Lägg till datum

PragSpök- och vampyrturer

Våra mest rekommenderade Prag Spök- och vampyrturer

Prag: Spöken, legender, medeltida underjord & fängelsehålor

1. Prag: Spöken, legender, medeltida underjord & fängelsehålor

Få städer i Europa kan hävda att de har så många spöken som Prag, och under den här interaktiva rundvandringen får du lära dig om den mörkare sidan av dess turbulenta historia. Förbered dig på att bli upprymd när du får höra berättelser om mord och mysterier, magi och förödelse. Du möter din guide på en central plats i staden. De kommer att vara utklädda för att skapa en kylig atmosfär. När du vandrar längs kullerstensgator och mörka gränder som är fläckade av blod, håll utkik efter din skugga. Hör om dödliga gärningar och förskräckliga massakrer. Även om många av dessa mordiska händelser ägde rum för flera hundra år sedan fortsätter de olyckliga själarnas oroliga andar att hemsöka staden. Den roliga men nerviga rundturen berättar historier om kärlek och svek, mord och avrättningar medan du möter berömda Pragfigurer som den arga turken från Ungelt, den giriga köpmannen, den huvudlösa ryttaren och den beryktade Golem. Vi hoppas att du inte får mardrömmar!

Prag: Spöken och legender på rundvandring

2. Prag: Spöken och legender på rundvandring

Gör en alternativ rundvandring i Prag för att lära dig mer om stadens myter och legender genom tiderna. Hör berättelser om en föränderlig och oväntad stad och upptäck några av dess dolda hemligheter. Din guide delar med sig av gripande berättelser om gamla legender, mysterier och spöken. Om du inte är försiktig, eller håller ögonen öppna, kan det stå en huvudlös ryttare rakt framför dig. Strosa lugnt nerför de mörka gatorna och hör om myten bakom skelettet på det astronomiska uret. Hör om de mystiska älvorna i Burgrave-huset i Pragborgen-komplexet. Upptäck varför en oärlig affärsinnehavare dränktes. Om du har otur kan du få en glimt av en blodig mans svärd.

Prag: Gamla stans spöken och myter på en kuslig kvällstur

3. Prag: Gamla stans spöken och myter på en kuslig kvällstur

Följ med på en promenad genom Prags mörka förflutna, bland smala kullerstensgator och vindlande gränder där mördare, alkemister, monster och andar en gång vandrat. Vi tar dig bort från folkmyllret på torget i Gamla stan till en av de mest spöklika delarna av Prag, en gång en håla med fattigdom, pest och magi. Detta stämningsfulla område är rikt på historia och intriger men förbises ofta av rundtursguider. Hör berättelser om död och förräderi, svartkonst och demoniska visioner. Lär dig om de rastlösa andar som sägs ströva runt bland den vackra arkitekturen i Gamla stan. Vem vet – kanske träffar du till och med dem öga mot öga. Du kan vara lugn, ingen hoppar på dig för att skrämma dig. Denna rundtur fokuserar på berättande och inte på specialeffekter eller billiga knep för att göra rundturen "skrämmande". Vi tar dig genom mysterier, legender och sagor från den mörkare sidan av Prags historia. Inga av våra berättelser är påhittade för rundturen. Detta är en rundtur för såväl skeptiker som de övertygade, samt för dem som vill uppleva en annan sida av Prag än på en reguljär historisk rundtur.

Prag: Spöken och legender på guidad nattvandring

4. Prag: Spöken och legender på guidad nattvandring

Promenera längs Prags kullerstensgator och gränder i nattens skugga och besök medeltida monument där sagor berättas. Möt din guide i stadskärnan och se fram emot en spännande och skrämmande tur, med skräckhistorier och spöklika hemsökningar och gastar som du stöter på under kvällen! Gå till de gotiska kyrkorna som fortfarande ligger under de dödas förtrollning, och besök de hemsökta marknadstorgen och kyrkogårdarna. Du kommer att ledas av en expertberättare som levandegör en del av spökhistorierna och berättar och terrorn i Prag i dess mest atmosfäriska område. Hör om blodiga tragedier längs Prags öde gator där folklore och vidskepelse lurar i vardagens utkant.

Prag: Guidad spökvandring

5. Prag: Guidad spökvandring

Upplev den spöklika stämningen Prag i sällskap av en professionell skådespelare som kommer att väcka några av stadens mest skrämmande berättelser till liv. Träffas på den utsedda mötesplatsen och förbered dig på att upptäcka en av världens mest hemsökta städer. Gå till platser där de levande dödas själar vistas. Hör deras historier om kärlek, hat, passion, orättvisa och hämnd. Bli skrämd av historier som de kusliga guiderna (som vet allt om de dömda invånarna)  berättar från stadens folktro. Upplev den skrämmande atmosfären i Prags krokiga gränder, övergivna hörn och dolda torg i en stad som kan skryta med det högsta antalet personer som rapporterat att de sett spöken per kvadratkilometer än nästan någon annanstans i världen. Anse dig varnad - att möta dessa spöken kräver starka nerver!

Spökvandring i Prag

6. Spökvandring i Prag

Många förbannade själar hemsöker staden Prag, enligt gamla legender. Här finns platser med kopplingar till mord, tortyr och avrättningar, alkemister som skapar mystiska monster, hemska pestvågor och ännu värre läkare. Guiden delar dessa berättelser med dig, men det spännande berättandet introducerar också lätt historiska fakta. Din guide möter dig på Gamla stans torg i hjärtat av Prag. Därifrån börjar din resa in i de kusliga gränderna med ökänt hemsökta hus, nedlagda kyrkogårdar, medeltida kyrkor och sjukhus och andra hörn av staden som är kopplade till det övernaturliga. Lokalbefolkningen hade känt ett behov av att föra dessa historier vidare i många generationer innan de slutligen nedtecknades av Pragförfattare i början av 1900-talet, en era som inspirerade din guides eleganta historiska kostym. Genom den intensiva och uppslukande akten får du lära känna Prags verkliga hemsökta sida. Men eftersom alla legender är förankrade i verkliga historiska miljöer och din guide kommer att hålla isär fakta och fiktion, är denna tur också ett legitimt sätt att lära känna Prag. Turen stannar till vid en handfull berömda landmärken i Prags gamla stad och judiska kvarter, men går också genom pittoreska områden utanför allfarvägarna med dolda pärlor. Om 90 minuter är du tillbaka vid startpunkten, där du får ytterligare tips för kvällen och ett urval av förslag på sightseeing i Prag som inspirerats av upplevelsen.

Prag: Guidad vandringstur med häxa

7. Prag: Guidad vandringstur med häxa

Utforska Prag på en häxvandring på kvällen där din guide antingen är en häxa eller en trollkarl med kvastskaft som kommer att introducera dig till hemligheterna bakom gotisk arkitektur, legender, spökhistorier, mysterier, slavisk hedendom och häxkonst. Du kommer att besöka Prags gamla stad och dess välkända och mindre kända områden. Du får lära dig om blodsofferavrättningen av 27 godsherrar samt var bödeln bodde, hur han levde och varför han blev bödel. Få möjlighet att lära dig om mysterierna kring Prags berömda Orloj - den astronomiska klockan. Din guide kommer att guida dig genom de dolda gränderna till S:t Agnes-klostret, där du får se hur man trollar och lära dig om pentagrammet. Din tur avslutas med att du får en kristall eller en ädelsten efter eget val av din guide.

Prag: Pestläkaren Gamla stan Historisk stadsvandring

8. Prag: Pestläkaren Gamla stan Historisk stadsvandring

Gå tillbaka i tiden och lär dig mer om böldpest medan du utforskar Prag tillsammans med en pestläkare. Efter succén med onlineversionen som har setts i New York Times, Wall Street Journal, Vogue och Forbes, tar den här turen dig genom Prags gator och ger dig en inblick i livet under pesten på 1700-talet. Se en annan sida av Prag på denna historiska rundtur. Tillsammans med din pestläkarguide, som kommer att vara klädd i kläderna från en pestläkare från 1713, upptäcker du dolda pärlor i gamla stan. Lär dig om livet under denna skrämmande period och stanna till vid några historiska platser som St Francis Hospital. När du utforskar får du reda på alla chockerande detaljer om denna sjukdom som krävde så många liv. Ställ gärna alla dina frågor och fundera på vad som kan ha krävts för att överleva under denna tid innan du avslutar på St Agnes-klostret.

Prag: Spökvandring

9. Prag: Spökvandring

Gör dig redo att bli skrämd på denna tre timmars spökrundtur i Prag. Din guide tar dig genom både de välkända och mindre kända gatorna och gränderna i denna gamla stad efter mörkrets inbrott. Du får höra om legenden om den avhuggna armen i St. Jacobs kyrka, samt historien om vackra Laura som blev halshuggen. Din guide berättar om den populära spökhistorien om den unga turken från Ungelt och den religiösa legenden om Prags Jesubarn. Du får höra om Prags skatter och många gripande berättelser. Under rundturen går du från Narodni-gatan till Na Příkopě-gatan och ser St. Jacobs kyrka på vägen. Du åker sedan mot Ungelt och Týns kyrka, samt vidare till Gamla stans torg, där du får se Gamla stans stadshus och det berömda astronomiska uret. Din guide för dig över Karlsbron och sedan gå genom torget Velkopřevorské och nedför gatan Karmelitská. Du får se Marie-kyrkan, den mindre staden och St. Nicolas kyrka. Rundturen för dig även till det judiska kvarteret med ett stopp vid den gamla judiska kyrkogården, innan det bär av mot Gamla stans torg igen.

Vanliga frågor om Spök- och vampyrturer i Prag

Vad finns det för andra saker att göra än Spök- och vampyrturer som är värt att besöka i Prag?

Andra upplevelser du inte bör missa i Prag:

Vilka Spök- och vampyrturer i Prag vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Prag: Fler aktiviteter och sevärdheter

Prag: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Prag

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 2 748 omdömen

Vi var mycket entusiastiska över vår följeslagare hela natten. Vi hade mycket tur att verkligen vara ensamma med henne och därför var det en väldigt privat rundtur. Helt bra och rekommenderas. Som ett tips är turer över dagen vanligtvis mycket stora och ganska intetsägande. Här visades det viktigaste, inpackat i vackra berättelser och vi tog med oss mycket kunskap. Absolut att rekommendera.

Jag gjorde turnén med en vän och vi gillade båda den avslappnade atmosfären i en liten grupp. Och det var fantastiskt att höra historier du inte hör under vanliga turistiska turer genom staden. Och vi lärde oss inte bara om några legender om Prag utan också några intressanta fakta om kända personer och byggnader. Skulle göra det igen.

Turnén var mycket rolig. Vår guide Dana förklarade allt i detalj och hade ett passande svar på varje fråga. Det blev aldrig tråkigt och vi lärde oss mycket nytt om Prag och fick mycket information om det. Eftersom vi deltog i turnén ensamma som en familj hade den en fantastisk personlig touch. Vi skulle rekommendera turnén till alla.

En megabra stadsrundtur med vackra berättelser / legender / sagor. Guiden är autentiskt klädd i en svart kappa och en oljelampa i handen, vilket ger en känsla av att berättelserna lätt kan konkurrera med Hollywood skrämmande filmer. Stor underhållning med historiskt mervärde för unga och gamla.

Mycket trevlig tur. Liten grupp (12 personer) Vänlig guide, underhållande och en halv timme med duschar och sagor. Sedan även en restaurangrekommendation på 1b-läge som var en absolut hit vad gäller valuta för pengarna. Kan du göra det.