Saker att göra i
Portsmouth

Våra mest rekommenderade saker att göra i Portsmouth

Portsmouth: Spinnaker Tower Biljett

1. Portsmouth: Spinnaker Tower Biljett

Upplev sydkustens mest spektakulära utsikt. Spinnaker Tower är 170 meter högt och erbjuder hisnande 23 mils vyer över Portsmouth Harbour, staden, Solent, South Downs och Isle of Wight. Det ikoniska landmärket ståtar med en höghastighetslift och tre skyhöga utsiktsdäck. Bege dig över det spännande glaset "Sky Walk" på 100 meter över havet; upptäck historier bakom de omgivande platserna med informativa pekskärmar; prova svindelframkallande virtuell verklighet, andas in utsikten från det fria "Sky Garden"; koppla av i The Clouds med en kaffe, ett glas bubbel eller en dekadent High Tea; och njut av läckra måltider tillagade med lokala råvaror i Waterfront Cafe.

Southampton hamn: London via Salisbury, Stonehenge & Windsor

2. Southampton hamn: London via Salisbury, Stonehenge & Windsor

Efter att ha rest genom Wiltshires fantastiska landsbygd och byar anländer vi till ett kort fotostopp i den charmiga staden Salisbury. Vi går genom den medeltida St Ann's Gate och stänger katedralen, ser en imponerande samling historiska byggnader och tar oss sedan tid att beundra det imponerande tornet och spiran - med 404 fot den högsta i landet - som byggdes på kort tid från 1220 till 1258. Vi går sedan in i klosterkyrkan, byggd 1261 och den största i landet, för att avsluta vår promenad. Tyvärr finns det inte tillräckligt med tid för att gå in i Salisbury Cathedral på den här turen. Innan vi anländer till Stonehenge berättar vår guide om de många myter, legender och fakta som omger denna förhistoriska struktur. Stonehenge har beskrivits som ett av de största mysterierna i den förhistoriska världen. Var det ett tempel, en klocka, en begravningsplats eller något annat? Vid ankomsten har du tid för ett besök och en guidad tur runt de världsberömda stenarna, eller tid att titta i presentbutiken. Efter 90 minuter vid Stonehenge avgår ni till Royal Windsor, där ni beräknas vara framme i tid för en sen lunch. Ni får sedan lite tid att utforska staden och slottet. Windsor Castle är det största kontinuerligt ockuperade slottet i världen och din guide kommer att berätta om dess historia från William erövraren till den nuvarande kungen (Windsor Castle är stängt på tisdagar och onsdagar). Bussen avgår från Windsor kl. 16.00 och passagerarna släpps av vid de större hotellen på Heathrow från kl. 16.45. När du bokar, vänligen ange ditt hotell och terminalen, om tillämpligt. Avlämning sker även vid terminalerna 1-5. Därefter kör vi in till London, som ligger mindre än en timme från Heathrow. Guiden sköter avlämningarna vid hotellen, där ytterligare fordon eller taxibilar kan användas (ingår i priset) för att säkerställa att avlämningarna vid hotellen sker så snabbt som möjligt. Avlämningsalternativ inkluderar 250 Londonhotell och utvalda tågstationer i London. Hur mycket bagage kan jag ta med mig? Varje person får ta med sig högst 2 handbagage (75x51x28 cm - 23 kg per styck) och 1 handbagage (55x40x20 cm - 10 kg per styck). Bagagegränserna beräknas utifrån det utrymme som finns tillgängligt i det fordon som du ska resa med. Om du tar med extra bagage kommer det inte att få plats i fordonet. I så fall måste du själv ordna med separat transport av ditt bagage till kryssningsfartyget. Om du vill ta med dig hjälpmedel (rullstolar eller rullatorer) MÅSTE du kontakta oss i förväg för att meddela oss. Vi kommer att kräva fullständiga mått och vikt. Dessa föremål måste kunna vikas ihop och förvaras i bagageluckan och räknas som 1 föremål i ditt lastrumsbagage. Om det bagage du vill ta med dig på kryssningen överskrider dessa gränser, vänligen överväg vårt privata taxialternativ istället där du kan välja ett privat fordon för att tillgodose dina personliga bagagekrav.

Portsmouth: Hovercraft-flyg till Isle of Wight

3. Portsmouth: Hovercraft-flyg till Isle of Wight

Gå ombord på din svävare för en adrenalinfylld dag på Isle of Wight. När svävaren når ön kommer du att landa i ett utmärkt läge vid havet längs Rydes vackra och inbjudande stränder. Hoppa av och njut av vad Ryde och Isle of Wight har att erbjuda, inklusive stränder, boutiquer, barer och restauranger och reseförbindelser till andra ställen på ön. Efter en dag av kul på ön, njut av en återresa samma dag tillbaka till Southsea-terminalen. Resan över Solent är cirka 10 minuter. Så luta dig tillbaka, slappna av och njut av ditt flyg med världens enda kommersiella passagerarsvävare.

HMS Victory: Dagskort

4. HMS Victory: Dagskort

Besök HMS Victory, Royal Navys mest kända slagskepp. Mest känd för sin roll i slaget vid Trafalgar, Victory är nu flaggskeppet för den första sjöherren och ett levande museum för den georgiska flottan. Nytt för 2021, HMS Victory Under Hull Walkway. Besökare kan gå ner i basen av torrdockan och se skeppet underifrån. Skeppet står som ett minnesmärke över viceamiral Lord Horatio Nelson, Storbritanniens största sjöhjälte, och hans seger i slaget vid Trafalgar 1805. Klättra ombord på HMS Victory och gå tillbaka i tiden till den georgiska perioden. Se stugan där slaget vid Trafalgar planerades. Gå på de en gång fullsatta däcken där över 800 män bodde, arbetade och slogs. Du kan till och med stå på platsen där Nelson dog. HMS Victory pågår för närvarande ett bevarandearbete men är fortfarande öppet, och besökare kan uppleva Victory Live! för att få veta mer om detta bevarandeprojekt.

Portsmouth: D-dagshistorien inträdesbiljett

5. Portsmouth: D-dagshistorien inträdesbiljett

Njut av ett besök i Portsmouths fascinerande D-Day Story och lär dig mer om den avgörande händelsen som förändrade andra världskrigets gång. Utforska museet som ägnar sig åt att berätta historien om den 6 juni 1944 med hjälp av utställningar, interaktiva element och video från de som var där. Det är uppdelat i tre olika delar, The D-Day Story inkluderar tillträde ombord på LCT 7074, den sista överlevande landstigningsbåten som transporterade tio stridsvagnar till Normandie på D-dagen. Ombord kan du se Sherman- och Churchill-stridsvagnarna som ger en bild av hur en LCT full med fordon skulle se ut. Lär dig historien om D-dagen berättad genom personliga berättelser och ikoniska föremål från museets samling. Upptäck mer om "Planen" - hur de ansvariga fattade de avgörande besluten om när och var man skulle korsa kanalen och vilken hemlighet och vilket bedrägeri som krävdes. Museet är också hemvist för Overlord Embroidery, som berättar historien om D-Day och slaget om Normandie i 34 extraordinära handsydda paneler. Filmklipp med veteraner som berättar om sina upplevelser ger besökarna ytterligare en inblick i vad som hände.

Portsmouth: Spinnaker Tower High Tea i molnen

6. Portsmouth: Spinnaker Tower High Tea i molnen

Njut av en traditionell afternoon tea med smörgåsar, fruktscones och andra godsaker, som serveras med te eller kaffe. Blicka ut över havet och njut av den vackra utsikten över Portsmouth genom fönstren medan du äter. Utforska Spinnaker Tower på egen tid, med en allmän inträdesbiljett inkluderad. Njut av ett traditionellt eftermiddagste med ett urval av läckra smörgåsar att välja mellan. Prova också ett urval av söta godsaker och fruktscones med klotgrädde och sylt. Detta serveras med ett urval av te eller kaffe. Medan du äter kan du beundra den fantastiska utsikten över Portsmouth från tornet. Efteråt kan du utforska tornet på egen hand, eftersom en allmän inträdesbiljett också ingår. Gå ut på utsiktsplattformen för en panoramautsikt, gå på glasgolvet och titta på den korta introduktionsfilmen, Sail of the Solent, för att lära dig några intressanta fakta om tornet.

Mary Rose: Dagens inträdesbiljett

7. Mary Rose: Dagens inträdesbiljett

Besök det nya toppmoderna museet som är byggt runt kung Henrik VIII:s flaggskepp som sjönk under en strid utanför Portsmouth 1545. Skeppet lyftes upp från havsbotten 1982 och det prisbelönta museet byggdes 2013. Gå igenom en rad interaktiva utställningar där 9 000 Tudor-artefakter som också räddats från havsbottnen har återförenats från fartyget. Se hur dessa artefakter berättar historien om livet ombord för besättningen och officerarna under Tudortiden. Mary Rose är det enda krigsfartyg från 1500-talet som visas upp någonstans i världen och rymmer den största och mest unika samlingen av föremål från Tudortiden. Nytt för sommaren 2021: Upplev "1545 - När deras värld gick under", en helt ny uppslukande upplevelse som tar dig tillbaka till den 19 juli 1545. Återupplev de sista ögonblicken ombord på Mary Rose när den sjunker under slaget om Solent. Ta ett steg tillbaka i tiden och lyssna till kung Henrik VIII och besättningen vid Storbritanniens mest kända skeppsbrott. Upplev den uppslukande Tudor-krigsfartygssänkningen.

Från London: Dagstur till Windsor Castle, Bath & Stonehenge

8. Från London: Dagstur till Windsor Castle, Bath & Stonehenge

Besök Windsor Castle, Stonehenge och Bath på den här dagsutflykten i en luftkonditionerad buss från London. Utforska den engelska monarkins residens i Windsor Caste och försök själv att avslöja hemligheterna bakom Stonehenge. Beundra Bath Abbey och Pulteney Bridge i staden Bath. Första anhalten på denna heldagsrundtur är den historiska staden Windsor där du besöker drottningens helgresidens, Windsor Castle. Slottet har anor från den normandiska perioden och har ett utmärkande och centralt placerat runt torn, The Round Tower. Det ligger ovanpå en skogbevuxen kulle vid sidan av Themsen, mitt bland vackra anlagda trädgårdar. Njut av en fascinerande inblick i slottets kungliga representationsvåningar och se de ovärderliga konstverk av Rembrandt och Leonardo da Vinci som hänger där. Ett besök i St Georges Chapel ingår också i din rundtur. Kapellet är kung Henrik VIII:s och andra monarkers sista viloplats. Innan du lämnar Windsor ser du Queen Mary's Dolls' House, en miniatyrbostad komplett med el, rinnande vatten, hissar och även vinflaskor. Nästa stopp på rundturen är det ikoniska och antika monumentet Stonehenge. Första glimten av de monolitiska stenarna som reser sig mot horisonten på Salisbury Plain är en syn man aldrig glömmer. Det har genom tiderna funnits många teorier om denna mystiska 5 000 år gamla skapelse. Du kanske kan hitta en helt egen teori sedan du utforskat platsen.  Staden Bath är belägen på floden Avons sluttande stränder. Den var den första staden i England som utsågs till ett världsarv av Unesco.  Besök 1400-talskyrkan Bath Abbey och även Pulteney Bridge, vars design inspirerats av bron Ponte Vecchio i Florens. Du ser här fantastiska exempel på georgiansk arkitektur och har tillräckligt med fri tid för att utforska Bath på egen hand. Efter en minnesvärd heldagsutflykt färdas du tillbaka till London dit du anländer ungefär kl. 20.00.

Från Brighton: Isle of Wight heldagsutflykt via Portsmouth

9. Från Brighton: Isle of Wight heldagsutflykt via Portsmouth

Vi träffas i centrala Brighton och reser med en modern buss till den närliggande staden Portsmouth. Lär dig mer om Storbritanniens marinhistoria innan du reser till Isle of Wight med Wightlink-färjan. Få ett fantastiskt foto av Portsmouths Spinnaker Tower och dess historiska varv när du åker. Ankomst till Fishbourne, Isle of Wight vid middagstid. Ta en naturskön 20-30 minuters bilresa till den charmiga byn Godshill. Vid ankomsten kan du upptäcka dess medeltida kyrka och se dess 500 år gamla stugor med halmtak, teaffärer och modellbyn. Utforska byn tillsammans med din guide och lär dig mer om den lokala historien. Fortsätt till Alum Bay, känd för sina flerfärgade sandklippor och "the Needles". Välj mellan en tur i stolliften (valfri extra kostnad) eller en promenad nerför trapporna till den pittoreska stranden. Massor av aktiviteter för barn och familjer också! Njut av utsikten på denna natursköna plats med många fantastiska fotomöjligheter. Efter lite tid här reser du tillbaka från Fishbourne för en färja klockan 18.20 tillbaka till fastlandet, följt av en avlämning i Brighton.

Portsmouth: Portsmouth i det förflutna Vandringstur

10. Portsmouth: Portsmouth i det förflutna Vandringstur

Njut av en lugn promenad runt Old Portsmouth och se dess sevärdheter och dolda skatter. Vi fokuserar på de underfundiga berättelser som du kanske missar när du promenerar runt i detta vackra område. Turen sträcker sig från romarna vid Portus Adurni (Portchester Castle idag) via utvecklingen av Old Portsmouth i slutet av 1100-talet till de moderna hangarfartygen på varvet. Turen koncentrerar sig på berättelser om dess invånare och hur Portsmouth hjälpte till att forma världen genom sin marina historia. Vandringen stöds av historiska bilder, kartor etc. För barn finns en aktivitetsbok/pennor med innehåll som är anpassat för åldern. Alla insamlade medel / gratifikationer delas med Cancer Research UK. Förra året samlades över 1200 £ in hittills för denna otroliga välgörenhetsorganisation som hjälper till att slå dessa hemska sjukdomar. Turen är tillgänglig för rullstolar / skotrar och är hundvänlig.

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Portsmouth

Portsmouth: Spinnaker Tower Biljett

Portsmouth: Spinnaker Tower Biljett

Upplev sydkustens mest spektakulära utsikt. Spinnaker Tower är 170 meter högt och erbjuder hisnande 23 mils vyer över Portsmouth Harbour, staden, Solent, South Downs och Isle of Wight. Det ikoniska landmärket ståtar med en höghastighetslift och tre skyhöga utsiktsdäck. Bege dig över det spännande glaset "Sky Walk" på 100 meter över havet; upptäck historier bakom de omgivande platserna med informativa pekskärmar; prova svindelframkallande virtuell verklighet, andas in utsikten från det fria "Sky Garden"; koppla av i The Clouds med en kaffe, ett glas bubbel eller en dekadent High Tea; och njut av läckra måltider tillagade med lokala råvaror i Waterfront Cafe.

Southampton hamn: London via Salisbury, Stonehenge & Windsor

Southampton hamn: London via Salisbury, Stonehenge & Windsor

Efter att ha rest genom Wiltshires fantastiska landsbygd och byar anländer vi till ett kort fotostopp i den charmiga staden Salisbury. Vi går genom den medeltida St Ann's Gate och stänger katedralen, ser en imponerande samling historiska byggnader och tar oss sedan tid att beundra det imponerande tornet och spiran - med 404 fot den högsta i landet - som byggdes på kort tid från 1220 till 1258. Vi går sedan in i klosterkyrkan, byggd 1261 och den största i landet, för att avsluta vår promenad. Tyvärr finns det inte tillräckligt med tid för att gå in i Salisbury Cathedral på den här turen. Innan vi anländer till Stonehenge berättar vår guide om de många myter, legender och fakta som omger denna förhistoriska struktur. Stonehenge har beskrivits som ett av de största mysterierna i den förhistoriska världen. Var det ett tempel, en klocka, en begravningsplats eller något annat? Vid ankomsten har du tid för ett besök och en guidad tur runt de världsberömda stenarna, eller tid att titta i presentbutiken. Efter 90 minuter vid Stonehenge avgår ni till Royal Windsor, där ni beräknas vara framme i tid för en sen lunch. Ni får sedan lite tid att utforska staden och slottet. Windsor Castle är det största kontinuerligt ockuperade slottet i världen och din guide kommer att berätta om dess historia från William erövraren till den nuvarande kungen (Windsor Castle är stängt på tisdagar och onsdagar). Bussen avgår från Windsor kl. 16.00 och passagerarna släpps av vid de större hotellen på Heathrow från kl. 16.45. När du bokar, vänligen ange ditt hotell och terminalen, om tillämpligt. Avlämning sker även vid terminalerna 1-5. Därefter kör vi in till London, som ligger mindre än en timme från Heathrow. Guiden sköter avlämningarna vid hotellen, där ytterligare fordon eller taxibilar kan användas (ingår i priset) för att säkerställa att avlämningarna vid hotellen sker så snabbt som möjligt. Avlämningsalternativ inkluderar 250 Londonhotell och utvalda tågstationer i London. Hur mycket bagage kan jag ta med mig? Varje person får ta med sig högst 2 handbagage (75x51x28 cm - 23 kg per styck) och 1 handbagage (55x40x20 cm - 10 kg per styck). Bagagegränserna beräknas utifrån det utrymme som finns tillgängligt i det fordon som du ska resa med. Om du tar med extra bagage kommer det inte att få plats i fordonet. I så fall måste du själv ordna med separat transport av ditt bagage till kryssningsfartyget. Om du vill ta med dig hjälpmedel (rullstolar eller rullatorer) MÅSTE du kontakta oss i förväg för att meddela oss. Vi kommer att kräva fullständiga mått och vikt. Dessa föremål måste kunna vikas ihop och förvaras i bagageluckan och räknas som 1 föremål i ditt lastrumsbagage. Om det bagage du vill ta med dig på kryssningen överskrider dessa gränser, vänligen överväg vårt privata taxialternativ istället där du kan välja ett privat fordon för att tillgodose dina personliga bagagekrav.

Portsmouth: Hovercraft-flyg till Isle of Wight

Portsmouth: Hovercraft-flyg till Isle of Wight

Gå ombord på din svävare för en adrenalinfylld dag på Isle of Wight. När svävaren når ön kommer du att landa i ett utmärkt läge vid havet längs Rydes vackra och inbjudande stränder. Hoppa av och njut av vad Ryde och Isle of Wight har att erbjuda, inklusive stränder, boutiquer, barer och restauranger och reseförbindelser till andra ställen på ön. Efter en dag av kul på ön, njut av en återresa samma dag tillbaka till Southsea-terminalen. Resan över Solent är cirka 10 minuter. Så luta dig tillbaka, slappna av och njut av ditt flyg med världens enda kommersiella passagerarsvävare.

HMS Victory: Dagskort

HMS Victory: Dagskort

Besök HMS Victory, Royal Navys mest kända slagskepp. Mest känd för sin roll i slaget vid Trafalgar, Victory är nu flaggskeppet för den första sjöherren och ett levande museum för den georgiska flottan. Nytt för 2021, HMS Victory Under Hull Walkway. Besökare kan gå ner i basen av torrdockan och se skeppet underifrån. Skeppet står som ett minnesmärke över viceamiral Lord Horatio Nelson, Storbritanniens största sjöhjälte, och hans seger i slaget vid Trafalgar 1805. Klättra ombord på HMS Victory och gå tillbaka i tiden till den georgiska perioden. Se stugan där slaget vid Trafalgar planerades. Gå på de en gång fullsatta däcken där över 800 män bodde, arbetade och slogs. Du kan till och med stå på platsen där Nelson dog. HMS Victory pågår för närvarande ett bevarandearbete men är fortfarande öppet, och besökare kan uppleva Victory Live! för att få veta mer om detta bevarandeprojekt.

Portsmouth: D-dagshistorien inträdesbiljett

Portsmouth: D-dagshistorien inträdesbiljett

Njut av ett besök i Portsmouths fascinerande D-Day Story och lär dig mer om den avgörande händelsen som förändrade andra världskrigets gång. Utforska museet som ägnar sig åt att berätta historien om den 6 juni 1944 med hjälp av utställningar, interaktiva element och video från de som var där. Det är uppdelat i tre olika delar, The D-Day Story inkluderar tillträde ombord på LCT 7074, den sista överlevande landstigningsbåten som transporterade tio stridsvagnar till Normandie på D-dagen. Ombord kan du se Sherman- och Churchill-stridsvagnarna som ger en bild av hur en LCT full med fordon skulle se ut. Lär dig historien om D-dagen berättad genom personliga berättelser och ikoniska föremål från museets samling. Upptäck mer om "Planen" - hur de ansvariga fattade de avgörande besluten om när och var man skulle korsa kanalen och vilken hemlighet och vilket bedrägeri som krävdes. Museet är också hemvist för Overlord Embroidery, som berättar historien om D-Day och slaget om Normandie i 34 extraordinära handsydda paneler. Filmklipp med veteraner som berättar om sina upplevelser ger besökarna ytterligare en inblick i vad som hände.

Portsmouth: Spinnaker Tower High Tea i molnen

Portsmouth: Spinnaker Tower High Tea i molnen

Njut av en traditionell afternoon tea med smörgåsar, fruktscones och andra godsaker, som serveras med te eller kaffe. Blicka ut över havet och njut av den vackra utsikten över Portsmouth genom fönstren medan du äter. Utforska Spinnaker Tower på egen tid, med en allmän inträdesbiljett inkluderad. Njut av ett traditionellt eftermiddagste med ett urval av läckra smörgåsar att välja mellan. Prova också ett urval av söta godsaker och fruktscones med klotgrädde och sylt. Detta serveras med ett urval av te eller kaffe. Medan du äter kan du beundra den fantastiska utsikten över Portsmouth från tornet. Efteråt kan du utforska tornet på egen hand, eftersom en allmän inträdesbiljett också ingår. Gå ut på utsiktsplattformen för en panoramautsikt, gå på glasgolvet och titta på den korta introduktionsfilmen, Sail of the Solent, för att lära dig några intressanta fakta om tornet.

Mary Rose: Dagens inträdesbiljett

Mary Rose: Dagens inträdesbiljett

Besök det nya toppmoderna museet som är byggt runt kung Henrik VIII:s flaggskepp som sjönk under en strid utanför Portsmouth 1545. Skeppet lyftes upp från havsbotten 1982 och det prisbelönta museet byggdes 2013. Gå igenom en rad interaktiva utställningar där 9 000 Tudor-artefakter som också räddats från havsbottnen har återförenats från fartyget. Se hur dessa artefakter berättar historien om livet ombord för besättningen och officerarna under Tudortiden. Mary Rose är det enda krigsfartyg från 1500-talet som visas upp någonstans i världen och rymmer den största och mest unika samlingen av föremål från Tudortiden. Nytt för sommaren 2021: Upplev "1545 - När deras värld gick under", en helt ny uppslukande upplevelse som tar dig tillbaka till den 19 juli 1545. Återupplev de sista ögonblicken ombord på Mary Rose när den sjunker under slaget om Solent. Ta ett steg tillbaka i tiden och lyssna till kung Henrik VIII och besättningen vid Storbritanniens mest kända skeppsbrott. Upplev den uppslukande Tudor-krigsfartygssänkningen.

Från London: Dagstur till Windsor Castle, Bath & Stonehenge

Från London: Dagstur till Windsor Castle, Bath & Stonehenge

Besök Windsor Castle, Stonehenge och Bath på den här dagsutflykten i en luftkonditionerad buss från London. Utforska den engelska monarkins residens i Windsor Caste och försök själv att avslöja hemligheterna bakom Stonehenge. Beundra Bath Abbey och Pulteney Bridge i staden Bath. Första anhalten på denna heldagsrundtur är den historiska staden Windsor där du besöker drottningens helgresidens, Windsor Castle. Slottet har anor från den normandiska perioden och har ett utmärkande och centralt placerat runt torn, The Round Tower. Det ligger ovanpå en skogbevuxen kulle vid sidan av Themsen, mitt bland vackra anlagda trädgårdar. Njut av en fascinerande inblick i slottets kungliga representationsvåningar och se de ovärderliga konstverk av Rembrandt och Leonardo da Vinci som hänger där. Ett besök i St Georges Chapel ingår också i din rundtur. Kapellet är kung Henrik VIII:s och andra monarkers sista viloplats. Innan du lämnar Windsor ser du Queen Mary's Dolls' House, en miniatyrbostad komplett med el, rinnande vatten, hissar och även vinflaskor. Nästa stopp på rundturen är det ikoniska och antika monumentet Stonehenge. Första glimten av de monolitiska stenarna som reser sig mot horisonten på Salisbury Plain är en syn man aldrig glömmer. Det har genom tiderna funnits många teorier om denna mystiska 5 000 år gamla skapelse. Du kanske kan hitta en helt egen teori sedan du utforskat platsen.  Staden Bath är belägen på floden Avons sluttande stränder. Den var den första staden i England som utsågs till ett världsarv av Unesco.  Besök 1400-talskyrkan Bath Abbey och även Pulteney Bridge, vars design inspirerats av bron Ponte Vecchio i Florens. Du ser här fantastiska exempel på georgiansk arkitektur och har tillräckligt med fri tid för att utforska Bath på egen hand. Efter en minnesvärd heldagsutflykt färdas du tillbaka till London dit du anländer ungefär kl. 20.00.

Från Brighton: Isle of Wight heldagsutflykt via Portsmouth

Från Brighton: Isle of Wight heldagsutflykt via Portsmouth

Vi träffas i centrala Brighton och reser med en modern buss till den närliggande staden Portsmouth. Lär dig mer om Storbritanniens marinhistoria innan du reser till Isle of Wight med Wightlink-färjan. Få ett fantastiskt foto av Portsmouths Spinnaker Tower och dess historiska varv när du åker. Ankomst till Fishbourne, Isle of Wight vid middagstid. Ta en naturskön 20-30 minuters bilresa till den charmiga byn Godshill. Vid ankomsten kan du upptäcka dess medeltida kyrka och se dess 500 år gamla stugor med halmtak, teaffärer och modellbyn. Utforska byn tillsammans med din guide och lär dig mer om den lokala historien. Fortsätt till Alum Bay, känd för sina flerfärgade sandklippor och "the Needles". Välj mellan en tur i stolliften (valfri extra kostnad) eller en promenad nerför trapporna till den pittoreska stranden. Massor av aktiviteter för barn och familjer också! Njut av utsikten på denna natursköna plats med många fantastiska fotomöjligheter. Efter lite tid här reser du tillbaka från Fishbourne för en färja klockan 18.20 tillbaka till fastlandet, följt av en avlämning i Brighton.

Portsmouth: Portsmouth i det förflutna Vandringstur

Portsmouth: Portsmouth i det förflutna Vandringstur

Njut av en lugn promenad runt Old Portsmouth och se dess sevärdheter och dolda skatter. Vi fokuserar på de underfundiga berättelser som du kanske missar när du promenerar runt i detta vackra område. Turen sträcker sig från romarna vid Portus Adurni (Portchester Castle idag) via utvecklingen av Old Portsmouth i slutet av 1100-talet till de moderna hangarfartygen på varvet. Turen koncentrerar sig på berättelser om dess invånare och hur Portsmouth hjälpte till att forma världen genom sin marina historia. Vandringen stöds av historiska bilder, kartor etc. För barn finns en aktivitetsbok/pennor med innehåll som är anpassat för åldern. Alla insamlade medel / gratifikationer delas med Cancer Research UK. Förra året samlades över 1200 £ in hittills för denna otroliga välgörenhetsorganisation som hjälper till att slå dessa hemska sjukdomar. Turen är tillgänglig för rullstolar / skotrar och är hundvänlig.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Portsmouth

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Portsmouth?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Portsmouth:

Sevärdheterna i Portsmouth du inte bör missa

De mest populära sevärdheterna i Portsmouth

Att göra i Portsmouth

Städer i England

Portsmouth: Fler aktiviteter och sevärdheter

Portsmouth: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Portsmouth

Samlat omdöme

4.8
(1 402 recensioner)