Saker att göra i
Porto, Korsika

Porto, Korsika

Våra mest rekommenderade saker att göra i Porto, Korsika

Porto: Halvdagskryssning i Scandola-reservatet och Calanche de Piana

Porto: Halvdagskryssning i Scandola-reservatet och Calanche de Piana

Med sin fridfulla naturskönhet är Scandolahalvön, som är ett av UNESCO:s världsarv, ett måste på denna halvdagskryssning från Porto. Upptäck Portobukten i sin helhet när du kryssar till höjdpunkterna och tittar på naturen när den är som bäst under den nedåtgående solen. Njut av kommentarer från din kapten. Sätt fart från Porto på eftermiddagen ombord på en elegant kryssningsbåt och gör dig hemmastadda hos din kapten, som också fungerar som din guide. Styr mot naturreservatet Scandola via Girolata-bukten. När du närmar dig naturreservatet kan du förundras över det klara vattnet och klippformationerna. Fortsätt kryssningen på denna avlägsna plats medan du tar del av de många olika typerna av fåglar, inklusive skarvar och örnar, och hör om de lokala, skyddade växterna från din kapten. Du kanske också får se marint liv. Längre fram besöker du Calanche de Piana, med sina slående unika utsikter. Slutligen reser du till Capo Rosso och dess "swimmingpool". Uppkallad efter de anmärkningsvärda rosa granitklipporna, beundra uddens spektakulära nyanser av röda klippor och blått vatten. Beroende på vädret kan du ta en paus för att bada i denna underbara miljö innan du återvänder till land i Porto.

Från Ota: Miljövänlig båttur till naturreservatet Scandola

Från Ota: Miljövänlig båttur till naturreservatet Scandola

Upptäck naturreservatet Scandola och besök den charmiga byn Girolata på en båttur utanför Porto på Korsikas kust. Segla i tystnad på reservatets vatten på en miljövänlig hybridbåt och njut av tillgång till de bästa sittplatserna tack vare prioriterad ombordstigning. Möt skeppets vänliga besättning som hjälper dig med ombordstigningsprocessen. Båten tar dig sedan till det Unesco världsarvslistade naturreservatet, som endast är tillgängligt till sjöss och under strikt naturskydd. Se kustgrottor och observera varierat marint liv och havsfåglar, som fiskgjuse och vandringsfalkar, på ett respektabelt avstånd för att inte störa den naturliga miljön. Lär dig om reservatets ekologi genom guidning på franska under hela turen. Stanna till i 30 minuter i den avlägsna och pittoreska kustbyn Girolata, som är omgiven av havet och som endast är tillgänglig med båt. Gå runt byn eller svalka dig med ett dopp och se upp för de vilda korna som strövar omkring på gatorna, kaféerna och stranden i Girolata. Uppgradera och få ut ännu mer av din upplevelse med en valfri resa till den fantastiska klippformationen Calanche de Piana. Beundra det rosa granitgeologiska landskapet som har skapats av århundraden av starka vindar och havets vågor.

Korsika: Guidad sjöresa från Porto-Ota

Korsika: Guidad sjöresa från Porto-Ota

Låt dig ryckas med av strand- och bergslandskapets magi i Porto Orta. Gå ombord på en hybrid sightseeingbåt speciellt designad för att skydda flora och fauna. Den elektriska framdrivningen gör att den kan navigera i skyddade områden utan förorenande utsläpp eller buller. Välj att ta en utflykt i det turkosa vattnet i Calanche de Piana och Capo Rosso och deras imponerande panoramautsikt, eller välj att segla till naturreservatet Scandola och dess paradisiska by Girolata där du kan ta ett dopp i det kristallklara vattnet. Eller välj en komplett rundtur i Portobukten där du kommer att upptäcka de vackraste vilda och skyddade områdena på Isle of Beauty.

Från Porto: Scandola och Girolata-tur med båt

Från Porto: Scandola och Girolata-tur med båt

Lämna Porto och utforska Scandolas naturreservat, ett Unesco-listat världsarv där du finner en helt unik flora och fauna. I den här enklaven kan du hitta däggdjur, växter och fåglar som är unika för Medelhavsområdet och som utan skyddet här skulle vara mycket hotade. Se fiskgjusar och pilgrimsfalkar. Det strikt skyddade naturreservatet grundades år 1975 och kan endast nås med båt. Segla genom reservatet ombord på en tyst hybridbåt som respekterar miljön. Se det rika marinlivet och alla de vackra sjöfåglarna. Stanna till i kustbyn Girolata och beundra dess häpnadsväckande omgivningar, omringade av havet. Här kan du även välja att ta en simtur. Under vintern är byn mycket isolerad; endast femton personer bor här året runt. I slutet av kriget övergavs byn nästan helt, men turismen har gett den förnyat liv. Välj till turalternativet som också låter dig åka ut till Calanche de Piana för att upptäcka det enastående landskapet, bestående av rosa granitstenar. Stenformationerna har skapats i århundranden, slipade av temperaturförändringar, starka vindar och havsvattnet. Utforska den geologiska mångfalden och se hur de originella stenarna ger området en helt unik personlighet.

Från Porto: Båttur till Calanche de Piana och Capo Rosso

Från Porto: Båttur till Calanche de Piana och Capo Rosso

Lämna Ota bakom dig och fördjupa dig i det vackra kustlandskapet på Korsika. Ta en avkopplande båttur till Calanche de Piana och Capo Rosso. Stå inför ett brett utbud av slående naturformationer och hör allt om deras ursprung. Klättra ombord på en 12-sitsig båt i Porto och börja med en grundlig säkerhetsgenomgång av din kapten. Lyssna på insiktsfulla kommentarer medan du upptäcker det omgivande landskapet och njut av möjligheten att stanna för att bada, beroende på väderförhållanden. Ankomst till Calanche de Piana och Capo Rosso för att upptäcka imponerande havsgrottor, majestätiska granitklippor och till och med en naturlig pool. Släpp dina bekymmer när du omger dig med naturen och luta dig tillbaka på återresan till Ota.

Porto: Båtutflykt: Scandola och Calanches of Piana

Porto: Båtutflykt: Scandola och Calanches of Piana

Upptäck Portobukten med båt och se varför detta extraordinära naturområde är klassat som ett av Unescos världsarv. Utforska naturreservatet Scandola och beundra slående klippor, omgivna av det djupblå havet. Se de berömda klippformationerna i Calanche de Piana. Stig ombord på din båt i Porto och börja resan med att segla till Scandola-reservatet, som är hemvist för vackra klippor och en underbar havsbotten. Ta del av en imponerande plats som har varit ett av Unescos världsarv sedan 1975. Bli omgiven av mer än 30 växtarter. Navigera mot Calanche de Piana för att komma nära dess unika naturformationer. Ta fantastiska bilder av detta fascinerande underverk och segla sedan tillbaka till din utgångspunkt i Porto.

Från Porto: Båttur till Scandola och Calanche de Piana

Från Porto: Båttur till Scandola och Calanche de Piana

Utforska naturreservatet Scandola, som är ett av UNESCO:s världsarv, på en naturskön båttur från Porto. Upplev ett av de sista Medelhavsområdena som ger skydd åt endemisk flora och fågelliv och upptäck det slående klipplandskapet Calanche de Piana. Avresa från Porto och kryssning genom reservatet, som är rikt på marint liv och sjöfåglar, ombord på en halvstyv båt. Stanna till i kustbyn Girolata och förundras över dess fantastiska miljö, omgiven av havet. Under vintern kan du se hur byn blir nästan övergiven, med endast cirka 15 invånare. Våga dig in i Calanche de Piana och utforska ett enastående landskap av rosa granitklippor som under århundradena formats av temperaturväxlingar, starka vindar och havsstänk. Observera klippornas geologiska mångfald och hoppa ner i kristallblått vatten för ett svalkande dopp i en naturlig bassäng.

Från Porto: Båttur till Calanche de Piana

Från Porto: Båttur till Calanche de Piana

Försvinn från Porto och utforska Calanche de Piana i Portobukten, som är ett av UNESCO:s världsarv, med en tyst hybridbåt för att ta hänsyn till miljön. Calanche de Piana ligger halvvägs mellan Ajaccio och Calvi, nära byn Piana, och är en del av ett vulkaniskt komplex som reser sig upp till 300 meter över havet på sin högsta höjd. Begejdra de rosa granitklipporna som under århundraden formats av temperaturförändringar, starka vindar och havsstänk. Upptäck en serie fantastiska klippformationer som skulpterats till spektakulära former och som omges av kristallblått vatten. Området, som är rikt på marint liv och sjöfåglar, uppvisar också en enorm mångfald av klippor på platser som ger en särskild aspekt åt omgivningarna.

Porto: Båtutflykt till Scandola naturreservat och Pianas bäckar

Porto: Båtutflykt till Scandola naturreservat och Pianas bäckar

Lämna Ota bakom dig och upptäck den omgivande Capo Rosso-halvön med en segeltur och lokal guide. Upptäck Pianas bäckar, ett av UNESCO:s världsarv som ligger norr om Portabukten. Lär dig mer om naturreservatet Scandola och Girolata-bukten medan du spanar efter det lokala djurlivet. Börja din tur med att träffa din guide och segla ut i det vackra akvamarina havet. Frossa med ögonen på de röda granitklipporna och de finurliga klippformationerna i Pianas vikar, som är ett av Unescos världsarv. Utforska Portobukten, som är känd för sina många grottor och sitt rika marina liv. Håll utkik efter fiskgjuse, delfiner och lommar när du fortsätter till naturreservatet Scandola. Ta ett foto av områdets dolda vikar som är hemvist för över 450 arter av alger och 200 arter av fiskar. Simma i Girolata-bukten, omgiven av höga röda klippor, eller koppla av i båten innan du återvänder till Ota.

Från Porto, Korsika: Piana Creeks Cruise

Från Porto, Korsika: Piana Creeks Cruise

Besök en av de bästa platserna på Korsika på båtrutter utformade för att ge en unik och vacker upplevelse. Lär känna Portos magiska bukt och se Pianas vackra bäckar. Beroende på ditt alternativ, gå ombord bekvämt ombord på en vanlig halvstyv pneumatisk båt eller på en familjevänlig motorbåt med kapacitet för 12 personer. Tack vare sin lilla storlek kan de gå in i grottor, navigera till havsbanken och låta dig uppskatta landskapens skönhet. Njut av denna utflykt till havet, med en expertguide, och observera delfiner eller andra vattenlevande däggdjur som kan korsa båtens väg.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Porto, Korsika

Att göra i Porto, Korsika

Städer i Frankrike

Porto, Korsika: Fler aktiviteter och sevärdheter

Porto, Korsika: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Porto, Korsika

Samlat omdöme

4.6
(1 512 recensioner)

Första delen vikar mycket bra kapten på toppen ser till att alla kan se tack "det är skrivet så det är bra" andra delen jag beklagar bytet av båt eftersom vi kommer på oss själva att fylla de lediga platserna.... .stor nackdel kaptenen och speciellt kommentatorn meh eh inget att göra att de längst bak i båten inte ser något så bra inte mycket sett jämfört med kommentarerna...... som tur är är det väldigt vackert men jämfört med det väldigt nedslående priset till läggas åt sidan jämfört med de 33 framför som betalar som vi men är privilegierade

En riktigt bra turné, en riktigt intressant och rolig guide full av humor. Lite beklagar, vi varnades dagen innan för en tidig avgång kl 09:00 istället för 09:30 och om inställandet av Girolata-besöket??? i planeringen av besöket på de tre platserna. Inte lätt heller efter 2 timmars bilresa från Ajaccio men det var glömt, det var så vackert.

Kryssa för att upptäcka ett grandiost landskap! Synd ibland att vi inte förstår programledaren så bra, men intressanta kommentarer

Vi blev förvånade, humor och intressant guide, trevlig mellanlandning vid Girolata även om det var lite för kort ;) ..