Saker att göra i
Polen

Våra mest rekommenderade saker att göra i Polen

Från Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur & upphämtningsalternativ

Från Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur & upphämtningsalternativ

Minns Andra världskrigets offer vid koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Använd transporten från Kraków och ta en guidad tur vid det historiska landmärket. Du hämtas på ditt boende i Kraków och åker med luftkonditionerat fordon till Oświęcim. Besök Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum för en 3,5 timmes guidad tur i de före detta nazistiska koncentrationslägren.   Hör hur 1,3 miljoner judar och fångar från Polen, Frankrike och Italien mördades där under Andra världskriget. Se den ökända porten med parollen "Arbeit macht frei" och lär dig om lägrets ursprung och hur livet var för fångarna. Besök originalbarackerna och gaskamrarna samt perrongerna och andra platser. Detta är en gripande resa genom historien, där foton och personliga föremål från tiden väcker det förflutna till liv.

Från Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur & upphämtningsalternativ

Från Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur & upphämtningsalternativ

Besök Auschwitz på en dagsutflykt från Kraków. Lär dig mer om koncentrationslägren Auschwitz-Birkenau under en guidad tur med en certifierad historiker och guide. Auschwitz-Birkenau grundades 1940 av Nazityskland och var det största koncentrationslägret som drevs av nazisterna. Det blev den sista viloplatsen för miljontals människor, främst judar och polacker, som mördades i gaskamrar. Passera genom porten med inskriptionen "Arbeit macht frei" för att gå in till Auschwitz I, där din guide visar dig runt i det bevarade området och berättar om platsens historia.  Besök sedan det andra lägret i Birkenau, där massmord ägde rum som en del av nazisternas "slutgiltiga lösning på den judiska frågan".

Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

Besök Aushwitz Birkenau med en guidebok. Vittna om det största lägret som byggdes på polsk mark av nazisterna som fungerade som ett koncentrationsläger och ett utrotningsläger. Bli hämtad i Krakow och resa till Auschwitz Museum. Efter att ha anlänt till museet samlar du en entrébiljett med hjälp av din reseledare. Starta sedan din självstyrda turné med informativ broschyr på valt språk. Dra nytta av friheten på turnén i din egen takt och väg efter eget val Efter att ha besökt museet fortsätter du till det andra lägret i Birkenau, där massmorden ägde rum. Dra nytta av hjälp av en turnéassistent som kommer att stå till ditt förfogande från upphämtning till avlämning

Kraków: Wieliczka Salt Mine inträdesbiljett med alternativ för upphämtning

Kraków: Wieliczka Salt Mine inträdesbiljett med alternativ för upphämtning

Varför välja vår resa? ⛏️ Välj din avgångstid: Njut av flexibiliteten att välja din önskade avgångstid, vilket garanterar en sömlös start på din upptäcktsfärd. ⛏️ Bekväm transport: Koppla av under en smidig resa från Krakow till Wieliczka Salt Mine med problemfri transport. ⛏️ Expertguider: Få insikter från kunniga guider som belyser den rika historien och betydelsen av gruvan. ⛏️ Hoppa över kön: Undvik köer och få prioriterad åtkomst för att maximera din tid att utforska saltgruvans hisnande underverk. Vad väntar dig i Wieliczka saltgruva? Wieliczkas saltgruva har en speciell plats i den polska kulturhistorien och lockar årligen över en miljon besökare som förundras över de intrikata sniderierna och relieferna. Sedan 1978 finns den med på UNESCO-listat världsarvslistan för kultur och natur och är fortfarande ett populärt resmål för resenärer över hela världen. Gruvans underjordiska kammare är utsmyckade med skulpturer och basreliefer som skapats av gruvarbetare och bevarar deras arv för kommande generationer. Gå ner 800 trappsteg i gruvans djup, där du kommer till den första underjordiska våningen efter att ha navigerat 350 trappsteg. I slutet av turen väntar en hiss som tar dig tillbaka upp till ytan.

Krakow: Guidad tur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

Krakow: Guidad tur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

Ta en rundtur från Krakow som inkluderar besök på minnesplatserna Auschwitz och Birkenau, och fortsätt sedan din utflykt med ett besök i saltgruvorna. Denna 11-timmars tur börjar på morgonen från en mötesplats eller med en bekväm upphämtning i Krakow. Härifrån kommer du att transporteras med en bekväm buss. Under turen kommer du att åtföljas av din erfarna reseledare. Vid ankomsten till Auschwitz-Birkenau-museet börjar du din rundtur med en professionell guide som kommer att introducera dig till minnesplatsernas historia. Nästa punkt på resan är Wieliczka saltgruva, där en lokal guide kommer att berätta allt om gruvans historia. Du får se fantastiska kammare, originalskulpturer och autentiska arbetsplatser för gruvarbetare. Det blir en paus för lunch på heldagsturen, men vi rekommenderar att du tar med dig snacks. Rundturen avslutas på kvällen runt kl. 20.00.

Krakow: Zakopane och Thermal Springs Tour med hotellupphämtning

Krakow: Zakopane och Thermal Springs Tour med hotellupphämtning

Njut av oförglömliga minnen i Zakopane. Denna fängslande destination som passar naturälskare, erbjuder en perfekt blandning av traditionell höglandsarkitektur, pulserande gatuliv i stadskärnan och utomhusäventyr. Resan börjar med upphämtning från ditt hotell eller din lägenhet i Krakow (eller från närmaste plats om det visar sig omöjligt eller svårt att ta sig dit med bil). Transporten från Krakow till Zakopane tar ca 1,5 - 2 timmar beroende på vägförhållandena. Den första punkten på turen är en liten by Chocholow. Byn är känd för sina välbevarade exempel på traditionell träarkitektur och ger besökarna en inblick i regionens rika kulturarv. Gör dig redo för en promenad och ta med kameran för massor av fantastiska bilder från denna plats. Det andra stoppet på turen är en herdehydda (ostfabrik). Här får du möjlighet att smaka på traditionell rökt fårost som kallas Oscypek och en shot polsk vodka - vilket ger extraordinära smakupplevelser. Nästa stopp blir staden Zakopane, där du har 2,5 timmars fritid. Väl där börjar du på linbanan som tar dig till toppen av Gubalowka. Utsiktspunkten är känd för sin hisnande panoramautsikt över Tatrabergen. Här finns också många kaféer, restauranger, souvenirbutiker och en gravitationsrutschkana (öppen på sommaren, ingår inte i resans pris). Efter nedfärden är det värt att ta en promenad längs de charmiga gatorna och äta lunch på någon av de lokala restaurangerna (ingår inte i resans pris). Krupowki är den viktigaste gågatan i Zakopane. Denna livliga och pulserande gata är stadens hjärta och fungerar som en knutpunkt för både lokalbefolkningen och besökare. Gatan kantas av ett brett utbud av lokala restauranger, butiker och marknadsstånd. Besökarna kan hitta ett brett utbud av varor, inklusive traditionellt hantverk från högländerna, souvenirer, lokala livsmedelsprodukter och kläder. Den sista punkten på resan är Hot Springs Complex. På plats får du en klocka som ger tillgång till omklädningsrum och skåp. Inträdesbiljetten för 2,5 timmar till Chocholow Thermal Baths inkluderar temaområden för barn och vuxna så att alla kan njuta av sin tid väl. Besökarna har tillgång till utomhus- och inomhuspooler samt vattenrutschbanor och jacuzzis (nakenzonen ingår inte). Här finns också en poolbar där du kan beställa drycker (drycker och mat ingår inte i biljettpriset). Efter rundturen tar din chaufför dig tillbaka till Krakow, Polen.

Krakow: Zakopane-tur med termiska pooler och upphämtning på hotellet

Krakow: Zakopane-tur med termiska pooler och upphämtning på hotellet

Njut av utsikten över Tatrabergen på denna fantastiska dagsutflykt till Zakopane. Upplev de varma källpoolerna och de varma vattenrutschbanorna i de bästa termiska baden, åk bergbanan Mt. Gubałówka, promenera längs Krupowki-gatan och smaka på lokal ost och vodka i byn Chocholow Resan börjar med upphämtning på ditt hotell. Under resan till Zakopane har vi planerat in två fantastiska stopp. Chochołów - en av de vackraste byarna i södra Polen där du hittar de äldsta husen som bebos av lokalbefolkningen. Du får möjlighet att lära dig mer om historien och ta några underbara bilder. När vi anländer till vår destination - Zakopane, kommer din guide att förklara hur man använder linbanan och förse dig med alla nödvändiga biljetter, vilket sparar tid och undviker köerna till biljettkontoret. Varje turist tillbringar sin fritid i Zakopanes centrum på sitt eget sätt. Vissa kan njuta av läckra lokala kryddor eller ta lugna promenader och beundra bergsutsikten, vissa kan köpa souvenirer medan andra räknar minuterna för att uppleva den sista attraktionen - de varma termiska poolerna där de kan njuta av denna lyckliga avkoppling. Termalbaden i Chochołów är en av de största anläggningarna av detta slag i Polen. Vattnets hälsoegenskaper har en positiv inverkan på huden och det allmänna välbefinnandet. Poolbarerna ger möjlighet till en stunds avkoppling med en drink. Familjer som reser med barn kommer också att hitta något för sig själva eftersom varje entrébiljett som vi erbjuder på Chocholow Termal Baths ger tillgång till alla zoner (utom bastun). Glöm inte att ta med din telefon och fånga oförglömliga ögonblick! Vi ses ombord! Välj en av de mest bokade och bäst recenserade turerna från Krakow. Tusentals människor har redan litat på oss.

Kraków: Flodkryssning på kvällen eller natten

Kraków: Flodkryssning på kvällen eller natten

Njut av de visuella läckerheterna i Krakow, från det majestätiska Wawel-slottet till de historiska distrikten Zwierzyniec och Kazimierz. Hoppa ombord på en kryssning på floden Vistula, ett av de bästa sätten att upptäcka allt som Krakow har att erbjuda. Börja kryssningen vid foten av Wawel-slottet och glida sedan längs de pittoreska boulevarderna först i riktning mot Podgórze- och Kazimierz-distrikten. Passera välkända sevärdheter som Church on the Rock, Mangha Museum, Bernatka Footbridge, Cricoteka, pittoreska broar, mot Dabie-distriktet. Färdas längs floden som flyter genom hjärtat av Krakow, som råkar vara hem för några av de mest ikoniska landmärkena i Polen. Få chansen att se stadens främsta attraktioner och fördjupa dig i Krakow-andan tack vare det bekväma tempot på turen.

Från Krakow: Guidad tur Auschwitz-Birkenau & upphämtning

Från Krakow: Guidad tur Auschwitz-Birkenau & upphämtning

Kliv in i historien med ett besök på minnesmärket Auschwitz-Birkenau. Lär dig om den tragiska historien bakom det största minnesmärket för Förintelsen med en guide. Bli bekvämt upphämtad från ditt boende i Krakow och gå ombord på en bekväm buss för den 1,5 timmar långa resan till Auschwitz-Birkenau-komplexet, en historisk plats som fungerar som ett viktigt minnesmärke för Förintelsen.  Utforska museet i utkanten av Oświęcim, cirka 60 kilometer väster om Krakow. Träffa en lokal guide vid ankomsten som visar dig runt på platsen och berättar om dess grymma historia. Ta reda på hur Auschwitz-Birkenau har blivit både en symbol för mänskligt lidande och ett vittne till fysisk och känslomässig utmattning under en respektfull rundtur med en licensierad guide. Gå genom porten med den ökända texten "Arbeit Macht Frei" (arbete ger frihet) för att komma in i Auschwitz 1, där din guide visar dig runt i det bevarade området och presenterar platsens historia. Tillbringa ungefär en timme i Birkenau, där massmorden som en del av nazismens "slutgiltiga lösning" ägde rum. Efter besöket kan du reflektera över upplevelsen under resan tillbaka till Krakow. 

Kraków: Oskar Schindlers fabrik Inträdesbiljett

Kraków: Oskar Schindlers fabrik Inträdesbiljett

Utforska den historiska Schindlers fabrik på vår guidade tur Kliv in i arvet efter Oskar Schindler på detta UNESCO-listade världsarv. Upptäck fabrikens roll under andra världskriget och få en inblick i livet för de som räddades och de som gick under. Fördjupa dig i utställningar som berättar denna kraftfulla historia med känslighet. ⬇️ Varför välja vår resa? ✅ Expertguider: Lär dig av kunniga guider som ger detaljerade kommentarer om Schindlers fabrik och dess historiska betydelse. ✅ Biljett som låter dig hoppa över kön: Spara tid med biljett som låter dig hoppa över kön, vilket ger dig fler stunder att absorbera de påverkande utställningarna. ⬇️ Vad väntar dig på Schindlers fabrik? Utforska originalartefakter från kriget, en kopia av en lägenhet i Krakow Ghetto och de starka kontrasterna mellan nazisternas privilegier och civilbefolkningens kamp. Besök inspelningsplatserna för "Schindler's List" och fördjupa dig i Oskar Schindlers liv. Avsluta din tur med en djup förståelse för den motståndskraft och hjältemod som präglade detta mörka kapitel i historien.

Alla aktiviteter

811 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Städer i Polen

De mest populära sevärdheterna i Polen

Städer i Polen

Regioner i Polen

Polen: Fler aktiviteter och sevärdheter

Polen: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Polen

Samlat omdöme

4.5
(107 113 recensioner)

Med en bokning fick vi både buss med upphämtning och retur vid vald plats, guidad rundvandring samt matlåda. Vårt önskade klockslag för turen blev dock ändrad men detta kom det dagen före turen meddelande om som man även skulle bekräfta. Upphämtningen skedde sedan helt enligt den nya utsatta tiden. Under bussfärden till Auschwitz fick vi bra information om dagens program. Vi blev väl omhändertagna! Vår guide på området var även jättebra! Kan rekommendera dagstur bokad via Get Your Guide!

Mycket nöjd med turen. Informationen och uppdateringar innan turen, den extra kontrollen för att vi missat en uppdatering. Vi var mycket imponerade av allt. Camilla som var vår guide visade oss runt på Auschwitz på ett mycket fint sätt. Det kändes att hon inte bara vallade runt oss utan hela tiden ville hedra de som varit på lägret. Samtidigt var hon mycket mån om hur vi mådde och ville veta om vi behövde något eller ta en paus ifrån turen. Mycket nöjda.

PIOTR var den bästa guiden någonsin - så rolig, engagerande och pratsam på bussresa till platser, mycket intressant att höra från honom om Polens historia. mycket bra valuta för pengarna mycket vackra platser mycket bekväma resor älskade upplevelsen skulle rekommendera

Precis lagom långt. En härlig tur där vi kunde se Gdansk och marinan samt varvet i lugn och ro. Bra guide som berättade om det väsentliga och svarade bra på våra frågor.

Excellent. Guiden talar franska riktigt bra. Perfekt diktion. Extra tempo i besöket.