Pompei
Kultur- och historieupplevelser

Kultur- och historieupplevelser
749 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Pompei Kultur och historia

Pompeji: Inträdesbiljett och guidad tur med arkeolog

Pompeji: Inträdesbiljett och guidad tur med arkeolog

Följ med på en liten grupptur med max 20 deltagare till de fängslande ruinerna av Pompeji, som begravdes år 79 e.Kr. av Vesuvius utbrott. Denna 2-timmars vandringstur leds av en arkeologisk expert och en kunnig lokal guide, som fördjupar dig i en av de mest välbevarade arkeologiska platserna i världen. Upptäck Pompejis anmärkningsvärda landmärken, som Marina Gate, Basilikan, Forum, antika bad och Lupanar (bordell). Låt dig imponeras av bageriet, det berömda Faunens hus, Termopolium, huvudgatorna, de gripande gipsavgjutningarna av offren och de historiska teatrarna. Turen avslutas med ovärderliga insikter från din guide, som kommer att ge utmärkta rekommendationer för vidare utforskning av Pompejis ruiner eller den moderna staden. Denna tur är idealisk för dem som är angelägna om att få en omfattande förståelse för denna symboliska historiska plats.

Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

Gå tillbaka i tiden med denna biljett till den arkeologiska platsen Pompeji med en valfri audioguide. Upplev spänningen i att gå längs gator som bevarats av vulkanisk aska. Upptäck templen, teatrarna, de eleganta villorna och de offentliga byggnaderna. Ta dig bekvämt genom anläggningen med gratis bagageförvaring. Välj mellan Pompei Express (Endast den antika staden Pompeji, förortsvillor ingår inte) och Pompei+ (Den antika staden Pompeji med förortsvillor: Villa of the Mysteries + Villa of Diomedes + Villa Regina in Boscoreale with Antiquarium) och lägg till en officiell audioguide till din upplevelse. Visa upp biljetten vid dörren och börja utforska en av världens mest berömda arkeologiska platser. Audioguider kan endast hämtas och återlämnas vid parkens officiella audioguidedisk i Porta Marina Superiore. På morgonen den 24 augusti år 79 överraskade Vesuvius utbrott de 11 000 invånarna i Pompeji. Den dramatiska händelsen dödade invånarna och staden begravdes under aska. Känn spänningen när du ser var romarna köpte sin lunch på marknadsplatsen. Se de intrikata mosaikerna i de offentliga baden. Se hellenistiska platser som Faunens hus. Föreställ dig att du sitter i publiken på amfiteatern eller beundra mysteriernas villa med freskomålningar. Strosa till templen för Venus, Apollo och Jupiter. Ta en bild av staden med Vesuvius i bakgrunden. Du får tid att utforska platsen i din egen takt och slipper stressen med att boka biljetter till denna populära sevärdhet. Observera: denna biljett inkluderar inte tillgång till förortsvillor (Villa dei Misteri)

Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

Återbesök platsen där vulkanen Vesuvius gjorde ett utbrott och begravde Pompeji under smält aska på en dagsutflykt med minibuss eller buss. Följ din auktoriserade guide genom resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Njut av en pizzalunch från närområdet längs vägen. Hör berättelser om Forum, termalbad, Lupanare, den grekiska teatern och gipsavgjutningar av kroppar som bränts av vulkanisk aska och lapilli. Njut av en typisk Napoli-pizzalunch på ett av Pompejis kaféer. Kör sedan nära bergets topp som förstörde staden. Därifrån tar du en kort promenad till kraterns kant och tar in atmosfären av det rykande berget. Återbesök den förödande dagen år 79 e.Kr. då Vesuvius fick ett utbrott och begravde den romerska staden Pompeji under smält aska. Vid ankomsten upptäcker du resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Det är den enda aktiva vulkanen på den europeiska kontinenten. Njut av den fantastiska utsikten över Neapelbukten. Återvänd till Neapel vid 17.00-tiden och bli avsläppt vid ditt hotell, ditt kryssningsfartyg eller järnvägsstationen.

Pompeji: Tur i liten grupp med arkeolog

Pompeji: Tur i liten grupp med arkeolog

Förflytta dig tillbaka till romartiden på en guidad tur i Pompeji under ledning av en arkeolog. Utforska UNESCO-listat världsarv i 2 timmar med hjälp av din expertguide, som tar dig runt i staden som bevarats av vulkanisk aska från Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Välj den upplevelse du vill ha, med möjlighet att välja antingen en gemensam tur i liten grupp eller en privat tur för dig och din grupp ensam. Gå in i staden vid Porta Marina Superiore, en av den antika stadens 7 portar och gå längs huvudgatorna och vandra runt Forum, det gamla hjärtat av staden och centrum för det offentliga livet. Härifrån kan du se berget Vesuvius med utsikt över staden. Upptäck höjdpunkter som basilikan (affärs- och rättscentrum), termalbaden, templen, bageriet och Pompejis stora teater. Lyssna på intressanta anekdoter från din arkeologiska guide, som kommer att berätta om människor som bodde i Pompeji. Titta på gipsavgjutningar av dem som befann sig i staden vid tiden för utbrottet. Se välbevarade konstverk, mosaiker och fresker och res nästan 2000 år tillbaka i tiden. Bland höjdpunkterna finns Vetti-huset och bordellen Lupanar. Ta reda på hur denna berömda bordell fick sitt namn och se de bevarade stensängarna och freskerna. Få bra tips från din guide i slutet av turen om hur du kan spendera resten av dagen, eller till och med välja att stanna inne på den arkeologiska platsen längre för att utforska på egen hand. Få vägbeskrivningar till Sanctuary Dedicated to Our Lady of the Holy Rosary, den lokala katedralen som ligger nära utgrävningsplatsen. Du kan också få en vägbeskrivning till Amfiteatern och Orto dei Fuggiaschi.

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Positano

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Positano

Hoppa ombord på en bekväm, luftkonditionerad minibuss samt börja resan till Pompeji, som är ett av UNESCO:s världsarv. När du kommer till Pompeji kan du ta dig förbi de långa köerna med din Skip-the-Line-biljett. Gå in i en tidskapsel från den antika romerska världen. Låt din lokala expertguide ge dig en rundtur i dessa fantastiskt välbevarade ruiner. Åk till Positano, där husen faller nerför bergssluttningen, och strosa runt bland butikerna. Köp lite av den lokala limoncellolikören, besök Santa Maria Assunta-kyrkan eller titta på folk från en restaurangterrass. Efter lite fritid samt lunch (på egen bekostnad) i Pompeji fortsätter du söderut längs Amalfikustens pittoreska kustvägar. Beundra den spektakulära kusten när bergen faller ner i havet och de romantiska byarna klättrar uppför bergen.

Pompeji: Biljett med köföreträde och audioguide

Pompeji: Biljett med köföreträde och audioguide

Undvik de långa köerna av turister vid biljettkontoret och få tillgång till Pompeji utan att vänta. Dra nytta av en audioguide och utforska detta UNESCO-listade världsarv i din egen takt. Lär dig mer om den tragiska platsens historia med hjälp av expertkommentarer från din audioguide. Besök höjdpunkter som den romerska amfiteatern, den lilla teatern, och det offentliga gymmet. Se de platser där romarna levde sitt dagliga liv och höll banketter. Upptäck fresker som är frusna i tiden och rörliga avgjutningar av medborgare och deras husdjur på en exklusiv självguidad rundtur som du kan anpassa efter dina behov.

Mount Vesuvius: Biljett som låter dig hoppa över kön och ljudguide

Mount Vesuvius: Biljett som låter dig hoppa över kön och ljudguide

Klättra upp till toppen av Vesuvius och njut av panoramautsikten över Pompeji och Neapelbukten. Få en biljett som låter dig hoppa över kön och lyssna på en insiktsfull ljudguide för att lära dig mer om berget på väg upp. Uppgradera din upplevelse med en busstransfer från Neapel. Gå rakt in med din förbokade biljett och påbörja den natursköna vandringen i din egen takt. Fördjupa dig i lokalhistoria och hör allt om denna världsberömda vulkan medan du vandrar. Dra nytta av den informativa smarta ljudguiden och njut av en lugn vandring, perfekt för alla nivåer. En dag före turen kommer vårt team att kontakta dig via whatsapp: vi skickar biljetterna och all information du behöver. Se till att ladda ner allt innehåll på din smartphone före besöket. Ruinerna och museerna har inte gratis Wi-Fi och mobilnätets täckning är inte alltid bra. Bokningar som anländer efter kl. 18.00 kommer att behandlas följande morgon efter kl. 8.00.

Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

Utforska de världsberömda ruinerna i Pompeji och berget Vesuvius på en guidad dagsutflykt från Neapel eller Sorrento. Njut av "skip-the-line"-entré till Pompeji och beundra Neapelbukten från Vesuvius topp. Genom att avresa tidigt på morgonen kommer vi förbi trafiken och folkmassorna, vilket garanterar en prioriterad ankomst till vår destination och säkerställer en unik upplevelse! Börja i Pompeji, där du kan hoppa över biljettkön före din guidade vandringstur på UNESCO: s världsarvslista. Med din guide kan du titta på välbevarade ruiner, konstverk, mosaiker och fresker, inklusive Forum Romanum och Apollontemplet. Titta även på gipsavgjutningar av människor som befann sig i staden vid tiden för Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Lämna den arkeologiska utgrävningsplatsen med din guide och besök de omgivande butikerna och kaféerna. Välj lunchalternativet för en trerätters måltid bestående av förrätt, huvudrätt, dessert och en dryck. Nästa steg är Vesuviusberget. Hoppa över större delen av den tuffa klättringen, med ditt fordon som tar dig 1000 meter upp på vulkanen. Därifrån kliver ni ut och tar er på egen hand till kraterkanten på en 30 minuter lång klättring. På vägen kan du stöta på en officiell alpin guide som kan dela vulkanens turbulenta historia med dig. När du kommer upp till toppen kan du njuta av och fotografera den oförglömliga utsikten över hela Neapelbukten. Dagsutflykten avslutas med transfer tillbaka till Neapel eller Sorrento.

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Sorrento

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Sorrento

Följ med på en resa från Rom till de fängslande underverken i Pompeji, Sorrento och den förtrollande Amalfikusten på denna guidade dagsutflykt. Hoppa på en bekväm buss vid en centralt belägen mötesplats i Rom och beundra landsbygden på vägen till Pompeji. Dyk ner i de stämningsfulla ruinerna som ligger dolda under Vesuvius aska på den inkluderade rundturen i Pompeji. Lär dig mer om denna välbevarade plats med hjälp av din arkeologiska guide. Ta bilder av ruinerna som ligger i skuggan av den ökända vulkanen. Du har tid att köpa en god lunch i Pompeji innan du fortsätter din resa till Amalfikusten, där varje blick är ett levande vykort. Njut av utsikten över hisnande landskap med stopp för att absorbera skönheten i Amalfikustens pittoreska städer som ligger inbäddade som skatter bland böljande kullar och charmiga vägar. Kör till Sorrento, en riktig pärla på Amalfikusten. Njut av kustens lockelse i denna filmiska stad som pryds av kyrkor och pittoreska gator. Tillbringa ledig tid med att promenera, utforska och upptäcka dolda keramikbutiker som erbjuder härliga souvenirer. Avsluta dagen på ett sött sätt i Sorrento, känt för sin limoncello. Njut av en provsmakning på ett lokalt destilleri och ta del av den fascinerande historien bakom detta gyllene elixir som tillverkas av lokala citroner. När turen avslutas kan du bära med dig en bit av Sorrentos magi, en flaska av denna oefterhärmliga likör. Återvänd till din mötesplats i Rom i slutet av din resa med oförglömliga minnen av Pompeji, den drömska Amalfikusten och de färgglada gatorna i Sorrento.

Från Neapel: Pompeji halvdagsutflykt

Från Neapel: Pompeji halvdagsutflykt

Se Pompejis mest spännande punkter på denna halvdagstur från Neapel. Besök den berömda arkeologiska platsen i sällskap med en guide på en VIP-tur i liten grupp, en liten grupptur eller en vanlig grupptur. Välj mellan en morgon- eller eftermiddagstur och res bekvämt i en luftkonditionerad buss när du tar dig från Neapel till Pompeji. Vid ankomsten upptäcker du denna välbevarade romerska stad med asfalterade gator, lyxiga villor och tempel. Känn närvaron av de gamla romarna. Besök de termiska baden, teatrarna, forumen och det berömda Vettis hus och "Lupanare". Se naturliga kroppsavgjutningar, bevarade av vulkanisk aska för nästan 2.000 år sedan. Besöket varar i cirka 2 timmar innan du åker tillbaka till avlämningsplatsen. Resplanen inom Pompeji-utgrävningarna kan variera från dag till dag beroende på öppnandet av vissa kontor och tillströmningen av besökare. Besöket garanterar utforskningen av en byggnad från varje kategori: 1 tempel, 1 marknad, 1 antik butik, 1 villa, 1 termalbad, 1 teater och Forum. Valet av besökta byggnader bestäms varje gång av guiden baserat på antalet besökare, väntetider och deras öppettider. I rundturen ingår ett besök på en Cameo-fabrik. Cameos är typiska juveler från den romerska eran som upptäcktes under utgrävningarna av Herculaneum och Pompeji 1748. På fabriken kan du se en hantverkare i arbete. Cameos är juveler tillverkade av snäckor och ädelstenar och de är handsnidade av hantverkaren. Om du besöker fabriken kan du använda toaletterna gratis innan du går in i utgrävningarna. Att stanna till vid Cameo-fabriken är därför inte bara informativt utan också viktigt när det gäller att hantera besöket vid Pompeji-utgrävningarna. Turen på det valda språket anses bekräftad med minst 6 deltagare. Om minimiantalet inte uppnås kommer det att finnas möjlighet att välja antingen en audioguidad tur på det valda språket eller en guidad tur på engelska.

Immersion-upplevelser

Pompei

Pompei

Våra mest rekommenderade Pompei Kultur och historia

Pompeji: Inträdesbiljett och guidad tur med arkeolog

Pompeji: Inträdesbiljett och guidad tur med arkeolog

Följ med på en liten grupptur med max 20 deltagare till de fängslande ruinerna av Pompeji, som begravdes år 79 e.Kr. av Vesuvius utbrott. Denna 2-timmars vandringstur leds av en arkeologisk expert och en kunnig lokal guide, som fördjupar dig i en av de mest välbevarade arkeologiska platserna i världen. Upptäck Pompejis anmärkningsvärda landmärken, som Marina Gate, Basilikan, Forum, antika bad och Lupanar (bordell). Låt dig imponeras av bageriet, det berömda Faunens hus, Termopolium, huvudgatorna, de gripande gipsavgjutningarna av offren och de historiska teatrarna. Turen avslutas med ovärderliga insikter från din guide, som kommer att ge utmärkta rekommendationer för vidare utforskning av Pompejis ruiner eller den moderna staden. Denna tur är idealisk för dem som är angelägna om att få en omfattande förståelse för denna symboliska historiska plats.

Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

Gå tillbaka i tiden med denna biljett till den arkeologiska platsen Pompeji med en valfri audioguide. Upplev spänningen i att gå längs gator som bevarats av vulkanisk aska. Upptäck templen, teatrarna, de eleganta villorna och de offentliga byggnaderna. Ta dig bekvämt genom anläggningen med gratis bagageförvaring. Välj mellan Pompei Express (Endast den antika staden Pompeji, förortsvillor ingår inte) och Pompei+ (Den antika staden Pompeji med förortsvillor: Villa of the Mysteries + Villa of Diomedes + Villa Regina in Boscoreale with Antiquarium) och lägg till en officiell audioguide till din upplevelse. Visa upp biljetten vid dörren och börja utforska en av världens mest berömda arkeologiska platser. Audioguider kan endast hämtas och återlämnas vid parkens officiella audioguidedisk i Porta Marina Superiore. På morgonen den 24 augusti år 79 överraskade Vesuvius utbrott de 11 000 invånarna i Pompeji. Den dramatiska händelsen dödade invånarna och staden begravdes under aska. Känn spänningen när du ser var romarna köpte sin lunch på marknadsplatsen. Se de intrikata mosaikerna i de offentliga baden. Se hellenistiska platser som Faunens hus. Föreställ dig att du sitter i publiken på amfiteatern eller beundra mysteriernas villa med freskomålningar. Strosa till templen för Venus, Apollo och Jupiter. Ta en bild av staden med Vesuvius i bakgrunden. Du får tid att utforska platsen i din egen takt och slipper stressen med att boka biljetter till denna populära sevärdhet. Observera: denna biljett inkluderar inte tillgång till förortsvillor (Villa dei Misteri)

Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

Återbesök platsen där vulkanen Vesuvius gjorde ett utbrott och begravde Pompeji under smält aska på en dagsutflykt med minibuss eller buss. Följ din auktoriserade guide genom resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Njut av en pizzalunch från närområdet längs vägen. Hör berättelser om Forum, termalbad, Lupanare, den grekiska teatern och gipsavgjutningar av kroppar som bränts av vulkanisk aska och lapilli. Njut av en typisk Napoli-pizzalunch på ett av Pompejis kaféer. Kör sedan nära bergets topp som förstörde staden. Därifrån tar du en kort promenad till kraterns kant och tar in atmosfären av det rykande berget. Återbesök den förödande dagen år 79 e.Kr. då Vesuvius fick ett utbrott och begravde den romerska staden Pompeji under smält aska. Vid ankomsten upptäcker du resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Det är den enda aktiva vulkanen på den europeiska kontinenten. Njut av den fantastiska utsikten över Neapelbukten. Återvänd till Neapel vid 17.00-tiden och bli avsläppt vid ditt hotell, ditt kryssningsfartyg eller järnvägsstationen.

Pompeji: Tur i liten grupp med arkeolog

Pompeji: Tur i liten grupp med arkeolog

Förflytta dig tillbaka till romartiden på en guidad tur i Pompeji under ledning av en arkeolog. Utforska UNESCO-listat världsarv i 2 timmar med hjälp av din expertguide, som tar dig runt i staden som bevarats av vulkanisk aska från Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Välj den upplevelse du vill ha, med möjlighet att välja antingen en gemensam tur i liten grupp eller en privat tur för dig och din grupp ensam. Gå in i staden vid Porta Marina Superiore, en av den antika stadens 7 portar och gå längs huvudgatorna och vandra runt Forum, det gamla hjärtat av staden och centrum för det offentliga livet. Härifrån kan du se berget Vesuvius med utsikt över staden. Upptäck höjdpunkter som basilikan (affärs- och rättscentrum), termalbaden, templen, bageriet och Pompejis stora teater. Lyssna på intressanta anekdoter från din arkeologiska guide, som kommer att berätta om människor som bodde i Pompeji. Titta på gipsavgjutningar av dem som befann sig i staden vid tiden för utbrottet. Se välbevarade konstverk, mosaiker och fresker och res nästan 2000 år tillbaka i tiden. Bland höjdpunkterna finns Vetti-huset och bordellen Lupanar. Ta reda på hur denna berömda bordell fick sitt namn och se de bevarade stensängarna och freskerna. Få bra tips från din guide i slutet av turen om hur du kan spendera resten av dagen, eller till och med välja att stanna inne på den arkeologiska platsen längre för att utforska på egen hand. Få vägbeskrivningar till Sanctuary Dedicated to Our Lady of the Holy Rosary, den lokala katedralen som ligger nära utgrävningsplatsen. Du kan också få en vägbeskrivning till Amfiteatern och Orto dei Fuggiaschi.

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Positano

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Positano

Hoppa ombord på en bekväm, luftkonditionerad minibuss samt börja resan till Pompeji, som är ett av UNESCO:s världsarv. När du kommer till Pompeji kan du ta dig förbi de långa köerna med din Skip-the-Line-biljett. Gå in i en tidskapsel från den antika romerska världen. Låt din lokala expertguide ge dig en rundtur i dessa fantastiskt välbevarade ruiner. Åk till Positano, där husen faller nerför bergssluttningen, och strosa runt bland butikerna. Köp lite av den lokala limoncellolikören, besök Santa Maria Assunta-kyrkan eller titta på folk från en restaurangterrass. Efter lite fritid samt lunch (på egen bekostnad) i Pompeji fortsätter du söderut längs Amalfikustens pittoreska kustvägar. Beundra den spektakulära kusten när bergen faller ner i havet och de romantiska byarna klättrar uppför bergen.

Pompeji: Biljett med köföreträde och audioguide

Pompeji: Biljett med köföreträde och audioguide

Undvik de långa köerna av turister vid biljettkontoret och få tillgång till Pompeji utan att vänta. Dra nytta av en audioguide och utforska detta UNESCO-listade världsarv i din egen takt. Lär dig mer om den tragiska platsens historia med hjälp av expertkommentarer från din audioguide. Besök höjdpunkter som den romerska amfiteatern, den lilla teatern, och det offentliga gymmet. Se de platser där romarna levde sitt dagliga liv och höll banketter. Upptäck fresker som är frusna i tiden och rörliga avgjutningar av medborgare och deras husdjur på en exklusiv självguidad rundtur som du kan anpassa efter dina behov.

Mount Vesuvius: Biljett som låter dig hoppa över kön och ljudguide

Mount Vesuvius: Biljett som låter dig hoppa över kön och ljudguide

Klättra upp till toppen av Vesuvius och njut av panoramautsikten över Pompeji och Neapelbukten. Få en biljett som låter dig hoppa över kön och lyssna på en insiktsfull ljudguide för att lära dig mer om berget på väg upp. Uppgradera din upplevelse med en busstransfer från Neapel. Gå rakt in med din förbokade biljett och påbörja den natursköna vandringen i din egen takt. Fördjupa dig i lokalhistoria och hör allt om denna världsberömda vulkan medan du vandrar. Dra nytta av den informativa smarta ljudguiden och njut av en lugn vandring, perfekt för alla nivåer. En dag före turen kommer vårt team att kontakta dig via whatsapp: vi skickar biljetterna och all information du behöver. Se till att ladda ner allt innehåll på din smartphone före besöket. Ruinerna och museerna har inte gratis Wi-Fi och mobilnätets täckning är inte alltid bra. Bokningar som anländer efter kl. 18.00 kommer att behandlas följande morgon efter kl. 8.00.

Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

Utforska de världsberömda ruinerna i Pompeji och berget Vesuvius på en guidad dagsutflykt från Neapel eller Sorrento. Njut av "skip-the-line"-entré till Pompeji och beundra Neapelbukten från Vesuvius topp. Genom att avresa tidigt på morgonen kommer vi förbi trafiken och folkmassorna, vilket garanterar en prioriterad ankomst till vår destination och säkerställer en unik upplevelse! Börja i Pompeji, där du kan hoppa över biljettkön före din guidade vandringstur på UNESCO: s världsarvslista. Med din guide kan du titta på välbevarade ruiner, konstverk, mosaiker och fresker, inklusive Forum Romanum och Apollontemplet. Titta även på gipsavgjutningar av människor som befann sig i staden vid tiden för Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Lämna den arkeologiska utgrävningsplatsen med din guide och besök de omgivande butikerna och kaféerna. Välj lunchalternativet för en trerätters måltid bestående av förrätt, huvudrätt, dessert och en dryck. Nästa steg är Vesuviusberget. Hoppa över större delen av den tuffa klättringen, med ditt fordon som tar dig 1000 meter upp på vulkanen. Därifrån kliver ni ut och tar er på egen hand till kraterkanten på en 30 minuter lång klättring. På vägen kan du stöta på en officiell alpin guide som kan dela vulkanens turbulenta historia med dig. När du kommer upp till toppen kan du njuta av och fotografera den oförglömliga utsikten över hela Neapelbukten. Dagsutflykten avslutas med transfer tillbaka till Neapel eller Sorrento.

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Sorrento

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Sorrento

Följ med på en resa från Rom till de fängslande underverken i Pompeji, Sorrento och den förtrollande Amalfikusten på denna guidade dagsutflykt. Hoppa på en bekväm buss vid en centralt belägen mötesplats i Rom och beundra landsbygden på vägen till Pompeji. Dyk ner i de stämningsfulla ruinerna som ligger dolda under Vesuvius aska på den inkluderade rundturen i Pompeji. Lär dig mer om denna välbevarade plats med hjälp av din arkeologiska guide. Ta bilder av ruinerna som ligger i skuggan av den ökända vulkanen. Du har tid att köpa en god lunch i Pompeji innan du fortsätter din resa till Amalfikusten, där varje blick är ett levande vykort. Njut av utsikten över hisnande landskap med stopp för att absorbera skönheten i Amalfikustens pittoreska städer som ligger inbäddade som skatter bland böljande kullar och charmiga vägar. Kör till Sorrento, en riktig pärla på Amalfikusten. Njut av kustens lockelse i denna filmiska stad som pryds av kyrkor och pittoreska gator. Tillbringa ledig tid med att promenera, utforska och upptäcka dolda keramikbutiker som erbjuder härliga souvenirer. Avsluta dagen på ett sött sätt i Sorrento, känt för sin limoncello. Njut av en provsmakning på ett lokalt destilleri och ta del av den fascinerande historien bakom detta gyllene elixir som tillverkas av lokala citroner. När turen avslutas kan du bära med dig en bit av Sorrentos magi, en flaska av denna oefterhärmliga likör. Återvänd till din mötesplats i Rom i slutet av din resa med oförglömliga minnen av Pompeji, den drömska Amalfikusten och de färgglada gatorna i Sorrento.

Från Neapel: Pompeji halvdagsutflykt

Från Neapel: Pompeji halvdagsutflykt

Se Pompejis mest spännande punkter på denna halvdagstur från Neapel. Besök den berömda arkeologiska platsen i sällskap med en guide på en VIP-tur i liten grupp, en liten grupptur eller en vanlig grupptur. Välj mellan en morgon- eller eftermiddagstur och res bekvämt i en luftkonditionerad buss när du tar dig från Neapel till Pompeji. Vid ankomsten upptäcker du denna välbevarade romerska stad med asfalterade gator, lyxiga villor och tempel. Känn närvaron av de gamla romarna. Besök de termiska baden, teatrarna, forumen och det berömda Vettis hus och "Lupanare". Se naturliga kroppsavgjutningar, bevarade av vulkanisk aska för nästan 2.000 år sedan. Besöket varar i cirka 2 timmar innan du åker tillbaka till avlämningsplatsen. Resplanen inom Pompeji-utgrävningarna kan variera från dag till dag beroende på öppnandet av vissa kontor och tillströmningen av besökare. Besöket garanterar utforskningen av en byggnad från varje kategori: 1 tempel, 1 marknad, 1 antik butik, 1 villa, 1 termalbad, 1 teater och Forum. Valet av besökta byggnader bestäms varje gång av guiden baserat på antalet besökare, väntetider och deras öppettider. I rundturen ingår ett besök på en Cameo-fabrik. Cameos är typiska juveler från den romerska eran som upptäcktes under utgrävningarna av Herculaneum och Pompeji 1748. På fabriken kan du se en hantverkare i arbete. Cameos är juveler tillverkade av snäckor och ädelstenar och de är handsnidade av hantverkaren. Om du besöker fabriken kan du använda toaletterna gratis innan du går in i utgrävningarna. Att stanna till vid Cameo-fabriken är därför inte bara informativt utan också viktigt när det gäller att hantera besöket vid Pompeji-utgrävningarna. Turen på det valda språket anses bekräftad med minst 6 deltagare. Om minimiantalet inte uppnås kommer det att finnas möjlighet att välja antingen en audioguidad tur på det valda språket eller en guidad tur på engelska.

De mest populära sevärdheterna i Pompei

Att göra i Pompei

Städer i Italien

Pompei: Fler aktiviteter och sevärdheter

Pompei: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.