Saker att göra i
Regensburg

Våra mest rekommenderade saker att göra i Regensburg

Regensburg: Guidad stadsvandring i Gamla stan

Regensburg: Guidad stadsvandring i Gamla stan

Immerse dig själv i Regensburg på denna guidade promenad som tar dig till alla viktiga sevärdheter. Bevittna stadens ikoniska stenbro, Porta Praetoria, katedralen St Peter och dess gamla rådhus medan du lär dig allt om dess historia från din lokala guide. Möt i centrum av staden på den berömda Rathausplatz och gör dig redo att utforska den natursköna staden. Promenera genom breda torg och trevliga smala gator när du stöter på stadens historiska byggnader. Sug upp 2000 års historia när du går till Stone Bridge, ciy: s viktigaste landmärke. Förundras över Porta Praetoria, bli imponerad av katedralen och pausa vid Gamla rådhuset. Lär dig mer om andra sevärdheter som patricierhus och dynastitorn när du lär känna Regensburg.

Regensburg: Stadsvandring med Bimmelbahn-tåget

Regensburg: Stadsvandring med Bimmelbahn-tåget

Utforska den historiska staden Regensburg med ett turisttåg. Njut av en tur genom stadens centrum med avgång från katedralen. Res längs Donau och passera förbi slottet St Emmeram, säte för furstefamiljen Thurn och Taxis. Njut av panoramautsikten över sevärdheterna från din bekväma tågsits. Lär dig dessutom mer om stadens historia och avslöja dess hemligheter och legender med hjälp av en informativ audioguide. Under den här turen får du se alla stadens höjdpunkter på bara 45 minuter och därefter kan du utforska resten av staden i din egen takt.

Regensburg: Sightseeing Cruise till Walhalla

Regensburg: Sightseeing Cruise till Walhalla

På denna två timmar långa äventyrsresa från Regensburg till Walhalla och tillbaka kommer du att förtrollas av vattnets magi. Ombord på Crystal Queen eller Princes kommer du att uppleva den fascinerande världen av vatten och kristall tre gånger om dagen! Låt dig inspireras av de unika attraktionerna ombord. Sevärdheter och intressanta fakta längs rutten förklaras via högtalare ombord.

Regensburg: Sightseeing båttur till Walhalla

Regensburg: Sightseeing båttur till Walhalla

Ta en båttur till ett av de mest kända monumenten i Regensburg, Walhalla. Njut av en vacker utsikt över staden och det omgivande landskapet. Lär dig intressanta fakta om Regensburg och dess historia från en ljudkommentar. Gå ombord och segla på Donau till den lilla staden Donaustauf, där den berömda Walhalla ligger högt uppe på en kulle. Gå i land från fartyget och ta dig till minnesmärket. Klättra upp för de 350 trappstegen till Walhalla och beundra den imponerande marmorstrukturen och den spektakulära utsikten. Efter 75 minuters fri tid i Donaustauf går du tillbaka till fartyget för att återvända till Regensburg. Observera att vi inte kan erbjuda grupp- eller familjerabatt på getyourguide. Om du reser som en familj eller som en grupp på 20 eller fler, vänligen besök vår webbplats.

Regensburg: Historisk båttur: Stadens höjdpunkter

Regensburg: Historisk båttur: Stadens höjdpunkter

Upptäck Regensburgs historia och arkitektur från floden när du kryssar längs Donau. Stig ombord på MS Bruckmadl och färdas förbi flodens virvlande strömmar, som kallas "strudel". Se den färgglada gamla staden, Peterskyrkan och stenbron under resans gång. Klättra ombord på MS Bruckmadl för att påbörja turen. Lär dig om båtens tidigare liv som MS Agnes Bernauer, ett av rederiet Wurm & Noés äldsta fartyg. Passera genom den medeltida gamla staden Regensburg, under stenbron från 1100-talet och beundra katedralens dramatiska gotiska spiror. Lär dig mer om staden under resans gång med hjälp av detaljerade fakta via båtens högtalare.

Original Strudelrundfahrt

Original Strudelrundfahrt

Vår resa börjar i hjärtat av Regensburg, direkt under den berömda stenbron. Omedelbart efter avfärden passerar våra fartyg de ökända Donau-virvelpoolerna. Dessa virvlar brukade vara ett farligt hinder för sjöfarten, men våra erfarna kaptener känner till Donau mycket väl och styr sina fartyg säkert under stenbron. Färden fortsätter längs Regensburgs pittoreska gamla stad och förbi Donaus gröna stränder. Medan du njuter av den avslappnade färden berättar en ljudkommentar på tyska och engelska om sevärdheter på stranden och ger intressanta fakta om Regensburg och dess speciella egenskaper. Efter en rundtur på ca 50 minuter återvänder fartyget till utgångspunkten. Observera att vi inte kan erbjuda grupp- eller familjerabatt på getyourguide. Om du reser som en familj eller som en grupp på 20 eller fler, vänligen besök vår webbplats.

Regensburg: Skattjakt på egen hand

Regensburg: Skattjakt på egen hand

Utmana din hjärna och njut av Regensburgs sevärdheter och ljud när du arbetar dig igenom pussel och ledtrådar på en unik, utforskande skattjakt. Utforska staden genom 11 förseglade och numrerade kuvert som innehåller gåtor. Se höjdpunkter som Old Bridge längs vägen. När du har bokat spellådan och den har kommit fram till din ytterdörr är du redo att börja scavenger-jakten. Gå ut till Gamla bron och öppna det första kuvertet för att börja ditt äventyr. Följ sedan ledtrådarna för att hitta nästa stads sightseeingpunkt. På scavenger-jakten kommer du att se klassiska sevärdheter i Regensburg, inklusive Salzstadl, Neupfaarplatz, Dom och Haus der bayerischen Geschichte. Om du vill kan du avsluta din rundtur med ett mellanmål på den berömda Wurstkuchl. Gå i din egen takt, stanna till för en förfriskning på ett kafé och fortsätt när du är redo.

Regensburg Självguidad Sherlock Holmes Murder Mystery Game

Regensburg Självguidad Sherlock Holmes Murder Mystery Game

Sherlock Holmes City Game är en självguidad tur som ger dig ett roligt och interaktivt sätt att gå runt i staden. Allt du behöver är en telefon med internetuppkoppling. Så snart du bokat spelet skickar vi dig all information du behöver via e-post. Genom att röra dig runt i staden kommer du att låsa upp uppdrag. Här hittar du karaktärer som är villiga att hjälpa till. Men informationen har ett pris! Lös deras pussel, ta dig an roliga fotoutmaningar, jaga skyldiga och spela med för att komma närmare lösningen på mordet på Balthasar. VIKTIG INFORMATION: - Svårighetsgrad: lätt - även lämplig för familjer med barn - Varaktighet: 2 timmar - Biljetter: Du behöver bara köpa 1 biljett per grupp (1-4 personer) - Varje grupp kommer att spela med 1 enhet. För grupper på fler än 4 personer kan ni köpa 2 eller fler biljetter. - För att boka detta spel måste du ange ett datum/tid, MEN du kan börja när du vill. - OBS: detta stadsspel använder staden som en interaktiv spelplan men ger INTE någon information om staden! HUR MAN SPELAR: Boka stadsspelet, kontrollera e-postmeddelandet vi skickar dig med instruktionerna, ladda ner Loquiz-appen och börja din spelupplevelse! Utforska staden i din egen takt medan du spelar Sherlock Holmes City Game, en självguidad rundtur som erbjuder mycket frihet och flexibilitet. Du kan spela när, var och med vem du vill. Oavsett om du vill spela ensam för personlig spänning eller med en grupp människor är det här spelet för dig! Att spela med fler grupper kommer att bli en tävlingsupplevelse, perfekt som en teambuilding-aktivitet. Detta spel är en rolig aktivitet som du kan göra när du besöker en stad med din familj och vänner eller som ett par. Vårt stadsspel erbjuder maximal självständighet, du kan spela pausa och fortsätta när du vill!

Regensburg: Mord Kriminalspel Självguidad interaktiv rundtur

Regensburg: Mord Kriminalspel Självguidad interaktiv rundtur

Lös ett mord och se samtidigt alla höjdpunkterna i Regensburgs stadskärna. Spela detta unika spel med en grupp vänner eller din familj. Du kommer att få instruktioner, en fotoram och ett svarsformulär i förväg via e-post. Du får också en karta över staden där mordet ägde rum. Centrum är indelat i sektioner där du måste leta efter en plats där du kan ta en gruppselfie. När du har hittat platsen skickar du en selfie via WhatsApp till din spelinstruktör. Om platsen är korrekt skickar de dig nästa ledtråd om mordet. När du går längs de finaste platserna i stadens centrum kommer du att samla fler och fler ledtrådar om mordet. Dessa ledtrådar måste sedan kombineras för att ta reda på... ... vem som är mördaren? ... var mordet ägde rum? ... vad var mordvapnet? ... när brottet begicks? ... vem är offret? Under spelet kommer du att ha tillräckligt med tid för att gå in på ett kafé eller en butik som du passerar och för att beundra några av höjdpunkterna i Regensburg.

Regensburg: Privat vandringstur med professionell guide

Regensburg: Privat vandringstur med professionell guide

Ta en privat vandringstur genom Regensburg, en av de äldsta städerna i Bayern. Upptäck dess ursprung som "fästningen vid floden Regen" och se dess historiska sevärdheter. Möt din guide på tågstationen och börja din turné. Se en av de äldsta och mest välbevarade medeltida broarna på tyska, stenbron. Förundras över Schloss Thurn und Taxis, ett stadspalats som fortfarande är i händerna på den antika aristokratiska familjen med samma namn än i dag. Detta är ett av de mycket få bevarade exemplen på palats som fortfarande används av adeln i Tyskland. Se Regensburger Dom, i stadens pittoreska centrum. Stora katedralen som står som ett klassiskt exempel på bayersk gotisk arkitektur och är hem för "Regensburger Domspatzen", en berömd gosskör. Låt dig inspireras av den fantastiska vackert bevarade Gamla stan, en UNESCO: s världsarvslista. Promenera genom en av de största medeltida städerna norr om Alperna och beundra den historiska arkitekturen i över 1500 olika byggnader.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Regensburg

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Regensburg?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Regensburg:

Sevärdheterna i Regensburg du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Regensburg?

De bästa dagsturerna från Regensburg:

Se alla dagsturer från Regensburg på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Regensburg

Att göra i Regensburg

Städer i Tyskland

Regensburg: Fler aktiviteter och sevärdheter

Regensburg: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Regensburg

Samlat omdöme

4.4
(111 recensioner)