Saker att göra i
Premantura

Våra mest rekommenderade saker att göra i Premantura

Medulin: Skärgårds- och delfinkryssning med middag i solnedgången

1. Medulin: Skärgårds- och delfinkryssning med middag i solnedgången

Utforska skönheten i Medulins skärgård och leta efter delfiner på denna kryssning från hamnen i Medulin. Se Cape Kamenjak, Porer-fyren och utsikt över naturparken RT Kamenjak. Njut av en utsökt middag ombord medan solen går ner. Koppla av med öl, vin, vatten och juice. Checka in vid turleverantörens skrivbord i hamnen i Medulin och gå ombord på båten. Njut av en utsökt avgångsdrink med juice eller en aperitif. Segla iväg på ditt delfinskådningsäventyr. Lyssna på romantisk musik när du tar dig längs Medulins skärgård mot naturparken RT Kamenjak. Njut av naturen i detta skyddade område när ljuset avtar för dagen. Besök Cape Kamenjak och beundra utsikten över Porer-fyren som byggdes 1846 under den österrikisk-ungerska eran. Ge dig av på jakt efter delfiner, gå till platser där de gillar att leka och leta efter mat. Serveras en utsökt kött-, fisk- eller vegetarisk måltid. Lyssna på ljudet från havet och måsarna när solnedgångens gyllene färger spelar över vattnet. Återvänd till hamnen i Medulin.

Kamenjak/Medulin Sunset Dolphin Tour med middag Sandra båt

2. Kamenjak/Medulin Sunset Dolphin Tour med middag Sandra båt

Din kvällstur börjar i Medulins hamn. Efter ombordstigning får du en välkomstdrink och resan börjar med en panoramautsikt över Medulins skärgård. Under hela båtturen spelas det musik ombord vilket bidrar till en avslappnad stämning. Dans är också välkommet. När du kryssar längs Adriatiska havet kan du hålla utkik efter delfiner. Det är 70 % chans att du får se dem, men om du inte får det kan du ändå njuta av det fantastiska landskapet. Njut av en vacker utsikt över den österrikisk-ungerska fyren "Porer" på vägen, och senare har du chansen att beundra en fantastisk utsikt över solnedgången. Middagen serveras på båten: fisk, kött och vegetariska alternativ finns med en kålsallad och ciabattabröd. Drycker under utflykterna (vin, läsk och vatten) ingår i priset som en välkomstsnaps. Båtutflykten avslutas med att vi sakta åker tillbaka till Medulin.

Premantura: Kajaktur i havsgrottan

3. Premantura: Kajaktur i havsgrottan

Utgångspunkten för denna kajakupplevelse är Cape Kamenjak, en skyddad naturpark söder om Pula. Från en av dess charmiga stenstränder startar du ditt äventyr efter en snabb genomgång av guiderna. Efter att ha satt er i kajakerna paddlar ni i cirka 50 minuter längs den karga kusten medan ni njuter av sommarens landskap hela vägen till Kolombarica Sea Cave. I grottan simmar du i det turkosa vattnet som lyses upp av solstrålarna som kommer in genom en grottöppning ovanför. Att snorkla och utforska Kamenjaks pulserande havsliv är ett minne du kommer att vilja minnas. Det är därför den här turen inkluderar gratis GoPro-foton. Om du är adrenalinsugen kommer du att älska att hoppa från klipporna (upp till 15 meter höga) efter att ha utforskat grottan. Om inte kan du njuta av lite tid för solbad, bad, snorkling och avkoppling. På vägen tillbaka gör guiderna korta stopp vid behov. Om du är intresserad kan du få reda på några fantastiska fakta om området. Den här turen är en idealisk sommarupplevelse för vänner och familjer. Den är helt säker och lämpar sig för nybörjare och barn.

Från Medulin: Heldags båttur i skärgården med lunch

4. Från Medulin: Heldags båttur i skärgården med lunch

Beundra skönheten i Medulin Archipelago på denna båttur från Medulin. Besök Golumbera-havsgrottan, se Porer-fyren och ha lite ledig tid på sandstränderna på ön Levan. Koppla av med obegränsat antal öl och en välkomstdrink. Checka in och gå ombord på båten i hamnen i Medulin. Välkommen med en uppfriskande juice, vatten eller aperitif. Segla förbi de grönskande stränderna i naturparken Rt Kamenjak. Stanna för att simma och besök Golumbera-havsgrottan som ligger avskilt på Kap Kamenjaks klippor. Ta bilder av den österrikisk-ungerska fyren Porer från 1800-talet när du kryssar förbi. Njut av fantastiska vyer när du seglar runt öar i Medulins skärgård som Bodulaš, Fenoliga och Finera. Serveras en utsökt BBQ-lunch med vegetariska, kött- och fiskalternativ. Efter lunch, bege dig till ön Levan, den nordligaste och enda sandiga ön i skärgården. Koppla av på stranden vid Levan eller simma genom det kristallklara vattnet. Har möjlighet att köpa cocktails, besöka en restaurang eller hyra en solstol på ön Levan. Avsluta din tur vid din startpunkt i hamnen i Medulin.

Medulin: Båtkryssning till Kamenjak/Ceja med lunch och dryck

5. Medulin: Båtkryssning till Kamenjak/Ceja med lunch och dryck

Påbörja båtturen från hamnen i Medulin. Gå till den enda rödgula båten i området och kliv sedan ombord på "Sandra" för att ge dig iväg på din tur. Beundra panoramautsikten över Medulins skärgård och Premanturahalvön när du seglar iväg från Medulin. Efter en timmes båttur når du den södra spetsen på Istria, där naturparken Cape Kamenjak ligger. Beundra klipporna och det mångfaldiga vildlivet i den natursköna omgivningen. Dyk ner i och utforska en av undervattensgrottorna tillsammans med en besättningsmedlem för din säkerhet. Efter att ha upptäckt undervattensvärlden vid Kap Kamenjak fortsätter du till Porer fyr, en pittoresk fyr på en liten ö som byggdes under det österrikisk-ungerska kejsardömet 1846. Därefter stannar du för lunch och njuter av din måltid ombord på båten. Välj mellan en läcker kött-, fisk- eller vegetarisk rätt, beroende på vad du föredrar. Drycker ingår under hela resan. När du har ätit kan du åka till ön Ceja och njuta av två timmars solbad och bad i Adriatiska havet. På Ceja finns också en restaurang och en cafébar, om du är sugen på ett mellanmål eller kaffe och dryck. Ta in de sista strålarna av den kroatiska solen innan du åker tillbaka till din utgångspunkt.

Cape Kamenjak: Kajaktur med grottupplevelse

6. Cape Kamenjak: Kajaktur med grottupplevelse

På morgontimmarna börjar du din turné med att träffa den lokala partnern vid deras lägerbas, här kommer du att få en introduktion till kajakpaddling, samt lära dig om aspekter av havet och livet på fastlandet på denna unika Istrien plats. Börja din kajakpaddling med lite lätt paddling och inom en timme kommer du att belönas med en exceptionell utsikt över de höga klipporna som döljer en inhägnad oas. Här, på djupt söder om halvön Istrien, kan du förundras över Velika Kolombarica. Efter att ha gått genom en havstunnel och gått in i grottan, kommer du att se ett turkost ljus lysa på tusenåriga klippor och förvandla det klara havet till en naturlig pool. Under din kajakpaddlingstur kommer du också att ha chansen att snorkla och utforska den blå undervattensvärlden. Möt fiskarna som lever i dessa intressanta djup och njut av havets skönhet. Här visar Istriens natur upp all sin skönhet - verkligen en syn att skåda. Omgiven av både höga och låga klippor kan äventyrare pröva lyckan genom att hoppa från klipporna och ha kul tills kajakturen återvänder till lägret. Dina kajakguider kommer att hitta ett avskilt fridfullt paradis där du kan stanna för att lyssna på syrsornas kvittrande, doften av havet och där ljudet av vågor erbjuder atmosfären av en riktig öde ö.

Kap Kamenjak: Guidade kajakturer snorkling, grottor och klippor

7. Kap Kamenjak: Guidade kajakturer snorkling, grottor och klippor

Förutom att utforska grottor och vikar inkluderar våra turer snorkling och simning för att säkerställa en rolig och minnesvärd upplevelse. Skapa nya minnen och upplev den imponerande kusten, stränderna och vikarna i södra Istrien. Kolumbarica-grottan är omgiven av höga klippor som väntar på att de modiga ska våga hoppa från höjder på upp till 14 meter, det finns tillgängliga platser för de yngsta så att de också kan delta i klipphoppning. Kap Kamenjak är en naturpark som kommer att förvåna dig med sin orörda natur. Det är definitivt en plats där du kan tillbringa resten av dagen med att koppla av och utforska naturen, glöm inte att besöka den unika safaribaren och gå tillbaka till din barndom för ett ögonblick på deras "stora" gungor. Oavsett om du har tidigare erfarenhet av paddling eller inte, kommer din reseguide att ge dig paddlingsinstruktioner, tips, tricks och säkerhetsåtgärder. Vi tar hand om all utrustning så att du kan njuta och ha roligt. Vi förser dig med en kajak och paddlar, flytväst, vattentät väska och dykmask. Vi ser till att fånga alla vackra och roliga ögonblick på bild med vår Gopro-kamera och kommer att dela den med dig när resan är klar.

Medulin: Privat båttur med bad, grottor och öar

8. Medulin: Privat båttur med bad, grottor och öar

Ett av de bästa sätten att lära känna och uppleva Medulin och dess skärgård är vår privata utflykt med båt. Först tar vi en långsam panoramasegling mot den berömda naturparken Kap Kamenjak, badar och besöker grottan som ligger avskild i klipporna vid Kap Kamenjak, Golumbera-grottan. Du kan besöka inredningen och se grottan. Efter den korta pausen vid Kap Kamenjak seglar vi mot den berömda fyren Porer, som byggdes redan 1846 under den österrikisk-ungerska perioden. Genom att segla långsamt och se de andra öarna (Bodulaš, Ceja, Finera...) och gömda vikar, tillsammans med en vilsekommen delfin, styr vi mot Levan, den nordligaste och enda sandön, där vi tar en paus för att ostört njuta av det kristallklara havet, sanden och sola. Om du behöver något eller om du bara vill svalka dig med cocktails finns allt på ön. Det finns tre strandbarer tillsammans med restauranger och det finns möjlighet att hyra parasoller med solstolar. I priset ingår privat skiper och gas. Varaktighet för den privata båtresan är 6 h. Du väljer avgång enligt dina önskemål. Observera: Du kan ta med dig mat och dryck på båten om du vill, på båten finns också ett kylskåp med kylda drycker eller om du vill finns det restauranger på öarna om du blir hungrig, Du kan också ta med dig rekvisita för havet, handdukar och solskydd och hatt är nödvändigt. Viktigt! Säkerheten kommer först! Vid dåligt väder eller dåliga havsförhållanden förbehåller vi oss rätten att ändra rutten eller ställa in utflykten till förmån för alla passagerare. Detta beslut fattas endast av kaptenen.

Båtutflykter Istrien

9. Båtutflykter Istrien

Turen varar i 4 timmar, med bränsle och skeppare inkluderat. Vi tar dig genom öarna Brijuni för att njuta av utsikten över vår nationalpark tills vi tar dig till den blå grottan. Vi njuter av vacker panoramautsikt över naturlandskapet och sedan simmar vi genom den eftersom båtar inte kan passera, och vi anländer till en fantastisk dold strand inne i grottan. Det finns också höga platser på upp till 15 meter för modiga adrenalinsökare att hoppa från om det är vad de önskar. Efteråt fortsätter vi till närliggande öar och njuter av utsikten över ruinerna av den österrikisk-ungerska flottan, landskapet och mycket mer. Vi kan stanna vid några öar och njuta av dem personligen också. Vi tar hand om allt åt dig, men om du har några specifika önskemål skräddarsyr vi vår resa så att den passar dina preferenser :)

Premantura: Cape Kamenjak Off-Road E-Scooter Tour

10. Premantura: Cape Kamenjak Off-Road E-Scooter Tour

Jistra Adventures team hjälper dig att upptäcka de vackraste delarna av Kap Kamenjak och några av de bästa lederna i Istrien, längs kusten under den fullständiga turen och på speciella leder för e-skotrar. Den nya sporten, e-scooter, ger dig en helt annorlunda upplevelse och en unik rolig åktur, en speciell blandning av åkturer precis mellan land och hav. Det här är det bästa sättet att utforska Kap Kamenjaks alla vackra e-scooterleder utan att ens bli trött. Innan vi börjar med detta fantastiska äventyr med elektriska turer i Pula och Premantura för att låta dig utforska alla skönheter i södra Istrien, kommer vår guide att ge dig en snabb genomgång och en provkörning. E-scooterturen kommer att pågå i 2 timmar och vi kommer att ha lite tid att hoppa i det kroatiska kristallhavet och utforska undervattensvärlden också. Detta helt nya och roliga äventyr kommer också att låta dig utforska några av Kamenjaks berömda blå grottor. Under turen gör vi ett stopp för att vila och dricka och besöker den unika Safari-baren som ligger mellan bambu och träd. Spara tid och energi med e-scooter & Jistra Adventures Vi erbjuder tre turer varje dag för 5 personer per grupp. Detta offroad-äventyr med e-scooter är lämpligt för vänner, familjer och par.

Alla aktiviteter

Premantura: Fler aktiviteter och sevärdheter

Premantura: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Premantura

Samlat omdöme

4.6
(476 recensioner)

Båtturen i sig är ganska genomsnittlig - du går in i en båt med en stor publik och seglar till två olika stationer innan du förs till en liten ö, där du sedan tillbringar 3 timmar. Undervattensgrottan är fantastisk och turen runt fyren är ganska trevlig. Maten är väldigt minimalistisk men den var fortfarande bra. Inte en alltför snygg måltid men du kommer inte att svälta heller.