Upplevelser i

Porto

Portugals näst största stad lär inte göra dig besviken: här är lokalbefolkningen och utsikten lika söt som regionens portvin.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De bästa sakerna att se och göra i Porto

Porto har formats av några av historiens främsta arkitekter. Dess majestätiskt utsmyckade dalar kombinerar latinsk charm med barockflärd och en egensinnig strimma brittisk influens som är lika söt som regionens eget portvin. Här är några saker du kan se och göra i en av världens mest förtjusande städer!

 • Ponte Luis-bron

  1. Ponte Luis-bron

  Gustave Eiffels järnbro är lika spektakulär som sin utsikt. Korsa floden Duoro över till den berömda portvinskällaren Vila Nova de Gaia för en soldränkt vy över båda stadshalvorna!

 • Clerigos-tornet

  2. Clerigos-tornet

  Detta barockkyrktorn invid flodtorget är stadens högsta punkt och användes en gång i tiden som navigeringspunkt för inkommande skepp. Fantastisk utsikt, om du bara orkar ta dig upp för de 240 trappstegen.

 • Portos katedral

  3. Portos katedral

  Den pampiga fasaden tillhör ett av Portos äldsta monument, men det är de tidstypiska tilläggen i gotik och barock som har gjort kapellet till en verklig sevärdhet.

 • Douro

  4. Douro

  Följ floden Duoro genom hänförande landskap och ta ett glas eller tre av det söta portvin som produceras nere i dalen.

 • Casa da Musica

  5. Casa da Musica

  Denna kolossala kubistiska konserthall blev snabbt en stadssymbol när den färdigställdes 2005. Där kan du både gå på guidad tur och inspektera det dynamiska och späckade konsertprogrammet för att se om du hittar något som faller dig i smaken!

 • Palácio da Bolsa

  6. Palácio da Bolsa

  Arrogansen firar stora triumfer i detta pompösa börshus som låtsas vara palats. Utsökta skulpturer och fresker avrundar den häpnadsväckande, historiska exposén.

 • Livraria Lello & Irmão

  7. Livraria Lello & Irmão

  Den kanske finaste bokhandeln i hela världen. Plocka upp en bok och läs den över en kopp kaffe på första våningen, som JK Rowling brukade göra när hon bodde i staden!

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Mellan april och september är Porto nästan alltid varmt och soligt, och vill du undvika högsäsongpriser är det bästa att boka resa och hotell antingen i början eller slutet av den perioden. Vill du se staden i festskrud är det dock firandet av Johannes Döparen i mitten av juni som gäller.

 • Var ska jag bo?

  Stadskärnan är inte så fasligt dyr, och att bo där passar de flesta besökare. Den som är ute efter Portos avslappnade strand- och kafékultur kanske dock föredrar det sofistikerade Foz-distriktet.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Du kan täcka in de flesta av Portos sevärdheter på tre dagar, men det är värt att boka in några dagar extra om du vill utforska området runt floden Douro och besöka de natursköna småstäderna som ligger i närheten.

Praktisk information

 • Språk
  Portugisiska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +351
 • Bäst tid att åka
  Porto erbjuder vackert väder och färre turister i april och september.

Alla saker att se i Porto

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Porto? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Porto

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 22 471 omdömen

Turen är värd det eftersom den är mångsidig. Du besöker två vingårdar (inklusive att prova inte bara port- och bordsviner, utan även druvor - i fallet med den andra vingården); inkluderar lunch och besök i Amarante; vägen accelereras av minibussen men det finns också en timmes resa i den vackra Douro ombord på Rabelo -båten. Och resan under hela dagen blir flytande eftersom guiden Marina och föraren Lucas är bra och mycket kunniga. Jag rekomenderar!

Jättebra resa! Vi hämtades på vårt hotell i Porto 0830 och lämnade igen 1900. Vår guide Joana var riktigt bra och gav massor av intressanta detaljer om Dourodalen och vinframställning i området. Vi gick till två vingårdar, en liten och intim var vi hade en god lunch och en större senare efter en timmes kryssning i floden Douro. Vi gjorde också ett snabbt stopp för att titta på en fantastisk utsikt över floden Douro och landskapet runt.

Jag rekommenderar starkt denna turné! Det var riktigt bra planerat och guiden (förlåt, kan inte komma ihåg namnet) var mycket kunnig, trevlig och vänlig. Du får se huvudattraktionerna och platserna, och vår guide hade inte bråttom att komma tillbaka, så vi fick njuta av allt i vår egen takt. Lunchen är ett bra värde för pengarna, jag rekommenderar att ta den. Om du är intresserad, boka det bara, du kommer inte bli besviken.

Bra turné med en utmärkt guide. Braga och Guimarães är riktigt trevliga platser och fulla av intressant historia. Stort tack till vår guide Silvia som gjorde denna dagstur perfekt. Hon är kunnig och beskriver detaljerat alla platser som vi besökte. Hon var också mycket tillmötesgående och besvarade alla våra frågor.

Mkt trevligt o bra guider, framförallt tåget o vinprovningen. Även båtturen var skön.