Lägg till datum

Saker att göra i
Plaza de España

Plaza de España: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Palma de Mallorca: Stadssightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

1. Palma de Mallorca: Stadssightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Upptäck höjdpunkterna i Palma de Mallorca på en sightseeingtur med öppen buss och hoppa av vid något av de 16 hållplatserna för att utforska stadens sevärdheter i din egen takt. Köp en 24-timmarsbiljett och anpassa din busstur efter ditt eget schema. Upplev en rik blandning av historia, kultur och nattliv. Utforska det centrala området som består av smala gator mellan höga murar av gamla byggnader. Hoppa av vid sevärdheter som Palau de La Almudaina, ett kungligt palats som har stått sedan den arabiska erövringen och fortfarande är hem för den kungliga familjen. Utforska den verkligt unika stadsdelen Pueblo Espanyol eller Spanish Village, där det finns en samling av många olika typer av arkitektur som representerar de olika stilar som används runt om i landet. Kolla också in Plaza de Espana, en naturskön del av ön, där du kan njuta av skönheten från det öppna däcket, eller hoppa av för att få en ordentlig smak av den lokala kulturen. Välj alternativet Essential Experience om du vill ha inträdesbiljetter till Bellver Castle eller Pueblo Espanyol inkluderade i din 24-timmars bussbiljett. Bussens rutt: 1. Antoni Maura 2. Placa Mercat 3. Ramblas 4. Plaza de España 5. Avenida Alexandre Rosselló 6. Porta des Camp 7. Passeig Maritim 8. Pueblo Espanyol 9. Slottet Bellver (om alternativ valts) 10. Plaza Gomila 13. Avenida Joan Miro 14. Estacio Maritima 14b. Passeig Maritim 15. Avenida Gabriel Roca 17. Avenida Jaume III 18. Moll Comercial

Palma de Mallorca: Stadssightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

2. Palma de Mallorca: Stadssightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Upptäck Palma de Mallorca och allt det har att erbjuda med hop-on hop-off upplevelsebiljetter. Ta in alla sevärdheter i en öppen buss och gå in i Museo Es Baluard och Bellver Castle eller Spanish Village med biljetter som ingår som en del av turnén. . Stopp vid 16 punkter i staden säkerställer att du inte missar något. Kolla in attraktioner som Palau de La Almudaina, ett kungligt palats som har stått sedan den arabiska erövringen, och Poble Espanyol, hem till olika typer av arkitektur som representerar de olika stilar som används runt om i landet. Välj den ultimata upplevelsen för att besöka Palma-katedralen, en av de mest emblematiska byggnaderna i Medelhavet. Börja bussturen vid hållplats 1, Antoni Maura, för den bästa upplevelsen. Du kan dock också gå ombord på bussen vid valfri stopp längs rutten. Buss rutt: 1. Antoni Maura 2. Placa Mercat 3. Ramblas 4. Plaza de España 5. Avenida Alexandre Rosselló 6. Porta des Camp 7. Passeig Maritim 8. Poble Espanyol 9. Slottet Bellver 10. Plaza Gomila 13. Avenida Joan Miro 14. Estacio Maritima 14b. Passeig Maritim 15. Avenida Gabriel Roca 17. Avenida Jaume III 18. Moll Comercial

Palma: Stadsrundtur och spel

3. Palma: Stadsrundtur och spel

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med ett utforskningsspel på denna självguidade smartphone-vandring i Palma. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Börja din resa från det mycket fotograferade tåget till Sóller! Besök Plaza España, en central punkt på Mallorca, även Plaza Mayor ger dig en smak av historia eftersom dess många olika användningsområden visar hur länge denna plats har funnits. Ta ett foto i Saint Eulalia-kyrkan, en av de äldsta katolska kyrkorna på Mallorca, och låt dig gå vilse i San Francisco de Palma, kanske en unik kyrka med interiörarkitektur. Besök kyrkan Monti Sion, en av de äldsta kyrkorna i staden. Du kommer också att passera katedralen Santa Maria de Palma, en symbol för den soliga kuststaden. Beundra La Plaza de la Reina, ett av de viktigaste och mest besökta torgen i den nedre delen av Palms. Palma de Mallorcas gilleshus med sin unika stil kommer att fängsla dig och din kamera! Se, promenera och koppla av i Parc de Sa Feixina för ett sista foto efter denna unika rundtur!

Erfarenhet av vandring i Sierra de Tramuntana

4. Erfarenhet av vandring i Sierra de Tramuntana

Om du brinner för naturen är det här det perfekta sättet att lära känna ön och upptäcka bergen på Mallorca. UNESCO:s världsarvslista, tradition och natur gör Sierra de Tramuntana till ett hörn av Mallorca som man bara måste se. Denna imponerande bergskedja är nästan 90 km lång. Om du är en natur- och vandringsälskare och vill undvika folkmassor, låt mig visa dig de lokala vandringslederna som är fulla av vackra vyer och kulturarvselement. Jag möter dig i Palma och därifrån tar vi transporten till bergen. Vi kommer att vandra en del av en berömd GR221 vandringsled som heter "Dry Stone Route " som lockar många turister från hela världen. Förutom fantastiska vyer kommer vi att njuta av ägodelar och "fincas" med odlade terrasser byggda med torra stenmurar, gamla bevattningssystem från den muslimska eran och olivträd som är nästan 1000 år gamla! Efter ca 2 timmars vandring stannar vi för en picknick och förutom fantastiska vyer kommer vi förmodligen att få sällskap av vilda getter. På sommaren kommer det att finnas möjlighet att ta ett dopp i kristallklart vatten på en av stränderna på vår väg. Jag kommer att välja rätt rutt för dina färdigheter och skor. Intensitetsnivån är upp till dig! Vid dåligt väder hittar vi en annan tid för vår upplevelse eller så får du full återbetalning. Jag möter dig gärna på platsen för upplevelsen, om du föredrar din egen transport. Möjlighet till upphämtning vid kryssningsterminalen och på hotell i Palma.

Palma de Mallorca: Självguidad audiotur

5. Palma de Mallorca: Självguidad audiotur

Valsa runt i Palma de Mallorca med en självguidad audiotur på din telefon, utformad av en ackrediterad expert. Lyssna på fascinerande berättelser baserade på ett prisbelönt berättarkoncept och få en fantastisk inblick i de mest ikoniska landmärkena i Palma de Mallorca. Börja turen från Plaza de España, den centrala transportknutpunkten, och fortsätt att möta den lokala gastronomin på Mercat de l'Olivar, bekanta dig med Palmas kulturella hjärta, Plaza Mayor, och bli fascinerad av det historiska Gran Hotel på Plaza de Weyler. Detta är en unik möjlighet att uppleva stadsrundturen i Palma de Mallorca i din egen takt med en fängslande audioguide på din telefon.

Valldemossa: stad och de vackraste utsiktsplatserna

6. Valldemossa: stad och de vackraste utsiktsplatserna

Följ med på en lätt vandring i bergen runt Valldemossa! Utsiktspunkterna där är en av de vackraste på Mallorca! Vi träffas på Plaza España i Palma. Därifrån tar vi en transport till Valldemossa. Du kommer att bli förvånad över dess skönhet redan på vägen dit! Efter en kort promenad kommer vi till ett fantastiskt landskap med berg, dalar och blått hav. Vi kommer att besöka 4 hisnande utsiktsplatser. Svårt att avgöra vilken som har den bästa utsikten! Se till att din kamera är 100% laddad! Efter ca 5 km återvänder vi till Valldemossa där vi promenerar längs kullerstensgator, fulla av historia och blomkrukor på väggarna. Innan vi återvänder till Palma kommer vi att njuta av det typiska bakverket i Valldemossa, Coca de Patata. Utsökt! Vill du upptäcka denna vackra stad mer? Låt oss besöka det kungliga palatset och klostret, berömda för sina besökare! Denna aktivitet är valfri och beror på öppettiden. Vandringsleden är lämplig för alla - nybörjare, familjer med små barn, även njutbar under de varma dagarna på sommaren. Jag är glad helt anpassad denna upplevelse för dig. Jag är flexibel när det gäller tid och datum. Jag kan möta dig i Valldemossa om du vill komma på egen hand. I detta fall är större grupper tillgängliga. Möjlighet till upphämtning vid kryssningsterminalen och Palma hotell.

Vin och tapas, upplev det riktiga Mallorca

7. Vin och tapas, upplev det riktiga Mallorca

Hej alla vinälskare! Vi träffas på Plaza España och därifrån tar vi en transport till Mallorcas landsbygd. Träffa och prata direkt med vinproducenten! Jag kommer att presentera en gammal jordbruksfastighet som ligger i en liten stad mitt på Mallorca. Du kommer att lära dig hur vin gjordes på 1800-talet (4 generationer tidigare) och hur det görs nu. Gården har viner av olika sorter, perfekt anpassade till jordmånen och de bioklimatiska förhållandena. Alla druvor skördas och bearbetas för hand! Efter en guidad tur genom vingården kommer ni att delta i en provning av fyra av vinerna tillsammans med typiska mallorkinska tapas. Möjlighet att möta dig vid kryssningsterminalen eller ditt hotell i Palma stad.

Plaza de España: Fler aktiviteter och sevärdheter

Plaza de España: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Plaza de España

Samlat omdöme

4.1
(1 337 recensioner)

Bra sätt att få en överblick över Palma. Tack vare ljudguiden på bussen är det underhållande och informativt. Om du uppgraderar är inträde till Pueblo Español mer värt än till Castell Bellver (inträde till slottet är €4, medan Pueblo är €10). Om du kommer ut vid båda kommer du att vara på vägen i cirka 3 till 4 timmar. Topp rekommendation!

värt det bara för att kunna ta sig till Bellver slott. det slutade med att vi behövde gå en bit för att få bussen eftersom vårt kryssningsfartyg låg förtöjt i en avlägsen ände av terminalen - kanske det kan finnas ett extra stopp? - men förutom det allt bra, och vi använde gratis drink-token på café i centrala Palma

OK. Vi gjorde det i regnet. Som ett resultat var vissa säten blöta men de i gångarna var torra. Få människor i november vilket är väldigt trevligt, vi hade ett urval av platser. En fin överblick med trevliga besöksuppehåll och anpassad ljudguide.

OK. Enda nackdelen huvudvägen är under uppbyggnad så mycket trafik ett tag på banan. Guidens information kan förbättras om stadens historia.

Vi gick med våra barn, de hade väldigt roligt. Perfekt om du bara har en dag.