Pompeji

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Planera ditt besök

 • Biljetter till Pompeji

  Inträde till Pompeji är gratis den första söndagen varje månad, och kostar annars 11 EUR. Det finns tre ingångar till staden, Villa dei Misteri, Porta Marina och Anfiteatro, och det är inte nödvändigt att köpa biljetter i förväg. Ett tredagarspass till samtliga städer som förstördes under vulkanutbrottet – Pompeji, Herculaneum, Oplontis, Boscoreale och Stabiae – kostar 20 EUR.

 • Öppettider

  Från april till oktober är Pompeji öppet kl. 08.30-19.30, och från november till mars kl. 08.30-17.30.

 • Hur tar jag mig dit?

  Circumvesuvianas tåg på Neapel-Sorrento-linjen avgår en gång i halvtimmen, och en resa till Pompeii-Scavi Villa dei Misteri tar 30-40 minuter. Måndag till lördag går även SITA-bussar från både hamnen och centralstationen i Neapel till Piazza Esedra, som ligger alldeles vid Pompejis ingång Porta Marina. Med bil tar du dig till Pompeji via autostradan (motorvägen) A3.

 • Vilken tid på året är bäst?

  I södra Italien är både vår och höst behagliga, medan sommaren ofta kan bli väldigt varm. Pompeji består av tusentals hus utspridda över ett ganska stort område, så om du vill hinna ta dig en ordentlig titt på alla sevärdheter bör du stanna minst ett par, tre timmar. Bekväma skor är en mycket bra idé. Ta även gärna med solhatt, solskyddskräm och en stor flaska vatten.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Pompejis öppettider är från april till oktober kl. 08.30-19.30, och november till mars kl. 08.30-17.30.
 • Vad kostar det?
  En biljett till Pompeji kostar från 11 EUR och uppåt, beroende på om du väljer till transport och en guidad tur.
 • Behöver jag en guide?
  Pompeji är ett av världens absolut främsta kulturhistoriska arv, så att ha en guide vid din sida under ditt besök kommer definitivt att berika upplevelsen.
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta Circumvesuvianas tåg till stationen Pompeii-Scavi-Villa dei Misteri, eller SITA-bussarna till hållplatsen Piazza Esedra.
 • Ytterligare tips

  • Det finns väldigt lite skugga i området, så ta med solhatt, solskyddskräm och en stor flaska vatten.

  • Pompeji har ett ytterst begränsat antal matställen, så planera i förväg och se gärna till att äta innan du går in.

Alla saker att se i Pompeji

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Pompeji? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pompeji

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 23 638 omdömen

Rosella är en kärlek! utan tvekan skulle vi upprepa. Franco föraren detsamma! Resan var väldigt trevlig och rolig! Rosella förklarar allt för dig på praktiskt taget det språk du vill. Vi anlitade inte hela erfarenheten med guide och mat men vi behövde det inte heller. De tog oss runt i Neapel i en halvtimme och sedan förklarade Rosella allt viktigt om Pompejis arkeologiska park eftersom vi bara hade 4 timmar på oss att se staden och det är en enorm stad. Det har varit en vacker upplevelse och vi rekommenderar det utan tvekan.

Välorganiserad. Roberto gjorde hela resan. Han var lättsam, rolig och fick alla att känna sig bekväma. JanCarla i Pompeji var verkligen insiktsfull när det gällde att peka ut resans viktigaste sevärdheter. Positano var vacker och hisnande. Det enda sviket var att tidpunkterna påverkades (inget fel av företaget) av en gäst med servrars rörelsehinder. Detta borde verkligen ha diskuterats innan gästen fick gå ombord eftersom det innebar att vi hade 30 minuter mindre i Positano och var tvungna att rusa genom Pompeji.

Välorganiserad bussresa till Pompeji inkl entrébiljett. Stannade längs vägen för en rundtur i Neapel på ca 45 minuter.Också några stopp på vägen dit och tillbaka för en kort paus & en kopp kaffe. Njöt av utsikten under bussresan från Rom till Pompeji. Vi gick självständigt genom Pompeji med en karta och tips som vi fick av reseledaren. Mycket bra att göra. Kan se mycket - speciellt höjdpunkterna - på cirka 4 timmar. Det var verkligen magnifikt. Bra vägledning under resan, tydliga förklaringar. Rekommenderad.

Toller Ausflug und noch besserer Reiseleiter! Emilio (bin mir nicht sicher ob er so heißt) ist super sympathisch und hat wirklich Leidenschaft für seinen Job! Und der Busfahrer Antonio makt seine Arbeit auch richtig gut! Wir hatten eine wunderschöne Zeit in Pompei und Positano und die Busfahrt war nicht so anstrengend wie bei manchen Bewertungen geschrieben ist. Allt i allt würde ich diesen kleinen Ausflug 100% empfehlen!!!

Good value for money. The tour gives value for money and gives you a good overview of Polpeij