Våra mest rekommenderade saker att göra i Poznań

Poznań: Polens födelseplats - självguidad audiotur

1. Poznań: Polens födelseplats - självguidad audiotur

Följ med på en vandring genom den polska historiens vagga. Tillsammans utforskar vi Ostrów Tumski (katedralön) och Śródka, Poznans två äldsta stadsdelar, som också är lugna och pittoreska platser för en promenad. Längs vägen kommer jag att visa dig några av landets mest betydelsefulla historiska monument och förklara deras kopplingar till den polska statens ursprung. Turens höjdpunkter är bland annat följande: - Hur Poznan såg ut för mer än tio århundraden sedan. - De första polska kungarnas och furstarnas begravningsplats. - En byggnad som kallades "Himmelsporten". - Den berömda medeltida konflikten mellan bryggerier från olika stadsdelar. - En skola som är känd för sina bad - En Śródka-berättelse, den mest kända 3D-muralmålningen i Polen. Längs vägen har du också många möjligheter att smaka på lokala specialiteter eftersom stadsdelarna är fulla av mysiga kaféer och restauranger.

Pubrunda i Poznan

2. Pubrunda i Poznan

Pub Crawl Poznan är en fantastisk aktivitet i nattlivet där lokala guider tar dig med på ett äventyr genom ett urval av de bästa barerna och klubbarna i Poznan. Med start kl. 21.00 bredvid stadshuset på Stary Rynek 1 St. hittar du dina guider som håller upp Pub Crawl-skylten. I den första baren får du ta del av dryckesrabatter och dryckesspel. På varje nästa bar väntar en välkomstdrink på alla deltagare. För att göra det hela ännu galnare får du chansen att gå utanför din komfortzon och göra en utmaning. Visa upp dig och ha kul! I slutet kommer du att njuta av gratis inträde till VIP-klubben och dansa dig igenom natten fram till den sena morgonen. Det här är din kväll för att vara en rockstjärna!

Poznan: Gamla stan Höjdpunkter Privat guidad vandringstur

3. Poznan: Gamla stan Höjdpunkter Privat guidad vandringstur

Börja rundturen med att beundra en av de finaste kyrkorna i Poznań, Sankt Stanislaus församlingskyrka (Fara-kyrkan). Denna fantastiska kyrka är känd för sin magnifika barockornamentik i det heliga korsets kapell, där ett 1500-talskrucifix och Jungfru Maria finns med. Bredvid den ser du det före detta jesuiternas Collegium. Utforska det livliga gamla marknadstorget med sin intressanta medeltida arkitektur, titta på Poznańs stadshus och lyssna på humoristiska legender om getterna på toppen av det. Följ guiden för att se Studzienka Bamberki-monumentet, Gorka-palatset, historiska hyreshus och Proserpinafontänen. Alla dessa höjdpunkter ingår i det 2 timmar långa turalternativet. Om du vill utforska staden ännu bättre kan du ta den tre timmar långa rundturen som även inkluderar Den polska teatern i Poznań och Stora teatern, som båda är gjorda i en fantastisk arkitekturstil. Gå vidare och titta på det kejserliga slottet och lär dig om dess turbulenta historia. Slottet är numera hemvist för Zamek Culture Centre och stöder många konstnärer. Gå runt och hitta slottets trädgårdar, precis intill vilka de många vackra byggnaderna vid Adam Mickiewicz-universitetet ligger, universitetet som är uppkallat efter en av de största polska konstnärsikonerna. Om du väljer den fem timmar långa turen får du också besöka Citadellparken med entré till Armored Weaponry Museum, en av huvudattraktionerna i Poznań. Parken är rik på natur med vackra vyer och landskap omgiven av medeltida befästningar. Några riktiga vapen är placerade utanför detta museum och några mindre prover och foton finns inuti.

Poznan Private City Walking Tour från Cathedral Island

4. Poznan Private City Walking Tour från Cathedral Island

Redo för det perfekta introt till vackra Poznan? Börja vid den gotiska katedralen på Ostrow Tumski (katedralön) och gör dig redo att lära dig historien och kulturen i staden. Ta sedan en promenad till den vackra gamla stadsdelen och besök det utsökta rådhuset som har utsikt över torget. Fortsätt din promenad till barockkyrkan och Franciskanerkyrkan; den förra som inrymmer en miniatyrmodell av medeltida Poznan. Längre fram ligger Frihetstorget, omgivet av imponerande byggnader från 1800-talet, inklusive Nationalmuseet, Raczynski-biblioteket, Bazar Hotel och Arcadia. Din tur slutar här, på det vackraste torget i Poznan.

Polen: Europe eSim Mobile Data Plan

5. Polen: Europe eSim Mobile Data Plan

Gör din Europaresa problemfri med ett bekvämt eSIM. Håll kontakten på resan med höghastighetstäckning i Polen och de övriga 41 mest besökta regionerna i Europa. Köp och installera ditt eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara eSIM:s QR-kod för att komma åt alla dina viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med den här nollavfallslösningen. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du reser. När det har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Förmån av täckning i Österrike, Albanien, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Gibraltar, Ungern, Isle of Man, Island, Irland, Italien (inklusive San Marino och Vatikanen), Jersey Island, Kazakstan, Lettland, Litauen, Liechtenstein, Luxemburg, Också täckt är Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Portugal, Polen, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Storbritannien och Nordirland. Alla iPhone-modeller som lanserats efter iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, vänligen kontrollera med riktlinjebilden för behörighet. Om du inte kan ansluta till internet efter att ha installerat detta eSIM, följ felsökningsguiden för självhjälp i din GYG-kupong. Lokal operatörsinformation: Polen: T-Mobile / Orange Polska S.A. Resten av länderna är tillgängliga i kuponginformationen på din GYG-app efter köpet

Polen/Europa: eSim mobil dataplan

6. Polen/Europa: eSim mobil dataplan

Gör din resa till Polen problemfri med ditt praktiska eSIM. Håll kontakten på resan med höghastighetstäckning i Polen och ytterligare 43 europeiska regioner (fullständig lista nedan). Köp och installera ditt eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara eSIM:s QR-kod för att komma åt alla dina viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med den här nollavfallslösningen. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du reser. När det har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. De flesta enheter som släpptes efter 2019 är kompatibla med eSIM (t.ex. iPhone XR, XS och modeller därefter, Google Pixel 4 och därefter). Om du är osäker kan du kontrollera kompatibilitetsriktlinjerna i fotot för att bekräfta behörighet. Om du inte kan ansluta till internet efter att ha installerat detta eSIM, följ felsökningsguiden för självhjälp i din GYG-kupong. Nätverkets täckning: Albanien, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Gibraltar, Grekland, Irland, Island, Isle of Man, Italien, Jersey, Kazakstan, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Tyskland, Österrike, Ungern och Vatikanstaten. Operatörer att använda i Polen: T-Mobile och Orange Polska

Poznan: Gamla stan, Srodka-distriktet och privat rundtur i katedralen

7. Poznan: Gamla stan, Srodka-distriktet och privat rundtur i katedralen

Titta in i hjärtat av Poznan på denna vandringstur i den berömda staden. Börja vid Mickiewicz-torget, där du kommer att besöka Collegium Maius-byggnaden, det berömda operahuset och det magnifika Michiewicz-universitetet. Ta sedan en rundtur runt det kejserliga slottet, som går tillbaka över 100 år till stadens tyska era. Fortsätt till det pittoreska Srodka-distriktet och se den gotiska katedralen på ön Ostrow Tumski. Korsa sedan Chrobry-bron för att komma in i den fantastiska gamla stadsdelen, känd för renässansens rådhus som dominerar över torget. Längs de charmiga gatorna, upptäck den imponerande barockkyrkan och franciskanerkyrkan som innehåller en miniatyrmodell av gamla Poznan. Innan du återvänder till ditt hotell, besök Frihetstorget som är omgivet av berömda historiska byggnader från 1800-talet inklusive Nationalmuseet, Raczynski-biblioteket, Bazar Hotel och Arcadia.

City Game med spiontema: Projekt X

8. City Game med spiontema: Projekt X

Den allmänna oron växer på gatorna i Gdansk och myndigheterna har spärrat av staden för att förhindra att den sprider sig ytterligare. Endast auktoriserad personal kan lämna staden, men eftersom du är en utländsk agent måste du desperat hitta en väg ut innan de kommer efter dig. Ett anonymt underrättelsesyndikat går med på att hjälpa till, men bara om du hjälper dem först. Kan du bevisa ditt värde för dem och förtjäna din biljett ut?

Poznan: Privat tur till det judiska arvet

9. Poznan: Privat tur till det judiska arvet

Din guide väntar på dig med ditt namn vid den nya synagogan på gatan Stawna 10 och bjuder in dig till en helt privat sightseeing. Judarnas historia i Poznan är oskiljaktigt knuten till stadens historia. När man är i Poznan är det omöjligt att inte komma i kontakt med det rika historiska, kulturella och religiösa arv som de judiska troende har format under flera århundraden. Din vandring börjar i det före detta judiska kvarteret - en gång centrum för Poznans judars sociala och religiösa liv. Se det judiska samfundets huvudkontor, den nya synagogan och Akiva Eger-torget. Stanna vid Wolnosci-torget - en gång platsen för Poznanjudarnas eviga vila. Gå till City Stadium, som blev vittne till judarnas tragiska öde under den tyska ockupationen. Upptäck torget för de rättfärdiga bland folken. Se monumentet för offren från arbetslägret för judar i Poznan och den nya judiska kyrkogården. Lär dig av din guide vad mer du kan upptäcka på egen hand efter den här rundturen.

Poznan: Privat traditionell polsk mattur

10. Poznan: Privat traditionell polsk mattur

Ätkulturen har starka rötter bland polackerna - låt din professionella privatguide visa dig de bästa rätterna från det polska köket på 2, 3 eller 4 noggrant utvalda lokala platser. På dessa platser får du en speciell chans att prova, jämföra och välja dina favoritsmaker från ett brett utbud av traditionella rätter. Kombinera varje alternativ med en guidad tur till några av Poznans höjdpunkter medan ni går från en plats till nästa. Välj det 2,5 timmar långa alternativet för att prova en grunduppsättning mat på 2 ställen, inklusive olika sorters dumplings, polskt kött och andra specialiteter, utöver en läskedryck och kaka och kaffe/te (exklusive soppa och öl). På den 3,5 timmar långa turen får du smaka traditionell polsk mat på 3 olika platser. Prova 3 sorters dumplings, olika sorters polskt kött, andra specialiteter, traditionell soppa, utöver en läsk eller öl samt kaka och kaffe/te. Under provningarna kommer din guide att berätta om några polska traditioner och seder och bruk och om vilka måltider som är kopplade till vilket tillfälle. Om du vill utforska den polska kulturen ännu mer kan du välja premiumalternativet på 5 timmar, som kombinerar din matprovning och sightseeing med ditt val av en öl eller vodka (med 8 typer av varje sort att välja mellan). Ta en mer omfattande promenad med din guide och se höjdpunkterna i staden Poznan efter en utsökt festmåltid.

Lägg till datum

Saker att göra i
Poznań

Alla aktiviteter

33 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Poznań: Fler aktiviteter och sevärdheter

Poznań: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.