Saker att göra i
Port de Pollença

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Port de Pollença

Alcudia/Can Picafort: Guidad kryssning med delfinskådning i soluppgången

Alcudia/Can Picafort: Guidad kryssning med delfinskådning i soluppgången

Njut av havets lugn tidigt på morgonen på en kryssning i soluppgången. Res från Alcudia med valbara hotelltransfers. Se Cabo  Formentor, där bergskedjan Serra de Tramuntana möter Medelhavet. Håll utkik efter delfiner och stanna till vid Es Coll Baix, en orörd strand i en avskild vik. Gå ombord på din kryssning i soluppgången i Port d'Alcudia och gör dig redo för en 99-procentig chans att se delfiner. Segla till de majestätiska klipporna vid Cabo Formentor, som finns med på Unescos världsarvslista och ligger i Serra de Tramuntana. Upptäck delfiner som simmar i sin naturliga miljö och kom nära de vilda djuren, tack vare båtens speciella utformning. På vägen tillbaka kan du stanna till vid Es Coll Baix, en idyllisk strand omringad av skogsklippor. Bada i det kristallklara vattnet – det bästa sättet att börja dagen på. Därefter återvänder du till Port d'Alcudia där din kryssning i soluppgång avslutas.

Alcudia: Båtutflykt till Formentor-stranden och fyren

Alcudia: Båtutflykt till Formentor-stranden och fyren

Gå ombord på en kryssning och njut av en rundtur till den berömda Formentor-stranden och fyren från Alcudias hamn. Ta ett uppfriskande dopp eller snorkla i Cap Pinas vikar innan du utforskar Cala Murta-viken, klipporna vid Cap de Formento och fyren vid Cap de Formentor. Efter att ha lämnat hamnen i Alcudia seglar du mot den otroliga och berömda stranden Es Coll Baix. Du passerar fyren på den unika ön Alcanada.  Efter ett uppfriskande dopp i vattnet åker du vidare mot Cap des Pinars vik, där du har möjlighet att snorkla i vattnet. Fortsätt resan till viken i Pollença och upptäck den avlägsna stranden Es Caló, en orörd strand där en av Mallorcas dyraste hus finns: La Fortaleza.  Åk till Formentor Beach för att se en av Mallorcas vackraste vikar, Cala Murta, och fortsätt sedan till de majestätiska klipporna vid Cap de Formentor i Serra de Tramuntana. Den här stranden har förklarats som världsarv av Unesco och ger dig möjlighet att se den vildaste sidan av den majestätiska fyren Cap de Formentor.

Mallorca: Biljett till grottorna i Drach med upphämtning

Mallorca: Biljett till grottorna i Drach med upphämtning

På detta natursköna äventyr tar du dig ner under marken för att utforska Drach-grottorna. Koppla av med bekvämligheten av en bussupphämtning i kombination med din inträdesbiljett. I grottorna kan du förundras över de naturliga stenstrukturerna och njuta av en kort konsert med levande musik. Din tur till Drach-grottorna börjar med en upphämtning med buss från närmaste mötesplats på Mallorca. Hur lång tid upphämtningen tar beror på var du befinner dig. Anländer till Porto Cristo och går nedför de 121 trappstegen för att komma in i Drach-grottorna. Fortsätt din rundtur i Drach-grottorna enligt en fastställd resplan. Turen är inte guidad, utan du upptäcker den själv med hjälp av en broschyr som du kan ta med dig med en QR-kod. När du anländer till auditoriet kommer du att kunna njuta av ett kort recital. Konserten varar i 10 minuter. När det sista ackordet har spelats ut över vattnet och kalkstenen kan du ta en kort båttur över sjön för att titta närmare på detaljerna i grottformationerna, eller gå till fots över bron. När du har utforskat rummen med stalaktiter och stalagmiter går du mot utgången. Innan du återvänder till din önskade avhämtningsplats kan du ta en promenad runt hamnen i Porto Cristo. Om du vill kan du titta in i butiken Pearls of Mallorca för att minnas din upplevelse med en pärla eller någon annan souvenir. Slutligen återvänder du med bussen till din ursprungliga mötesplats för att avsluta din rundtur.

Mallorca: Örundtur med båt, tåg och transfer till hotellet

Mallorca: Örundtur med båt, tåg och transfer till hotellet

Denna tur är känd som "Island Tour of Mallorca" eftersom det är en resa som låter dig upptäcka städer som Sóller, Sollers hamn, klippor som La Calobra och kustlinjen på nordvästra Mallorca runt Serra de Tramuntana med olika transportmedel som tåg, spårvagn och båt. Resan börjar med ett vintagetåg från Palma till Sóller, en charmig stad med ett vackert torg och en historisk kyrka. Det finns inte tid att besöka denna stad, för när du kommer fram går du ombord på den historiska träspårvagnen som tar dig på en naturskön resa genom apelsinlundar och pittoreska byar till Port de Sóller där båten till La Calobra väntar - Denna del av resan är särskilt hisnande, eftersom du får se de robusta klipporna och det kristallklara vattnet i Medelhavet på nära håll. När du kommer fram till La Calobra har du tid på dig att utforska området, som har en vacker strand och en naturlig stenbåge. Du kan också besöka Torrent de Pareis, en fantastisk ravin som har skurits ut av en bergsström. Slutligen tar du en buss tillbaka till mötesplatsen Sammantaget är turen ett perfekt sätt att uppleva några av Mallorcas vackraste landskap och charmigaste städer. Rutten kan göras omvänt beroende på tidtabellen för tåg och spårvagn och rutten med båten kan ändras till en panoramarutt med buss för att komma till La Calobra, om det är dåliga väderförhållanden för att segla. *I dessa fall utgår ingen ersättning.

Puerto Pollença: Färja till Formentor Beach

Puerto Pollença: Färja till Formentor Beach

Utforska den vackra Pollença Bay på en båttur med katamaran. Ta in den vackra utsikten över området när du seglar till den fantastiska Formentor-stranden, där du stannar till för att njuta av de underbara omgivningarna. Efter avfärd ger du dig iväg på den natursköna kryssningen längs kusten. Du kan köpa en uppfriskande läsk från baren ombord på katamaranen. Njut av utsikten när du luta dig tillbaka och slappna av under resan, som tar cirka 30 minuter. Bekanta de vackra klippformationerna och den karga kusten på vägen. Observera den rikliga floran och faunan som ligger under vattnet tack vare båtens glasbotten. När du anländer till Formentor-stranden kan du njuta av lite fritid för att bada eller sola. Ta gärna med din egen snorkelutrustning så att du kan utforska under vattnet. Välj din egen avgångstid för återkomsten och njut av de vackra omgivningarna i lugn och ro.

Mallorca : Båttur med snorkling i den blå grottan

Mallorca : Båttur med snorkling i den blå grottan

Gå ombord på båten och utforska den underbara blå grottan som bara är tillgänglig från havet. Börja detta äventyr, upptäck grottan och njut av den unika atmosfären. Namnet på grottan kommer från de effekter som ljuset orsakar när det kommer in genom stenarna som reflekterar med det kristallklara vattnet. Passera förbi storslagen natur och upptäck några underbara vikar under hela turen. Njut av ett uppfriskande bad på en vacker plats och njut av atmosfären.

Port de Pollença: Pollençabukten: 2 eller 4 timmars båttur

Port de Pollença: Pollençabukten: 2 eller 4 timmars båttur

2 timmars rundtur Under en två timmar lång tur kan du upptäcka en del av kusten i Pollençabukten. Börja utflykten med att besöka El Caló, en lugn vik med kristallklart vatten. Fortsätt med ett besök på den avskilda stranden Formentor. Ta ett uppfriskande dopp i dess turkosa vatten, följt av några drinkar och snacks. Utforska grottan på ön Formentor. Se lyxiga herrgårdar utspridda längs kusten när du återvänder till Pollenças hamn. 4 timmars tur På en 4 timmars tur kan du upptäcka hela Pollença-bukten på en utflykt från Port de Pollença till Cap de Formentor. Se det anmärkningsvärda Fortaleza, ett stort offentligt gods som ligger på den norra halvön i bukten. Passera El Caló-bukten och segla till ön Formentor. Njut av stränderna, se det prestigefyllda Hotel Formentor och besök den majestätiska grottan Formentor. Fortsätt till Cap de Formentor och utforska dess vikar som Cala Murta och Cala en Gossalba. Se den imponerande fyren i Formentor och gör några stopp för att bada, med snacks och drycker under hela resan.

Mallorca: Alcudias gamla stadsdel, marknad och Formentor Beach

Mallorca: Alcudias gamla stadsdel, marknad och Formentor Beach

Njut av en heldagsutflykt över land och hav för att se det bästa på norra Mallorca. Promenera ner för de gamla gatorna, koppla av på stranden och beundra den vackra kusten av den spanska ön. Börja dagen med att utforska den historiska och charmiga staden Alcudia som är beläget på en liten halvö mellan Pollensa-bukten och Alcudia. Upptäck historia i alla hörn och se fornlämningar av romerska städer, tempelmurar och slott utspridda över hela kommunen. Du får fri tid att upptäcka Alcudias traditionella marknad, en av öns viktigaste och mest unika marknader. Bläddra bland stånd som säljer ett brett utbud av frukt, grönsaker, smycken, lädervaror och hantverk. Promenera runt bland de närliggande ruinerna av den antika romerska staden Pollentia. Ta en båttur längs kusten från Pollensas hamn (om vädret tillåter det). Från ombord på en modern båt kommer du att ha en fantastisk utsikt över Cap de Formentor med dess imponerande klippor och dolda vikar. Vi stannar till vid Formentor Beach, en av Mallorcas vackraste och mest kända stränder. Ta en timmes paus för att njuta av en promenad, bad eller avkoppling på den vita sandstranden.  Slutligen ska du bege dig till den ikoniska utsiktsplatsen Colomer's viewpoint. Förundras över den underbara utsikten och det unika landskapet. 

Från Port d'Alcudia: Quad Sightseeing Tour med utsiktspunkter

Från Port d'Alcudia: Quad Sightseeing Tour med utsiktspunkter

Upplev ett oförglömligt äventyr och en adrenalinfylld fyrhjulingstur där du utforskar den magnifika kustlinjen och den hisnande utsikten. Njut av sevärdheterna i Alcudia och Pollensa och prova typiska jordbruksprodukter från Mallorca, som citroner, vin, oliver och apelsiner. Kör förbi natursköna getbetesmarker på väg mot Port de Pollensa. Fortsätt längs den lokala motorvägen runt Port de Pollensa för att nå kontrollstationen i Formentor och njut av en kort paus. Fortsätt längs bergsvägen och njut av utsikten över Pollensabukten tills du når huvudstoppet, utsiktspunkten Es Colomer. Ta god tid på dig att njuta av panoramavandringen och utsikten över Medelhavet och norra Mallorca. Efter pausen är det dags att köra tillbaka genom Port de Pollensa och njuta av lite terrängkörning genom landsbygdsområdena. Beundra Alcudias gamla stadsmur och den vackra 1500-talsarkitekturen från det spanska imperiet. Se Es Barcares, kustområdet i Alcudia, med sina semesterhus. Sista pausen tar ni på ett stort torg med havsutsikt där ni kan njuta av utsikten över Pollensabukten. På väg tillbaka mot utgångspunkten passerar du Alcudias gamla stadsmur igen och kör på huvudgatan i Port d'Alcudia.

Från Puerto Pollença: Båtkryssningsbiljett till Cap de Formentor

Från Puerto Pollença: Båtkryssningsbiljett till Cap de Formentor

Bestig en båttur från Puerto Pollença och beundra de vackra landskapen i Mallorcas norra bergskedja. Se de imponerande klipporna, den gamla fyren och det gömda Cala Murta medan du smuttar på drinkar ombord. Först går du ombord på båten på väg till udden. När du når Cape Formentor kan du förundras över dess spektakulära hundraåriga fyr. Stirra på de massiva klipporna där Eleonorafalken häckar på vintern. Om tiden tillåter, korsar du sedan udden för att nå den vackra Cala Figuera och se den unika ön Colomer. På vägen tillbaka passerar du Formentor-stranden där du kan gå i land. Sparka av dig skorna och känn på sanden när du promenerar på den pinjeklädda stranden. Ta sedan ett dopp i den gömda naturreservatsviken vid Cala Murta, som endast kan nås med båt eller via stigar från inlandet. Slutligen går du ombord på båten igen och njuter av utsikten över bergen när du tar en ny väg genom vattnet. Ta in landskapet från vattnet med en drink ombord, som finns att köpa.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Port de Pollença

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Port de Pollença?

Det här är de bästa aktiviteterna när du besöker Port de Pollença på en tajt budget:

Se alla aktiviteter i Port de Pollença med låga priser på GetYourGuide

Att göra i Port de Pollença

Städer i Spanien

Port de Pollença: Fler aktiviteter och sevärdheter

Port de Pollença: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Port de Pollença

Samlat omdöme

4.7
(1 358 recensioner)

Fantastisk ! Vi rekommenderar starkt denna turné, vår guide var FANTASTISK! Vi hade obegränsat med färskvatten till vårt förfogande, och masker och snorklar för att observera havsbotten. Vi simmade flera gånger (minst 4 gånger), de besökta platserna är hisnande. Vår guide var mycket trevlig (han lånade oss en jacka eftersom min fru är lite kall, tack igen!) och kände till regionen väl. Utflyktsbåten var människostorlek och bekväm, dess storlek gjorde att du kunde närma dig grottorna och till och med simma i dem. 4-timmars utflykt (18 maj kl. 10) vilket var jättebra, vi ångrar inget. Kom ihåg att ta en jacka om du fryser eftersom vinden ibland är sval) Tack igen till vår guide!

Den bästa båtturen vi någonsin har varit på. Vi betalade 80€ styck för att bli hämtade från vårt hotell, själva båtturen och gratis öl och vatten ombord och släppte sedan tillbaka till vårt hotell efter. Strålande valuta för pengarna eftersom snorklingsutrustningen ingick i priset. Vi simmade i det vackraste blå vattnet och besökte helt fantastiska områden på Mallorca. Jag skulle rekommendera detta till alla på Mallorca, dess 4 timmars kul! Vår guide, Cesar var utmärkt, rolig och verkligen ansträngde sig för att prata med oss alla individuellt!

Stort värde för pengarna! ! Totalt 3 timmar, titta på delfiner vid soluppgången, mycket speciell upplevelse Kaptenen är mycket professionell, introduktionen är mycket detaljerad, och båtfärdigheterna är också mycket bra👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻! 🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Resan var absolut värd pengarna. Det var kul att åka motorbåt, stranden var en dröm och att bada i grottan var en speciell upplevelse. Guiden förklarade allt mycket bra.

Super vänlig guide och mycket bra kommentarer Vi såg många delfiner, de kommer nära båten Fantastisk utflykt