Lägg till datum

Saker att göra i
Ras al-Khaimah

Våra mest rekommenderade saker att göra i Ras al-Khaimah

Dubai: Safari, fyrhjuling, kamelritt och buffémiddag

1. Dubai: Safari, fyrhjuling, kamelritt och buffémiddag

Utforska öknen på denna SUV-tur från Dubai. Kör upp, ner och genom öknens sanddyner i Land Cruiser. Kör en ATV över sanddyner innan du njuter av levande underhållning och middag i ett beduinläger. Börja med att utforska öknen och få en glimt av den hårda och intensiva ökensanden. Senare kan du prova att åka dynbashing i en 4x4 Land Cruiser (som är fullt utrustad med alla nödvändiga säkerhetsdetaljer) och sandboarding på de silkeslena sanddynerna med röd sand. Nästa steg, om du har valt det alternativet, är en upplevelse med fyrhjuling.Du får en kort genomgång med säkerhetsinstruktioner innan du njuter av spänningen när du kör en fyrhjuling över den vidsträckta sanden. Avslutningsvis kan du koppla av i ett traditionellt beduinläger, där du kan delta i aktiviteter som kamelridning och henna-målning. Njut av att bli underhållen av mag- och folkdansare medan du äter en utsökt grillmiddag.

Kvällsöken Dune Bashing med 4*4 fordon

2. Kvällsöken Dune Bashing med 4*4 fordon

Fantastisk sanddynsfärd med grillmiddag på det enda autentiska lägret (Bedouin Oasis) i Ras al Khaimah.

Från Förenade Arabemiraten: Musandam Khasab delfinskådningstur med lunch

3. Från Förenade Arabemiraten: Musandam Khasab delfinskådningstur med lunch

Tillbringa dagen på vattnet i en traditionell omansk dhowbåt. Beundra de dramatiska klippformationerna och leta i det kristallklara vattnet efter tecken på delfiner som leker i surfarna. Den här heldagsturen är lätt att nå med hämtning på hotellet från Dubai, Sharjah, Ajman eller Ras Al Khaimah och erbjuder det perfekta tillfället att utforska skönheten i Khor Ash Sham-fjorden. Efter upphämtning på ditt hotell åker du till Khasabs hamn för att möta din guide klockan 9.30. Börja med en genomgång av dagens resväg och sätt segel från hamnen på en traditionell dhowbåt. Beundra Khor Ash Sham-fjorden, som är känd för sitt vackra klara vatten, ett överflöd av havsliv och livfulla korallrev. Segla förbi Nadifi och Qanah innan du gör ett stopp i vattnen utanför Telegraph Island i Khasabbukten vid cirka 11:45. Ta lite tid för att simma och snorkla i det vackra klara vattnet. Njut sedan av en lunch ombord innan du seglar vidare till Sibi Island. Stanna till utanför kusten för mer simning och snorkling innan du beger dig till ön Sham. Lär dig mer om byn av din guide innan du påbörjar resan tillbaka till Khasabs hamn, där du anländer ungefär klockan 16.00. Transfer till och från hotellet för tur och retur erbjuds.

Ras Al Khaimah: Eftermiddagssafari och grillmiddag

4. Ras Al Khaimah: Eftermiddagssafari och grillmiddag

Flyr värmen och stressen i Ras Al Khaimahs stadskärna på en eftermiddags- och kvällssafari i öknen med fyrhjulsdrivna fordon. Efter upphämtning på ditt hotell kan du koppla av i det luftkonditionerade terrängfordonet. Åk till ökendynerna som omger staden och beundra utsikten över det karga men förtrollande landskapet på vägen. Stoppa vid en traditionell kamelfarm för att se hjordar av de magnifika puckelryggiga växtätarna. Lär dig mer om de olika typerna av kameler som vanligtvis ses i öknen runt Ras Al Khaimah. Fortsätt genom ökenslätterna i ditt fyrhjulsdrivna fordon och kom fram till en campingplats där arabiskt kaffe och dadlar erbjuds som välkomsthälsning. Klättra upp på ryggen av en kamel för en valfri guidad tur runt lägret. Få en henna-tatuering på händer eller fötter. Titta på en traditionell Tanourah folkdans och festa på en utsökt grillmiddag. Efter middagen kan du röka en shisha (arabisk vattenpipa) om du vill och se en levande magdansföreställning. Slappna av under ett tak av blinkande stjärnor och njut av en upplevelse som skulle kunna vara direkt från "Tusen och en natt"!

Rundtur på pärlgården i Suwaidi

5. Rundtur på pärlgården i Suwaidi

Njut av en upplevelse ute till havs och upptäck den historiska och kulturella resan för regionens pärlindustri. Lär dig mer om den arabiska pärlans utveckling och dess arv. Bli upphämtad från Al Rams Marina "gamla fiskarbyn" med en traditionell båt för pärldykare. Njut av en rundtur i mangroven och omgivningarna. Anländer till Suwaidi Pearls Farm House som ligger på en ponton. Ta del av de arabiska pärlornas historia, lyssna på de 1000 år gamla äventyrliga berättelserna om de arabiska pärldykarnas livsstil och se deras dykverktyg och tekniker. Gå till nästa avdelning av Pontoon för att lära dig hur ostron och pärlor bildas. Upptäck vetenskapen, kunskapen och innovationen kring odlade pärlor och lär dig den mystiska hemligheten bakom pärlornas bildande. Låt er underhållas av en levande demonstration av ostronöppning, där det bara finns 60 % chans att upptäcka den mystiska arabiska pärlan. Hitta och ta den mystiska arabiska pärlan mot en symbolisk avgift på 450 AED + 5 %. Låt dig fascineras av Arabian Pearls Traditional Traders box "BISH-TAKH-TAH". Se de olika glänsande samlingarna av arabiska pärlor och handlarnas verktyg och skatter. Njut av ett valfritt mellanmål eller lunch. Ta dig tid att strosa runt på bondgården, titta och välj accessoarer eller pärlor och njut av den naturliga miljön. Suwaidi Pearls Farm använder miljövänliga ECO-system för att skydda den marina miljön. Anläggningen är grundläggande, enkel, autentisk och drivs av solpaneler.

Ras al Khaimah: Biljett till Jais Adventure Park Zipline

6. Ras al Khaimah: Biljett till Jais Adventure Park Zipline

Upptäck det roliga med ziplining i Ras al Khaimah med denna biljett till Jais Adventure Park. Du får all utrustning och alla instruktioner du behöver för att ha roligt på ett säkert sätt. Soar för 2,83 kilometer och upplev en unik adrenalinrusning. När du anländer kan du parkera gratis och njuta av en gratis transfer till parkens välkomstcenter. Ta på dig din högkvalitativa zipliningutrustning och lyssna när din guide berättar allt du behöver veta innan du börjar ditt äventyr. Börja vid den högsta punkten i UAE (1 680 meter över havet) och ta av med utsikt över de magnifika Jebel Jais-bergen. Nå en genomsnittlig hastighet på 160 km / h när du flyger som en falk. Landa på en toppmodern upphängd plattform och ta hem minnen från din flygning genom att dra nytta av kamerahyran.

Ras Al Khaimah: Halvdags ökensafari med middag

7. Ras Al Khaimah: Halvdags ökensafari med middag

Ett måste för alla som besöker Förenade Arabemiraten. Ett minne att dela med din familj och dina vänner hemma. Detta är en safari som du inte kan göra hemma. Vi rekommenderar den starkt och den kommer att vara värd varje spenderad krona! Den här turen avgår på eftermiddagen genom Ras Al Khaimahs öken med flera fotostopp under en spännande dynkörning till den inre delen av Ras Al Khaimahs öken . Körningen fortsätter genom öknen. Vi stannar för att titta på den vackra solnedgången innan vi når vår campingplats "The Dunes Camping & Safari RAK" där du har möjlighet att göra en kameltur, sandboarding och prova på en henna-design på hand eller fot. Efter att ha arbetat upp en aptit njuter du av en utsökt grillmiddag och shisha (den berömda arabiska vattenpipan). Innan du återvänder till ditt hotell/hem kan du titta på vår magdansös som uppträder runt lägerelden i stjärnljuset.

Musandam Khasab heldagskryssning med transfer och lunch

8. Musandam Khasab heldagskryssning med transfer och lunch

Dagen börjar klockan 06:30 med upphämtning på ditt hotell och transfer till Musandam Khasab i Oman. På körningen reser du via Ras Al Khaimah och korsar gränsen till Oman. Klockan 10:00 avgår du på en heldagskryssning till Musandams spektakulära fjordar. Halvvägs under kryssningen kommer dhowen att ankra vid Telegraph Island, där du kan simma och snorkla i det behagliga, klara vattnet bland vänliga och färgglada fiskar. Det finns en möjlighet att du får se delfiner under kryssningen. Ombord på dhowen får du njuta av en välsmakande orientalisk lunchbuffé med förfriskningar, inklusive läskedrycker och frukt, som också finns tillgängliga. Efter lunchen har du mer tid för att simma, snorkla eller koppla av och beundra de fantastiska landskapen. Klockan 16:00 åker du tillbaka till hamnen och därefter kommer du att transporteras tillbaka till ditt hotell.

Dubai: Privat dagstur i öknen och besök vid poolen i Wadi Shawka

9. Dubai: Privat dagstur i öknen och besök vid poolen i Wadi Shawka

Utforska Arabiens bäst bevarade skatter på denna bergssafari. Få en glimt av livet i öknen och jordbruket med hjälp av bergsformationer djupt inne i öknen, t.ex. fossilstenar och kamelstenar. Fortsätt ditt äventyr med sandboarding och en spännande dune bashing-upplevelse. Njut av ett spännande äventyr till de djupa diken och vattnen i Wadi, regionens naturliga vattenpooler. Wadi Shawka i Ras Al Khaimah är granne med Hajarbergen och dalen består av klippig terräng, jordbruksmark, vattenpooler, djurliv och gott om parkerings- och campingplatser. Wadi Shawka är en perfekt plats för familjepicknickar och sammankomster i naturen. Simma tillbaka genom den eller vänd tillbaka en bit och klättra uppför en liten kulle för att komma förbi den.

Från Ras al Khaimah: Musandam Khasab dagsutflykt med transfer

10. Från Ras al Khaimah: Musandam Khasab dagsutflykt med transfer

Khasab är Musandams huvudstad och är populär för sina fjordar, korallrev, färgglada fiskar och delfiner. Havet här är känt för sin rika skatt av fisk och skaldjur och även för sitt vackra kristallklara vatten som ger en idealisk plats för snorkling och dykning. Att åka på en Dhow Cruise är ett fantastiskt sätt att se de spektakulära fjordarna och det omgivande landskapet. Vår Dhow-kryssning tar dig till Khor Sham-fjorden där delfiner välkomnar dig till havets tystnad och vi har två ankarplatser för snorkling och simning i närheten av den historiska Telegraf-ön, även känd som Jazrat al Maqlab, och Seebi-ön. Att simma och snorkla bland det färgglada havs- och undervattenslivet på Telegraph- och Seebi-öarna är ett av de bästa sätten att göra sig lycklig i nuet är att minnas lyckliga tider från det förflutna. Upplevelsen av att bevittna paradiset med stora marina liv som finne längs kanten av en revvägg tenderar att inte begränsas under din heldagskryssning i Khasab med oss. Gästerna kommer att erbjudas säkerhetsvästar, snorklingsutrustning och handdukar som en del av turen och du kommer faktiskt att få en aptitretande lunchbuffé på en dhow.

Alla aktiviteter

65 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Ras al-Khaimah

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Ras al-Khaimah?

Vilka är de bästa dagsturerna från Ras al-Khaimah?

De bästa dagsturerna från Ras al-Khaimah:

Dubai

Ras al-Khaimah: Fler aktiviteter och sevärdheter

Ras al-Khaimah: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Ras al-Khaimah

Samlat omdöme

4.8
(5 776 recensioner)

Haroon (förare) är en mycket vänlig, uppmärksam och intresserad person. Jag var väldigt glad över att ha träffat honom. Aktiviteterna (självkörning av en fyrhjuling i öknen, körning i öknen, snowboardåkning i öknen, underhållning i ökenlägret och grillningen) var mycket välorganiserade (moderna fordon) och maten var mycket god och mycket omfattande.

En upplevelse som var väl värd det. Mycket bra organisation. Supergod mat och ok show. Vandring på sanddynerna....endast för de med starka magar 😃. Vår guide Shah Zaid Muhammad var utmärkt.

Allt var riktigt bra! Muhammad var supertrevlig och den bästa guiden vi har haft hittills. Kan varmt rekommendera det till alla. Och framför allt: BOKA QUAD-TUREN! 😍😍

Allt enligt programmet. Chauffören visade full professionalism och lite galenskap, så resan kommer säkert att finnas kvar i vårt minne länge....

Superbra dag någonsin dune bashing kameltur och lägeraktiviteterna var fantastiska tack till vår guide Muhammed