Porto

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Porto

De bästa sakerna att se och göra i Porto

Porto har formats av några av historiens främsta arkitekter. Dess majestätiskt utsmyckade dalar kombinerar latinsk charm med barockflärd och en egensinnig strimma brittisk influens som är lika söt som regionens eget portvin. Här är några saker du kan se och göra i en av världens mest förtjusande städer!

 • Ponte Luis-bron

  1. Ponte Luis-bron

  Gustave Eiffels järnbro är lika spektakulär som sin utsikt. Korsa floden Duoro över till den berömda portvinskällaren Vila Nova de Gaia för en soldränkt vy över båda stadshalvorna!

 • Clerigos-tornet

  2. Clerigos-tornet

  Detta barockkyrktorn invid flodtorget är stadens högsta punkt och användes en gång i tiden som navigeringspunkt för inkommande skepp. Fantastisk utsikt, om du bara orkar ta dig upp för de 240 trappstegen.

 • Portos katedral

  3. Portos katedral

  Den pampiga fasaden tillhör ett av Portos äldsta monument, men det är de tidstypiska tilläggen i gotik och barock som har gjort kapellet till en verklig sevärdhet.

 • Douro

  4. Douro

  Följ floden Duoro genom hänförande landskap och ta ett glas eller tre av det söta portvin som produceras nere i dalen.

 • Casa da Musica

  5. Casa da Musica

  Denna kolossala kubistiska konserthall blev snabbt en stadssymbol när den färdigställdes 2005. Där kan du både gå på guidad tur och inspektera det dynamiska och späckade konsertprogrammet för att se om du hittar något som faller dig i smaken!

 • Palácio da Bolsa

  6. Palácio da Bolsa

  Arrogansen firar stora triumfer i detta pompösa börshus som låtsas vara palats. Utsökta skulpturer och fresker avrundar den häpnadsväckande, historiska exposén.

 • Livraria Lello & Irmão

  7. Livraria Lello & Irmão

  Den kanske finaste bokhandeln i hela världen. Plocka upp en bok och läs den över en kopp kaffe på första våningen, som JK Rowling brukade göra när hon bodde i staden!

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Mellan april och september är Porto nästan alltid varmt och soligt, och vill du undvika högsäsongpriser är det bästa att boka resa och hotell antingen i början eller slutet av den perioden. Vill du se staden i festskrud är det dock firandet av Johannes Döparen i mitten av juni som gäller.

 • Var ska jag bo?

  Stadskärnan är inte så fasligt dyr, och att bo där passar de flesta besökare. Den som är ute efter Portos avslappnade strand- och kafékultur kanske dock föredrar det sofistikerade Foz-distriktet.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Du kan täcka in de flesta av Portos sevärdheter på tre dagar, men det är värt att boka in några dagar extra om du vill utforska området runt floden Douro och besöka de natursköna småstäderna som ligger i närheten.

Praktisk information

 • Språk
  Portugisiska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +351
 • Bäst tid att åka
  Porto erbjuder vackert väder och färre turister i april och september.

Alla saker att se i Porto

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Porto? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Porto

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 22 598 omdömen

Fantastisk upplevelse för både öga och smaklökar

En fantastisk dagstur till den undersköna Douro dalen med en mycket trevlig och kunnig guide som hete Marco. Vi fick prova både vanliga bordsviner, olivolja, honung och naturligtvis portvin. Vi tog även en båttur längs Douroflodens dalgång med utsikt över ett antal vingårdar och olivlundar. Vi kan verkligen rekommendera denna dagsutflykt som vi bokade via nätet hemma och allt fungerade perfekt med upphämtning och avlämning utanför vårt boende och det ingick även en lunch med två olika rätter att välja på och vin till maten och efterrätt och kaffe. Allt mycket gott och bra.

Trevlig heldagstur i fantastiskt landskap!

Mycket trevlig dagstur till Dourodalen. Man blir hämtad vid sitt hotell och åker sedan bil till Dourodalen. På första stoppet får man se en tur på en vacker vingård och provsmaka portvin. Lunch serveras på en lokal restaurang. Senare åker man högt upp i dalen och får en fantastisk utsikt, besöker en vingård och för provsmaka deras vin. Slutligen en timmes båttur på floden, längden kändes precis lagom. Vi hade en jättebra dag och är väldigt nöjda! Turen rekommenderas!

We want to thank you for a lovely trip through Douro valley together with a VERY nice driver and guide. Good driver and great knowledge from him made this to a memory to remember. Anyone who is asking, we gona give best recommendations!

This was an amazing trip the guide was fantastic, we taste wine at 2 winery top quality and good information about the vineyards. Also a boat trip on Douro and stops with amazing views.

Very nice tour of Douro. Our guide Sergio did a great job driving and guiding us throughout the day.