Rambla Nova: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Tarragona:Självguidad höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

Tarragona:Självguidad höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

Lär känna Tarragona i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Efter att ha laddat ner snöspårsturen på din mobila enhet (via en länk och inloggningsuppgifter som du får vid bokningen) använder du mobilappen och de integrerade kartorna för att nå 10 av Tarragonas viktigaste sevärdheter till fots. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. I den historiefyllda staden Tarragona besöker du först det vackra Monument als Castellers. Därefter den unika Font del Centenari och sedan den oersättliga Mercat De Tarragona. Denna underbara rutt fortsätter till Rambla Nova. Som femte stopp hittar du Balcó del Mediterrani. När du fortsätter din promenad genom staden hittar du det intressanta Amfiteatre de Tarragona. Circ Romà kunde naturligtvis inte saknas på denna rundtur. Dessutom kommer du också att beundra Tarragonas stadshus. Den näst sista destinationen är den avundsvärda Placa dels Sedassos. Medan pricken över i:et på denna unika rundtur inte kunde vara annat än katedralen i Terragona.

Tarragona, Roms andra huvudstad: En självguidad audiotur

Tarragona, Roms andra huvudstad: En självguidad audiotur

Res 2 200 år tillbaka i tiden till när Tarragona var Tarraco, en av Roms viktigaste kolonier och ett antikt semestermål - precis som det är än i dag. Under årens lopp har romarna, morerna och de medeltida kristna påverkat staden och på den här vandringen visar jag var de har lämnat sina spår i Tarragonas gamla stadskärna. Jag visar dig några av de många UNESCO-världsarvsplatser som de lämnade efter sig och berättar om några av de händelser som formade dem. Vår rundtur börjar på Balcó de Mediterrani, med utsikt över den vackra och frestande Miracle Beach. Därifrån promenerar vi till Amfiteatre de Tarragona, Tarracos spektakulära gamla amfiteater, och besöker Colonial Forum of Tarraco, Tarragonas romerska mur och Portal del Roser (en stadsport). Men allt handlar inte om Rom. Det mesta av det du kommer att se på vägen till Mercat de Tarragona (den centrala marknaden) där vår rundtur slutar byggdes under medeltiden. Du kommer att bli förvånad över hur delar av staden fortfarande ser ut och känns som en by från medeltiden. Jag ska berätta för dig hur romarna var mer lika oss än du kanske tror - de var hygieniska, älskade att bli underhållna, byggde förvånansvärt modern arkitektur och var ganska öppensinnade.

Tarragona: Stadsutforskningsspel och rundtur

Tarragona: Stadsutforskningsspel och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med spelglädje på denna självguidade smartphone-vandring i Tarragona. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. I den historiefyllda staden Tarragona kommer du först att besöka det vackra Monument als Castellers. Sedan den unika Font del Centenari och sedan den oersättliga Mercat De Tarragona. Denna underbara rutt fortsätter till Rambla Nova. Som ett femte stopp hittar du Balcó del Mediterrani. När du fortsätter din promenad genom staden hittar du den intressanta Amfiteatre de Tarragona. Circ Romà får naturligtvis inte saknas på denna rundtur. Dessutom kommer du också att beundra Tarragonas stadshus. Den näst sista destinationen är den avundsvärda Placa dels Sedassos. Pricken över i:et på denna unika rundtur är naturligtvis katedralen i Terragona.

Tarragona: Första upptäcktsfärden och rundvandring med läsning

Tarragona: Första upptäcktsfärden och rundvandring med läsning

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta historier om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av utsidan och insidan av platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt att gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! > Börja din promenad när som helst, utan schema. Pausa den för lunch, ta en drink, besök en attraktion som du väljer och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. I den historiefyllda staden Tarragona besöker du först det vackra Monument als Castellers. Sedan den unika Font del Centenari och sedan den oersättliga Mercat De Tarragona. Den här underbara rutten fortsätter till Rambla Nova. Som ett femte stopp hittar du Balcó del Mediterrani. När du fortsätter din promenad genom staden kommer du att hitta den intressanta Amfiteatre de Tarragona. Naturligtvis får inte Circ Romà saknas på den här turen. Dessutom kommer du också att beundra Tarragonas stadshus. Den näst sista destinationen är den avundsvärda Placa dels Sedassos. Och pricken över i:et på denna unika rundtur kan inte vara något annat än katedralen i Terragona.

De mest populära sevärdheterna i Tarragona

Att göra i Rambla Nova

Städer i Spanien

Rambla Nova: Fler aktiviteter och sevärdheter

Rambla Nova: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Rambla Nova

Samlat omdöme

4.2
(5 recensioner)