Upplevelser i
Punta Cana

Låt dig inte luras av platsens resorter - regnskogar, städer i kolonialstil och adrenalinfyllda upplevelser väntar runt hörnet.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Punta Cana

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Punta Cana?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Punta Cana:

De sju bästa sakerna att göra i Punta Cana

På jakt efter ett tropiskt paradis där utsikten verkligen ser ut som på vykorten? Då är Punta Cana det perfekta valet, och om du vill se mer än sol, sand och vatten har vi några tips!

 • Cap Cana

  1. Cap Cana

  Punta canas avfjärmade tillflyktsort Cap cana är alla golfares dröm med banor formgivna av Jack Nicklaus. Men detta femstjärniga hotell med underbara stränder och äventyrspark har förstås något för alla.

 • Catalina, Dominikanska republiken

  2. Catalina, Dominikanska republiken

  En populär turistort, samt hamn för karibiska kryssningsfartyg. Catalina är det perfekta stället för den som vill slappna av på ljuvliga, orörda stränder.

 • Puntacana Resort and Club

  3. Puntacana Resort and Club

  I Puntacana finns allt du kan önska dig, och dessutom har semesterorten den snabbaste förbindelsen av alla till Punta Canas internationella flygplats – vilket betyder att du kan slappna av fortare.

 • Altos de Chavon

  4. Altos de Chavon

  Imitationen av en medeltida europeisk stad är det mest populära besöksmålet i trakten, och där hålls också konserter med stora internationella artister. En plats du absolut inte får missa!

 • Astron

  5. Astron

  Detta berömda skeppsvrak är de dykande turisternas stora favorit.

 • Macao Beach

  6. Macao Beach

  En av Punta Canas mest berömda stränder. Väl värd ett besök!

 • Punta Cana Ziplines

  7. Punta Cana Ziplines

  Äventyrssugen? Varför inte boka en ziplinefärd, linbanan där du dinglar i luften från en vajer?

Planera ditt besök

 • Var ligger Punta Cana?

  Punta Cana ligger på Dominikanska republikens östkust, och har länge varit populärt bland europeiska semesterfirare. På senare år har även turister från USA hittat dit mer och mer.

 • Ta sig dit

  Det lättaste sättet är att flyga till Punta Canas internationella flygplats. Därifrån är det smidigt att ta sig till de olika semesterorterna, eftersom de flesta erbjuder skjuts från ankomsthallen.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  Dominikanska pesos (DOP)
 • Tidszon
  UTC (-04:00)
 • Landskod
  1
 • Bäst tid att åka
  Den torra säsongen är varmare och mindre regnig och pågår från mars till mitten av juli. När du bokar bör du även hålla i minnet att september och oktober är orkanmånader.

Alla saker att se i Punta Cana

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Punta Cana? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Punta Cana

Samlat omdöme

4.2 / 5

baserat på 3 192 omdömen

Mycket intressant aktivitet om du vill veta landets historia. För köp rekommenderar jag att du betalar kontant. Jag hade en dålig upplevelse på en av turistplatserna (Los Tres Ojos-grottorna). Jag ville köpa några små souvenirer, säljaren höjde priserna (berätta för mig summan i pesos) när jag bad om samtalet i $, det var värt 172 $ (för 3 halsband och två mini-stadgar). Jag tackade nej och sa att jag inte trodde att det skulle bli över 30 dollar. Säljaren sa till mig Ok jag kommer att göra detta för $ 30, så jag betalade med kort i pesos (se mitt kontoutdrag hade jag 128 euro). Ett råd, var bestämd men inte hård. De lever bara på tips och försäljning av dessa produkter. Men var försiktig och räkna ut själv. Innan du anländer till plats berättar guiden dig priset på pesos, gör en korsprodukt om du inte har internet. 1 euro = 64 pesos

Transporten kom i tid. Delfinmötet var roligt och något som hela familjen kunde njuta av. Min mamma fick höra att hon kunde ha sin telefon på sig eftersom hon betalade för att titta och inte delta, men när hon försökte spela in en kort video av mig med delfinen sa personalen till henne att hon inte kunde. Fotopaketen är lite dyra och vi planerade fortfarande att köpa bilder som jag hade intrycket av att hon kunde spela in men i verkligheten inte kunde. Sammantaget var det fortfarande en fantastisk upplevelse att markera av bucket list.

Mycket bra upplevelse, för det nya året, mer än ett diskotek, en föreställning, shower (cabaret, imitation, fight, akrobater, ...) var 5/10 minut, som en cirkus på en nattklubb, och alkohol efter behag !! Bra musik, det finns något för alla och en härlig stämning! Jag rekommenderar denna utflykt för ungdomar!

Från upphämtning på hotellet via transport med motorbåt till den naturliga poolen och sedan till ön där vi tillbringade 2,5 timmar, returen med katamaran med musik, gott humör (och rom) var en mycket vacker dag som lämnar oförglömliga minnen !!

Utmärkt turné till Dominikanska republikens huvudstad, guiden en super professionell person och mycket väl förberedd