Potsdam
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Potsdam

Se alla upplevelser i Potsdam

Sju sevärdheter du inte får missa i Potsdam

Om du gillar vacker arkitektur, fascinerande historiska guideturer och ståtliga palats så är Potsdam det rätta stället för dig. Där finns så många unika byggnader och platser att staden har hamnat på Unescos lista över världsarv. Vi har listat några av de allra bästa sevärdheterna.

Charlottenhof
Foto: Ana Paula Hirama@flickr (CC BY-SA 2.0)

Charlottenhof

Charlottenhof uppfördes som sommarnöje för Fredrik Vilhelm IV av Preussen. Detta nyklassicistiska palats ligger i Sanssouciparkens sydvästra hörn, och utgör ett trevligt promenadmål en solig dag.

Biosphere Potsdam
Foto: Thomas Quine@flickr (CC BY-SA 2.0)

Biosphere Potsdam

Bekanta dig med 20 000 olika växtarter och livet i regnskogen i denna tropiska biosfär. Öppet varje dag, sista insläpp äger rum kl. 16.30 på vardagar och 17.30 på helgen.

Fredskyrkan

Fredskyrkan

När du är i Sanssouci måste du även passa på att utforska den vackra Fredskyrkan med sina träd och dammar. En lisa för själen.

Sanssouci
Foto: André Zehetbauer@flickr (CC BY-SA 2.0)

Sanssouci

Den vackraste utsikten i Potsdam hittar du utan tvekan i Sanssoucis park. Ta en heldag för att utforska parken och palatset, och håll utkik efter konserter och evenemang!

Cecilienhof

Cecilienhof

Cecilienhof ser puttigt och gulligt ut jämfört med Potsdams större byggnader, men är icke desto mindre ett historiskt viktigt slott. Det var där Churchill, Truman och Stalin samlades för att enas om hur Tyskland skulle delas upp efter andra världskriget.

Waschhaus
Foto: endless autumn@flickr (CC BY-SA 2.0)

Waschhaus

Waschhaus är den största nattklubben i Brandenburg. Som inte det vore nog är det också en konsthall, konsertlokal och biograf. På sommaren visas utomhusbio alldeles intill. Närmaste tunnelbanestation är Schiffbauergasse/Uferweg.

Holländska kvarteren

Holländska kvarteren

Näpna chokladaskbyggnader från 1700-talet som inhyser småaffärer, kaféer och barer. En pittoresk stadsdel som kommer att göra dig lätt om hjärtat.

Planera ditt besök i Potsdam

Hur länge ska jag stanna?

Många åker på dagsutflykt till Potsdam från Berlin, men faktiskt förtjänar den här staden mer tid. Ge staden två, tre heldagar om du vill hinna få en känsla för den.

Ta sig dit

Berlin Tegel är den närmaste internationella flygplatsen, och därifrån tar resan till Potsdam strax under en timme. Tåg från Berlin Hauptbahnhof går en gång var 30:e minut och tar mindre än en halvtimme. S-Bahn går också till Potsdam (zon C).

Ta sig runt i Potsdam

Många av Potsdams besökare väljer att cykla. Hyrställen finns över hela stan. Du kan också åka båt och ta in sevärdheterna utifrån vattnet.

Praktisk information

 • Språk
  Tyska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +49
 • Bäst tid att åka
  Senvåren och den tidiga sommaren har Potsdam långa dagar, gröna parker och så pass milt väder att du kan promenera, cykla och åka båt utan problem.

Att göra i Potsdam

De mest populära sevärdheterna i Potsdam

Städer i Tyskland

Alla saker att se i Potsdam

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Potsdam? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Potsdam

Ett trevligt upplägg med start strax utanför Potsdam. En trevlig promenad med en kunnig guide.