Prag
Rundturer

Rundturer
800 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Prag Rundturer

Prag: 50-minuters sightseeing-kvällskryssning

Prag: 50-minuters sightseeing-kvällskryssning

Njut av hisnande vyer från floden Vltava och upptäck skönheten i en av de mest berömda städerna i världen under denna kvällskryssning med en ljudguide. Se majestätiska sevärdheter som Charles Bridge och Dancing House. Hoppa ombord på en bekväm och rymlig båt och börja din flodkryssning. Ta bilder när du seglar förbi sevärdheter som Petřín-tornet och det historiska fortet Vyšehrad. Beundra Rudolfinums konserthus i nyrenässans och det största slottkomplexet i världen, Pragslottet. Koppla av på en luftkonditionerad båt med tak över soldäcket. Lär dig mer om de viktigaste sevärdheterna med ljudkommentarer som finns tillgängliga på 3 olika språk eller använd den tryckta guiden ombord som finns tillgänglig på 16 språk. Du kan också använda en mobilapp.

Prag: Medeltida middag med obegränsade drycker

Prag: Medeltida middag med obegränsade drycker

Välkommen tillbaka till medeltiden. Denna roliga och unika upplevelse väcker det förflutna till liv i atmosfären av en medeltida krog. Inga detaljer har utelämnats och det finns mycket att njuta av under den medeltida föreställningen som medföljer kvällen. Se fäktare, jonglörer och magdansare som alla uppträder till musik. Medan du underhålls av föreställningen, njuter du av en tre- eller femrätters måltid, med ditt val av sex olika menyer. Måltiden med tre rätter sker vid en tidigare tidpunkt. Drick så mycket du vill från den obegränsade tillgången av öl, vin och läsk. Detta är ett riktigt annorlunda och underhållande sätt att tillbringa en kväll i Prag på och ett sätt som garanterat tar dig tillbaka i tiden och tillfredsställa dina smaklökar.

Prag: Skip-the-line biljett till slottet och valfri audioguide

Prag: Skip-the-line biljett till slottet och valfri audioguide

Förboka dina biljetter till Pragborgen och undvik att slösa tid i biljettkön. Få en kort (15-20 minuter) inledande översikt över slottskomplexet innan du utforskar det i din egen takt. Möt vår representant för en introduktion till Pragborgen. Efter det kommer vår representant att byta ut din kupong mot din biljett, som täcker det bästa som finns att se på Pragborgen. Hoppa över biljettkön och börja ditt besök precis framför Sankt Vituskatedralen, där du får riktlinjer och en karta över det bästa sättet att utforska det vidsträckta området i din egen takt. Beundra arkitekturen och berättelserna i Vituskatedralen, Gamla kungliga palatset, Sankt Georgs basilika, Gyllene gränden och Daliborka-tornet. Lär dig mer om slottets syfte som hem för kungarna av Böhmen, de tysk-romerska kejsarna och presidenterna i Tjeckoslovakien och Tjeckien, med anor ända tillbaka till 800-talet. Din biljett är giltig i 2 dagar och ger dig en ingång till varje byggnad i slottets interiörer under hela denna period. Observera att du måste ha en internetanslutning för att ljudguiden online ska fungera korrekt.

Prag: Gamla stan, medeltida tunnelbana och fängelsehålor

Prag: Gamla stan, medeltida tunnelbana och fängelsehålor

Staden Prag må vara berömd för sin vackra arkitektur, men stadens verkliga mystik ligger under ytan. På denna guidade rundtur kan du ta ett steg bort från massorna och utforska en annan stad – en stad som existerar under de kullerstensbelagda gatorna i Gamla stan. Din guide visar dig en del av den tjeckiska huvudstaden som inte har förändrats mycket sedan 1100-talet. Under ditt underjordiska besök lär du dig den otroliga historien bakom det system av rum, korridorer och källare som ligger under Prag. Under turen hör du berättelser om medeltidens Prag, då dessa lokaler fortfarande var i bruk, och upptäcker hur livet såg ut för dess invånare under denna tid. Du besöker också den medeltida fängelsehålan och ser dess utställning om tortyr och avrättningar.

Prag: Gamla Rådhuset & Astronomiska Klockan Entrébiljett

Prag: Gamla Rådhuset & Astronomiska Klockan Entrébiljett

Gamla stadshuset ligger på Gamla stans torg och grundades 1338 som säte för Gamla stans administration. Komplexet består av 5 byggnader. Den dominerande delen av byggnaden är ett gotiskt torn och en unik astronomisk klocka, där de tolv apostlarna roterar varje timme mellan kl. 9.00 och 11.00. Gamla rådhustornet är det äldsta rådhustornet i Tjeckien och när det byggdes var det den högsta byggnaden i staden. Idag erbjuder det en hisnande utsikt över Prags historiska centrum. Från toppen av tornet kan du se landmärkena på torget i Gamla stan, beundra panoramautsikten över Pragborgen i fjärran eller låta dig ryckas med av utsikten över dussintals torn, tinnar och kupoler i Prags mångskiftande arkitektur. Hoppa över kön och visa upp din kupong vid den "prioriterade" kassan. Därifrån går du vidare till tredje våningen i tornet. TIPS: I biljettkassan kan du köpa en biljett till en guidad rundtur i de historiska interiörerna (kapell, statsrum och underjordiska utrymmen) eller en biljett för att använda hissen i tornet.

Prag: Panoramakryssning på floden Vltava

Prag: Panoramakryssning på floden Vltava

Upptäck Prag från ett annat perspektiv: från vattnet på en flodkryssning. Njut av enastående panoramautsikt över Karlsbron, Pragborgen och stadssilhuetten i Tusen Spirarnas stad från bekvämligheten av en båt på floden Moldau. Ge dig ut på en avkopplande kryssning perfekt för familjer med små barn eller alla som vill njuta av en oförglömlig upplevelse på kort tid. Ät lättare tilltugg och smutta på kaffe eller kalla drycker på egen bekostnad på övre däck när du seglar så att du inte missar ett ögonblick av händelserna. Gå inomhus på vintern för en mysig och uppvärmd sittupplevelse eller luftkonditionerad på sommaren.

Prag: Slottsrundtur med lokal guide och inträdesbiljett

Prag: Slottsrundtur med lokal guide och inträdesbiljett

Att besöka Pragborgen är som att kliva in i en saga. Se höjdpunkterna i slottskomplexet, inklusive St Vitus-katedralen, det gamla kungliga palatset, St Georges Basilica och Gyllene gränden. Slottet innehåller en överväldigande mängd historia och konst, men tack vare din expertguide från Prag kan du enkelt navigera runt slottsområdet. Träffa din guide framför tunnelbanestationen Malostranská i närheten av bron Mánes. Ta spårvagnen därifrån upp till Pragborgen. När du väl är inne får du hörlurar av din guide så att du lättare kan höra kommentarer under hela rundturen. Förundras över Vituskatedralens gotiska arkitektur. Upptäck gargoylerna som pryder katedralens exteriör. Bländas av de färgade glasfönstren i jugendstil som gjordes av den tjeckiske konstnären Alfons Mucha. Beundra 1300-talsmosaiken som föreställer Domedagen. Se gravarna där Wenzel av Böhmen och Karl IV ligger begravda samt Johannes Nepomuks barockgrav och Sankt Wenzels kapell. Gå därefter in i det gamla kungliga palatset. Stå under det massiva välvda taket i Vladislavsalen. Gå in i kammaren där defenestrationerna i Prag ägde rum. Här kastade den habsburgska greven ut två katolska guvernörer och deras sekreterare genom fönstret, något som bidrog till utbrottet av Trettioåriga kriget. Besök Sankt Georgskyrkan. Dess stenväggar och design erbjuder en motvikt till det grandiosa slottet. Se fragment av fresker från 1100-talet och ta sedan den dubbla trappan upp där du kan besöka Ludmilla av Böhmens grav.  Promenera längs Gyllene gränden. Stugorna i denna gränd byggdes ursprungligen för slottets skarpskyttar, men huserade senare guldsmeder. Under senare århundraden bodde artister och konstnärer som Franz Kafka där. Utforska den Gyllene grändens rekonstruerade verkstäder och hem. Se hur Prags arbetarklass levde i skuggan av slottet.

Prag: Inträdesbiljett till Ice Pub Prague med nattklubbsalternativ

Prag: Inträdesbiljett till Ice Pub Prague med nattklubbsalternativ

Välkommen till Icepub Prague, där allt du ser eller rör vid är ett iskallt underverk - från väggarna, baren och borden till de utsökta skulpturerna som omsorgsfullt snidats in. Omfamna en atmosfär där temperaturen förblir kyliga -7 grader Celsius under hela året! Vid ankomsten kommer du att utrustas med en mysig termojacka och handskar, vilket garanterar din komfort när du utforskar detta frostiga underland. Ditt besök utlovar en fängslande 20-minuters resa, under vilken du har möjlighet att njuta av atmosfären medan du njuter av en gratis drink som ingår i entrépriset. Det här är inte bara ett besök, det är en inbjudan att ta del av en upplevelse som verkligen är unik och oförglömlig. Så var modig, var cool och ta chansen att skapa minnen i en miljö som utmanar det vanliga. Låt inte denna exceptionella upplevelse gå dig förbi - följ med oss till Icepub Prag på ett äventyr som lovar att bli både kyligt och spännande. Välj nattalternativet och upptäck den ultimata nattlivsupplevelsen på Karlovy Lazne, Prags främsta nattklubbsdestination. Kliv in i en värld där fem spännande våningar väntar, var och en pulserande med sin egen unika atmosfär och rytmer.

Prag: Klementinum-biblioteket och det astronomiska tornet - guidad tur

Prag: Klementinum-biblioteket och det astronomiska tornet - guidad tur

Upptäck ett spektakulärt barockbibliotek och ta in svepande vyer över Prag på en guidad rundtur i Klementinum. Möt din guide och gå ut för att utforska ett av de största byggnadskomplexen i Europa. Byggandet av fastigheten går tillbaka till 1653 och idag är byggnaderna mestadels ockuperade av det tjeckiska nationalbiblioteket. . Se den barocka bibliotekshallen bakom staketet. Förundras över de utsmyckade freskerna, förgyllda sniderier och stora glober som dekorerar detta utrymme. Följ sedan din guide till det astronomiska tornet. På din väg dit, gör ett stopp vid Meridian Hall. Se samlingen av instrument som finns här och lära dig om hur detta utrymme användes för att bestämma den exakta tiden för middagstid tack vare en liten solstråle som skiner genom ett hål i väggen. . Slutligen avslutar du din turné på en hög anteckning när du klättrar upp till toppen av det astronomiska tornet. Beundra svepande utsikt över centrum av Prag och Pragslottet från 68 meter över marken. Operatören förbehåller sig rätten att ändra programmet. På grund av oväntade omständigheter kanske guiden inte är tillgänglig.

Prag: 45-minuters historisk båttur med förfriskningar

Prag: 45-minuters historisk båttur med förfriskningar

Se Prag från ett annat perspektiv och åk på en 45-minuters historisk båttur längs floden Moldau. Gå ombord på en traditionell kanalbåt och utforska gamla Prags vattendrag medan du lyssnar på ljudkommentarerna. Beundra den charmiga utsikten och lyssna på Prags historia. För att fördjupa din kunskap ytterligare kan du besöka Karlsbron-museet efter flodkryssningen.  Din rundtur avgår från Karlsbron. Njut av fantastisk utsikt över Pragborgen och ta några fantastiska bilder. Kryssa genom Djävulskanalen (Čertovka) och ta reda på varför detta område kallas för Prags Venedig.

Sevärdheter du inte bör missa

Prag

Prag

Våra mest rekommenderade Prag Rundturer

Prag: 50-minuters sightseeing-kvällskryssning

Prag: 50-minuters sightseeing-kvällskryssning

Njut av hisnande vyer från floden Vltava och upptäck skönheten i en av de mest berömda städerna i världen under denna kvällskryssning med en ljudguide. Se majestätiska sevärdheter som Charles Bridge och Dancing House. Hoppa ombord på en bekväm och rymlig båt och börja din flodkryssning. Ta bilder när du seglar förbi sevärdheter som Petřín-tornet och det historiska fortet Vyšehrad. Beundra Rudolfinums konserthus i nyrenässans och det största slottkomplexet i världen, Pragslottet. Koppla av på en luftkonditionerad båt med tak över soldäcket. Lär dig mer om de viktigaste sevärdheterna med ljudkommentarer som finns tillgängliga på 3 olika språk eller använd den tryckta guiden ombord som finns tillgänglig på 16 språk. Du kan också använda en mobilapp.

Prag: Medeltida middag med obegränsade drycker

Prag: Medeltida middag med obegränsade drycker

Välkommen tillbaka till medeltiden. Denna roliga och unika upplevelse väcker det förflutna till liv i atmosfären av en medeltida krog. Inga detaljer har utelämnats och det finns mycket att njuta av under den medeltida föreställningen som medföljer kvällen. Se fäktare, jonglörer och magdansare som alla uppträder till musik. Medan du underhålls av föreställningen, njuter du av en tre- eller femrätters måltid, med ditt val av sex olika menyer. Måltiden med tre rätter sker vid en tidigare tidpunkt. Drick så mycket du vill från den obegränsade tillgången av öl, vin och läsk. Detta är ett riktigt annorlunda och underhållande sätt att tillbringa en kväll i Prag på och ett sätt som garanterat tar dig tillbaka i tiden och tillfredsställa dina smaklökar.

Prag: Skip-the-line biljett till slottet och valfri audioguide

Prag: Skip-the-line biljett till slottet och valfri audioguide

Förboka dina biljetter till Pragborgen och undvik att slösa tid i biljettkön. Få en kort (15-20 minuter) inledande översikt över slottskomplexet innan du utforskar det i din egen takt. Möt vår representant för en introduktion till Pragborgen. Efter det kommer vår representant att byta ut din kupong mot din biljett, som täcker det bästa som finns att se på Pragborgen. Hoppa över biljettkön och börja ditt besök precis framför Sankt Vituskatedralen, där du får riktlinjer och en karta över det bästa sättet att utforska det vidsträckta området i din egen takt. Beundra arkitekturen och berättelserna i Vituskatedralen, Gamla kungliga palatset, Sankt Georgs basilika, Gyllene gränden och Daliborka-tornet. Lär dig mer om slottets syfte som hem för kungarna av Böhmen, de tysk-romerska kejsarna och presidenterna i Tjeckoslovakien och Tjeckien, med anor ända tillbaka till 800-talet. Din biljett är giltig i 2 dagar och ger dig en ingång till varje byggnad i slottets interiörer under hela denna period. Observera att du måste ha en internetanslutning för att ljudguiden online ska fungera korrekt.

Prag: Gamla stan, medeltida tunnelbana och fängelsehålor

Prag: Gamla stan, medeltida tunnelbana och fängelsehålor

Staden Prag må vara berömd för sin vackra arkitektur, men stadens verkliga mystik ligger under ytan. På denna guidade rundtur kan du ta ett steg bort från massorna och utforska en annan stad – en stad som existerar under de kullerstensbelagda gatorna i Gamla stan. Din guide visar dig en del av den tjeckiska huvudstaden som inte har förändrats mycket sedan 1100-talet. Under ditt underjordiska besök lär du dig den otroliga historien bakom det system av rum, korridorer och källare som ligger under Prag. Under turen hör du berättelser om medeltidens Prag, då dessa lokaler fortfarande var i bruk, och upptäcker hur livet såg ut för dess invånare under denna tid. Du besöker också den medeltida fängelsehålan och ser dess utställning om tortyr och avrättningar.

Prag: Gamla Rådhuset & Astronomiska Klockan Entrébiljett

Prag: Gamla Rådhuset & Astronomiska Klockan Entrébiljett

Gamla stadshuset ligger på Gamla stans torg och grundades 1338 som säte för Gamla stans administration. Komplexet består av 5 byggnader. Den dominerande delen av byggnaden är ett gotiskt torn och en unik astronomisk klocka, där de tolv apostlarna roterar varje timme mellan kl. 9.00 och 11.00. Gamla rådhustornet är det äldsta rådhustornet i Tjeckien och när det byggdes var det den högsta byggnaden i staden. Idag erbjuder det en hisnande utsikt över Prags historiska centrum. Från toppen av tornet kan du se landmärkena på torget i Gamla stan, beundra panoramautsikten över Pragborgen i fjärran eller låta dig ryckas med av utsikten över dussintals torn, tinnar och kupoler i Prags mångskiftande arkitektur. Hoppa över kön och visa upp din kupong vid den "prioriterade" kassan. Därifrån går du vidare till tredje våningen i tornet. TIPS: I biljettkassan kan du köpa en biljett till en guidad rundtur i de historiska interiörerna (kapell, statsrum och underjordiska utrymmen) eller en biljett för att använda hissen i tornet.

Prag: Panoramakryssning på floden Vltava

Prag: Panoramakryssning på floden Vltava

Upptäck Prag från ett annat perspektiv: från vattnet på en flodkryssning. Njut av enastående panoramautsikt över Karlsbron, Pragborgen och stadssilhuetten i Tusen Spirarnas stad från bekvämligheten av en båt på floden Moldau. Ge dig ut på en avkopplande kryssning perfekt för familjer med små barn eller alla som vill njuta av en oförglömlig upplevelse på kort tid. Ät lättare tilltugg och smutta på kaffe eller kalla drycker på egen bekostnad på övre däck när du seglar så att du inte missar ett ögonblick av händelserna. Gå inomhus på vintern för en mysig och uppvärmd sittupplevelse eller luftkonditionerad på sommaren.

Prag: Slottsrundtur med lokal guide och inträdesbiljett

Prag: Slottsrundtur med lokal guide och inträdesbiljett

Att besöka Pragborgen är som att kliva in i en saga. Se höjdpunkterna i slottskomplexet, inklusive St Vitus-katedralen, det gamla kungliga palatset, St Georges Basilica och Gyllene gränden. Slottet innehåller en överväldigande mängd historia och konst, men tack vare din expertguide från Prag kan du enkelt navigera runt slottsområdet. Träffa din guide framför tunnelbanestationen Malostranská i närheten av bron Mánes. Ta spårvagnen därifrån upp till Pragborgen. När du väl är inne får du hörlurar av din guide så att du lättare kan höra kommentarer under hela rundturen. Förundras över Vituskatedralens gotiska arkitektur. Upptäck gargoylerna som pryder katedralens exteriör. Bländas av de färgade glasfönstren i jugendstil som gjordes av den tjeckiske konstnären Alfons Mucha. Beundra 1300-talsmosaiken som föreställer Domedagen. Se gravarna där Wenzel av Böhmen och Karl IV ligger begravda samt Johannes Nepomuks barockgrav och Sankt Wenzels kapell. Gå därefter in i det gamla kungliga palatset. Stå under det massiva välvda taket i Vladislavsalen. Gå in i kammaren där defenestrationerna i Prag ägde rum. Här kastade den habsburgska greven ut två katolska guvernörer och deras sekreterare genom fönstret, något som bidrog till utbrottet av Trettioåriga kriget. Besök Sankt Georgskyrkan. Dess stenväggar och design erbjuder en motvikt till det grandiosa slottet. Se fragment av fresker från 1100-talet och ta sedan den dubbla trappan upp där du kan besöka Ludmilla av Böhmens grav.  Promenera längs Gyllene gränden. Stugorna i denna gränd byggdes ursprungligen för slottets skarpskyttar, men huserade senare guldsmeder. Under senare århundraden bodde artister och konstnärer som Franz Kafka där. Utforska den Gyllene grändens rekonstruerade verkstäder och hem. Se hur Prags arbetarklass levde i skuggan av slottet.

Prag: Inträdesbiljett till Ice Pub Prague med nattklubbsalternativ

Prag: Inträdesbiljett till Ice Pub Prague med nattklubbsalternativ

Välkommen till Icepub Prague, där allt du ser eller rör vid är ett iskallt underverk - från väggarna, baren och borden till de utsökta skulpturerna som omsorgsfullt snidats in. Omfamna en atmosfär där temperaturen förblir kyliga -7 grader Celsius under hela året! Vid ankomsten kommer du att utrustas med en mysig termojacka och handskar, vilket garanterar din komfort när du utforskar detta frostiga underland. Ditt besök utlovar en fängslande 20-minuters resa, under vilken du har möjlighet att njuta av atmosfären medan du njuter av en gratis drink som ingår i entrépriset. Det här är inte bara ett besök, det är en inbjudan att ta del av en upplevelse som verkligen är unik och oförglömlig. Så var modig, var cool och ta chansen att skapa minnen i en miljö som utmanar det vanliga. Låt inte denna exceptionella upplevelse gå dig förbi - följ med oss till Icepub Prag på ett äventyr som lovar att bli både kyligt och spännande. Välj nattalternativet och upptäck den ultimata nattlivsupplevelsen på Karlovy Lazne, Prags främsta nattklubbsdestination. Kliv in i en värld där fem spännande våningar väntar, var och en pulserande med sin egen unika atmosfär och rytmer.

Prag: Klementinum-biblioteket och det astronomiska tornet - guidad tur

Prag: Klementinum-biblioteket och det astronomiska tornet - guidad tur

Upptäck ett spektakulärt barockbibliotek och ta in svepande vyer över Prag på en guidad rundtur i Klementinum. Möt din guide och gå ut för att utforska ett av de största byggnadskomplexen i Europa. Byggandet av fastigheten går tillbaka till 1653 och idag är byggnaderna mestadels ockuperade av det tjeckiska nationalbiblioteket. . Se den barocka bibliotekshallen bakom staketet. Förundras över de utsmyckade freskerna, förgyllda sniderier och stora glober som dekorerar detta utrymme. Följ sedan din guide till det astronomiska tornet. På din väg dit, gör ett stopp vid Meridian Hall. Se samlingen av instrument som finns här och lära dig om hur detta utrymme användes för att bestämma den exakta tiden för middagstid tack vare en liten solstråle som skiner genom ett hål i väggen. . Slutligen avslutar du din turné på en hög anteckning när du klättrar upp till toppen av det astronomiska tornet. Beundra svepande utsikt över centrum av Prag och Pragslottet från 68 meter över marken. Operatören förbehåller sig rätten att ändra programmet. På grund av oväntade omständigheter kanske guiden inte är tillgänglig.

Prag: 45-minuters historisk båttur med förfriskningar

Prag: 45-minuters historisk båttur med förfriskningar

Se Prag från ett annat perspektiv och åk på en 45-minuters historisk båttur längs floden Moldau. Gå ombord på en traditionell kanalbåt och utforska gamla Prags vattendrag medan du lyssnar på ljudkommentarerna. Beundra den charmiga utsikten och lyssna på Prags historia. För att fördjupa din kunskap ytterligare kan du besöka Karlsbron-museet efter flodkryssningen.  Din rundtur avgår från Karlsbron. Njut av fantastisk utsikt över Pragborgen och ta några fantastiska bilder. Kryssa genom Djävulskanalen (Čertovka) och ta reda på varför detta område kallas för Prags Venedig.

Vanliga frågor om Rundturer i Prag

Vad finns det för andra saker att göra än Rundturer som är värt att besöka i Prag?

Andra upplevelser du inte bör missa i Prag:

De mest populära sevärdheterna i Prag

Att göra i Prag

Städer i Tjeckien

Utforska Prag

Läs vår kompletta guide till Prag eller upptäck stadens bästa upplevelser .

Vad besökare tycker om Prag

Samlat omdöme

4.5
(19 581 recensioner)

En av de mest spännande guidade turerna vi någonsin har tagit! Guiden kunde väcka bunkerns historia till liv genom sina historiska men också personliga berättelser. Vi kan inte se att tiden glider iväg! Jag rekommenderar starkt denna turné!

Väldigt mysig upplevelse med bra mat (buffé) och fina vyer. Dricka till maten ingår inte, vilket egentligen är det enda minuset på denna tur. Trevlig personal och ett band som spelade i bakgrunden. Rekommenderas!

Utmärkt service, bra båt! Middagsbuffén var fräsch och välsmakande och servicen fylldes på kontinuerligt. Körsbär på kakan var den utmärkta livemusiken! Högt rekommenderad!!

Otrolig rundtur i Prag tack vare guiden som var perfekt! Tack igen till honom.

Turen var lite av en introduktion till allt vi såg och hörde