Lägg till datum

Prags nationalmuseum

Prags nationalmuseum: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Prag: Privat rundtur i Gamla stan med veteranbil

1. Prag: Privat rundtur i Gamla stan med veteranbil

Upptäck Prags charm på vår 60 minuter långa rundtur i klassisk bil. Res tillbaka i tiden i vår egentillverkade kopia av Mercedes 770K medan du lyssnar på en informativ audioguide som finns tillgänglig på flera språk. Luta dig tillbaka i vår bekväma cabriolet när vi tar dig med på en resa förbi stadens mest kända landmärken. Vi erbjuder enkel hämtning och lämning på hotellet (ingår i priset), så du behöver inte oroa dig för att hitta oss. Alla våra bilar är utrustade med ett infällbart tak för att skydda dig mot dåligt väder. Här är de mest kända landmärkena och platserna som du kommer att få se på turen: 1 - Estates Theatre - platsen för världspremiären av Mozarts Don Giovanni på 1700-talet 2 - S:t Jiljí-kyrkan - en historisk gotisk kyrka i Gamla stan med kopplingar till kung Karl IV 3 - Karlova Street - En del av den historiska kungliga vägen som användes för tjeckiska kungars kröningar 4 - Nya stadshuset - byggnad i jugendstil och den centrala administrativa knutpunkten i Prag 5 - Josefov - Prags minsta kvarter, tidigare ett judiskt ghetto, känt för sina historiska platser och synagogor 6 - Old New Synagogue - Europas äldsta aktiva synagoga, känd för sin gotiska stil och legenden om Golem 7 - Rudolfinum - kulturcentrum i nyrenässansstil med Tjeckiska filharmonikerna och känd för sin Dvořák-sal 8 - Clementinum - Nationalbiblioteket ligger här och byggnaden är känd för sin expansiva barockarkitektur 9 - Gamla stans torg - Prags historiska hjärta med många landmärken 10 - Prags astronomiska klocka - Världens tredje äldsta astronomiska klocka och den äldsta som fortfarande är i drift 11 - Vårfrukyrkan före Týn - Prags gotiska pärla med höga spiror och en berömd piporgel 12 - Kinsky Palace - En historisk rokokobyggnad, hem till National Gallery's grafiska samling 13 - Pragborgen - Världens största fornborg och maktcentrum för böhmiska kungar och presidenter 14 - Schwarzenbergpalatset - renässanspalats som inrymmer Nationalgalleriet och det militärhistoriska institutet 15 - Prague Loreta - Ett fantastiskt barockkomplex i Hradčany, känt för sin imponerande arkitektur 16 - Karlsbron - Ikonisk medeltida stenbro i Prag som förbinder Pragborgen och Gamla stan 17 - St Nicholas Church - majestätisk barockkyrka känd för sin monumentala arkitektur och utsökta konstnärliga design 18 - Lennon Wall - En historisk symbol för politiskt motstånd, nu ett utomhusgalleri inspirerat av John Lennon

Prag: Stadstur & middagskryssning med upphämtning

2. Prag: Stadstur & middagskryssning med upphämtning

Upplev Prag på kvällstid under en fyra timmars kombinerad stadsrundtur och middagskryssning nedför Vltavafloden. Här ser du sevärdheterna längs floden vackert upplysta för kvällen. Inled med en 45 minuters rundtur i minibuss runt Gamla stan, Judiska kvarteret och Nya stan, förbi berömda platser som Spanska synagogan och Gammalnya synagogan. Lär dig mer om Prags judiska arv i det tidigare judiska gettot och fortsätt till Republiktorget (Náměstí Republiky) för att se ett vackert exempel på jugendarkitektur vid Folkets hus (Obecní dům). Se Gamla stans befästningsverk (bevarade i original) och det gotiska Kruttornet före en snabb rundtur genom Nya stan (Nové Město), förbi Vaclav-platsen, Prags statliga operahus, det tidigare tjeckoslovakiska parlamentshuset och Nationalmuseet. Korsa Nuslebron för hisnande utsikter över flera av Prags kvarter. Stig sedan ombord på en lyxbåt på Vitava-floden och njut av en välkomstdrink innan du beger dig iväg på en tre timmars kryssning. Luta dig tillbaka och njut av utsikterna över Pragborgen mot natthimlen. Kryssa förbi Strahovklostret, Sankt Nikolauskyrkan och Petrintornet och åk utanför stadskärnan till slottet Vyšehrad och Dansande huset. Låt dig samtidigt väl smaka av en buffé med varma och kalla rätter i bekväm miljö med luftkonditionering. Om du föredrar att känna vinden i håret när ni kryssar förbi Karlsbron, Rudolfinum eller Nationalteatern så har båten även ett utomhusdäck.

Prag: Det bästa av Prag

3. Prag: Det bästa av Prag

Njut av allt som Prag kan erbjuda med en guidad tur runt alla de viktigaste historiska sevärdheterna. Se Nationalmuseet, Danshuset, Karlsbron, Nationalteatern, Rudolfinum. Efter det, kör till Pragborgen och gå runt slottsområdet, innan du kliver ut på Karlsbron. Njut av en kryssning på floden Vltava och en lunch på en lokal restaurang. Till sist, promenera till torget i Gamla stan och de judiska kvarteren. Avsluta turen på Václavplatsen.

Prag: Tur i Gamla stan och biljett till nationalmuseet för att hoppa över linjen

4. Prag: Tur i Gamla stan och biljett till nationalmuseet för att hoppa över linjen

Ta en 1,5-timmars guidad promenad genom Gamla stan och Vaclavplatsen med en licensierad guide. Se höjdpunkterna i Prags vackra gamla stadsdel och lär dig historien om denna stad från din expertguide I slutet av vandringsturen i Gamla stan leder din guide dig till Nationalmuseet och berättar om dess historia längs vägen. När du kommer till Nationalmuseet får du din hoppa över kö-biljetten, vilket gör att du kan spara tid och börja utforska Nationalmuseet direkt. Gå in i museet och upptäck dess fascinerande samlingar i din egen takt.

Prag: Slottet, nationalmuseet och det gamla stadshuset

5. Prag: Slottet, nationalmuseet och det gamla stadshuset

Njut av ditt besök i Prag i din egen takt och undvik långa köer till de tre största sevärdheterna. Hämta dina inträdesbiljetter på en central plats och låt utforskandet börja. Varje biljett är giltig i 2 dagar från och med den dag den utfärdas och inkluderar 1 inträde till varje attraktion. Utforska Pragborgen och lär dig om dess historia som sträcker sig tillbaka till 800-talet. Under årens lopp har det varit hem för kungar av Böhmen, heliga romerska kejsare och presidenter i Tjeckoslovakien och Tjeckien. Efter krets B utforskar du slottets höjdpunkter, inklusive dess vackra interiörer samt St Vitus-katedralen, det gamla kungliga palatset, St George's Basilica och Golden Lane med Daliborka-tornet. Vandra vidare till det astronomiska klocktornet i gotisk stil som har stått emot tidens tand och fortsätter att vara en av de mest populära attraktionerna i Prag. Innan du går in, kolla klockan från utsidan för att se en staty av Kristus marschera ut, följt av sina lärjungar. Den grymma liemannen dyker också upp och ringer i en klocka för att se vems tid har kommit. 75 % av delarna på klockan är original och härstammar från 1400-talet. Med din biljett kan du gå in i det gamla stadshuset och ta hissen upp till tornet för att få en panoramautsikt över Prags gamla stad. Sist men inte minst kan du besöka Nationalmuseet för att upptäcka Tjeckiens naturhistoria, historia, konst och musik.

Prag: Uppslukande rundvandring med virtuell verklighet

6. Prag: Uppslukande rundvandring med virtuell verklighet

Under den här två timmar långa guidade rundturen får du se Prags viktigaste höjdpunkter, som den berömda gamla stan, nationalmuseet och det ikoniska danshuset. Din resa kommer att förstärkas av sex virtual reality-scener som tar dig genom olika skeden av den tjeckiska historien. Under denna utflykt får du en glimt av hur torget såg ut för 120 år sedan, bevittnar orsaken till stora krig under medeltiden, ser sovjetiska stridsvagnar gå in i staden under Pragvåren och får en förstahandsupplevelse av Operation Anthropoid. Lär dig om stadens historia av din sakkunniga lokala guide medan du själv upplever dessa ögonblick genom virtuell verklighet. När du tar av dig glasögonen kan du jämföra den häpnadsväckande skillnaden mellan byggnaderna och få en djupare förståelse för några av de mest betydelsefulla ögonblicken i historien. Turen avslutas nära det ikoniska Danshuset, intill en av stadens vackraste promenader längs floden Vltava. Upplev Prags historia med en interaktiv guidad vandringstur. Res tillbaka i tiden för att återuppleva ögonblick i historien med hjälp av virtual reality-headsets.

Prag: Privat rundtur med veteranbil - 2 timmar för 6 personer

7. Prag: Privat rundtur med veteranbil - 2 timmar för 6 personer

Njut av Prags charm på vår 120 minuter långa rundtur i klassisk bil. Res genom historien i vår specialbyggda Mercedes 770K replika medan du lyssnar på guider på olika språk. Upplev komforten i vår cabriolet när vi guidar dig genom stadens främsta sevärdheter. Vi erbjuder enkel hämtning och lämning på hotellet (ingår i priset), så du behöver inte oroa dig för att hitta oss. Alla våra bilar är utrustade med ett infällbart tak för att skydda dig mot dåligt väder. Här är de mest kända landmärkena och platserna som du kommer att få se på turen: 1 - Estates Theatre - platsen för världspremiären av Mozarts Don Giovanni på 1700-talet 2 - S:t Jiljí-kyrkan - Historisk gotisk kyrka i Gamla stan med kopplingar till kung Karl IV 3 - Karlova Street - En del av den historiska kungliga vägen som användes för tjeckiska kungars kröningar 4 - Nya stadshuset - byggnad i jugendstil och den centrala administrativa knutpunkten i Prag 5 - Josefov - Prags minsta kvarter, tidigare ett judiskt ghetto, känt för sina historiska platser och synagogor 6 - Old New Synagogue - Europas äldsta aktiva synagoga, känd för sin gotiska stil och legenden om Golem 7 - Rudolfinum - kulturcentrum i nyrenässansstil med Tjeckiska filharmonikerna och känd för sin Dvořák-sal 8 - Clementinum - Nationalbiblioteket ligger här och byggnaden är känd för sin expansiva barockarkitektur 9 - Gamla stans torg - Prags historiska hjärta med många landmärken 10 - Prags astronomiska klocka - världens tredje äldsta astronomiska klocka och den äldsta som fortfarande är i drift 11 - Týn-kyrkan - Prags gotiska pärla med höga spiror och en berömd piporgel 12 - Kinsky Palace - Historisk rokokobyggnad, hem för National Gallery's grafiska samling 13 - Pragborgen - Världens största fornborg och maktcentrum för böhmiska kungar och presidenter 14 - Schwarzenbergpalatset - renässanspalats som inrymmer Nationalgalleriet och det militärhistoriska institutet 15 - Prague Loreta - Fantastiskt barockkomplex i Hradčany, känt för sin imponerande arkitektur 16 - Karlsbron - Ikonisk medeltida stenbro i Prag som förbinder Pragborgen och Gamla stan 17 - St Nicholas Church - majestätisk barockkyrka känd för sin monumentala arkitektur och utsökta konstnärliga design 18 - Lennon Wall - Historisk symbol för politiskt motstånd, nu ett utomhusgalleri inspirerat av John Lennon 19 - Dancing House - Modern arkitektonisk symbol i Prag, designad av arkitekterna Frank O. Gehry och Vlado Milunić 20 - Nationalteatern - nationellt monument och viktig kulturinstitution med opera-, balett- och teaterföreställningar 21 - Sitkov vattentorn - Prags mest lutande torn från 1400-talet, tidigare en övervakningspost för statens säkerhet 22 - Vaclavplatsen - Historisk marknadsplats från 1348 i Nya stan, känd för att vara värd för viktiga evenemang och sammankomster 23 - Nationalmuseum - det mest kända tjeckiska museet med över 13 miljoner föremål 24 - Zizkov Television Tower - Prags högsta byggnad, byggdes 1985-1992 och rymmer en restaurang med panoramautsikt

Prag: 2 timmars stadsrundtur + 1 timmes båtkryssning

8. Prag: 2 timmars stadsrundtur + 1 timmes båtkryssning

Ta en guidad sightseeingtur i Prags centrum, res med luftkonditionerade bussar och till fots för att se stadens främsta platser. Perfekt för förstagångsbesökare, turnén tar in på Statsoperan, Nationalmuseet och Vaclavplatsen, där du kan beundra statyn av Böhmens skyddshelgon. Fortsätt över Karlstorget och kör längs floden Moldau till Karlsbron. Se konserthuset Rudolfinum i nyrenässansen. Korsa sedan floden till Pragborgskomplexet. Gå runt borggårdarna för att se St. Vitus-katedralen, sätet för ärkebiskopen av Prag. Besök det kungliga palatset och Golden Lane, en legendarisk plats för mystiska alkemister. Tillbaka på bussen, gå över till Gamla stan. Passera genom det tidigare judiska kvarteret Josefov. Förundras över monumenten på Gamla Stans torg. Beundra St. Nicholas-kyrkan och Tyn-katedralen. Se det gamla rådhuset och dess berömda astronomiska ur, med 12 apostlar som går tillbaka till 1410. Avsluta turen nära den moderna stadskärnan.

Prags höjdpunkter: Tre timmars rundtur med buss och vandring

9. Prags höjdpunkter: Tre timmars rundtur med buss och vandring

Följ med på denna kombinerade tre timmars sightseeingrundtur med Prags vackraste sevärdheter. Först åker du på en busstur för att se Nationalmuseet, det berömda Dansande huset, Nationalteatern, den magnifika Karlsbron och panoramat av Hradčany. Fortsätt med att besöka Pragborgen med den berömda Vituskatedralen. Från Pragborgen åker du till Gamla stans torg, varifrån rundturen fortsätter till fots. I Gamla stan ser du det unika astronomiska uret, Vårfrukyrkan, Sankt Nikolauskyrkan och många andra arkitektoniska och historiska monument. Rundtursprogrammet avslutas på torget i Gamla stan.

Prag: Snabb 1,5 timmars sightseeing med E-scooter privat tur i Prag

10. Prag: Snabb 1,5 timmars sightseeing med E-scooter privat tur i Prag

Upptäck de vackraste delarna av Prag på denna tur med e-scooter. När du har träffat din guide och fått en kort utbildning börjar turen. Ni kommer att besöka Gamla stan, det judiska kvarteret, Rudolfinum och Franz Kafka-museet, Kampa Park, John Lennon-muren, St Nicholas Church, National Theatre och en del av Venceslas Square etc. Avsluta rundturen vid startpunkten. Din privata guide kommer också att berätta fascinerande historier om staden under turen. Utforska Prag på ett snabbt och intressant sätt. Hugo bike eScooters finns också tillgängliga för uthyrning, försäljning och service. Privata turer finns tillgängliga på flera språk som tyska, franska, spanska eller ryska. Du kan också välja ett annat fordon som eBike (e-Bike) eller till och med Segway.

Tillgängliga aktiviteter

16 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Prags nationalmuseum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Prags nationalmuseum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.