Guidad tur

Pragborgen: Tur med lokal guide och inträdesbiljett

Aktivitetsarrangör: Fun in Prague

Pragborgen: Tur med lokal guide och inträdesbiljett

Aktivitetsarrangör: Fun in Prague
Snart utsåld Bokat 12 gånger i går

Från 368 SEK per person

Snart utsåld Bokat 12 gånger i går

Upptäck Pragborgens imponerande prakt under en 2,5 timmes guidad rundtur i grupp eller som privat aktivitet. Slipp långa väntetider vid slottsentrén genom att använda den kortaste kön till säkerhetskontrollen och gå förbi biljettkön.

Info om aktiviteten

Gratis avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan aktiviteten och få hela beloppet återbetalat
Boka nu, betala senare
Flexibel på resan – boka nu, betala senare.
Varaktighet: 2.5 timmar
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Biljett med köföreträde
Guide
Tyska, Engelska, Spanska, Italienska, Franska
Alternativ för privat eller liten grupp

Original-upplevelsen

Höjdpunkter
 • Hör expertkommentarer av din guide från närområdet med hjälp av hörlurar
 • Ha fördel av bekvämligheten i att gå förbi biljettkön och använd den korta kön till säkerhetskontrollen
 • Upptäck Vituskatedralens färgade glasfönster, gravar och kapell
 • Utforska det gamla palatset och se Vladislav-salen
 • Välj mellan en upplevelse i liten grupp eller en privat guidad rundtur
Beskrivning

Att besöka Pragborgen är som att kliva in i en saga. Se slottskomplexets höjdpunkter, som Vituskatedralen, det gamla kungliga palatset, Sankt Georgskyrkan och Gyllene gatan (Zlatá ulička).

Slottet innehåller en överväldigande mängd historia och konst, men tack vare den lokala expertguiden kan du enkelt navigera runt slottsområdet.

Träffa din guide framför tunnelbanestationen Malostranská i närheten av bron Mánes. Ta spårvagnen därifrån upp till Pragborgen. Väl inne ger din guide dig hörlurar så att du enkelt kan höra allt som sägs under den guidade rundturen. Förundras över Vituskatedralens gotiska arkitektur. Upptäck de skrämmande och groteska statyerna som pryder katedralens utsida. Förtrollas av de färgade glasfönstren i jugendstil som gjordes av den tjeckiske konstnären Alfons Mucha. Beundra 1300-talsmosaiken föreställande Domedagen.

Se gravarna där Wenzel av Böhmen och Karl IV ligger begravda samt Johannes Nepomuks barockgrav och Sankt Wenzels kapell. Kliv därefter in i det gamla kungliga palatset. Stå under det massiva välvda taket i Vladislavsalen.

Gå in i kammaren där defenestrationerna i Prag tog plats.Här kastade den habsburgska greven ut två katolska guvernörer och deras sekreterare genom fönstret, något som bidrog till utbrottet av det trettioåriga kriget. Besök sedan Sankt Georgskyrkan. Dess stenväggar och design erbjuder en motvikt till det grandiosa slottet. Se fragment av fresker från 1100-talet och ta sedan den dubbla trappan upp där du kan besöka Ludmilla av Böhmens grav.  Promenera längs Gyllene gränden. Stugorna i denna gränd byggdes ursprungligen för slottets skarpskyttar, men huserade senare guldsmeder. Under senare århundraden bodde artister och konstnärer, som Franz Kafka, där.

Utforska den Gyllene grändens rekonstruerade verkstäder och hem. Se hur Prags arbetarklass levde i skuggan av slottet.

Ingår
 • Spårvagnsbiljett
 • Inträde till Pragborgen (inklusive Vituskatedralen, det gamla kungliga palatset, Sankt Georgskyrkan och Zlatá ulička)
 • Expertguide från närområdet
 • Guidning
 • Användning av den korta säkerhetskön
 • Hörlurar

  Välj deltagare och datum

  Deltagare

  Datum

  Mötesplats

  • Direkt framför utgången av tunnelbanestationen Malostranská. Där finns även en liten vattenfontän som är täckt under vintern. Vägbeskrivning med tunnelbana: ta den andra rulltrappan från tunnelbanan och gå till vänster. Du ser då en brun och vit skylt med texten "meeting point". Vägbeskrivning med spårvagn: efter att du går av vid hållplatsen Malostranská korsar du gatan och går mot tunnelbanestationen Malostranská. Du ser då en brun och vit skylt med texten "meeting point" (mötesplats). • Håll utkik efter en guide i GetYourGuide-klädsel som håller upp en röd GetYourGuide-flagga. 

  Öppna i Google Maps ⟶
  Viktig information

  Bra att ta med

  • Bekväma skor

  Bra att veta

  • Observera att i händelse av statsbesök kan vissa delar av slottet vara stängt för besökare.
  •  Barn fem år och yngre följer med gratis
  Kundomdömen

  Samlat omdöme

  4,7 /5

  baserat på 1581 omdömen

  Översikt

  • Guide
   4,8/5
  • Valuta för pengarna
   4,6/5
  • Service
   4,8/5
  • Organisering
   4,7/5

  Sortera efter:

  Resenärstyp:

  Stjärnbetyg:

  Vår guidade rundtur i Pragborgen med Jana var underbar, hon är infödd i staden och vet mycket. Han förklarade alla detaljer i hägnet, anekdoter och vi såg även vaktbytet på vår begäran och anpassade besöket för det. Det var en kvinnas charm. Dessutom, eftersom det inte fanns några andra människor, gjorde han ett privat besök för mig och min partner.

  Läs mer

  21 november 2021

  Judith från Prag var en riktigt mycket kompetent och också mycket trevlig guide med utmärkta historia och språkkunskaper och didaktisk och kommunikativ talang. Som hobbyhistoriker är vi ganska krävande: Men Judith levde helt upp till alla förväntningar. Det var ett nöje att promenera genom Pragborgen med henne, vi kommer inte att glömma denna eftermiddag. På grund av coronan bestod den lilla gruppen bara av min fru och mig - en underbar privat gymnasieskola.

  Läs mer

  21 november 2021

  Ganska mycket folk men det underlättade med en guide som styrde upp det hela. Hon såg också till att vi valde de "bästa" vägarna för att hinna se så mycket som möjligt. Mest förvånande var att att hon sedan valde att "jobba över" då vi inte var riktigt klara inom angiven tid. Mycket positiv och tillmötesgående guide

  11 september 2019

  Produkt-ID: 219531