Prag
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Prag

Se alla upplevelser i Prag

Toppsevärdheter i Prag

De tio bästa sakerna med Prag

Trots sin relativt blygsamma storlek är den tjeckiska huvudstaden Prag knökfull av sevärdheter, vart och ett med en egen lång och spännande bakgrundshistoria. Vi har listat tio platser som du bara inte får missa om du vill ha ut så mycket som möjligt av din Pragresa.

Moldau

Moldau

Moldau flyter rätt genom Prags stadskärna. Hoppa på en av de många turbåtarna och avnjut den strålande utsikten med en kall tjeckisk öl.

Karlsbron

Karlsbron

Karlsbron har över 600 år på nacken och är ett av Prags allra mest ikoniska landmärken med sina majestätiska barockstatyer. Perfekt för en romantisk promenad.

Gamla stans torg

Gamla stans torg

Gamla stans torg bjuder på en charmig mix av arkitektur från flera hundra år – utan tvekan en av Europas vackraste platser.

Pragborgen

Pragborgen

Pragborgen är inte bara det största forntida slottet i världen, utan också ett av de ståtligaste. Där har alla tjeckiska regenter bott ända sedan 800-talet.

Nationalteatern

Nationalteatern

Nationalteatern i Prag ligger invid Moldau. Byggnaden är helt magnifik både utanpå och inuti, och framhålls ofta som det absolut vackraste exemplet på tjeckisk arkitektur.

Judiska kvarteren (Josefov)

Judiska kvarteren (Josefov)

Sin turbulenta historia till trots står Josefov intakt, och anses numera vara de bäst bevarade judiska kvarteren i hela Europa.

Václavplatsen

Václavplatsen

Nya staden är inte så ny, utan grundades redan på 1300-talet. I mitten av denna gamla nya stad hittar du Václavplatsen och dess myller av shoppingsugna turister. Detta torg har sett samtliga avgörande händelser genom Prags historia.

Astronomiska uret

Astronomiska uret

Det astronomiska uret tillverkades år 1410 och är världens tredje äldsta fungerande klocka. Se till att vara där när timvisaren slår om – då sätts figurerna som flankerar uret i rörelse.

Kampa

Kampa

Mellan Pragborgen och Karlsbron ligger den förtjusande ön Kampa, där du kan njuta av den i särklass bästa utsikten över staden och dess landmärken.

Vituskatedralen

Vituskatedralen

Vituskatedralen är den största kyrkan i hela landet, och en av de viktigaste. Ett praktexempel på gotisk arkitektur.

Planera ditt besök i Prag

Tjeckisk öl

Tjeckisk öl är lika välsmakande som ryktet gör gällande. För den som är ny i landet verkar det kanske vid en första anblick som att ölen har en väldigt hög alkoholhalt. Men oroa dig inte, siffrorna på flaskor och burkar anger inte procent utan utgår från en inhemsk skala. 10 och 12 grader motsvarar vanlig standardöl på 4 respektive 5 procent. Men en del öl går faktiskt så långt upp som till 19, vilket motsvarar 8 procent!

Tjeckisk korv

Tro det eller ej: En av Prags kulinariska höjdpunkter är korv. Svensk varmkorv hamnar minst sagt på skam i jämförelse med dessa köttstinna, smakrika korvar som serveras i franska baguetter staden runt. En billigare lunch än såhär hittar du inte!

Praktisk information

 • Språk
  Tjeckiska
 • Valuta
  Tjeckiska koruna (CZK)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +420
 • Bäst tid att åka
  Prag är finast att besöka på våren (mars till maj) och hösten (september till november), då vädret är mildare och turisterna är färre än under sommarmånaderna.

Att göra i Prag

De mest populära sevärdheterna i Prag

Städer i Tjeckien

Alla saker att se i Prag

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Prag? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Prag

Guide m hyfsad engelska, pratade f lågt, i övrigt en upplevelse!

Felaktig info! Vi fick en biljett för lite till slottet, trots att vi påtalade ( 4 i st f 5, vilket gav problem. Dessutom sa guiden att biljetten räckte i två dar, vilket inte stämde. Eller så var det hans hans halvdåliga engelska som inte skiljde ordentligt på tram ticket o ticket to the castle? Vi var flera som ” missförstod” honom. Turen tog över 3 tim, vilket gav problem så att flera blev tvungna att gå i förtid. Guiden svarade på frågor från personer som inte ingick i gruppen o klarade inte riktigt att hantera frågor som saknade allmänintresse, det blev ibland ”privata visningar” som gruppen inte fick del av. Slottet och katedralen är mäktiga och imponerande! Historien mycket intressant. Att besöka det är en upplevelse! Men guidningen ”räckte inte” riktigt till. Man borde ha läst på innan, vi gjorde det efteråt. Nästa gång går vi nog på egen hand o med auido-guide i stället. Tyvärr!

Pragborgen: 2,5 timmars rundtur med inträdesbiljett Omdöme från: Anonym, 08/21/2018

Ta chansen till en fantastisk mix av mat, upplevelser och historia.

Vi är så nöjda över vår otroligt härliga mattur med Neil, vår härliga skotska guide. Det var härligt att få prova olika rätter samtidigt som vi fick lyssna till Prags historia och fina anekdoter. Rekommenderas starkt! We are so satisfied with this tour. We had a wonderful guide who taught us about food, history and fun stuff. I can surely recommend this tour!

Prag: Halvdags matvandring Omdöme från: Viktoria, 04/06/2019

Utmärkt Guide (Andy). Intressant kyrka och stad.

Intressant kyrka och stad. Kunning och väl påläst guide som pratade högt så att alla hörde. Maten på lunchen var inte bra trots Andys försäkran om att det var tjeckiens bästa restaurang.

Från Prag: rundtur till Kutna Hora och Benhuset Omdöme från: Anonym, 06/10/2019

Jätte mysig och trevlig restaurang. Kan varmt rekommenderas

Jätte mysig och trevlig restaurang god mat och mycket mat kan varmt rekommendera den till er som åker till Prag. Vi kommer att besökar den igen nästa gång vi far till Prag.

Prag: Medeltida middag med obegränsad dryck Omdöme från: Carola, 04/30/2018

Lagom lång tur med bra guidning och toppenservice

Kryssningen var lagom lång. Jättebra service med servering vid borden. Guidningen om Prag var tillräcklig. I fint väder ett härligt sett att njuta av Prag.

Prag: En timmes panoramakryssning på Moldaufloden Omdöme från: Ingrid, 04/22/2019