Saker att göra i
Porec

Våra mest rekommenderade saker att göra i Porec

Vrsar: Båttur med delfinskådning inklusive drycker

1. Vrsar: Båttur med delfinskådning inklusive drycker

Bege dig ut på en kryssning med båt i solnedgången längs Istriens kust från Vrsar och leta efter havsdjur som delfiner i deras naturliga miljö. Njut av en drink medan du beundrar solnedgångsutsikten över Adriatiska havet. Möt din kapten och besättning och bli välkomnad ombord i hamnen i Vrsar. Åk norrut och titta på när solnedgången bryter fram över horisonten. Beundra Istriens kust från vattnet och beundra ljusspelet som skapas av solnedgångens reflektion i vattnet. Segla till de områden där delfinerna brukar simma och få en glimt av dessa imponerande havsdjur när de leker i sin naturliga miljö. Slappna av på däck och njut av utsikten medan du smuttar på en uppfriskande drink av vin, juice eller vatten.

Poreč: Kvällsbåttur för att upptäcka delfiner

2. Poreč: Kvällsbåttur för att upptäcka delfiner

Segla längs Istriens västkust på jakt efter majestätiska delfiner på denna dagsutflykt med båt från huvudhamnen i Poreč. Beundra solnedgångens sken på vattnet innan du återvänder till hamnen. För att påbörja din kryssning från huvudhamnen i Poreč går du ombord på en rymlig farkost som heter "Kristofor". Slappna av i en bekväm sits när din kapten navigerar längs de dynamiska landskapen på Istriens kust. Håll ögonen öppna för delfiner som hoppar och rusar längs med. Känn glädjen i att titta på dessa sprudlande varelser. Ta bilder av dessa djur för att dela med dina vänner och din familj hemma. Se solnedgångens gyllene och rosa färger som reflekteras i vattnet innan du återvänder till huvudhamnen i Poreč och går i land.

Från Porec: Katamarankryssning till Venedig enkel resa eller tur och retur

3. Från Porec: Katamarankryssning till Venedig enkel resa eller tur och retur

Res till Venedig med en höghastighetskatamaran från Poreč. Upptäck gamla torg, häpnadsväckande palats, kyrkor och gallerier medan du utforskar staden. Stig ombord på katamaranen i hamnen i Poreč och åk till Venedig. När katamaranen seglar ut kan du luta dig tillbaka, slappna av och njuta av en kort introduktion om Venedig. Du erbjuds även extraaktiviteter som gondoltur, rundtur med taxibåt, lunch och mycket mer. När du närmar dig Venedig ser du ut över lagunens öar och en panoramautsikt över staden. Gå i land, och därefter kan du utforska staden i lugn och ro. Ta en kort promenad till Markusplatsen. Därifrån kan du bege dig in i labyrinten av gator utanför torget. Ta en härlig gondoltur utmed kanalerna. Prova på stadens goda mat. Om du vill kan du besöka en av Muranos glasverkstäder och se hur glastillverkningen går till. Kl. 16.30 avgår katamaranen från Venedig. Utflykten avslutas i hamnen i Poreč.

Vrsar: Båttur för delfinskådning

4. Vrsar: Båttur för delfinskådning

Vundera över det Adriatiska havet med möjlighet att se Adriatiska delfiner på denna båttur i Vrsar. Dra nytta av erfaren personal och en kapten som känner till delfinernas rörelser och hur man enkelt hittar dem. Njut av gratis drycker och en transfer till båten och tillbaka. Möt upp vid piren och gå ombord på båten för att börja din kryssning. Bli välkomnad med drinkar innan du ger dig ut på Adriatiska havet. Håll ögonen öppna för delfiner och njut av panoramautsikt över Vrsar. Med ett glas istriskt vitt vin i handen, luta dig tillbaka, koppla av och avsluta dagen omgiven av den naturliga skönheten i Adriatiska havet.

Från Poreč: Båttur till Limfjorden, Rovinj och Vrsar

5. Från Poreč: Båttur till Limfjorden, Rovinj och Vrsar

På den här resan får du chansen att utforska Kroatiens fantastiska västkust och charmiga byar. Från de smala gränderna och romantiska gatorna i Rovinj till Limfjordens naturliga skönhet där du kommer att njuta av lunch som serveras ombord på båten. När du möter din guide i Poreč börjar dagen med en 1 timmes resa till Rovinj. Du har 2 timmar på dig att utforska här innan du går ombord på en traditionell träbåt för att upptäcka Limfjorden. När du seglar uppför fjorden kan du njuta av hisnande vyer medan du stoppar in en grillad fisk-, kött- eller vegetarisk lunch som serveras ombord. Njut av ett glas vin medan din kapten tar dig till en piratgrotta för ett fotostopp. Fortsatt uppför fjorden kommer du till byn Vrsar för ditt sista stopp för dagen. Slappna av på stranden, ta ett dopp i havet eller utforska den charmiga staden innan du återvänder till Poreč runt 16.30.

Vrsar: Lim Fjord Boat Tour med simning nära Pirate's Cave

6. Vrsar: Lim Fjord Boat Tour med simning nära Pirate's Cave

Kom ombord på en piratbåt och koppla av på en kryssning längs den 10 kilometer långa Limfjorden mellan Porec och Rovinj. Marel på utsikten över den omgivande naturen från vattnet och se en piratgrotta där du kan svalka dig i kristallklart vatten. När du väl är ombord börjar du ta dig nerför Limfjorden medan du ser dess fjorddrag och frodiga gröna vegetation som är hemvist för många arter av vilda djur. Du kan njuta av ditt val av vitt vin, lemonad eller vatten. På eftermiddagen når du Piratgrottan, där du stannar en timme. Använd tiden för ett uppfriskande dopp i det svala vattnet och ta en rundtur i grottan. Se var piraterna gömde sina skatter förr i tiden. Torka av dig och njut av eftermiddagssolen när du börjar din återresa till Vrsar. Ha kameran till hands för att ta några ögonblicksbilder och känn havsbrisen i håret medan du beundrar panoramautsikten över kusten.

Poreč: Morgonkryssning med panoramautsikt bland 20 öar med drycker

7. Poreč: Morgonkryssning med panoramautsikt bland 20 öar med drycker

Kryssa runt 20 öar på en båttur från Poreč. Segla mot staden Vrsar medan du utforskar landskapen längs den vackra Istria-kusten. Vin, kaffe och andra drycker serveras ombord. Börja din resa från den pittoreska hamnen i Poreč, där du kommer att hälsas av en hisnande panoramautsikt över den fantastiska Istriens västkust. När du navigerar genom 20 idylliska öar, var beredd på otroliga sevärdheter. På returresan kan du beundra panoramautsikt över den historiska staden Poreč och dess halvö. Denna resa är det perfekta sättet att koppla av, njuta av naturen och skapa minnen med vänner och familj som kommer att vara för evigt.

Från Poreč: Båtdagstur till Rovinj med fisklunch

8. Från Poreč: Båtdagstur till Rovinj med fisklunch

Utforska Istriens kust på denna kryssning tur och retur från Poreč till staden Rovinj. Tillbringa lite fritid med att vandra genom de kullerstensbelagda gatorna i Rovinj. Njut av en läcker fisklunch ombord. Gör ett stopp för att utforska Vrsar eller för att bada vid Limski Kanal. Mötes vid huvudhamnen i Poreč och checka in innan du avgår med den rymliga båten. Fånga bilder av Istriens västkust medan du seglar vidare. Stanna i Rovinj och få lite fritid för att utforska den gamla staden och ta dig till kyrkan St Euphemia på kullen eller besöka en av stenstränderna. Hoppa tillbaka till båten för en lunch med färsk fisk och en aperitif. Beroende på om det är rätt säsong för bad fortsätter du till Limski Kanal eller Vrsar. Vid Limski Kanal kan du dyka i det klara vattnet och utforska piratgrottan. I Vrsar kan du utforska klocktornet och församlingskyrkan i den historiska stadskärnan. Njut av panoramautsikten över Vrsar från båten innan du återvänder till utgångspunkten i hamnen i Poreč.

Poreč: Delfinspaningskryssning med inkluderade drycker

9. Poreč: Delfinspaningskryssning med inkluderade drycker

Njut av ett 2-timmars äventyr ombord på en träbåt när du upptäcker några av de bästa platserna för delfinspotting. Ta in vackra vyer över den idylliska ön medan du letar efter dessa vackra varelser. Hoppa in från huvudhamnen i Poreč på en träbåt som heter Fjera. Hopp ombord och sätt segel när du fördjupar dig i den fascinerande världen av delfiner. Om du inte har turen att upptäcka några förtjusande delfiner, kommer du ändå att bli förvånad över panoramautsikten över Poreč riviera och västra Istrien. Sippa på uppfriskande drycker medan du tar in den hisnande utsikten och förväntar dig de magiska stunderna som ligger framför dig.

Från Poreč: Kvällens delfinkryssning med välkomstdrink

10. Från Poreč: Kvällens delfinkryssning med välkomstdrink

Besök kvällen ombord på en traditionell träbåt för att uppleva ett nära möte med magnifika delfiner i deras naturliga miljö. När du går ombord på båten i Poreč kommer din vänliga reseledare att ge dig en välkomstdrink som du kan njuta av. När du åker ut på havet för att hitta delfinerna kan du njuta av en panoramautsikt över Istriens kust när du tittar tillbaka mot Poreč och Rovinj. Din kapten kommer att använda sin lokala kunskap och expertis för att hitta delfinerna och ge dig en fantastisk utsikt över de lekfulla djuren. Men om du har otur och inte ser några delfiner på din tur, kommer den lokala leverantören att bjuda in dig till en andra segling utan kostnad.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Porec

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Porec?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Porec:

Vilka är de bästa dagsturerna från Porec?

De bästa dagsturerna från Porec:

Rovinj

Porec: Fler aktiviteter och sevärdheter

Porec: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Porec

Samlat omdöme

4.4
(2 289 recensioner)

Mycket bra båt, bra personal, men tiderna som anges online är inte korrekta, du bör vara vid incheckningen kl. 06.50 så att du kan börja i tid kl. 07.30. Man kör ca 3,5 timmar mot Venedig och spenderar ca 6 timmar där, sedan hela grejen tillbaka. Så du är upptagen hela dagen. Endast 3,5 timmar ges online! Ett annat välmenande tips: det är bäst att packa varma kläder till fartyget, luftkonditioneringen är ganska högt inställd och det kan bli kallt. Men vi tillbringade större delen av resan ute på däck och njöt av de varma solstrålarna! Sammantaget var det en riktigt bra upplevelse, priset var motiverat och det fanns tillräckligt med tid i Venedig för att se några sevärdheter och gå ut och äta. Jag kommer nog göra det igen.

Vi bokade transport Porec-Venedig-Porec. På fartyget kan du också boka transfer från hamnen till Markusplatsen, lunch, gondoltur och transfer över Canal Grande tillbaka till hamnen. Du kan inte, du behöver inte. Vi bokade äntligen allt och det var absolut värt det. Giudes talar flera språk perfekt och känner till Venedig utan och innan. Om du vill se Venedig och har lite tid är detta absolut att rekommendera! Det var bra!

Avgick perfekt i tid med toppbuss den 31 maj 2023. På vägen fick vi intressant information om Kroatien. Det var en del duggregn i Pliviche men det var inte så illa. Ändå en imponerande upplevelse. På kvällen bör mer tid avsättas för middag, nu 20 minuter.

En fantastisk plats! trots duggregn var det en sensationell dag! Hisnande natur! Vi rekommenderar! Det är bra att gå trästigarna var inte hala trots duggregnet!

Välorganiserad och effektiv båttur över och returresa med tydlig information. Skulle starkt rekommendera för en resa till Venedig