Plaça de Cort: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Palma: alternativ historia - självguidad audioguidad rundvandring

Palma: alternativ historia - självguidad audioguidad rundvandring

Palma är en stad som är fylld av gammal historia och livlig av modern kultur. Ta en promenad med mig, en gammal invånare, för att ta reda på vilka historier och anekdoter som stadens gator har att berätta. Vi börjar i det majestätiska Parc de la Mar och följer historiens väg från den antika talayotiska kulturen genom den spanska inkvisitionen och det gamla Palmas elegans för att avsluta vår promenad på den livliga Placa de Cort. På vägen dit utforskar vi stadens kyrkor, barer och vackra innergårdar. Några av turens höjdpunkter är bland annat: - Att höra om varför en älskare och tjuvs hand ställdes ut på en påle i över hundra år. - Platsen där riddare brukade samlas för turneringar. - Historien om en adelsman som förblindades av stolthet och som till slut fick en läxa. - Hör om det vapen som Palmas första invånare valde att använda. - Upptäck dolda innergårdar i pittoreska gränder. - Se överflödet på Palmas äldsta och mest storslagna hotell. Oavsett om det är första gången du är i Palma eller om du har varit här förut, garanterar jag att du kommer att få reda på alla möjliga nya historier om denna otroliga stad! Vänligen ge oss minst en timme för den här rundturen. Det finns många barer och restauranger längs vägen för ett snabbt stopp - eller ett långt stopp!

Palma de Mallorca: Gamla stan i solnedgången med matprovning

Palma de Mallorca: Gamla stan i solnedgången med matprovning

Bege dig ut på en 2,5 timmas guidad stadsvandring i solnedgången för att lära dig mer om Palma de Mallorcas historia. Få en fascinerande insikt i hur livet kan te sig i staden när du vandrar till dess berömda byggnader. Beundra den majestätiska katedralen och se det kungliga palatset La Almudaina. Besök även Plaça de Cort där den feodala regeringen brukade samlas. Här kan du också beundra det mycket gamla olivträdet och stadshusett från 1600-talet. Vandra vidare till Plaça Major, där utomhusmarknaden för hantverk lockar till sig besökare hela året runt. Beundra statyn av den forna statsministern Antoni Maura på Plaça del Mercat och lär dig mer om lokalinvånarnas kulinariska vanor under vandringens gång. Låt din guide leda dig genom stadens trånga gator och smala gränder på kvällen. Få praktiska tips om de hetaste barerna och restaurangerna. Hitta till populära platser som länge har varit lokalbornas favoriter. Halvvägs under turen får du stanna till för att smaka på ett urval av goda små tapas, på en av stadens allra bästa tapasbarer.

Höjdpunkter och dolda pärlor i Palma de Mallorca Privat rundtur

Höjdpunkter och dolda pärlor i Palma de Mallorca Privat rundtur

Det här är inte bara en stadsrundtur, det här är det bästa av Palma de Mallorca med dolda pärlor som bara en lokalinvånare kan visa dig. Lär känna Palma de Mallorca på en stadsrundtur som ger dig den perfekta överblicken, från kultur, historia och lokal livsstil - den här turen har allt! Glöm stora turistgrupper och folkmassor; det är dags att se Palma de Mallorca från sin bästa sida tack vare din lokala guides kunskaper och berättelser. Kolla in de viktigaste landmärkena som Almudaina-trädgården, Arab Baths, Olivera de Cort och upptäck stadens hemligheter som visar dig staden ur ett annat perspektiv. Som de säger, lokalbefolkningen vet bäst! Withlocals Highlights & Hidden Gems Private City Tour™ är en av Withlocals signaturturer som finns tillgängliga i större städer över hela världen. Vi arbetar med passionerade lokala guider som tjänar en rättvis avgift. Vi stöder lokala ekonomier genom att endast erbjuda lokala produkter och förhindrar överturism med endast små icke-påträngande grupper. Våra turer är koldioxidneutrala och går bortom de vanliga turistvägarna.

Palma de Mallorca : Måste se privat tur

Palma de Mallorca : Måste se privat tur

Följ med på en resa genom Palmas historia när du besöker viktiga platser som visar upp dess arv. Förundras över de gamla arabiska baden, en symbol för Mallorcas historia, och beundra den slående arkitekturen i La Bodeguita del Medio de La Lonja, designad av den berömda konstnären Guillem Sagrera. Beroende på vilken rutt din guide väljer kan du också få en glimt av Santa Eulalia, Basilica de Sant Francesc, Ca'n Joan de s'Aigo, Playa de Cala Mayor, Convent de Santa Clara a peu, Palau de l'Almudaina och Parc de la Mar.

Palma: Gamla stans gränder Självguidad upptäcktsfärd

Palma: Gamla stans gränder Självguidad upptäcktsfärd

Denna rundtur finns endast tillgänglig på tyska. Lär känna Palma de Mallorca på ett avslappnat sätt. Starta den självguidade turen och tillbringa en varierad tid i denna vackra stad. Turen börjar i den lugna trädgården mellan Passeig del Born och katedralen. Därifrån fortsätter du till det kungliga palatset La Almudaina och den imponerande katedralen "La Seu". Efter en promenad genom gamla stan kommer du till de arabiska baden och klostret "Convento de Santa Clara". Ni fortsätter till kyrkan "Basílica Sant Francesc" och en tapasbar, ett riktigt insidertips. Efter ett kort stopp vid stadspalatset "Can Dameto de la Quartera" och kaféet "Ca'n Joan de s'Aigo" kommer ni till församlingskyrkan Plaça de Santa Eulàlia. Ett speciellt träd, "Olivera de Cort", och Plaça Major är ytterligare stopp innan du når Mercat de l'Olivar, den största inomhusmarknaden i Palma. Rundturen avslutas vid Plaça d'Espanya, stadens centrala transportknutpunkt. Vid hållplatserna finns det underhållande uppgifter att lösa och roliga frågor att besvara. Vem vet till exempel vad ... men nej, det berättar vi inte än! Turen är ett utmärkt sätt att komma ut och upptäcka nya saker med familjen, vännerna eller på egen hand. Det är som att bli visad Palma de Mallorca av en god vän. Många anekdoter kommer att berika din promenad genom staden. Du kan starta turen när som helst och så ofta du vill i webbläsaren på en smartphone. På plats eller till och med bekvämt från soffan. Njut av din tid i Palma de Mallorca! *** Bra att veta *** Du kommer att få länken för att starta turen i ett e-postmeddelande direkt efter bokningen.

De mest populära sevärdheterna i Palma de Mallorca

Att göra i Plaça de Cort

Städer i Spanien

Plaça de Cort: Fler aktiviteter och sevärdheter

Plaça de Cort: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.