Våra mest rekommenderade saker att göra i Pisa

Reserverad entré till Lutande tornet och katedralen i Pisa

1. Reserverad entré till Lutande tornet och katedralen i Pisa

Gå upp i det världsberömda Lutande tornet i Pisa med denna praktiska, tidsbestämda biljett. Gå förbi kön till biljettkassan och direkt till ingången vid din reserverade entrétid för ett stressfritt besök i det Lutande tornet på Piazza del Duomo, bredvid katedralen och dopkapellet från 1000-talet. Gå förbi de ökänt långa köerna och beundra både tornet och katedralen i din egen takt. Tornet är den tredje äldsta strukturen på Piazza del Duomo efter katedralen och dopkapellet. Konstruktionen av tornet startade år 1172 och ägde rum i 3 olika etapper under 199 år. År 1987 kom tornet med på Unescos världsarvslista, som sedan tidigare innefattade Piazza del Duomos katedral, dopkapell och kyrkogård.

Från Florens: Tur till Pisa, Siena & San Gimignano med lunch

2. Från Florens: Tur till Pisa, Siena & San Gimignano med lunch

Upplev Toscanas underverk under en minnesvärd dag. Lämna Florens för en 12-timmars utflykt och se de vackra landskapen, arkitekturen och konstverken i regionen. Unna dig lite lokal mat och välj en guidad tur på ditt språk för att lära dig ännu mer om det historiska området. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Börja med Pisa och besök dess fantastiska Piazza dei Miracoli. Beundra dopkapellet, katedralen Santa Maria Assunta och, naturligtvis, det berömda lutande tornet i Pisa. Efter ledig tid i Pisa åker du till en typisk toskansk vingård i Chianti-området och njuter av en utsökt lunch med lite lokalt vin. Utforska staden Siena och besök Piazza del Campo, där hästkapplöpningen Palio di Siena hålls, och Piazza del Duomo, där du får se exteriören av den magnifika katedralen. Sista stoppet blir i San Gimignano, en medeltida stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista och som är världskänd för sin Vernaccia di San Gimignano. San Gimignanos system av torn berättar om de mäktiga familjernas storhetstid. Mellan saffransfält och typiska inhemska vingårdar kan staden erbjuda vykortsvyer.

Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelser

3. Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelser

Börja på morgonen med en rundtur i Pisa. Du får tid att beundra katedralen, dopkapellet, den monumentala kyrkogården och det berömda lutande tornet. Lägg till biljetter till det lutande tornet till din upplevelse. Fortsätt sedan till en typisk vingård i Chianti Hills på sluttningarna av San Gimignano. Njut av en toskansk lunch tillsammans med en lokal vinprovning. Efter lunchen utforskar du en av de vackraste medeltida byarna i San Gimignano, eller "Medeltida Manhattan", där du kan utforska labyrinten av kullerstensgator, små torg och många lokala hantverksbutiker. Fortsätt med en panoramautsikt över Chianti-landskapet innan ni anländer till Siena, där er professionella guide om så önskas tar er till de viktigaste torgen, från Piazza del Campo till katedralen, och passerar genom den vackraste contrade som kännetecknar denna stad. I slutet av den guidade turen kan du välja att ha lite ledig tid att njuta av en kopp kaffe eller en panforte (en typisk lokal kaka) och att shoppa. När ni återvänder till Florens kommer ni att ha en vacker solnedgång i bakgrunden, vilket blir en perfekt avslutning på en oförglömlig dag i Toscana.

Pisa: Biljetter till det lutande tornet och katedralen Skip-the-line

4. Pisa: Biljetter till det lutande tornet och katedralen Skip-the-line

Utforska två av Pisas nyckelplatser, det berömda lutande tornet och den historiska Pisa-katedralen, utan att vänta och vid en tid som passar dig. Hoppa över köerna med en tidsinställd biljett till tornet följt av snabb tillgång till katedralen. Samla dina biljetter på Sinopie Museum innan du klättrar upp i det 55 meter höga lutande tornet i Pisa, en ikon för europeisk arkitektur som går tillbaka till 1100-talet. Du kommer att kunna njuta av utsikten över staden, den närliggande duomon och de böljande toskanska kullarna från toppen. Besök sedan katedralen Santa Maria Assunta. När den är nästan 1 000 år gammal anses den vara ett av de finaste exemplen på pisansk romansk arkitektur. Liksom tornet bredvid sjunker katedralen mycket långsamt ner i marken och du kanske kan upptäcka tecken på detta när du vandrar runt.

Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

5. Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

Börja din resa till Toscana vid Florens centralstation där du möts av din guide som tar hand om dig hela dagen.  Åk direkt till Siena,  Italiens mest pittoreska medeltida stad, där du vid ankomsten gör en rundvandring tillsammans med din guide. Titta upp för att beundra de vackra taken av terrakotta som pryder byggnaderna och förundras över katedralens (Duomo di Siena) magnifika gotiska och romanska arkitektur.   Ta dig sedan upp till San Gimignano, en stad på en bergstopp och ett av Unescos världsarv, känt för sina tornhus som byggdes under medeltiden. Här kan du på egen tid se stadens härliga torg, palats, kyrkor och – inte minst – de magnifika tornen. Det sista uppehållet under din Toscana-utflykt är ett besök i Pisa med sitt ikoniska Lutande tornet. Strosa över Piazza dei Miracoli och se andra monument innan du åker tillbaka till Florens. Bäst av allt är att du ges möjlighet att välja mellan en upplevelse i liten grupp eller en privat guidning för att göra din resa extra speciell. Välj lunchalternativet för att njuta av en hemlagad måltid tillsammans med en informell vinprovning på en traditionell vingård i  vinregionen Chianti. Provsmaka fyra regionala viner under lunchen och få veta mer om unika produktionsmetoder. Låt dig väl smaka av bondgårdens ekologiska måltid medan du blickar ut över Toscanas böljande vinodlingarna i solens sken.

Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

6. Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

Tillbringa dagen med att upptäcka många av de viktigaste höjdpunkterna på den toskanska landsbygden på denna guidade tur med en traditionell italiensk lunch inkluderad. Ta dig igenom de böljande kullarna när du upptäcker charmen i Pisa, San Gimignano och Siena. Ditt första stopp kommer att vara Pisa och torget för mirakel. Se katedralen, baptisteriet och naturligtvis det berömda lutande tornet. Det lutande tornet är nästan 56 meter högt, cirka 183 fot, och lutar sig i cirka 4 grader, vilket gör det till en av de mest kända och ikoniska byggnaderna i världen. Från Pisa, kör förbi kullebyar utspridda över några av de vackraste och förtrollande områdena på landsbygden. Anländer till San Gimignano där en traditionell toskansk lunch med vinprovning serveras, om alternativet väljs. Fortsätt till den bevarade medeltida byn San Gimignano, ett UNESCO: s världsarvslista som ofta kallas "Manhattan of the Middle Ages" på grund av dess berömda höga, smala torn. Utforska stadens centrum och de charmiga hantverksbutikerna längs kullerstensgatorna och små torg. Avsluta turnén i Siena, en kulleby rik på konst och traditioner. Promenera i det historiska centrumet och besök den vackra lokala katedralen. Ta en guidad vandringstur längs de små medeltida gatorna och torgen, passera den äldsta banken i världen och Piazza del Campo.

Från Florens: Halv dags utflykt till Pisa på eftermiddagen

7. Från Florens: Halv dags utflykt till Pisa på eftermiddagen

Ha nöje av en utflykt genom den bördiga och pittoreska toskanska landsbygden till den historiska universitetsstaden Pisa, som är känd för sin arkitektoniska skönhet. Vid ankomsten till Pisa tar din informativa guide med dig på en grundlig guidad rundvandring på Piazza dei Miracoli och dess monument och där kan du beundra den underbara arkitekturen i de unika byggnaderna runt omkring dig, som förr kallades "mirakel" på grund av sin otroliga skönhet. Du blir bländad av detta underbara torg som domineras av den underbara katedralen (*) där du kan besöka inomhusdelen, en modell av den karakteristiska pisanska romanska arkitekturen. Se det berömda Lutande tornet, det runda dopkapellet omgivet av dess suggestiva kolumnarkader och dess "Camposanto", ursprungligen en kyrkogård, ett extraordinärt fyrkantigt kloster som med sin marmorfasad avgränsar torget i norr. Din guide fokuserar framför allt på Lutande tornet – ett av världens underverk. Du fascineras av tornets historia och lutande struktur som väcker fantasin hos alla besökare. Efter det guidade besöket får du lite fri tid för minnesvärda bilder eller för att på egen hand upptäcka de historiska kvarteren där du kan beundra San Sisto-kyrkan, en av Pisas äldsta kyrkor, och Piazza dei Cavalieri, som var det politiska centrumet under medeltiden och där Scuola Normale är beläget, ett av världens mest kända universitet.  (*) I händelse av långa köer, som gör att du inte kan besöka katedralens interiör, erbjuds du ett guidat besök av Piazza dei Cavalieri.

Biljett till Pisa: Square of Miracles monument med lutande tornet

8. Biljett till Pisa: Square of Miracles monument med lutande tornet

Upptäck den fantastiska Piazza dei Miracoli med denna kombinationsbiljett. Genom att boka denna upplevelse kan du besöka alla öppna monument och museer på torget, inklusive det berömda lutande tornet i Pisa! Se till att du har det enklaste och snabbaste sättet att besöka Baptisteriet, Camposanto, katedralen, Museo dell'Opera del Duomo och Sinopie-museet och klättra upp i det lutande tornet utan att stå i kö vid biljettkassan. Besöket på alla monumenten är avgiftsbelagt, förutom besöket i katedralen som i alla fall kräver reservation av inträdestiden. Om du köper den här upplevelsen får du biljetten med schemalagd entré för att klättra upp i det berömda lutande tornet i Pisa och för att besöka Baptisteriet, Camposanto, Museo dell'Opera del Duomo, Museo delle Sinopie och till och med katedralen med snabb och obegränsad åtkomst. . Förutom tornet kan du sedan besöka de andra attraktionerna vid den tidpunkt du föredrar, under öppettiderna (Baptisteriet, Camposanto, Museo dell'Opera del Duomo och Museo delle Sinopie från 9 till 20; katedralen från 10 till 20). Instruktioner: 1) Välj datum för ditt intresse och välj antalet biljetter du vill boka; 2) på besöksdagen, gå till Audio Guide Desk och hämta dina entrébiljetter 3) efter att du har hämtat ut biljetterna kan du gå upp till det lutande tornet vid den reserverade entrétiden (se till att du anländer 15 minuter före tidsluckan du bokade) och efter tornet, besök de andra monumenten och museerna under öppettiderna *, visa din biljett för personalen vid ingången till varje attraktion.

Från Rom: Dagsutflykt till Florens och Pisa

9. Från Rom: Dagsutflykt till Florens och Pisa

Utforska Pisa och Florens, två av Toscanas viktigaste städer, på denna dagsresa från Rom. Ta en bekväm bussresa och lyssna på den guidade tur som din guide ger dig på bussen. Du reser längs den toskanska landsbygden medan du lär dig om denna fantastiska region och dess imponerande historia, som hade stor betydelse för skapandet av det italienska språket. Det första resmålet är Pisa, och på Piazza Dei Miracoli kan du beundra stadens katedral i romansk stil. På samma torg hittar du det ikoniska lutande tornet i Pisa, du måste stanna för att ta det berömda fotot där du håller tornet! Därefter får du njuta av lite fritid för att utforska staden på egen hand. Därefter hoppar du tillbaka ombord på bussen och fortsätter till Florens, en perfekt renässansstad där du får en panoramisk stadsrundtur med din guide, där du besöker de viktiga landmärkena, som Piazza del Duomo, Mercato Nuovo, Vecchibron och mycket mer. Efteråt har du tid att gå på egen hand genom staden, du kan lägga till en audioguide för att få ut det mesta av din upplevelse. Du måste prova de läckra toskanska delikatesserna och efterrätterna innan du hoppar tillbaka på bussen.

Pisa: Guidad rundtur med all-inclusive och lutande torn som tillval

10. Pisa: Guidad rundtur med all-inclusive och lutande torn som tillval

Följ med på en guidad rundtur på Piazza dei Miracoli och gå in i den ikoniska katedralen i Pisa. Gå in i katedralens dopkapell och njut av möjligheten att klättra upp i det lutande tornet för oöverträffad utsikt över staden. Lär dig mer om tornets historia av din lokala guide. Börja din rundtur med att upptäcka alla monument på Piazza dei Miracoli. Låt dig bländas av detta fantastiska torg, som domineras av katedralen. Följ med din guide in i katedralen och beundra dess dekorationer och titta på detta exempel på Pisas romanska arkitektur. Gå också in i dopkapellet, det största i den katolska världen och berömt för sitt eko (ersätts med kyrkogården om det inte är tillgängligt den dagen). Fokusera på det lutande tornet, ett av världens underverk, som du kommer att ha möjlighet att klättra (om alternativet väljs). I denna rundtur ingår även biljetter till den monumentala kyrkogården, Sinopie-museet och OPA-museet som ligger på Miraklernas torg och som ni kan använda för att besöka dessa monument på egen hand

Lägg till datum

Saker att göra i
Pisa
Denna italienska stad har mer än bara sitt kända torn med allt från livliga barer till renässanspiazzor.

Alla aktiviteter

155 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Pisa

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Pisa

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Pisa?

Pisa: Fler aktiviteter och sevärdheter

Pisa: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pisa

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 15 004 omdömen

Hela resan var en dröm, guiderna var väldigt tillmötesgående och även när jag var sen på grund av transportproblem var de vänliga nog att vänta på mig. Jag älskade hela resplanen och informationen som gavs var mycket insiktsfull och användbar, jag älskade allt från början till slut.

Välorganiserad process, så att det knappt blir några väntetider. Att klättra i tornet är verkligen en upplevelse, du kan känna lutningen, men också de strukturella försöken att avlyssna. Det är lämpligt att skaffa sig lite kunskap i förväg, då kan du se och förstå sambanden bättre.

La excursión estuvo genial. Tanto Barbara, la guía, como Salvatore, el dirigent, fueron super atentos. Es una verdadera pena no poder estar más tiempo en cada lugar, pero sinceramente, como primera toma de contacto en cada ciudad está genial. Así tienes excusa para volver

Biljettköpet online fungerade utmärkt och okomplicerat. Råden angående väskorna man inte får ta upp i tornet var till hjälp. Det var synd att meddelandet om att kyrkan stänger klockan 18.00 saknades eller inte var tillräckligt närvarande.

En bra upplevelse. Underbara guider. jag rekommenderar det