Saker att göra i
Portree

Våra mest rekommenderade saker att göra i Portree

Inverness: Dagsutflykt till Isle of Skye och Eilean Donan Castle

Inverness: Dagsutflykt till Isle of Skye och Eilean Donan Castle

Ta in några av de mest dramatiska och fantastiska landskapen i Skottland på en miljöcertifierad tur från Inverness. Upptäck Isle of Skye, inklusive dess huvudstad Portree, Lealt Falls och Old Man of Storr. Beundra utsikten över Loch Ness från Invermoriston, Loch Carron och Eilean Donan Castle. Möt din guide på Railway Terrace och gå ombord på en luftkonditionerad buss. Kör söderut ut ur staden och följ Loch Ness stränder till Invermoriston, där du stannar för en kort paus. Ta en kaffe, ta natursköna bilder och försök att få syn på Nessie, Loch Ness-monstret. Fortsätt sedan till Eilean Donan Castle, ett av Skottlands mest fotograferade slott, som ligger på sin egen ö vid Loch Duich. Du får tid att besöka slottet och lära dig mer om dess historia eller bara beundra slottets pittoreska exteriör och dess natursköna omgivningar. Därefter reser du till Isle of Skye. Stanna till i Portree, en liten färgstark stad som kantas av klippor och böljande kullar och som fungerar som huvudstad på ön. Utforska denna charmiga stad, njut av lite tid för att köpa lunch och ta in utsikten över båtarna i hamnen. Gå till Old Man of Storr, en ikonisk klippformation. Ta sedan en promenad vid Lealt Falls för att beundra det vackra vattenfallet och ravinen. Slutligen åker du tillbaka till Inverness via panoramautsikten från Strome Viewpoint över Loch Carron.

Från Edinburgh: 3-dagars tur till Isle of Skye och högländerna

Från Edinburgh: 3-dagars tur till Isle of Skye och högländerna

Ge dig ut på en 3-dagars guidad tur i de skotska högländerna och besök höjdpunkter, inklusive Loch Ness och Isle of Skye. Lär dig historien om denna frodiga region från din guide och tillbringa två nätter i Inverness. Dag 1: Från Edinburgh tar vi vår första korta biltur norrut och stannar till vid de mystiska Kelpies. Skottlands största utomhuskonstverk som föreställer mytiska varelser från Skottlands folklore som din chaufför kommer att berätta allt om. Vi fortsätter sedan vår resa och passerar Stirling Castle. Låt dig inspireras av berättelser från din guide om William Wallace och Robert the Bruce. Fortsätt norrut, in i Loch Lomond och Trossachs nationalpark, beundra landskapet medan din guide förklarar den anmärkningsvärda stamklanhistorien i Highlands. Upptäck vackra Glencoe, den mest berömda dalen i Skottland, och hör om dess tragiska historia. Beundra den spektakulära Glenfinnan Viaduct och åk sedan norrut och anlända till södra stranden av Loch Ness för att få bilder av det ökända monstret Nessie! Stanna för att ta bilder av Urquhart Castle innan du anländer till Inverness, huvudstaden i Highlands, där du bor i 2 nätter och väljer mellan ett lokalt pensionat, vandrarhem eller hotell. Dag 2: Efter frukost lämnar du Inverness och kör över Kessock Bridge till Black Isle där du kan beundra det spektakulära landskapet vid Achnasheen och Loch Carron. När du anländer till Isle of Skye åker du norrut för att utforska öns höjdpunkter, inklusive Cuillin Mountains, Trotternish Peninsula, Portree, Old Man Storr, Kilt Rock och den berömda Quiraing. Sent på eftermiddagen stannar vi för att fotografera det vackraste slottet i Skottland, "Eilean Donan Castle". Slottet har varit bakgrund till många berömda filmer, t.ex. "Highlander" och "Made of Honor", och är ett annat ikoniskt landmärke som måste ses! En naturskön bilresa genom fantastiska Glen Shiel följer och återvänder till Inverness för att stanna din sista natt. Kvällen är fri för dig att göra som du vill. Dag 3: Besök Culloden Battlefield, platsen för det sista jakobitupproret, sedan "Clava Cairns", otroliga 4 000 år gamla stående stenar från bronsåldern. På väg söderut stannar du till vid Highland Folk Museum. Här får du uppleva livet på höglandet på 1600-talet. Se byggnaderna, kläderna och vapnen och hur människor levde för 300 år sedan. Kör sedan genom den dramatiska nationalparken Cairngorm. Du får chansen att uppleva en provsmakning av skotsk whisky innan du besöker den historiska byn Pitlochry. Resan tillbaka till Edinburgh tar dig över de berömda Forth Bridges. Den förväntade ankomsttiden tillbaka till Edinburgh är cirka 18:30.

Från Inverness: Heldagsutflykt till Isle of Skye

Från Inverness: Heldagsutflykt till Isle of Skye

Åk från Inverness och res via Loch Ness till Isle of Skye. Loch Ness är den största Lochen vad det gäller volym på de brittiska öarna, och en av de djupaste också. Loch Ness må vara känt världen över för sitt svårfångade monster men här hittar du även Skottlands mest ikoniska slott: Urquhart Castle. Besök Fairy Pools. Vandra spåret som tar dig till poolerna och njut av en simtur. Stanna sedan vid Talisker Single Malt Scotch Distillery i Carbost. Du kommer att få möjlighet att gå in i besökscentret (ej rundtur) och vid tillgänglighet få provsmaka en av de fina whiskyn som produceras här. Fortsätt resan till Isle of Skye och besök den lilla byn Portree för en paus på eftermiddagen. Portree är en liten hamnstad och huvudstad på Skye Innan du reser tillbaka till Inverness kan du se det mäktiga Eilean Donan Castle, som ligger på en egen ö och är ett av Skottlands mest fotograferade slott. Påbörja sedan resan tillbaka till Inverness, där ditt Isle of Skye-äventyr avslutas.

Från Inverness: Dagsutflykt till Isle of Skye och Fairy Pools

Från Inverness: Dagsutflykt till Isle of Skye och Fairy Pools

Upptäck det bästa av Isle of Skye på en dagsutflykt från Inverness. Res i ett bekvämt, luftkonditionerat fordon och njut av utsikten över den pittoreska landsbygden när du reser för att se Fairy Pools i Glenn Brittle, Eilean Donan Castle och mycket mer. Korsa den berömda Skye Bridge till den lilla byn Kyleakin, där du hoppar av bussen för att sträcka på benen och ta några fantastiska fotografier. Res förbi det fantastiska landskapet i Cuillin Hills och lär dig om det mystiska vattnet under Sligachan Bridge. Din chaufför-guide kommer att upplysa dig om historien och legenderna på Isle of Skye. Stanna till i Portree på östra delen av ön för lunch innan ni gör ett 90 minuter långt stopp vid de fantastiska Fairy Pools. Resan avslutas med ett fotostopp vid Eilean Donan Castle och en bilresa längs Loch Ness stränder på väg tillbaka till Inverness.

Portree: Isle of Skyes bästa heldagstur

Portree: Isle of Skyes bästa heldagstur

Upptäck magin på Isle of Skye på den här dagsutflykten från Portree. Res ombord på en luftkonditionerad buss på detta sightseeingäventyr. Försök att se vilda djur vid Neist Point eller titta på de fantastiska klippformationerna i Quiraing och stenpelaren Old Man of Storr, Bli upphämtad på en centralt belägen mötesplats i Portree och hoppa ombord på den rymliga bussen. Slappna av på vägen till Fairy Pools i skuggan av Cuillin Mountains där älvorna tros bada. Välj att ta ett dopp i floden Brittle, som har kristallklara gröna pooler. Beundra de naturliga valven och vattenfallen på denna pittoreska plats innan du beger dig till Talisker-destilleriet i Carbost, ett av de tre whiskydestillerierna på Isle of Skye. Få ledig tid att köpa en single malt Scotch, med en mycket distinkt torvaktig-rökig smak. Du kan välja att åka till Neist Point eller Dunvegan Castle. Leta efter valar, delfiner och hajar vid Neist Point eller ta bilder av det medeltida slottet på kullen. Stanna vid den magnifika Fairy Glen, den viktigaste mötesplatsen för älvorna på Skye. Vandra mellan oräkneliga koniska högar, som i högländerna kallas Fairy Knowes och lägg öronen mot gräset för att lyssna på de älvor som arbetar där inne. Böj dig ner för att leta efter alver i dalens miniatyrskogar. Följ den snirkliga stigen till toppen av älvslottet eller gå genom faunens labyrint. Fortsätt upp till Trotternish-åsen och beundra utsikten över Quiraing, ett landskap av klippformationer och fantastiska kustvyer. Fortsätt till den 60 meter höga stenpelaren som kallas The Old Man of Storr och som har varit med i många filmer, inklusive Ridley Scotts "Prometheus".

Från Edinburgh: 3-dagars Isle of Skye, högländerna och Loch Ness

Från Edinburgh: 3-dagars Isle of Skye, högländerna och Loch Ness

Ge dig ut på en 3-dagars guidad resa till de skotska högländerna från Edinburgh. Se Glencoe-dalen och slottet Eilean Donan. Beundra de böljande betesmarkerna på Isle of Skye och besök sjön Loch Ness. Dag 1 Från Edinburgh åker du västerut där ditt första stopp blir i den pittoreska byn Luss, vid Loch Lomonds "Bonny, Bonny" stränder. På vägen norrut via Tyndrum passerar ni den stämningsfulla Rannoch Moor innan ni får tid att vandra och beundra den dramatiska Glencoe-dalen, där MacDonald-klanen massakrerades 1692. Efter lunch i Fort William-området gör ni ett fotostopp vid Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, för att sedan beundra Glen Garry och den fantastiska bergskedjan Five Sisters of Kintail. Den första dagen avslutas i den charmiga byn Portree på Isle of Skye. Dag 2 Efter frukost lämnar ni Portree för en heldagstur - bland alternativen finns Dunvegan Castle, en tur till Uig och ett besök vid Flora MacDonalds grav och de unika Black Houses, gamla bostäder för de skotska högländarna. Andra alternativ är att titta på Duntulum Castle, njuta av den hisnande utsikten över Kilt Rock eller kanske en uppfriskande promenad vid Lealt Falls. Dagen avslutas med möjligheten att beundra Old Man of Storr innan vi återvänder till Portree. Dag 3 Ni börjar resans sista dag med att besöka det mycket uppskattade Eilean Donan Castle, som ligger bakom filmen "Highlander" (interiören är stängd på vintern), och fortsätter sedan till den vackra byn Fort Augustus vid Loch Ness där ni äter lunch och njuter av utsikten över sjön. Resan fortsätter söderut över Laggan och Grampianbergen med ett sista stopp för förfriskningar i den viktorianska semesterorten Pitlochry, innan vi återvänder till Edinburgh, där resan avslutas.

Inverness: Dagsutflykt till Isle of Skye och Eilean Donan Castle

Inverness: Dagsutflykt till Isle of Skye och Eilean Donan Castle

Lämna "Highlands huvudstad" bakom dig och upplev ett heldagsäventyr till den magiska Isle of Skye. Du kommer att få köra längs den världsberömda Loch Ness, hem för det svårfångade monstret, och vidare genom bergen mot västkusten. Majestätiska berg ger vika för vidsträckta havsvikar, som en gång i tiden användes av vikingar som tillfartsväg. Vi stannar till vid det romantiska slottet Eilean Donan Castle där du får tid att utforska slottet. Efter att ha korsat Skye Bridge får du lära dig om öns myter och legender, liksom de sanna berättelserna om rivaliserande klaner och en förrymd prins. Njut av lunch i huvudstaden Portree och besök den färgglada hamnen. Utforska Isle of Skyes fantastiska kustlinje och förundras över Old Man of Storr, Quiraing och Kilt Rock. Ta in det sista av Skyes utomjordiska landskap när du kör genom högländerna tillbaka till Inverness.

Från Inverness: Isle of Skye och Eilean Donan Castle Tour

Från Inverness: Isle of Skye och Eilean Donan Castle Tour

Efter en tidig start lämnar du staden och reser längs Great Glen Fault Line mot Loch Ness. Här har du chansen att se monstret och beundra det vackra slottet Urquhart från långt håll. Ni fortsätter genom dramatiskt höglandslandskap till västkusten och Eilean Donan Castle*. Du kan gå in i "det mest fotograferade slottet i Skottland" eller bara njuta av den häpnadsväckande utsikten. Och nu är det dags för ögonblicket du har väntat på. För nu är det över havet och till Isle of Skye. Du färdas uppför öns östkust genom de fantastiska Red Cuillin Mountains till Sligachan, där du stannar för att ta en bild av det klara bergsvattnet. När ni kommer fram till staden Portree har ni tid över att äta en bit mat på någon av de många trevliga lokala restaurangerna. När du har mättat magen kan du utforska några av öns mest berömda landskap på Trotternish-halvön. The Old Man of Storr, Kilt Rock och Quiraing är alla oförglömligt vackra. Ni beger er till Kyleakin för en förfriskning och en chans att se den dramatiska ruinen Castle Moil eller Skye Bridge och Eilean Ban. Över bron går färden tillbaka till Inverness. Vägen tillbaka är en annan än på morgonen, så du får ännu fler möjligheter att njuta av landskapet i högländerna.

Inverness: 2-dagars tur till Isle of Skye, Fairy Pools & Castles

Inverness: 2-dagars tur till Isle of Skye, Fairy Pools & Castles

Upplev de skotska högländerna på en rundtur från Inverness. Besök Isle of Skye, Dunvegan Castle, The Fairy Pools och många fler höjdpunkter på en turné eskorterad av en förarguide. Avresa från Inverness och resa mot Isle of Skye. Stanna vid Achnasheen för en snabb paus. Gå till Loch Carron för ett snabbt fotostopp och ta sedan en kort paus på Kyle of Lochalsh. . Gå till Dunvegan Castle från 13-talet, som drivs av samma familj i över 800 år. Utforska slottet eller gå in i byn Dunvegan för att ta lite lunch och utforska byn. Sedan är det av till den imponerande och dramatiska Quiraing Mountain Range. Se ytterligare 3 av Skyes mest ikoniska landmärken, Kilt Rock, Lealt Falls och Old Man of Storr, och åk till Portree för en övernattning. Njut av frukost på morgonen och bege dig till en av de mest magiska platserna i Skottland, Fairy Pools. Stanna till vid Sligachan och Sconser och åk till Broadford för att äta lunch. Håll utkik efter vilda djur som uttrar, sälar och till och med späckhuggare. Besök Eilean Donan, som ligger på en egen ö längst upp i Loch Duich. Återvänd till Inverness via den natursköna staden Fort Augustus vid foten av Loch Ness. Njut av utsikten över den enorma sjön, där Nessie bor, innan du kommer tillbaka till mötesplatsen på kvällen.

Från Inverness: Landskapsresa till Isle of Skye med Fairy Pools

Från Inverness: Landskapsresa till Isle of Skye med Fairy Pools

Upplev den spektakulära Isle of Skye på en guidad dagsutflykt från Inverness. Kör längs Loch Ness och utforska ett ikoniskt skotskt landskap med vindsvepta dalar, klippformationer och kustklippor. Gör ett stopp vid Fairy Pools vid foten av Black Cuillin Mountains. Avresa från en central mötesplats i Inverness, där du kommer att träffa din guide och gå ombord på minibussen. Stanna först vid Eilean Donan Castle och ta massor av foton när du beundrar den majestätiska skönheten i denna ikoniska syn på dess underbara kustläge. Vid ankomst till Portree, ta dig till hamnens utsiktspunkt där du kan se de vackra pastellfärgade husen. Njut av ett kort stopp här, där du också kan köpa en lätt lunch. Därefter stannar du vid en utsiktsplats vid sjön och upptäcker den unika klippformationen Old Man of Storr. Se den 50 meter höga spetsen som sticker ut från Trotternish Ridge och är igenkännlig från blockbusterfilmer inklusive Ronin 47, Snow White & The Huntsman, Prometheus och The BFG. Fortsätt till Fairy Pools, en serie kristallklara vattenfall och pooler omgivna av den fantastiska bakgrunden av Cuillin Mountains. Slutligen, stanna för några bilder av Urquhart Castle och Loch Ness. Beundra slottet som ligger på en markant halvö som skjuter ut mot den mystiska Loch Ness, innan du åker tillbaka till Inverness.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Portree

Vilka är de bästa dagsturerna från Portree?

De bästa dagsturerna från Portree:

Se alla dagsturer från Portree på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Portree?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Portree?

Se alla erbjudanden och rabatter i Portree på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Portree

Att göra i Portree

Städer i Skottland

Portree: Fler aktiviteter och sevärdheter

Portree: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Portree

Samlat omdöme

4.8
(3 261 recensioner)

Rob var fantastisk!! Turnén han gav var en hel dag av berättelser och skönhet. Jag rekommenderar starkt honom och denna turné! För perfektion skulle jag begära mer tid på fairy Glen och de två sista fotooperationerna. Ta ut destilleriet och bryggeriet. Annars var det helt underbart!

Vi njöt verkligen av Owens körning och berättelser. Vi skulle inte kunna se platserna han tog oss till om vi åkte på egen hand. Högt rekommenderad!

Smartaste beslutet någonsin att överlåta körningen till proffsen och luta dig tillbaka och njuta av platserna. Stor turné. Stora reseguider.

Fantastisk turné vi har sett alla de bästa platserna som reseguiden var supertrevlig och gav den bästa turnén rekommenderar starkt

Vår förare Rob var mycket informativ och en utmärkt förare på de smala vägarna 👍 Hela dagens upplevelse var förstklassig!