Lägg till datum

PragKultur och historia

Våra mest rekommenderade Prag Kultur och historia

Prag: Medeltida middag med obegränsade drycker

1. Prag: Medeltida middag med obegränsade drycker

Välkommen tillbaka till medeltiden. Denna roliga och unika upplevelse väcker det förflutna till liv i atmosfären av en medeltida krog. Inga detaljer har utelämnats och det finns mycket att njuta av under den medeltida föreställningen som medföljer kvällen. Se fäktare, jonglörer och magdansare som alla uppträder till musik. Medan du underhålls av föreställningen, njuter du av en tre- eller femrätters måltid, med ditt val av sex olika menyer. Måltiden med tre rätter sker vid en tidigare tidpunkt. Drick så mycket du vill från den obegränsade tillgången av öl, vin och läsk. Detta är ett riktigt annorlunda och underhållande sätt att tillbringa en kväll i Prag på och ett sätt som garanterat tar dig tillbaka i tiden och tillfredsställa dina smaklökar.

Pragborgen: Köföreträde samt en valbar audioguide

2. Pragborgen: Köföreträde samt en valbar audioguide

Förboka dina biljetter till Pragborgen och undvik att slösa tid i biljettkön. Få en kort (15-20 minuter) introduktion av slottskomplexet innan du utforskar det i din egen takt. Möt din värd för en introduktion till Pragborgen. Därefter kommer din värd att växla in voucher mot din biljett, som gäller till det bästa som finns att se i Pragborgen. Hoppa över biljettkön och börja vid Sankt Vitus-katedralen, där du får riktlinjer och en karta över det bästa sättet att utforska de vidsträckta markerna i din egen takt. Uppgradera ditt besök i Pragborgen med en valbar audioguide online som pekar ut de viktigaste och mest intressanta delarna i varje byggnad. Följ bara den rekommenderade rutten som var noggrant planerad av erfarna guider för att se alla vitriner, bilder, skulpturer och mer. Beundra arkitekturen och berättelserna om det gamla kungliga palatset, Sankt Görans basilika, Zlatá ulička (Gyllene vägen) och Daliborka-tornet. Slottet har anor från 900-talet och under den här rundturen får du lära dig om slottets syfte som ett hem för kungar av Böhmen, heliga romerska kejsare och presidenter i Tjeckoslovakien och Tjeckien. Din biljett är giltig i två dagar och tillåter dig ett inträde till varje byggnad i slottet under hela denna period.

Pragborgen: Rundtur med lokal guide och inträdesbiljett

3. Pragborgen: Rundtur med lokal guide och inträdesbiljett

Att besöka Pragborgen är som att kliva in i en saga. Se höjdpunkterna i slottskomplexet, inklusive St Vitus-katedralen, det gamla kungliga palatset, St Georges Basilica och Gyllene gränden. Slottet innehåller en överväldigande mängd historia och konst, men tack vare din expertguide från Prag kan du enkelt navigera runt slottsområdet. Träffa din guide framför tunnelbanestationen Malostranská i närheten av bron Mánes. Ta spårvagnen därifrån upp till Pragborgen. När du väl är inne får du hörlurar av din guide så att du lättare kan höra kommentarer under hela rundturen. Förundras över Vituskatedralens gotiska arkitektur. Upptäck gargoylerna som pryder katedralens exteriör. Bländas av de färgade glasfönstren i jugendstil som gjordes av den tjeckiske konstnären Alfons Mucha. Beundra 1300-talsmosaiken som föreställer Domedagen. Se gravarna där Wenzel av Böhmen och Karl IV ligger begravda samt Johannes Nepomuks barockgrav och Sankt Wenzels kapell. Gå därefter in i det gamla kungliga palatset. Stå under det massiva välvda taket i Vladislavsalen. Gå in i kammaren där defenestrationerna i Prag ägde rum. Här kastade den habsburgska greven ut två katolska guvernörer och deras sekreterare genom fönstret, något som bidrog till utbrottet av Trettioåriga kriget. Besök Sankt Georgskyrkan. Dess stenväggar och design erbjuder en motvikt till det grandiosa slottet. Se fragment av fresker från 1100-talet och ta sedan den dubbla trappan upp där du kan besöka Ludmilla av Böhmens grav.  Promenera längs Gyllene gränden. Stugorna i denna gränd byggdes ursprungligen för slottets skarpskyttar, men huserade senare guldsmeder. Under senare århundraden bodde artister och konstnärer som Franz Kafka där. Utforska den Gyllene grändens rekonstruerade verkstäder och hem. Se hur Prags arbetarklass levde i skuggan av slottet.

Prag: Gamla stan, medeltida underjord och fängelsehålor

4. Prag: Gamla stan, medeltida underjord och fängelsehålor

Staden Prag må vara berömd för sin vackra arkitektur, men stadens verkliga mystik ligger under ytan. På denna guidade rundtur kan du ta ett steg bort från massorna och utforska en annan stad – en stad som existerar under de kullerstensbelagda gatorna i Gamla stan. Din guide visar dig en del av den tjeckiska huvudstaden som inte har förändrats mycket sedan 1100-talet. Under ditt underjordiska besök lär du dig den otroliga historien bakom det system av rum, korridorer och källare som ligger under Prag. Under turen hör du berättelser om medeltidens Prag, då dessa lokaler fortfarande var i bruk, och upptäcker hur livet såg ut för dess invånare under denna tid. Du besöker också den medeltida fängelsehålan och ser dess utställning om tortyr och avrättningar.

Prag: Klementinum-biblioteket och det astronomiska tornet - guidad tur

5. Prag: Klementinum-biblioteket och det astronomiska tornet - guidad tur

Upptäck ett spektakulärt barockbibliotek och ta in svepande vyer över Prag på en guidad rundtur i Klementinum. Möt din guide och gå ut för att utforska ett av de största byggnadskomplexen i Europa. Byggandet av fastigheten går tillbaka till 1653 och idag är byggnaderna mestadels ockuperade av det tjeckiska nationalbiblioteket. . Se den barocka bibliotekshallen bakom staketet. Förundras över de utsmyckade freskerna, förgyllda sniderier och stora glober som dekorerar detta utrymme. Följ sedan din guide till det astronomiska tornet. På din väg dit, gör ett stopp vid Meridian Hall. Se samlingen av instrument som finns här och lära dig om hur detta utrymme användes för att bestämma den exakta tiden för middagstid tack vare en liten solstråle som skiner genom ett hål i väggen. . Slutligen avslutar du din turné på en hög anteckning när du klättrar upp till toppen av det astronomiska tornet. Beundra svepande utsikt över centrum av Prag och Pragslottet från 68 meter över marken. Operatören förbehåller sig rätten att ändra programmet. På grund av oväntade omständigheter kanske guiden inte är tillgänglig.

Prag: Biljett för inträde till de judiska kvarteren med introduktion

6. Prag: Biljett för inträde till de judiska kvarteren med introduktion

Lär dig om historien om de judiska kvarteren i Prag. Denna upplevelse inkluderar besök på den judiska kyrkogården, som är en av de äldsta i Centraleuropa, och det inkluderar entré till 3 synagogor. Börja med en 20-minuters introduktion (på engelska) och orientering från din guide när du hör om Prags judiska kvarters historia. Möt din guide på det lokala partnerkontoret på Maiselova-gatan, bara några steg från Maisel-synagogan. Guiden hjälper dig med orientering i den judiska staden. Efter det kommer du att utforska den judiska staden på egen hand. Din inträdesbiljett inkluderar tillgång till synagogor samt Prags judiska kyrkogård. Du kan välja mellan Circuit 1 eller Circuit 2. Båda kretsarna inkluderar inträde till den gamla judiska kyrkogården, bland de äldsta i hela Centraleuropa. Du kommer att få en chans att besöka den spanska synagogan, byggd i den vackra moriska väckelsestilen. Båda kretsarna inkluderar även inträde till 3 synagogor: Maisel, Pinkas och Klausen Synagogue. Den senare är den största i Prags judiska stad. Dessutom kommer du att ha chansen att besöka Ceremonihallen och Robert Guttman Gallery, hem till flera tillfälliga utställningar. Dessa inkluderar föremål från Judiska museets samlingar eller aspekter av det moderna judiska livet. Circuit 1 innehåller dessutom en entrébiljett till Gamla-Nya synagogan, en av de äldsta aktiva synagogorna i hela Europa. Byggd i gotisk stil 1270, är det en av de tidigaste gotiska byggnaderna i Prag och fortsätter att vara en av de viktigaste religiösa platserna för judar i Tjeckien.

Prag: Illusoriska konstmuseet – inträdesbiljett

7. Prag: Illusoriska konstmuseet – inträdesbiljett

Utforska Illusion Art Museum Prague, som är fullt av illusorisk konst och trickkonst som tilltalar alla åldrar. Njut av oväntade optiska effekter som leker med din fantasi och som utvidgar din visuella uppfattning av världen med nya perspektiv. Upptäck illusoriska konsttekniker i konsthistorien, men också i aktuella konstnärliga trender. Upplev ett omvänt perspektiv i den framstående brittiska konstnären Patrick Hughes verk. Låt dig förundras av Patrik Prošeks anamorfiska 3D-installationer av olika föremål eller Ladislav Vlnas unika metallurgiska målningar målade med eld. Se Ivana Štenclovás optiska reliefer och Zdeněk Daňeks och Jan Jírovecs förvrängda 3D-målningar. Beundra David Strauzz' föränderliga lenticularbilder eller de stereoskopiska fotografierna av resenärerna Zikmund och Hanzelka. Eftersom de flesta av verken är interaktiva kan du ta del av dem på ditt eget sätt. Se till att ta många foton, där du blir huvudhjälten i berättelser i illusorisk bearbetning. Precis framför dina ögon förvandlas 2D-bilder till 3D-rum, och tvärtom förvandlas skulpturer till målningar. Du kan prova ljusmålning själv, lära dig mer om bakom kulisserna till de enskilda verken i minibion och bli skådespelare i förstärkt verklighet tack vare en ny applikation som animerar verken i realtid. Utställningen handlar inte bara om underhållning utan också om utbildning. Lär dig hur konstnärliga illusoriska tekniker används i ett historiskt sammanhang, och vissa verk är direkt relaterade till viktiga personligheter och händelser i den tjeckiska historien. Upplev den svenska belägringen av Prag eller delta i monarkins fall i Böhmen. Se illusoriska porträtt av den heliga Agnes av Böhmen, Bedřich Smetana, Antonín Dvořák, Tomáš Bata, Sankt Wenceslas, Nikola Tesla, Karl IV, Franz Kafka, Karel Čapek, Otto Wichterle, František Kupka, Václav Havel och andra kända personer från den tjeckiska historien.

Prag: 3 timmars tur med Samla Stan och Pragborgen på tyska

8. Prag: 3 timmars tur med Samla Stan och Pragborgen på tyska

Ge dig ut på en spännande resa och upptäck Tjeckiens huvudstad. Om du besöker Prag för första gången och vill få en överblick över staden är denna rundturen ett perfekt val. Börja din guidade tur på torget i Gamla stan, som är det största torget i Prags gamla stad och platsen för Týnkyrkan (Jungfru Maria kyrka framför týn). Strosa längs de pittoreska gatorna och passera Estates-teatern (Stavovské divadlo) samt Karlsuniversitetet. Därefter ser du det gamla stadshuset med sitt astronomiska ur där du kan beundra ett mästerverk av gotisk vetenskap. Promenera till Franz Kafkas födelseplats och upptäck det judiska kvarteret. Se Maisel-synagogan och Pinkas-synagogan innan du strosar längs den gamla judiska kyrkogården. Sedan passerar du det nya stadshuset och Clementinum och går till Karlsbron. Korsa bron och du når spårvagnsstationen Malostranské Náměsti. Därifrån går du upp till Pragborgen. Vandra längs den kungliga trädgården (april-oktober kan du även besöka trädgården inne i trädgården) och gå förbi presidentens kontor och Hradčany-torget där du kan njuta av utsikten av den tyska ambassaden. Besök Pragborgens innergårdar och Gyllene gränden och gå förbi St Vitus-katedralens exteriör. I slutet av Gyllene gränden ser du Daliborka-tornet som tidigare var en del av vallen. Rundturen avslutas på vingården St Wenceslas.

Prag: Kommunismens historia och kärnvapenbunker – guidad tur

9. Prag: Kommunismens historia och kärnvapenbunker – guidad tur

Res tillbaka i tiden till en mörk period i före detta Tjeckoslovakiens historia. Med en expertguide i spetsen kommer du att upptäcka hur det var att leva i landet under kommunistiskt styre – en tid av paranoia, spionage, rädsla och våld. Du får lära dig om kommunismens historia, höra historier om Kalla kriget och om den största statyn av Stalin som någonsin byggts och det tidigare högkvarteret för den tidigare kommunistiska hemliga polisen. Efteråt besöker du Prags största kärnvapenbunker. Bunkern byggdes på 1950-talet och var konstruerad för att rymma upp till 5 000 personer. Turen avslutas med en utflykt till museet för kärnvapenbunkrar med utställningar om Kalla kriget och en speciell workshop om gasmasker.

Prag: 45-minuters historisk båttur med förfriskningar

10. Prag: 45-minuters historisk båttur med förfriskningar

Se Prag från ett annat perspektiv och åk på en 45-minuters historisk båttur längs floden Moldau. Gå ombord på en traditionell kanalbåt och utforska gamla Prags vattendrag medan du lyssnar på ljudkommentarerna. Beundra den charmiga utsikten och lyssna på Prags historia. För att fördjupa din kunskap ytterligare kan du besöka Karlsbron-museet efter flodkryssningen.  Din rundtur avgår från Karlsbron. Njut av fantastisk utsikt över Pragborgen och ta några fantastiska bilder. Kryssa genom Djävulskanalen (Čertovka) och ta reda på varför detta område kallas för Prags Venedig.

282 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 18

Sevärdheter du inte bör missa

Immersion-upplevelser

Vanliga frågor om Kultur och historia i Prag

Vad finns det för andra saker att göra än Kultur och historia som är värt att besöka i Prag?

Andra upplevelser du inte bör missa i Prag:

Vilka Kultur och historia i Prag vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Prag: Fler aktiviteter och sevärdheter

Prag: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Prag

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 15 836 omdömen

fantastiskt, innan de lämnar de ger dig en drink och till och med ett mellanmål den vackra båten den superintressanta rundturen med mycket information om staden men det bästa är kaptenen som lyckas köra båten och samtidigt underhålla gäster av alla nationaliteter med anekdoter och intressanta berättelser med hjälp av ljudguiden på alla språk och en stor sympati, i slutet lämnar de dig också hörlurarna levererade till parteza, priset för resan på cirka 1 timme helt ärlig topp

En perfekt tur för den som vill få en inblick i landets historia och livet under kommunismen! Jag är normalt inte så lockad av guidade turer eftersom de ger mig en känsla av att vallas runt i en fårskock. Men eftersom gruppen var så liten fick man en chans att diskutera och reflektera och få en genuin kontakt med den sympatiska guiden!

En riktigt trevlig båttur på Moldau! Vi ville ha något utöver det vanliga och vi blev inte besvikna! Den lilla turen till kanalen, den passande klädda besättningen och den gratis maten var små höjdpunkter. Precis som möjligheten att ställa in ljudguiden på många olika språk! Vi rekommenderar resan med gott samvete.

Jag fick en engagerad guide som berättade intressant om stadsdelens historia varvat med religion.

It was an interesting walk with a lot of stories about saints and kings.