Poznań Cathedral

15 aktiviteter hittades

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Topprankade aktiviteter i Poznań

49 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Poznań Cathedral: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Poznań: Polens födelseplats - självguidad audiotur

Poznań: Polens födelseplats - självguidad audiotur

Följ med på en vandring genom den polska historiens vagga. Tillsammans utforskar vi Ostrów Tumski (katedralön) och Śródka, Poznans två äldsta stadsdelar, som också är lugna och pittoreska platser för en promenad. Längs vägen kommer jag att visa dig några av landets mest betydelsefulla historiska monument och förklara deras kopplingar till den polska statens ursprung. Turens höjdpunkter är bland annat följande: - Hur Poznan såg ut för mer än tio århundraden sedan. - De första polska kungarnas och furstarnas begravningsplats. - En byggnad som kallades "Himmelsporten". - Den berömda medeltida konflikten mellan bryggerier från olika stadsdelar. - En skola som är känd för sina bad - En Śródka-berättelse, den mest kända 3D-muralmålningen i Polen. Längs vägen har du också många möjligheter att smaka på lokala specialiteter eftersom stadsdelarna är fulla av mysiga kaféer och restauranger.

Privata ikoner från Poznań

Privata ikoner från Poznań

Perfekt om du är på ett kort besök och inte vill slösa tid på att gå vilse. Våra lokala guider hjälper dig att upptäcka de viktigaste höjdpunkterna och de dolda pärlorna. Turen börjar framför Poznańs gamla rådhus, Stary Rynek str. 25. Lätt att hitta - högsta tornet och ett mästerverk av renässansarkitektur. Rådhuset står som en symbol för stadens stolthet och välstånd. Dess klocktorn var en plats där legenden om getterna föddes. Ett annat maktcentrum var det kungliga slottet på Przemysł-kullen. Våra guider kommer att berätta historier om dess glömda strider och kungliga historia. En underbar barock församlingskyrka väntar också på din utforskning. Nästa steg på "Poznańs ikoner" är en promenad genom den gamla flodbädden Warta. Den är kort och ger en pittoresk touch av parkatmosfär till din vistelse här. Turen avslutas på Cathedral Island, den äldsta delen av Poznań. Du får veta vilka topografiska skäl som låg bakom placeringen av Polens största tidigmedeltida fäste här. Ön domineras av den magnifika Peterskyrkan och Paulskyrkan. Inuti kommer vi att bli förvånade över konstverk från romansk och gotisk till barock och klassicism. Golden Chaple - begravningsplats för de första polska monarkerna bör inte missas på ditt besök i Poznań. Det beskrivna programmet innehåller allt du bör se i Poznań på ett kort besök, ... men det är DIN privata turné. Vi är flexibla och öppna för alla förslag.

Poznan Private City Walking Tour från Cathedral Island

Poznan Private City Walking Tour från Cathedral Island

Redo för det perfekta introt till vackra Poznan? Börja vid den gotiska katedralen på Ostrow Tumski (katedralön) och gör dig redo att lära dig historien och kulturen i staden. Ta sedan en promenad till den vackra gamla stadsdelen och besök det utsökta rådhuset som har utsikt över torget. Fortsätt din promenad till barockkyrkan och Franciskanerkyrkan; den förra som inrymmer en miniatyrmodell av medeltida Poznan. Längre fram ligger Frihetstorget, omgivet av imponerande byggnader från 1800-talet, inklusive Nationalmuseet, Raczynski-biblioteket, Bazar Hotel och Arcadia. Din tur slutar här, på det vackraste torget i Poznan.

Halvdagstur till Poznań

Halvdagstur till Poznań

Perfekt om du har 4-5 timmar och inte vill missa något viktigt i Poznań. Våra lokala guider hjälper dig att upptäcka de viktigaste höjdpunkterna och dolda pärlor. Från stenålderns arkeologi till bildandet av den kristna monarkin. Från medeltida kungadöme till 1400-talets välstånd. Från guldålder till fall och pånyttfödelse. Spåra historien om Polens första huvudstad. Turen börjar på Katedralön, den äldsta delen av Poznań. Ta reda på vilka topografiska skäl som låg bakom att Polens största tidigmedeltida fäste placerades här. Ön domineras av den magnifika S:t Peter- och S:t Paulskatedralen. Här inne kommer vi att förundras över konstverk från romansk och gotisk stil till barock och klassicism. Gyllene kapellet - begravningsplatsen för de första polska monarkerna får du inte missa under ditt besök i Poznań. Nästa steg är en promenad genom den gamla flodbädden Warta. Den är kort och ger en pittoresk touch av parkatmosfär till din vistelse här. Poznańs gamla marknadstorg är fullt av prakt och mysterier. Det är omgivet av färgglada och charmiga radhus och erbjuder en livlig atmosfär. Rådhuset står som en symbol för stadens stolthet och välstånd. Dess klocktorn var platsen där legenden om getterna föddes. Ett annat maktcentrum var det kungliga slottet på Przemysł-kullen. Våra guider kommer att berätta historier om dess glömda strider och kungliga historia. Även den fantastiska barockförsamlingskyrkan väntar på din utforskning. Därefter promenerar vi genom Liberty Square för att lära oss mer om XIX/XX:s kamp för dominans och självständighet. Du kommer också att bli förvånad över hur många kända personer som var från Poznań. Om du söker monumental arkitektur är Imperial District en plats för dig. Beundra romansk, gotisk, renässans, barock och klassisk arkitektur runt Mickiewicz Park. Denna plats utformades för att vara ett galleri för arkitektur. Torget är omgivet av imponerande arkitektoniska strukturer, inklusive historiska byggnader, kaféer och butiker. Det är en pittoresk miljö för besökare som utforskar staden. Rundturen avslutas på Anders torg där Poznańs moderna finanscentrum ligger. Här finns stadens högsta byggnader och i det berömda shoppingcentret Old Brewery kan du hitta en restaurang eller ett kafé. Det beskrivna programmet innehåller allt Du bör se i Poznań på ett kort besök, ...men det är DIN privata rundtur. Vi är flexibla och öppna för alla förslag.

Poznan: Gamla stan, Srodka-distriktet och privat rundtur i katedralen

Poznan: Gamla stan, Srodka-distriktet och privat rundtur i katedralen

Titta in i hjärtat av Poznan på denna vandringstur i den berömda staden. Börja vid Mickiewicz-torget, där du kommer att besöka Collegium Maius-byggnaden, det berömda operahuset och det magnifika Michiewicz-universitetet. Ta sedan en rundtur runt det kejserliga slottet, som går tillbaka över 100 år till stadens tyska era. Fortsätt till det pittoreska Srodka-distriktet och se den gotiska katedralen på ön Ostrow Tumski. Korsa sedan Chrobry-bron för att komma in i den fantastiska gamla stadsdelen, känd för renässansens rådhus som dominerar över torget. Längs de charmiga gatorna, upptäck den imponerande barockkyrkan och franciskanerkyrkan som innehåller en miniatyrmodell av gamla Poznan. Innan du återvänder till ditt hotell, besök Frihetstorget som är omgivet av berömda historiska byggnader från 1800-talet inklusive Nationalmuseet, Raczynski-biblioteket, Bazar Hotel och Arcadia.

Rötter i Poznań

Rötter i Poznań

Den polska monarkin bildades på 700-talet, men människan har funnits i området längre än så. Ta reda på vilka som var de första invånarna i Storpolen under stenåldern och vad som hände med dem. Turen börjar på Katedralön, den äldsta delen av Poznań. Ta reda på vilka topografiska skäl som låg bakom att Polens största tidigmedeltida fäste placerades här. Ön domineras av den magnifika S:t Peter- och S:t Paulskatedralen. Här inne kommer vi att förundras över konstverk från romansk och gotisk stil till barock och klassicism. Gyllene kapellet - begravningsplats för de första polska monarkerna får du inte missa under ditt besök i Poznań. Nästa steg på "Roots of Poznań Tour" är en promenad genom den gamla flodbädden Warta. Den är kort och ger en pittoresk touch av parkatmosfär till din vistelse här. Poznańs gamla marknadstorg är fullt av prakt och mysterier. Torget omges av färgglada och charmiga radhus och bjuder på en livlig atmosfär. Det kungliga slottet står som en symbol för bortglömda slag och kunglig historia. Tillsammans skapar dessa landmärken en fängslande väv av Poznańs kulturella och historiska arv.

Från Warszawa: Dagsutflykt med lunch till Poznan i liten grupp

Från Warszawa: Dagsutflykt med lunch till Poznan i liten grupp

Utforska Polens femte största stad, ett historiskt resmål som är känt för sina färgglada byggnader i renässansstil och sin charm från den gamla världen. Börja stadsrundturen på Stora torget, ett av de mest pittoreska marknadsplatserna i Polen. De färgglada radhusen skapar en sagolik atmosfär runt stadshuset som ligger mitt på torget. Det är ett mästerverk i renässansstil från 1500-talet. Idag inrymmer det museet för staden Poznans historia. Vid middagstid kan du se den traditionella duellen mellan rådhusets getter. Gå vidare till någon av de lokala butikerna eller bagerierna och köp en utsökt St Martin's croissant, en symbol för Poznan. Ta en promenad över till det kejserliga slottet. Dess neoromanska stil kommer säkert att ta andan ur dig. Det är ett historiskt palats mitt i staden som fungerade som provinsresidens för kejsar Wilhelm II. Det byggdes under 1900-talets första decennium och är det sista kejserliga residenset som byggdes i Europa. Det utformades för att likna medeltida fästningar för att symbolisera den tyske kejsarens styre i Wielkopolska regionen under annekteringen av Polen av Preussen. Gå några steg längre till Adam Mickiewicz-torget och se hur olika faser av historien flätas samman på bara en enda plats. Låt en stund av eftertanke infalla bredvid monumentet över offren för protesterna i juni 56, kända som Poznankorsen (Krzyże Poznańskie). Det är ett monument till minne av händelserna i Poznań juni 56, den första av flera massiva protester mot den polska folkrepublikens kommunistiska regering. Fortsätt sedan till den oklanderliga ärkekatedralen Basilica of St Peter and St Paul. Den ligger på en ö som heter Ostrow Tumski och är omgiven av två floder, Warta och Cybina. Katedralen är en av de äldsta polska kyrkorna. Den går tillbaka till kristendomens början i Polen under andra hälften av 900-talet. I katedralens valv kan du se gravarna för de två första polska suveränerna.

Poznan: Srodka-distriktet och katedralön - privat vandring

Poznan: Srodka-distriktet och katedralön - privat vandring

Upptäck underverken i Poznan, en pärla bland de bästa städerna i Polen, på den här privata rundturen på 3 eller 4 timmar. Möt din vänliga guide och börja rundturen vid kyrkan Saint John of Jerusalem, en sekelgammal byggnad med unika arkitektoniska särdrag. Följ med vår guide in i hjärtat av Srodka-distriktet och passera förbi ett urval av dess mest attraktiva byggnader, bland annat den romersk-katolska Margaretakyrkan, katedralens musikskola och den innovativa Poznanporten. Sug in stadsdelens charmiga atmosfär när du promenerar längs de smala gatorna och beundrar en fantastisk historisk väggmålning. Korsa Bishop Jordan Bridge för att nå Ostrow Tumski, även känd som Katedralön. Gå mot Poznan-katedralen och stanna till för att beundra biskopspalatset med sina monument över S:t Petrus och Paulus längs vägen. Ankomst till katedralen och bli förvånad över dess gigantiska interiör, komplett med underjordiska gravar och ett gyllene kapell. Besök därefter Mickiewicz-universitetets teologiska institution och ärkebiskopsseminariet, det är här som den tre timmar långa rundturen avslutas. Resenärer som väljer det 4-timmarsalternativet fortsätter rundturen till gamla stan i Poznan och dess livliga marknadstorg. Känn dig nedsänkt i det livliga livet i denna pulserande knutpunkt och lär dig mer om den unika medeltida arkitekturen som omger dig. Därefter besöker du stadshuset, Bamberka-monumentet, Gorki-palatset samt de historiska hyreshusen och Proserpinas fontän. Turen avslutas vid St Stanislaus församlingskyrka, en fantastisk barockbyggnad som rymmer ett krucifix från 1500-talet.

Poznan: Express Walk med en lokalbo på 60 minuter

Poznan: Express Walk med en lokalbo på 60 minuter

Gå in i en 60-minuters utforskning genom Poznan från en lokals perspektiv och få ut det mesta av ditt värdefulla besök. Från Gamla marknadstorget till rådhuset, lär känna stadens mest definierande landmärken. Upptäck alla viktiga fakta om Poznan, upplev den lokala livsstilen och smaka på dess unika kultur. Din lokala guide, utrustad med historier och tips, kommer att visa dig det bästa lokala köket och leda dig till livliga barer där du kan sippa och chilla i sann Poznan-stil. Denna upplevelse är inriktad på att ge en äkta känsla av Poznan, koppla dig till det lokala sättet att leva och dess landmärken, samtidigt som den passar perfekt in i alla resplaner.

Poznan: Stad och bryggeri: Privat rundvandring med öl

Poznan: Stad och bryggeri: Privat rundvandring med öl

Börja resan med ett besök till den gotiska katedralen på ön Ostrow Tumski, platsen för Polens dop år 966 e.Kr. Efter att ha passerat Chrobry-bron går du in i den fantastiska gamla staden, känd för sitt renässansstadshus som dominerar över torget. Promenera längs de charmiga gatorna och upptäck den imponerande barockkyrkan och franciskankyrkan med en miniatyrmodell av gamla Poznan. Fortsätt promenera till Frihetstorget omgiven av historiska 1800-talsbyggnader: Nationalmuseet, Raczynski-biblioteket, Bazar Hotel och Arcadia. Avsluta den här fascinerande rundturen i bryggeripuben för en välkyld öl. Låt dig förföras av en full bukett av smaker och aromer från nybryggt, opastöriserat öl. Alla är tillverkade av utvalda maltblandningar med speciellt förberedd aromatisk och bitter humle, som härstammar från de bästa polska och utländska skördarna. Skål! Njut av de viktigaste platserna och lär dig av din guide vad mer du kan upptäcka på egen hand efter den här turen.

Poznań Cathedral: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Poznań: Polens födelseplats - självguidad audiotur

Poznań: Polens födelseplats - självguidad audiotur

Följ med på en vandring genom den polska historiens vagga. Tillsammans utforskar vi Ostrów Tumski (katedralön) och Śródka, Poznans två äldsta stadsdelar, som också är lugna och pittoreska platser för en promenad. Längs vägen kommer jag att visa dig några av landets mest betydelsefulla historiska monument och förklara deras kopplingar till den polska statens ursprung. Turens höjdpunkter är bland annat följande: - Hur Poznan såg ut för mer än tio århundraden sedan. - De första polska kungarnas och furstarnas begravningsplats. - En byggnad som kallades "Himmelsporten". - Den berömda medeltida konflikten mellan bryggerier från olika stadsdelar. - En skola som är känd för sina bad - En Śródka-berättelse, den mest kända 3D-muralmålningen i Polen. Längs vägen har du också många möjligheter att smaka på lokala specialiteter eftersom stadsdelarna är fulla av mysiga kaféer och restauranger.

Privata ikoner från Poznań

Privata ikoner från Poznań

Perfekt om du är på ett kort besök och inte vill slösa tid på att gå vilse. Våra lokala guider hjälper dig att upptäcka de viktigaste höjdpunkterna och de dolda pärlorna. Turen börjar framför Poznańs gamla rådhus, Stary Rynek str. 25. Lätt att hitta - högsta tornet och ett mästerverk av renässansarkitektur. Rådhuset står som en symbol för stadens stolthet och välstånd. Dess klocktorn var en plats där legenden om getterna föddes. Ett annat maktcentrum var det kungliga slottet på Przemysł-kullen. Våra guider kommer att berätta historier om dess glömda strider och kungliga historia. En underbar barock församlingskyrka väntar också på din utforskning. Nästa steg på "Poznańs ikoner" är en promenad genom den gamla flodbädden Warta. Den är kort och ger en pittoresk touch av parkatmosfär till din vistelse här. Turen avslutas på Cathedral Island, den äldsta delen av Poznań. Du får veta vilka topografiska skäl som låg bakom placeringen av Polens största tidigmedeltida fäste här. Ön domineras av den magnifika Peterskyrkan och Paulskyrkan. Inuti kommer vi att bli förvånade över konstverk från romansk och gotisk till barock och klassicism. Golden Chaple - begravningsplats för de första polska monarkerna bör inte missas på ditt besök i Poznań. Det beskrivna programmet innehåller allt du bör se i Poznań på ett kort besök, ... men det är DIN privata turné. Vi är flexibla och öppna för alla förslag.

Poznan Private City Walking Tour från Cathedral Island

Poznan Private City Walking Tour från Cathedral Island

Redo för det perfekta introt till vackra Poznan? Börja vid den gotiska katedralen på Ostrow Tumski (katedralön) och gör dig redo att lära dig historien och kulturen i staden. Ta sedan en promenad till den vackra gamla stadsdelen och besök det utsökta rådhuset som har utsikt över torget. Fortsätt din promenad till barockkyrkan och Franciskanerkyrkan; den förra som inrymmer en miniatyrmodell av medeltida Poznan. Längre fram ligger Frihetstorget, omgivet av imponerande byggnader från 1800-talet, inklusive Nationalmuseet, Raczynski-biblioteket, Bazar Hotel och Arcadia. Din tur slutar här, på det vackraste torget i Poznan.

Halvdagstur till Poznań

Halvdagstur till Poznań

Perfekt om du har 4-5 timmar och inte vill missa något viktigt i Poznań. Våra lokala guider hjälper dig att upptäcka de viktigaste höjdpunkterna och dolda pärlor. Från stenålderns arkeologi till bildandet av den kristna monarkin. Från medeltida kungadöme till 1400-talets välstånd. Från guldålder till fall och pånyttfödelse. Spåra historien om Polens första huvudstad. Turen börjar på Katedralön, den äldsta delen av Poznań. Ta reda på vilka topografiska skäl som låg bakom att Polens största tidigmedeltida fäste placerades här. Ön domineras av den magnifika S:t Peter- och S:t Paulskatedralen. Här inne kommer vi att förundras över konstverk från romansk och gotisk stil till barock och klassicism. Gyllene kapellet - begravningsplatsen för de första polska monarkerna får du inte missa under ditt besök i Poznań. Nästa steg är en promenad genom den gamla flodbädden Warta. Den är kort och ger en pittoresk touch av parkatmosfär till din vistelse här. Poznańs gamla marknadstorg är fullt av prakt och mysterier. Det är omgivet av färgglada och charmiga radhus och erbjuder en livlig atmosfär. Rådhuset står som en symbol för stadens stolthet och välstånd. Dess klocktorn var platsen där legenden om getterna föddes. Ett annat maktcentrum var det kungliga slottet på Przemysł-kullen. Våra guider kommer att berätta historier om dess glömda strider och kungliga historia. Även den fantastiska barockförsamlingskyrkan väntar på din utforskning. Därefter promenerar vi genom Liberty Square för att lära oss mer om XIX/XX:s kamp för dominans och självständighet. Du kommer också att bli förvånad över hur många kända personer som var från Poznań. Om du söker monumental arkitektur är Imperial District en plats för dig. Beundra romansk, gotisk, renässans, barock och klassisk arkitektur runt Mickiewicz Park. Denna plats utformades för att vara ett galleri för arkitektur. Torget är omgivet av imponerande arkitektoniska strukturer, inklusive historiska byggnader, kaféer och butiker. Det är en pittoresk miljö för besökare som utforskar staden. Rundturen avslutas på Anders torg där Poznańs moderna finanscentrum ligger. Här finns stadens högsta byggnader och i det berömda shoppingcentret Old Brewery kan du hitta en restaurang eller ett kafé. Det beskrivna programmet innehåller allt Du bör se i Poznań på ett kort besök, ...men det är DIN privata rundtur. Vi är flexibla och öppna för alla förslag.

Poznan: Gamla stan, Srodka-distriktet och privat rundtur i katedralen

Poznan: Gamla stan, Srodka-distriktet och privat rundtur i katedralen

Titta in i hjärtat av Poznan på denna vandringstur i den berömda staden. Börja vid Mickiewicz-torget, där du kommer att besöka Collegium Maius-byggnaden, det berömda operahuset och det magnifika Michiewicz-universitetet. Ta sedan en rundtur runt det kejserliga slottet, som går tillbaka över 100 år till stadens tyska era. Fortsätt till det pittoreska Srodka-distriktet och se den gotiska katedralen på ön Ostrow Tumski. Korsa sedan Chrobry-bron för att komma in i den fantastiska gamla stadsdelen, känd för renässansens rådhus som dominerar över torget. Längs de charmiga gatorna, upptäck den imponerande barockkyrkan och franciskanerkyrkan som innehåller en miniatyrmodell av gamla Poznan. Innan du återvänder till ditt hotell, besök Frihetstorget som är omgivet av berömda historiska byggnader från 1800-talet inklusive Nationalmuseet, Raczynski-biblioteket, Bazar Hotel och Arcadia.

Rötter i Poznań

Rötter i Poznań

Den polska monarkin bildades på 700-talet, men människan har funnits i området längre än så. Ta reda på vilka som var de första invånarna i Storpolen under stenåldern och vad som hände med dem. Turen börjar på Katedralön, den äldsta delen av Poznań. Ta reda på vilka topografiska skäl som låg bakom att Polens största tidigmedeltida fäste placerades här. Ön domineras av den magnifika S:t Peter- och S:t Paulskatedralen. Här inne kommer vi att förundras över konstverk från romansk och gotisk stil till barock och klassicism. Gyllene kapellet - begravningsplats för de första polska monarkerna får du inte missa under ditt besök i Poznań. Nästa steg på "Roots of Poznań Tour" är en promenad genom den gamla flodbädden Warta. Den är kort och ger en pittoresk touch av parkatmosfär till din vistelse här. Poznańs gamla marknadstorg är fullt av prakt och mysterier. Torget omges av färgglada och charmiga radhus och bjuder på en livlig atmosfär. Det kungliga slottet står som en symbol för bortglömda slag och kunglig historia. Tillsammans skapar dessa landmärken en fängslande väv av Poznańs kulturella och historiska arv.

Från Warszawa: Dagsutflykt med lunch till Poznan i liten grupp

Från Warszawa: Dagsutflykt med lunch till Poznan i liten grupp

Utforska Polens femte största stad, ett historiskt resmål som är känt för sina färgglada byggnader i renässansstil och sin charm från den gamla världen. Börja stadsrundturen på Stora torget, ett av de mest pittoreska marknadsplatserna i Polen. De färgglada radhusen skapar en sagolik atmosfär runt stadshuset som ligger mitt på torget. Det är ett mästerverk i renässansstil från 1500-talet. Idag inrymmer det museet för staden Poznans historia. Vid middagstid kan du se den traditionella duellen mellan rådhusets getter. Gå vidare till någon av de lokala butikerna eller bagerierna och köp en utsökt St Martin's croissant, en symbol för Poznan. Ta en promenad över till det kejserliga slottet. Dess neoromanska stil kommer säkert att ta andan ur dig. Det är ett historiskt palats mitt i staden som fungerade som provinsresidens för kejsar Wilhelm II. Det byggdes under 1900-talets första decennium och är det sista kejserliga residenset som byggdes i Europa. Det utformades för att likna medeltida fästningar för att symbolisera den tyske kejsarens styre i Wielkopolska regionen under annekteringen av Polen av Preussen. Gå några steg längre till Adam Mickiewicz-torget och se hur olika faser av historien flätas samman på bara en enda plats. Låt en stund av eftertanke infalla bredvid monumentet över offren för protesterna i juni 56, kända som Poznankorsen (Krzyże Poznańskie). Det är ett monument till minne av händelserna i Poznań juni 56, den första av flera massiva protester mot den polska folkrepublikens kommunistiska regering. Fortsätt sedan till den oklanderliga ärkekatedralen Basilica of St Peter and St Paul. Den ligger på en ö som heter Ostrow Tumski och är omgiven av två floder, Warta och Cybina. Katedralen är en av de äldsta polska kyrkorna. Den går tillbaka till kristendomens början i Polen under andra hälften av 900-talet. I katedralens valv kan du se gravarna för de två första polska suveränerna.

Poznan: Srodka-distriktet och katedralön - privat vandring

Poznan: Srodka-distriktet och katedralön - privat vandring

Upptäck underverken i Poznan, en pärla bland de bästa städerna i Polen, på den här privata rundturen på 3 eller 4 timmar. Möt din vänliga guide och börja rundturen vid kyrkan Saint John of Jerusalem, en sekelgammal byggnad med unika arkitektoniska särdrag. Följ med vår guide in i hjärtat av Srodka-distriktet och passera förbi ett urval av dess mest attraktiva byggnader, bland annat den romersk-katolska Margaretakyrkan, katedralens musikskola och den innovativa Poznanporten. Sug in stadsdelens charmiga atmosfär när du promenerar längs de smala gatorna och beundrar en fantastisk historisk väggmålning. Korsa Bishop Jordan Bridge för att nå Ostrow Tumski, även känd som Katedralön. Gå mot Poznan-katedralen och stanna till för att beundra biskopspalatset med sina monument över S:t Petrus och Paulus längs vägen. Ankomst till katedralen och bli förvånad över dess gigantiska interiör, komplett med underjordiska gravar och ett gyllene kapell. Besök därefter Mickiewicz-universitetets teologiska institution och ärkebiskopsseminariet, det är här som den tre timmar långa rundturen avslutas. Resenärer som väljer det 4-timmarsalternativet fortsätter rundturen till gamla stan i Poznan och dess livliga marknadstorg. Känn dig nedsänkt i det livliga livet i denna pulserande knutpunkt och lär dig mer om den unika medeltida arkitekturen som omger dig. Därefter besöker du stadshuset, Bamberka-monumentet, Gorki-palatset samt de historiska hyreshusen och Proserpinas fontän. Turen avslutas vid St Stanislaus församlingskyrka, en fantastisk barockbyggnad som rymmer ett krucifix från 1500-talet.

Poznan: Express Walk med en lokalbo på 60 minuter

Poznan: Express Walk med en lokalbo på 60 minuter

Gå in i en 60-minuters utforskning genom Poznan från en lokals perspektiv och få ut det mesta av ditt värdefulla besök. Från Gamla marknadstorget till rådhuset, lär känna stadens mest definierande landmärken. Upptäck alla viktiga fakta om Poznan, upplev den lokala livsstilen och smaka på dess unika kultur. Din lokala guide, utrustad med historier och tips, kommer att visa dig det bästa lokala köket och leda dig till livliga barer där du kan sippa och chilla i sann Poznan-stil. Denna upplevelse är inriktad på att ge en äkta känsla av Poznan, koppla dig till det lokala sättet att leva och dess landmärken, samtidigt som den passar perfekt in i alla resplaner.

Poznan: Stad och bryggeri: Privat rundvandring med öl

Poznan: Stad och bryggeri: Privat rundvandring med öl

Börja resan med ett besök till den gotiska katedralen på ön Ostrow Tumski, platsen för Polens dop år 966 e.Kr. Efter att ha passerat Chrobry-bron går du in i den fantastiska gamla staden, känd för sitt renässansstadshus som dominerar över torget. Promenera längs de charmiga gatorna och upptäck den imponerande barockkyrkan och franciskankyrkan med en miniatyrmodell av gamla Poznan. Fortsätt promenera till Frihetstorget omgiven av historiska 1800-talsbyggnader: Nationalmuseet, Raczynski-biblioteket, Bazar Hotel och Arcadia. Avsluta den här fascinerande rundturen i bryggeripuben för en välkyld öl. Låt dig förföras av en full bukett av smaker och aromer från nybryggt, opastöriserat öl. Alla är tillverkade av utvalda maltblandningar med speciellt förberedd aromatisk och bitter humle, som härstammar från de bästa polska och utländska skördarna. Skål! Njut av de viktigaste platserna och lär dig av din guide vad mer du kan upptäcka på egen hand efter den här turen.

De mest populära sevärdheterna i Poznań

Att göra i Poznań Cathedral

Städer i Polen

Poznań Cathedral: Fler aktiviteter och sevärdheter

Poznań Cathedral: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.