Våra mest rekommenderade saker att göra i Portugal

Portimão: Benagilgrottan med båt och solnedgångs-alternativ

1. Portimão: Benagilgrottan med båt och solnedgångs-alternativ

Träffa din guide vid piren i Portimão och lyssna på en kort säkerhetsgenomgång. Gå sedan ombord på RIB-båten för att påbörja resan ut på havet. Under resan berättar din guide om Arade-floden och Algarveregionen. Beundra utsikterna från Santa Catarina-fästningen, Ferragudo-slottet och en pittoresk fiskeby längs med kusten. Se de dramatiska klipporna och dess grottor medan du åker längs kustlandskapet. Håll utkik efter delfinerna som ofta håller till i dessa trakter. Om delfinerna upptäcks på mindre än på fem kilometers avstånd går båten i deras riktning så att du kan få en närmare titt på dessa lekfulla däggdjur. Sedan åker du in i den berömda Benagil-grottan som bara kan nås med båt. Beundra de naturligt formade hålen vid toppen, som låter solljuset filtrera ner till sandstranden nedanför på ett vackert sätt. Lyssna på ekon och vindens ljud och låt dig beröras av dessa imponerande naturliga omgivningar. På vägen tillbaka till marinan gör båten ett kort stopp för att bada med utsikt över den vackra stranden i Corredoura. Om du väljer solnedgångsalternativet får du se en spektakulär solnedgång på återresan. Avsluta dagen med att beundra de livliga färgerna vid horisonten när solen går ner. Tilldelning av bokningar sker automatiskt. Meddela aktivitetsarrangören vilka bokningar som tillhör din grupp om du gör individuella bokningar men ingår i en grupp.

Lissabon: Guidad dagstur till Sintra, Pena, Regaleira & Cascais

2. Lissabon: Guidad dagstur till Sintra, Pena, Regaleira & Cascais

Upptäck sintras vackra landskap och arkitektur. Gå de smala gatorna i Sintra på din fritid och besök den emblematiska Quinta da Regaleira med vår fantastiska reseguide. Dess patrimoniala betydelse har lett till att UNESCO förklarade det som ett världsarv, så det är otvivelaktigt en måste-plats att besöka på grund av deras otaliga skulpturer, trädgårdar och fontäner som du kommer att upptäcka där. Du kommer också att få veta allt om den berömda Initiationsbrunnen, som ligger gömd i den norra delen av Quinta. Det är en spiralbrunn med nio våningar som symboliserar de nio cirklarna i helvetet eller paradiset. Totalt 27 meter som får ditt hår att stå i slutet. Anländ till det romantiska Pena Palace i Sintra, som har ett överflöd av stilar mycket i enlighet med den exotiska smaken av romantik, såsom neogotisk, tillsammans med andra orientaliska stilar som Neo-Moorish och Indo-Gothic. Utforska det forntida slottet, som var en av kungafamiljens favoritbostäder under hela 1800-talet. Gå igenom byggnaden i sagostil och lär dig om dess fascinerande historia. Det listas också bland ett av de sju underverken i Portugal. Ta lite ledig tid att promenera genom Sintra och köpa lunch om du känner dig hungrig. Få rekommendationer om vad du ska se, äta och köpa i området. Efteråt börjar du en guidad tur av de viktigaste landmärkena i Sintra och hör om lokala hemligheter och berättelser. Besök den pittoreska fiskebyn Cascais, kopplad till de portugisiska kungligheterna som sommarade här. En promenad runt strandpromenaden gör att du kan koppla av och njuta av de vackra stränderna, herrgårdarna, museerna och fotogena gatorna.

Dourodalen: Vinresa med lunch, provsmakningar och båtutflykt

3. Dourodalen: Vinresa med lunch, provsmakningar och båtutflykt

Utforska Dourodalens fantastiska skönhet under en rundtur till två vingårdar. Gör ett snabbt stopp vid staden Amarante och smaka på regionala viner på båda vingårdarna. Slå dig ner till en utsökt lunch innan du seglar genom Dourodalens frodiga landskap på en flodutflykt. Börja resan i Porto och lär dig om regionens historia och vin medan du reser till Dourodalen. Stanna för en kaffepaus i den historiska staden Amarante och beundra stadens kyrka och kloster São Gonçalo eller köp några bakverk i ett av de ikoniska konditorierna. Fortsätt till en vingård i Sabrosa. Njut av en guidad rundtur på en familjeägd vingård. Lär dig om och prova tre av egendomens viner under en guidad provsmakning. Avnjut en lunch tillsammans med röda och vita Douro-viner med utsikt över vinodlingarna. Efter lunch åker du till Pinhão, med ett fotostopp vid utsiktsplatsen São Cristovão. Njut av panoramautsikter över Dourodalen. Se var Pinhão-floden flyter samman med Dourofloden innan du går ombord på en flodutflykt i Pinhão.  På eftermiddagen får du en guidad rundtur av en berömd vingård (Quinta da Roeda – Croft/Taylor-gruppen eller Quinta São Luiz – Kopke/Burmester-gruppen). Upptäck vingårdens historia och hemligheterna bakom vinframställningsprocessen. Prova tre av deras fina viner innan du återvänder till Porto på en av världens mest natursköna vägar, N222.

Från Ponta Delgada: Båtsafari med valar och delfiner

4. Från Ponta Delgada: Båtsafari med valar och delfiner

Ge dig ut på en dagsutflykt med valskådning från Ponta Delgada och bevittna Azorernas marina däggdjur. Håll utkik efter vikvalar, delfiner, sköldpaddor med mera och lär dig om miljön av din marinbiologiska guide. Börja med en genomgång med din guide som berättar om valskådning på Azorerna. Lär dig om säkerhet i vattnet, observationsregler och respekt för djuren. Res från hamnen i Ponta Delgada och segla ut på Atlanten. Azorerna ligger mellan Portugal och Nordamerika och är ett permanent hem eller en passageplats för över en tredjedel av världens val- och delfinarter. Håll utkik efter kaskeloter, vanliga delfiner, flasknosdelfiner och Rissos delfiner, som är närvarande under hela året, tillsammans med sköldpaddor, sjöfåglar och annat marint liv. Under sommarmånaderna kan du se delfiner, grindvalar och randiga delfiner. På våren har du möjlighet att se migrerande bardvalar, som blåvalar, fenvalar och seivalar.

Från Funchal: Katamarankryssning för delfiner och valsafari

5. Från Funchal: Katamarankryssning för delfiner och valsafari

Bli miljövänlig med den främsta ekoupplevelsen med delfin- och valskådning på Madeira! Boka din kryssning på vår specialbyggda miljövänliga katamaran från 2022 och njut av en bekväm tur längs Madeira Islands södra kust. Håll utkik efter underbara valar och delfiner som hoppar och plaskar i närheten. När havslivet anländer kopplas våra elmotorer in för tyst, utsläppsfri kryssning som hjälper till att hålla valarna mycket glada! På den här turen kryssar vi några mil utanför Funchal och letar efter alla typer av vilda djur som delfiner, valar, sköldpaddor och havsfåglar. Vi har en av de bästa observationerna i Funchal tack vare våra observatörer från land som övervakar havet och styr båten till delfinerna och valarna. Våra certifierade guider ger dig en informativ kommentar och roliga fakta om de valar och marina arter som du kan hitta på din resa från Funchal. På vägen tillbaka seglar vi nära kusten och passerar många intressanta platser som Cabo Girão där du kan njuta av en fantastisk utsikt över en av de högsta havsklipporna i världen! Camara de Lobos Bay - en traditionell fiskeby; det världsberömda Reid's Hotel där Winston Churchill brukade bo under sina besök på Madeira och mycket mer! Du kommer att kunna koppla av bekvämt och njuta av den vackra utsikten över Madeiras sydkust från vårt flaggskepp. Magic Dolphin Eco är den enda specialbyggda katamaranen för delfin- och valskådning på Madeira med hybridelektriska motorer. Den har utvecklats speciellt för att ge våra passagerare en säker, bekväm och exceptionell rundtur. Dess hybridelektriska motorer minskar buller och utsläpp, vilket gör det till den bästa upplevelsen inte bara för våra gäster, utan också för våra älskade valar! Bar (2x) med drycker och snacks tillgängliga; Toaletter (2x) på däck tillgängliga med rullstol; Två däck för bättre sightseeing; Fantastiskt övre däck med 360° panoramautsikt; Bra skuggområde på bryggdäck; Stort område för observation av nät och sjöliv; Sittplatser för alla både inne och ute; Snabb katamaran - upp till 20 knop; Modern säkerhetskonstruktion 2022; Stabil och bekväm kryssning. Vi är alla om ansvarsfull delfin och valskådning, och älskar att dela vår kunskap med dig! Följ med oss och observera sjölivet på rätt sätt, i det vilda! Obs: Madeira är en destination i världsklass för delfin- och valskådning. Men eftersom de är vilda och fria är det helt enkelt inte möjligt att garantera att man får se valar på alla turer. Vi stöter på valar varje dag och vi gör alltid vårt bästa för att hitta dem. Men om din tur är en av de få som har otur kommer vi att göra vårt bästa för att göra dig lycklig! Obs: Vänligen anlända till vårt kontor i Funchal Marina 30 minuter före avgång. Av respekt för alla våra gäster avgår båten i tid. Om du missar båten kommer du inte att få någon återbetalning. Obs: Avbokningar/bokningsändringar måste göras 24 timmar före avgångstiden.

Azorerna: Valskådning och Princess Ring Islet

6. Azorerna: Valskådning och Princess Ring Islet

Börja utflykten med en introduktion till valar (valar och delfiner) och andra marina arter, deras naturliga livsmiljö, kommunikation, migration och beteendemönster. Efter briefingen kliver ni ombord på den utsedda båten och åker ut till havs. Närma dig valarna långsamt och försiktigt medan naturguiderna och marinbiologerna ombord ger kommentarer. Ta sedan en tur runt ön Princess Ring Islet i Vila Franca do Campo för att se vulkanen och det vilda djurlivet på nära håll. Lätt mat är tillåten att ta med ombord, och en kamera är viktig för att fånga det vilda djuren du ser på rundturen.

Från Porto: Dourodalen med båtutflykt, vinprovning och lunch

7. Från Porto: Dourodalen med båtutflykt, vinprovning och lunch

Lämna Porto och res in i Portugals underbara vinlandskap. Njut av vyerna från fordonets fönster, besök vingårdar och smaka på deras viner, åk på en båtutflykt och mycket mer på denna all-inclusive-resa. Utnyttja upphämtning på morgonen genom att välja det alternativet vid bokningen. Inled rundturen med ett uppehåll vid en utsiktsplats för att njuta av utsikten. Luta dig sedan tillbaka och slappna av när ditt fordon kör mot Dourodalen. Njut av en utflykt som inkluderar ett besök på två olika platser, med möjlighet att smaka på några av de olika typer av vin som produceras där. Du får också uppleva en typisk (och utsökt) portugisisk måltid. Ta också del av en avkopplande tur längs Dourofloden. Chauffören tar dig till en plats som BBC kallade "en av världens vackraste utsiktsplatser" på denna utflykt.

Albufeira: 2,5 timmes båttur med grottor och delfinskådning

8. Albufeira: 2,5 timmes båttur med grottor och delfinskådning

Titta efter delfiner och dolda grottor på en halvdagskryssning i Algarve från Albufeira. Ta med badkläder och handduk, eftersom aktiviteten inkluderar ett stopp för bad. Betrakta de makalösa bergformationerna och få tillgång till områden som andra fartyg inte kan nå. En marinbiolog kommer att finnas ombord för att ge all nödvändig information om de underbara vattenvarelserna. Var medveten om att delfiner är vilda djur och att inga observationer därför kan garanteras.

Lagos: Guidad kajaktur

9. Lagos: Guidad kajaktur

Se Lagos från en annan vinkel på denna guidade kajaktur. Ta avstamp från Praia de Batata, paddla in i mörka grottor och koppla av på en solig strand. Begynna din tur vid stranden Batata. Möt din guide och ta på dig säkerhetsutrustning innan du hoppar in i en av de dubbla kajakerna. Börja paddla genom det klara vattnet tillsammans med din kajakpartner och gå mot Ponta de Piedade. När du paddlar kan du njuta av den sinnesfrid som stödbåten, som kryssar längs med dig, ger dig. Följ din guides kajak in i flera grottor och upptäck fascinerande klippformationer. Ta en paus halvvägs genom din 2,5 timmar långa tur på en solig strand för att sola eller njuta av ett uppfriskande dopp.

Sintra: Quinta da Regaleira Tillträde & Skip-The-Line Registrering

10. Sintra: Quinta da Regaleira Tillträde & Skip-The-Line Registrering

Quinta da Regaleira är "Sintras kulturlandskap" och ligger nära Sintras historiska centrum i Portugal. Det är klassificerat som världsarv av Unisco och tillsammans med andra palats i området, som Quinta do Relógio, Pena Palace & Park, Monserrate och Seteais-palatset, anses det vara en av de viktigaste turistattraktionerna i Sintra. Den italienska arkitekten Luigi Manini var arkitekten till detta romantiska palats som består av ett kapell och en lyxig park med sjöar, grottor, brunnar, bänkar, fontäner och ett stort antal utsökta konstruktioner. Palatset är också känt som "Miljonären Monteiros palats", vilket är baserat på smeknamnet på dess mest kända tidigare ägare, António Augusto Carvalho Monteiro. Om du besöker Sintra för första gången kan jag säga dig att du inte kommer att hinna med Sintra på en dag, för i Sintra finns det många spännande och fantastiska platser och Quinta Da Regaleria är en av dem. Så utan att slösa bort din värdefulla tid i kön för att köpa biljetter till Quinta Da Regaleira kan du få en direkt entré utan att behöva vänta.

Lägg till datum

Saker att göra i
Portugal

Alla aktiviteter

884 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 56

Städer i Portugal

Portugal: Fler aktiviteter och sevärdheter

Portugal: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Portugal

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 206 366 omdömen

Hade redan varit på guidad tur på västra Madeira, som jag var mer än nöjd med och trodde därför inte att det här skulle överträffa - men det gjorde det! Första stoppet på Pico do Arieiro fick mig att tappa hakan fullkomligt! Helt fantastiskt och resten av turen fortsatte att leverera. Även sista stoppet var helt magiskt. Vykortsvyer var man än tittade. Rekommenderas enormt starkt!

Upphämtningen var väldigt enkel! Jag kunde hämta mina Lisboa-kort på flygplatsen precis utanför bagageutlämningen. Detta är ett fantastiskt verktyg för att ta sig runt i Lissabon (gratis transit på tunnelbana, bussar och några utgående tåg som de som går till Sintra). Perfekt turistkort och jag kan inte rekommendera tillräckligt

Väl värt pengarna, man får se otroligt mycket på en dag och guiden var jätteduktig. Magiska vyer av både toppar och dalar, du kommer inte bli besviken! Ett dopp i lavapoolerna är också något man ska passa på att göra, väldigt häftig känsla att simma runt där bland lavaformationer i kristallklart vatten.

perfekt flygplats välkommen och på franska, mycket effektiv och snabb förare på vägen dit och tillbaka team på toppen tack igen

The tour was amazing. The guide was enthusiatic and knew what he was talking about. Very happy with the trip!