Våra mest rekommenderade saker att göra i Reims

Från Reims: Champagne, Epernay och familjedrivna vingårdar

1. Från Reims: Champagne, Epernay och familjedrivna vingårdar

Väck dina sinnen till liv med champagneprovningar på familjeägda vingårdar på den här turen från Reims. Ge dig in i källare och avslöja hemligheterna bakom att tillverka champagne. Res i en bekväm och luftkonditionerad skåpbil och besök den charmiga byn Hautvillers.  Träffa din guide från närområdet kl. 14.00 framför turistbyrån vid Reims centralstation och börja din eftermiddag med en resa genom landsbygden. Fortsätt med ett besök på en familjeägd vingård. Besök det fortfarande använda traditionella press- och tankrummet medan din guide beskriver de traditionella metoderna för tillverkning av champagne med ett konkret och visuellt tillvägagångssätt. Uppskatta flera provningar av deras produkter och skaffa smakkunskap och expertis med dessa sällsynta champagner. Åk genom den berömda Champagne Avenue i Epernay, Champagnes huvudstad. Se var några av de mest prestigefyllda egendomarna är baserade, som Pol Roger, Perrier Jouët, Moët & Chandon och Boizel. Uppskatta en stund i vingården, med hisnande vyer över Unescos världsarv av Champagne och skaffa dig kunskap om terroirens särdrag. Njut av byn Hautvillers, födelseplatsen för Champagne. Besök kyrkan där den berömda munken Dom Pérignon ligger begravd. Avsluta din rundtur med ett besök på en annan familjedriven vingård, där du kan smaka och jämföra olika "cuvéer". Efter en eftermiddag full av upplevelser och värdefulla souvenirer släpper din guide av dig framför turistbyrån på Reims centralstation mellan kl. 18.30 och 19.00.

Från Reims: Morgontur till Pommery Champagne & smakprover

2. Från Reims: Morgontur till Pommery Champagne & smakprover

Möt din lokala guide nära Reims centrum tågstation och börja dagen med att upptäcka Reims centrum med minibuss. Kör förbi Notre Dame de Reims, ett av de första monumenten som registrerades på Unescos världsarvslista. Upptäck några emblematiska platser i staden, som "Porte de Mars", en 2000 år gammal båge och den sista romerska porten till staden. Upplev den historiska atmosfären i staden, där Frankrikes kungar kröntes. Få ut det mesta av din morgon i Champagne-regionen och börja med utforskningen av det berömda House of Champagne Pommery. Här får du en komplett rundtur i deras källare som är klassificerade som Unescos världsarv. Avsluta med stil detta besök med två champagneprovningar. Ta en paus vid en utsiktspunkt på de eleganta vingårdarna i Montagne de Reims, där din guide pekar ut regionens särdrag: Varför planteras våra vinstockar på sluttningar? Varför består vår undergrund av så ren kalk? Varför kommer champagne bara från regionen Champagne? Avsluta din morgon med att upptäcka en familjeägd vingård. Besök den traditionella press och det traditionella karetrummet som fortfarande används i dag medan din guide beskriver den traditionella champagnemetoden på ett konkret och visuellt sätt. Du får ta del av flera provsmakningar av deras egen produktion och skaffa dig kunskap och expertis om dessa sällsynta champagner. Din morgontur slutar framför Reims centrum tågstation.

Från Paris: Dagstur till Champagne med 8 provningar & lunch

3. Från Paris: Dagstur till Champagne med 8 provningar & lunch

Rundturen inleds på ditt hotell (om det ligger i Paris) eller på en central mötesplats i Paris. Din chaufför/guide hämtar dig i en mysig luftkonditionerad minibuss cirka kl. 07.30. Njut av välsmakande croissanter under färden till Champagne, medan din guide berättar allt du behöver veta om det bubblande universumet av champagne! När du kommer fram till Champagne börjar du ditt besök med en tur på en känd vingård (där Moët & Chandon, Mumm, Veuve Clicquot, Mercier, Pommery, Lanson, etc. tillverkas, beroende på vad som är bäst tillgängligt på dagen). Upptäck oändliga gångar fyllda med champagneflaskor. Avsluta sedan den guidade turen med en provsmakning. Sedan kan ni även stanna till i Epernay eller Reims. Beundra landskapet när du kommer tillbaka till den luftkonditionerade minibussen och stanna i hjärtat av vinodlingen för att ta del av en mästarundervisning, som leds av din guide/vinexpert. Han lär dig den professionell vinprovningens grunder. Nästa stopp är för lunch på ett familjedrivet champagnehus eller en lokal restaurang (beroende på tillgänglighet). Du får chansen att smaka flera glas champagne och ratafias (ett annat lokalt vin), tillsammans med lokala maträtter. Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Champagne Rosé… vad skulle du servera ihop med dem? Efter lunchen kan du smälta maten under en rundtur genom vinodlingen i Côte des Blancs och Vallée de la Marne. Lär dig egenskaperna hos Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier och njut av fantastiska utsikter över vinodlingarna. Var redo med kameran och ta bilder! Sist men inte minst får du besöka ytterligare en familjeägd vingård, där du kan få lära dig "sabrage" eller "dégorgement à la volée" (som är tekniker för att öppna en champagneflaska på spektakulärt vis!) beroende på tillgänglighet. Prova flera utsökta champagner innan du åker tillbaka till Paris, där du släpps av på centrala Hotel de Ville.

Från Paris: Reims och champagneprovning på en heldagstur

4. Från Paris: Reims och champagneprovning på en heldagstur

Ha nöje av en exklusiv dagsutflykt till staden Reims och upptäck platsen där många franska kungar kröntes före den franska revolutionen. Res från Paris till den historiska staden i Champagne-regionen i Frankrike. Vid ankomsten tar du en guidad promenad genom stadskärnan och går sedan till Reims unika katedral. Lär dig mer om dess plats i fransk historia som den traditionella kröningsplatsen för kungarna av Frankrike. Förundras över den fina franska gotiska arkitekturen och hör om några av de skatter som finns inom dess väggar. Därefter åker du till de legendariska vingårdarna i Champagne-regionen för att prova olika typer av mousserande vin. Slå dig sedan ned och upptäck områdets gastronomi. Njut av en trerätters lunch som inkluderar förrätt, huvudrätt och efterrätt på en restaurang i området. Besök en av regionens mest berömda producenter. Lär dig hur champagne tillverkas, från beskärning av vinrankor till pressning av druvor, blandning och vinlagring. Se gamla källare fyllda med glasbehållare och värdefullt innehåll som samlar damm innan du provsmakar vinerna. I slutet av dagen återvänder du till ditt boende i Paris.

Épernay: Upplevelse med luftballong som är spänd vid marken

5. Épernay: Upplevelse med luftballong som är spänd vid marken

Bege dig ut på ett äventyr i en enorm luftballong fylld av helium, som är fäst i närheten av Avenue de Champagne, och åk upp 150 meter ovan marken.  Beundra de oslagbara vyerna över staden och de Unesco-listade vingårdarna som omger den. Njut av att få se detta natursköna område från fågelperspektiv.  Kika ner i de gömda trädgårdarna, ta in den unika atmosfären och se de underbara villorna i la Belle époques ikoniska stil.

Reims: Guidad tur i katedralen Notre Dame de Reims

6. Reims: Guidad tur i katedralen Notre Dame de Reims

Växla tillbaka i tiden på en guidad tur till katedralen Notre-Dame de Reims, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, ett monument över fransk gotisk konst och arkitektur där många av Frankrikes kungar kröntes. När du anländer beundrar du katedralens hisnande fasad, som härstammar från medeltiden, innan du beger dig in för att upptäcka kyrkans många hemligheter. Inuti kan du beundra fina gobelänger och glasmålningar från 1200-talet till 1900-talet. Lär dig mer om kyrkans historia av din licensierade guide och upptäck vilka kungar som kröntes där.

Från Paris: Champagne-dagstur med sex provsmakningar för en liten grupp

7. Från Paris: Champagne-dagstur med sex provsmakningar för en liten grupp

Besök den enda platsen i världen där man odlar och producerar champagne på en heldagsutflykt från Paris. Ta en guidad tur till Nicolas Feuillatte Champagne House och en familjeägd vingård. Njut av de inkluderade provningsmöjligheterna och chansen att upptäcka Reims katedral under dagen. Starta resan från Paris på en minibuss som tar dig till Champagne. Besök det pittoreska kapellet i klostret Hautvillers, som också är gravplats för Dom Pérignon, Champagnes fader. Lär dig mer om honom tillsammans med din guide, och träffa sedan en lokal producent för att höra om vinodlingsprocessen. Njut av en guidad rundtur på Nicolas Feuillatte House of Nicolas Feuillatte, världens största producent av champagne. Smaka på 3 glas champagne under rundturen i champagnehuset. Du får också möjlighet att smaka minst 3 olika typer av champagne på en lokal familjeägd vingård och hämta några flaskor som souvenirer. Innan du åker tillbaka till Paris besöker du katedralen Notre Dame i Reims, en av de definierande modellerna för gotisk konst, och har fri tid att se området där 25 franska kungar kröntes.

Från Reims: Guld champagneupplevelse med 12 provsmakningar

8. Från Reims: Guld champagneupplevelse med 12 provsmakningar

- I Aÿ-Champagne : Du kommer att upptäcka de historiska kullarna i Aÿ, som är klassade som världsarv av Unesco, och dess Grand Cru-vingårdar. Visste du att byn Aÿ var huvudcentrum för champagneindustrin och att den fortfarande har en mycket speciell plats? Frankrikes kungar hade sina egna pressar där från 1500-talet och Champagnes viner kallades förr "viner från Aÿ". Det är här jag tar dig med på upptäcktsfärd i den historiska byn och dess berömda vingård där jag berättar om arbetet med vinrankorna, druvsorterna, denna exceptionella terroir, hållbar vinodling. Vi kommer att stanna framför huvudkontoret för de berömda champagnehusen i Aÿ, t.ex. Bollinger, Deutz och Ayala. Du kommer också att få smaka på de tre berömda champagnebrännvinen från Goyard-destilleriet i Aÿ, det första som grundades 1911: Ratafia de Champagne, Fine de la Marne och Marc de Champagne. - I Hautvillers: Vi stannar till i denna oundvikliga by för att njuta av en av Champagnes vackraste panoramautsikter, i vingården där Dom Pérignon utförde sina experiment. Det är en idealisk plats i hjärtat av vingårdarna för att ta oförglömliga foton av er och detta hisnande landskap! Vi kommer att besöka den första av de två familjer av oberoende producenter/odlare som du kommer att upptäcka under denna dag med förklaringar om champagneproduktionsprocessen, besök i pressar, vingårdar och källare. Du kommer att smaka på 3 olika champagner som huvudsakligen består av Pinot Noir (beroende på säsong och tillgänglighet kan besöket/provningarna äga rum i en by i Côte des Blancs eller i Aÿ-Champagne). Vi kommer också att besöka Dom Pérignons kyrka där han tjänstgjorde i 40 år och där han nu vilar för evigt. - "Avenue de Champagne" i Epernay: Vi kommer att korsa ett annat Unesco-världsarv i Champagne som vi måste se. Den anses vara den dyraste "avenyn i världen" med sina prestigefyllda champagnehus, sina herrgårdar och sina 100 kilometer långa källare som gömmer 200 miljoner flaskor. - I Cramant: Cramant är en berömd by i Côte des Blancs som kallas "Chardonnay Grand Cru-kungariket". Till lunch har vi valt ut champagne och matställen som uppskattas av lokalbefolkningen för att ni ska kunna dela denna trevliga stund. - I Oger: Oger är en annan berömd Grand Cru-by i Côte des Blancs med den berömda "Blanc de Blancs", en Grand Cru med 100 % chardonnay. Vi passerar framför den största flaskfabriken och i närheten av det berömda Chateau de Saran och Montaigu Site, som är tillägnad Moët & Chandons champagnetillverkning. I Oger kommer vi att besöka en av dagens två familjer av oberoende producenter/odlare. Du kommer att smaka många 100 % Grand Cru-champagner med smakråd: Min. 3 provsmakningar per person för att upptäcka de olika "Blanc de Blancs", t.ex. naturlig champagne utan dosering, från gamla vinstockar, årgångswhisky eller till och med lagrad på ekfat.

Från Paris: Prestige Champagne Tour och provsmakningar

9. Från Paris: Prestige Champagne Tour och provsmakningar

Förmåttlig hämtning på ditt hotell i Paris och res sedan till Champagnes vinlandskap för att lära dig allt om dess vintillverkningskultur. Besök en av regionens främsta producenter, till exempel Ruinart, Bollinger, en högklassig upplevelse av Moet & Chandon eller Veuve Clicquot, beroende på tillgänglighet, och titta in i källarna för att lära dig hur det mousserande vinet tillverkas. Kör genom vingårdarna i Montagne de Reims, Cote des Blancs och Vallée de la Marne mellan Reims, Ay och Epernay. Hör om de tre olika druvorna (Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier) i regionen innan du äter lunch på en Michelin-stjärnad restaurang i ett magnifikt slott som ligger inne i en vacker park. Besök den förtrollande byn Hautvillers och stanna till vid klostret där benediktinermunken Dom Perignon arbetade som källarmästare för mer än 300 år sedan. Låt dig förundras över de verktyg som används för att framställa exceptionella viner och smaka på tre autentiska champagner som vanligtvis inte är tillgängliga i resten av världen.

Passy-Grigny: Choklad- och champagneprovning

10. Passy-Grigny: Choklad- och champagneprovning

Detta champagnehus har sina rötter i Passy-Grigny, en by i hjärtat av Marne-dalen där en berömd präst, Aime Caudron, fick en visionär och lovande idé. År 1929 samlade han byns vinmakare för att skapa det som har blivit känt som druvan meunier. Den engelska rundturen ger dig chansen att gå bakom kulisserna och lära dig hur Champagne tillverkas. Från Passy-Grigny-vinodlarens första press till dagens moderna fathus, bjuder den in både nybörjare och experter till Champagnes unika och prestigefyllda universum. Upplevelsen avslutas med en provning av 3 champagner tillsammans med 3 chokladbitar.

Lägg till datum

Saker att göra i
Reims

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Reims

Alla aktiviteter

43 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 3

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Reims

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Reims

Vilka är de bästa dagsturerna från Reims?

De bästa dagsturerna från Reims:

Epernay

Reims: Fler aktiviteter och sevärdheter

Reims: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Reims

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 1 470 omdömen

Vi hade bokat besöket för att göras på franska... Tyvärr, trots att vi betalat mer för det, gjordes besöket på engelska utan att varna oss i förväg. Detta påverkade i hög grad mitt besök, t.ex. min förståelse för alla de tekniska komponenter som presenterades. Trots detta flödade champagnen fritt, måltiden som serverades var utmärkt och guiden Bastien kunde mycket om champagne. Han försökte få oss att upptäcka all hans kunskap! Mycket vänlig och tillgänglig! Vi var en liten grupp från hela världen, 8 personer. Fantastisk frakt!!!

Fantastisk rundtur i vingården, kunniga förklaringar av champagneproduktion av vår guide Hugo. Efteråt provsmakning av tre olika champagner. Högt rekommenderad!

Mycket seriös och kunnig guide. Ni får ut mycket mer av upplevelsen i Champagne om ni bokar en guidad tur först!

En trevlig och kunnig chaufför/guide och fantastiska vyer till lika fina Clampagnehus med provningar.

Tir till Champagnedistriktet med 8 provsmakningar.