Upplevelser i

Punta Cana

Låt dig inte luras av platsens resorter - regnskogar, städer i kolonialstil och adrenalinfyllda upplevelser väntar runt hörnet.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Gratis avbokning

Avbryt upp till 24 timmar innan din aktivitet börjar för full återbetalning.

De sju bästa sakerna att göra i Punta Cana

På jakt efter ett tropiskt paradis där utsikten verkligen ser ut som på vykorten? Då är Punta Cana det perfekta valet, och om du vill se mer än sol, sand och vatten har vi några tips!

 • Cap Cana

  1. Cap Cana

  Punta canas avfjärmade tillflyktsort Cap cana är alla golfares dröm med banor formgivna av Jack Nicklaus. Men detta femstjärniga hotell med underbara stränder och äventyrspark har förstås något för alla.

 • Catalina, Dominikanska republiken

  2. Catalina, Dominikanska republiken

  En populär turistort, samt hamn för karibiska kryssningsfartyg. Catalina är det perfekta stället för den som vill slappna av på ljuvliga, orörda stränder.

 • Puntacana Resort and Club

  3. Puntacana Resort and Club

  I Puntacana finns allt du kan önska dig, och dessutom har semesterorten den snabbaste förbindelsen av alla till Punta Canas internationella flygplats – vilket betyder att du kan slappna av fortare.

 • Altos de Chavon

  4. Altos de Chavon

  Imitationen av en medeltida europeisk stad är det mest populära besöksmålet i trakten, och där hålls också konserter med stora internationella artister. En plats du absolut inte får missa!

 • Astron

  5. Astron

  Detta berömda skeppsvrak är de dykande turisternas stora favorit.

 • Macao Beach

  6. Macao Beach

  En av Punta Canas mest berömda stränder. Väl värd ett besök!

 • Punta Cana Ziplines

  7. Punta Cana Ziplines

  Äventyrssugen? Varför inte boka en ziplinefärd, linbanan där du dinglar i luften från en vajer?

Planera ditt besök

 • Var ligger Punta Cana?

  Punta Cana ligger på Dominikanska republikens östkust, och har länge varit populärt bland europeiska semesterfirare. På senare år har även turister från USA hittat dit mer och mer.

 • Ta sig dit

  Det lättaste sättet är att flyga till Punta Canas internationella flygplats. Därifrån är det smidigt att ta sig till de olika semesterorterna, eftersom de flesta erbjuder skjuts från ankomsthallen.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  Dominikanska pesos (DOP)
 • Tidszon
  UTC (-04:00)
 • Landskod
  1
 • Bäst tid att åka
  Den torra säsongen är varmare och mindre regnig och pågår från mars till mitten av juli. När du bokar bör du även hålla i minnet att september och oktober är orkanmånader.

Other Sightseeing Options in Punta Cana

Want to discover all there is to do in Punta Cana? Click here for a full list.

Vad besökare tycker om Punta Cana

Samlat omdöme

4.2 / 5

baserat på 1 666 omdömen

Underhållande och berikande utflykt, som kan rekommenderas. Mest tack vare guiden George och chauffören Vladimir, ett underbart radarpar som kunde sitt Dominikanska. George hade förmågan att kunna berätta levande med mycket humor. Även Vladimir hade en riktigt stark förmåga att kunna hantera fordonet på vägarna och utanför utan att det störde hela färden. Om Ni funderar om att det är något att göra, så är svaret JA med rekommendationen om att Ni får George och Vladimir.

Sagolikt båtfärd och väl värd att besöka ön

PÅ ön dock lite väl turistiskt, då det bara var vi som var där. Lite för kommersiellt också med all foto o allt som skulle söljas olja, ananas, massage o cigarrer mm Sen upphämtnig ca 30 min sen mot vad det stod i bekräftelsen dock