Lägg till datum

Rektorspalatset

Rektorspalatset: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

1. Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Följ med din lokala guide och ta en promenad genom Dubrovniks vackra gamla stad och upptäck hur staden blev en av de mest välmående och avancerade av alla de historiska maritima republikerna. När du kliver in genom portarna till Dubrovniks gamla stad kommer du att ta ett steg tillbaka i tiden och förlora dig själv i storheten och skönheten i denna kulturellt inflytelserika stad. Med början nära Pile Gate, vid den historiska västra ingången till Gamla Stan, kommer din lokala guide att leda dig till Dubrovniks mest betydelsefulla historiska landmärken (du kommer inte att gå in i några kyrkor eller museer). Se Stora Onofrios fontän, Orlandos kolonn, Rektorspalatset och många fler. Ta in de vackra sevärdheterna och lyssna när din guide delar med sig av fascinerande berättelser och anmärkningsvärda fakta från över 1.400 år av Dubrovniks dramatiska historia, inklusive den klassiska perioden av republiken Ragusa. Denna tur kommer att ge dig en grundlig bakgrund till den viktiga roll som Dubrovnik spelade i den civiliserade världens historia. Du kommer att lära dig om stadens imponerande ekonomiska, sociala och kulturella prestationer genom århundradena och fördjupa dig i stadens livliga atmosfär. Observera att denna tur är lämplig för alla! Viktiga anmärkningar: - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Från Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur och kryssning

2. Från Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur och kryssning

Kliv in i Westeros värld på en Game of Thrones-inspirerad båttur i Dubrovnik. Besök platser som finns med i serien, prova Dragon Blood-cocktailen och lär dig intressant trivia från din guide. Klättra ombord på Karaka-skeppet som användes vid inspelningen av Game of Thrones. Segla runt Dubrovniks kust, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är platsen för King's Landing, huvudstaden i de sju kungadömena. Njut av en uppfriskande Dragon Blood-cocktail ombord. Beundra kända platser, inklusive St Dominic Street, Rector's Palace, Sponza Palace och mycket mer. Gå ombord för en guidad tur i Gamla stan tillsammans med din reseguide och besök ikoniska inspelningsplatser. Hör intressanta detaljer om karaktärerna och händelserna bakom kulisserna. Låt dig fotograferas med Järntronen i en souvenirbutik i Gamla stan innan du avslutar rundturen i Gamla stan.

Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

3. Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

Upplev det bästa av Dubrovnik med detta resepaket som kombinerar 2 trevliga promenader. Den första promenaden på 1,5 timmar utforskar den vackra Gamla Stadens historia, inklusive landmärken som Franciskanerklostret och Rektorspalatset. Lär dig om Dubrovniks betydelse under dess 1.400-åriga historia. Den andra promenaden dyker in i stadens defensiva historia under en 2-timmars tur. Besök viktiga landmärken som Revelin Fortress och Minceta Tower medan du lär dig om Dubrovniks roll som en oberoende republik. Observera att på grund av trappor är denna tur kanske inte lämplig för alla, och entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i turpriset. Viktiga anmärkningar: - Turen innebär stigande trappor och kanske inte är lämplig för alla. - Entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i priset för turen. - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Från Split och Trogir: Dubrovnik på guidad dagstur

4. Från Split och Trogir: Dubrovnik på guidad dagstur

Följ med på en guidad tur i Dubrovnik och dess befästa gamla stad. Du upptäcker viktiga lokala landmärken och har gott om fritid att utforska i din egen takt. Res längs Adriatiska kusten och besök Ston för att prova deras berömda ostron. Börja resan med en mycket bekväm buss med luftkonditionering, så luta dig tillbaka, slappna av och njut av utsikten över det hisnande Medelhavslandskapet. Om du har kommit överens med chauffören kan du stanna för att sträcka på benen och ta några fantastiska bilder. Efter ankomsten till Dubrovnik, ett av de mest framstående turistmålen i Medelhavet, möter du din lokala guide och börjar en och en halv timmes rundvandring genom de smala gatorna i Dubrovniks historiska stadskärna. Utforska detta fantastiska Unesco-världsarv och lär dig allt om dess historia och monument. Se renässans- och barockarkitektur, röda tegeltak och långa murar som har stått emot fiendens attacker genom århundradena. Utforska den gamla stadens centrala gata Stradun, franciskanerklostret, rektorspalatset i renässansstil, stadsmurarna, Lovrjenac-fästningen och många pittoreska torg och kyrkor. Efter rundvandringen med den lokala professionella guiden har du tillräckligt med tid för att utforska Dubrovnik på egen hand. Ta vara på fritiden och stanna till på en av restaurangerna i området för att smaka på utsökt traditionell mat. Det är ingen dålig idé att åka linbana till toppen av berget Srd och njuta av den hisnande utsikten över Dubrovnik och dess omgivningar. Du kan också gå till den lokala stranden, ta ett snabbt dopp, köpa biljetter till murarna och se staden från en helt annan vinkel. Eftersom du har ungefär fyra timmars fritid bör du planera dina aktiviteter före resan eftersom det är omöjligt att göra allt som anges ovan. Efter denna perfekt tillbringade dag i Dubrovnik går du tillbaka på bussen och börjar din resa tillbaka till nordväst längs Adriatiska kusten. Du passerar byarna Orašac, Trsteno, Salona och öarna Elaphiti för att komma fram till Ston där du har möjlighet att smaka stadens berömda och mest färska ostron. Precis rätt paus innan du anländer tillbaka till Split.

Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

5. Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

Njut av en heldagsutflykt från Split till Dubrovnik, där du får en rundtur innanför de historiska stadsmurarna och längs kalkstensgatorna i Gamla stan. Först njuter du av en naturskön resa längs den dalmatiska kusten och stannar en eller två gånger för panoramautsikt över Adriatiska havet. Detta är Medelhavet som det brukade vara, innan massturismen slog till. Vid ankomsten till pärlan på Näset, Dubrovnik, får du en officiell guidad rundtur bland stadens historiska monument. Varje hörn av Dubrovnik är en unik upplevelse och under 90 minuter hinner man besöka sevärdheter som den monumentala Pile Gate, som ligger högst upp på Stradun, Dubrovniks berömda gata av kalksten, polerad av åratal av fotgängare. Gå till franciskanerklostret, där 30 000 volymer, 216 inkunabler och 1 500 värdefulla handskrivna dokument förvaras i biblioteket. Klosterkyrkan är ett av stadens mest magnifika monument och här finns Europas äldsta apotek med anor från 1317. Lite längre bort kan du se Sponzapalatsets renässansprakt, som är känd för sin portik och sina kolumner och detaljerade stensniderier. Idag är det hem för Kroatiens statsarkiv. Den guidade rundturen avslutas i St Blaise-katedralen, tillägnad stadens skyddshelgon och beskyddare. Den byggdes på ruinerna av en kyrka från 1100-talet, förstördes av en jordbävning 1667 och byggdes sedan upp igen i barockstil. Nu har du möjlighet att utforska staden på egen hand. Klättra gärna uppför stadsmuren och gå hela den 2 km långa rundan, som bjuder på en hisnande utsikt över ett hav av terrakottakakel och båtarna och kryssningsfartygen i den livliga hamnen. Prova några autentiska kroatiska rätter på lokala tavernor, eller bara njut av en kopp kaffe på ett uteservering och se världen gå förbi. På vägen tillbaka till Split gör vi ett kort stopp för ostronprovning i Ston, som är känt för sina mycket välbevarade stadsmurar, sina saltverk och sina ostron.

Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

6. Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

Njut av en guidad promenad runt Dubrovniks gamla stadsdel med början vid den stora Onofrio-fontänen. Gå upp för Prijeko Street till den gamla hamnen, stanna för att beundra St. Saviour's, den storslagna franciskanska och dominikanska kyrkan, och se vinproducerande vinstockar som tros vara över ett sekel gamla. Fartyg från Dubrovnik var kända över hela Medelhavet. Fartygen byggdes och lastades i den legendariska Arsenal, som också är ett stopp på den här turen. Hör berättelser om den berömda karantänen och fästningarna i St. Luke och St. John, och historien om Sankt Blasius kyrka, katedralen, Rektorspalatset, Sponzapalatset och Orlandos kolonn.

Dubrovnik: Game of Thrones och Iron Throne-rundvandring

7. Dubrovnik: Game of Thrones och Iron Throne-rundvandring

Besök platserna från Game of Thrones och vandra i dina favoritkaraktärers fotspår under en rundtur av Dubrovnik som varar i två timmar. Lär dig mer om hur den inmurade staden användes i dussintals av den kultförklarade seriens scener. Besök Lovrijenacfortet och lär dig mer om hur det användes som Red Keep i King’s Landing, de sju fiktiva kungarikenas huvudstad. Njut av den fantastiska utsikten över stadens murar från terrassen där Tyrion och Varys utbytte fyndiga repliker. Upptäck andra kulisser, såsom Gradacparken - där det lila bröllopet hölls – och Lokrumön, som i serien spelar rollen som den magiska staden Qarth. Efter en kort rast då du kan återskapa scener och ta fotografier går du ner till King’s Landings kajer. Se stranden som Myrcella skickades till Dorne från och se också var Jamie återvände till King’s Landing utan henne i den sjätte säsongen. Vandra genom Blackwater Bay och lämna sedan Westeros för att korsa Narrow Sea, där du finner Rector’s Palace. Återskapa en del av Cerseis straff på "Walk of Shame" och ta några foton när du sitter på järntronen.

Dubrovnik: Självguidande höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

8. Dubrovnik: Självguidande höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

Lär känna Dubrovnik i din egen takt på den här interaktiva vandringsturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. När du har laddat ner tur-appen (instruktioner skickas via e-post efter bokning) ger du dig ut på ett äventyr där du går till alla de bästa landmärkena och gömda pärlor och löser utmaningar. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Vandra runt i den medeltida gamla staden, ta foton av landskapen och utforska kända platser där "Game of Thrones" spelades in. När du utforskar, arbeta tillsammans med ditt lag eller tävla mot dem för att slutföra snöjakten. Börja din rundtur vid den imponerande Pile Gate! Besök Stora Onofrios fontän med sin drömlika design. Fotografera klocktornet i otroliga detaljer och förundras över den mirakulösa St Blaise's Church. Rektorspalatset kommer att förvåna dig, det är en av de karakteristiska symbolerna för gotisk-renässansstilen. Efteråt väntar Porporela på dig, glöm inte att ta bilder! Dubrovniks katedral kommer att lämna dig mållös med sin magnifika arkitektur. Beundra Ignatiuskyrkan som sägs vara mirakulös. Lär dig mer om Marin Držić, landets största konstnär och nationalsymbol, medan pricken över i:et på denna unika rundtur blir Bokar-fästningen, en plats som alltid är upptagen och förtrollande, påminner det dig om något från en välkänd tv-serie, som slog tittarsiffrorna i spillror? Sökjakter är utmärkta som en vardaglig aktivitet, för svensexor, möhippor, födelsedagsfester eller teambuilding-evenemang.

Från Dubrovnik: 4-timmars privat båttur till Elafitiöarna

9. Från Dubrovnik: 4-timmars privat båttur till Elafitiöarna

Från Lapadska obala tar det bara cirka 20 minuter att komma till Elaphiti Archipelago, så den här halvdagsturen är perfekt för dem som vill ha lite äventyr nära staden. Av de tre huvudöarna kan du enkelt besöka en eller två på en halv dag. Under de varma sommarmånaderna är den blå grottan på Koločep och den berömda Šunj-stranden i Lopud perfekta för dig som gillar att simma och snorkla. Din skeppare känner också till alla de bästa platserna för klipphoppning på öarna om du är en adrenalinsökare. Eftersom det här är en privat tur får du bestämma din egen resplan och du är fri att ändra den under dagen. Din skeppare kan ge dig råd om området och hjälpa dig att få ut det mesta av din tid. Vissa av våra gäster börjar med att planera att besöka alla tre öarna, men blir förälskade i den första och stannar där hela eftermiddagen. Andra grupper går snabbare fram och har tid att besöka något extra innan de åker tillbaka till Dubrovnik. Det är 100% flexibelt och det är 100% upp till dig.

Från Split/Trogir: Guidad rundtur i Dubrovnik med stopp i Ston

10. Från Split/Trogir: Guidad rundtur i Dubrovnik med stopp i Ston

Upptäck Dubrovniks charm och historia på denna guidade dagsutflykt från Split eller Trogir. Res bekvämt ombord på ett luftkonditionerat fordon. Besök Stone, promenera på Stradun-promenaden, se barockkatedralen och spana in Sponza-palatset. Börja din rundtur i Dubrovnik med ett stopp i Stone för en kaffepaus och hisnande utsikt över Ston-murarna, perfekt för att ta vackra fotografier. Efter en kort bilresa från Ston till Dubrovnik får du en guidad rundtur i Dubrovnik, som börjar med ett besök på Stradun-promenaden där du får en första glimt av en av Medelhavets vackraste städer och dess spektakulära stadsmurar som sträcker sig 1 940 meter (6 500 fot). Beundra de monumentala befästningarna och stadsportarna och vandra längs de labyrintiska gatorna bakom vallarna. Den medeltida staden har nästan bara gågator och är en skattkista av arkitektoniska pärlor. Se pelarförsedda portiker och loggior som kantar renässanstorg i marmor. Förundras över rådhuset från 1000-talet och gå till Sponzapalatset, som är känt för sina detaljerade stensniderier. Njut av utsikten över barockkatedralen och se den magnifika skattkammaren. Fortsätt till det fästningsliknande dominikanklostret och barockkyrkan St Blaise. Besök Rektorspalatset i den ärorika republiken Dubrovnik och förundras över den harmoniska blandningen av gotik, renässans och barockarkitektur. Du har tre timmar på dig att prova underbara medelhavsspecialiteter i gamla stan, ta en kaffe på Stradun och köpa traditionella filigransmycken. Återvänd till Split eller Trogir i slutet av dagen.

79 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Rektorspalatset

Rektorspalatset: Fler aktiviteter och sevärdheter

Rektorspalatset: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Rektorspalatset

Samlat omdöme

4.7
(1 908 recensioner)

Hej, vår båttur var utmärkt. Vi hämtade och lämnade av hotellets lobby. All service vid båten sköttes av vår skeppare Nika, hon guidade oss så vi snorklade vid den blå grottan, badade vid sunj beach, lite mer snorkling och vi fick också lite tid i byn Lopud.

Helt fantastisk resa! 100/10 rekommenderas. Och den som bokar det, jag håller tummarna för att du ska få tag i Mihaela. Hon visste så mycket om både föreställningen och stadens historia. Hon var så söt och kompetent.

Fantastisk guide som berättde massor om stadens historia. Både stora historiska händelser och små intressanta händelser

En riktigt trevlig rundtur. Guiden var entusiastisk, kunnig och ett nöje att vara med.

Mycket bra och intressant, guiden var väldigt sakunnig, rekomenderas 👍🏻