Inträdesbiljett

Prag: Gamla rådhuset och astronomiska uret – entrébiljett

Aktivitetsarrangör: Prague City Tourism a.s.

Prag: Gamla rådhuset och astronomiska uret – entrébiljett

Aktivitetsarrangör: Prague City Tourism a.s.
Bokat 41 gånger i går

Från 109 SEK per person

Bokat 41 gånger i går

Se Prags äldsta rådhus. Besök det gotiska kapellet och de historiska statsrummen, ta en titt på den inre mekanismen i den astronomiska klockan och gå ner i det omfattande underjordiska utrymmet.

Om denna biljett

Gratis avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan aktiviteten och få hela beloppet återbetalat
Boka nu, betala senare
Flexibel på resan – boka nu, betala senare.
Giltig 1 dag
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Värd eller person som hälsar välkommen
Tjeckiska, Engelska
Tillgängligt med rullstol

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Njut av den fantastiska utsikten över Prag från torngalleriet
 • Se hur mekanismen fungerar i Prags berömda astronomiska urverk.
 • Deltag i en flerspråkig guidad tur av Gamla stadshuset.
 • Utforska det gotiska kapellet och gemaken.
Beskrivning
Gamla stadshuset ligger vid torget i Gamla stan och togs i bruk 1338 som säte för stadens administration. Komplexet består av fem byggnader. Byggnadens dominerande del är det gotiska tornet med ett kapell och ett unikt astronomisk klocktorn där de Jesus tolv lärjungar roterar varje heltimma mellan klockan 09.00 och 23.00. Börja rundturen på första våningen där de praktfulla gemaken finns. Fortsätt till det gotiska kapellet, som är helgat till Jungfru Maria, och till lokaler för ceremonier. Använd därefter trapporna till tredje våningen för att se det 70 meter höga klocktornet och njut av de mest fantastiska utsikterna över Prag. Ett guidat besök i stadshusets medeltida underjordiska lokaler är inkluderat i inträdesbiljetten, se till att inte missa detta!
Ingår
 • Inträdesavgifter
 • Guidad tur i den medeltida underjorden (beroende på tillgänglighet, bokas i kassan)

  Välj deltagare och datum

  Deltagare

  Datum

  Mötesplats

  Gå in i rådhuset genom informationscentret på bottenvåningen eller genom den massiva trädörren till vänster om det astronomiska uret och fortsätt uppåt. Visa upp din voucher på biljettkontoret på byggnadens första eller tredje våning.

  Öppna i Google Maps ⟶
  Viktig information

  Bra att veta

  • De historiska interiörerna är öppna dagligen från 09.00 till 19.00 (på måndagar är de öppna från 11.00). Sista inträde är 20 minuter före stängningsdags.
  • De historiska interiörerna kan besökas på en självguidad rundtur eller en guidad rundtur (kan bokas vid kassan). De guidade turerna erbjuds på olika språk. Den sista guidade rundturen börjar klockan 17.00. Rundturer på engelska startar kl. 10.00, 12.00, 14.00 och 16.00 från tisdag till söndag. På måndagar startar den första engelska rundturen kl 12.00.
  • Delar av det gamla rådhuset kan vara stängda på grund av officiella evenemang.
  • Tornet är öppet dagligen från 09.00 till 21.00 (på måndagar är det öppet från 11.00). Sista inträde är 40 minuter före stängningsdags.
  • Lös in din voucher på biljettkontoret på byggnadens första eller tredje våning.
  Kundomdömen

  Samlat omdöme

  4,3 /5

  baserat på 1540 omdömen

  Översikt

  • Guide
   4,1/5
  • Valuta för pengarna
   4,1/5
  • Service
   4,2/5
  • Organisering
   4,1/5

  Sortera efter:

  Resenärstyp:

  Stjärnbetyg:

  Utsikten från toppen av tornet var utmärkt! Och själva stadshuset var också intressant, även om jag önskar att jag hade bokat en guidad tur eftersom det inte fanns några informationstavlor runt omkring. Om jag gjorde det igen skulle jag planera mitt besök för precis innan början av timmen eftersom du kan se figurerna/funktionerna för den astronomiska klockan från insidan när den visar sig.

  Läs mer

  20 juli 2022

  Gå lätt uppför en ramp på insidan av tornet för att komma till 360 graders utsikt från balkongen. Fantastisk utsikt över Gamla Stans torg och i allmänhet från att vara mitt i staden. Hoppades att se baksidan av den astronomiska klockan, men det var inte en del av denna turné.

  14 juli 2022

  The views were insane from the top. When we arrived the underground rooms that were included wasn't available but we were told we could use the ticket the next day. unfortunately we couldn't because we had a planned few days ahead. I was disappointed with that. You also have to pay extra to use the elevator up to the top of the tower otherwise you use the stairs.

  Läs mer

  23 november 2022

  Översätt

  Produkt-ID: 209055