Lägg till datum

Saker att göra i
Reims

Våra mest rekommenderade saker att göra i Reims

Från Paris: Dagsutflykt till Champagne med 8 provsmakningar och lunch

1. Från Paris: Dagsutflykt till Champagne med 8 provsmakningar och lunch

Upptäck Champagne-regionen i Frankrike på en delad eller privat vinprovningstur från Paris. Utforska ett av de främsta champagnehusen och en familjeägd vingård, med massor av vinprovningar och en traditionell fransk lunch under dagen. Börja med upphämtning från ditt centralt belägna hotell i Paris. Möt din chaufför-guide och åk i en mysig luftkonditionerad minivan till Champagne-regionen. Njut av läckra croissanter på vägen, medan din guide berättar allt du behöver veta om champagnens glittrande universum. Väl framme i Champagne börjar dagen med ett besök på en prestigefylld champagnehus (ett av Moët & Chandon, Mumm, Veuve Clicquot, Mercier, Pommery, Lanson). Upptäck oändliga gallerier fyllda med flaskor och avsluta naturligtvis den guidade turen med en provsmakning. Fortsätt resan och beundra landskapet när du tar dig till en lugn vingård. Njut av en provsmakning av lokala viner under ledning av din expertguide. Upptäck grunderna i professionell vinprovning och hur man identifierar de olika vinernas egenskaper. Lunch på ett familjeägt champagnehus eller på en lokal topprestaurang. Prova flera glas champagne, t.ex. Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Champagne Rosé och ratafias (söt likör). Kombinera vinerna med en utsökt lunch med autentiska franska rätter. Efter lunch kan du njuta av en digestive-tur genom vingårdarna i Côte des Blancs och Vallée de la Marne. Lär dig mer om Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier och njut av den fantastiska utsikten över vingården. Sist men inte minst besöker du en annan familjedriven vingård där du får lära dig sabrage eller disgorgement "à la volée" (en teknik för att öppna en champagneflaska). Smaka på flera utsökta champagner innan ni åker tillbaka till Paris, där ni blir avsläppta på en central plats.

Reims: Guidad tur i katedralen Notre Dame de Reims

2. Reims: Guidad tur i katedralen Notre Dame de Reims

Växla tillbaka i tiden på en guidad tur till katedralen Notre-Dame de Reims, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, ett monument över fransk gotisk konst och arkitektur där många av Frankrikes kungar kröntes. När du anländer beundrar du katedralens hisnande fasad, som härstammar från medeltiden, innan du beger dig in för att upptäcka kyrkans många hemligheter. Inuti kan du beundra fina gobelänger och glasmålningar från 1200-talet till 1900-talet. Lär dig mer om kyrkans historia av din licensierade guide och upptäck vilka kungar som kröntes där.

Épernay: Upplevelse med luftballong som är spänd vid marken

3. Épernay: Upplevelse med luftballong som är spänd vid marken

Bege dig ut på ett äventyr i en enorm luftballong fylld av helium, som är fäst i närheten av Avenue de Champagne, och åk upp 150 meter ovan marken.  Beundra de oslagbara vyerna över staden och de Unesco-listade vingårdarna som omger den. Njut av att få se detta natursköna område från fågelperspektiv.  Kika ner i de gömda trädgårdarna, ta in den unika atmosfären och se de underbara villorna i la Belle époques ikoniska stil.

Från Reims: Champagne och familjeägda vingårdar

4. Från Reims: Champagne och familjeägda vingårdar

Upplev champagneprovningar på familjeägda boutiquevingårdar på denna rundtur från Reims. Gå in i källarna och upptäck hemligheterna bakom produktionen av champagne. Resa i en bekväm och luftkonditionerad skåpbil och besök den charmiga byn Hautvillers. Möt din lokala guide kl. 14.00 framför turistbyrån på Reims Centre tågstation och börja eftermiddagen med en bilresa genom landsbygden. Fortsätt med ett besök på en familjedriven vingård. Gå runt i den fortfarande använda traditionella pressen och tankrummet medan din guide beskriver de traditionella metoderna för att producera champagne med ett konkret och visuellt tillvägagångssätt. Ta del av flera provningar av deras produkter och skaffa dig provningskunskap och expertis om dessa sällsynta champagner. Njut av en stund i vingården, med fantastisk utsikt över vinrankorna som finns med på UNESCO:s världsarvslista över Champagne, och skaffa dig kunskap om terroirens särdrag. Njut av byn Hautvillers, Champagnes födelseort. Besök kyrkan där den berömde munken Dom Pérignon ligger begravd. Avsluta turen med ett besök på en annan familjedriven vingård, där du kommer att kunna smaka och jämföra olika "cuvéer". Efter en eftermiddag full av upplevelser och värdefulla souvenirer kommer din guide att släppa av dig framför turistbyrån på Reims centralstation mellan kl. 18.30 och 19.00.

Från Paris: Heldagstur med Reims och champagneprovning

5. Från Paris: Heldagstur med Reims och champagneprovning

Utforska Champagne-regionen och se den historiska staden Reims för att upptäcka där de franska kungligheterna kröntes på en guidad dagstur från Paris. Besök källare hos välrenommerade champagneproducenter och lär dig om regionens historia, provsmaka lokala viner och njut av en utsökt lunch på en lokal restaurang. Börja med att hämtas på ditt hotell eller boende och åk till hjärtat av champagneområdet, Épernay. Ta en guidad tur till en av de stora champagnehus som t.ex: Mercier, Nicolas Feuillatte, Veuve Clicquot, Taittinger, Moet & Chandon eller andra kända champagnehus, beroende på tillgänglighet, samt en mindre egendom senare under dagen. Lär dig mer om historien om dess namne. och drick en god champagne. Upptäck den lokala gastronomin och njut av en trerätters lunch på en lokal restaurang. Se vinrankorna på nära håll medan din erfarna guide berättar om olika druvsorter, terroiret och vad som gör champagne så berömd. Besök ett lokalt champagnehus och träffa människorna bakom produktionen av denna denna fantastiska dryck. Smaka på deras eleganta och exklusiva produkt och lyssna på historien om deras champagnegård. Transfer till den historiska staden Reims i den franska regionen Champagne. Se magnifika katedralen i Reims, beundra dess gotiska arkitektur och lär dig mer om dess roll i regionens historia och om några av de skatter som finns inom dess väggar. Efter att ha smakat och upplevt det bästa som finns i Reims, avslutar du din resa med att lämna av dig på ditt hotell. champagne har att erbjuda.

Från Paris: Champagneutflykt i liten grupp med sex provsmakningar

6. Från Paris: Champagneutflykt i liten grupp med sex provsmakningar

Besök den enda platsen i världen där man odlar och producerar champagne på en heldagsutflykt från Paris. Ta en guidad tur till Nicolas Feuillatte Champagne House och en familjeägd vingård. Njut av de inkluderade provningsmöjligheterna och chansen att upptäcka Reims katedral under dagen. Starta resan från Paris på en minibuss som tar dig till Champagne. Besök det pittoreska kapellet i klostret Hautvillers, som också är gravplats för Dom Pérignon, Champagnes fader. Lär dig mer om honom tillsammans med din guide, och träffa sedan en lokal producent för att höra om vinodlingsprocessen. Njut av en guidad rundtur på Nicolas Feuillatte House of Nicolas Feuillatte, världens största producent av champagne. Smaka på 3 glas champagne under rundturen i champagnehuset. Du får också möjlighet att smaka minst 3 olika typer av champagne på en lokal familjeägd vingård och hämta några flaskor som souvenirer. Innan du åker tillbaka till Paris besöker du katedralen Notre Dame i Reims, en av de definierande modellerna för gotisk konst, och har fri tid att se området där 25 franska kungar kröntes.

Från Reims: Morgontur och champagneprovningar

7. Från Reims: Morgontur och champagneprovningar

Möt din lokala guide kl. 9.00 framför turistbyrån på Reims centrala tågstation. Bli en expert på "méthode champenoise" och börja din rundtur med att upptäcka den första lilla producenten och upptäck deras fascinerande arbete genom att besöka deras egendom med press, cuverie och källare. Njut av tre av deras bästa cuvéer. Nu vet du allt som finns att veta om champagne, dess terroir och produktionsmetoder. Det är dags att omsätta dina kunskaper i praktiken! Besök en annan liten producent: prata och dela med dig med ägarna under en rundtur på deras egendom och låt dina smaklökar gnistra när du upptäcker det breda spektrum av aromer och smaker som Champagne kan erbjuda genom 3 nya cuvéer! Morgonturen avslutas kl. 13.00 framför tågstationen i Reims centrum.

Reims: Självguidande höjdpunkter Scavenger Hunt & Walking Tour

8. Reims: Självguidande höjdpunkter Scavenger Hunt & Walking Tour

Lär känna Reims i din egen takt på den här interaktiva vandringsrundturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. När du har laddat ner snöjaktsturen på din mobila enhet (via en länk och inloggningsuppgifter som du får vid bokningen) kan du använda mobilappen och de integrerade kartorna för att nå 10 av Reims viktigaste sevärdheter till fots. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. När du vandrar genom staden kan du njuta av flexibiliteten att när som helst pausa spelet för att ta en paus, ta de perfekta bilderna, stanna till för lunch eller besöka ett museum. Välj att fortsätta stadsutforskningsspelet senare eller spara resten till en annan dag. Starta aktiviteten när som helst, schemat är vägledande. Hämta appen och låt det roliga börja på det vackra Square Colbert. Avslöja ledtrådarna och bege dig till dina nästa stopp, den historiska triumfbågen La Porte de Mars och 1200-talsmuseet Musée-Hôtel Le Vergeur. Därefter stannar du till vid Cryptoportique, en passage från den romerska forntiden. Fortsätt att upptäcka tidlösa landmärken som Carnegie Library, Notre-Dame-katedralen och Palais de Justice, Reims historiska domstolsbyggnad. Utforska Reims vackra operahus och lås upp dina sista gåtor innan du avslutar rundturen på Place Drouet d'Erlon, torget med en ikonisk förgylld segerstaty.

Passy-Grigny: Champagne-tur med 3 Meunier-provningar

9. Passy-Grigny: Champagne-tur med 3 Meunier-provningar

Gå in i hjärtat av Marne Valley till den charmiga byn Passy-Grigny där ditt Champagne-äventyr väntar. Ta del av en guidad tur och upptäck allt som finns att veta om Champagne, inklusive de unika druvorna som används för att göra den och hur den produceras. Se både gamla och nya Champagnepressar, titta på en minifilm om vinstockar och viner och tänd din passion för Meunier-druvor. I slutet av rundturen deltar du i en provsmakning av tre champagner.

Passy-Grigny: Choklad- och champagneprovning

10. Passy-Grigny: Choklad- och champagneprovning

Detta champagnehus har sina rötter i Passy-Grigny, en by i hjärtat av Marne-dalen där en berömd präst, Aime Caudron, fick en visionär och lovande idé. År 1929 samlade han byns vinmakare för att skapa det som har blivit känt som druvan meunier. Den engelska rundturen ger dig chansen att gå bakom kulisserna och lära dig hur Champagne tillverkas. Från Passy-Grigny-vinodlarens första press till dagens moderna fathus, bjuder den in både nybörjare och experter till Champagnes unika och prestigefyllda universum. Upplevelsen avslutas med en provning av 3 champagner tillsammans med 3 chokladbitar.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Reims

Alla aktiviteter

80 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Reims

Vilka är de bästa dagsturerna från Reims?

De bästa dagsturerna från Reims:

Epernay

Reims: Fler aktiviteter och sevärdheter

Reims: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Reims

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 1 470 omdömen

Detta var en fantastisk upplevelse - Joel var en fantastisk guide/förare. Mycket kunnig, rolig, engagerande och gjorde vår resa fantastisk. Byarna, lunchen, det var så värt att vakna tidigt för att uppleva allt. Jag kommer definitivt att rekommendera denna upplevelse till mina vänner och familj som besöker Frankrike.

Turnén var fantastisk! Suzanne, vår guide, var mycket trevlig, kunnig, engagerande och gjorde turnén till en utomordentligt trevlig upplevelse. Vi hade väldigt tur som hade henne.

En fantastisk rundtur, vår guide var verkligen förberedd och trevlig i interaktion med deltagarna. Utmärkta champagneprovningsupplevelser både i små hus och i maison pommery

Jag kan varmt rekommendera denna tur. Bra idé med 2 olika typer av vingårdar, en liten och en stor. Mycket informativ guide, vi fick lära oss massor. Lagom med 8 personer.

Clement är en helt fantastisk guide. Vi har lärt oss så mycket av honom om champagne och vin i allmänhet. Otrolig upplevelse.