Saker att göra i
Pula

I denna kroatiska kuststad hittar du ett stort utbud av romersk arkitektur i orörd natur.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Pula

Pula: Entrébiljett till arenan

1. Pula: Entrébiljett till arenan

Besök den antika amfiteatern i Pula, där stadens invånare en gång samlades för att underhållas av gladiatorer och djurjakter. Slå undan folkmassorna och utforska denna magnifika antika plats med din förbetalda entrébiljett. Se en amfiteater som har blivit symbolen för Pula en av de populäraste och vackraste platserna i Kroatien för evenemang, som konserter, festivaler och även återskapande av gladiatorturneringar under sommarmånaderna. Få tillgång till den permanenta utställningen "Istriens oliver och vinodling under antiken" som ligger i det underjordiska område som gladiatorerna använde under sina turneringar. Se reproduktioner av verktyg och utrustning för olje- och vinproduktion, t.ex. kvarnar, pressar och sedimenteringstankar, samt amforor, som användes som förpackning för transport av olja och vin.

Pula: Exklusiv delfin- och solnedgångskryssning med middag och drinkar

2. Pula: Exklusiv delfin- och solnedgångskryssning med middag och drinkar

Följ med på vår 3 timmar långa delfin-/sightseeingtur från Pula när vi färdas längs de natursköna vattenvägarna i den vackra nationalparken Brijuni för att observera magnifika flasknosdelfiner som äter, leker eller bara kryssar i sin naturliga livsmiljö medan vi lär oss om deras sociala beteende, matvanor och mycket mer. Njut av den fantastiska solnedgången från lyxfartyget Europa i den mest berömda nationalparken i Kroatien. Äventyret avslutas med middag och drycker som serveras av vår vänliga besättning under hela kryssningen. På den här turen kommer du att lära dig allt om delfiner i deras naturliga livsmiljö från din guide. På den här resan kommer du också att se alla 14 öarna i Brijuni National Park och lära dig allt om många sevärdheter från din guide. Denna unika kryssning avslutas med en återresa till hamnen i Pula och en utsikt över de berömda ljusjättarna i Pula. Vår bekväma båt är certifierad för transport av människor, den är utrustad med en terrass och täckt soldäck, med stereoljud, två toaletter, en lounge, ett kök och en bar. Vår kapten är en välutbildad kapten som har arbetat inom sjöfarten i många år. Han har erfarenhet av historia och ekologi i den orörda naturen i Brijuni nationalpark och talar mer än fem främmande språk.

Pula - besök Besök i nationalparken Brijuni och delfinkryssning

3. Pula - besök Besök i nationalparken Brijuni och delfinkryssning

Bli med på en guidad tur i nationalparken Brijuni på denna kryssning från Pula. Smutta på obegränsat med drycker längs vägen och gläd dina smaklökar med en utsökt lunch. Utforska St Jerolim Island i din egen takt med ledig tid att njuta av stränderna. Gå ombord på ett bekvämt fartyg med en kapten och en guide och gå ut till öarna i Brijuni National Park, en av de vackraste platserna i Adriatiska havet. Utforska parken med båt, upptäcka vilda djur som delfiner längs vägen och simma på St Jerolim Island. Kryssa runt alla öar och lyssna när din guide delar facinerande information om öarna och deras berömda ägare. Njut av en utsökt lunch med traditionella medelhavsrätter med ditt val av fisk, nötkött eller grönsaker. Stanna vid ön St Jerolim (Sveti Jerolim), där du kan stanna i 2,5 timmar. På ön har du chansen att promenera på dess natursköna stränder, ta en uppfriskande simtur eller utforska ön själv. Utnyttja de obegränsade dryckerna ombord på båten, som vin, mineralvatten, juice och läsk. Om du har tur kan ditt fartyg följas av lekfulla delfiner som besöker dessa vatten för att mata på den stora fiskpopulationen. Återvänd till Pula hamn med för underbar nattutsikt över staden och den ikoniska Pula Arena, en romersk amfiteater.

Pula: Nattlig kajakpaddlingstur i Transparent Kayak

4. Pula: Nattlig kajakpaddlingstur i Transparent Kayak

Möt oss på semesterorten Verudela, på Histria-stranden, och få en introduktion till kajakpaddlingens teori och teknik samt till reglerna för uppförande under turen. Du känner igen oss på logotypen "Metta Float Outdoor Adventures" på den vita trästugan. Efter introduktionen på land är det dags att ge sig ut på ditt nattliga havskajakäventyr. Den genomskinliga botten på kajaken är utrustad med ledlampor så att du kan se in i det Adriatiska havets sovande undervattensvärld. Kajak längs kusten, där havsdjupet är cirka 4-8 meter, så att du kan titta på allt som händer på havsbotten. Föreställ dig att du har en enorm snorkelmask men att du inte behöver bli våt för att observera vad som händer under havet. Upplev transparent kajakpaddling så som det är tänkt att vara. Under turen kan du få en glimt av olika typer av marint liv. Din guide kommer också att se till att du har ditt minne en gång i livet odödligt som bilder och videor. Glöm inte att titta upp på den stjärnklara himlen och ta in himlen.

Fazana: Guidad sightseeingkryssning med delfinskådning vid solnedgången

5. Fazana: Guidad sightseeingkryssning med delfinskådning vid solnedgången

Utforska Brijuni nationalparks magnifika klara vatten och spendera tid med att observera delfiner som leker och äter vid solnedgången. Ta fantastiska bilder av dessa vackra marina däggdjur från båten. Du kommer att njuta av din tur på en trevlig och bekväm turbåt för 50 personer. Utflykten startar från huvudbryggan i Fazana och tar dig till Brijuni nationalparkens vatten där kaptenen letar efter delfiner. När han hittar dem saktar båten ner och du börjar huvuddelen av utflykten. Sannolikheten att se delfiner är över 90 procent. Du kan göra många fina bilder med delfiner och solnedgången vid horisonten. Utflykten varar från 1 timme 30 minuter till max 2 timmar, beroende på hur långt kaptenen behöver segla för att hitta delfiner.

Pula: Brijuni nationalpark - solnedgång, delfiner och middagskryssning

6. Pula: Brijuni nationalpark - solnedgång, delfiner och middagskryssning

För att ta dig ut på vattnet för en kryssning på en traditionell kroatisk träbåt från Pula. Njut av en middag som tillagas nyss av en kock ombord medan du letar efter delfiner och tittar på solnedgången. Börja din kryssning med panoramisk sightseeing av hamnen i Pula, den österrikisk-ungerska monarkins huvudhamn. Fortsätt kryssningen in i nationalparken Brijuniöarna för att leta efter delfiner medan kocken förbereder en utsökt middag. Brijuni Islands nationalpark är hemvist för 14 öar med vita sandstränder och frodig vegetation. Med ett stort fiskbestånd kan delfiner ofta hittas på jakt efter en måltid i området. För middagen kan du välja mellan makrill med sallad, kycklingbröst med sallad eller ett vegetariskt alternativ. Obegränsat med mineralvatten, apelsinjuice och vitt vin ingår under kryssningen. Retur till Pula hamn med en underbar nattlig utsikt över staden och den ikoniska Pula Arena, en romersk amfiteater.

Fazana: Brijuni nationalpark - naturskön båttur

7. Fazana: Brijuni nationalpark - naturskön båttur

Upplev denna vackra båttur i Brijuni nationalparks skärgård och stanna till vid ön Sveti Jerolim. Innan du anländer till ön Sveti Jerolim kan du njuta av en panoramatur med utsikt över Brijunis vilda natur och historiska landmärken ombord på vårt fartyg Kristina där vår besättning serverar dig kostnadsfria kalla drycker. Bara 15 minuter med båt från Fazana når vi Veliki Brijun, den största av alla 14 öarna. Här kan du se vila Kastel som tillhörde den österrikiske aristokraten Paul Kuppelwieser som köpte ön 1893. På ön finns många sevärdheter som romerska bosättningar och här finns även en safaripark med exotiska djur. Därefter besöker vi ön Mali Brijun med Fort Minor, som har förvandlats till en sommarteater. Senare ser vi den berömda fiskformade ön Gaz. Sedan ser vi öarna Galija och Titos-ön Vanga. Vi passerar också Vila Brijunka och fyren Peneda med utsikt över Pulas hamn. Slutligen anländer vi till St Jerolim. Att bo på denna ö är valfritt och rekommenderas starkt. Där kan du stanna och njuta av att simma i kristallklart vatten. Det finns alltid möjlighet att komma tillbaka till startpunkten på huvudpiren i Fazana kl 16.00 och även alternativ för att komma tillbaka kl 14.00 och 17.30. beroende på det dagliga antalet gäster. Exakt tid för återkomst bör överenskommas med reseledaren och kaptenen och beror på antalet gäster och starttiden för din resa. Ön är ett riktigt paradis med vatten fullt av fisk och massor av påfåglar som springer fritt runt ön. Det finns en trevlig restaurang på ön som erbjuder välsmakande mat och kalla drycker till rimliga priser. Det finns en entréavgift till ön som ska betalas på plats när du lämnar båten. Ön öppnar för besökare den 1 juni i år när havet ska vara tillräckligt varmt för att simma. Samtidigt öppnar också restaurangen. I år är inträdesavgiften på ön 5 euro för vuxna och 3 euro för barn.

Pula: Kajakpaddling och snorkling i Blue Cave med våtdräkt

8. Pula: Kajakpaddling och snorkling i Blue Cave med våtdräkt

Kajak och snorkla dig fram längs Pulas kust för att utforska stadens imponerande havsgrottor. Besök Seagull's Rocks, dyk ner i en blå grotta och utforska världen under vågorna med snorkelmasker och undervattensljus. Njut av utsikten över kusten när du paddlar kajak till en havsgrotta utanför Pulas kust. Utforska grottans golv med snorkelmasker och undervattenslampor. Dina guider kommer att dokumentera ditt äventyr med GoPro-undervattenskameror. Njut av stöd från erfarna guider under hela turen. I slutet kan du koppla av med ett kallt glas vatten eller en öl. Du får en länk till dina foton några dagar efter turen (fotona separeras inte).

Pula: Nationalparken Brijuni Dolphin Cruise med middag

9. Pula: Nationalparken Brijuni Dolphin Cruise med middag

Upplev den förtrollande delfinsafarin längs den fantastiska Adriatiska kusten på denna oförglömliga tur med avresa från Pula. Sätt segel med våra expertguider och utforska underverken i Brijuni nationalpark medan du håller utkik efter lekfulla delfiner som dansar i vågorna. Med våra guider i spetsen får du lära dig mer om det fascinerande ekosystemet i Brijuni nationalpark och de otroliga varelser som kallar det sitt hem. Håll ögonen öppna efter de graciösa delfinerna som finns i dessa vatten, deras lekfulla upptåg är en fröjd att se.När solen börjar gå ner kan du njuta av en middag som serveras ombord, tillsammans med uppfriskande drycker från den öppna baren. Och när dagen övergår i natt kan du njuta av en utsökt middag under himlavalvet, ackompanjerad av vågornas mjuka kluckande. Varje ögonblick kommer du att fascineras av den vackra naturen runt omkring dig och skapa minnen som varar livet ut. Känn havets magi när du bevittnar en hisnande solnedgång som kastar sina nyanser över horisonten. Missa inte detta extraordinära tillfälle att skapa varaktiga minnen mitt i naturens prakt. Boka din plats nu för en kväll fylld av äventyr och förundran! Fördjupa dig i Adriatiska havets skönhet när du ger dig ut på en resa för att upptäcka de marina underverk som väntar.

Pula - Nationalparken Nationalpark Brijuni Panoramabåtkryssning och simning

10. Pula - Nationalparken Nationalpark Brijuni Panoramabåtkryssning och simning

Välkommen till vårt äventyrspaket - den perfekta blandningen av naturens underverk och vattenglädje. Det här är turen från Pula där du har attraktiva badpauser, en panoramatur i Brijuni National Park, lunch, obegränsat med drycker, en guide ombord och allt detta ingår i resans pris. Kryssa med det moderna fartyget EUROPA som är utrustat med 2 toaletter, 2 terrasser, luftkonditionerad lounge, modernt kök och en bar, och där du kommer att vara värd för vår professionella och vänliga besättning och en kapten med många års erfarenhet till sjöss. Från vårt lyxfartyg "Europa" kommer din grupp att se många sevärdheter i Brijuni National Park, till exempel ön Vanga från Tito, Lilla ön Brijuni med Minor fästning, Stora ön Brijuni. Efter bekväm transport kommer din grupp att stanna för en paus från 2-2,5 timmar för att simma på den dolda kusten i Štinjanska uvala. Besök den dolda strandbaren Lost bay, som ligger längst ner i Štinjanska uvala eller ta en titt på Punta Cristo-fästningen.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Pula

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Pula?

Vilka är de bästa dagsturerna från Pula?

De bästa dagsturerna från Pula:

Rovinj

Pula: Fler aktiviteter och sevärdheter

Pula: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pula

Samlat omdöme

4.5
(3 031 recensioner)

Jag var orolig först, men instruktören Marin förklarade hur man beter sig under vattnet för att känna sig bekväm. Trots dålig sikt försökte han visa oss olika havsdjur. Jag rekommenderar det för nybörjare :)

Mycket trevlig och kompetent personal. Grunderna lärdes ut mycket väl och förståeligt. Under dykning kunde du se en mängd olika fiskar, krabbor, sjöborrar, sjögurkor och anemoner. Rekommenderas absolut.

Allt var OK förutom guiden som fick betalt men inte var med på fartyget. Det fanns en guide på engelska och tyska, men på polska var det ingen skandal eftersom det ingick i priset för kryssningen.

Fantastisk upplevelse! Bra dykskola! Guiderna var supervänliga och tog mycket tid; absolut rekommendation! Tack för en fantastisk dag.

Guiden var riktigt bra. Vi var under vattnet i hela 55 minuter och på 11 meters djup. Vi rekommenderar!!