Saker att göra i
Port Louis

Våra mest rekommenderade saker att göra i Port Louis

Mauritius: Heldagstur med katamaran till Ile Aux Cerfs

Mauritius: Heldagstur med katamaran till Ile Aux Cerfs

Upptäck ditt livs äventyr! Vår upplevelse utlovar en spännande resa som kombinerar hisnande skönhet och spännande aktiviteter. Dyk ner i det kristallklara vattnet på en katamarankryssning till de orörda stränderna på Ile aux Cerfs, Mauritius dolda paradis. Föreställ dig att du slappar i lyx med obegränsat med drinkar. Gläd smaklökarna med en läcker barbecue-lunch. Missa inte chansen att utforska de förtrollande vattenfallen i Grand River South East. Boka nu för en oförglömlig resa! Stanna till vid: Trou d'eau Douce, Trou d'eau Douce 1 timmes restid till påstigningsplatsen ingår. Ge dig ut på en heldagstur med katamaran till Ile Aux Cerf med gratis upphämtning på hotellet. Avresa från Trou D'eau Douce kl 09:45 och njut av en minnesvärd katamarankryssning. Vår besättning kommer att underhålla dig med lokala berättelser och mauritisk musik, vilket förhöjer din upplevelse. Varaktighet: 2 timmar Stannar vid: Grande Riviere Sud Est, Grande Riviere Sud Est Efter att ha gått ombord på katamaranen besöker du vattenfallet Grand River South East innan du seglar till Ile Aux Cerfs. Vid Grand River hoppar du på en snabb båt för en utflykt 500 meter uppströms vattenfall. Håll utkik efter lekfulla apor i de gamla träden längs flodstranden och observera mauritiska fruktfladdermöss som vilar på de högsta träden nära vattenfallet. Efter besöket vid vattenfallet återvänder ni till katamaranen. Varaktighet: 1 timme Stannar vid: Ile Aux Cerfs, Ile Aux Cerfs Katamaranen glider fram genom det kristallklara lagunvattnet. Dessa stopp avslöjar fantastiska korallrev och livfulla tropiska fiskar, vilket ger en glimt av undervattensskönheten. Mauritius har några av världens mest hisnande korallrev och marina liv med hundratals färgglada fiskar. Därefter avnjuter vi en utsökt BBQ-lunch antingen på stranden eller ombord på katamaranen. 3-rättersmenyn innehåller sallader med grönsaker och ris eller pasta, grillat vitlöksbröd, grillad kyckling, korv, färsk fisk och grillad banan till efterrätt. Till måltiden serveras obegränsat med lokala drycker, inklusive läsk, juice, vatten, öl, vin och lokal rom. Varaktighet: 3 timmar Stannar vid: Trou d'eau Douce, Trou d'eau Douce Efter ditt besök på Ile aux Cerfs kan du njuta av den pittoreska seglingen tillbaka till Trou D'Eau Douce. Vår chaufför kommer sedan att transportera dig till ditt hotell. Denna resa är utformad för en lugn och trevlig upplevelse ombord på katamaranen. 1 timmes resa tillbaka till ditt boende ingår. Varaktighet: 2 timmar

Mauritius: Exklusiv rundtur i sydvästra Mauritius

Mauritius: Exklusiv rundtur i sydvästra Mauritius

De ikoniska stoppen inkluderar: -Trou aux Cerfs, en utdöd krater med utsikt över staden Curepipe och med panoramautsikt över -Floreal -Curepipe: Den näst största staden på ön, centralt belägen i Mauritius, även känd som "La Ville Lumière" ("Ljusstaden") eftersom det var den första staden på ön som drevs med elektricitet. Curepipe betyder översatt "rengöring av röret". Bara några minuter från Curepipe ligger Floreal Square, en vacker plats att shoppa på. Här finns taxfree smycken, Floreal Square för textil, Voilier de L'Océan för fartygsmodeller och lokala souvenirbutiker... -Grand Bassin: En sjö belägen i ett bergsområde, djupt inne i Mauritius frodiga landskap. Det är den heligaste hinduiska platsen på ön och många pilgrimer vandrar från sina hem för att hämta vatten och offra till Lord Shiva under Maha Shivaratri-firandet. -Alexandra Falls: Alexandra Falls är verkligen en av de mest emblematiska och populära platserna på ön. Alexandra Falls är inte bara känt för sin hisnande skönhet, utan erbjuder också besökare chansen att leva en unik upplevelse med naturen. -Black River Gorges: En 6 500 hektar stor park som förklarades som naturreservat 1994 och är den största nationalparken i Mauritius. Från Plaine Champagne på den centrala platån har man en hisnande utsikt över Black River Gorges där vi skyddar en stor del av de återstående inhemska skogarna på Mauritius. -Chamarel Sjufärgad jord: Skapad av vulkaniska stenar som svalnat vid olika temperaturer och ger sluttningar med mönster av olika färger. Ett omnämnande av de magnifika Chamarel-fallen!

Mauritius: Privat sydtur med upphämtning

Mauritius: Privat sydtur med upphämtning

Utforska Mauritius sydkust och västra inland på en privat dagstur med upphämtning från hela ön. Bli imponerad av den vulkaniska kratern trou aux cerfs, beundra den imponerande skönheten Grand Bassin Hindu Temple, se fantastiska bergslandskap, lyssna på kaskaderande vattenfall och den rika flora och fauna som gör denna ö till ett tropiskt paradis. Ditt äventyr börjar på ditt hotell där du kommer att hämtas och sedan tas till staden Curepipe och Floreal, båda kända för sin koloniala franska arkitektur. Efteråt kör du till toppen av Trou aux Cerfs-kratern för att se en utdöd vulkan som nu är bevuxen med naturen som har återvunnit den en gång utdöda vulkanen. Fördjupa dig i skönheten i inhemska växtarter, höga gröna tallar och bli fängslad av panoramautsikten 360-graders utsikt över staden Curepipe och de majestätiska bergskedjorna. . Gå sedan till Lord Shiva, Grand Bassin Hindu Temple som är omgiven av kratersjön Ganga Talao. Här har du chansen att lära dig om hinduisk kultur och traditioner och hur de kvarstår i det moderna Mauritius-samhället. Från templet kör sedan till Black River Gorges National Park och Alexandra Waterfall för att beundra de hisnande panoramabilderna över öns södra landskap och berg. För att avsluta ditt äventyr med ett sista stopp vid La Valley des Couleurs i Chamouny, där det 23 färgade jordundret väntar, kompletterat med en rad lokala aktiviteter. Din resa avslutas med en naturskön bilresa tillbaka till ditt hotell och lämnar dig med omhuldade minnen från en förtrollande dag i Mauritius.

Port Louis: Street Food Tour

Port Louis: Street Food Tour

Upptäck sevärdheterna och smakerna i Port Louis genom en guidad rundtur med gatumat. Låt din guide leda dig genom de livliga gatorna till några autentiska matstopp i huvudstaden.  Börja rundturen på Caudan Waterfront, bege dig in i stadens hjärta på fot för att utforska dess gömda hörn och närliggande matstopp. Från Indo-Mauritiska "faratas" (friterad degbröd) som serveras med Creole "rougaille" (en rik tomatbaserad rätt), till Sino-mauritiska "boulettes" (dumplings) och Franco-mauritiska bakverk, upptäck mauritisk kultur genom att provsmaka deras regionala delikatesser. Unna dig ungefär åtta sensationella provsmakningar.  Längs med vägen utforskar du det riktiga Port Louis, de gamla byggnaderna och berättelserna de har att berätta, Company Gardens med deras majestätiska hängande banyan-träd, den livliga marknaden är full av färger, röster och smaker och China Town och dess vilja att bevara dess kultur. Följ med på denna tre timmars kulinariska rundvandring för att tillfredsställa din aptit för mat, historia och kultur.

Mauritius: Dagsutflykt i norr med hotelltransfer

Mauritius: Dagsutflykt i norr med hotelltransfer

Besök de största attraktionerna i Mauritius med din egen privata rundtur. Kolla in en av de äldsta kyrkorna i landet, se 650 arter av växter i den botaniska trädgården och besök en mogen svart tefabrik. Handla souvenirer vid Caudan Waterfront och avsluta vid Fort Adelaide. Börja med ett besök i Notre Dame Auxiliatrice-kyrkan, även känd som den "röda takkyrkan" vid Cap Malheureux. Efter detta, gå till den botaniska trädgården i Pamplemousses för att upptäcka mer än 650 tropiska och inhemska växter, inklusive Baobabs, Giant Water Lilies, en kryddträdgård och mer. Nästa gå vidare till Fort Adelaide. Fortsätt sedan till Ripe Black Tea-fabriken där du kommer att lära dig om historien om mogen svart teproduktion som förbereds och presenteras med kinesisk savoir faire, vilket gör att teets hybrid mauritisk-kinesiska natur inte kan. Smaka på de olika typerna av lokalt producerat te. Efteråt reser du till huvudstaden, Port Louis, för att besöka Caudan Waterfront, som är ett shopping- och fritidsnav som ligger vid vattnet. Handla souvenirer på hantverksmarknaden. Besök sedan den centrala marknaden för att kolla in utställningen av textilier, kryddor och frukt till försäljning. Strosa på gatorna och passera förbi de anglikanska och katolska katedralerna, moskén, Chinatown, Högsta domstolen och Natural History Museum. Slutligen, besök La Citadelle, även kallad Fort Adelaide, som ligger på 240 fot (73 meter) över havet. Titta på staden och återvänd sedan till ditt hotell.

Mauritius: Hel dags rundtur med privat chaufför

Mauritius: Hel dags rundtur med privat chaufför

Upplev det bästa som Mauritius har att erbjuda under en heldag med en bekväm bil och en erfaren privatchaufför från trakten. Planera din egen resrutt med hjälp av din chaufför och se de platser som du vill besöka allra mest. Detta är den perfekta chansen att upptäcka öns vackra natur. Denna privata utflykt varar i ungefär åtta timmar, vilket är tillräckligt med tid för att utforska en stor del av Mauritius. Din chaufför kan rekommendera de bästa restaurangerna för att provsmaka landets kök när det är dags för lunch. Observera att det finns engelsk-, tysk- och fransktalande chaufförer.

Mauritius: Privat Instagram-dagsutflykt

Mauritius: Privat Instagram-dagsutflykt

Besök de mest Instagram-värdiga platserna på med en rutt skräddarsydd för dig med denna dagsutflykt med bil i Mauritius. Upptäck de livfulla färgerna på lokala marknader och botaniska trädgårdar. Se ett tempel i Ganga Talo, flerfärgade sanddyner och Chamarel Falls. Bli upphämtad från ditt hotell i Mauritius och bege dig ut på ett heldagsäventyr i en bekväm bil. Stanna till vid Umbrella Square i Port Louis och promenera genom livliga marknader som skuggas av en mängd färgglada parasoller. Gå till Pamplemousses botaniska trädgård, som är hemvist för cirka 500 växtarter från hela världen, inklusive den sällsynta Talipotpalmen, som sägs blomma endast en gång under sin 60-åriga livstid. Res till Ganga Talo, den heligaste hinduiska platsen i Mauritius, som innehåller ett tempel tillägnat Lord Shiva. Titta på hisnande statyer som är över 30 meter höga. Besök sedan 7 Colored Earth, en samling sanddyner som kännetecknas av lager av färgad sand. Avslutar du med en tur till Chamarel Waterfalls, det största vattenfallet på Mauritius med en höjd på över 300 fot. Efteråt, transporteras tillbaka till ditt boende.

Port Louis: Mont Choisy, botanisk trädgård och kyrkotur

Port Louis: Mont Choisy, botanisk trädgård och kyrkotur

::: ITINERARY - Upphämtning på hotellet eller annan angiven plats kl. 09.00 - Port Louis (besök museet, huvudmarknaden, Caudan Waterfront, Citadel Fort) - Pamplemousses botaniska trädgård (entrébiljetter ingår ej) - Mont Choisy eller Trou aux biches strand (simning) - Grand-bay (köpcentret La Croisette) - Cap Malheureux kyrka - Återlämning till upphämtningsplatsen före kl. 17.00 Se sevärdheterna i norra Mauritius med en privat guide på en heldagstur, exklusiv för dig och din grupp. Börja med ett besök i Port Louis. Klättra upp till Fort Adelaide, känt som "Citadellet", besök huvudmarknaden och även Caudan Waterfront Pamplemousses botaniska trädgård och förundras över de olika arterna av växter och träd, inklusive jättelika näckrosor, sockerrör och kryddväxter. Fortsätt till den lugna stranden Mont Choisy, som omges av höga casuarinaträd, där det grunda vattnet är perfekt för en uppfriskande simtur bort från folkmassorna. Avsluta med ett besök i det multifunktionella köpcentret La Croisette och se utomhusesplanaden, lyxlägenheterna och de trendiga butikerna i komplexet på nära håll. Stanna till vid Cap Malheureux för att se den palatsliknande röda kyrkan, en romersk-katolsk kyrka

Mauritius: Flygplats- och hotelltransfer

Mauritius: Flygplats- och hotelltransfer

Denna tjänst består av upphämtning och avlämning av en kund från hotell till flygplats eller från flygplats till hotell. Vid ankomst ska kunden tillhandahålla alla detaljer om passagerarna, flyginformation, antal bagage, kunder / passagerares namn, kontaktnummer för minst 1 resenär (WhatsApp) och viktigast av allt din avlämningsplats / hotellets namn. Vid avresa bör samma sak tillhandahållas av passagerarna inklusive bostad / hotellrumsnummer. För en avgång ska upphämtning ske minst 4 timmar före flygets start. För en ankomst bör kunden se till att rätt information tillhandahålls. Vid ombokning eller avbokning av flyg bör resenärer se till att kommunicera eventuella ändringar så snart som möjligt för att undvika missförstånd. En flygtransfer varar minst 75 minuter. inom denna tid kommer klienten att nå sin destination från vilken del av ön som helst.

Mauritius: Privat transfer mellan hotell

Mauritius: Privat transfer mellan hotell

Boka en transfer som tar dig från ett hotell till ett annat, eller från ditt boende till ett annat hotell eller semesteranläggning. Låt den professionella chauffören hjälpa dig med ditt bagage innan du sätter dig i det privata och moderna fordonet. Luta dig tillbaka och njut av en bekväm åktur raka vägen till din destination. Den här tjänsten erbjuds 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Det maximala antalet passagerare per bil är tre stycken. Om fyra personer bokar så används en SUV, och om fler än fem personer bokar så åker du i en minibuss. 

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Port Louis

Vilka är de bästa dagsturerna från Port Louis?

De bästa dagsturerna från Port Louis:

Se alla dagsturer från Port Louis på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Port Louis

Att göra i Port Louis

Städer i Mauritius

Port Louis: Fler aktiviteter och sevärdheter

Port Louis: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Port Louis

Samlat omdöme

4.7
(804 recensioner)

Vi hade en fantastisk upplevelse på denna turné med vår förare/guide Raj som var vänlig, kunnig och var en absolut fröjd att tillbringa vår dag i Mauritius med. Vi var bara i hamn i 9 timmar och under tiden vi tillbringade med Raj lämnade vi och kände oss extremt nöjda med vad vi kunde se och göra. Jag rekommenderar starkt denna dagstur för att upptäcka historien och skönheten i Port Louis och norra Mauritius.

Vi hade en fantastisk rundtur vår förare gjorde ett fantastiskt jobb. han var mycket kunnig. Han är en stor förare i trafiken och kände till ön och alla platser. Han gav bra förslag på saker att se och göra. Vi hade en fantastisk lunch på ett ställe han rekommenderade. Hans kunskap om ön... dess kultur, historia, religion, regering var mycket informativ. Vi skulle definitivt rekommendera honom, han är bäst.

Vår chaufför var Rajen. Han kom i tid och förklarade oss väldigt många saker om kulturen, naturen och vanorna på Mauritius. Vi hade tillräckligt med tid för att besöka höjdpunkterna. Han var mycket vänlig och mycket trevlig. Han var en av de bästa förarna vi någonsin haft! Vi var glada över att träffa honom och att tillbringa en underbar dag med honom! Tack Rajen för denna intressanta och speciella dag.

Vi hade en varierad, intressant och mycket informativ rundtur. Vår guide gav oss hela tiden intressant information och kunde svara på alla våra frågor. Vi kunde infoga våra önskemål i turnéplaneringen. Han lämnade oss inte ensamma vid den gamla basaren i Port Louis, som fortfarande är väldigt originell. Detta hjälper dig att undvika att bli lurad. Vi var mycket nöjda med turnén och hade en underbar dag

Vår guide Dhlraj var mycket trevlig och en mycket säker förare. Han visade och förklarade mycket. Hans engelska är mycket bra. Vi såg många olika saker på turnén. Du måste vara medveten om att de flesta butiker och till och med museer är stängda på söndagar.