Plaça Major: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Palma de Mallorca: Guidad rundtur av Gamla stan

1. Palma de Mallorca: Guidad rundtur av Gamla stan

Upplev en underhållande och intressant vandringstur runt Palmas imponerande Gamla stad. Res tillbaka i tiden och upptäck Palma som det en gång var, när det viktigaste ekonomiska området i världen var Medelhavet. Ta en öppen rundtur som leds av en tyskspråkig guide eller en privat rundtur tillgänglig på tre språk (engelska, franska och tyska). Under rundturen får du lära dig mer om metropolens händelserika historia och lyssna till berättelser om stora byggare och arkitekter, så som Pere Morey, Guillem Sagrera (katedral) eller Antoni Gaudís lärjungar (palats och herrgårdar). Se arkitektoniska mästerverk och viktiga kulturella platser, speciellt öns huvudstads gömda skatter, så som de utsmyckade gårdarna som heter "patios" på spanska. Några av sevärdheterna som vittnar om Palmas rika historia är katedralen och marknaden La Lonja i närheten, men även många sekulära byggnader, palats, trädgårdar och monument. Du kommer också att besöka det judiska kvarteret, regeringsbyggnaden, det anglikanska palatset och stadsmuren, där du får höra på fler spännande berättelser. Få ett intryck av Medelhavets kulinariska mångfald medan du strosar genom den livliga marknaden.

Palma de Mallorca: Gamla stan och tapasbar på kvällen

2. Palma de Mallorca: Gamla stan och tapasbar på kvällen

Ta en kvällsrundtur i Gamla stan i Palma och njut av några läckra tapas. Låt din guide leda dig genom Palmas slingrande gränder på kvällen och visa dig denna medelhavsmetropols unika atmosfär. Få insidertips om stadens hippaste ställen och hör om platser som länge varit favoriter bland stadens lokalbefolkning. Höra spännande historier om Palmas nattliv och lär dig var så många otroliga händelser formade Palmas rika och varierande historia. Låt en nattlivsexpert från Palma visa dig det bästa staden har att erbjuda, från tapasbarer till historiska och dolda torg som sjuder av liv efter att solen gått ner under sommaren. I slutet av denna cirka en timme och 45 minuter långa tur slår du dig ner i en typisk tapasbar för att välja från ett urval av pintxos och tapas. Låt kvällen passera med en mängd kvällsvyer och ljud som är unika för Palma.

Palma de Mallorca: Gamla stan i solnedgången med matprovning

3. Palma de Mallorca: Gamla stan i solnedgången med matprovning

Bege dig ut på en 2,5 timmas guidad stadsvandring i solnedgången för att lära dig mer om Palma de Mallorcas historia. Få en fascinerande insikt i hur livet kan te sig i staden när du vandrar till dess berömda byggnader. Beundra den majestätiska katedralen och se det kungliga palatset La Almudaina. Besök även Plaça de Cort där den feodala regeringen brukade samlas. Här kan du också beundra det mycket gamla olivträdet och stadshusett från 1600-talet. Vandra vidare till Plaça Major, där utomhusmarknaden för hantverk lockar till sig besökare hela året runt. Beundra statyn av den forna statsministern Antoni Maura på Plaça del Mercat och lär dig mer om lokalinvånarnas kulinariska vanor under vandringens gång. Låt din guide leda dig genom stadens trånga gator och smala gränder på kvällen. Få praktiska tips om de hetaste barerna och restaurangerna. Hitta till populära platser som länge har varit lokalbornas favoriter. Halvvägs under turen får du stanna till för att smaka på ett urval av goda små tapas, på en av stadens allra bästa tapasbarer.

Palma: Gamla stans gränder Självguidad upptäcktsfärd

4. Palma: Gamla stans gränder Självguidad upptäcktsfärd

Denna rundtur finns endast tillgänglig på tyska. Ta din smartphone och börja turen i den lugna trädgården mellan Passeig del Born och katedralen. Därifrån fortsätter ni till det kungliga palatset La Almudaina och den imponerande katedralen "La Seu". Efter en promenad genom gamla stan kommer du till de arabiska baden och klostret "Convento de Santa Clara". Du fortsätter till kyrkan "Basílica Sant Francesc" och en tapasbar, ett riktigt insidertips. Efter ett kort stopp vid stadspalatset "Can Dameto de la Quartera" och kaféet "Ca'n Joan de s'Aigo" kommer ni till församlingskyrkan Plaça de Santa Eulàlia. Ett speciellt träd, "Olivera de Cort", och Plaça Major är ytterligare stopp innan du når Mercat de l'Olivar, den största inomhusmarknaden i Palma. Rundturen avslutas vid Plaça d'Espanya, stadens centrala transportknutpunkt. Vid hållplatserna finns det underhållande uppgifter att lösa och roliga frågor att besvara. Vem vet till exempel vad ... men nej, det berättar vi inte än! Turen är ett utmärkt sätt att komma ut och upptäcka nya saker med familjen, vännerna eller på egen hand. Det är som att bli visad Palma de Mallorca av en god vän. Många anekdoter kommer att berika din promenad genom staden. Du kan starta turen när som helst och så ofta du vill i webbläsaren på en smartphone. På plats eller till och med bekvämt från soffan. Njut av din tid i Palma de Mallorca! *** Bra att veta *** Du kommer att få länken för att starta turen i ett e-postmeddelande direkt efter bokningen.

Palma - Privat historisk stadsvandring

5. Palma - Privat historisk stadsvandring

Börja din rundtur på det offentliga torget Plaza Mayor de Palma. Här kan du se Santa Eulalia-kyrkan och rådhuset. Du kommer också att ha möjlighet att se andra berömda historiska platser här, till exempel huvudteatern. Du kommer sedan att besöka katedralen St Mary of Palma (även känd som La Seu). Här kommer du att märka att mittskeppet är 44 meter högt och är bland de högsta i alla katedraler i gotisk arkitektonisk stil. Bygget av denna katalanska katedral i gotisk stil påbörjades 1229 men avslutades först 1601. Du får möjlighet att besöka det kungliga palatset La Almudaina, som var kungaparets officiella residens under deras besök på Mallorca. Detta berömda landmärke går tillbaka till 1300-talet. Här kan du se evigt gröna konstverk som har stått emot tidens tand. Därefter får du se mästerverket som kallas Llotja de Palma de Mallorca. Det kulturella monumentet visar spektakulära arkitektoniska stilar, särskilt bågarna som är inbäddade direkt i väggarna. Slutligen, om tiden tillåter, kommer du att besöka museet Es Baluard. Här har du chansen att se 700 olika konstverk från olika internationella konstnärer och särskilt från Balearerna.

Lägg till datum

Saker att göra i
Plaça Major

Utforska i närheten av Plaça Major

Utforska alla

Plaça Major: Fler aktiviteter och sevärdheter

Plaça Major: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Plaça Major

Samlat omdöme

4.8 / 5

baserat på 907 omdömen

Well spent time to see and hear the essence re Palma and Mallorca