Prytaneion

112 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Prytaneion

Prytaneion: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Gå i land och möt din privata guide i Kusadasis hamn. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus, den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar, officiellt förklarad som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986. Därefter kör du en kort bit till Efesos för att beundra de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Upptäck denna historiska plats, en av de 7 uppenbarelsekyrkorna, genom att promenera längs marmorgatorna i sällskap med din guide. Se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine. Gå vidare till Artemistemplet och ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från bästa möjliga vinkel. Slutligen släpps du av i Kusadasi hamn.

Från Izmir: Efesos och Jungfru Marias hus tur med lunch

Från Izmir: Efesos och Jungfru Marias hus tur med lunch

Börja dagen med en bekväm upphämtning från ditt hotell i Izmir och njut av resan till ditt första resmål, Jungfru Marias hus, en populär pilgrimsfärdsplats. Efter ett 1-timmes besök i kyrkan åker du till Efesos, 10 minuters bilresa bort. Promenera längs marmorgatorna i Efesos och se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmiusmonumentet, Domination Temple och mycket mer. Efesos är ett enastående vittnesbörd om de hellenistiska, romerska och tidiga kristna perioderna. Njut av en god lunch under den 2 timmar långa vistelsen i Efesos och passa på att besöka "Terrace Houses" (inträdesavgift ingår ej). Besök Artemis tempel, ett av de sju underverken i den antika världen. Se kyrkan St John och moskén Isa Bey. Därefter besöker du Sirince, en by som är populär för sina vackra traditionella hus och viner med fruktsmak. Njut av lite ledig tid för vinprovning.

Från Istanbul: Ephesus Tour med flyg tur och retur

Från Istanbul: Ephesus Tour med flyg tur och retur

Du hämtas från ditt hotell i Istanbul och körs till flygplatsen. Anländer till Istanbuls flygplats för ditt flyg från Istanbul till Izmir. Flyg från Istanbul till Izmir. Vid ankomsten till Izmir flygplats möter du vår chaufför och kommer att överföras till Efesos för att delta i den dagliga heldagsturen i Efesos. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar kommer du att utforska staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple och Latriens. Besöket på The Private House (den så kallade bordellen, "Terrace Houses") är ett valfritt besök för 320 ₺/person extra och din guide bör informeras i förväg. Efter Terrace Houses fortsätter vi med vår utforskning av Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theather och Arcadine (Harbour Road). Vi fortsätter med besöket i Artemistemplet, som är ett av antikens sju underverk. Här kommer det att finnas en bra chans att ta bilder av Church of St.John och moskén İsa Bey från den bästa vinkeln också. Sirince är en gammal by med "Rum" (bysantinska greker) som ligger på kullarna i Selcuk och 7 km från Efesos. Som en del av fredsavtalet efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte mellan turkar och greker, och Sirince bebos nu av turkar. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och produktion av vin med fruktsmak, och du kommer att ha ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och du kommer att transporteras tillbaka till flygplatsen för ditt flyg till Istanbul. Vår chaufför hämtar dig på flygplatsen och kör dig tillbaka till ditt hotell på kvällen.

Mindre promenader Privat Efesos, Jungfru Maria, Tempel Skip Lines

Mindre promenader Privat Efesos, Jungfru Maria, Tempel Skip Lines

Mindre vandringstur i Efesos - Jungfru Marias hus och Artemission-templet. Privat för din familj och dina vänner Vår guide kommer att ha skylten Ditt namn vid Kusadasi kryssningsterminal. Mötesplatsen är cirka 100 meter långt till din kryssning. När du har passerat genom tullarna kommer du att se din namnskylt precis framför dig. Efter hälsningen har vi 20 minuters bilresa till Vårt första stopp är Jungfru Marias hus som ligger på Aladagbergen 5 mil från Efesos. Vid det tredje ekumeniska rådet i Efesos 431 e.Kr. hävdades det att Maria kom till Efesos med Johannes 37 e.Kr. och bodde där fram till sin död 48 e.Kr. Efter upptäckten av huset förklarade ärkebiskopen av Izmir det som en pilgrimsfärdsplats 1892. Den 26 juli 1967 besökte påven Paul VI denna plats och bad där. Andra stoppet är den antika staden Efesos som är ett av världens största friluftsmuseer och det innebär nästan 1 mils promenad. Denna resväg är helt anpassad för människor som vill se Efesos med mindre promenader och det tar ca. 30 minuter att gå i den antika staden. När vi kommer in i den antika staden Efesos kommer vi att se och besöka det romerska badet, Bouleuterion, Prytaneion, State Agora och Water Palace, då kommer vi att se den offentliga delen av Efesos från avståndet från observationsdäcket. Vi kommer sedan att fortsätta gå tillbaka till porten och lämna Efesos. Vi kommer att stanna nära Artemis Temple där det brukade vara ett av de sju underverken i den antika världen som vårt sista stopp innan vi kör tillbaka till ditt Kusadasi centrum och hamn för sista minuten-shopping Slutet på våra tjänster

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Turen börjar med upphämtning från ditt hotell i Kusadasi. Upphämtningen i Kusadasi börjar kl. 08.30 och upphämtningen i Selcuk börjar kl. 09.00. Efter att alla deltagare på turen har träffats börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till detta område tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 1 timme och efter vårt besök väntar en 10 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna under den hellenistiska, romerska kejsartiden och den tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar utforskar du staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, den statliga agoran, Prytaneion, Memmius-monumentet, Domatian-templet, Herkulesporten, Curates Street, Hadrianus-templet och Latriens. Besöket i de privata husen (så kallade "terrasshus") är ett valfritt besök för 320 ₺/per person och din guide bör informeras i förväg. Efter terrasshusen fortsätter vi vår utforskning av Celsus bibliotek, marmorvägen, den kommersiella Agora, den stora teatern och Arcadiane (hamnvägen). En trevlig lunch serveras på en pittoresk lokal restaurang. Efter lunchen besöker vi Artemistemplet, ett av antikens "sju världsunderverk". Här kommer det att finnas goda möjligheter att ta vackra bilder av Johanneskyrkan och İsa Beys moské. Sirince är en gammal by av "de bysantinska grekerna som ligger på kullarna i Selcuk och 9 km från Efesos. Som en del av fredspakten efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte av turkiska och greker, och Sirince bebos nu av turkiska. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och produktion av vin med fruktsmak, och du kommer att ha ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och ni körs tillbaka till era hotell.

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter besöket väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln. Efter turen kommer vi att se till att släppa av dig i Kusadasi hamn snabbt och se till att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turnén.

Kusadasi kryssningshamn: Antik Efesus-tur (hoppa över linjen)

Kusadasi kryssningshamn: Antik Efesus-tur (hoppa över linjen)

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Terrasshusen i Efesos på Curetes street tillhörde framstående personer i staden. De dateras tillbaka till 1:a århundradet e.Kr. och vissa var bebodda fram till 7:e århundradet e.Kr. De var lyxiga privata hus med mosaikgolv, fontäner och centralvärme. Vi fortsätter med Efesos museum, som består av sex kammare med samlingar från ruinerna. Framför allt kan man se marmorstatyerna av gudinnan Artemis, en från 1:a århundradet e.Kr. och den andra från 2:a århundradet e.Kr. Efter rundturen ser vi till att släppa av dig i Kusadasi hamn så att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turen.

PRIVAT Efesos-tur för kryssningspassagerare (Skip-the-Line)

PRIVAT Efesos-tur för kryssningspassagerare (Skip-the-Line)

Ni möts av er privata guide vid hamnen i Kusadasi. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan faktiskt ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök blir det en 5 minuters bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar ca 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att promenera på marmorgatorna, så det är bra att ha bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseledare. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater, och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln.

Från Çeşme: Höjdpunkter i Efesos rundtur

Från Çeşme: Höjdpunkter i Efesos rundtur

Du möter din privata guide på ditt hotell i Cesme eller Alacati. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar ca 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att ha bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseledare. Platsen har två ingångar; eftersom det är en aning nedförsbacke är det en bättre idé att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater, och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln.

Kusadasi eller Selcuk: Heldagstur till Efesos med lunch

Kusadasi eller Selcuk: Heldagstur till Efesos med lunch

Turen börjar när du hämtas från ditt boende mellan 8:30 och 9:00 på morgonen. Därifrån kommer ditt första stopp att vara till Jungfru Marias hus, som tros vara den plats där Maria tillbringade sina sista dagar. Platsen förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986 och har sedan dess blivit en populär pilgrimsort. Din rundtur fortsätter sedan till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejsartiden och den tidiga kristna perioden. Det är en viktig plats för kristendomen; det är en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Under två timmar kommer du att utforska staden genom att gå på marmorgatorna tillsammans med en engelsktalande guide. Under rundturen kommer du att se Odeon, den statliga agoran, Prytaneion, Memmiusmonumentet, det domatiska templet, Herkulesporten, Curetesgatan, Hadrianustemplet och Latriens. Efter terrasshusen fortsätter ni med att utforska Celsusbiblioteket, Marmorvägen, den kommersiella agoran, Stora teatern och Arcadiane. Efter lunchen fortsätter ni med ett besök till Artemis tempel, som är ett av antikens sju underverk. Slutligen besöker ni Sirince, en gammal by som ligger på Selcuk-kullarna 7 kilometer från Efesos. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och sin produktion av vin med fruktsmak, och du kommer att ha fri tid för vinprovning om du vill. Din rundtur avslutas senare runt 16:30, då du kommer att transporteras tillbaka till ditt hotell.

De mest populära sevärdheterna i Selcuk

Att göra i Prytaneion

Städer i Turkiet

Prytaneion: Fler aktiviteter och sevärdheter

Prytaneion: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.