Pisa
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Pisa

Se alla upplevelser i Pisa

Sju saker att se och göra i Pisa

Det finns en hel del att göra i Pisa, bortsett från det uppenbara! Den toscanska stadens fyra historiska kvarter bjuder på massvis av saker att göra och sevärdheter – här är några av dem.

Lutande tornet

Lutande tornet

Lutande tornet i Pisa ser verkligen väldigt roligt ut. Mycket selfievänligt!

Pisas katedral

Pisas katedral

Detta är den mindre kända, större byggnaden intill det lutande tornet! Därinne finns bland annat Galileos lampa, imponerande fresker och intrikata marmorhantverk.

Cascianobaden

Detta spa är över tusen år gammalt, och dess avslappnande verkan är lika stor nu som någonsin förr. Det naturliga källvattnet, Acqua Mathelda, är mineralrikt och ska enligt legenden vara bra för blodcirkulationen. Vederkvickande är det åtminstone!

Vinprovning på de toskanska kullarna

Vinprovning på de toskanska kullarna

Toscanas idylliska kullandskap ligger bara en timme eller två utanför Pisa och bär på ett rikt vinarv.

Keith Harings väggmålning

Keith Harings väggmålning

Pisa har mer att ge än bara den välkända renässanskonsten. På 1980-talet blev New York-konstnären Keith Haring så förtjust i staden att den inspirerade honom att måla en hel vägg till dess ära. Håll utkik efter den – den ligger halvt dold på en bakgata vid Piazza Vittorrio Emanuele II.

Universitetets botaniska trädgård
Foto: ebiggs vancouver@flickr (CC BY 2.0)

Universitetets botaniska trädgård

Trädgården grundades redan 1544, vilket gör den till den första botaniska universtitetsträdgården i hela Europa. Traska runt i grönskan och titta på alla friluftsbyggnader.

Matteusmuseet

Det är en relativt välbevarad hemlighet, men detta lilla museum inhyser den mesta av den ursprungliga konsten från Pisas historiska byggnader.

Planera ditt besök i Pisa

Lutande torn nummer 2

Om sneda byggnader är din grej kan du besöka den pyttelilla byn Suurhusen i Tyskland, vars kyrka faktiskt klår Pisatornets lutning med 1,22 grader.

Ljusfestival

Luminarafestivalen i Pisa går av stapeln i juni varje år, och den spektakulära åsynen av 10 000 tända ljus längs floden Arno är faktiskt värd att planera semestern kring.

Äta billigt

Inte helt oväntat är området runt Lutande tornet väldigt turistigt, och priserna är därför kraftigt saltade. Fortsätt vidare längs Pisas vindlande gator för en autentisk toscansk middagsupplevelse till vettigt pris!

Se upp för bedragare

Tråkigt nog händer det att turister utsätts för brott i Pisa. Håll uppsikt över dina saker och var försiktig om främlingar kommer fram och erbjuder dig hjälp att bära.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Slutet av september samt oktober är bäst om du vill undvika sommarhettan och turistträngseln. Om du gillar liv och rörelse är juni ett alternativ med alla sina gatufestivaler. Observera att många av Pisas lokalbor åker på semester i augusti och att affärer, restauranger och till och med hotell därför kan vara stängda.

Att göra i Pisa

De mest populära sevärdheterna i Pisa

Städer i Italien

Alla saker att se i Pisa

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Pisa? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pisa

Super zorganizowana wycieczka! Przemily akcent: maly poczestunek z lampka toskanskiego wina. Polecam w 100 proc!. Szczegolnie turist leader (niestety nie pamietam imienia):( przesympatyczna i profesjonalna dziewczyna z Rumunii.

Livorno: Florens & Pisa Shore-utflykt med matsmakning Omdöme från: Anonym, 2019-10-21

Mycket bra utflyktsmål Trevlig guide Komstatin Mycket trevlig guide

Vingården mycket bra - mycket proffsig guide! God lunch Ej så nöjd med ljudet/högtalarna i bussen tyvärr lite smutsiga rutor Bra guider överallt Trodde att vi skulle åka norrut genom Chiantiområdet blev lite besviken

Bra utflykt och trevlig och uppmärkdam guide. Det var besök på 1 vingård + kortare besök i en stad. Enda nackdelen var att de inte kunde hämta upp oss på hotellet (som låg inne i Pisa men inte i centrum).

Det lutande tornet är väl värt ett besök.

Bra organiserad aktivitet. Roligt att komma upp i tornet. Hala trappsteg när man går upp och ner, så ta bra skor. Annars får ni som jag gå barfota.

Jättetrevlig tur som var väl värt sina 150 euro för två personer! :-) det enda negativa var gångavstånden från bussen till sevärdheterna.