Lägg till datum

PompeiKultur och historia

Våra mest rekommenderade Pompei Kultur och historia

Pompejis ruiner: Rundtur med köföreträde i liten grupp

1. Pompejis ruiner: Rundtur med köföreträde i liten grupp

Gå genom Pompejis ruiner i en liten grupp med högst 20 personer och utforska denna antika stad, begravd av Vesuvius år 79 e.Kr. Lär dig om en av de mest välbevarade arkeologiska fyndplatser på en 2 timmar lång rundvandring, ledd av en arkeolog och professionell lokal guide. Besök de platser där de viktigaste offentliga byggnaderna, bostäderna och butikerna är belägna. Se får se Marinaporten, basilikan, Forum, badhusen, Lupanar (en bordell), bageriet, Casa del Fauno, Termopolium, huvudgatan, teatrarna och de dödas förstenade kroppar. I slutet av turen ger guiden dig bra förslag på hur du kan spendera resten av dagen med att utforska ruinerna eller den moderna staden Pompeji om du vill ha de bästa anvisningarna.

Pompeji: Inträdesbiljett till den arkeologiska platsen

2. Pompeji: Inträdesbiljett till den arkeologiska platsen

Res tillbaka i tiden med den här biljetten till den arkeologiska utgrävningsplatsen i Pompeji. Njut av spänningen när du går nedför gatorna som länge låg begravda under vulkanisk aska. Upptäck det  romerska samhällets många tempel, teatrar, eleganta villor och diverse offentliga byggnader. Strosa bekvämt genom området och dra nytta av kostnadsfri förvaring av bagage. Visa upp din förbokade biljett i entrén och påbörja din utforskning av en av världens mest berömda arkeologiska utgrävningsplatser. På morgonen av den 24:e augusti år 79 e.Kr. hade vulkanen  Vesuvius ett utbrott som brutalt överraskade Pompejis runt 11 000 invånare. Den dramatiska händelsen dödade alla invånare och staden begravdes under aska i tusentals år. Känn historiens vingslag när du besöker platsen där romarna köpte lunch på marknadstorget. Se de detaljrika mosaikerna i de allmänna badhusen. Besök hellenistiska platser såsom Satyrens hus. Tänk dig sedan att du slår dig ner i den livliga romerska publiken på amfiteatern eller beundra freskerna i Mysteriernas villa. Strosa genom Venus, Apollos och Jupiters tempel. Få en bild av hur staden kan ha sett ut med Vesuvius som tronade i bakgrunden. Njut av fritid på platsen, så att du kan utforska på egen hand. Slipp stressen med förbokade biljetter till denna mycket populära sevärdhet.

Pompeji: Guidad tur i liten grupp ledd av arkeolog

3. Pompeji: Guidad tur i liten grupp ledd av arkeolog

Res tillbaka till romarrikets storhetstid på en guidad tur genom Pompeji, ledd av en kunnig arkeolog. Utforska detta Unesco-listade världsarv i två timmar med hjälp av en expertguide, som tar dig runt i staden som begravdes under den vulkaniska askan från Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Välj den upplevelse du vill ha, med valet mellan en gemensam resa i en liten grupp eller en privat resa för dig och din grupp. Hoppa över kön när du kommer in i staden via Porta Marina Superiore, en av den antika stadens sju portar. Strosa längs huvudgatorna och vandra runt Forum, som var stadens hjärta och det allmänna livets centrum. Härifrån kan du också beundra Vesuvius, som tronar över staden. Upptäck höjdpunkter såsom basilikan (stadens affärs- och rättscentrum), termalbaden, templen, bageriet och Pompejis berömda stora teater. Lyssna på intressanta anekdoter från din expertguide, som berättar om vardagen för människorna som bodde i Pompeji. Titta även på gipsavgjutningar av människor som befann sig i staden då det ödesdigra utbrottet hände. Se välbevarade konstverk, mosaiker och fresker, under denna resa nästan 2000 år tillbaka i tiden. Höjdpunkter inkluderar Casa dei Vettii och den ökända bordellen Lupanar. Ta reda på hur bordellen fick sitt namn och se dess bevarade stensängar och fresker. Få bra tips från din guide i slutet av turen om hur du kan tillbringa resten av dagen eller välj att stanna kvar på den arkeologiska platsen längre, för att utforska på egen hand. Få dessutom en vägbeskrivning till helgedomen Vår Fru av Rosenkransen (Pontificio Santuario della Beata Vergine del Santo Rosario di Pompei), vilket är den lokala katedralen i närheten av utgrävningsplatsen. Du kan också få en smidig vägbeskrivning till amfiteatern och Orto dei Fuggiaschi.

Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

4. Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

Utforska de världsberömda ruinerna i Pompeji och Vesuvius på en guidad dagsutflykt från Neapel eller Sorrento. Hoppa över kön till Pompeji och beundra Neapelbukten från Vesuvius topp. Inled rundturen vid Pompeji, där du kan hoppa över biljettkön före din guidade rundvandring runt den Unesco-listade världsarvsplatsen. Tillsammans med din guide kan du inspektera välbevarade ruiner, konstverk, mosaiker och fresker, inklusive stadens Forum och Apollotempel. Titta även på gipsavgjutningar av människor som befann sig i staden då utbrottet ägde rum. Gå ut från den arkeologiska platsen med din guide  och besök de omgivande butikerna och kaféerna. Välj lunchalternativet för att få en  trerätters måltid bestående av en  förrätt, huvudrätt, dessert och en dryck. Nästa stopp är Vesuvius. Hoppa över det mesta av den svåra klättringen med ett fordon som tar dig 1 000 meter upp mot vulkanens topp. Därifrån går du ut och tar dig på egen hand till kraterkanten på en 30 minuters uppstigning. På vägen kan du träffa på en officiell bergsguide som kan berätta om vulkanens turbulenta historia för dig. Anländ till toppen där du kan ha nöje av att fotografera de oförglömliga utsikterna över hela Neapelbukten. Dagen avslutas med resan tillbaka till Neapel och Sorrento.

Från Neapel: Dagsutflykt till Pompejis ruiner och Vesuvius

5. Från Neapel: Dagsutflykt till Pompejis ruiner och Vesuvius

Återbesök platsen där vulkanen Vesuvius gjorde ett utbrott och begravde Pompeji under smält aska på en dagsutflykt med minibuss eller buss. Följ din auktoriserade guide genom resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Njut av en pizzalunch från närområdet längs vägen. Hör berättelser om Forum, termalbad, Lupanare, den grekiska teatern och gipsavgjutningar av kroppar som bränts av vulkanisk aska och lapilli. Njut av en typisk Napoli-pizzalunch på ett av Pompejis kaféer. Kör sedan nära bergets topp som förstörde staden. Därifrån tar du en kort promenad till kraterns kant och tar in atmosfären av det rykande berget. Återbesök den förödande dagen år 79 e.Kr. då Vesuvius fick ett utbrott och begravde den romerska staden Pompeji under smält aska. Vid ankomsten upptäcker du resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Det är den enda aktiva vulkanen på den europeiska kontinenten. Njut av den fantastiska utsikten över Neapelbukten. Återvänd till Neapel vid 17.00-tiden och bli avsläppt vid ditt hotell, ditt kryssningsfartyg eller järnvägsstationen.

Pompeji: Biljett med köföreträde och audioguide

6. Pompeji: Biljett med köföreträde och audioguide

Undvik de långa köerna av turister vid biljettkontoret och få tillgång till Pompeji utan att vänta. Dra nytta av en audioguide och utforska detta UNESCO-listade världsarv i din egen takt. Lär dig mer om den tragiska platsens historia med hjälp av expertkommentarer från din audioguide. Besök höjdpunkter som den romerska amfiteatern, den lilla teatern, och det offentliga gymmet. Se de platser där romarna levde sitt dagliga liv och höll banketter. Upptäck fresker som är frusna i tiden och rörliga avgjutningar av medborgare och deras husdjur på en exklusiv självguidad rundtur som du kan anpassa efter dina behov.

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten & Positano

7. Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten & Positano

Hoppa ombord på en bekväm, luftkonditionerad minibuss samt börja resan till Pompeji, som är ett av UNESCO:s världsarv. När du kommer till Pompeji kan du ta dig förbi de långa köerna med din Skip-the-Line-biljett. Gå in i en tidskapsel från den antika romerska världen. Låt din lokala expertguide ge dig en rundtur i dessa fantastiskt välbevarade ruiner. Åk till Positano, där husen faller nerför bergssluttningen, och strosa runt bland butikerna. Köp lite av den lokala limoncellolikören, besök Santa Maria Assunta-kyrkan eller titta på folk från en restaurangterrass. Efter lite fritid samt lunch (på egen bekostnad) i Pompeji fortsätter du söderut längs Amalfikustens pittoreska kustvägar. Beundra den spektakulära kusten när bergen faller ner i havet och de romantiska byarna klättrar uppför bergen.

Från Sorrento: Pompeji halvdagstur utan att gå på linjen

8. Från Sorrento: Pompeji halvdagstur utan att gå på linjen

Missa inte möjligheten att besöka den berömda arkeologiska platsen Pompeji med en officiell expertguide. Tack vare dina biljetter för prioriterad inträde slipper du stressen i den långa kön och får mer tid över för att utforska. Tillsammans med guiden utforskar du den antika stadens huvuddrag, inklusive baden, bagerierna och mycket mer. Pompeji har en intensiv fascination för besökare idag. Efter vulkanen Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. låg Pompeji begravt och bortglömt i hundratals år. Staden står högt upp på listan över världens underverk, och de utgrävningar som påbörjades på 1700-talet fortsätter än i dag. Din guide tar dig genom några av Pompejis gamla gator, där du kan se bad, forum och villor som byggdes av de välmående romarna år 80 f.Kr. Beundra de fantastiskt bevarade freskerna som prydde väggarna och golven i villorna. Även om du inte är intresserad av historia är detta en arkeologisk plats som inte kan undgå att imponera på dig.

Pompeji: Gruppresa med arkeolog: Hoppa över linjen

9. Pompeji: Gruppresa med arkeolog: Hoppa över linjen

Upptäck ett av de största arkeologiska områdena i världen på en guidad tur till Pompeji, en av de arkeologiska utgrävningsplatser som är upptagna på Unescos lista. Ta ett steg tillbaka i tiden med kommentarer från en arkeolog. Spara tid med att hoppa över kön till den här attraktionen. Möt din guide på Coffee Shop Vittoria i Pompeji och åk till den arkeologiska utgrävningen i Pompeji. Bortse från de långa köerna och börja din utforskning av denna otroliga stad som begravdes under aska i tusentals år. Liv en unik upplevelse när du promenerar genom de kvarvarande gatorna i denna antika stad och går på den ursprungliga vulkaniska stenbeläggningen. Få en introduktion till de romerska medborgarnas dagliga rutiner och se hur det förflutna vaknar till liv. Föreställ dig gladiatorer som tränar i gymnastiksalen, de vackra kvinnorna som ligger på marmortrikliniumet medan de njuter av en festmåltid och doften av nybakat bröd som stiger upp ur ugnarna. Gå till platsen där folk gick på marknaden och samlades kring politiker på Forum. Lyssna på detaljerade skildringar av vanor och livsstil hos dem som bodde i den grekisk-romerska staden.

From Rom: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

10. From Rom: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

Res från Rom till Pompeji i en luftkonditionerad privat buss tillsammans med en arkeologguide. Ha fördel av köföreträde och få en guidad tur i den gamla staden. I ruinerna stöter du på en dödsavgjutning, en gipsrekonstruktion av en olycklig medborgare som bevarats av den överhettade vulkanaskan. Efter att ha besökt Pompeji åker du uppför Vesuvius sluttning (från april till mitten av november), en av Europas få aktiva vulkaner som ligger i Vesuvius nationalpark. Härifrån kan du ta en kort vandring upp till den ångande kratern för att få fantastiska utsikter över Capri och Sorrento. Under vintersäsongen mellan november och mars är Vesuvius stängd, så din tur följer kusten och tar dig till staden Neapel. Utforska det ikoniska Nuovo-slottet, det berömda Umberto I-galleriet i art deco eller vandra runt på det monumentala torget Plebiscito.

368 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 23

Sevärdheter du inte bör missa

Immersion-upplevelser

Vanliga frågor om Kultur och historia i Pompei

Vad finns det för andra saker att göra än Kultur och historia som är värt att besöka i Pompei?

Andra upplevelser du inte bör missa i Pompei:

Pompei: Fler aktiviteter och sevärdheter

Pompei: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pompei

En utsökt guidning av en guide som inte bara är kunnig utan själv ger uttryck för sitt intresse på ett sätt som smittar av sig på åhöraren - åtminstone på mig. Två timmars vandring bland ruinerna, där du får tillfälle att se och förstå hur dåtidens samhälle var uppbyggt och hur den dagliga kulturen fungerade, med bostäder, bad, bagerier, snabbmatsserveringar, teater, tempel för dyrkan av dåtidens gudar, bordeller m.m. Vad jag inte hade förstått före guidningen var hur mycket som faktiskt finns att se av dåtidens Pompejus - ett område på 800 x 500 meter ! Missa inte chansen att bli guidad av en kunnig arkeolog! Du får ut så mycket mer av besöket än om du bara vandrar runt bland ruinerna på egen hand.

En väldigt välplanerad dag. Vi hade en guide som verkligen bjöd på extra allt, både avseende guidning och information om Rom och Italien gällande allt från historia, utflyktsmål, kultur och mat. Jag vill varmt rekommendera denna tur till alla som har en dag extra i Rom och vill se något annat. Kombinationen Pompeji och Vesuvio är toppen.

Mycket bra och kunnig guide! Området var betydligt större än vad vi trodde innan.

Diego var en mycket kunnig och fantastiskt guide. Pompeji är enastående.

En kombinerad utflykt till Pompeij och sedan Vesuvius, det var perfekt!