Saker att göra i
Pisa

Denna italienska stad har mer än bara sitt kända torn med allt från livliga barer till renässanspiazzor.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Pisa

Reserverat inträde till lutande tornet i Pisa och katedralen

1. Reserverat inträde till lutande tornet i Pisa och katedralen

Gå upp i det världsberömda Lutande tornet i Pisa med denna praktiska, tidsbestämda biljett. Gå förbi kön till biljettkassan och direkt till ingången vid din reserverade entrétid för ett stressfritt besök i det Lutande tornet på Piazza del Duomo, bredvid katedralen och dopkapellet från 1000-talet. Gå förbi de ökänt långa köerna och beundra både tornet och katedralen i din egen takt. Tornet är den tredje äldsta strukturen på Piazza del Duomo efter katedralen och dopkapellet. Konstruktionen av tornet startade år 1172 och ägde rum i 3 olika etapper under 199 år. År 1987 kom tornet med på Unescos världsarvslista, som sedan tidigare innefattade Piazza del Duomos katedral, dopkapell och kyrkogård.

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

2. Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Upplev Toscanas underverk under en minnesvärd dag. Lämna Florens för en 12-timmars utflykt och se de vackra landskapen, arkitekturen och konstverken i regionen. Unna dig lite lokal mat och välj en guidad tur på ditt språk för att lära dig ännu mer om det historiska området. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Börja med Pisa och besök dess fantastiska Piazza dei Miracoli. Beundra dopkapellet, katedralen Santa Maria Assunta och, naturligtvis, det berömda lutande tornet i Pisa. Efter ledig tid i Pisa åker du till en typisk toskansk vingård i Chianti-området och njuter av en utsökt lunch med lite lokalt vin. Utforska staden Siena och besök Piazza del Campo, där hästkapplöpningen Palio di Siena hålls, och Piazza del Duomo, där du får se exteriören av den magnifika katedralen. Sista stoppet blir i San Gimignano, en medeltida stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista och som är världskänd för sin Vernaccia di San Gimignano. San Gimignanos system av torn berättar om de mäktiga familjernas storhetstid. Mellan saffransfält och typiska inhemska vingårdar kan staden erbjuda vykortsvyer.

Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelse

3. Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelse

Börja på morgonen med en rundtur i Pisa. Du får tid att beundra katedralen, dopkapellet, den monumentala kyrkogården och det berömda lutande tornet. Lägg till biljetter till det lutande tornet till din upplevelse. Fortsätt sedan till en typisk vingård i Chianti Hills på sluttningarna av San Gimignano. Njut av en toskansk lunch tillsammans med en lokal vinprovning. Efter lunchen utforskar du en av de vackraste medeltida byarna i San Gimignano, eller "Medeltida Manhattan", där du kan utforska labyrinten av kullerstensgator, små torg och många lokala hantverksbutiker. Fortsätt med en panoramautsikt över Chianti-landskapet innan ni anländer till Siena, där er professionella guide om så önskas tar er till de viktigaste torgen, från Piazza del Campo till katedralen, och passerar genom den vackraste contrade som kännetecknar denna stad. I slutet av den guidade turen kan du välja att ha lite ledig tid att njuta av en kopp kaffe eller en panforte (en typisk lokal kaka) och att shoppa. När ni återvänder till Florens kommer ni att ha en vacker solnedgång i bakgrunden, vilket blir en perfekt avslutning på en oförglömlig dag i Toscana.

Pisa: Biljetter till det lutande tornet och katedralen Skip-the-line

4. Pisa: Biljetter till det lutande tornet och katedralen Skip-the-line

Utforska två av Pisas viktigaste platser, det berömda lutande tornet och den historiska Pisa-katedralen. Hoppa över linjen vid biljettkontoret och välj en tidsentré till tornet och besök katedralen utan tidsbegränsningar. Samla dina biljetter på Sinopie-museet innan du klättrar upp det 55 meter höga lutande tornet i Pisa, en ikon för europeisk arkitektur som går tillbaka till 1100-talet. Du kommer att kunna ta utsikten över staden, den angränsande duomo och de rullande toskanska kullarna från toppen. Nästa, besök katedralen Santa Maria Assunta. Vid nästan 1 000 år gammal anses det vara ett av de finaste exemplen på Pisan romansk arkitektur. Liksom tornet bredvid det sjunker katedralen mycket långsamt i marken och du kanske kan upptäcka tecken på detta när du vandrar runt.

Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

5. Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

Tillbringa dagen med att upptäcka många av de viktigaste höjdpunkterna på den toskanska landsbygden på denna guidade tur med en traditionell italiensk lunch inkluderad. Ta dig igenom de böljande kullarna när du upptäcker charmen i Pisa, San Gimignano och Siena. Ditt första stopp kommer att vara Pisa och torget för mirakel. Se katedralen, baptisteriet och naturligtvis det berömda lutande tornet. Det lutande tornet är nästan 56 meter högt, cirka 183 fot, och lutar sig i cirka 4 grader, vilket gör det till en av de mest kända och ikoniska byggnaderna i världen. Från Pisa, kör förbi kullebyar utspridda över några av de vackraste och förtrollande områdena på landsbygden. Anländer till San Gimignano där en traditionell toskansk lunch med vinprovning serveras, om alternativet väljs. Fortsätt till den bevarade medeltida byn San Gimignano, ett UNESCO: s världsarvslista som ofta kallas "Manhattan of the Middle Ages" på grund av dess berömda höga, smala torn. Utforska stadens centrum och de charmiga hantverksbutikerna längs kullerstensgatorna och små torg. Avsluta turnén i Siena, en kulleby rik på konst och traditioner. Promenera i det historiska centrumet och besök den vackra lokala katedralen. Ta en guidad vandringstur längs de små medeltida gatorna och torgen, passera den äldsta banken i världen och Piazza del Campo.

Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

6. Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

Börja din resa till Toscana vid Florens centralstation där du möts av din guide som tar hand om dig hela dagen.  Åk direkt till Siena,  Italiens mest pittoreska medeltida stad, där du vid ankomsten gör en rundvandring tillsammans med din guide. Titta upp för att beundra de vackra taken av terrakotta som pryder byggnaderna och förundras över katedralens (Duomo di Siena) magnifika gotiska och romanska arkitektur.   Ta dig sedan upp till San Gimignano, en stad på en bergstopp och ett av Unescos världsarv, känt för sina tornhus som byggdes under medeltiden. Här kan du på egen tid se stadens härliga torg, palats, kyrkor och – inte minst – de magnifika tornen. Det sista uppehållet under din Toscana-utflykt är ett besök i Pisa med sitt ikoniska Lutande tornet. Strosa över Piazza dei Miracoli och se andra monument innan du åker tillbaka till Florens. Bäst av allt är att du ges möjlighet att välja mellan en upplevelse i liten grupp eller en privat guidning för att göra din resa extra speciell. Välj lunchalternativet för att njuta av en hemlagad måltid tillsammans med en informell vinprovning på en traditionell vingård i  vinregionen Chianti. Provsmaka fyra regionala viner under lunchen och få veta mer om unika produktionsmetoder. Låt dig väl smaka av bondgårdens ekologiska måltid medan du blickar ut över Toscanas böljande vinodlingarna i solens sken.

Biljett till Pisa: Square of Miracles monument med lutande tornet

7. Biljett till Pisa: Square of Miracles monument med lutande tornet

Upptäck det fantastiska Piazza dei Miracoli med denna kombinationsbiljett. Genom att boka denna upplevelse kan du besöka alla öppna monument och museer på torget, inklusive det berömda lutande tornet i Pisa! Se till att du har det enklaste och snabbaste sättet att besöka Baptisteriet, Camposanto, katedralen, Museo dell'Opera del Duomo och Sinopie-museet och klättra upp i det lutande tornet utan att köa vid biljettkontoret. Besöket på alla monument är avgiftsbelagt, med undantag för besöket på katedralen som i vilket fall som helst kräver bokning av tid för inträde. Om du köper denna upplevelse får du biljetten med schemalagd entré för att klättra upp i det berömda lutande tornet i Pisa och besöka Baptisteriet, Camposanto, Museo dell'Opera del Duomo, Museo delle Sinopie och till och med katedralen utan tidsbegränsningar. Förutom tornet kan du sedan besöka de andra sevärdheterna när du vill, under öppettiderna (Baptisteriet, Camposanto, Museo dell'Opera del Duomo och Museo delle Sinopie från 9 till 20; Katedralen från 10 till 20). Instruktioner: 1) Välj det datum du är intresserad av och välj det antal biljetter du vill boka. 2) På besöksdagen går du till audioguideskranken och hämtar dina entrébiljetter. 3) När du har hämtat biljetterna kan du gå upp till det lutande tornet vid den bokade entrétiden (se till att du kommer 15 minuter före den tid du bokat) och efter tornet besöka de andra monumenten och museerna under öppettiderna *, visa din biljett för personalen vid ingången till varje attraktion.

Från Rom: Dagsutflykt till Florens och Pisa

8. Från Rom: Dagsutflykt till Florens och Pisa

Utforska Pisa och Florens, två av Toscanas viktigaste städer, på denna dagsresa från Rom. Ta en bekväm bussresa och lyssna på den guidade tur som din guide ger dig på bussen. Du reser längs den toskanska landsbygden medan du lär dig om denna fantastiska region och dess imponerande historia, som hade stor betydelse för skapandet av det italienska språket. Det första resmålet är Pisa, och på Piazza Dei Miracoli kan du beundra stadens katedral i romansk stil. På samma torg hittar du det ikoniska lutande tornet i Pisa, du måste stanna för att ta det berömda fotot där du håller tornet! Därefter får du njuta av lite fritid för att utforska staden på egen hand. Därefter hoppar du tillbaka ombord på bussen och fortsätter till Florens, en perfekt renässansstad där du får en panoramisk stadsrundtur med din guide, där du besöker de viktiga landmärkena, som Piazza del Duomo, Mercato Nuovo, Vecchibron och mycket mer. Efteråt har du tid att gå på egen hand genom staden, du kan lägga till en audioguide för att få ut det mesta av din upplevelse. Du måste prova de läckra toskanska delikatesserna och efterrätterna innan du hoppar tillbaka på bussen.

Från Florens: Pisa & Cinque Terre med dagsutflykt med Hike

9. Från Florens: Pisa & Cinque Terre med dagsutflykt med Hike

Avresa från Florens tidigt på morgonen och transfer till den liguriska kusten med luftkonditionerad buss. Ni åker genom två av Italiens mest natursköna provinser när ni passerar de böljande kullarna i Toscana till Ligurien. Vid ankomsten till Cinque Terre byter du till det allmänna tåget och reser uppför kusten med hisnande utsikt över byarna. Det första stoppet på dagsutflykten är Monterosso, den största staden i Cinque Terre. Vandra runt i den charmiga staden på egen hand och stanna till för att smaka på de läckra smakerna från det liguriska köket. Gå på en valfri 45-minuters lång lätt vandring genom det fantastiska landskapet i Cinque Terre. Låt din reseledare guida dig genom terrasserade vingårdar och gamla olivlundar med spektakulär panoramautsikt. Efter vandringen återvänder du till Monterosso och kopplar av på Fegina-stranden. Strosa längs strandpromenaden och stanna till på någon av de många restaurangerna, pubarna och glassbutikerna. Gå sedan ombord på tåget till Manarola och njut av utsikten över den lilla hamnen, full av färgglada båtar och livfulla naturformationer. Ta dig tid att strosa runt i området på egen hand och upptäcka denna vackra by. Din dag kommer att fortsätta bortom Cinque Terres prakt när du börjar på en fängslande resa till den berömda staden Pisa, hem till det världsberömda lutande tornet och många andra arkitektoniska underverk När din dagsutflykt avslutas går du ombord på tåget för en snabb och naturskön återresa till din privata luftkonditionerade buss på väg till Florens.

Från Livorno: Florens och Pisa tur och retur transfer

10. Från Livorno: Florens och Pisa tur och retur transfer

Under din tid i Livorno kan du passa på att utforska två av de mest kända städerna i Toscana. Res på en bekväm turnébuss med wi-fi och tips från din turnévärd. Njut av ledig tid i Florens och Pisa och upptäck båda dessa ikoniska städer på samma dag. Först, gå till Florens, som ibland kallas "renässansens vagga". Besök San Lorenzo-marknaden, Piazza del Duomo, Piazza della Signoria, Piazza della Repubblica och den gamla bron. Vandra genom gränder som ligger mellan historiska byggnader och smaka på några typiska lokala rätter. Efter 3 och en halv timmes ledig tid i Florens, fortsätt mot Pisa och ta 1 timme och 30 minuter för att se staden. Beundra de berömda monumenten vid "äng av mirakel" inklusive det lutande tornet. Posera bredvid det berömda monumentet och ta ett foto för att minnas ditt besök. Återkomst i tid garanteras.

Alla aktiviteter

244 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade saker att göra i Pisa

Reserverat inträde till lutande tornet i Pisa och katedralen

Reserverat inträde till lutande tornet i Pisa och katedralen

Gå upp i det världsberömda Lutande tornet i Pisa med denna praktiska, tidsbestämda biljett. Gå förbi kön till biljettkassan och direkt till ingången vid din reserverade entrétid för ett stressfritt besök i det Lutande tornet på Piazza del Duomo, bredvid katedralen och dopkapellet från 1000-talet. Gå förbi de ökänt långa köerna och beundra både tornet och katedralen i din egen takt. Tornet är den tredje äldsta strukturen på Piazza del Duomo efter katedralen och dopkapellet. Konstruktionen av tornet startade år 1172 och ägde rum i 3 olika etapper under 199 år. År 1987 kom tornet med på Unescos världsarvslista, som sedan tidigare innefattade Piazza del Duomos katedral, dopkapell och kyrkogård.

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Upplev Toscanas underverk under en minnesvärd dag. Lämna Florens för en 12-timmars utflykt och se de vackra landskapen, arkitekturen och konstverken i regionen. Unna dig lite lokal mat och välj en guidad tur på ditt språk för att lära dig ännu mer om det historiska området. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Börja med Pisa och besök dess fantastiska Piazza dei Miracoli. Beundra dopkapellet, katedralen Santa Maria Assunta och, naturligtvis, det berömda lutande tornet i Pisa. Efter ledig tid i Pisa åker du till en typisk toskansk vingård i Chianti-området och njuter av en utsökt lunch med lite lokalt vin. Utforska staden Siena och besök Piazza del Campo, där hästkapplöpningen Palio di Siena hålls, och Piazza del Duomo, där du får se exteriören av den magnifika katedralen. Sista stoppet blir i San Gimignano, en medeltida stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista och som är världskänd för sin Vernaccia di San Gimignano. San Gimignanos system av torn berättar om de mäktiga familjernas storhetstid. Mellan saffransfält och typiska inhemska vingårdar kan staden erbjuda vykortsvyer.

Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelse

Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelse

Börja på morgonen med en rundtur i Pisa. Du får tid att beundra katedralen, dopkapellet, den monumentala kyrkogården och det berömda lutande tornet. Lägg till biljetter till det lutande tornet till din upplevelse. Fortsätt sedan till en typisk vingård i Chianti Hills på sluttningarna av San Gimignano. Njut av en toskansk lunch tillsammans med en lokal vinprovning. Efter lunchen utforskar du en av de vackraste medeltida byarna i San Gimignano, eller "Medeltida Manhattan", där du kan utforska labyrinten av kullerstensgator, små torg och många lokala hantverksbutiker. Fortsätt med en panoramautsikt över Chianti-landskapet innan ni anländer till Siena, där er professionella guide om så önskas tar er till de viktigaste torgen, från Piazza del Campo till katedralen, och passerar genom den vackraste contrade som kännetecknar denna stad. I slutet av den guidade turen kan du välja att ha lite ledig tid att njuta av en kopp kaffe eller en panforte (en typisk lokal kaka) och att shoppa. När ni återvänder till Florens kommer ni att ha en vacker solnedgång i bakgrunden, vilket blir en perfekt avslutning på en oförglömlig dag i Toscana.

Pisa: Biljetter till det lutande tornet och katedralen Skip-the-line

Pisa: Biljetter till det lutande tornet och katedralen Skip-the-line

Utforska två av Pisas viktigaste platser, det berömda lutande tornet och den historiska Pisa-katedralen. Hoppa över linjen vid biljettkontoret och välj en tidsentré till tornet och besök katedralen utan tidsbegränsningar. Samla dina biljetter på Sinopie-museet innan du klättrar upp det 55 meter höga lutande tornet i Pisa, en ikon för europeisk arkitektur som går tillbaka till 1100-talet. Du kommer att kunna ta utsikten över staden, den angränsande duomo och de rullande toskanska kullarna från toppen. Nästa, besök katedralen Santa Maria Assunta. Vid nästan 1 000 år gammal anses det vara ett av de finaste exemplen på Pisan romansk arkitektur. Liksom tornet bredvid det sjunker katedralen mycket långsamt i marken och du kanske kan upptäcka tecken på detta när du vandrar runt.

Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

Tillbringa dagen med att upptäcka många av de viktigaste höjdpunkterna på den toskanska landsbygden på denna guidade tur med en traditionell italiensk lunch inkluderad. Ta dig igenom de böljande kullarna när du upptäcker charmen i Pisa, San Gimignano och Siena. Ditt första stopp kommer att vara Pisa och torget för mirakel. Se katedralen, baptisteriet och naturligtvis det berömda lutande tornet. Det lutande tornet är nästan 56 meter högt, cirka 183 fot, och lutar sig i cirka 4 grader, vilket gör det till en av de mest kända och ikoniska byggnaderna i världen. Från Pisa, kör förbi kullebyar utspridda över några av de vackraste och förtrollande områdena på landsbygden. Anländer till San Gimignano där en traditionell toskansk lunch med vinprovning serveras, om alternativet väljs. Fortsätt till den bevarade medeltida byn San Gimignano, ett UNESCO: s världsarvslista som ofta kallas "Manhattan of the Middle Ages" på grund av dess berömda höga, smala torn. Utforska stadens centrum och de charmiga hantverksbutikerna längs kullerstensgatorna och små torg. Avsluta turnén i Siena, en kulleby rik på konst och traditioner. Promenera i det historiska centrumet och besök den vackra lokala katedralen. Ta en guidad vandringstur längs de små medeltida gatorna och torgen, passera den äldsta banken i världen och Piazza del Campo.

Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

Börja din resa till Toscana vid Florens centralstation där du möts av din guide som tar hand om dig hela dagen.  Åk direkt till Siena,  Italiens mest pittoreska medeltida stad, där du vid ankomsten gör en rundvandring tillsammans med din guide. Titta upp för att beundra de vackra taken av terrakotta som pryder byggnaderna och förundras över katedralens (Duomo di Siena) magnifika gotiska och romanska arkitektur.   Ta dig sedan upp till San Gimignano, en stad på en bergstopp och ett av Unescos världsarv, känt för sina tornhus som byggdes under medeltiden. Här kan du på egen tid se stadens härliga torg, palats, kyrkor och – inte minst – de magnifika tornen. Det sista uppehållet under din Toscana-utflykt är ett besök i Pisa med sitt ikoniska Lutande tornet. Strosa över Piazza dei Miracoli och se andra monument innan du åker tillbaka till Florens. Bäst av allt är att du ges möjlighet att välja mellan en upplevelse i liten grupp eller en privat guidning för att göra din resa extra speciell. Välj lunchalternativet för att njuta av en hemlagad måltid tillsammans med en informell vinprovning på en traditionell vingård i  vinregionen Chianti. Provsmaka fyra regionala viner under lunchen och få veta mer om unika produktionsmetoder. Låt dig väl smaka av bondgårdens ekologiska måltid medan du blickar ut över Toscanas böljande vinodlingarna i solens sken.

Biljett till Pisa: Square of Miracles monument med lutande tornet

Biljett till Pisa: Square of Miracles monument med lutande tornet

Upptäck det fantastiska Piazza dei Miracoli med denna kombinationsbiljett. Genom att boka denna upplevelse kan du besöka alla öppna monument och museer på torget, inklusive det berömda lutande tornet i Pisa! Se till att du har det enklaste och snabbaste sättet att besöka Baptisteriet, Camposanto, katedralen, Museo dell'Opera del Duomo och Sinopie-museet och klättra upp i det lutande tornet utan att köa vid biljettkontoret. Besöket på alla monument är avgiftsbelagt, med undantag för besöket på katedralen som i vilket fall som helst kräver bokning av tid för inträde. Om du köper denna upplevelse får du biljetten med schemalagd entré för att klättra upp i det berömda lutande tornet i Pisa och besöka Baptisteriet, Camposanto, Museo dell'Opera del Duomo, Museo delle Sinopie och till och med katedralen utan tidsbegränsningar. Förutom tornet kan du sedan besöka de andra sevärdheterna när du vill, under öppettiderna (Baptisteriet, Camposanto, Museo dell'Opera del Duomo och Museo delle Sinopie från 9 till 20; Katedralen från 10 till 20). Instruktioner: 1) Välj det datum du är intresserad av och välj det antal biljetter du vill boka. 2) På besöksdagen går du till audioguideskranken och hämtar dina entrébiljetter. 3) När du har hämtat biljetterna kan du gå upp till det lutande tornet vid den bokade entrétiden (se till att du kommer 15 minuter före den tid du bokat) och efter tornet besöka de andra monumenten och museerna under öppettiderna *, visa din biljett för personalen vid ingången till varje attraktion.

Från Rom: Dagsutflykt till Florens och Pisa

Från Rom: Dagsutflykt till Florens och Pisa

Utforska Pisa och Florens, två av Toscanas viktigaste städer, på denna dagsresa från Rom. Ta en bekväm bussresa och lyssna på den guidade tur som din guide ger dig på bussen. Du reser längs den toskanska landsbygden medan du lär dig om denna fantastiska region och dess imponerande historia, som hade stor betydelse för skapandet av det italienska språket. Det första resmålet är Pisa, och på Piazza Dei Miracoli kan du beundra stadens katedral i romansk stil. På samma torg hittar du det ikoniska lutande tornet i Pisa, du måste stanna för att ta det berömda fotot där du håller tornet! Därefter får du njuta av lite fritid för att utforska staden på egen hand. Därefter hoppar du tillbaka ombord på bussen och fortsätter till Florens, en perfekt renässansstad där du får en panoramisk stadsrundtur med din guide, där du besöker de viktiga landmärkena, som Piazza del Duomo, Mercato Nuovo, Vecchibron och mycket mer. Efteråt har du tid att gå på egen hand genom staden, du kan lägga till en audioguide för att få ut det mesta av din upplevelse. Du måste prova de läckra toskanska delikatesserna och efterrätterna innan du hoppar tillbaka på bussen.

Från Florens: Pisa & Cinque Terre med dagsutflykt med Hike

Från Florens: Pisa & Cinque Terre med dagsutflykt med Hike

Avresa från Florens tidigt på morgonen och transfer till den liguriska kusten med luftkonditionerad buss. Ni åker genom två av Italiens mest natursköna provinser när ni passerar de böljande kullarna i Toscana till Ligurien. Vid ankomsten till Cinque Terre byter du till det allmänna tåget och reser uppför kusten med hisnande utsikt över byarna. Det första stoppet på dagsutflykten är Monterosso, den största staden i Cinque Terre. Vandra runt i den charmiga staden på egen hand och stanna till för att smaka på de läckra smakerna från det liguriska köket. Gå på en valfri 45-minuters lång lätt vandring genom det fantastiska landskapet i Cinque Terre. Låt din reseledare guida dig genom terrasserade vingårdar och gamla olivlundar med spektakulär panoramautsikt. Efter vandringen återvänder du till Monterosso och kopplar av på Fegina-stranden. Strosa längs strandpromenaden och stanna till på någon av de många restaurangerna, pubarna och glassbutikerna. Gå sedan ombord på tåget till Manarola och njut av utsikten över den lilla hamnen, full av färgglada båtar och livfulla naturformationer. Ta dig tid att strosa runt i området på egen hand och upptäcka denna vackra by. Din dag kommer att fortsätta bortom Cinque Terres prakt när du börjar på en fängslande resa till den berömda staden Pisa, hem till det världsberömda lutande tornet och många andra arkitektoniska underverk När din dagsutflykt avslutas går du ombord på tåget för en snabb och naturskön återresa till din privata luftkonditionerade buss på väg till Florens.

Från Livorno: Florens och Pisa tur och retur transfer

Från Livorno: Florens och Pisa tur och retur transfer

Under din tid i Livorno kan du passa på att utforska två av de mest kända städerna i Toscana. Res på en bekväm turnébuss med wi-fi och tips från din turnévärd. Njut av ledig tid i Florens och Pisa och upptäck båda dessa ikoniska städer på samma dag. Först, gå till Florens, som ibland kallas "renässansens vagga". Besök San Lorenzo-marknaden, Piazza del Duomo, Piazza della Signoria, Piazza della Repubblica och den gamla bron. Vandra genom gränder som ligger mellan historiska byggnader och smaka på några typiska lokala rätter. Efter 3 och en halv timmes ledig tid i Florens, fortsätt mot Pisa och ta 1 timme och 30 minuter för att se staden. Beundra de berömda monumenten vid "äng av mirakel" inklusive det lutande tornet. Posera bredvid det berömda monumentet och ta ett foto för att minnas ditt besök. Återkomst i tid garanteras.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Pisa

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Pisa?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Pisa:

Sevärdheterna i Pisa du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Pisa?

De bästa dagsturerna från Pisa:

Se alla dagsturer från Pisa på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Pisa

Att göra i Pisa

Städer i Italien

Pisa: Fler aktiviteter och sevärdheter

Pisa: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pisa

Samlat omdöme

4.6
(15 004 recensioner)

Beräkningsbar bussresa till tre huvudplatser plus en lunch med vinprovning på böljande toskansk landsbygd på en vingård med utsikt över San Gimignano. Utmärkt guide - Serena - som höll oss i ordning (för att undvika "förluster") och upprepad information på engelska, spanska och tyska. Du känner att du får en bra titt på Pisa, San Gimignano och Siena och se de viktigaste sevärdheterna utan att ha för mycket bråttom. Mötesplatser visades för oss innan vi gav oss av och ingen blev kvar. Alla olika nationaliteter var mycket vänliga i slutet av det. Skulle rekommendera denna resa eftersom du får en smak av Toscana från bussens bekvämlighet.

Vi tog en rundtur i Toscana, inklusive 4 stopp, som varade i 12 timmar, guide Renata som talar portugisiska, transport i en kylbuss och lunch med vin, så det var utmärkt värde för pengarna. Min fru och jag gillade det verkligen. Det är viktigt att markera att det är turistställen som de tar sig till så att det är trångt, men med tanke på bekvämligheten av att kunna dricka alkohol och inte oroa sig för om man är på rätt väg, hastighet, parkering på rätt plats osv. . Det är värt det

Återigen är det ingen som är närvarande eller att ta hand om och ge oss några upplysningar om hur långt platsen är och hur lång tid det skulle ta att nå platsen. Det är så långt och vi måste åka med stationståg vilket vi inte ens var medvetna om. Mycket dåliga instruktioner. Vi gjorde allt på egen hand.

Utmärkt guide Gabrielle, den som gav oss förklaringen och föraren, tack så mycket Allt mycket bra👌🏻✔️

Det var trevligt! Utsikten, atmosfären och vinet var fantastiskt :) Rekommenderas varmt.