Prag
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Prag

Se alla upplevelser i Prag

Toppsevärdheter i Prag

De tio bästa sakerna med Prag

Trots sin relativt blygsamma storlek är den tjeckiska huvudstaden Prag knökfull av sevärdheter, vart och ett med en egen lång och spännande bakgrundshistoria. Vi har listat tio platser som du bara inte får missa om du vill ha ut så mycket som möjligt av din Pragresa.

Moldau

Moldau

Moldau flyter rätt genom Prags stadskärna. Hoppa på en av de många turbåtarna och avnjut den strålande utsikten med en kall tjeckisk öl.

Karlsbron

Karlsbron

Karlsbron har över 600 år på nacken och är ett av Prags allra mest ikoniska landmärken med sina majestätiska barockstatyer. Perfekt för en romantisk promenad.

Gamla stans torg

Gamla stans torg

Gamla stans torg bjuder på en charmig mix av arkitektur från flera hundra år – utan tvekan en av Europas vackraste platser.

Pragborgen

Pragborgen

Pragborgen är inte bara det största forntida slottet i världen, utan också ett av de ståtligaste. Där har alla tjeckiska regenter bott ända sedan 800-talet.

Nationalteatern

Nationalteatern

Nationalteatern i Prag ligger invid Moldau. Byggnaden är helt magnifik både utanpå och inuti, och framhålls ofta som det absolut vackraste exemplet på tjeckisk arkitektur.

Judiska kvarteren (Josefov)

Judiska kvarteren (Josefov)

Sin turbulenta historia till trots står Josefov intakt, och anses numera vara de bäst bevarade judiska kvarteren i hela Europa.

Václavplatsen

Václavplatsen

Nya staden är inte så ny, utan grundades redan på 1300-talet. I mitten av denna gamla nya stad hittar du Václavplatsen och dess myller av shoppingsugna turister. Detta torg har sett samtliga avgörande händelser genom Prags historia.

Astronomiska uret

Astronomiska uret

Det astronomiska uret tillverkades år 1410 och är världens tredje äldsta fungerande klocka. Se till att vara där när timvisaren slår om – då sätts figurerna som flankerar uret i rörelse.

Kampa

Kampa

Mellan Pragborgen och Karlsbron ligger den förtjusande ön Kampa, där du kan njuta av den i särklass bästa utsikten över staden och dess landmärken.

Vituskatedralen

Vituskatedralen

Vituskatedralen är den största kyrkan i hela landet, och en av de viktigaste. Ett praktexempel på gotisk arkitektur.

Planera ditt besök i Prag

Tjeckisk öl

Tjeckisk öl är lika välsmakande som ryktet gör gällande. För den som är ny i landet verkar det kanske vid en första anblick som att ölen har en väldigt hög alkoholhalt. Men oroa dig inte, siffrorna på flaskor och burkar anger inte procent utan utgår från en inhemsk skala. 10 och 12 grader motsvarar vanlig standardöl på 4 respektive 5 procent. Men en del öl går faktiskt så långt upp som till 19, vilket motsvarar 8 procent!

Tjeckisk korv

Tro det eller ej: En av Prags kulinariska höjdpunkter är korv. Svensk varmkorv hamnar minst sagt på skam i jämförelse med dessa köttstinna, smakrika korvar som serveras i franska baguetter staden runt. En billigare lunch än såhär hittar du inte!

Praktisk information

 • Språk
  Tjeckiska
 • Valuta
  Tjeckiska koruna (CZK)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +420
 • Bäst tid att åka
  Prag är finast att besöka på våren (mars till maj) och hösten (september till november), då vädret är mildare och turisterna är färre än under sommarmånaderna.

Att göra i Prag

De mest populära sevärdheterna i Prag

Städer i Tjeckien

Alla saker att se i Prag

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Prag? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Prag

En bra och lagom resa till Sedlec och Kutna Hora. Resan tog 1 timme 15 min enkel. Ok vägar. Guiden var mycket hes. Det var svårt att höra vad hon sa när vi satt i bussen eftersom det var ett störande ljud i högtalaren. Lagom tid att gå runt på både benhuset ock katedralen. Ok traditionell tjeckisk lunch.

We have travelled a lot and been on several guiding tours . Our guid to Terezin Sat 7/3 was something unusual . MISHA was brifed , engage and have a lot of humor . He was incredable . The best guid ever !! It was so cold and everyone was freesing next to deth , but it didnt stop him !!!

Dagstur till Terezins koncentrationsläger från Prag Omdöme från: Anonym, 2020-03-08

Mycket bra och uppskattat! Intressant att få höra fakta om Prag samt dricka god tjeckiskt öl samt god middag. Fantastiskt bra amerikansk guide som har stor kunskap om Prag och hon är super trevlig

Intressant, tidseffektivt, prisvärt. Men det gäller att ha bra gångförmåga, för promenaderna mellan ställena går undan (vilket vi gillade). Kunnig guide som gjorde det hela lite extra bra.

Jag rekommenderar den här turen. Du har alla attraktioner i Pragborgen på en biljett.Guiden var väldigt snäll, trevlig och kunnig. Han talade mycket bra engelska.

Pragborgen: 2,5 timmars rundtur med inträdesbiljett Omdöme från: Nermin, 2020-02-09