-3,5 timmar får du se och lära dig mer om Vallettas mest kända landmärken och upptäcka dess många dolda charm. Ni promenerar genom de livliga gatorna och beundrar de fantastiska byggnaderna och den utmärkande arkitekturen. Ett besök i Upper Barrakka Gardens är ett måste; här kan du också njuta av en hisnande utsikt över den imponerande Grand Harbour och de tre städerna. Några av de viktigaste höjdpunkterna som du kommer att kunna beundra och uppskatta under denna tur inkluderar Triton Fountain, den nyligen ombyggda stadsporten och parlamentet på Malta (designad av den världsberömda arkitekten Renzo Piano), Royal Theatre, Castille Square, Auberge de Castille, Upper Barrakka Gardens, Merchants Street, Palace Square (även känd som St George's Square), Republic Square, Vallettas unika och charmiga sidogator samt andra historiska byggnader, landmärken och attraktioner. Under hela turen kommer vår kunniga och erfarna guide att ge dig fängslande information och förbättra din upplevelse genom berättande och engagerande berättande. Du kommer också att ha möjlighet att besöka St John's Co-Cathedral (entrébiljett ingår inte), där vår guide ger dig en guidad rundtur i katedralen. Denna fantastiska 1500-talskatedral var ursprungligen klosterkyrka för Johanniterriddarorden. Den byggdes på bara fem år och förskönades under mer än tvåhundra år och förvandlades gradvis till ett spektakulärt konstverk. John's Co-Cathedral är en kyrka som ingen annan - en kyrka med enastående skönhet i kombination med en intressant och unik historia. Med sina många skatter och utsmyckade interiörer är den utan tvekan en av de mest magnifika katedralerna i världen.

Republic Square, Malta: Fler aktiviteter och sevärdheter

Republic Square, Malta: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.