Prags nationalmuseum - Biljetter och turer

Prags nationalmuseum: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Prag: Privat rundtur i Gamla stan med veteranbil

1. Prag: Privat rundtur i Gamla stan med veteranbil

Upptäck Prags charm på vår 60 minuter långa rundtur i klassisk bil. Res tillbaka i tiden i vår egentillverkade kopia av Mercedes 770K medan du lyssnar på en informativ audioguide som finns tillgänglig på flera språk. Luta dig tillbaka i vår bekväma cabriolet när vi tar dig med på en resa förbi stadens mest kända landmärken. Vi erbjuder enkel hämtning och lämning på hotellet (ingår i priset), så du behöver inte oroa dig för att hitta oss. Alla våra bilar är utrustade med ett infällbart tak för att skydda dig mot dåligt väder. Här är de mest kända landmärkena och platserna som du kommer att få se på turen: 1 - Estates Theatre - platsen för världspremiären av Mozarts Don Giovanni på 1700-talet 2 - S:t Jiljí-kyrkan - en historisk gotisk kyrka i Gamla stan med kopplingar till kung Karl IV 3 - Karlova Street - En del av den historiska kungliga vägen som användes för tjeckiska kungars kröningar 4 - Nya stadshuset - byggnad i jugendstil och den centrala administrativa knutpunkten i Prag 5 - Josefov - Prags minsta kvarter, tidigare ett judiskt ghetto, känt för sina historiska platser och synagogor 6 - Old New Synagogue - Europas äldsta aktiva synagoga, känd för sin gotiska stil och legenden om Golem 7 - Rudolfinum - kulturcentrum i nyrenässansstil med Tjeckiska filharmonikerna och känd för sin Dvořák-sal 8 - Clementinum - Nationalbiblioteket ligger här och byggnaden är känd för sin expansiva barockarkitektur 9 - Gamla stans torg - Prags historiska hjärta med många landmärken 10 - Prags astronomiska klocka - Världens tredje äldsta astronomiska klocka och den äldsta som fortfarande är i drift 11 - Vårfrukyrkan före Týn - Prags gotiska pärla med höga spiror och en berömd piporgel 12 - Kinsky Palace - En historisk rokokobyggnad, hem till National Gallery's grafiska samling 13 - Pragborgen - Världens största fornborg och maktcentrum för böhmiska kungar och presidenter 14 - Schwarzenbergpalatset - renässanspalats som inrymmer Nationalgalleriet och det militärhistoriska institutet 15 - Prague Loreta - Ett fantastiskt barockkomplex i Hradčany, känt för sin imponerande arkitektur 16 - Karlsbron - Ikonisk medeltida stenbro i Prag som förbinder Pragborgen och Gamla stan 17 - St Nicholas Church - majestätisk barockkyrka känd för sin monumentala arkitektur och utsökta konstnärliga design 18 - Lennon Wall - En historisk symbol för politiskt motstånd, nu ett utomhusgalleri inspirerat av John Lennon

Prag: Biljett till Nationalmuseet & Audioguide stadsrundtur online

2. Prag: Biljett till Nationalmuseet & Audioguide stadsrundtur online

Njut av en inträdesbiljett till Prags nationalmuseum och fördjupa dig i tjeckisk historia och kultur. Utnyttja den medföljande audioguiden för att gå på en självguidad rundtur i Gamla stan och Nya stan. Hämta din biljett på aktivitetsleverantörens kontor mitt i det charmiga centrumet av Gamla stan i Prag. Starta en självguidad tur med audioguiden direkt på din egen smartphone. Under denna audioguidetur besöker du torget i Gamla stan, ser det astronomiska uret, lär dig den fantastiska historien om Estate Theatre, där även Mozart spelade, och fördjupar dig i historia och händelser kopplade till Wenceslas Square, som bildade hela den tjeckiska nationen. I audioguidens slutskede fokuserar vi på Nationalmuseets fascinerande historia och beskriver det stora utbudet av dekorationer som pryder denna unika byggnad.

Prag: Stadstur & middagskryssning med upphämtning

3. Prag: Stadstur & middagskryssning med upphämtning

Upplev Prag på kvällstid under en fyra timmars kombinerad stadsrundtur och middagskryssning nedför Vltavafloden. Här ser du sevärdheterna längs floden vackert upplysta för kvällen. Inled med en 45 minuters rundtur i minibuss runt Gamla stan, Judiska kvarteret och Nya stan, förbi berömda platser som Spanska synagogan och Gammalnya synagogan. Lär dig mer om Prags judiska arv i det tidigare judiska gettot och fortsätt till Republiktorget (Náměstí Republiky) för att se ett vackert exempel på jugendarkitektur vid Folkets hus (Obecní dům). Se Gamla stans befästningsverk (bevarade i original) och det gotiska Kruttornet före en snabb rundtur genom Nya stan (Nové Město), förbi Vaclav-platsen, Prags statliga operahus, det tidigare tjeckoslovakiska parlamentshuset och Nationalmuseet. Korsa Nuslebron för hisnande utsikter över flera av Prags kvarter. Stig sedan ombord på en lyxbåt på Vitava-floden och njut av en välkomstdrink innan du beger dig iväg på en tre timmars kryssning. Luta dig tillbaka och njut av utsikterna över Pragborgen mot natthimlen. Kryssa förbi Strahovklostret, Sankt Nikolauskyrkan och Petrintornet och åk utanför stadskärnan till slottet Vyšehrad och Dansande huset. Låt dig samtidigt väl smaka av en buffé med varma och kalla rätter i bekväm miljö med luftkonditionering. Om du föredrar att känna vinden i håret när ni kryssar förbi Karlsbron, Rudolfinum eller Nationalteatern så har båten även ett utomhusdäck.

Prag: Guidad buss- och vandringstur med flodkryssning och lunch

4. Prag: Guidad buss- och vandringstur med flodkryssning och lunch

Njut av allt som Prag kan erbjuda med en guidad tur runt alla de viktigaste historiska sevärdheterna. Se Nationalmuseet, Danshuset, Karlsbron, Nationalteatern, Rudolfinum. Efter det, kör till Pragborgen och gå runt slottsområdet, innan du kliver ut på Karlsbron. Njut av en kryssning på floden Vltava och en lunch på en lokal restaurang. Till sist, promenera till torget i Gamla stan och de judiska kvarteren. Avsluta turen på Václavplatsen.

Prag: Tur i Gamla stan och biljett till nationalmuseet för att hoppa över linjen

5. Prag: Tur i Gamla stan och biljett till nationalmuseet för att hoppa över linjen

Ta en 1,5-timmars guidad promenad genom Gamla stan och Vaclavplatsen med en licensierad guide. Se höjdpunkterna i Prags vackra gamla stadsdel och lär dig historien om denna stad från din expertguide I slutet av vandringsturen i Gamla stan leder din guide dig till Nationalmuseet och berättar om dess historia längs vägen. När du kommer till Nationalmuseet får du din hoppa över kö-biljetten, vilket gör att du kan spara tid och börja utforska Nationalmuseet direkt. Gå in i museet och upptäck dess fascinerande samlingar i din egen takt.

Prag: Slottet, Nationalmuseet & Rådhuset Biljetter & Ljud

6. Prag: Slottet, Nationalmuseet & Rådhuset Biljetter & Ljud

Njut av ditt besök i Prag i din egen takt och undvik långa köer till de 3 största sevärdheterna. Hämta dina inträdesbiljetter på en central plats och låt utforskandet börja. Varje biljett är giltig i 2 dagar från den dag den utfärdas och inkluderar 1 inträde till varje attraktion. Förutom alla biljetter får du inloggningsuppgifter till en online-audioguide direkt på din telefon, som kommer att lyfta fram den mest intressanta informationen för dig, liksom många legender och berättelser som är förknippade med dessa monument. Utforska Pragborgen och lär dig mer om dess historia som sträcker sig tillbaka till 800-talet. Under årens lopp har borgen varit hem åt kungar av Böhmen, tysk-romerska kejsare och presidenter för Tjeckoslovakien och Tjeckien. Efter Circuit B, utforska höjdpunkterna i slottet inklusive dess vackra interiörer samt Vituskatedralen, Old Royal Palace, St George's Basilica och Golden Lane med Daliborka Tower. Vandra vidare till det astronomiska klocktornet i gotisk stil som har stått emot tidens tand och fortsätter att vara en av de mest populära attraktionerna i Prag. Innan du går in bör du titta på klockan från utsidan och se en staty av Kristus som marscherar ut, följd av sina lärjungar. Liemannen dyker också upp och ringer i en klocka för att se vems tid som har kommit. 75% av delarna på denna klocka är original och härstammar från 1400-talet. Med din biljett kan du gå in i Gamla rådhuset och ta hissen upp till tornet för en panoramautsikt över Prags gamla stadskärna. Sist men inte minst, besök Nationalmuseet för att upptäcka Tjeckiens naturhistoria, historia, konst och musik.

Prag: 2,5 timmar Vyšehrad slott med Gorlice & biljetter

7. Prag: 2,5 timmar Vyšehrad slott med Gorlice & biljetter

Vyšehrad ligger på en klippig udde ovanför floden Vltava och erbjuder en vidsträckt utsikt över staden. Slottet användes som ett viktigt kungligt residens innan det förstördes under hussitkrigen i slutet av medeltiden och senare omvandlades till den barockfästning som vi känner till idag. Möt din guide i centrala Prag precis framför ingången till Nationalmuseet högst upp på Wenceslas-torget. Efter en kort tunnelbaneresa går du in genom barockfästningens portar och vandrar genom det rymliga parkområdet som rymmer dolda skatter, bland annat det romanska St Martin-kapellet från slutet av 1000-talet. Besök sedan Collegiate Church of Saints Peter and Paul (knuten till Vyšehrad's Royal Collegiate Chapter) som byggdes om radikalt i nygotisk stil i slutet av 1800-talet och som nu är dekorerad med fresker i jugendstil. Fortsätt promenera på den intilliggande kyrkogården där du kan se gravarna för några av de mest kända tjeckiska konstnärerna som Antonín Dvořák, Bedřich Smetana, Alfons Mucha och Karel Čapek. Sakta ner och ta reda på vilka de var och vad som var speciellt med deras liv. Ta god tid på dig och njut av den fantastiska utsikten över staden, och om du fortfarande vill se mer kan du gå in i de underjordiska kasematterna innanför Vyšehrads befästningsmurar, som är hemvist för några av de ursprungliga barockstatyerna från Karlsbron.

Prag: Uppslukande historisk vandringstur med virtuell verklighet

8. Prag: Uppslukande historisk vandringstur med virtuell verklighet

Under den här två timmar långa guidade rundturen får du se Prags viktigaste höjdpunkter, som den berömda gamla stan, nationalmuseet och det ikoniska danshuset. Din resa kommer att förstärkas av sex virtual reality-scener som tar dig genom olika skeden av den tjeckiska historien. Under denna utflykt får du en glimt av hur torget såg ut för 120 år sedan, bevittnar orsaken till stora krig under medeltiden, ser sovjetiska stridsvagnar gå in i staden under Pragvåren och får en förstahandsupplevelse av Operation Anthropoid. Lär dig om stadens historia av din sakkunniga lokala guide medan du själv upplever dessa ögonblick genom virtuell verklighet. När du tar av dig glasögonen kan du jämföra den häpnadsväckande skillnaden mellan byggnaderna och få en djupare förståelse för några av de mest betydelsefulla ögonblicken i historien. Turen avslutas nära det ikoniska Danshuset, intill en av stadens vackraste promenader längs floden Vltava. Upplev Prags historia med en interaktiv guidad vandringstur. Res tillbaka i tiden för att återuppleva ögonblick i historien med hjälp av virtual reality-headsets.

Prag: 2 timmars stadsrundtur + 1 timmes båtkryssning

9. Prag: 2 timmars stadsrundtur + 1 timmes båtkryssning

Ta en guidad sightseeingtur i Prags centrum, res med luftkonditionerade bussar och till fots för att se stadens främsta platser. Perfekt för förstagångsbesökare, turnén tar in på Statsoperan, Nationalmuseet och Vaclavplatsen, där du kan beundra statyn av Böhmens skyddshelgon. Fortsätt över Karlstorget och kör längs floden Moldau till Karlsbron. Se konserthuset Rudolfinum i nyrenässansen. Korsa sedan floden till Pragborgskomplexet. Gå runt borggårdarna för att se St. Vitus-katedralen, sätet för ärkebiskopen av Prag. Besök det kungliga palatset och Golden Lane, en legendarisk plats för mystiska alkemister. Tillbaka på bussen, gå över till Gamla stan. Passera genom det tidigare judiska kvarteret Josefov. Förundras över monumenten på Gamla Stans torg. Beundra St. Nicholas-kyrkan och Tyn-katedralen. Se det gamla rådhuset och dess berömda astronomiska ur, med 12 apostlar som går tillbaka till 1410. Avsluta turen nära den moderna stadskärnan.

Prag: Privat rundtur med veteranbil - 2 timmar för 6 personer

10. Prag: Privat rundtur med veteranbil - 2 timmar för 6 personer

Njut av Prags charm på vår 120 minuter långa rundtur i klassisk bil. Res genom historien i vår specialbyggda Mercedes 770K replika medan du lyssnar på guider på olika språk. Upplev komforten i vår cabriolet när vi guidar dig genom stadens främsta sevärdheter. Vi erbjuder enkel hämtning och lämning på hotellet (ingår i priset), så du behöver inte oroa dig för att hitta oss. Alla våra bilar är utrustade med ett infällbart tak för att skydda dig mot dåligt väder. Här är de mest kända landmärkena och platserna som du kommer att få se på turen: 1 - Estates Theatre - platsen för världspremiären av Mozarts Don Giovanni på 1700-talet 2 - S:t Jiljí-kyrkan - Historisk gotisk kyrka i Gamla stan med kopplingar till kung Karl IV 3 - Karlova Street - En del av den historiska kungliga vägen som användes för tjeckiska kungars kröningar 4 - Nya stadshuset - byggnad i jugendstil och den centrala administrativa knutpunkten i Prag 5 - Josefov - Prags minsta kvarter, tidigare ett judiskt ghetto, känt för sina historiska platser och synagogor 6 - Old New Synagogue - Europas äldsta aktiva synagoga, känd för sin gotiska stil och legenden om Golem 7 - Rudolfinum - kulturcentrum i nyrenässansstil med Tjeckiska filharmonikerna och känd för sin Dvořák-sal 8 - Clementinum - Nationalbiblioteket ligger här och byggnaden är känd för sin expansiva barockarkitektur 9 - Gamla stans torg - Prags historiska hjärta med många landmärken 10 - Prags astronomiska klocka - världens tredje äldsta astronomiska klocka och den äldsta som fortfarande är i drift 11 - Týn-kyrkan - Prags gotiska pärla med höga spiror och en berömd piporgel 12 - Kinsky Palace - Historisk rokokobyggnad, hem för National Gallery's grafiska samling 13 - Pragborgen - Världens största fornborg och maktcentrum för böhmiska kungar och presidenter 14 - Schwarzenbergpalatset - renässanspalats som inrymmer Nationalgalleriet och det militärhistoriska institutet 15 - Prague Loreta - Fantastiskt barockkomplex i Hradčany, känt för sin imponerande arkitektur 16 - Karlsbron - Ikonisk medeltida stenbro i Prag som förbinder Pragborgen och Gamla stan 17 - St Nicholas Church - majestätisk barockkyrka känd för sin monumentala arkitektur och utsökta konstnärliga design 18 - Lennon Wall - Historisk symbol för politiskt motstånd, nu ett utomhusgalleri inspirerat av John Lennon 19 - Dancing House - Modern arkitektonisk symbol i Prag, designad av arkitekterna Frank O. Gehry och Vlado Milunić 20 - Nationalteatern - nationellt monument och viktig kulturinstitution med opera-, balett- och teaterföreställningar 21 - Sitkov vattentorn - Prags mest lutande torn från 1400-talet, tidigare en övervakningspost för statens säkerhet 22 - Vaclavplatsen - Historisk marknadsplats från 1348 i Nya stan, känd för att vara värd för viktiga evenemang och sammankomster 23 - Nationalmuseum - det mest kända tjeckiska museet med över 13 miljoner föremål 24 - Zizkov Television Tower - Prags högsta byggnad, byggdes 1985-1992 och rymmer en restaurang med panoramautsikt

23 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Prags nationalmuseum

Prags nationalmuseum: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Prag: Privat rundtur i Gamla stan med veteranbil

Prag: Privat rundtur i Gamla stan med veteranbil

Upptäck Prags charm på vår 60 minuter långa rundtur i klassisk bil. Res tillbaka i tiden i vår egentillverkade kopia av Mercedes 770K medan du lyssnar på en informativ audioguide som finns tillgänglig på flera språk. Luta dig tillbaka i vår bekväma cabriolet när vi tar dig med på en resa förbi stadens mest kända landmärken. Vi erbjuder enkel hämtning och lämning på hotellet (ingår i priset), så du behöver inte oroa dig för att hitta oss. Alla våra bilar är utrustade med ett infällbart tak för att skydda dig mot dåligt väder. Här är de mest kända landmärkena och platserna som du kommer att få se på turen: 1 - Estates Theatre - platsen för världspremiären av Mozarts Don Giovanni på 1700-talet 2 - S:t Jiljí-kyrkan - en historisk gotisk kyrka i Gamla stan med kopplingar till kung Karl IV 3 - Karlova Street - En del av den historiska kungliga vägen som användes för tjeckiska kungars kröningar 4 - Nya stadshuset - byggnad i jugendstil och den centrala administrativa knutpunkten i Prag 5 - Josefov - Prags minsta kvarter, tidigare ett judiskt ghetto, känt för sina historiska platser och synagogor 6 - Old New Synagogue - Europas äldsta aktiva synagoga, känd för sin gotiska stil och legenden om Golem 7 - Rudolfinum - kulturcentrum i nyrenässansstil med Tjeckiska filharmonikerna och känd för sin Dvořák-sal 8 - Clementinum - Nationalbiblioteket ligger här och byggnaden är känd för sin expansiva barockarkitektur 9 - Gamla stans torg - Prags historiska hjärta med många landmärken 10 - Prags astronomiska klocka - Världens tredje äldsta astronomiska klocka och den äldsta som fortfarande är i drift 11 - Vårfrukyrkan före Týn - Prags gotiska pärla med höga spiror och en berömd piporgel 12 - Kinsky Palace - En historisk rokokobyggnad, hem till National Gallery's grafiska samling 13 - Pragborgen - Världens största fornborg och maktcentrum för böhmiska kungar och presidenter 14 - Schwarzenbergpalatset - renässanspalats som inrymmer Nationalgalleriet och det militärhistoriska institutet 15 - Prague Loreta - Ett fantastiskt barockkomplex i Hradčany, känt för sin imponerande arkitektur 16 - Karlsbron - Ikonisk medeltida stenbro i Prag som förbinder Pragborgen och Gamla stan 17 - St Nicholas Church - majestätisk barockkyrka känd för sin monumentala arkitektur och utsökta konstnärliga design 18 - Lennon Wall - En historisk symbol för politiskt motstånd, nu ett utomhusgalleri inspirerat av John Lennon

Prag: Biljett till Nationalmuseet & Audioguide stadsrundtur online

Prag: Biljett till Nationalmuseet & Audioguide stadsrundtur online

Njut av en inträdesbiljett till Prags nationalmuseum och fördjupa dig i tjeckisk historia och kultur. Utnyttja den medföljande audioguiden för att gå på en självguidad rundtur i Gamla stan och Nya stan. Hämta din biljett på aktivitetsleverantörens kontor mitt i det charmiga centrumet av Gamla stan i Prag. Starta en självguidad tur med audioguiden direkt på din egen smartphone. Under denna audioguidetur besöker du torget i Gamla stan, ser det astronomiska uret, lär dig den fantastiska historien om Estate Theatre, där även Mozart spelade, och fördjupar dig i historia och händelser kopplade till Wenceslas Square, som bildade hela den tjeckiska nationen. I audioguidens slutskede fokuserar vi på Nationalmuseets fascinerande historia och beskriver det stora utbudet av dekorationer som pryder denna unika byggnad.

Prag: Stadstur & middagskryssning med upphämtning

Prag: Stadstur & middagskryssning med upphämtning

Upplev Prag på kvällstid under en fyra timmars kombinerad stadsrundtur och middagskryssning nedför Vltavafloden. Här ser du sevärdheterna längs floden vackert upplysta för kvällen. Inled med en 45 minuters rundtur i minibuss runt Gamla stan, Judiska kvarteret och Nya stan, förbi berömda platser som Spanska synagogan och Gammalnya synagogan. Lär dig mer om Prags judiska arv i det tidigare judiska gettot och fortsätt till Republiktorget (Náměstí Republiky) för att se ett vackert exempel på jugendarkitektur vid Folkets hus (Obecní dům). Se Gamla stans befästningsverk (bevarade i original) och det gotiska Kruttornet före en snabb rundtur genom Nya stan (Nové Město), förbi Vaclav-platsen, Prags statliga operahus, det tidigare tjeckoslovakiska parlamentshuset och Nationalmuseet. Korsa Nuslebron för hisnande utsikter över flera av Prags kvarter. Stig sedan ombord på en lyxbåt på Vitava-floden och njut av en välkomstdrink innan du beger dig iväg på en tre timmars kryssning. Luta dig tillbaka och njut av utsikterna över Pragborgen mot natthimlen. Kryssa förbi Strahovklostret, Sankt Nikolauskyrkan och Petrintornet och åk utanför stadskärnan till slottet Vyšehrad och Dansande huset. Låt dig samtidigt väl smaka av en buffé med varma och kalla rätter i bekväm miljö med luftkonditionering. Om du föredrar att känna vinden i håret när ni kryssar förbi Karlsbron, Rudolfinum eller Nationalteatern så har båten även ett utomhusdäck.

Prag: Guidad buss- och vandringstur med flodkryssning och lunch

Prag: Guidad buss- och vandringstur med flodkryssning och lunch

Njut av allt som Prag kan erbjuda med en guidad tur runt alla de viktigaste historiska sevärdheterna. Se Nationalmuseet, Danshuset, Karlsbron, Nationalteatern, Rudolfinum. Efter det, kör till Pragborgen och gå runt slottsområdet, innan du kliver ut på Karlsbron. Njut av en kryssning på floden Vltava och en lunch på en lokal restaurang. Till sist, promenera till torget i Gamla stan och de judiska kvarteren. Avsluta turen på Václavplatsen.

Prag: Tur i Gamla stan och biljett till nationalmuseet för att hoppa över linjen

Prag: Tur i Gamla stan och biljett till nationalmuseet för att hoppa över linjen

Ta en 1,5-timmars guidad promenad genom Gamla stan och Vaclavplatsen med en licensierad guide. Se höjdpunkterna i Prags vackra gamla stadsdel och lär dig historien om denna stad från din expertguide I slutet av vandringsturen i Gamla stan leder din guide dig till Nationalmuseet och berättar om dess historia längs vägen. När du kommer till Nationalmuseet får du din hoppa över kö-biljetten, vilket gör att du kan spara tid och börja utforska Nationalmuseet direkt. Gå in i museet och upptäck dess fascinerande samlingar i din egen takt.

Prag: Slottet, Nationalmuseet & Rådhuset Biljetter & Ljud

Prag: Slottet, Nationalmuseet & Rådhuset Biljetter & Ljud

Njut av ditt besök i Prag i din egen takt och undvik långa köer till de 3 största sevärdheterna. Hämta dina inträdesbiljetter på en central plats och låt utforskandet börja. Varje biljett är giltig i 2 dagar från den dag den utfärdas och inkluderar 1 inträde till varje attraktion. Förutom alla biljetter får du inloggningsuppgifter till en online-audioguide direkt på din telefon, som kommer att lyfta fram den mest intressanta informationen för dig, liksom många legender och berättelser som är förknippade med dessa monument. Utforska Pragborgen och lär dig mer om dess historia som sträcker sig tillbaka till 800-talet. Under årens lopp har borgen varit hem åt kungar av Böhmen, tysk-romerska kejsare och presidenter för Tjeckoslovakien och Tjeckien. Efter Circuit B, utforska höjdpunkterna i slottet inklusive dess vackra interiörer samt Vituskatedralen, Old Royal Palace, St George's Basilica och Golden Lane med Daliborka Tower. Vandra vidare till det astronomiska klocktornet i gotisk stil som har stått emot tidens tand och fortsätter att vara en av de mest populära attraktionerna i Prag. Innan du går in bör du titta på klockan från utsidan och se en staty av Kristus som marscherar ut, följd av sina lärjungar. Liemannen dyker också upp och ringer i en klocka för att se vems tid som har kommit. 75% av delarna på denna klocka är original och härstammar från 1400-talet. Med din biljett kan du gå in i Gamla rådhuset och ta hissen upp till tornet för en panoramautsikt över Prags gamla stadskärna. Sist men inte minst, besök Nationalmuseet för att upptäcka Tjeckiens naturhistoria, historia, konst och musik.

Prag: 2,5 timmar Vyšehrad slott med Gorlice & biljetter

Prag: 2,5 timmar Vyšehrad slott med Gorlice & biljetter

Vyšehrad ligger på en klippig udde ovanför floden Vltava och erbjuder en vidsträckt utsikt över staden. Slottet användes som ett viktigt kungligt residens innan det förstördes under hussitkrigen i slutet av medeltiden och senare omvandlades till den barockfästning som vi känner till idag. Möt din guide i centrala Prag precis framför ingången till Nationalmuseet högst upp på Wenceslas-torget. Efter en kort tunnelbaneresa går du in genom barockfästningens portar och vandrar genom det rymliga parkområdet som rymmer dolda skatter, bland annat det romanska St Martin-kapellet från slutet av 1000-talet. Besök sedan Collegiate Church of Saints Peter and Paul (knuten till Vyšehrad's Royal Collegiate Chapter) som byggdes om radikalt i nygotisk stil i slutet av 1800-talet och som nu är dekorerad med fresker i jugendstil. Fortsätt promenera på den intilliggande kyrkogården där du kan se gravarna för några av de mest kända tjeckiska konstnärerna som Antonín Dvořák, Bedřich Smetana, Alfons Mucha och Karel Čapek. Sakta ner och ta reda på vilka de var och vad som var speciellt med deras liv. Ta god tid på dig och njut av den fantastiska utsikten över staden, och om du fortfarande vill se mer kan du gå in i de underjordiska kasematterna innanför Vyšehrads befästningsmurar, som är hemvist för några av de ursprungliga barockstatyerna från Karlsbron.

Prag: Uppslukande historisk vandringstur med virtuell verklighet

Prag: Uppslukande historisk vandringstur med virtuell verklighet

Under den här två timmar långa guidade rundturen får du se Prags viktigaste höjdpunkter, som den berömda gamla stan, nationalmuseet och det ikoniska danshuset. Din resa kommer att förstärkas av sex virtual reality-scener som tar dig genom olika skeden av den tjeckiska historien. Under denna utflykt får du en glimt av hur torget såg ut för 120 år sedan, bevittnar orsaken till stora krig under medeltiden, ser sovjetiska stridsvagnar gå in i staden under Pragvåren och får en förstahandsupplevelse av Operation Anthropoid. Lär dig om stadens historia av din sakkunniga lokala guide medan du själv upplever dessa ögonblick genom virtuell verklighet. När du tar av dig glasögonen kan du jämföra den häpnadsväckande skillnaden mellan byggnaderna och få en djupare förståelse för några av de mest betydelsefulla ögonblicken i historien. Turen avslutas nära det ikoniska Danshuset, intill en av stadens vackraste promenader längs floden Vltava. Upplev Prags historia med en interaktiv guidad vandringstur. Res tillbaka i tiden för att återuppleva ögonblick i historien med hjälp av virtual reality-headsets.

Prag: 2 timmars stadsrundtur + 1 timmes båtkryssning

Prag: 2 timmars stadsrundtur + 1 timmes båtkryssning

Ta en guidad sightseeingtur i Prags centrum, res med luftkonditionerade bussar och till fots för att se stadens främsta platser. Perfekt för förstagångsbesökare, turnén tar in på Statsoperan, Nationalmuseet och Vaclavplatsen, där du kan beundra statyn av Böhmens skyddshelgon. Fortsätt över Karlstorget och kör längs floden Moldau till Karlsbron. Se konserthuset Rudolfinum i nyrenässansen. Korsa sedan floden till Pragborgskomplexet. Gå runt borggårdarna för att se St. Vitus-katedralen, sätet för ärkebiskopen av Prag. Besök det kungliga palatset och Golden Lane, en legendarisk plats för mystiska alkemister. Tillbaka på bussen, gå över till Gamla stan. Passera genom det tidigare judiska kvarteret Josefov. Förundras över monumenten på Gamla Stans torg. Beundra St. Nicholas-kyrkan och Tyn-katedralen. Se det gamla rådhuset och dess berömda astronomiska ur, med 12 apostlar som går tillbaka till 1410. Avsluta turen nära den moderna stadskärnan.

Prag: Privat rundtur med veteranbil - 2 timmar för 6 personer

Prag: Privat rundtur med veteranbil - 2 timmar för 6 personer

Njut av Prags charm på vår 120 minuter långa rundtur i klassisk bil. Res genom historien i vår specialbyggda Mercedes 770K replika medan du lyssnar på guider på olika språk. Upplev komforten i vår cabriolet när vi guidar dig genom stadens främsta sevärdheter. Vi erbjuder enkel hämtning och lämning på hotellet (ingår i priset), så du behöver inte oroa dig för att hitta oss. Alla våra bilar är utrustade med ett infällbart tak för att skydda dig mot dåligt väder. Här är de mest kända landmärkena och platserna som du kommer att få se på turen: 1 - Estates Theatre - platsen för världspremiären av Mozarts Don Giovanni på 1700-talet 2 - S:t Jiljí-kyrkan - Historisk gotisk kyrka i Gamla stan med kopplingar till kung Karl IV 3 - Karlova Street - En del av den historiska kungliga vägen som användes för tjeckiska kungars kröningar 4 - Nya stadshuset - byggnad i jugendstil och den centrala administrativa knutpunkten i Prag 5 - Josefov - Prags minsta kvarter, tidigare ett judiskt ghetto, känt för sina historiska platser och synagogor 6 - Old New Synagogue - Europas äldsta aktiva synagoga, känd för sin gotiska stil och legenden om Golem 7 - Rudolfinum - kulturcentrum i nyrenässansstil med Tjeckiska filharmonikerna och känd för sin Dvořák-sal 8 - Clementinum - Nationalbiblioteket ligger här och byggnaden är känd för sin expansiva barockarkitektur 9 - Gamla stans torg - Prags historiska hjärta med många landmärken 10 - Prags astronomiska klocka - världens tredje äldsta astronomiska klocka och den äldsta som fortfarande är i drift 11 - Týn-kyrkan - Prags gotiska pärla med höga spiror och en berömd piporgel 12 - Kinsky Palace - Historisk rokokobyggnad, hem för National Gallery's grafiska samling 13 - Pragborgen - Världens största fornborg och maktcentrum för böhmiska kungar och presidenter 14 - Schwarzenbergpalatset - renässanspalats som inrymmer Nationalgalleriet och det militärhistoriska institutet 15 - Prague Loreta - Fantastiskt barockkomplex i Hradčany, känt för sin imponerande arkitektur 16 - Karlsbron - Ikonisk medeltida stenbro i Prag som förbinder Pragborgen och Gamla stan 17 - St Nicholas Church - majestätisk barockkyrka känd för sin monumentala arkitektur och utsökta konstnärliga design 18 - Lennon Wall - Historisk symbol för politiskt motstånd, nu ett utomhusgalleri inspirerat av John Lennon 19 - Dancing House - Modern arkitektonisk symbol i Prag, designad av arkitekterna Frank O. Gehry och Vlado Milunić 20 - Nationalteatern - nationellt monument och viktig kulturinstitution med opera-, balett- och teaterföreställningar 21 - Sitkov vattentorn - Prags mest lutande torn från 1400-talet, tidigare en övervakningspost för statens säkerhet 22 - Vaclavplatsen - Historisk marknadsplats från 1348 i Nya stan, känd för att vara värd för viktiga evenemang och sammankomster 23 - Nationalmuseum - det mest kända tjeckiska museet med över 13 miljoner föremål 24 - Zizkov Television Tower - Prags högsta byggnad, byggdes 1985-1992 och rymmer en restaurang med panoramautsikt

De mest populära sevärdheterna i Prag

Att göra i Prags nationalmuseum

Städer i Tjeckien

Prags nationalmuseum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Prags nationalmuseum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Prags nationalmuseum

Samlat omdöme

4.3
(828 recensioner)