Upplevelser i

Prag

Historiska Prag bjuder på många kontraster med dess sagolika byggnader och sovjetisk arkitektur.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

De tio bästa sakerna med Prag

Trots sin relativt blygsamma storlek är den tjeckiska huvudstaden Prag knökfull av sevärdheter, vart och ett med en egen lång och spännande bakgrundshistoria. Vi har listat tio platser som du bara inte får missa om du vill ha ut så mycket som möjligt av din Pragresa.

 • Moldau

  1. Moldau

  Moldau flyter rätt genom Prags stadskärna. Hoppa på en av de många turbåtarna och avnjut den strålande utsikten med en kall tjeckisk öl.

 • Karlsbron

  2. Karlsbron

  Karlsbron har över 600 år på nacken och är ett av Prags allra mest ikoniska landmärken med sina majestätiska barockstatyer. Perfekt för en romantisk promenad.

 • Gamla stans torg

  3. Gamla stans torg

  Gamla stans torg bjuder på en charmig mix av arkitektur från flera hundra år – utan tvekan en av Europas vackraste platser.

 • Pragborgen

  4. Pragborgen

  Pragborgen är inte bara det största forntida slottet i världen, utan också ett av de ståtligaste. Där har alla tjeckiska regenter bott ända sedan 800-talet.

 • Nationalteatern

  5. Nationalteatern

  Nationalteatern i Prag ligger invid Moldau. Byggnaden är helt magnifik både utanpå och inuti, och framhålls ofta som det absolut vackraste exemplet på tjeckisk arkitektur.

 • Judiska kvarteren (Josefov)

  6. Judiska kvarteren (Josefov)

  Sin turbulenta historia till trots står Josefov intakt, och anses numera vara de bäst bevarade judiska kvarteren i hela Europa.

 • Václavplatsen

  7. Václavplatsen

  Nya staden är inte så ny, utan grundades redan på 1300-talet. I mitten av denna gamla nya stad hittar du Václavplatsen och dess myller av shoppingsugna turister. Detta torg har sett samtliga avgörande händelser genom Prags historia.

 • Astronomiska uret

  8. Astronomiska uret

  Det astronomiska uret tillverkades år 1410 och är världens tredje äldsta fungerande klocka. Se till att vara där när timvisaren slår om – då sätts figurerna som flankerar uret i rörelse.

 • Kampa

  9. Kampa

  Mellan Pragborgen och Karlsbron ligger den förtjusande ön Kampa, där du kan njuta av den i särklass bästa utsikten över staden och dess landmärken.

 • Vituskatedralen

  10. Vituskatedralen

  Vituskatedralen är den största kyrkan i hela landet, och en av de viktigaste. Ett praktexempel på gotisk arkitektur.

Planera ditt besök

 • Tjeckisk öl

  Tjeckisk öl är lika välsmakande som ryktet gör gällande. För den som är ny i landet verkar det kanske vid en första anblick som att ölen har en väldigt hög alkoholhalt. Men oroa dig inte, siffrorna på flaskor och burkar anger inte procent utan utgår från en inhemsk skala. 10 och 12 grader motsvarar vanlig standardöl på 4 respektive 5 procent. Men en del öl går faktiskt så långt upp som till 19, vilket motsvarar 8 procent!

 • Tjeckisk korv

  Tro det eller ej: En av Prags kulinariska höjdpunkter är korv. Svensk varmkorv hamnar minst sagt på skam i jämförelse med dessa köttstinna, smakrika korvar som serveras i franska baguetter staden runt. En billigare lunch än såhär hittar du inte!

Praktisk information

 • Språk
  Tjeckiska
 • Valuta
  Tjeckiska koruna (CZK)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +420
 • Bäst tid att åka
  Prag är finast att besöka på våren (mars till maj) och hösten (september till november), då vädret är mildare och turisterna är färre än under sommarmånaderna.

Alla saker att se i Prag

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Prag? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Prag

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 51 312 omdömen

Allt är välorganiserat. Det enda var att rutten var kortare än väntat, men det var en trafikfråga. Vi var nöjda med allt annat! Middagen var bra, vid ingången bjöds vi på becherovka, alla satt på ett organiserat sätt. Båten är ny och bekväm.

Steve var en suverän guide genom hela provningen som fick oss alla att trivas. Det var upplysande på ett lättsamt sätt och jag tror att alla trots lite pikande kände sug bekväma.

Det var en mycket trevlig restaurang med trevlig personal. Programmen var jättebra. Jag kan bara rekommendera det.

Fantastisk upplevelse. Ett måste för dem som vill se staden från ett annat perspektiv!

Riktigt grym middagsshow! Maten och showen var fantastisk !!