Saker att göra i
Puerto Princesa

Våra mest rekommenderade saker att göra i Puerto Princesa

Från Puerto Princesa: Underjordisk flod på dagsutflykt

Från Puerto Princesa: Underjordisk flod på dagsutflykt

Segla längs världens största underjordiska flod i Puerto Princesa under en heldagstur. Lär dig mer om denna otroliga plats av din guide, håll utkik efter vilda djur och njut av en restaurangmåltid.  Börja dagen med en bekväm upphämtning från ditt centralt belägna boende kl. 07.00. Därifrån reser du landvägen till den berömda underjordiska floden.  Längs vägen informerar din guide om området och staden Puerto Princesa och ser till att du lär dig så mycket som möjligt om denna underbara plats. Under färden görs ett uppehåll vid Buenavista, en härligt utsiktsplats där du kan få en glimt av viken Ulugan. Anländ till Sabang-kajen ungefär kl. 08.00 och kliv ombord på en gummibåt för turen till grottans ingång. Denna plats är hem för varaner, apor, ormar och andra vilda djur, några av dem exklusiva för Palawan.  Efter en kort promenad åker du med en kanot till den underjordiska floden och kan beundra detta naturens under. Tillbaka vid kajen i Sabang serveras lunch på en närliggande restaurang. Provsmaka det regionala köket och upplev smaker som älskas av filippiner.  Efter rundturen till den underjordiska floden finns en valfri aktivitet för att du ska få ut det mesta av din utflyktsdag – en resa till Ugong Rock Adventure med zipline och grottkrypning. Tillbaka i Puerto Princesa blir du avsläppt vid ditt hotell. Om du vill avsluta dagen med en avslappnande aktivitet, välj något av massagealternativen. Avlämning vid hotell efter massagen kan anordnas mot en extra avgift, detta kan bokas som tillval vid utcheckningen.

Transfer mellan Puerto Princesa och El Nido

Transfer mellan Puerto Princesa och El Nido

Njut av en smidig resa mellan Puerto Princesa och El Nido. Luta dig tillbaka och koppla av i luftkonditionerad komfort och låt en erfaren chaufför köra dig direkt till din önskade destination. Välj mellan en delad eller privat transfer.  Om din kommande semester har ett avslappnat och flexibelt schema kan du välja delad transfer med tidsluckor som är tillgängliga under hela dagen. Om du föredrar en transfer som snabbt är tillgänglig kan du boka en privat bil. Njut av  en rymlig interiör för upp till 13 personer.

Puerto Princesa: Öluff i Honda Bay med valfri massage

Puerto Princesa: Öluff i Honda Bay med valfri massage

Upplev det marina livets skönhet i Puerto Princesa. Honda Bay ligger på den östra stranden av Puerto Princesa och är värd för en mängd små öar med resorter och stränder. Det är också hem för ett brett utbud av fiskar, koraller och jättemusslor. Börja din 30 minuters resa från staden till Barangay Sta. Lourdes, där Honda Bay Wharf ligger. Innan du går ombord på din båt kommer du att göra ett stopp för att hyra din snorkel, vattenskor och simfenor.Väl ombord kommer du att föras till 3 olika platser var och en med sina egna unika attraktioner och egenskaper. Först är Luli Island. Detta sandrev har fått sitt namn från filippinskans "Lulubog at LIlitaw" som betyder "att dyka upp och försvinna i vattnet". Sandrevet försvinner när tidvattnet är högt och dyker upp igen när tidvattnet är lågt. Det har puderaktig, gräddfärgad sand och klart blått vatten, vilket är perfekt för bad och avkoppling. Det finns en cocktailbar där du kan prova de lokala drinkblandningarna. Det finns också en dykplattform varifrån du kan göra ett hopp i vattnet.  Nästa stopp är Pambato Reef. Detta rev är Honda-vikens berömda snorklingsplats. Den har ett medeldjup på 13 meter och täcker ett område så brett som 16 hektar. Den har ett blomstrande samhälle av gren- och öronkoraller och fiskstim inklusive lapu-lapu (grouper), papegojfisk och spadefish. Slutligen, bege dig till Cowrie Island där du kommer att tillbringa större delen av din dag. Din lunchbuffé kommer att serveras på denna ö. Det klarblå vattnet och pulverformiga sanden är perfekta för simning, snorkling och solbad. Det finns ett massagecenter där du kan unna dig en avslappnande massage. Din dag kommer att sluta ungefär kl 14.30. Du kommer tillbaka till kajen och din chaufför kommer att möta dig där för att återvända till ditt boende. Om du vill ha en avkopplande avslutning på dagen, välj ett av massagealternativen. Avlämning vid hotell efter massagen kan anordnas mot en extra avgift, detta kan bokas som tillval vid utcheckningen.

Från Puerto Princesa: Guidad dagstur till den underjordiska floden

Från Puerto Princesa: Guidad dagstur till den underjordiska floden

Upplev en av världens längsta underjordiska floder på denna heldagsutflykt till den UNESCO-listade nationalparken Puerto-Princesa Subterranean River. Beundra orörda naturområden, grönskande gamla skogar och ett rikt djurliv. Lär dig mer om detta otroliga område med hjälp av den medföljande audioguiden. Du hämtas tidigt på morgonen i Puerto Princesa och slappnar av i luftkonditioneringen på resan till Sabang Wharf. Hoppa ombord på en båt och njut av den fantastiska utsikten och känn brisen i håret. Låt din guide visa dig ett helt ekosystem från berg till hav som utgör en viktig livsmiljö för olika vilda djur och växter. Ta bilder av den största och mest värdefulla kalkstensskogen i Asien. Du har möjlighet att stanna och köpa en välsmakande lunch längs vägen. Återvänd till hotellet sent på eftermiddagen eller tidigt på kvällen med oförglömliga minnen från detta unika område.

Puerto Princesa: En enkel resa till/från El Nido

Puerto Princesa: En enkel resa till/från El Nido

Upplev enkla och effektiva transporter mellan El Nido och Puerto Princesa City! Luta dig tillbaka och känn dig bekväm när din professionella chaufför tar dig från en plats till en annan i ett avslappnat och modernt luftkonditionerat fordon. Med denna lugna och bekväma transfer kan du uppskatta din resa till Palawan utan att behöva oroa dig för att hitta kollektivtrafik - allt kommer att vara klart och organiserat för dig! Med 10 platser och flera tillgängliga tidtabeller kan det delade transferalternativet ge dig en resa på din önskade tid.

Puerto Princesa: Simma med valhajar Båtkryssning

Puerto Princesa: Simma med valhajar Båtkryssning

Förbered dig på ett unikt möte med havet när du delar vattnet med de imponerande valhajarna utanför Puerto Princesas kust. Snorkla tillsammans med de mjuka jättarna i det klarblå vattnet och få en fantastisk djurupplevelse. Din båt lägger ut från Baywalk på jakt efter havets största fiskar. Besättningen har en bra relation med lokala fiskare som delar med sig av aktuella observationer av valhajar, vilket bidrar till en framgångsrik sökning. När båten har hittat valhajen dyker du ner i vattnet för att snorkla tillsammans med valhajen i dess naturliga miljö. Bevittna de graciösa varelserna samtidigt som du håller ett respektfullt avstånd när de glider förbi i det orörda vattnet. Expertguider finns till hands för att hjälpa dig, och snorkelutrustning finns tillgänglig ombord att använda.

Puerto Princesa: Underjordisk flod, zipline, paddelbåtstur

Puerto Princesa: Underjordisk flod, zipline, paddelbåtstur

Börja med att hämta dig från ditt hotell i Puerto Princesa och åk 90 minuter till Sabang. Vid ankomsten till kajen ordnar din reseledare de nödvändiga papperen för att få tillträde till grottan. Åk i en motorbåt i cirka 20 minuter tills du når grottans ingång. Sätt på dig hjälmen och utforska grottan med audioguidekommentarer. Lär dig mer om grottans betydelse för det lokala ekosystemet under en rundtur på cirka 45 minuter. Efter grottturen åker du tillbaka till Sabang kaj där din lunch väntar på dig. Besök en av restaurangerna längs stranden och njut av traditionella filippinska rätter med vegetariska alternativ. Efter lunchen kan du gå längs Sabangs strand för att nå Sabang X zipline. Bli fastspänd och njut av en naturskön zipline-tur med låg hastighet i 800 meter. Ta in den vackra utsikten över bergen och kusten. I slutet av zipline-turen kan du njuta av en paddelbåtstur genom den frodiga mangroveskogen, innan du återvänder till Puerto Princesa.

Puerto Princesa: Firefly Watching Bay Cruise med middag

Puerto Princesa: Firefly Watching Bay Cruise med middag

Gläds av en oförglömlig solnedgångsupplevelse med utsikt mot Puerto Princesas strandpromenad i skymningen med glänsande eldflugor som dekorerar natthimlen. Lär dig fascinerande fakta om dessa varelser och den omgivande naturen tillsammans med din guide och njut av en läcker middagsbuffé. Börja din romantiska färd med upphämtning från ditt hotell och åk mot havet för att gå ombord en motorbåt för att åka till en flytande restaurang. Låt dig väl smaka av din middag och ta in de fantastiska utsikterna över havet. När solen har gått ner kan du se stadens ljus långt borta. Efter middagen hoppar du ombord på båten igen och åker till vikens mitt. Där byts till en mindre båt för att komma närmare mangroveväxterna där eldflugorna trivs. Se hur vattnet lyses upp av flodens självlysande plankton. När du har åkt runt flodens mynning går färden tillbaka till kajen varifrån du får transport tillbaka till ditt hotell.

Port Barton: Ö-hoppning till Turtle Spot & Reef med lunch

Port Barton: Ö-hoppning till Turtle Spot & Reef med lunch

Hitta din hemliga tillflyktsort med den oförstörda naturliga skönheten i Port Barton, ett litet fiskesamhälle fyllt med lokalt marint djurliv. Lunch, entréavgifter och snorklingsutrustning ingår för denna dagstur till exotiska öar. Efter din hotellhämtning kommer du till kajen och hämta dina flytvästar och snorklingsutrustning. Börja din utforskning i Port Bartons färgglada undervattensrev och bege dig till Turtle Spot där du kan se vilda havssköldpaddor. De visar inte utseende varje dag men du kan vara den lyckliga. Simma och snorkla med havsdjuren innan du går vidare till Exotic eller Maxima Island (beroende på vädret). Koppla av och sola på den mjuka vita sanden och ta ett dopp i det orörda vattnet. Gör ditt nästa stopp vid Twin Reef, en annan fantastisk snorklingsplats full av stora mängder koraller. Glöm inte att fylla magen med en lokal BBQ-lunch också. Din reseguide hämtar dig från ditt hotell i Port Barton.

Filippinerna: eSIM-dataplan

Filippinerna: eSIM-dataplan

Gör din resa till Filippinerna problemfri med ditt bekväma eSIM. Håll kontakten på dina resor med höghastighetstäckning i Filippinerna. Köp och installera ditt eSIM när som helst och var som helst, och välj från en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna helt enkelt eSIM QR-koden för att komma åt alla dina viktiga appar på din resa. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med denna lösning utan avfall. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att helt enkelt köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang allt eftersom. När den har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Alla iPhone-modeller som lanseras utöver iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, kontrollera med riktlinjebilden för kvalificering. Om du inte kan ansluta till internet efter att ha installerat detta eSIM, följ självhjälpsfelsökningsguiden i din GYG-kupong. Dataplansinformation- APN (Access Point Name): internet Lokal operatör: Globe

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Puerto Princesa

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Puerto Princesa

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Puerto Princesa?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Puerto Princesa:

Sevärdheterna i Puerto Princesa du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Puerto Princesa?

De bästa dagsturerna från Puerto Princesa:

Se alla dagsturer från Puerto Princesa på GetYourGuide

Toppattraktioner i Puerto Princesa

Saker att göra i Puerto Princesa

Städer i Filippinerna

Puerto Princesa: Fler aktiviteter och sevärdheter

Puerto Princesa: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Puerto Princesa

Samlat omdöme

4.3
(398 recensioner)

Detta var en fantastisk liten turné. Guiden talade bra engelska, hon var hjälpsam och rolig. Hon engagerade sig under hela turnén. Upphämtningen var effektiv men föraren saktade inte ner för någon. Om du får åksjuka skulle jag rekommendera att ta tabletter innan resan. Att gå på den här turen hjälper till att skydda den underjordiska floden och stöder underhållet. Jag skulle rekommendera denna turné till alla som besöker Puerto Princesa.

det var en så vacker plats 😍 men tänk på att när du bokar zipline genom getyourguide. du måste fortfarande betala för zipline på stranden, även om getyourguide säger att det ingår...

Vi tog två kompletterande aktiviteter (Zipline och mangrove-tur) vi hade ingen väntetid mellan aktiviteterna och besöket, det var perfekt. Mycket trevligt besök, ett måste att se.

Det var en väldigt bra resa. Guiden var riktigt trevlig, resan var lite lång men det var klart. Lunchen var utsökt och den underjordiska floden var otroligt vacker.

Organiserad och mycket trevlig. Utflyktsteamet är fantastiskt. Ren och välkomnande skåpbil. Jag rekommenderar denna byrå för rundturen i den underjordiska floden.