Upplevelser i
Pisa

More than just its tower, this Italian city has plenty to offer, from bustling bars to Renaissance piazzas.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Pisa

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Pisa?

Sju saker att se och göra i Pisa

Det finns en hel del att göra i Pisa, bortsett från det uppenbara! Den toscanska stadens fyra historiska kvarter bjuder på massvis av saker att göra och sevärdheter – här är några av dem.

 • Lutande tornet

  1. Lutande tornet

  Lutande tornet i Pisa ser verkligen väldigt roligt ut. Mycket selfievänligt!

 • Pisas katedral

  2. Pisas katedral

  Detta är den mindre kända, större byggnaden intill det lutande tornet! Därinne finns bland annat Galileos lampa, imponerande fresker och intrikata marmorhantverk.

 • 3. Cascianobaden

  Detta spa är över tusen år gammalt, och dess avslappnande verkan är lika stor nu som någonsin förr. Det naturliga källvattnet, Acqua Mathelda, är mineralrikt och ska enligt legenden vara bra för blodcirkulationen. Vederkvickande är det åtminstone!

 • Vinprovning på de toskanska kullarna

  4. Vinprovning på de toskanska kullarna

  Toscanas idylliska kullandskap ligger bara en timme eller två utanför Pisa och bär på ett rikt vinarv.

 • Keith Harings väggmålning

  5. Keith Harings väggmålning

  Pisa har mer att ge än bara den välkända renässanskonsten. På 1980-talet blev New York-konstnären Keith Haring så förtjust i staden att den inspirerade honom att måla en hel vägg till dess ära. Håll utkik efter den – den ligger halvt dold på en bakgata vid Piazza Vittorrio Emanuele II.

 • Universitetets botaniska trädgård

  6. Universitetets botaniska trädgård

  Trädgården grundades redan 1544, vilket gör den till den första botaniska universtitetsträdgården i hela Europa. Traska runt i grönskan och titta på alla friluftsbyggnader.

 • 7. Matteusmuseet

  Det är en relativt välbevarad hemlighet, men detta lilla museum inhyser den mesta av den ursprungliga konsten från Pisas historiska byggnader.

Planera ditt besök

 • Lutande torn nummer 2

  Om sneda byggnader är din grej kan du besöka den pyttelilla byn Suurhusen i Tyskland, vars kyrka faktiskt klår Pisatornets lutning med 1,22 grader.

 • Ljusfestival

  Luminarafestivalen i Pisa går av stapeln i juni varje år, och den spektakulära åsynen av 10 000 tända ljus längs floden Arno är faktiskt värd att planera semestern kring.

 • Äta billigt

  Inte helt oväntat är området runt Lutande tornet väldigt turistigt, och priserna är därför kraftigt saltade. Fortsätt vidare längs Pisas vindlande gator för en autentisk toscansk middagsupplevelse till vettigt pris!

 • Se upp för bedragare

  Tråkigt nog händer det att turister utsätts för brott i Pisa. Håll uppsikt över dina saker och var försiktig om främlingar kommer fram och erbjuder dig hjälp att bära.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Slutet av september samt oktober är bäst om du vill undvika sommarhettan och turistträngseln. Om du gillar liv och rörelse är juni ett alternativ med alla sina gatufestivaler. Observera att många av Pisas lokalbor åker på semester i augusti och att affärer, restauranger och till och med hotell därför kan vara stängda.

Alla saker att se i Pisa

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Pisa? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pisa

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 9 493 omdömen

COVID -sammanhanget har, tror jag, spelat mycket i uppskattningen av denna omgång. Vi satt i en minibuss, 5 personer. Anlände till Pisa runt 9 am, platsen var gles med bara några få personer. Vi gick upp till tornet med 10 personer. Det var bara runt 10:30 / 11:00 som platsen såg fler människor komma men utan jämförelse med vad det skulle ha varit utan COVID. Resten av turen var lika trevlig tack vare Francesco, vår guide och förare. Dagen är välanvänd, det är den perfekta typen av turné när du bara har 4 eller 5 dagar i regionen. Lunch och vinprovning är perfekt, inga klagomål om det. Att besöka Florens och dess region med så få turister är minst sagt anmärkningsvärt!

bra turné! Vi har haft mycket. Föraren Emilia var väldigt snäll, trevlig och så entusiastisk. Allt var också koronasäkert: desinfektionsgel, masker. Vi kände oss i goda händer med henne. Hon visste mycket att berätta om vägen, kulturen i Pisa. Vår reseledare Elisabeth i La Cinque Terre var en underbar och snäll kvinna. Hon var den perfekta guiden med mycket passion för sitt jobb. Även mejlen var tydliga, alltid ett direkt svar. Supernöjd med denna turné, ytterligare två passionerade guider och en fin variation mellan promenader, upptäckande och egen avkoppling.

Det var en mycket välorganiserad utflykt, massor av information, tillräckligt med fritid och en mycket kompetent reseguide. Reseguiden pratade bara engelska, vilket jag inte kunde välja för den här resan, men var lätt att förstå. På vägen tillbaka till startpunkten kom vi in i en trafikstockning som antagligen inte skulle ha blivit som den sista skytteln till fartyget. Föraren tog oss sedan direkt till fartyget.

Sammantaget var det en underbar dag som jag inte kommer att glömma när som helst snart. Under utflykten kunde du lära dig mycket om historien och kulturen. Det var väldigt informativt utan att ens tråkigt. Vår guide var mycket väl förberedd, hjälpsam och mycket vänlig. Jag kan bara rekommendera denna turné till alla.

Turen är mycket komplett, det är det bästa alternativet att se dessa platser på bara en dag. Guiden, Carmen, var mycket vänlig och förklarade allt för oss underbart samt rekommenderade många saker. Det var en intensiv dag men full av goda tider på att besöka spektakulära platser.