Saker att göra i
Portugal

Alla aktiviteter

893 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Städer i Portugal

Våra mest rekommenderade saker att göra i Portugal

Lissabon: Entrébiljett till Hieronymus-klostret

Lissabon: Entrébiljett till Hieronymus-klostret

Få entrébiljetter till Hieronymus-klostret, ett nationellt monument som är klassificerat som ett Unesco världsarv och som ligger nära Lissabons centrum. Lär dig hur kung Manuel I beställde klostret 1496 för att hedra sonen för hans hängivenhet till Jungfru Maria och tro på Sankt Hieronymus. När du väl är inne förundras över arkitekturen i emanuelstil eller den portugisiska sengotiska arkitekturen. Få veta hur klostret Sankta Maria Belém därefter donerades till munkarna i Hieronymites-orden. Sedan byggnaden skänktes till munkarna blev det i allmänhet kallat Hieronymus-klostret (Mosteiro dos Jerónimos). När orden upplöstes 1833 användes klostret som skola och barnhem fram till 1940. På 1800-talet blev kyrkan ett monument för lokala hjältar och poeter som Luís de Camões och Vasco da Gama. Följ med och upptäck vad som inte enbart är en anmärkningsvärd arkitektonisk skapelse utan också en viktig del av portugisisk identitet och kultur.

Sintra: Entrébiljett till Pena-palatset och parken

Sintra: Entrébiljett till Pena-palatset och parken

Palatset ligger i den östra delen av parken Pena, som du måste passera för att nå den branta rampen som byggdes av baronen av Eschwege och som ger tillgång till den slottsliknande byggnaden. Palatset består av två vingar: det tidigare Hieronymus-klostret och vingen som byggdes på 1800-talet av kung Ferdinand II. Dessa vingar är omgivna av en tredje arkitektonisk struktur som är en fantastisk version av ett imaginärt slott, vars väggar du kan gå runt och som innefattar krenelering, vakttorn, en ingångstunnel och även en vindbrygga. År 1838 förvärvade kung Ferdinand II det tidigare Hieronymites-klostret Our Lady of Pena, som byggdes av kung Manuel I 1511 på toppen av kullen ovanför Sintra och som lämnats ledigt sedan 1834 då de religiösa ordnarna undertrycktes i Portugal. Klostret bestod av klosterbyggnaden och dess uthus, kapellet, sakristian och klocktornet, som idag utgör den norra delen av Pena-palatset, eller det gamla slottet som det kallas. Kung Ferdinand började genom att göra reparationer av det före detta klostret, som enligt de historiska källorna från den tiden, var i mycket dåligt skick. Han renoverade hela övervåningen, som ersätter de 14 celler som användes av munkarna med större rum och täckte dem med de välvda tak som fortfarande kan ses idag. Omkring 1843 beslöt sig kungen för att förstora slottet genom att bygga en ny flygel (Nya palatset) med ännu större rum (den stora salen är ett bra exempel på detta), samt ett cirkulärt torn bredvid de nya köken. Bygget översågs av baronen av Eschwege. Reparationsarbetet 1994 återställde de ursprungliga färgerna i palatset exteriör, rosa för de forna klostret och ockra för Nya palatset.När han omvandla ett före detta kloster i ett slottsliknande residens, visade kung Ferdinand att han var starkt påverkad av den tyska romantiken och att han fann nog sin inspiration i Stolzenfels och Rheinstein slott på floden Rhen, liksom Babelsberg slott i Potsdam. Dessa byggnadsarbeten vid Pena-palatset avslutades i mitten av 1860-talet, även om mer arbete utförts även vid senare datum för dekoration av interiören. Kung Ferdinand beordrade även att Penas park skulle planteras i slottets omgivningar i stil med de romantiska trädgårdarna på den tiden, med slingrande stigar, paviljonger och stenbänkar placerade på olika ställen längs dess vägar, liksom träd och andra växter härrörande från jordens fyra hörnen. På detta drog kungen nytta av det milda och fuktiga klimatet i Sintras berg för att skapa en helt ny och exotisk park med över 500 olika trädarter. Pena-palatset utsågs till ett nationalmonument 1910 och utgör en del av kulturlandskapet i Sintra, som klassificerades av Unesco som världsarv år 1995.

Lissabon: Guidad dagstur till Sintra, Pena, Regaleira & Cascais

Lissabon: Guidad dagstur till Sintra, Pena, Regaleira & Cascais

Upptäck sintras vackra landskap och arkitektur. Gå på de smala gatorna i Sintra på din fritid och besök den emblematiska Quinta da Regaleira med vår fantastiska reseledare. Quinta da Regaleira är ett av UNESCO:s världsarv, så det är utan tvekan ett måste att besöka platsen på grund av de otaliga skulpturer, trädgårdar och fontäner som du kommer att upptäcka där. Du kommer också att få veta allt om den berömda Initiationsbrunnen, som ligger gömd i den norra delen av Quinta. Det är en spiralbrunn med nio våningar som symboliserar de nio cirklarna i helvetet eller paradiset. Totalt 27 meter som får håret att resa sig på dig. Ta lite ledigt för att strosa genom Sintra och köpa lunch om du känner dig hungrig. Få rekommendationer om vad du kan se, äta och köpa i området. Därefter börjar en guidad tur till de viktigaste sevärdheterna i Sintra, och du får höra om lokala hemligheter och historier. Ankomst till det romantiska Pena Palace i Sintra, som har ett överflöd av stilar som i hög grad överensstämmer med den exotiska smaken av romantik, såsom nygotik, tillsammans med andra orientaliska stilar som Neo-Moorish och Indo-Gothic. Utforska det gamla slottet, som var ett av kungafamiljens favoritresidens under hela 1800-talet. Gå genom den sagolika byggnaden och lär dig mer om dess fascinerande historia. Det är också listat som ett av Portugals sju underverk. Besök den pittoreska fiskebyn Cascais, som har en koppling till de portugisiska kungligheterna som tillbringade sommaren här. En promenad längs strandpromenaden ger dig möjlighet att koppla av och njuta av de vackra stränderna, herrgårdarna, museerna och de fotogeniska gatorna.

Portimão: Benagils grottor Speed Boat Tour med Sunset Option

Portimão: Benagils grottor Speed Boat Tour med Sunset Option

Möt din guide vid piren i Portimao och lyssna på en kort säkerhetsgenomgång. Gå sedan ombord på RIB-hastighetsbåten för att påbörja resan ut till havs. På vägen berättar guiden historier om floden Arade och Algarveregionen. Beundra utsikten över Santa Catarinas fort, Ferragudos slott och en pittoresk fiskeby längs kusten. Se många dramatiska grottor och klippor när du reser längs kusten. Håll utkik, eftersom delfiner ofta kan ses navigera i vattnen här. Om de upptäcks och befinner sig mindre än 3 sjömil bort kommer båten att gå i deras riktning så att du kan få en närmare titt på dessa lekfulla däggdjur. Gå sedan in i de berömda Benagil-grottorna, som bara kan nås med båt. Förundras över de naturligt formade hålen på toppen, som låter solljuset filtrera ner till sandstranden nedanför på ett vackert sätt. Lyssna på ekot och vindens sus och låt dig beröras av den imponerande naturen. Om du väljer solnedgångsalternativet kan du se en spektakulär solnedgång på återresan. Avsluta dagen med att beundra de livfulla färgerna i horisonten när solen går ner. Tilldelning av reserver sker automatiskt. Om du gör enskilda bokningar men är en del av en grupp, låt oss veta vilka bokningar som tillhör din grupp

Lissabon: Sunset Boat Party Cruise med DJ och öppen bar

Lissabon: Sunset Boat Party Cruise med DJ och öppen bar

Upplev en unik och elektrifierande upplevelse med vår Boat Party! Följ med på en fascinerande resa i solnedgången längs floden Tagus och utforska Lissabons charm. Vårt Boat Party är den perfekta kombinationen av skoj, hisnande vyer och fängslande musik. Vår öppna bar ger dig obegränsad tillgång till vårt urval av drycker. Njut av öl, vin och sangria medan du njuter av den festliga atmosfären, ackompanjerad av handplockade rytmer från vår begåvade DJ. Under kryssningen har du möjlighet att beundra några av stadens mest ikoniska landmärken, inklusive Commerce Square, 25:e april-bron, Christ the King och Belém-tornet. Varje ögonblick är en chans att skapa oförglömliga minnen. Kom och ta del av detta unika firande på Boat Party, där varje ögonblick är en fest och varje glimt är ett skådespel. Gör dig redo för en upplevelse som går utöver det vanliga och skapar minnen som kommer att vara för evigt.

Lissabon: Biljett till Belém-tornet

Lissabon: Biljett till Belém-tornet

Boka din entrébiljett till det ikoniska Belém-tornet som ligger vid Lissabons kust. Upptäck mer om den fascinerande historien om denna försvarskonstruktion och njut av de fantastiska utsikterna över Belém-distriktet. Vid ankomsten går du till tornet som byggdes 1515 vid floden Tejos mynning. Klättra upp för de smala trapporna till högsta våningen för att få panoramavyer över det historiska Belém-distriktet och dess monument om "Upptäcktsresornas epok". Lär dig mer om Portugals gyllene tidsålder när de färdades för att söka efter nya världar. Upptäck hur det strategiska monumentet fungerade som en port till staden förr i tiden.

Albufeira: 2,5 timmar Benagils grottor och delfinskådning

Albufeira: 2,5 timmar Benagils grottor och delfinskådning

Titta efter delfiner och dolda grottor på en halvdagskryssning i Algarve från Albufeira. Ta med badkläder och handduk, eftersom aktiviteten inkluderar ett stopp för bad. Betrakta de makalösa bergformationerna och få tillgång till områden som andra fartyg inte kan nå. En marinbiolog kommer att finnas ombord för att ge all nödvändig information om de underbara vattenvarelserna. Var medveten om att delfiner är vilda djur och att inga observationer därför kan garanteras.

Från Porto: Dourodalen med båttur, vinprovning och lunch

Från Porto: Dourodalen med båttur, vinprovning och lunch

Att besöka Douro är att kombinera en unik upplevelse mellan naturskönhet och kulturella och historiska rikedomar utan att någonsin glömma regionens gastronomi. Med oss får du möjlighet att besöka två distinkta och emblematiska platser i Douro. Lär dig mer om vinproduktionsprocessen och njut av provsmakningar av de bästa vinerna i regionen. Beundra hundraåriga vingårdar, terrasserade vingårdar och de produktionsmetoder som gör Douros viner unika i hela världen. Följ med oss på en båttur (1 timme) längs floden Douro, där du kan njuta av de fantastiska landskapen, vingårdarnas sluttningar och de berömda terrasserna. Stunder av avkoppling och kontemplation medan du seglar längs flodens lugna vatten kommer att förbli i ditt minne. Avsluta denna upplevelse med unika smaker som du sent kommer att glömma, njut av en lunch med traditionella smaker som serveras vid bordet. Skapa en unik möjlighet att utforska regionen, lära dig om dess historia, njuta av fantastiska landskap och smaka på läckra lokala rätter. Det kommer att bli en oförglömlig upplevelse.

Porto: Båtutflykt under 6 broar på Dourofloden

Porto: Båtutflykt under 6 broar på Dourofloden

Gå ombord på en av de originalbåtar som användes för att transportera portvinstunnor från Douro-regionen till Gaia och Porto.Båtarna har utrustats med den mest moderna navigationsutrustningen för att transportera passagerare med maximal bekvämlighet. Njut av en resa som sträcker sig från Portos historiska stadskärna, ett av Unescos världsarv, uppströms till Freixo och sedan nedströms mot Douros mynning. Ta chansen att beundra det rika och hisnande landskapet medan du lär dig historia om de sex broarna som förenar Vila Nova de Gaia och Porto. Upptäck andra intressanta platser i de två städerna. 

Lissabon-kortet: Flexibelt stadspass 24, 48 eller 72 timmar

Lissabon-kortet: Flexibelt stadspass 24, 48 eller 72 timmar

Lås upp staden Lissabon med det flexibla Lissabonkortet. Njut av obegränsade resor med stadstrafiken och gratis inträde till 51 museer, historiska byggnader och mycket mer. Dra nytta av rabatter på ett stort antal attraktioner, kuponger för olika butiker och en praktisk guide som förklarar hur man använder kortet. När du har bytt ut din GetYourGuide-kupong mot magnetkortet ger Lissabonkortet omedelbart tillgång till kollektivtrafiksystemet i 24 timmar, 48 timmar eller 72 timmar. Kortet gäller på Carris tunnelbana, bussar, spårvagnar och linbanor och fungerar även på CP-tågen mellan Cais do Sodré och Cascais samt på tågen mellan Oriente, Rossio och Sintra. Njut av fri tillgång till Jerónimos-klostret, Belem-tornet, det nationella kakelmuseet, det nationella bussmuseet och andra. Beundra fantastiska palats, inklusive nationalpalatset i Mafra och nationalpalatset i Ajuda. Åk den berömda Santa Justa-liften och mycket mer - allt med ett kort.

De mest populära sevärdheterna i Portugal

Städer i Portugal

Regioner i Portugal

Portugal: Fler aktiviteter och sevärdheter

Portugal: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Portugal

Samlat omdöme

4.6
(206 366 recensioner)

Tyvärr var vädret riktigt hemskt, dimma och regn. Man såg ingenting och allt var otroligt halt och därför 10 gånger mer ansträngande. Men transporten var bra och föraren var mycket vänlig :)

Guiden var mycket vänlig och rolig. Han gav många bra tips. Bilen var inte den nyaste och verkade lite sliten. Allt som allt var det en mycket bra service.

Allt som allt väldigt bra. Sammantaget kan du få lite mer tid att ta längre pauser för att njuta av utsikten.

Soluppgången vid Pico do Arieiro var sensationell. Turnén var mycket ansträngande mot slutet.

Jag gillade verkligen guiden Jessica, mycket uppmärksam