Upplevelser i

Punta Cana

Låt dig inte luras av platsens resorter - regnskogar, städer i kolonialstil och adrenalinfyllda upplevelser väntar runt hörnet.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

De sju bästa sakerna att göra i Punta Cana

På jakt efter ett tropiskt paradis där utsikten verkligen ser ut som på vykorten? Då är Punta Cana det perfekta valet, och om du vill se mer än sol, sand och vatten har vi några tips!

 • Cap Cana

  1. Cap Cana

  Punta canas avfjärmade tillflyktsort Cap cana är alla golfares dröm med banor formgivna av Jack Nicklaus. Men detta femstjärniga hotell med underbara stränder och äventyrspark har förstås något för alla.

 • Catalina, Dominikanska republiken

  2. Catalina, Dominikanska republiken

  En populär turistort, samt hamn för karibiska kryssningsfartyg. Catalina är det perfekta stället för den som vill slappna av på ljuvliga, orörda stränder.

 • Puntacana Resort and Club

  3. Puntacana Resort and Club

  I Puntacana finns allt du kan önska dig, och dessutom har semesterorten den snabbaste förbindelsen av alla till Punta Canas internationella flygplats – vilket betyder att du kan slappna av fortare.

 • Altos de Chavon

  4. Altos de Chavon

  Imitationen av en medeltida europeisk stad är det mest populära besöksmålet i trakten, och där hålls också konserter med stora internationella artister. En plats du absolut inte får missa!

 • Astron

  5. Astron

  Detta berömda skeppsvrak är de dykande turisternas stora favorit.

 • Macao Beach

  6. Macao Beach

  En av Punta Canas mest berömda stränder. Väl värd ett besök!

 • Punta Cana Ziplines

  7. Punta Cana Ziplines

  Äventyrssugen? Varför inte boka en ziplinefärd, linbanan där du dinglar i luften från en vajer?

Planera ditt besök

 • Var ligger Punta Cana?

  Punta Cana ligger på Dominikanska republikens östkust, och har länge varit populärt bland europeiska semesterfirare. På senare år har även turister från USA hittat dit mer och mer.

 • Ta sig dit

  Det lättaste sättet är att flyga till Punta Canas internationella flygplats. Därifrån är det smidigt att ta sig till de olika semesterorterna, eftersom de flesta erbjuder skjuts från ankomsthallen.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  Dominikanska pesos (DOP)
 • Tidszon
  UTC (-04:00)
 • Landskod
  1
 • Bäst tid att åka
  Den torra säsongen är varmare och mindre regnig och pågår från mars till mitten av juli. När du bokar bör du även hålla i minnet att september och oktober är orkanmånader.

Punta Cana: Mais Atividades e Atrações Turísticas

Quer descobrir todas as coisas para fazer no destino Punta Cana? Clique aqui para ver a lista completa.

Vad besökare tycker om Punta Cana

Samlat omdöme

4.2 / 5

baserat på 1 875 omdömen

Tack vare en grupp energiska amerikaner tillbringade vi en fantastisk dag i en gal atmosfär! Ön Saona är verkligen himmelsk men den korta tiden på ön tillåter oss inte riktigt att komma bort från stranden där gruppen skulle kunna besöka mer. Den naturliga poolen är bara otrolig, och vi kunde ta underbara bilder tack vare en fotograf på plats. Nackdelen var priset på bilderna som måste förhandlas hårt, den otrevliga lunchbuffén och väntan på bussen (cirka 45 minuter till en timme sent på morgonen)

Välorganiserad rundtur, värd att se, historiska gamla stan i Santo Domingo, trevlig restaurang för lunch med olika rätter att välja mellan. Tyvärr började det regna kraftigt under promenaden genom de gamla gatorna. Men även där reagerade arrangören omedelbart och fick varje deltagare ett paraply. Intressant, rekommenderbar förändring från strandlivet.

Vi har inte sett så många valar som vi skulle vilja och det har regnat ibland hela dagen, och jag skulle fortfarande göra turnén igen. De har alla varit väldigt trevliga och vänliga och maten var mycket bra.

Exceptionell resa omgiven av Dominikanska republikens underverk, dess hav eller stränder

Det var en underbar resa. Vi såg valarna mycket bra.