Terezín Concentration Camp Day Tour från Prag

Terezín Concentration Camp Day Tour från Prag

Från $40,52 per person

Resa tillbaka till de mörka dagarna av andra världskriget och besök Terezín koncentrationsläger som upprättats av SS i sömniga Böhmen. Lär dig hur 140 000 människor deporterades av nazisterna när de fungerade som ett Gestapo-fängelse, getto och läger under förintelsen.

Om denna aktivitet

Enkel avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan aktiviteten och få hela beloppet återbetalat
Covid-19-åtgärder
Speciella hälso- och säkerhetsåtgärder tillämpas. Läs mer
Utskriven voucher eller mobilvoucher accepteras
Visa din voucher på mobil eller papper
Längd 7 timmar
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Omedelbar bokningsbekräftelse
Guide
Engelska
Alternativ för privat grupp

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Se monumenten och minnesmärkena i Terezín koncentrationsläger
 • Lär dig om några av de mörkaste dagarna i den europeiska historien
 • Gå till Terezín Concentration Camp Museum för att upptäcka dolda hemligheter
 • Höra historier fokuserade på den tjeckiska-judiska historien om andra världskriget
 • Bli inspirerad av historier om människor övervinna de mest krävande förhållandena
 • Besök Ghetto Museum och Magdeburg Kasern
Beskrivning
Lär dig om några av de mörkaste dagarna i den europeiska historien på en hel dagstur till Terezín Concentration Camp på den sömniga, bohemiska landsbygden. Efter en överföring från Prags centrum, utforska den tidigare ghettan, koncentrationslägret och Gestapo-fängelset bara 1 timme från stadens centrum. Hör historier från den tjeckiska-judiska historien om andra världskriget och förintelsen. Centralt i förintelsen av förintelsen såg Terezín 33.000 fångar förlorade till följd av undernäring, sjukdom och den sadistiska behandlingen av sina fångare. För många fler var det deras sista stopp innan de deporterades till utrotningsläger som Auschwitz, Treblinka eller Sobibór. Hör hur fångarna tappade de mest krävande förutsättningarna för att upprätthålla ett rikt kultur- och religiöst liv, hålla fester och till och med komponera och scenoperaer. Terezín illustrerar de värsta aspekterna av den mänskliga andan, men dess fångar lämnade världen slående exempel på mänsklig potential och makt av medkänsla. Terezín spelade en dubbel roll, både i den nazistiska strävan efter den slutliga lösningen, och deras propaganda-ansträngningar att dölja förintelsen. Se monumenten och minnesmärkena i Terezín och besök museet för att hitta dolda spår av sitt mörka förflutna. Diskutera nutidens attityder mot Terezín och lära stadens historia, från dess tid som en Habsburg Empire garnisonstad, Röda Korsets besök och berättelsen om Friedl Dicker-Brandeis och hennes barns målningar.
Inkluderar
 • Rundturstransporter med kollektivtrafik
 • Museum entréavgift
 • Hotellhämtning och avstängning
 • Lunch
Covid-19-åtgärder

Den här aktiviteten måste beställas på nätet eftersom biljettkontoret är stängt

Rådande säkerhetsåtgärder
 • Alla ytor deltagare kommer i kontakt med rengörs regelmässigt
 • Antalet besökare begränsas för att undvika folksamlingar
Deltagarkrav
 • Deltagare måste ha på sig munskydd

Välj deltagare och datum

Deltagare

Datum

Förberedelse

Mötesplats

Träffa din guide på den lokala researrangörens kontor på Prag 1, Celetná 12 (inuti passagen) första kontoret till höger.

Öppna i Google Maps ⟶
Viktig information

Bra att veta

 • Observera att lunch inte ingår i turen och det finns inte många ställen att köpa mat, så det är bäst att ta med egen lunch för turnén.
Kundomdömen

Samlat omdöme

4,6 / 5

baserat på 237 omdömen

Översikt

 • Guide
  4,9/5
 • Transport
  4,4/5
 • Valuta för pengarna
  4,6/5
 • Säkerhet
  4,7/5
Sortera efter

Sortera efter

We have travelled a lot and been on several guiding tours . Our guid to Terezin Sat 7/3 was something unusual . MISHA was brifed , engage and have a lot of humor . He was incredable . The best guid ever !! It was so cold and everyone was freesing next to deth , but it didnt stop him !!!

8 mars 2020

Informativ och emotionell

Misha vår guide var fantastisk från början till slut. Han var mycket kunnig och intressant. Han respekterade också de människor som förlorade sina liv och berättade bra. Detta är inte en rolig resa men det var en viktig resa för mig. Jag gillade verkligen att göra en dagstur med kollektivtrafik. Det var en mycket välorganiserad resa.

16 oktober 2019

We had a very good guide Lija (hope we have spelt your name right). The tour was very respectful to the past and it is a place that if you can visit you should to remind us of the horrors of War and the suffering that went with it for many innocent people. We learnt a lot form Lija, and thank you.

3 september 2020

Översätt
Arrangeras av

Produkt-ID: 58009