Lägg till datum

Saker att göra i
Plzeň

Plzeň

Våra mest rekommenderade saker att göra i Plzeň

Pilsen: Pilsner Urquell - bryggerirundtur med ölprovning

1. Pilsen: Pilsner Urquell - bryggerirundtur med ölprovning

År 1842 bryggde vi världens första lageröl av pilsnertyp med sin karakteristiska fylliga smak och klara gyllene färg. Det har varit ett modellöl för mer än 80 % av befintliga ölmärken hittills! Denna rundtur i Pilsner Urquells bryggeri kommer att imponera på alla ölfantaster och historieälskare. Lär känna de ursprungliga platserna där detta berömda Pilsner Urquell-öl skapades och vars historia fortsätter än idag. Från Visitor Center åker du med bryggeribuss till en av de modernaste tappningsanläggningarna, där 120 000 flaskor tappas per timme. Lär dig mer om de ingredienser som denna pilsner bryggs av. Upptäck bryggeriets hjärta: 3 brygghus från olika århundraden. Rundturen avslutas med en provsmakning av ofiltrerat Pilsner Urquell-öl i de historiska källarna. Efter rundturen kan du köpa souvenirer i presentbutiken och njuta av god tjeckisk mat och öl direkt från källan i Na Spilce Pub.

Pilsen: Historisk tunnelbanetur med ett glas öl

2. Pilsen: Historisk tunnelbanetur med ett glas öl

Vi tar dig genom en labyrint av gångar, källare och brunnar som byggdes under Pilsen redan på 1200-talet. Under rundturen får du se livet under staden och avslöja hemligheterna bakom autentiska fynd och de vrår och vrår som är gömda under jorden. Du kommer att få reda på hur underjorden uppstod och se med egna ögon på hur många olika sätt den utnyttjades. Tack vare utställningarna och de utställda fynden kommer du att fördjupa dig i stadens historia och medborgarnas vardag under medeltiden. Rundturen börjar i den så kallade iskällaren, som användes för att lagra is. Den var belägen på källarnas översta nivå, varifrån vattnet från den smältande isen flödade ner till de lägre nivåerna i jäsnings- och lagerkällarna och kylde dem. De underjordiska utrymmena skapades i samband med att de första husen med bryggerirätt byggdes omedelbart efter stadens grundande, dvs. från slutet av 1200-talet. Källarna byggdes ursprungligen för att förvara livsmedel. Inte mindre viktigt var att de användes för bryggning av öl. Det var i källarna i husen med bryggningsrätt som ölet jästes, mognade och förvarades. Med tiden utvidgades och fördjupades källarna och på vissa ställen skapades upp till två våningar av källare med inbördes förbindelse. Det underjordiska systemet blev på så sätt en del av stadens försvarssystem i tider av krig, strider och oroligheter. De underjordiska gångarna fungerade inte bara som säkra förvaringsutrymmen för livsmedel och en tillflykt för Pilsens invånare, utan användes också som kommunikationslinjer. Pilsens historiska vattentorn från första hälften av 1500-talet är ett viktigt tekniskt monument och den bäst bevarade byggnaden av sin typ i Böhmen. Här kan du se resterna av en pumpmaskin från år 1847. Du kan också se kamrar för vattenpelare, matartunnlar för att driva maskinen och en kopia av ett vattenhjul. Vattentornet var också en del av befästningssystemet eftersom det var kopplat till systemet av vallar. Rundturen avslutas i byggnaden för bryggerimuseet. Om du är 18 år eller äldre får du i slutet av rundturen en ölkupong som kan bytas ut mot 0,30 l Pilsner Urquell-öl på restaurangerna Na Spilce, U Salzmannů eller Na Parkánu.

Pilsen: inträde till bryggerimuseet med ett glas öl

3. Pilsen: inträde till bryggerimuseet med ett glas öl

Ta ett steg tillbaka i tiden på Bryggerimuseet i Plzeň, ett professionellt museum som ligger i ett hus från 1400-talet som bevarats i sin ursprungliga form. Ta reda på en legend om öltillverkning och avslöja hemligheterna kring öltillverkning, servering och drickande från en avlägsen förfluten tid. Under din rundtur reser du genom historien till medeltiden då öl dracks genom ett vassrör. Se medeltida källare gömda under ett brygghus från 1400-talet och autentiska ölpubar från början av 1900-talet. Utforska den sengotiska maltboden, som utgör en viktig del av den så kallade tröskgården där spannmålen fick ligga i blöt och grodda. Om du är 18 år eller äldre får du i slutet av rundturen en ölkupong som kan bytas ut mot 0,30 l Pilsner Urquell-öl på restaurangerna Na Spilce, U Salzmannů eller Na Parkánu.

Pilsen: 1,5 timmars ölcykel med obegränsad mängd öl

4. Pilsen: 1,5 timmars ölcykel med obegränsad mängd öl

Gör dig redo för en oförglömlig upplevelse med dina vänner på denna ölcykeltur. Pilsen erbjuder dig massor av sevärdheter och attraktioner längs vägen när du cyklar längs vägarna med bara ett fåtal bilar, så att du kan njuta av åkturen. Den privata föraren/servitören/guiden tar hand om dig och dina vänner under hela turnén. I början av turen får du en 10-minuters instruktionsgenomgång om hur man cyklar. Efteråt sätter du på din egen musik och ger dig av på en tur genom Pilsens stadskärna. När det blivit mörkt lyser cykeln med nattfestljus. Obegränsad Pilsner premiumfatöl, eller ett alkoholfritt alternativ, väntar också på dig under din 1,5-timmars ölcykeltur i Pilsen + Alaco-Afterparty.

Pilsen: Gastronomisk rundtur i gamla stan

5. Pilsen: Gastronomisk rundtur i gamla stan

Tjeckien är inte bara Prag. Visste du att Pilsen alltid har varit landets regionala centrum för industri, religion, utbildning, sport, gastronomi och kultur? Allt detta kulminerade 2015 när Pilsen fick det prestigefyllda priset som europeisk kulturhuvudstad. Din rundtur börjar med en rundtur för att gå runt och utforska den gamla staden, vilket gör att du kan se alla dolda platser och pärlor. Under rundturen kommer din guide att berätta om själva staden, inklusive dess historia, kultur och människor. Rundturen fortsätter sedan med att gå in i St Bartholomeus-katedralen, som har Tjeckiens högsta tornspira. Därefter kommer du att få se världens tredje största synagoga, vilket ger dig möjlighet att gå igenom en plats där den tjeckiska historien skrevs. Efter den historiska delen av din rundtur tar din guide dig med till en lokal tjeckisk pub där du får smaka på traditionella tjeckiska snacks och öl. Din guide kommer också att berätta om tjeckiska matvanor och tjeckisk kultur, samtidigt som du lär dig om landets rika gastronomiska historia.

Kombinationsutflykt till Pilsnerbryggeriet och Nizbor Glass Factory

6. Kombinationsutflykt till Pilsnerbryggeriet och Nizbor Glass Factory

Upptäck två av Tjeckiens berömda produkter - pilsner och kristall. Lämna Prag bakom dig för en resa till Pilsen, en metropol i västra Böhmen. Besök Pilsner Urquell-bryggeriet och lär dig hur detta "flytande bröd" tillverkas. Bryggeriet grundades 1842 och skapar världens bästa pilsner. Gå genom museet och upptäck bryggeriets 150 år långa historia. Efter din bryggeritur kan du njuta av lunch innan du besöker en av Tjeckiens mest kända glasfabriker - Ruckle Crystal. Njut av en guidad tur i fabriken samt rabatter på dina inköp innan du återvänder till Prag.

Pilsen: Pub- och klubbrunda

7. Pilsen: Pub- och klubbrunda

Upplev det bästa av Pilsens nattliv och besök en mängd olika klubbar och pubar inklusive en pub där du kan hälla upp din egen öl. Tillsammans med en lokal guide, besök 6 av de bästa dryckesställena i staden och följ i fotspåren av stjärnor som John Malkovich, Gerard Depardieu, Jaromir Jagr och Pierre Richard, som alla har varit kända för att besöka det tjeckiska meckat. nattliv som är Pilsen. Se fram emot en välkomstdrink hemma på varje plats. Avsluta natten på den berömda baren "Pamela" och delta i nakenloppet i Pilsen om du känner dig modig.

Från Prag: Privat bryggeritur till Pilsner Urquell i Plzeň

8. Från Prag: Privat bryggeritur till Pilsner Urquell i Plzeň

Öl har bryggts i Plzeň nästan sedan staden grundades, och de första bevisen på bryggning går tillbaka till år 1307. Josef Groll bryggde den bottenfermentede ljusa lagern som blev prototypen för all lager år 1842. Pilsner Urqwell bryggeri har firas denna minnesvärda dag en årlig festival som kallas Pilsner Fest. Framgången för öl från Plzeň och bryggeriets framfrart var ostoppbara och varumärket Pilsner Urquell blev snart känt som ett kvalitetsöl över hela världen. Följ med oss på detta omfattande besök i Plzeň och Pilsner Urquells bryggeri. Utforska bryggeriet och lär dig om historien bakom den första bottenfermenterade ljusa lagern som bryggdes år 1842. Besök bryggeriet och staden bakom bryggeriet: Plzeň. Medan du är i Plzeň kan du också se platser som Bartolomeuskatedrale och minnesmärket Patton, och har möjligheten att besöka ölmuseet.

Pilsnerbryggeritur inkl ölprovning & tjeckiska staden Pilsen

9. Pilsnerbryggeritur inkl ölprovning & tjeckiska staden Pilsen

Pilsner. Den mest kända ölsorten som alla i hela världen någon gång hört talas om. Jodå, det har sitt ursprung i Tjeckien, i den vackra staden Pilsen (på tjeckiska Plzeň). Följ med på rundturen och utforska det världsberömda bryggeriet Pilsner Urquell, upplev hur det ursprungliga Pilsner-ölet grundades, gå runt i fabriken och smaka på ölet från ekfaten. Staden i sig har så mycket att erbjuda. Besök den medeltida katedralen, den vackra och stora synagogan, det historiska centrumet, museet tillägnat de amerikanska och belgiska soldaterna som befriade västra delen av landet och många fler. Turné med den lokala (en del av min familj bor där) i den lilla gruppen (max 4 personer) och utforska en del av Tjeckien där turister inte går så ofta - och de gör stora misstag! @visitpilsen

Privat tur till Pilsner Urquell från Prag

10. Privat tur till Pilsner Urquell från Prag

Tjeckien är ölets nation och det skulle vara en stor ära att få visa dig hur det tillverkas! Under den privata rundturen till Pilsner Urquell får du möjlighet att smaka på ölet under olika faser av tillverkningen. Efteråt guidar vår privata reseledare dig genom den vackra stadskärnan i Pilsen med St Bartholomew-kyrkan och den stora synagogan, det tredje största judiska templet i världen.

13 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Plzeň

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Plzeň?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Plzeň:

Plzeň: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Plzeň: Fler aktiviteter och sevärdheter

Plzeň: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Plzeň

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 256 omdömen

Det var en så rolig dag och en riktigt cool upplevelse. Jag har aldrig gjort något liknande förut och det är definitivt värt resan ut till Pilsen. Ölen du får under turnén var en av de bästa öl jag någonsin har haft. Turnén var riktigt billig och du får säkert dina pengar värt.

Som en ölnörd och bryggare var detta mer av en pilgrimsfärd så jag skulle alltid njuta av turnén och dess fantastiska värde för pengarna. Engelsktalande turer var fulla så glada att vi bokade på getyourguide så vår grupp var stor. Guides engelska uttal var inte det bästa.

Really nice experience. The guide was very entertaining but sometime hade to understand.

Lite tråkigt!!! Man trodde att man ska dricka öl hela tiden

Mycket bra! Speciellt Monika, vår guide var riktigt bra!