Lägg till datum

Pragborgen
Museum- och utställningsbiljetter

Museum- och utställningsbiljetter
18 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Pragborgen Museum och utställningar

Prag: 50 minuters båtutflykt på kvällen

1. Prag: 50 minuters båtutflykt på kvällen

Njut av hisnande utsikter från floden Moldau och upptäck skönheten i en av världens mest kända städer under denna båtutflykt på kvällen med audioguide. Se majestätiska sevärdheter som Karlsbron och Dansande huset. Hoppa ombord på en bekväm och rymlig båt och inled din utflykt på floden. Ta bilder när du seglar förbi sevärdheter som Petřín-tornet och det historiska Vyšehrad-fortet. Beundra Rudolfinums konserthus i nyrenässansstil  samt världens största slottskomplex, Pragborgen.  Koppla av på en luftkonditionerad båt med tak över soldäcket. Lär dig om de främsta sevärdheterna med hjälp av ljudkommentarer på åtta språk eller använd den tryckta guiden  ombord som finns på 16 språk.

Prag: Skip-the-line biljett till slottet och valfri audioguide

2. Prag: Skip-the-line biljett till slottet och valfri audioguide

Förboka dina biljetter till Pragborgen och undvik att slösa tid i biljettkön. Få en kort (15-20 minuter) inledande översikt över slottskomplexet innan du utforskar det i din egen takt. Möt vår representant för en introduktion till Pragborgen. Efter det kommer vår representant att byta ut din kupong mot din biljett, som täcker det bästa som finns att se på Pragborgen. Hoppa över biljettkön och börja ditt besök precis framför Sankt Vituskatedralen, där du får riktlinjer och en karta över det bästa sättet att utforska det vidsträckta området i din egen takt. Beundra arkitekturen och berättelserna i Vituskatedralen, Gamla kungliga palatset, Sankt Georgs basilika, Gyllene gränden och Daliborka-tornet. Lär dig mer om slottets syfte som hem för kungarna av Böhmen, de tysk-romerska kejsarna och presidenterna i Tjeckoslovakien och Tjeckien, med anor ända tillbaka till 800-talet. Din biljett är giltig i 2 dagar och ger dig en ingång till varje byggnad i slottets interiörer under hela denna period. Observera att du måste ha en internetanslutning för att ljudguiden online ska fungera korrekt.

Prag: Slottsrundtur med lokal guide och inträdesbiljett

3. Prag: Slottsrundtur med lokal guide och inträdesbiljett

Att besöka Pragborgen är som att kliva in i en saga. Se höjdpunkterna i slottskomplexet, inklusive St Vitus-katedralen, det gamla kungliga palatset, St Georges Basilica och Gyllene gränden. Slottet innehåller en överväldigande mängd historia och konst, men tack vare din expertguide från Prag kan du enkelt navigera runt slottsområdet. Träffa din guide framför tunnelbanestationen Malostranská i närheten av bron Mánes. Ta spårvagnen därifrån upp till Pragborgen. När du väl är inne får du hörlurar av din guide så att du lättare kan höra kommentarer under hela rundturen. Förundras över Vituskatedralens gotiska arkitektur. Upptäck gargoylerna som pryder katedralens exteriör. Bländas av de färgade glasfönstren i jugendstil som gjordes av den tjeckiske konstnären Alfons Mucha. Beundra 1300-talsmosaiken som föreställer Domedagen. Se gravarna där Wenzel av Böhmen och Karl IV ligger begravda samt Johannes Nepomuks barockgrav och Sankt Wenzels kapell. Gå därefter in i det gamla kungliga palatset. Stå under det massiva välvda taket i Vladislavsalen. Gå in i kammaren där defenestrationerna i Prag ägde rum. Här kastade den habsburgska greven ut två katolska guvernörer och deras sekreterare genom fönstret, något som bidrog till utbrottet av Trettioåriga kriget. Besök Sankt Georgskyrkan. Dess stenväggar och design erbjuder en motvikt till det grandiosa slottet. Se fragment av fresker från 1100-talet och ta sedan den dubbla trappan upp där du kan besöka Ludmilla av Böhmens grav.  Promenera längs Gyllene gränden. Stugorna i denna gränd byggdes ursprungligen för slottets skarpskyttar, men huserade senare guldsmeder. Under senare århundraden bodde artister och konstnärer som Franz Kafka där. Utforska den Gyllene grändens rekonstruerade verkstäder och hem. Se hur Prags arbetarklass levde i skuggan av slottet.

Prag: 45-minuters historisk båttur med förfriskningar

4. Prag: 45-minuters historisk båttur med förfriskningar

Se Prag från ett annat perspektiv och åk på en 45-minuters historisk båttur längs floden Moldau. Gå ombord på en traditionell kanalbåt och utforska gamla Prags vattendrag medan du lyssnar på ljudkommentarerna. Beundra den charmiga utsikten och lyssna på Prags historia. För att fördjupa din kunskap ytterligare kan du besöka Karlsbron-museet efter flodkryssningen.  Din rundtur avgår från Karlsbron. Njut av fantastisk utsikt över Pragborgen och ta några fantastiska bilder. Kryssa genom Djävulskanalen (Čertovka) och ta reda på varför detta område kallas för Prags Venedig.

Prag: Klementinum-biblioteket och det astronomiska tornet - guidad tur

5. Prag: Klementinum-biblioteket och det astronomiska tornet - guidad tur

Upptäck ett spektakulärt barockbibliotek och ta in svepande vyer över Prag på en guidad rundtur i Klementinum. Möt din guide och gå ut för att utforska ett av de största byggnadskomplexen i Europa. Byggandet av fastigheten går tillbaka till 1653 och idag är byggnaderna mestadels ockuperade av det tjeckiska nationalbiblioteket. . Se den barocka bibliotekshallen bakom staketet. Förundras över de utsmyckade freskerna, förgyllda sniderier och stora glober som dekorerar detta utrymme. Följ sedan din guide till det astronomiska tornet. På din väg dit, gör ett stopp vid Meridian Hall. Se samlingen av instrument som finns här och lära dig om hur detta utrymme användes för att bestämma den exakta tiden för middagstid tack vare en liten solstråle som skiner genom ett hål i väggen. . Slutligen avslutar du din turné på en hög anteckning när du klättrar upp till toppen av det astronomiska tornet. Beundra svepande utsikt över centrum av Prag och Pragslottet från 68 meter över marken. Operatören förbehåller sig rätten att ändra programmet. På grund av oväntade omständigheter kanske guiden inte är tillgänglig.

Prag: Sightseeingkryssning och middag på glasbåt med öppet tak

6. Prag: Sightseeingkryssning och middag på glasbåt med öppet tak

Upptäck Prag på kvällen på en lyxig båt med öppet tak samtidigt som du njuter av ett utsökt urval av traditionella tjeckiska och internationella rätter från buffén ombord. Se Prags ikoniska byggnader längs floden Vltava och få en fantastisk utsikt över den upplysta Pragborgen på en kryssning tur och retur. Glid fram på en unik glasbåt med ett särskilt isolerat däck som förhindrar buller och vibrationer och en avdelning som har infällbara glasväggar och tak. Förbättra din upplevelse genom att uppgradera till alternativ med fönstersäten för att garanteras sittplatser i den avdelningen. Väl ombord kan du sippa på en välkomstdrink medan du glider fram nedför floden till Karlsbron där du kan beundra Rudolfinums arkitektur från nyrenässansen. Dra nytta av gratis Wi-Fi, lyssna på informativa flerspråkiga ljudkommentarer och följ din rutt på papper eller onlinekarta under tiden. Fortsätt vidare förbi det berömda "Det dansande huset" och beundra utsikten över Pragborgen medan livemusik spelas för dig ombord. Njut av en middagsbuffé som inkluderar ett brett urval av tjeckiska och internationella rätter. Efter middagen kan du utforska de öppna däcken som tillåter dig att känna flodens svalkande bris och se staden från olika vinklar som ger perfekta fototillfällen.  Urval från buffén: • Mozzarella med körsbärstomater och basilikapesto • Urval av inhemsk ost, skinka och salami • Ankpaté med tranbärssås • Gran Moravia-ost • Grekisk sallad • Färsk coleslaw • Sallad • Urval av bröd och smör • Glutenfria bakverk • Kyckling- och nudelsoppa • Hel skinka med ben • Nötköttsgulasch • Kycklingschnitzel • Bakad potatis med zucchini • Spaghetti med körsbärstomater och basilika (veganskt) • Paella med rostade grönsaker och skaldjur • Ångkokta grönsaker • Dumplings • Jasminris • Potatismos • Hembakade pepparkakor • Apfelstrudel • Fruktsallad

Prag: Panoramakryssning på floden Vltava

7. Prag: Panoramakryssning på floden Vltava

Upptäck Prag från ett annat perspektiv: från vattnet på en flodkryssning. Njut av enastående panoramautsikt över Karlsbron, Pragborgen och stadssilhuetten i Tusen Spirarnas stad från bekvämligheten av en båt på floden Moldau. Ge dig ut på en avkopplande kryssning perfekt för familjer med små barn eller alla som vill njuta av en oförglömlig upplevelse på kort tid. Ät lättare tilltugg och smutta på kaffe eller kalla drycker på egen bekostnad på övre däck när du seglar så att du inte missar ett ögonblick av händelserna. Gå inomhus på vintern för en mysig och uppvärmd sittupplevelse eller luftkonditionerad på sommaren.

Prag: Pragborgen och Lobkowicz-palatset Inträdesbiljetter

8. Prag: Pragborgen och Lobkowicz-palatset Inträdesbiljetter

Utforska det majestätiska Lobkowiczslottet i Pragborgen under denna informativa och underhållande rundtur. Audioguiden berättas av medlemmar från Lobkowicz-familjen Vandra genom 22 rum fyllda med världskänd konst och historiska artefakter. Beundra Canaletto och Velázquez målningar, se partitur skriven av Mozart och Beethoven,  och betrakta den vackra konsten som är flera hundra år gammal.  Upptäck Pragborgens höjdpunkter Besök Vituskatedralen, Prags största kyrka. Upptäck Old Royal Palace, utgångspunkten för Tjeckiens kungadöme. Utforska St. George's Basilica och Golden Lane, den vackra gatan bebyggd med stugor som en gång huserade slottets tjänare, soldater och smeder.

Prag: Kvällskryssning med buffé på floden Vltava

9. Prag: Kvällskryssning med buffé på floden Vltava

Se Prags skönhet på kvällen på denna middagskryssning längs floden Vltava. Beundra historiska monument som Pragborgen och Danshuset och njut av ett brett utbud av tjeckiska rätter. Börja din kvällskryssning längs floden Moldau i Prag från Čechův-bron i Gamla stan. Få en välkomstdrink vid ombordstigning och glid sedan långsamt nedför floden mot Karlsbron (Karlův most). Passera Petřínkullen, se det historiska fortet Vyšehrad och beundra konserthuset Rudolfinum. Fortsätt förbi det berömda Dansande huset på Rašínovo nábřeží och få panoramautsikt över Pragborgen samtidigt som du sereneras av livemusik ombord på båten. Njut av en lyxig middagsbuffé (kalla rätter, varma rätter, desserter) medan du kryssar, och köp drycker från ett frestande urval av alkoholhaltiga eller alkoholfria alternativ.  Buffémeny: •Kall buffé: ett rikt utbud av bröd och smör, Grana Padano-ost, ankpaté med tranbärssås, caprese-sallad, ett urval av inhemska ostar, skinka, salami, hackad sallad, grekisk sallad och färsk coleslaw •Soppa: kycklingsoppa med nudlar •Varm buffé: hel skinka med ben, gulasch med nötkött, kycklingschnitzel, spagetti med körsbärstomater och basilika (vegansk), paella och bakad potatis med zucchini •Sidorätter: dumplings med bacon, jasminris, potatismos •Dessert: hemlagade pepparkakor, äppelstrudel, färsk fruktsallad

Pragborgen 2,5 timmars rundtur inklusive inträdesbiljett

10. Pragborgen 2,5 timmars rundtur inklusive inträdesbiljett

Upptäck Pragborgen och dess anmärkningsvärda historia på en guidad vandring med en guide från staden. Gå över Karlsbron, besök St. Vitus-katedralen och se Gyllene gränden, förundras över den fantastiska arkitekturen och rika historien bakom varje landmärke. Din guidade tur på 2,5 timme börjar vid Karlsbron, där din guide ger dig en kort historisk översikt av Pragborgens historia. Korsa Karlsbron och bege dig till torget på Malá Strana där en spårvagn tar dig till slottet. När du går in i St Vitus-katedralen får du höra berättelser om prinsar, kungar och kejsare och om platsens ceremoniella historia. Ta en tur av det gamla slottet, Vladislavs sal, och fortsätt sedan till Bazilika Sv. Jiří där din guide berättar om tjeckiska helgon. Besök området känt som Gyllene gränden, där din guide berättar om lokalbefolkningens liv.

Prag

Prag

Vanliga frågor om Pragborgen-Museum och utställningar

Vad finns det för andra saker att göra än Pragborgen-Museum och utställningar som är värt att besöka i Prag?

Andra upplevelser du inte bör missa i Prag:

Pragborgen: Fler aktiviteter och sevärdheter

Pragborgen: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pragborgen

Vårt besök i Pragborgen var exceptionellt. Vid 65 års ålder var det inte lätt att klättra upp för trappan för att komma dit, men det var verkligen värt det till slut. De vackra byggnaderna med över ett melinium av historia var helt enkelt hisnande. Vår rundtur tog oss till 5 olika platser inklusive Pragborgen, St. Vitus-katedralen, St. George-basilikan, Gamla kungliga palatset och Golden Lane. Den arkitektoniska designen och strukturerna var bara fantastiska. Så många bilder att se tillbaka på och dela med vänner och familj. Vi åt en härlig lunch på kaféet där. Innan vår turné var klar kunde vi besöka Lobkowicz Palace Museum som är fyllt med konstverk runt 500 år gamla. Det var en hel dag att se och uppskatta så mycket vi kunde. Ett måste för alla som planerar att tillbringa lite tid i staden Prag.

Den är riktigt fin! Jag menar säkert att det inte är en tur för hela floden då dammen också gör det omöjligt. Men du kan ta en drink, en glass/paus med guiden på det språk du väljer. Du kan också njuta av riktigt fin utsikt över floden och slottet med introduktion av historia. Träbåten gör att du känner för att gå tillbaka till gamla tider. Museet är också värt ett besök. Jag rekommenderar det verkligen! Och det är inte en tidsspecifik turné så du är verkligen flexibel med den.

Du kan gå till båtarna när som helst under öppettiderna och få din tur direkt. I båten fanns att välja mellan glass eller tårta och en drink. Du får hörlurar och kan välja språk för ljudguiden. Under resan visar de anställda även var sevärdheterna finns och några gamla bilder. Definitivt värt priset!

Njöt verkligen av denna lilla kryssning. Vi tänkte ursprungligen boka en dyr middagskryssning, men det är faktiskt inte långt att gå i vattnet. Många cirklar etc så det här var perfekt! Glassen och drinkarna var en fin touch och vi föredrog mycket den "klassiska" båtkänslan

Mycket trevlig rundtur, bra förklaringar och trevligt team.