Lägg till datum

Porto
Buss- och minivanturer

Buss- och minivanturer
124 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Porto Buss- och minivanturer

Porto: Båtutflykt under 6 broar på Dourofloden

1. Porto: Båtutflykt under 6 broar på Dourofloden

Gå ombord på en av de originalbåtar som användes för att transportera portvinstunnor från Douro-regionen till Gaia och Porto.Båtarna har utrustats med den mest moderna navigationsutrustningen för att transportera passagerare med maximal bekvämlighet. Njut av en resa som sträcker sig från Portos historiska stadskärna, ett av Unescos världsarv, uppströms till Freixo och sedan nedströms mot Douros mynning. Ta chansen att beundra det rika och hisnande landskapet medan du lär dig historia om de sex broarna som förenar Vila Nova de Gaia och Porto. Upptäck andra intressanta platser i de två städerna. 

Från Porto: Dourodalen med båttur, vinprovning och lunch

2. Från Porto: Dourodalen med båttur, vinprovning och lunch

Att besöka Douro är att kombinera en unik upplevelse mellan naturskönhet och kulturella och historiska rikedomar utan att någonsin glömma regionens gastronomi. Med oss får du möjlighet att besöka två distinkta och emblematiska platser i Douro. Lär dig mer om vinproduktionsprocessen och njut av provsmakningar av de bästa vinerna i regionen. Beundra hundraåriga vingårdar, terrasserade vingårdar och de produktionsmetoder som gör Douros viner unika i hela världen. Följ med oss på en båttur (1 timme) längs floden Douro, där du kan njuta av de fantastiska landskapen, vingårdarnas sluttningar och de berömda terrasserna. Stunder av avkoppling och kontemplation medan du seglar längs flodens lugna vatten kommer att förbli i ditt minne. Avsluta denna upplevelse med unika smaker som du sent kommer att glömma, njut av en lunch med traditionella smaker som serveras vid bordet. Skapa en unik möjlighet att utforska regionen, lära dig om dess historia, njuta av fantastiska landskap och smaka på läckra lokala rätter. Det kommer att bli en oförglömlig upplevelse.

Douro-dalen: Vinresa med lunch, provsmakningar och flodkryssning

3. Douro-dalen: Vinresa med lunch, provsmakningar och flodkryssning

Utforska Dourodalens fantastiska skönhet på en tur till 2 vingårdar. Gör ett snabbt stopp i staden Amarante och smaka på regionala viner på båda vingårdarna. Ät en utsökt lunch innan du seglar genom det frodiga landskapet i Dourodalen på en flodkryssning. Börja din resa i Porto och lär dig mer om regionens historia och vin medan du kör till Dourodalen. Ta en kaffepaus i den historiska staden Amarante och beundra kyrkan och klostret São Gonçalo, eller köp några av bakverken på något av de ikoniska konditorierna. Fortsätt till en vingård i Sabrosa. Njut av en guidad tur på en familjeägd vingård. Lär dig mer om och prova gårdens viner under en guidad provning. Njut av en lunch med röda och vita Douro-viner med utsikt över vingårdarna. Efter lunch kör du till Pinhão, med ett fotostopp vid utsiktspunkten São Cristovão. Ta in panoramautsikten över Dourodalen. Se var Pinhão-floden förenas med Douro-floden innan du ger dig ut på en kryssning vid Pinhão. På eftermiddagen får du en guidad tur på en berömd vingård (Quinta da Roeda - Croft/Taylor's group eller Quinta São Luiz - Kopke/Burmester group). Ta del av vingårdens historia och hemligheterna bakom vinframställningsprocessen. Smaka på deras fina viner innan du återvänder till Porto via en av världens mest natursköna vägar, N222.

Porto: Båttur på Duero under sex broar

4. Porto: Båttur på Duero under sex broar

Njut av en traditionell båttur under sex broar över floden Duero längd handelsleder där vin transporterades från dalen till vinkällarna. Gå ombord på båten och segla längs den gnistrande Dourofloden. Beundra de vackra landskapen och de rödtäckta byggnaderna i städerna Ribeira och Vila Nova de Gaia från vattnet. Låt den gammaldags charmen hos Rabelo Boat (gammalt vintransportfartyg) ta dig tillbaka i tiden. Lär känna de historiska broarna som förbinder Porto och Vila Nova de Gaia medan båten glider under dem. Lär dig mer om deras konstruktion och kuriosa, och när du kommer fram till den sista bron kan du se sandstränderna i det sjötäckta området Foz do Douro där floden mynnar ut i havet.

Porto: Entrébiljett till Torre dos Clerigos

5. Porto: Entrébiljett till Torre dos Clerigos

Upplev en av de mest ikoniska sevärdheterna i Porto i din egen takt, med en inträdesbiljett till kyrktornet Torre dos Clérigos. Torre dos Clérigos, som ligger i anslutning till den barocka Igreja dos Clérigos, kan ses från olika platser i staden och är en av stadens mest emblematiska symboler. Kyrkan byggdes för Clérigosbrödraskapet av Nicolau Nasoni, en italiensk arkitekt och målare som stod för ett stort antal verk i norra Portugal under 1700-talet. Byggandet av kyrkan påbörjades 1732 och avslutades omkring 1750. Den monumentala delade trappan framför kyrkan färdigställdes på 1750-talet. Huvudfasaden är mycket dekorerad med barockmotiv. Klättra upp i kyrkans klocktorn för att ta del av panoramautsikter över hela staden samt en nära titt på dess mest kända symbol. Gå därefter till utställningssalen för att beundra samlingarna Iramandade dos Clérigos-samlingen och Christus-samlingen, med föremål från 1700- och 1800-talet, som möbler, målningar och kläder.

Porto-kortet: Sevärdheter & transport, 1, 2, 3 eller 4 dagar

6. Porto-kortet: Sevärdheter & transport, 1, 2, 3 eller 4 dagar

Se Portos sevärdheter i din egen takt med ett Porto Card plus transport, giltigt i 1, 2, 3 eller 4 dagar. Ta del av upp till 150 rabatter och förmåner, t.ex. gratis inträde till 7 stadsmuseer, 20% rabatt på kryssningar på floden Douro och upp till 50% rabatt på portvinsprovningar. Porto Card är din nyckel till staden och erbjuder prisreduktioner på shower, temacenter, turistutflykter i Porto och norra Portugal, restauranger, vinbutiker och modebutiker. Följande är en kort lista över några av de förmåner du kan njuta av: - Gratis Metro Do Porto (alla linjer) - Gratis buss STCP (alla linjer) - Gratis tåg CP Porto (Urban till Paredes, Paramos, Lousado, Vila das Aves) - 50% av på Real Companhia Velha Port Wine Cellars - Casa Do Infante-Museu (gratis inträde)* - Casa-Museu Guerra Junqueiro (gratis inträde)* - Casa-Museu Marta Ortigão Sampaio (gratis inträde)* - Museu Romântico (gratis inträde)* - Museu Do Papel-Moeda (gratis inträde)** - Museu Do Vinho Do Porto (gratis inträde)* - Upp till 50% rabatt på Casa Da Música - 25% rabatt på Tornet + Utställningen Igreja e Torre dos Clérigos - 50% rabatt på Museu Da Farmácia Do Porto - 50% rabatt på Museu Da Misericórdia Do Porto - 50% rabatt på Museu De Arte Sacra E Arqueologia - 50% rabatt på Museu Militar Do Porto - 50% rabatt på Museu Nacional Da Imprensa - 50% rabatt på Museu Nacional Soares Dos Reis - 50% rabatt på Museu Das Marionetas - 50% rabatt på Museu Dos Transportes e Comunicações - 50% rabatt på Teatro Nacional São João - 35% rabatt på Catedral (klostren) - 35% rabatt på World Of Discoveries, interaktivt museum och temapark - 30% rabatt på Sea Life Porto - 25% rabatt på Paço Episcopal - 25% rabatt på Igreja Monumento S. Francisco - 25% rabatt på Zoo Santo Inácio (endast individuella biljetter) - 25% rabatt på Palácio Da Bolsa - 20% rabatt på Museu De Arte Contemporânea De Serralves - 10% rabatt på rundtur FC Porto Museum + Stadium *Stängt på måndagar **Stängt på helgen

Porto: Live Fado Show med ett glas portvin

7. Porto: Live Fado Show med ett glas portvin

Lär dig mer om den unika portugisiska musikformen fado med en liveshow i den intima omgivningen i Casa do Fado. Njut av ett glas portvin medan du hör mer om denna aspekt av portugisisk identitet, förklarad "Immateriellt kulturarv av mänskligheten" av UNESCO. Låt dig förflyttas till det gamla Porto med en resa till Casa do Fado, ett projekt som utvecklats av vänner som älskar denna musikgenre. Välj mellan tre Casa do Fado-lokaler i Portos historiska centrum: A Casa do Fado - Ribeira, en källare från 1800-talet, A casa do Fado - Sé, en tidigare gitarr luthier verkstad, A Casa do Fado - São João Novo, belägen i de gamla pantriesna i klostret / kyrkan São João Novo, från slutet av 1500-talet och ligger under kyrkans sakristia. Lyssna på enastående musiker när de spelar live i en plats med akustik som är idealiskt inställd för fado. Smutta på ett glas portvin, den dryck som Porto är känd för, när du hör mer om musiken och dess ursprung.

Porto: Guidad stadsrundtur med Tuk-Tuk och kryssning på floden Douro

8. Porto: Guidad stadsrundtur med Tuk-Tuk och kryssning på floden Douro

Bege dig ut på en elektrisk tuk-tuk-tur i Porto och upptäck stadens främsta sevärdheter. Välj mellan en privat eller delad tur och kör din tuk-tuk förbi Portokatedralen i stadens historiska centrum och längs Aliados Avenue. Se sedan Porto från Dourofloden på en avkopplande kryssning. Begynna din tur med elektrisk tuk-tuk i den historiska stadskärnan. När du åker genom staden kan du beundra utsidan av några av Portos mest ikoniska landmärken, inklusive Sao Bento tågstation, Portokatedralen och Clerigos-tornet. Fortsätt längs Aliados Avenue och förbi Lello Bookshop för att nå Douroflodens stränder. Efter att ha beundrat den vackra floden avslutar du din rundtur med en tur genom börspalatset och passerar Miragaia på vägen. Efter den 50 minuter långa tuk-tuk-turen kan du njuta av en tur på en rabelo, en traditionell båt som tar dig på en kryssning på Dourofloden. Se de sex broarna i Porto och Vila Nova de Gaia på en 55 minuter lång kryssning.

Porto: Kryssning med broar och valfri vinkällartur

9. Porto: Kryssning med broar och valfri vinkällartur

Bekanta Portos gamla stad med sina typiska hus och Ribeira-folkets liv och rörelse på en sightseeingkryssning längs Douro. Ta in utsikten över Ponte da Arrábida som förbinder de två flodbankerna. Gå ombord på en sightseeingkryssning över Dourofloden och beundra den natursköna flodbanken. Dra nytta av applikationen "Bridges Cruise" för kommentarer som finns på 16 språk. Du kan välja en kombinerad tur till Cruzeiro das Pontes och en vinkällare med provsmakning av olika viner.

Porto: Cálems källare, interaktivt museum och vinprovning

10. Porto: Cálems källare, interaktivt museum och vinprovning

Med en hälsosam balans mellan Ports tradition och nya teknologier upptäcker du regionen Douro och portvin, från "terroir" till vindruvorna, från kategorier upp till aromer, genom det nya interaktiva museet med personlig och intuitiv tillgång. På ett guidat besök i Cálems grottor lär du dig om Douro, lär dig om hur portvin produceras och blir uppdaterad med alla detaljer av husets historia. Själva källarna förblir i drift och kan besökas. Där kommer du att lära dig mer om de unika egenskaperna hos varje typ av portvin, medan du står invid de tunnor där vinerna mognar, skyddade från ljus och värme. Fortsätt därefter din tur med att välkomnas till en portvinprovning i Cálem: ett vitt portvin och en Tawny. Med en av dina guider får du möjligheten att lära dig några av portvinets hemligheter och smaka våra viner.

Porto

Porto

Vanliga frågor om Buss- och minivanturer i Porto

Vad finns det för andra saker att göra än Buss- och minivanturer som är värt att besöka i Porto?

Porto: Fler aktiviteter och sevärdheter

Porto: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Porto

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 7 023 omdömen

I allmänhet var det bra men bussfrekvensen för de gula bussarna var för lång, ungefär varje timme. Istället såg jag att bussarna med City Sightseeing-frekvens gick var 15:e eller 30:e minut. Jag tycker att det borde finnas en överenskommelse för turisten att ta den hop on hop off buss som finns tillgänglig. När du är turist åker du normalt några dagar, därför har du inte råd att vänta 1 timme med att åka buss.

Båt- och källartur fantastisk. Källarturen överträffade förväntningarna med en fantastisk vänlig guide skulle vara trevligt att få mer än 15 minuter i museet innan turnén. Endast mindre stön skulle vara den gula bussen är extremt opålitlig. Vi fick bara använda en gång och mer musik som styrde information som spelades in i hörlurar. Du ser långt Fler röd/blå bussturer.

Mycket bra, å andra sidan varaktigheten mellan 2 gula bussar längre än förväntat...45 min väntan, fler röda och blå bussar i rotation. Blå och röd bussrotation var 10:e minut Trevlig upptäckt av staden, trevlig kryssning.

Bra valuta för pengarna, 2 dagars buss, en flodkryssning som kan användas när som helst efter aktivering av biljetten och en rundtur i en vinkällare värd 17€

Mycket tillfredsställande, utmärkt valuta för pengarna