Saker att göra i
Queensferry

Våra mest rekommenderade saker att göra i Queensferry

Edinburgh: Sightseeing med båt av Firth of Forths tre broar

Edinburgh: Sightseeing med båt av Firth of Forths tre broar

Din båttur avgår från South Queensferry, som ligger bara en kort bit från Skottlands livliga huvudstad Edinburgh. Turen bjuder på magnifika vyer över Three Bridges, inklusive den världsberömda Forth Bridge, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Dessutom kan du njuta av de vackra panoramavyerna över Edinburghs skyline, kungariket Fife och den historiska ön Inchcolm med sitt medeltida kloster. Som en del av turen kommer du att stanna vid Inchcolm Island för att släppa av och hämta besökare. Utforska ön när du köper ett landningspass från baren ombord. Kryssa längs och upptäck magin i Forth Bridge, Forth Road hängbro och den längsta tre-torn, snedkabelbron i världen, Queensferry Crossing. För din bekvämlighet kan du koppla av ombord i den uppvärmda observationsloungen eller på de yttre däcken och lyssna på den guidade kommentaren medan du njuter av en drink från baren. Under turen finns det gott om möjligheter att både se och fotografera en mängd olika marina djur, bland annat sjöfåglar, tumlare och sälar.

Från Edinburgh: The Outlander Experience Guidad tur

Från Edinburgh: The Outlander Experience Guidad tur

Från centrala Edinburgh hoppar du ombord på en luftkonditionerad buss och följer i Jamie och Claires fotspår och stannar till vid den vackra byn Falkland, som ligger inbäddad mellan de två Lomond Hills i Howe of Fife. Fans av Outlander kommer att känna igen Falkland som stand-in för Inverness, där Claire och Frank smekmånad. Vår andra plats för dagen är byn Culross. Flera delar av Culross används för att skildra byn Cranesmuir, främst under säsong 1 av Outlander. Under din tid här kommer du att märka att många av scenerna kommer till liv när du kliver in på den faktiska inspelningsplatsen för showen. Utforska Blackness Castle*, den rika historien innanför slottets murar och lär dig om dess mångfunktionella historia som lordbostad, garnisonsfästning och statsfängelse. Fans av Outlander kanske också känner igen att exteriören utgjorde Fort William, Black Jack Randalls illavarslande högkvarter. Turen fortsätter till staden Linlithgow, känd för sitt palats, Mary Queen of Scots födelseplats. Här har Outlander-fansen möjlighet att se Linlithgow Palace, som används som kuliss för det ökända Wentworth-fängelset i Outlander. Det var på Linlithgow Palace som Outlanders Jamie hölls fången och torterades av Black Jack Randall, en av de mest intensiva scenerna som filmades under tv-serien. Njut av lite tid för förfriskningar och utforskning innan nästa stopp. Vår sista plats för dagen är Midhope Castle, ett måste för Outlander-fans. Midhope Castle är den externa platsen för familjen Frasers hem som kallas Lallybroch. Tillbringa tid på slottet för foton och leva ut din Outlander-fantasi När du återvänder till Edinburgh kan du fråga om vägen till Bakehouse Close, en plats som i den tredje serien av Outlander är Jamies tryckeri. *Vid vissa tillfällen kan BLACKNESS CASTLE bytas ut mot DOUNE CASTLE *Midhope Castle är endast tillgängligt mars-december

Queensferry: Sightseeingkryssning till ön Inchcolm

Queensferry: Sightseeingkryssning till ön Inchcolm

Vid ankomsten till Hawes Pier kommer du att hämta dina boardingkort och betala för dina landningskort så att du kan landa på Inchcolm Island från Maid of the Forths biljettkontor. När du tar dig ner för piren går du ombord på Maid och sätter segel mot Inchcolm och kryssar under den ikoniska Forth järnvägsbron, ett världsarv av Unseco. Du kommer att njuta av utsikten över både Fifes och Edinburghs kustlinje, segla förbi Haystack-sälkolonin och anländer till Historic Inchcolm Island. Här kommer du att njuta av 1,5 timme för att utforska allt ön har att erbjuda, klostret, världskrigets befästningar, besökscentrum och presentbutik. Det finns något för alla att njuta av på Inchcolm.

Från Edinburgh: Tur till Fifes fiskebyar och St. Andrews

Från Edinburgh: Tur till Fifes fiskebyar och St. Andrews

Res genom Fifes historiska landskap på en heldagstur från Edinburgh, ombord på en bekväm och luftkonditionerad modern buss. Lär dig mer om alla sevärdheter du ser med hjälp av livekommentarerna. Gör ett stopp i de pittoreska städerna Anstruther, St. Andrews och South Queensferry. Res iväg från Edinburgh och beundra vyerna över det klassiska landmärket Forth Rail Bridge när du åker över floden Firth of Forth, in i det anrika gamla kungadömet "Kingdom of Fife". Kör genom natursköna Aberdour och fortsätt in i East Neuk of Fife.  Njut av de slående utsikterna när du reser förbi de pittoreska små byarna St. Monans och Pittenween, som en gång i tiden var riktiga fiskeparadis. När du når staden Anstruther, där du också finner det skotska Fiskemuseet, kommer bussen att stanna till.  Senare när du lämnar Anstruther går resan till den mycket vackra medeltida staden St. Andrews, via charmiga Crail. Framme i St Andrews får du lite egen tid, så att du kan utforska staden som är världsberömd för golf och har världens utan tvekan bästa golfbana. Njut av din fritid i tre timmar och passa på att köpa en god lunch, strosa nerför kullerstensgatorna och beundra ruinerna av slottet och katedralen. Du kan också ge dig iväg för att besöka Skottlands äldsta universitet, där Prins William mötte sin fru Kate Middleton. När du sedan reser tillbaka till Edinburgh får du korsa de legendariska kullarna i Lomond ner till Loch Leven, där Mary Stuart, "Queen of Scots", hölls fängslad. Stanna till för att njuta av de enastående utsikterna över Forth Bridges i South Queensferry, innan du avslutar resan tillbaka till utgångsplatsen i Edinburgh.

Queensferry: 1,5 timmars sightseeingkryssning med Maid of the Forth

Queensferry: 1,5 timmars sightseeingkryssning med Maid of the Forth

Din rundtur börjar när du besöker bokningskontoret och presentbutiken för att hämta ditt boardingkort. Därefter beger du dig till Hawes Pier för att gå ombord på båten och påbörja din sightseeingkryssning. När båten har lämnat Hawes Pier kommer ett kort säkerhetsmeddelande att spelas upp för alla passagerare innan ljudkommentaren börjar. Resan börjar sedan med att båten kör under Red Forth Rail Bridge innan den fortsätter förbi den historiska Inchgarvie Island mot Inchcolm Island. Du kan lyssna när skepparen pekar ut sälar, lupiner och andra djur som kan hittas under hela kryssningen. Väl runt Inchcolm Island kan du titta noga efter solbadande sälar på Haystack innan kryssningen fortsätter tillbaka under Red Rail Bridge mot Forth Road Bridge och den nyligen öppnade Queensferry Crossing. När du har passerat dessa majestätiska broar kommer båten att kryssa tillbaka till Hawes Pier där du fritt kan gå av.

Från Edinburgh: St Andrews och fiskebyarna i Fife

Från Edinburgh: St Andrews och fiskebyarna i Fife

Du lämnar Edinburgh och reser norrut till South Queensferry. Du färdas över Queensferry Crossing och får en fantastisk utsikt över ett av Skottlands största landmärken, Forth Rail Bridge. Ni kör sedan in i kungariket Fife och stannar till i den traditionella fiskebyn Anstruther (lokalt känd som "Ainster"), där ni kan titta på de gamla kullerstensgatorna och ta en promenad längs strandpromenaden till hamnen. Från Anstruther fortsätter vi norrut till den medeltida staden St Andrews. Andrews är Skottlands skyddshelgon, och enligt legenden spolades hans kvarlevor upp på Fifes kust. I St Andrews finns också det tredje äldsta universitetet i Storbritannien och en vacker slottsruin på en klippa. Ni har cirka två och en halv timme på er att utforska denna fascinerande stad. Efter St Andrews tar vi en trevlig biltur genom det böljande landskapet i centrala Fife till Falkland. Falkland Palace dominerar denna gamla by och var ett av huvudresidensen för den gamla kungliga familjen i Skottland, Stewarts (Stuarts). Bortsett från palatset är byn helt enkelt en av de vackraste i Skottland med en mängd gamla stugor och smala slingrande gator. Vi lämnar Falkland och återvänder till Edinburgh och passerar Loch Leven, där Mary Queen of Scots fängslades av sin protestantiska adel. Sedan korsar vi återigen Firth of Forth och återvänder till stadens centrum.

Från Edinburgh: Outlander Adventure dagstur med inträde

Från Edinburgh: Outlander Adventure dagstur med inträde

Dags för ditt eget Outlander-äventyr. Du lämnar Edinburgh och börjar följa spåret av inspelningsplatser som finns med i TV-serien Outlander. Först reser vi till en plats som inte behöver någon närmare presentation: Midhope Castle*, känt som Jamies vackra hem Lallybroch. Och du kommer att få ett varmare välkomnande än vad han fick. Den mysiga interiören i huset har återskapats i filmstudiorna. I verkligheten kan besökare inte utforska slottsruinerna, men du kan sitta på Lallybrochs ikoniska trappsteg och vänta på att Jamie eller Claire ska gå genom den vackra valvporten på innergården. Vi åker sedan genom den charmiga landsbygden till Blackness Castle. Det är en imponerande fästning som är känd som "skeppet som aldrig seglade" eftersom det liknar en gigantisk stenbåt. Du har tid att gå längs vallarna och utforska Jack Randalls fiktiva högkvarter. Hoppas bara att du inte stöter på honom... Nästa stopp är Linlithgow Palace, även känt som Wentworth-fängelset. Det är också här du äter lunch, så prova lokala specialiteter eller ha picknick vid sjön och ta ett foto av ruinerna av Mary Queen of Scots födelseplats. På väg norrut passerar vi Stirling Castle och Wallace Monument till **Doune Castle, eller som det kallas i Outlander, Castle Leoch. Denna formidabla byggnad är hem åt Colum MacKenzie och hans klan i 1700-talets episoder. När du besöker slottet kan du ta del av dess verkliga historia och få en inblick i hur en skotsk greve levde på 1300-talet. Det finns också en utmärkt audioguide som beskriver hur detta slott användes som inspelningsplats för Monty Python och den heliga graalen. Res tillbaka i tiden ännu en gång när din chaufför-guide tar dig till Culross. Denna i stort sett oförändrade 1500-talsby har utsikt över havet och är den fiktiva staden Cranesmuir. Du har tid att besöka Claires örtagård, utforska palatset eller vandra på de gamla gatorna medan du föreställer dig hur livet måste ha varit för 400 år sedan. Därefter åker vi tillbaka till Edinburgh, dit vi anländer sent på eftermiddagen.

Från Edinburgh: "Outlander"-tur med palats och jakobiter

Från Edinburgh: "Outlander"-tur med palats och jakobiter

Vi börjar vår dag i Edinburgh med avgång från Royal Mile och tar in några av sevärdheterna i Skottlands huvudstad när vi åker till vårt första stopp för dagen; Midhope Castle*. Detta tornhus från 1500-talet var bakgrunden till Lallybroch, Jamie Frasers familjehem. Tillbringa tid här för att ta foton och insupa atmosfären och håll utkik efter Jamie, för säkerhets skull. Därifrån fortsätter vi till Blackness, där Blackness Castle ligger. I Outlander används Blackness Castle som kuliss för Fort William, Black Jack Randalls högkvarter. Det har också förekommit i Hamlet och är känt som "skeppet som aldrig seglade" på grund av sin distinkta båtliknande form som sticker ut i Forth. Titta nedför Forth mot Edinburgh och se alla de tre Forth-broarna, som representerar tre århundraden av skotsk ingenjörskonst och förbinder Lothians med kungariket Fife. Vår Outlander-tur går västerut, till Royal Burgh of Linlithgow, där du får möjlighet att besöka Linlithgow Palace, Outlanders Wentworth-fängelse. Palatset användes ursprungligen som en avkopplande tillflyktsort för kungafamiljen på resor mellan Edinburgh och Stirling Castle. Från de imponerande tornen har man utsikt över ett fantastiskt landskap. Vi kommer också att tillbringa tillräckligt med tid här i Linlithgow för att du ska kunna äta lunch och utforska staden. Efter en kort resa vidare västerut kommer vi till Callendar House nära Falkirk, som användes som kök i hertigen av Sandringhams hem i säsong 2 av serien. Denna vackra herrgård har traditionell skotsk arkitektur med inslag som påminner om ett franskt renässansslott. Vi reser sedan norrut över till andra sidan Forth och besöker Royal Burgh of Culross. Den lilla byn är utan tvekan det bästa exemplet på en 1600-talsby i Skottland. Trädgårdarna här används som Claires örtagård och Mercat Cross i byn Cranesmuir i Outlanders. Vi återvänder sedan till andra sidan av Forth och besöker Hopetoun House, som i Outlander är hertigen av Sandringhams hem. Detta fantastiska herrgård ligger i ett över 100 hektar stort designat landskap och återspeglar några av de skotska arkitekterna Sir William Bruce och William Adams briljanta arbete. På vår återresa till Edinburgh på kvällen passerar vi Forth Bridges. Dessa tre broar används för att förbinda Lothians med kungariket Fife och representerar tre århundraden av skotsk ingenjörskonst, där den nyaste bron, Queensferry Crossing, blev klar först 2017. Efter detta återvänder vi till Edinburgh där vår Outlander-turné tar slut.

Från Edinburgh: Rundtur i skotska högländerna med whiskyprovning

Från Edinburgh: Rundtur i skotska högländerna med whiskyprovning

Upptäck de vidsträckta landskapen och de fridfulla sjöarna i de skotska högländerna på en dagsutflykt från Edinburgh. Utforska pittoreska städer, följ en skogsstig och njut av smaken av äkta skotsk whisky. Avresa från Edinburgh på en naturskön minibussresa över Queensferry Crossing till kungariket Fife. Se hur landskapet förändras när du åker norrut, från det böljande låglandet till skogsklädda kullar och berg när du närmar dig Highlands förkastningslinje. På stranden av floden Tay stannar du till vid den charmiga katedralstaden Dunkeld. Hoppa av för att utforska den historiska katedralen eller vandra genom de pittoreska gatorna i denna pittoreska by. Fortsätt till eremitaget och andas in den friska skogsluften på en skogspromenad till Black Linn Falls. Följ sedan floden Tays breda dalgång mot den viktorianska semesterorten Pitlochry. Tillbringa ungefär en timme här för att utforska de många butikerna eller ta en bit mat. Efter lunch kör du genom bergen i Highland Perthshire och gör ett kort stopp vid Queen's View med utsikt över Loch Tummel. På en klar dag kan du se den dramatiska utsikten över Schiehallions topp och bergen i Glencoe. Åk sedan till staden Aberfeldy och besök Dewar's Aberfeldy Distillery. Upptäck hemligheten bakom hur Skottlands nationaldryck tillverkas och njut av en välförtjänt dram. Slutligen går ni ombord på minibussen för en naturskön återresa till Edinburgh.

Från Edinburgh: Isle of Skye 3-dagarstur med boende

Från Edinburgh: Isle of Skye 3-dagarstur med boende

Dag 1: Du lämnar Edinburgh och reser västerut. Denna del av resan är en dröm för historieälskare. Du passerar Stirling Castle, Wallace Monument och Doune Castle, innan du stannar i Callander för förfriskningar. Därefter beger vi oss norrut genom det fantastiska landskapet kring Loch Lubnaig och upp till den vilda ödsligheten på Rannoch Moor. Vi fortsätter genom det spektakulära bergspasset Glencoe, där den stora massakern på klanen MacDonald ägde rum 1692. Och efter lunch passerar vi Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, och beger oss in i Great Glen. På vägen västerut passerar vi de fem systrarna i Kintail. Sedan stannar ni till vid det berömda Eilean Donan Castle*, ett av Skottlands mest fotograferade slott. När du korsar bron till Skye följer du den dramatiska kustlinjen mot öns huvudstad Portree. Och efter all denna hisnande skönhet släpps du av vid ditt boende tidigt på kvällen med tillräckligt med tid för att gå ut och utforska staden. Dag 2: Idag är en flexibel dag på Skye, och din chaufför-guide ser till att du tar en unik rutt som passar vädret, de lokala händelserna och din grupps intressen. Du kan resa norrut till Trotternish Ridge och vidare. Här finns geologiska underverk som Old Man of Storr, Kilt Rock och det fantastiska bergspasset Quiraing. Eller så kan din guide ta dig tillbaka i tiden och lära dig mer om legenderna och klankulturen kring Dunvegan Castle, klanen MacLeods hem från 1200-talet. Ni återvänder till Portree på kvällen. Dag 3: Du reser söderut genom Cuillin Hills och tillbaka till fastlandet för en fantastisk utsikt över Loch Duich och de fem systrarna i Kintail. Ni besöker Loch Ness för lunch och chansen att se "Nessie"! * Färden går söderut genom Grampianbergen längs Loch Laggan, som nu är känd som "Monarch of the Glen Country" innan ni passerar Dalwhinnie och vidare förbi Blair Castle. Vi stannar för förfriskningar i en av Perthshire-byarna innan vi kör förbi Perth, över Firth of Forth och tillbaka till Edinburgh.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Queensferry

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Queensferry?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Queensferry:

Sevärdheterna i Queensferry du inte bör missa

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Queensferry?

Det här är de bästa aktiviteterna när du besöker Queensferry på en tajt budget:

Se alla aktiviteter i Queensferry med låga priser på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Queensferry?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Queensferry?

Se alla erbjudanden och rabatter i Queensferry på GetYourGuide

Queensferry: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

De mest populära museerna och utställningarna i Queensferry är:

Se alla museer och utställningar i Queensferry på GetYourGuide

Toppattraktioner i Queensferry

Saker att göra i Queensferry

Städer i Skottland

Queensferry: Fler aktiviteter och sevärdheter

Queensferry: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Queensferry

Samlat omdöme

4.7
(3 572 recensioner)

Det var en fantastisk resa med mycket att se längs vägen inklusive spektakulära landskap. Även om det regnade hela dagen var det fortfarande en fantastisk dag. De 3 timmarna i St Andrews bara flög förbi.

Vi hade en fantastisk tid! Brian var en fantastisk guide! Mycket kunnig om Outlander och även ett stort fan! Jag rekommenderar starkt denna turné för alla Outlander-fans!

Helt underbar, bra guide som gav mycket av sig själv och var väldigt påläst. Jag och min kompis kan verkligen rekommendera denna tur.

Mycket trevlig förare. Han gav mycket intressant information under resan. Resan motsvarade mina förväntningar till 100%

Marty var fantastisk fick oss att skratta hela tiden