Våra mest rekommenderade saker att göra i Portsmouth

Portsmouth: Historic Dockyard Ultimate Explorer Ticket

1. Portsmouth: Historic Dockyard Ultimate Explorer Ticket

Välj mellan biljetter för en person eller en familj till Portsmouth Historic Dockyard. Besök sevärdheter som HMS Victory, HMS Warrior, The National Museum of the Royal Navy, HMS M.33, Mary Rose Museum, Explosion Museum of Naval Firepower och Royal Navy Submarine Museum. Bege dig över utställningarna på Historic Dockyard i Portsmouth och utforska dem i vilken ordning du vill och när du vill inom ett år. Välj mellan en familjebiljett eller en individuell biljett. Inför 2023 kan du uppleva Dive the Mary Rose i 4D och lära dig mer om den historiska dykexpeditionen. Kliv in i det förflutna när du utforskar historiska fartyg, inklusive Lord Nelsons världsberömda flaggskepp HMS Victory, drottning Victorias HMS Warrior och första världskrigets HMS M.33. Beundra Henrik VIII:s Tudor-krigsfartyg Mary Rose och ta den kostnadsfria vattenbussen till Gosport för att besöka kalla krigets ubåt HMS Alliance. Njut av en hamnkryssning i Portsmouths hamn och titta på den moderna kungliga flottans fartyg för att få en komplett bild av Storbritanniens marinhistoria.

Portsmouth: Spinnaker Tower Biljett

2. Portsmouth: Spinnaker Tower Biljett

Upplev sydkustens mest spektakulära utsikt. Spinnaker Tower är 170 meter högt och erbjuder hisnande 23 mils vyer över Portsmouth Harbour, staden, Solent, South Downs och Isle of Wight. Det ikoniska landmärket ståtar med en höghastighetslift och tre skyhöga utsiktsdäck. Bege dig över det spännande glaset "Sky Walk" på 100 meter över havet; upptäck historier bakom de omgivande platserna med informativa pekskärmar; prova svindelframkallande virtuell verklighet, andas in utsikten från det fria "Sky Garden"; koppla av i The Clouds med en kaffe, ett glas bubbel eller en dekadent High Tea; och njut av läckra måltider tillagade med lokala råvaror i Waterfront Cafe.

Southampton hamn: London via Salisbury, Stonehenge & Windsor

3. Southampton hamn: London via Salisbury, Stonehenge & Windsor

Efter en resa genom den fantastiska landsbygden och byarna i Wiltshire gör vi ett kort fotostopp i den charmiga staden Salisbury. Vi går genom den medeltida St Ann's Gate och katedralen, där vi ser en imponerande samling historiska byggnader, och tar oss sedan tid att beundra det imponerande tornet och spiran - med sina 404 fot den högsta i landet - som byggdes på kort tid mellan 1220 och 1258. Vi går sedan in i klostergången, som byggdes 1261 och är den största i landet, för att avsluta vår promenad. Innan vi anländer till Stonehenge kommer guiden att berätta om de många myter, legender och fakta som omger denna förhistoriska struktur. Stonehenge har beskrivits som ett av de största mysterierna i den förhistoriska världen. Var det ett tempel, en klocka, en begravningsplats eller något helt annat? Vid ankomsten har du tid för ett besök och en audioguidad tur runt de världsberömda stenarna (entréavgift ingår ej), eller tid att titta i presentbutiken. Efter 90 minuter vid Stonehenge avreser ni till Royal Windsor, där ni beräknas anlända i tid för en sen lunch. Därefter har du lite tid att utforska staden och slottet. Windsor Castle är det största kontinuerligt bebodda slottet i världen och din guide kommer att berätta om dess historia från William the Conqueror till den nuvarande drottningen (entré ingår ej, stängt på tisdagar och onsdagar). Om du väljer att inte gå in i Windsor Castle kan du ta en promenad genom gamla stan och Eton. Bussen avgår från Windsor kl. 16.00 och passagerarna släpps av vid de större hotellen på Heathrow från kl. 16.45. Vid bokning, vänligen ange ditt hotell och terminalen, om tillämpligt. Avlämning sker också vid terminalerna 1-5. Därefter kör du in till London, som ligger mindre än en timme från Heathrow. Guiden tar hand om avlämningen vid hotellen, där ytterligare fordon eller taxibilar kan användas (ingår i priset) för att säkerställa att avlämningen vid hotellen sker så snabbt som möjligt. Avlämningsalternativ inkluderar 250 hotell i London och utvalda tågstationer på Londons huvudlinjer.

Portsmouth: Hovercraft-flyg till Isle of Wight

4. Portsmouth: Hovercraft-flyg till Isle of Wight

Gå ombord på din svävare för en adrenalinfylld dag på Isle of Wight. När svävaren når ön kommer du att landa i ett utmärkt läge vid havet längs Rydes vackra och inbjudande stränder. Hoppa av och njut av vad Ryde och Isle of Wight har att erbjuda, inklusive stränder, boutiquer, barer och restauranger och reseförbindelser till andra ställen på ön. Efter en dag av kul på ön, njut av en återresa samma dag tillbaka till Southsea-terminalen. Resan över Solent är cirka 10 minuter. Så luta dig tillbaka, slappna av och njut av ditt flyg med världens enda kommersiella passagerarsvävare.

HMS Victory: Dagskort

5. HMS Victory: Dagskort

Besök HMS Victory, Royal Navys mest kända slagskepp. Mest känd för sin roll i slaget vid Trafalgar, Victory är nu flaggskeppet för den första sjöherren och ett levande museum för den georgiska flottan. Nytt för 2021, HMS Victory Under Hull Walkway. Besökare kan gå ner i basen av torrdockan och se skeppet underifrån. Skeppet står som ett minnesmärke över viceamiral Lord Horatio Nelson, Storbritanniens största sjöhjälte, och hans seger i slaget vid Trafalgar 1805. Klättra ombord på HMS Victory och gå tillbaka i tiden till den georgiska perioden. Se stugan där slaget vid Trafalgar planerades. Gå på de en gång fullsatta däcken där över 800 män bodde, arbetade och slogs. Du kan till och med stå på platsen där Nelson dog. HMS Victory pågår för närvarande ett bevarandearbete men är fortfarande öppet, och besökare kan uppleva Victory Live! för att få veta mer om detta bevarandeprojekt.

Mary Rose: Dagens inträdesbiljett

6. Mary Rose: Dagens inträdesbiljett

Besök det nya toppmoderna museet som är byggt runt kung Henrik VIII:s flaggskepp som sjönk under en strid utanför Portsmouth 1545. Skeppet lyftes upp från havsbotten 1982 och det prisbelönta museet byggdes 2013. Gå igenom en rad interaktiva utställningar där 9 000 Tudor-artefakter som också räddats från havsbottnen har återförenats från fartyget. Se hur dessa artefakter berättar historien om livet ombord för besättningen och officerarna under Tudortiden. Mary Rose är det enda krigsfartyg från 1500-talet som visas upp någonstans i världen och rymmer den största och mest unika samlingen av föremål från Tudortiden. Nytt för sommaren 2021: Upplev "1545 - När deras värld gick under", en helt ny uppslukande upplevelse som tar dig tillbaka till den 19 juli 1545. Återupplev de sista ögonblicken ombord på Mary Rose när den sjunker under slaget om Solent. Ta ett steg tillbaka i tiden och lyssna till kung Henrik VIII och besättningen vid Storbritanniens mest kända skeppsbrott. Upplev den uppslukande Tudor-krigsfartygssänkningen.

Portsmouth: D-dagshistorien inträdesbiljett

7. Portsmouth: D-dagshistorien inträdesbiljett

Njut av ett besök i Portsmouths fascinerande D-Day Story och lär dig mer om den avgörande händelsen som förändrade andra världskrigets gång. Utforska museet som ägnar sig åt att berätta historien om den 6 juni 1944 med hjälp av utställningar, interaktiva element och video från de som var där. Det är uppdelat i tre olika delar, The D-Day Story inkluderar tillträde ombord på LCT 7074, den sista överlevande landstigningsbåten som transporterade tio stridsvagnar till Normandie på D-dagen. Ombord kan du se Sherman- och Churchill-stridsvagnarna som ger en bild av hur en LCT full med fordon skulle se ut. Lär dig historien om D-dagen berättad genom personliga berättelser och ikoniska föremål från museets samling. Upptäck mer om "Planen" - hur de ansvariga fattade de avgörande besluten om när och var man skulle korsa kanalen och vilken hemlighet och vilket bedrägeri som krävdes. Museet är också hemvist för Overlord Embroidery, som berättar historien om D-Day och slaget om Normandie i 34 extraordinära handsydda paneler. Filmklipp med veteraner som berättar om sina upplevelser ger besökarna ytterligare en inblick i vad som hände.

Från Brighton: Isle of Wight heldagsutflykt via Portsmouth

8. Från Brighton: Isle of Wight heldagsutflykt via Portsmouth

Vi träffas i centrala Brighton och reser med en modern buss till den närliggande staden Portsmouth. Lär dig mer om Storbritanniens marinhistoria innan du reser till Isle of Wight med Wightlink-färjan. Få ett fantastiskt foto av Portsmouths Spinnaker Tower och dess historiska varv när du åker. Ankomst till Fishbourne, Isle of Wight vid middagstid. Ta en naturskön 20-30 minuters bilresa till den charmiga byn Godshill. Vid ankomsten kan du upptäcka dess medeltida kyrka och se dess 500 år gamla stugor med halmtak, teaffärer och modellbyn. Utforska byn tillsammans med din guide och lär dig mer om den lokala historien. Fortsätt till Alum Bay, känd för sina flerfärgade sandklippor och "the Needles". Välj mellan en tur i stolliften (valfri extra kostnad) eller en promenad nerför trapporna till den pittoreska stranden. Massor av aktiviteter för barn och familjer också! Njut av utsikten på denna natursköna plats med många fantastiska fotomöjligheter. Efter lite tid här reser du tillbaka från Fishbourne för en färja klockan 18.20 tillbaka till fastlandet, följt av en avlämning i Brighton.

Portsmouth: Spinnaker Tower High Tea i molnen

9. Portsmouth: Spinnaker Tower High Tea i molnen

Njut av en traditionell afternoon tea med smörgåsar, fruktscones och andra godsaker, som serveras med te eller kaffe. Blicka ut över havet och njut av den vackra utsikten över Portsmouth genom fönstren medan du äter. Utforska Spinnaker Tower på egen tid, med en allmän inträdesbiljett inkluderad. Njut av ett traditionellt eftermiddagste med ett urval av läckra smörgåsar att välja mellan. Prova också ett urval av söta godsaker och fruktscones med klotgrädde och sylt. Detta serveras med ett urval av te eller kaffe. Medan du äter kan du beundra den fantastiska utsikten över Portsmouth från tornet. Efteråt kan du utforska tornet på egen hand, eftersom en allmän inträdesbiljett också ingår. Gå ut på utsiktsplattformen för en panoramautsikt, gå på glasgolvet och titta på den korta introduktionsfilmen, Sail of the Solent, för att lära dig några intressanta fakta om tornet.

Från Portsmouth: Dagstur till Isle of Wight med buss och färja

10. Från Portsmouth: Dagstur till Isle of Wight med buss och färja

Vi träffas i centrala Portsmouth och reser med en modern buss till Isle of Wight via Wightlink-färjan. Få ett fantastiskt foto av Portsmouths Spinnaker Tower och dess historiska hamnområde när du åker. Ankomst till Fishbourne, Isle of Wight vid middagstid. Ta en naturskön 20-30 minuters bilresa till den charmiga byn Godshill. Vid ankomsten kan du upptäcka dess medeltida kyrka och se dess 500 år gamla stugor med halmtak, teaffärer och modellbyn. Utforska byn tillsammans med din guide och lär dig mer om den lokala historien. Fortsätt till Alum Bay, som är känd för sina mångfärgade sandklippor och "the Needles". Välj mellan en tur i stolliften (valfri extra kostnad) eller en promenad nerför trapporna till den pittoreska stranden. Massor av aktiviteter för barnen också! Njut av den fantastiska utsikten på denna natursköna plats med många fantastiska fotomöjligheter. Efter lite tid här reser du tillbaka till Fishbourne för en färja kl. 18.20 tillbaka till fastlandet och återvänder till Portsmouth strax efter kl. 19.00.

Lägg till datum

Saker att göra i
Portsmouth

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Portsmouth

Alla aktiviteter

19 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Portsmouth

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Portsmouth

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Portsmouth?

Vilka är de bästa turerna att göra i Portsmouth med barn?

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Portsmouth?

Portsmouth: Fler aktiviteter och sevärdheter

Portsmouth: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.