Lägg till datum

PragMat- och kulinariska upplevelser

Våra mest rekommenderade Prag Mat- och kulinariska upplevelser

Prag: Staropramem-bryggeriet – självguidad tur & ölprovning

1. Prag: Staropramem-bryggeriet – självguidad tur & ölprovning

Gå på en självguidad rundtur av Prags största bryggeri, Staropramem-bryggeriet. Lär dig om detta historiska bryggeri och avsluta rundturen med en ölprovning eller en annan dryck. Uppgradera din upplevelse med en måltid i baren. Möts vid Staropramen-bryggeriet i området Smíchov i Prag. Upplev besökscentret i bryggerikomplexet, som ligger i Prags gamla industriförort. Ta en självguidad interaktiv rundtur genom bryggeriet. Lär dig mer om bryggeriets historia från grundandet år 1869 fram till idag. Ölet har nu blivit ett av de mest populära i Tjeckien, men också välkänt över hela världen. Besök Tjeckiens näst största bryggeri. Upplev öltillverkningsprocessen medan du guidas av en av de viktigaste personerna i Staropramens historia, bryggmästaren Josef Paspa. Avsluta din rundtur med en drink eller en ölsmakning i Staropramen-baren, beroende på det bokade alternativet. Njut av en ölprovsmakning där fyra öl serveras i glas skapade av tjeckiska glastillverkare. Om du har blivit hungrig efter rundturen kan du beställa mat i baren. Det finns också ett alternativ som inkluderar en måltid på bryggeriet.

Prag: Bernard ölspa med obegränsad mängd öl

2. Prag: Bernard ölspa med obegränsad mängd öl

Koppla av i ett bubblande badkar med Bernards hyllade öl. Skäm bort dig med denna tjeckiska specialitet som kommer att lämna din hud mjuk, samtidigt som du fräschar upp ditt sinne och släcker din törst. Njut av obegränsad mängd öl från kranen, koppla av i en uppvärmd säng och njut av ett privat badkar, med möjlighet att boka massage. Vid ankomst förs du genom anläggningen av spapersonalen. Kliv ner i ett privat ölbad medan du dricker obegränsat med Bernard-öl. Sedan kan du varva ner på en uppvärmd säng medan du förstås njuter av mer öl. Ladda upp för en unik upplevelse i ett privat rum med vänner, din älskade - eller i ett badkar helt för dig själv. Ölbad är en medicinsk procedur som härstammar från medeltiden, känd för att rensa porerna, öka lungkapaciteten, regenerera hud och hår och vitalisera nervsystemet. Det är nödvändigt att upprätthålla korrekt temperatur och tid samt förhållandet mellan ingredienser för att säkerställa maximala hälsofördelar.  Badupplevelsen sker i speciella badkar och hanteras av professionell personal. Upplevelsen varar ungefär en timme — att välja ölmassage på 20 minuter ger en extra tid. Vid slutet av denna föryngringsprocess får du en flaska Bernard-öl med en historisk försegling och ett certifikat som bevis för deltagandet.

Prag: inträde och provsmakning på tjeckiskt ölmuseum

3. Prag: inträde och provsmakning på tjeckiskt ölmuseum

Din 90 minuters rundtur av det tjeckiska ölmuseet börjar med en överblick av världens ölhistoria. Du rör dig genom tid från den tjeckiska ölbryggningens guldålder och fram till idag. I nästa delen av rundturen upptäcker du magin bakom tillverkningen av tjeckisk öl som görs i bryggeriet och med mälterimodeller. Upplev den berusande doften av humle och malt. Fortsätt under jorden till källarna från 1200-talet och se hur tunnbindarens butik såg ut och hur is grävdes ut och förvarades innan kylskåpet uppfanns. Under rundturen ser du hundratals historiska artefakter. Din tur berikas av autentiska omgivningar och videopresentationer. Njut av fyra olika tjeckiska ölsorter i två showroom-pubar, den första från 1920-talet och den andra från kommunisttiden. På den sista delen av din rundtur beger du dig till tappningsrummet, där du skapar en unik souvenir från Prag. Du får en flaska som du fyller med öl, med hjälp av bryggeriets utrustning och korka sedan flaskan själv. Avslutningsvis skapar du en egen etikett och sätter den på flaskan och sedan är souveniren redo att ta med hem.

Prag: Pilsner Urquell-öltur och flaska med ditt namn

4. Prag: Pilsner Urquell-öltur och flaska med ditt namn

Den helt nya Pilsner Urquell: The Original Beer Experience är den ultimata interaktiva rundturen som berättar historien om världens första gyllene öl! Pilsner Urquell bryggdes för första gången 1842 i staden Plzeň och blev känt över hela världen tack vare sin perfekt balanserade smak, sitt fylliga våta skum och sin gyllene färg. Bli en av de första som får uppleva denna 90 minuter långa självguidade rundtur där du får veta mer om ursprunget till och tillverkningen av Pilsner Urquell, Tjeckiens favoritöl. Du kommer att utforska en rad utställningar som engagerar alla dina sinnen genom högteknologiska funktioner, som 3D-ljud, videomapping, dofter, smak, värme, kyla och mycket mer. Du får smaka den första gyllene pilsnern i vår bar från 1842, träffa bryggeriets första bryggmästare, lära dig hur vårt öl tillverkas, förstå vikten av skum, bli en tjeckisk hockeyspelare och mycket mer. Och naturligtvis kommer du att få smaka olika Pilsner Urquell i vår ikoniska ölhall! Du kan välja en kombination med vår ursprungliga Tapster Academy för att förbättra din expertis och bemästra konsten att hälla öl i tjeckisk stil med skum. Få ett certifikat och en personlig gåva!

Från Prag: Dagstur till Böhmische och Sächsische Schweiz

5. Från Prag: Dagstur till Böhmische och Sächsische Schweiz

Välj mellan en vandringstur, en fantasifull tur och en vintertur och upptäck Prag på ett unikt sätt. Besök nationalparker, gamla slott eller snötäckta landskap. Lär dig mer om din omgivning av din lokala expertguide. Din guide hämtar dig från ditt boende i Prag tidigt på morgonen. Njut av komforten i ett luftkonditionerat fordon medan du lär dig om den tjeckiska kulturen, historien och de viktigaste höjdpunkterna på vägen till nationalparken. Smaka på snacks och njut av drycker under hela dagen.  Njut av mycket tid för att beundra inspelningsplatserna för "Berättelsen om Narnia"-filmerna i en grupp på högst 10 personer. Tillbringa en oförglömlig dag i nationalparken Bohemian and Saxon Switzerland National Park, ett av de unika naturreservaten i Europa, genom att välja ett av följande turalternativ Vandringstur Välj den här turen om du vill se de viktigaste höjdpunkterna i båda nationalparkerna. Besök två länder på en dag. Den första anhalten är den magnifika bron Bastei. Beundra den fantastiska utsikten över Elbe River Canyon, omgiven av unika sandstensklippformationer. Sedan kan du njuta av det böljande landskapet med små tyska byar och de berömda bordsbergen. Följande vandring leder dig nära den främsta symbolen för Böhmische Schweiz - Pravcicka-porten - den största sandstensbågen i Europa. Efter att ha smakat på det rika lokala köket (lunch ingår) kan du segla i gondolliknande båtar genom den lugnande Kamenice-flodens klyfta (12 timmars aktiv vandring på 10 kilometer). Rundtur med Fantasy-höjdpunkter Den här turen sammanför regionens två viktigaste inspelningsplatserna för fantasy-film.Besök Sächsische Schweiz och promenera över den magnifika Bastei-bron och besök slottsruinerna i Neurathen. Korsa till Böhmische Schweiz och beundra den fantastiska utsikten från utsiktstornet Sneznik. Njut av en god lunch (ingår) på en lokal restaurang och fortsätt att uppleva Narnia under en vandring genom sandstenslabyrinten Tyssa Walls (en 10 timmar lång, 9 kilometer lång, måttlig vandring).  Rundtur på vintern Följ med på den här resan för ett aktivt vinterbesök i regionen. Beundra skönheten hos de snötäckta sandstenstornen. Promenera över bron Bastei för att nå Felsenburg Neurathens medeltida slottsruiner. Njut av Pravcicka-porten under den säsong som beskrivs i Narnia. Varma drycker och lunch på en lokal restaurang (ingår) hjälper dig att återfå all din energi (10 timmars, 7 kilometers måttlig vandring).

Prag: Hard Rock Café med fast meny för lunch eller middag

6. Prag: Hard Rock Café med fast meny för lunch eller middag

Sätt tänderna i en läcker matupplevelse på Hard Rock Cafe i den vackra staden Prag. Hard Rock Cafe i Prag anses vara Europas största och är beläget i den fyra våningar höga V.J. Rott-byggnaden. Restaurangen ligger i hjärtat av gamla Prag, på mindre än 50 meters avstånd från det berömda Gamla torget i Prag. Den 1900 kvadratmeter stora restaurangen är sträcker sig över tre våningar och har två livliga barer och en unik sammanställning av minnessaker från sin världsberömda samling. Vila ögonen på den 5 meter specialgjorda ljuskronan i form av en gitarr och skäm ut dina smaklökar till en mängd olika typer av mat som hamburgare eller ostburgare, sandwich med grillad kyckling, caesarsallad, vegetarisk burgare, revbensspjäll, med mera. För den som gillar sött, prova en läcker signaturdessert som Hot Fudge Sundae, Chokladtårta, och många andra syndiga läckerheter. Välj en av de läckra menyerna för att prova några av Hard Rock Cafes signaturrätter. Guldmeny (två rätter): Val av huvudrätt - • Original Legendary burger (svart Angus-biff) • Moving Mountains-burgare (vegansk) • Grillad kycklingmacka • Tvinnad mac-, kyckling- och ostpasta • Grillad kyckling caesarsallad • Tupelo kyckling anbud Efterrätt - • Brownie Val av dryck - • En läsk, kaffe eller te Diamantmeny (Trerätters) Förrätt - • Fräsch sallad Val av huvudrätt - • Original Legendary burger (svart Angus-biff) • Moving Mountains-burgare (vegansk) • Rökt BBQ combo • Grillad lax • Tvinnad mac-, kyckling- och ostpasta • Sallad med biff • BBQ kyckling Efterrätt - • Chokladkaka Val av dryck - • En läsk, kaffe eller te

Prag: Tjeckisk ölprovningsupplevelse

7. Prag: Tjeckisk ölprovningsupplevelse

Prova 7 premium tjeckiska öl med ost och kex, skaffa vänner och lär dig att uppskatta öl som en sann ölkännare på denna guidade provsmakning. Ta en tur genom Böhmens fantastiska historia av öltillverkning. Utforska och bidra till 1 500 år av kontinuerlig kärlek till öl med en tjeckisk ölprovningstur. Prova öl från tre stora, massproducerande tjeckiska bryggerier och fyra specialöl från Prags mikrobryggerier och bryggningshus. Njut av dessa öl tillsammans med Hermelin-ost, en tjeckisk ost som kan vara inlagd, friterad eller grillad, och kex. Lär dig hur du korrekt smakar, utvärderar och njuter av öl från din guide. Tjeckien har världens högsta ölkonsumtion per capita och folket har traditioner att backa upp denna statistik. År 850 började man odla humle i Tjeckien. Den första dokumenterade bryggningen gjordes av böhmiska munkar år 990 e.Kr. i Břevnov-klostret nära Pragborgen.

Prag: 3 timmars öltur och traditionell tjeckisk middag

8. Prag: 3 timmars öltur och traditionell tjeckisk middag

Följ med på denna rundtur och ta reda på varför tjeckerna är riktiga ölexperter och ölälskare.Stanna vid tre olika pubar för att släcka törsten med berömd tjeckisk öl och njut av en traditionell middag på en restaurang.  Börja denna rundtur i hjärtat av staden vid Old Town Bridge Tower. Strosa sedan genom de mest pittoreska delarna av den historiska stadskärnan medan du hör intressanta berättelser om lokal historia och ha nöje av en pratstund med din guide. Ta reda på varför Tjeckien konsumerar mer öl per capita i världen genom att prova tre lokala ölsorter i det land som födde Pilsner. Fyll magen med en typisk måltid också. Lär dig mer om livet i Prag, både förr och nu. Samla in de bästa resetipsen och njut av en perfekt kväll med din roliga, men även professionella guide. Till middag kan du välja mellan: •Nötköttgulasch med brödknyten •Fläskkött med surkål och potatisbullar •Oxfile i gräddsås med brödknyten •Stekt ost med potatis •Schnitzel (smörstekt kött utan ben) med potatis eller potatissallad

Prag: Halv dags kulinarisk rundvandring

9. Prag: Halv dags kulinarisk rundvandring

Prags Staré Město (Gamla stan) och Nové Město (Nya stan) utgör stadens hjärta och erbjuder en sällsynt blandning av gammaldags charm och modern vardag. Denna del av staden omramar din fyra timmars kulinariska upplevelse. Din guidade rundvandring innehåller många smakprov på olika matställen som är populära bland lokalbefolkningen. Njut av några otroliga tjeckiska desserter, förstå varför Prag är berömt för sina smörgåsar och ta in lite historia på ett kafé vars anor sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet. Dessutom upptäcker du dolda kyrkor och lokala skatter som är undangömda på sidogator och gränder. Din guide kommer under hela turen att underhålla, utbilda och ge dig inblickar i Prags kultur och historia. Besök platser som få turister har tillfälle att se och upptäck landmärken som inte finns med i guideböckerna. Ta en paus från att vara turist för att uppleva det lokala vardagslivet och upptäcka det verkliga Prag.

Prag: Ölpong-upplevelse med obegränsad tjeckisk öl

10. Prag: Ölpong-upplevelse med obegränsad tjeckisk öl

2 timmars obegränsad ölpong med tjeckisk öl på den berömda Drunken Monkey Prague . Spela på anpassade beer pong-bord mot dina vänner/fiender :). Vår välkomnande och vänliga barpersonal som kan ge dig rekommendationer om dag och natt samt hjälpa dig att ordna din beer pong-upplevelse. Titta på sport medan du spelar beer pong med dina vänner och andra resenärer. Gratis obegränsat med vatten finns också.

48 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 3

Vanliga frågor om Mat- och kulinariska upplevelser i Prag

Vad finns det för andra saker att göra än Mat- och kulinariska upplevelser som är värt att besöka i Prag?

Andra upplevelser du inte bör missa i Prag:

Vilka Mat- och kulinariska upplevelser i Prag vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Prag: Fler aktiviteter och sevärdheter

Prag: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Prag

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 353 omdömen

Servicen var utmärkt och det var en mycket avkopplande upplevelse när du väl kommer till det privata rummet. Men jag förväntade mig inte att gå in i ett omklädningsrum typ av omklädningsrum för att klä av mig och gav bara en liten handduk för ett överdrag. Jag är en medelstor kvinna och det kändes som att min rumpa hängde med. Dessutom kom en annan person in för att hämta hennes tillhörigheter medan jag klädde av mig, vilket var väldigt obehagligt för oss båda. Men när du väl är i ditt rum är det bra och igen, tjänsten var fantastisk. Sammantaget var det en fantastisk upplevelse och vi njöt av det! Nästa gång skulle jag förmodligen bära en 2-delad baddräkt innan jag anlände för att undvika den obekväma situationen.

Allting var som utlovat! Fantastiskt bad, duktiga massörer och obegränsat med öl

Fantastisk bemötande,varm vatten och relax massage.Rekommenderas starkt!!

Trevligt och mysigt, god öl och huden blir jättemjuk efter badet.

fantastisk atmosfär, trevlig personal och lagom massage