Våra mest rekommenderade saker att göra i Porto Cristo

Porto Cristo: Hams grottor Inträdesbiljett

1. Porto Cristo: Hams grottor Inträdesbiljett

Res till en värld av kristallina grottor med biljetter till Hams' Caves i Porto Cristo på Mallorca. Upptäck grottornas mystiska kammare och förundras över de magnifika stalaktitformationerna. Upplev den naturliga akustiken under en klassisk konsert på Venedigsjön, en underjordisk sjö. Beundra grottornas märkliga fiskhakformade formationer. Utforska de tre största grottorna och börja med den runda grottan. Ta ett kliv in i den botaniska trädgården med många arter av fritt flygande fåglar som är inhemska på ön. Upplev det speciella mikroklimatet som främjar den speciella vegetationen. Gå in i den blå grottan och titta på den pedagogiska dokumentären Discovering the Past, som presenteras med blått ljus med hjälp av avancerad LED-teknik. Lär dig mer om Mallorcas historia, dess första invånare, hur Hams grottor bildades och hur de upptäcktes. Du kan beundra Simsons pelare, Fra Mauros slätter och schaktet i helvetet, Genesis, livets historia och en snabb sammanfattning av världen i tiden, från Big Bang till modern tid, när det projiceras på klippväggarna i detta naturliga auditorium.  Se de 12 gallerierna i huvudgrottan. På den underjordiska sjön i Venedigs hav kan du njuta av en musikshow inspirerad av Venedigs karneval med laserljus som projiceras på väggarna i Hams' grottor till Mozartmusik.

Mallorca: Cuevas del Drach och valfri Cuevas del Hams

2. Mallorca: Cuevas del Drach och valfri Cuevas del Hams

Utforska det naturliga underverket och skönheten i Cuevas del Drach (Drak-grottorna) i Manacor. Lär dig om deras historia och formation av din guide. Avsluta besöket med ett stopp för att ta reda på mer om pärlproduktionen i Manacor. Efter att ha blivit hämtad, bege dig direkt till grottorna, som bildades för miljoner år sedan av Medelhavets vattentryck. Grottsystemet Cuevas del Drach består av fyra olika separata enorma grottor som är fyllda av hänförande naturliga stalagmiter och stalaktiter. Den mest häpnadsväckande attraktionen i grottorna är den 177 meter långa underjordiska sjön, som kallas Martelsjön. Inne i grottorna kan du beundra den otroliga ljusshowen som speglar över vattnet, ackompanjerad av en riktig liten orkester. Avsluta ditt äventyr med en utställning om Manacors unika pärlproduktion. Få reda på allt du kan tänka dig om tillverkningsprocessen när du beundrar de klassiska smyckesobjekten. Om du väljer heldagsalternativet kan du sedan fortsätta vidare till Cuevas del Hams, vars grottor är kända för sina fiskkroksformade stalaktiter och stalagmiter – hur de fått denna unika form är fortfarande okänt. Avsluta sedan din heldagstur med ett trevligt besök i pittoreska Porto Cristo på öns östkust.

Mallorca: Dinosaurieland och Hams grottor Kombinerad biljett

3. Mallorca: Dinosaurieland och Hams grottor Kombinerad biljett

Få ut det mesta av din tid på Mallorca med en kombinerad biljett till Cuevas Dels Hams och Dinosaurland. Upptäck ett naturens underverk med mer än tio miljoner års historia i Cuevas Dels Hams. Beundra grottornas stalaktitformationer och fortsätt äventyret i en dinosauriepark. Inled besöket vid Cuevas Dels Hams (Hams-grottorna), som består av tre zoner. Först går du in i Runda grottan för att njuta av en botanisk trädgård som är full av liv med många arter av fåglar som är inhemska på Mallorca. Fortsätt till Blå grottan och få en introduktion till Mallorcas historia, dess första invånare och upptäckten av grottorna med dokumentären "Discovering the Past". Se en audiovisuell timelapse kallad "Genesis", som visar resan från Big Bang till idag, projicerad på en sten. Därefter besöker du Klassiska grottan, som är känd för sina märkliga krokformade formationer, som kallas hams på mallorquiniska. Den består av tolv gallerier och det är här du kan se en musikshow i den underjordiska sjön "Venedigs sjö". Slutligen är det dags att upptäcka dinosauriernas fascinerande värld i Dinosaurland, som ligger några meter från grottorna. Gå bland över 100 djur i naturlig storlek från 40 olika dinosauriearter. Se en kopia av den största dinosaurien, Titanosaurus, med en imponerande längd på 50 meter. Ha nöje av en live-show med rovfåglar eller ta en bit mat i parkens kafé. Kolla in utforskningszonen där du kan delta i utgrävningen av två dinosauriefossil och granska dina kunskaper om den förhistoriska världen med hjälp av olika pussel.

Mallorca: Tur från öns norra del till Cuevas del Drach med båt

4. Mallorca: Tur från öns norra del till Cuevas del Drach med båt

Efter upphämtning från en plats nära ditt hotell reser du genom Mallorcas landsbygd och fantastiska små byar. Under resan kommer din lokala guide att ge dig fascinerande information om det omgivande området. Stanna till i Manacor på den berömda pärlbutiken där personalen visar hur de tillverkar smycken. Det kommer att finnas tid för att du ska kunna titta och köpa om du så önskar. Besök Drachs grottor och promenera i lugn och ro genom denna förtrollande underjordiska grotta. Beundra de magiska omgivningarna innan du lyssnar på en musikkonsert vid sjön. Du gör också ett kort fotostopp i Porto Cristo.

Från Cala Millor: Halvdagstur med buggy på Mallorca

5. Från Cala Millor: Halvdagstur med buggy på Mallorca

Välj mellan 2 olika turer. Upptäck Mallorca på en halvdagstur med 2-personers buggy. Mellan de spännande turerna kan du ta avkopplande pauser, bada, ta minnesvärda bilder, äta en bit mat eller bara beundra utsikten. Om någon i din grupp bara vill åka och inte köra kan du välja att lägga till medåkare när du bokar. Starta din tur i Cala Millor. Kör till brandtornet i Porto Cristo och beundra den vackra utsikten över klipporna. Fortsätt mot Felanitx till den högsta punkten på Mallorcas östkust, Sant Salvador på 506 meter över havet. Vi tar den vackraste vägen till Bonany-klostret med en hisnande utsikt över östkusten. Den slingrande färden är ett nöje för både förare och passagerare. Njut av den spektakulära utsikten över hela Mallorca. Därefter kör vi till nästa höjdpunkt, Porto Cristos klippor med den vackraste grottan på Mallorca. Vi stannar till vid en vacker vik där vi har tid att simma i Mallorcas vackra hav. Vi njuter av de fantastiska kustvyerna innan vi tar den angränsande vägen tillbaka till Cala Millor. Allt detta ingår i 2 olika turer.

Mallorca: Dagsutflykt till Hams grottor och Dinosaurieland (tillval)

6. Mallorca: Dagsutflykt till Hams grottor och Dinosaurieland (tillval)

Kliv ombord på vår bekväma och luftkonditionerade buss och ge dig ut på en hisnande resa till de berömda grottorna i Hams. Luta dig tillbaka, koppla av och låt din kunniga guide underhålla dig med fascinerande insikter om historien, geologin och legenderna kring detta naturliga underverk. När vi åker genom pittoreska landskap får du en glimt av Mallorcas fantastiska landsbygd, vilket sätter tonen för det kommande äventyret. När du anländer till Hams grottor möts du av ingången till ett underjordiskt rike som har fängslat upptäcktsresande i generationer. Följ vägen genom vindlande gångar och rymliga kammare prydda med fantastiska stalaktiter och stalagmiter som tycks trotsa gravitationen. Förundras över de skimrande reflektionerna i den kristallklara underjordiska sjön, som skapar en magisk atmosfär som inte liknar något du har upplevt tidigare. Turen leder dig djupare in i grottornas hjärta och avslöjar dolda skatter och geologiska formationer som har tagit miljontals år att utvecklas. Boka din plats nu för en oförglömlig resa in i hjärtat av Mallorcas naturliga skönhet i Hams grottor. Om du väljer heldagsalternativet med grottorna i Hams och Dinosaurland kan du också utforska dinosauriernas fängslande värld i Dinosaurland, som ligger bara en kort bit från grottorna. Vandra runt bland över 100 varelser i naturlig storlek som representerar 40 olika dinosaurievarianter. Förundras över en reproduktion av den kolossala Titanosaurus, som mäter häpnadsväckande 50 meter i längd.

Trike Panorama Highlight Tour (2 Küsten & 2 Berge-1-3 Pers.)

7. Trike Panorama Highlight Tour (2 Küsten & 2 Berge-1-3 Pers.)

Börja din trike-tur med en genomgång och kör sedan via Son Servera mot Capdepera. Efter genomgången kan du hoppa på din egen trike. Varje Trike är för 1 förare och 1-2 passagerare för totalt 1-3 personer (passagerare kan läggas till under utcheckningen). På vägen kan ni se det imponerande slottet Sant Salvador. Ditt första stopp är vid en hisnande utsiktsplats vid Cala Torta med utsikt mot Menorca. Ta foton med en fantastisk bakgrund av havet i bakgrunden. Därefter tar du serpentinvägen till Bonany-klostret. Efter att ha njutit av utsikten över östkusten fortsätter du till Santuari Salvador, ett vackert kloster som är resans höjdpunkt. Härifrån kan du njuta av den fantastiska utsikten över hela ön. Därefter kör ni via Porto Cristo tillbaka till utgångspunkten i Cala Millor, där turen avslutas.

Från Alcúdia: Halvdagsutflykt till Dinosaurland och Hams grottor

8. Från Alcúdia: Halvdagsutflykt till Dinosaurland och Hams grottor

Upptäck dinosauriernas uråldriga värld i temaparken Dinosaurland på denna halvdagsutflykt från Alcúdia. Beundra sedan den unika naturliga strukturen som gör Hams grottor så berömda. Följ med på en rundtur av grottorna och en musikalisk föreställning, allt med bekvämligheten av en tur-och-retur-transport. Träffa din guide i Alcúdia och börja din resa. Hoppa in i den luftkonditionerade bussen och lyssna på anekdoter om ön. Din guide kommer att berätta om verksamheten och öppettiderna för både Dinosaurland och Cuevas dels Hams innan du anländer till parken. När du har kommit fram till utkanten av Manacor väntar Dinosaurland på dig. Med din biljett får du tillträde till en rad animatroniska dinosaurier i naturlig storlek. Missa inte den 15 minuter långa barnföreställningen och den arkeologiska avdelningen, och besök den förhistoriska baren och souvenirbutiken om du vill. Fortsätt till ikoniska Cuevos dels Hams, ett unikt kalkstensgrottsystem med fantastiska stalaktiter, stalagmiter och en underjordisk sjö. Vandra genom grottorna med en audioguide och beundra klippformationerna. Lär dig mer om grottornas historia och mystiska atmosfär. Slutligen kan du njuta av en musik- och ljusshow som projiceras på den underjordiska sjön, som kallas Venedigsjön. Förundras över hur ljud- och ljuseffekter väcker grottorna till liv. Efteråt åker du tillbaka till Alcúdia för att avsluta din dag.

Alcudia: Hams grottor, blå grottor och dokumentär halvdag

9. Alcudia: Hams grottor, blå grottor och dokumentär halvdag

Denna halvdagstur till Hams' grottor är speciellt framtagen för dig som inte vill missa att besöka Porto Cristos grottor men som har begränsat med tid på ön eller hellre vill ägna eftermiddagen åt något annat. Utforska grottornas inre i ca 1 timme. När alla är ombord på den luftkonditionerade bussen tar ni er in i landet och kör genom den vackra landsbygden mot östkusten, där Hams-grottorna ligger. Hams-grottorna upptäcktes 1905, men det sägs att de har funnits i ca 10 miljoner år. Vid ankomsten kan du gå in i grottorna och upptäcka en av Mallorcas viktigaste sevärdheter. Följ vägen genom grottorna till den blå grottan med sin nya blå belysning med den senaste LED-tekniken. Fortsätt till den runda grottan, som ligger i ett stort öppet område med en botanisk trädgård, och den klassiska grottan som ger grottorna i Hams sitt namn: hams hänvisar till de speciella krokformade formationerna av stalaktiter och stalagmiter).

Mallorca/Porto Cristo: Designa din egen spanska handfläkt

10. Mallorca/Porto Cristo: Designa din egen spanska handfläkt

Upplev glädjen i att skapa din egen spanska solfjäder (Abanico). Du lär dig snabbt hur du målar lösa blommor, abstrakta mönster eller till och med en vattenmelon. Workshopen är för absoluta nybörjare. Unna dig en förmiddag med avkoppling och kreativitet. Konstnären Christiane Sternberg från Margarita Gallery i Porto Cristo kommer att introducera dig i hemligheterna med lös akrylmålning med steg-för-steg-instruktioner. Allt flyter, färgernas möte med vattnet följer sina egna lagar. En underbar form av måleri där du lär dig att släppa taget och hitta skönheten i det ofullkomliga. I slutändan har du din alldeles egna spanska Abanico som du kan använda med den eleganta gungan som de spanska damerna gör för att fläkta sig under de heta spanska nätterna.

Lägg till datum

Saker att göra i
Porto Cristo

Porto Cristo

Utforska i närheten av Porto Cristo

Utforska alla

Porto Cristo: Fler aktiviteter och sevärdheter

Porto Cristo: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Porto Cristo

Samlat omdöme

4.2 / 5

baserat på 3 276 omdömen

Vi hämtades i tid från vår utsedda hämtningsplats och togs till Porto-Cristo och Pearl-butiken som var underbar. Det hade ett kafé och vi hade tid för en snabb fika med utsikt över den vackra marinan. Vi gick sedan till Cauves Drach som var hisnande. Naturen när den är som bäst. Finalen med att sitta vid den underjordiska sjön med subtil belysning och se båten segla förbi med orkestern ombord och spela klassisk musik som varade i cirka 15 minuter var bara fantastisk. Att åka över sjön ca 2 minuter i båten till utgången gjorde bara hela upplevelsen oförglömlig.

Kombinationsbiljetten var ett bra val. Den guidade rundturen i grottorna var trevlig och även på tyska (annars fanns det digitala översättare för de andra besökarna). Sedan åkte vi till Dinoland för att se de många dinosaurierna. Den lilla föreställningen på slutet blev också väl mottagen.Värt ett besök.

Mycket bra, mycket vackert musikaliskt spektakel att höra och titta på. inte att missa även för barn. Guiden och föraren är mycket vänliga och tålmodiga. Arkitekturen i grottan är fantastisk och unik. Tveka inte att ta båten för att korsa grottan. Det finns flera båtar. Att köa är helt värt det!

Grottorna är väldigt vackra! Men det är bättre att köpa från den officiella sidan! Biljetterna köper du på denna sida och när du kommer måste du fortfarande stå i kö och även vänta på den tid de har en plats ledig! Bättre köp biljetter på sidan!

Mycket bra utflykt ,men det blev lite för ont om tid kände sig stressad. Skulle vilja ha tid för att äta eller shoppa något