Saker att göra i
Pollenca

Våra mest rekommenderade saker att göra i Pollenca

Alcudia: Båtutflykt till Formentor-stranden och fyren

1. Alcudia: Båtutflykt till Formentor-stranden och fyren

Gå ombord på en kryssning och njut av en rundtur till den berömda Formentor-stranden och fyren från Alcudias hamn. Ta ett uppfriskande dopp eller snorkla i Cap Pinas vikar innan du utforskar Cala Murta-viken, klipporna vid Cap de Formento och fyren vid Cap de Formentor. Efter att ha lämnat hamnen i Alcudia seglar du mot den otroliga och berömda stranden Es Coll Baix. Du passerar fyren på den unika ön Alcanada.  Efter ett uppfriskande dopp i vattnet åker du vidare mot Cap des Pinars vik, där du har möjlighet att snorkla i vattnet. Fortsätt resan till viken i Pollença och upptäck den avlägsna stranden Es Caló, en orörd strand där en av Mallorcas dyraste hus finns: La Fortaleza.  Åk till Formentor Beach för att se en av Mallorcas vackraste vikar, Cala Murta, och fortsätt sedan till de majestätiska klipporna vid Cap de Formentor i Serra de Tramuntana. Den här stranden har förklarats som världsarv av Unesco och ger dig möjlighet att se den vildaste sidan av den majestätiska fyren Cap de Formentor.

Cap de Formentor: Marknad, strand och Alcudia-tur

2. Cap de Formentor: Marknad, strand och Alcudia-tur

Besök en traditionell marknad för att träffa lokalbefolkningen och upptäcka sevärdheter, dofter och smaker i denna region. Upptäck staden Alcudia, som är en vacker plats full av historia. Beundra stadsmurarna som omger Gamla stan. På den vackra stranden "Playa de Formentor" har du gratis, tid beroende på vädret, under vilken du kan njuta av utsikten och koppla av. Återvänd på en kustväg med panoramautsikt från havsklipporna.

Mallorca : Båttur med snorkling i den blå grottan

3. Mallorca : Båttur med snorkling i den blå grottan

Gå ombord på båten och utforska den underbara blå grottan som bara är tillgänglig från havet. Börja detta äventyr, upptäck grottan och njut av den unika atmosfären. Namnet på grottan kommer från de effekter som ljuset orsakar när det kommer in genom stenarna som reflekterar med det kristallklara vattnet. Passera förbi storslagen natur och upptäck några underbara vikar under hela turen. Njut av ett uppfriskande bad på en vacker plats och njut av atmosfären.

Puerto Pollença: Färja till Formentor Beach

4. Puerto Pollença: Färja till Formentor Beach

Utforska den vackra Pollença Bay på en båttur med katamaran. Ta in den vackra utsikten över området när du seglar till den fantastiska Formentor-stranden, där du stannar till för att njuta av de underbara omgivningarna. Efter avfärd ger du dig iväg på den natursköna kryssningen längs kusten. Du kan köpa en uppfriskande läsk från baren ombord på katamaranen. Njut av utsikten när du luta dig tillbaka och slappna av under resan, som tar cirka 30 minuter. Bekanta de vackra klippformationerna och den karga kusten på vägen. Observera den rikliga floran och faunan som ligger under vattnet tack vare båtens glasbotten. När du anländer till Formentor-stranden kan du njuta av lite fritid för att bada eller sola. Ta gärna med din egen snorkelutrustning så att du kan utforska under vattnet. Välj din egen avgångstid för återkomsten och njut av de vackra omgivningarna i lugn och ro.

Port de Pollença: Pollençabukten: 2 eller 4 timmars båttur

5. Port de Pollença: Pollençabukten: 2 eller 4 timmars båttur

2 timmars rundtur Under en två timmar lång tur kan du upptäcka en del av kusten i Pollençabukten. Börja utflykten med att besöka El Caló, en lugn vik med kristallklart vatten. Fortsätt med ett besök på den avskilda stranden Formentor. Ta ett uppfriskande dopp i dess turkosa vatten, följt av några drinkar och snacks. Utforska grottan på ön Formentor. Se lyxiga herrgårdar utspridda längs kusten när du återvänder till Pollenças hamn. 4 timmars tur På en 4 timmars tur kan du upptäcka hela Pollença-bukten på en utflykt från Port de Pollença till Cap de Formentor. Se det anmärkningsvärda Fortaleza, ett stort offentligt gods som ligger på den norra halvön i bukten. Passera El Caló-bukten och segla till ön Formentor. Njut av stränderna, se det prestigefyllda Hotel Formentor och besök den majestätiska grottan Formentor. Fortsätt till Cap de Formentor och utforska dess vikar som Cala Murta och Cala en Gossalba. Se den imponerande fyren i Formentor och gör några stopp för att bada, med snacks och drycker under hela resan.

Mallorca: Alcudias gamla stadsdel, marknad och Formentor Beach

6. Mallorca: Alcudias gamla stadsdel, marknad och Formentor Beach

Njut av en heldagsutflykt över land och hav för att se det bästa på norra Mallorca. Promenera ner för de gamla gatorna, koppla av på stranden och beundra den vackra kusten av den spanska ön. Börja dagen med att utforska den historiska och charmiga staden Alcudia som är beläget på en liten halvö mellan Pollensa-bukten och Alcudia. Upptäck historia i alla hörn och se fornlämningar av romerska städer, tempelmurar och slott utspridda över hela kommunen. Du får fri tid att upptäcka Alcudias traditionella marknad, en av öns viktigaste och mest unika marknader. Bläddra bland stånd som säljer ett brett utbud av frukt, grönsaker, smycken, lädervaror och hantverk. Promenera runt bland de närliggande ruinerna av den antika romerska staden Pollentia. Ta en båttur längs kusten från Pollensas hamn (om vädret tillåter det). Från ombord på en modern båt kommer du att ha en fantastisk utsikt över Cap de Formentor med dess imponerande klippor och dolda vikar. Vi stannar till vid Formentor Beach, en av Mallorcas vackraste och mest kända stränder. Ta en timmes paus för att njuta av en promenad, bad eller avkoppling på den vita sandstranden.  Slutligen ska du bege dig till den ikoniska utsiktsplatsen Colomer's viewpoint. Förundras över den underbara utsikten och det unika landskapet. 

Från Port d'Alcudia: Quad Sightseeing Tour med utsiktspunkter

7. Från Port d'Alcudia: Quad Sightseeing Tour med utsiktspunkter

Upplev ett oförglömligt äventyr och en adrenalinfylld fyrhjulingstur där du utforskar den magnifika kustlinjen och den hisnande utsikten. Njut av sevärdheterna i Alcudia och Pollensa och prova typiska jordbruksprodukter från Mallorca, som citroner, vin, oliver och apelsiner. Kör förbi natursköna getbetesmarker på väg mot Port de Pollensa. Fortsätt längs den lokala motorvägen runt Port de Pollensa för att nå kontrollstationen i Formentor och njut av en kort paus. Fortsätt längs bergsvägen och njut av utsikten över Pollensabukten tills du når huvudstoppet, utsiktspunkten Es Colomer. Ta god tid på dig att njuta av panoramavandringen och utsikten över Medelhavet och norra Mallorca. Efter pausen är det dags att köra tillbaka genom Port de Pollensa och njuta av lite terrängkörning genom landsbygdsområdena. Beundra Alcudias gamla stadsmur och den vackra 1500-talsarkitekturen från det spanska imperiet. Se Es Barcares, kustområdet i Alcudia, med sina semesterhus. Sista pausen tar ni på ett stort torg med havsutsikt där ni kan njuta av utsikten över Pollensabukten. På väg tillbaka mot utgångspunkten passerar du Alcudias gamla stadsmur igen och kör på huvudgatan i Port d'Alcudia.

Formentor: Xperience buss- och båttur från norr

8. Formentor: Xperience buss- och båttur från norr

Resan inkluderar upphämtning vid en närliggande mötesplats på ditt hotell. Vi hämtar endast vid det norra området. Rutten till upphämtningen tar ca 1 timme beroende på var ert hotell ligger. Runt kl. 10.00 börjar panoramavägen till Formentor. Upptäck den hisnande utsikten från Es Colomer, en naturlig utsiktspunkt som låter dig njuta av det färgsprakande landskapet mellan bergen och Medelhavet. Om det finns lediga parkeringsplatser gör vi ett fotostopp innan vi fortsätter till Formentor Beach där du kan njuta av en och en halv timmes ledig tid för att sola, koppla av eller ta en uppfriskande simtur. Denna aktivitet inkluderar en sightseeingbåt, om väderförhållandena tillåter, till Pollenças hamn. Turen tar cirka 30 minuter. Där tar du sedan bussen tillbaka till hotellet. Rutten kan göras i omvänd ordning beroende på båtens schema denna rutten kan ändras till en panoramarutt med buss om det är dåliga väderförhållanden för att segla. *I dessa fall utgår ingen ersättning.

Mallorca: Provning av lokala viner och maträtter

9. Mallorca: Provning av lokala viner och maträtter

Upplev smakerna från det autentiska Mallorca i Spanien. Njut av utvalda lokala viner gjorda på en mängd olika druvor tillsammans med ostar gjorda av lokala bönder från getter, kor och röda får (oveja roja). Dessutom kan du prova andra ekologiska produkter som paté, sylt och olja. Njut av ett elegant vitt vin, som endast produceras i 900 flaskor, tillsammans med en hantverksmässig getost från Pollensa. Prova sedan ett vitt vin (de noirs) gjort på röda druvor tillsammans med en lokal komjölkost. Senare kan du avsluta din vinprovning med ett rött vin som nästan inte längre produceras. Para ihop ditt röda vin med en annan typ av getost med johannesbröd. Du kommer också att få möjlighet att smaka på patéer, sylt och extra olivolja, alla tillverkade på Mallorca. Lämna upplevelsen med en nyvunnen kunskap om historierna bakom vart och ett av de viner och produkter du smakar.

Alcudia: Coll Baix och snorkling

10. Alcudia: Coll Baix och snorkling

Börja dagen med en bekväm upphämtning från ditt hotell i Alcudia. Efter en kort, naturskön bilresa kommer du att få gå ombord på en oförglömlig resa på denna lyxiga båttur. Beundra hisnande vyer, oklanderlig service och en lugn atmosfär. Vi börjar vårt äventyr ombord på en modern och välutrustad båt och seglar mot den vackra jungfrustranden Coll Baix. Under resan kommer du att kunna njuta av fantastiska vyer över kusten och Medelhavets djupblå färg. Vid ankomsten stannar vi till vid denna avlägsna och lugna strand. Du får tid att koppla av, simma och utforska området. Coll Baix är känd för sin orörda natur och sitt kristallklara vatten. Beundra det omgivande landskapet och njut av vattenbaserade aktiviteter som snorkling och paddelbrädor. Vi återvänder till båten för att bege oss mot de fascinerande havsgrottorna. Vi går in i dessa klippformationer som döljer geologiska underverk och unika landskap. Efter en dag full av äventyr återvänder vi till hamnen och njuter av solen och havsbrisen.

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Pollenca

Alcudia: Båtutflykt till Formentor-stranden och fyren

Alcudia: Båtutflykt till Formentor-stranden och fyren

Gå ombord på en kryssning och njut av en rundtur till den berömda Formentor-stranden och fyren från Alcudias hamn. Ta ett uppfriskande dopp eller snorkla i Cap Pinas vikar innan du utforskar Cala Murta-viken, klipporna vid Cap de Formento och fyren vid Cap de Formentor. Efter att ha lämnat hamnen i Alcudia seglar du mot den otroliga och berömda stranden Es Coll Baix. Du passerar fyren på den unika ön Alcanada.  Efter ett uppfriskande dopp i vattnet åker du vidare mot Cap des Pinars vik, där du har möjlighet att snorkla i vattnet. Fortsätt resan till viken i Pollença och upptäck den avlägsna stranden Es Caló, en orörd strand där en av Mallorcas dyraste hus finns: La Fortaleza.  Åk till Formentor Beach för att se en av Mallorcas vackraste vikar, Cala Murta, och fortsätt sedan till de majestätiska klipporna vid Cap de Formentor i Serra de Tramuntana. Den här stranden har förklarats som världsarv av Unesco och ger dig möjlighet att se den vildaste sidan av den majestätiska fyren Cap de Formentor.

Cap de Formentor: Marknad, strand och Alcudia-tur

Cap de Formentor: Marknad, strand och Alcudia-tur

Besök en traditionell marknad för att träffa lokalbefolkningen och upptäcka sevärdheter, dofter och smaker i denna region. Upptäck staden Alcudia, som är en vacker plats full av historia. Beundra stadsmurarna som omger Gamla stan. På den vackra stranden "Playa de Formentor" har du gratis, tid beroende på vädret, under vilken du kan njuta av utsikten och koppla av. Återvänd på en kustväg med panoramautsikt från havsklipporna.

Mallorca : Båttur med snorkling i den blå grottan

Mallorca : Båttur med snorkling i den blå grottan

Gå ombord på båten och utforska den underbara blå grottan som bara är tillgänglig från havet. Börja detta äventyr, upptäck grottan och njut av den unika atmosfären. Namnet på grottan kommer från de effekter som ljuset orsakar när det kommer in genom stenarna som reflekterar med det kristallklara vattnet. Passera förbi storslagen natur och upptäck några underbara vikar under hela turen. Njut av ett uppfriskande bad på en vacker plats och njut av atmosfären.

Puerto Pollença: Färja till Formentor Beach

Puerto Pollença: Färja till Formentor Beach

Utforska den vackra Pollença Bay på en båttur med katamaran. Ta in den vackra utsikten över området när du seglar till den fantastiska Formentor-stranden, där du stannar till för att njuta av de underbara omgivningarna. Efter avfärd ger du dig iväg på den natursköna kryssningen längs kusten. Du kan köpa en uppfriskande läsk från baren ombord på katamaranen. Njut av utsikten när du luta dig tillbaka och slappna av under resan, som tar cirka 30 minuter. Bekanta de vackra klippformationerna och den karga kusten på vägen. Observera den rikliga floran och faunan som ligger under vattnet tack vare båtens glasbotten. När du anländer till Formentor-stranden kan du njuta av lite fritid för att bada eller sola. Ta gärna med din egen snorkelutrustning så att du kan utforska under vattnet. Välj din egen avgångstid för återkomsten och njut av de vackra omgivningarna i lugn och ro.

Port de Pollença: Pollençabukten: 2 eller 4 timmars båttur

Port de Pollença: Pollençabukten: 2 eller 4 timmars båttur

2 timmars rundtur Under en två timmar lång tur kan du upptäcka en del av kusten i Pollençabukten. Börja utflykten med att besöka El Caló, en lugn vik med kristallklart vatten. Fortsätt med ett besök på den avskilda stranden Formentor. Ta ett uppfriskande dopp i dess turkosa vatten, följt av några drinkar och snacks. Utforska grottan på ön Formentor. Se lyxiga herrgårdar utspridda längs kusten när du återvänder till Pollenças hamn. 4 timmars tur På en 4 timmars tur kan du upptäcka hela Pollença-bukten på en utflykt från Port de Pollença till Cap de Formentor. Se det anmärkningsvärda Fortaleza, ett stort offentligt gods som ligger på den norra halvön i bukten. Passera El Caló-bukten och segla till ön Formentor. Njut av stränderna, se det prestigefyllda Hotel Formentor och besök den majestätiska grottan Formentor. Fortsätt till Cap de Formentor och utforska dess vikar som Cala Murta och Cala en Gossalba. Se den imponerande fyren i Formentor och gör några stopp för att bada, med snacks och drycker under hela resan.

Mallorca: Alcudias gamla stadsdel, marknad och Formentor Beach

Mallorca: Alcudias gamla stadsdel, marknad och Formentor Beach

Njut av en heldagsutflykt över land och hav för att se det bästa på norra Mallorca. Promenera ner för de gamla gatorna, koppla av på stranden och beundra den vackra kusten av den spanska ön. Börja dagen med att utforska den historiska och charmiga staden Alcudia som är beläget på en liten halvö mellan Pollensa-bukten och Alcudia. Upptäck historia i alla hörn och se fornlämningar av romerska städer, tempelmurar och slott utspridda över hela kommunen. Du får fri tid att upptäcka Alcudias traditionella marknad, en av öns viktigaste och mest unika marknader. Bläddra bland stånd som säljer ett brett utbud av frukt, grönsaker, smycken, lädervaror och hantverk. Promenera runt bland de närliggande ruinerna av den antika romerska staden Pollentia. Ta en båttur längs kusten från Pollensas hamn (om vädret tillåter det). Från ombord på en modern båt kommer du att ha en fantastisk utsikt över Cap de Formentor med dess imponerande klippor och dolda vikar. Vi stannar till vid Formentor Beach, en av Mallorcas vackraste och mest kända stränder. Ta en timmes paus för att njuta av en promenad, bad eller avkoppling på den vita sandstranden.  Slutligen ska du bege dig till den ikoniska utsiktsplatsen Colomer's viewpoint. Förundras över den underbara utsikten och det unika landskapet. 

Från Port d'Alcudia: Quad Sightseeing Tour med utsiktspunkter

Från Port d'Alcudia: Quad Sightseeing Tour med utsiktspunkter

Upplev ett oförglömligt äventyr och en adrenalinfylld fyrhjulingstur där du utforskar den magnifika kustlinjen och den hisnande utsikten. Njut av sevärdheterna i Alcudia och Pollensa och prova typiska jordbruksprodukter från Mallorca, som citroner, vin, oliver och apelsiner. Kör förbi natursköna getbetesmarker på väg mot Port de Pollensa. Fortsätt längs den lokala motorvägen runt Port de Pollensa för att nå kontrollstationen i Formentor och njut av en kort paus. Fortsätt längs bergsvägen och njut av utsikten över Pollensabukten tills du når huvudstoppet, utsiktspunkten Es Colomer. Ta god tid på dig att njuta av panoramavandringen och utsikten över Medelhavet och norra Mallorca. Efter pausen är det dags att köra tillbaka genom Port de Pollensa och njuta av lite terrängkörning genom landsbygdsområdena. Beundra Alcudias gamla stadsmur och den vackra 1500-talsarkitekturen från det spanska imperiet. Se Es Barcares, kustområdet i Alcudia, med sina semesterhus. Sista pausen tar ni på ett stort torg med havsutsikt där ni kan njuta av utsikten över Pollensabukten. På väg tillbaka mot utgångspunkten passerar du Alcudias gamla stadsmur igen och kör på huvudgatan i Port d'Alcudia.

Formentor: Xperience buss- och båttur från norr

Formentor: Xperience buss- och båttur från norr

Resan inkluderar upphämtning vid en närliggande mötesplats på ditt hotell. Vi hämtar endast vid det norra området. Rutten till upphämtningen tar ca 1 timme beroende på var ert hotell ligger. Runt kl. 10.00 börjar panoramavägen till Formentor. Upptäck den hisnande utsikten från Es Colomer, en naturlig utsiktspunkt som låter dig njuta av det färgsprakande landskapet mellan bergen och Medelhavet. Om det finns lediga parkeringsplatser gör vi ett fotostopp innan vi fortsätter till Formentor Beach där du kan njuta av en och en halv timmes ledig tid för att sola, koppla av eller ta en uppfriskande simtur. Denna aktivitet inkluderar en sightseeingbåt, om väderförhållandena tillåter, till Pollenças hamn. Turen tar cirka 30 minuter. Där tar du sedan bussen tillbaka till hotellet. Rutten kan göras i omvänd ordning beroende på båtens schema denna rutten kan ändras till en panoramarutt med buss om det är dåliga väderförhållanden för att segla. *I dessa fall utgår ingen ersättning.

Mallorca: Provning av lokala viner och maträtter

Mallorca: Provning av lokala viner och maträtter

Upplev smakerna från det autentiska Mallorca i Spanien. Njut av utvalda lokala viner gjorda på en mängd olika druvor tillsammans med ostar gjorda av lokala bönder från getter, kor och röda får (oveja roja). Dessutom kan du prova andra ekologiska produkter som paté, sylt och olja. Njut av ett elegant vitt vin, som endast produceras i 900 flaskor, tillsammans med en hantverksmässig getost från Pollensa. Prova sedan ett vitt vin (de noirs) gjort på röda druvor tillsammans med en lokal komjölkost. Senare kan du avsluta din vinprovning med ett rött vin som nästan inte längre produceras. Para ihop ditt röda vin med en annan typ av getost med johannesbröd. Du kommer också att få möjlighet att smaka på patéer, sylt och extra olivolja, alla tillverkade på Mallorca. Lämna upplevelsen med en nyvunnen kunskap om historierna bakom vart och ett av de viner och produkter du smakar.

Alcudia: Coll Baix och snorkling

Alcudia: Coll Baix och snorkling

Börja dagen med en bekväm upphämtning från ditt hotell i Alcudia. Efter en kort, naturskön bilresa kommer du att få gå ombord på en oförglömlig resa på denna lyxiga båttur. Beundra hisnande vyer, oklanderlig service och en lugn atmosfär. Vi börjar vårt äventyr ombord på en modern och välutrustad båt och seglar mot den vackra jungfrustranden Coll Baix. Under resan kommer du att kunna njuta av fantastiska vyer över kusten och Medelhavets djupblå färg. Vid ankomsten stannar vi till vid denna avlägsna och lugna strand. Du får tid att koppla av, simma och utforska området. Coll Baix är känd för sin orörda natur och sitt kristallklara vatten. Beundra det omgivande landskapet och njut av vattenbaserade aktiviteter som snorkling och paddelbrädor. Vi återvänder till båten för att bege oss mot de fascinerande havsgrottorna. Vi går in i dessa klippformationer som döljer geologiska underverk och unika landskap. Efter en dag full av äventyr återvänder vi till hamnen och njuter av solen och havsbrisen.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Pollenca

Vilka är de bästa turerna att göra i Pollenca med barn?

De bästa turerna att göra i Pollenca med barn:

Se alla familjevänliga aktiviteter i Pollenca på GetYourGuide

Att göra i Pollenca

Städer i Spanien

Pollenca: Fler aktiviteter och sevärdheter

Pollenca: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pollenca

Samlat omdöme

4.5
(726 recensioner)

Jag gillade verkligen allt. Den blå grottan på stora djup, som man kan simma i efter behag, förtjänar särskild uppmärksamhet. Jag skulle ge alla mina pengar för detta 😅 Vi stannade också för att bada på vackra platser med azurblått vatten. Allt började med att vi blandade ihop datumet och kom en dag tidigare, men eftersom det var ett par tomma platser på båten fick vi gå ombord. Vilket var väldigt trevligt, för det hade varit synd att gå tillbaka till hotellet, och vi körde hela vägen från Arenal. Tack så mycket 😁 Ord kan inte beskriva hur nöjd jag är med denna kryssning.

Dagen var fantastisk. Det var lite stormigt, så vi var inte säkra på om resan kan genomföras, men det var så roligt att hoppa över vågorna. Vår kapten var mycket trevlig och gav lite information om platserna och erbjöd även gratis drinkar. Att snorkla i vikarna var fantastiskt, vi kunde se massor av fiskar och stranden Formentor ser ut som ett paradis. Vi skulle definitivt rekommendera turnén till alla. Tack så mycket för den fantastiska upplevelsen, vi kommer alltid att minnas den.

Vi var i en grupp på 10 personer och välkomnades varmt i hamnen i Alcudia strax innan utflykten startade. Vi hade alla väldigt roligt. Turnén med guiden var fantastisk. Vi såg fantastiska stränder och kunde bada då och då. Vatten och öl ingick i priset. Vi skulle boka turnén igen när som helst och tack igen för denna fantastiska dag!!!

En magnifik utflykt, vår guide som är från regionen är lysande, han visade oss otroliga platser, turkosa stränder där vi stannade till för att bada, fantastiska raviner. Jag rekommenderar denna utflykt, ha tålamod om byrån ber dig att skjuta upp mötet, det är bara för att du behöver bra väder för att njuta och se allt. TACK

fantastisk dag att se norra delen av ön, busstransport, båttur, Alcudia Market och naturligtvis Mirador de Formentor. Fyrspråkig guide och charmiga förare, kort sagt, toppen!