Pisa

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Pisa

Sju saker att se och göra i Pisa

Det finns en hel del att göra i Pisa, bortsett från det uppenbara! Den toscanska stadens fyra historiska kvarter bjuder på massvis av saker att göra och sevärdheter – här är några av dem.

 • Lutande tornet

  1. Lutande tornet

  Lutande tornet i Pisa ser verkligen väldigt roligt ut. Mycket selfievänligt!

 • Pisas katedral

  2. Pisas katedral

  Detta är den mindre kända, större byggnaden intill det lutande tornet! Därinne finns bland annat Galileos lampa, imponerande fresker och intrikata marmorhantverk.

 • 3. Cascianobaden

  Detta spa är över tusen år gammalt, och dess avslappnande verkan är lika stor nu som någonsin förr. Det naturliga källvattnet, Acqua Mathelda, är mineralrikt och ska enligt legenden vara bra för blodcirkulationen. Vederkvickande är det åtminstone!

 • Vinprovning på de toskanska kullarna

  4. Vinprovning på de toskanska kullarna

  Toscanas idylliska kullandskap ligger bara en timme eller två utanför Pisa och bär på ett rikt vinarv.

 • Keith Harings väggmålning

  5. Keith Harings väggmålning

  Pisa har mer att ge än bara den välkända renässanskonsten. På 1980-talet blev New York-konstnären Keith Haring så förtjust i staden att den inspirerade honom att måla en hel vägg till dess ära. Håll utkik efter den – den ligger halvt dold på en bakgata vid Piazza Vittorrio Emanuele II.

 • Universitetets botaniska trädgård

  6. Universitetets botaniska trädgård

  Trädgården grundades redan 1544, vilket gör den till den första botaniska universtitetsträdgården i hela Europa. Traska runt i grönskan och titta på alla friluftsbyggnader.

 • 7. Matteusmuseet

  Det är en relativt välbevarad hemlighet, men detta lilla museum inhyser den mesta av den ursprungliga konsten från Pisas historiska byggnader.

Planera ditt besök

 • Lutande torn nummer 2

  Om sneda byggnader är din grej kan du besöka den pyttelilla byn Suurhusen i Tyskland, vars kyrka faktiskt klår Pisatornets lutning med 1,22 grader.

 • Ljusfestival

  Luminarafestivalen i Pisa går av stapeln i juni varje år, och den spektakulära åsynen av 10 000 tända ljus längs floden Arno är faktiskt värd att planera semestern kring.

 • Äta billigt

  Inte helt oväntat är området runt Lutande tornet väldigt turistigt, och priserna är därför kraftigt saltade. Fortsätt vidare längs Pisas vindlande gator för en autentisk toscansk middagsupplevelse till vettigt pris!

 • Se upp för bedragare

  Tråkigt nog händer det att turister utsätts för brott i Pisa. Håll uppsikt över dina saker och var försiktig om främlingar kommer fram och erbjuder dig hjälp att bära.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Slutet av september samt oktober är bäst om du vill undvika sommarhettan och turistträngseln. Om du gillar liv och rörelse är juni ett alternativ med alla sina gatufestivaler. Observera att många av Pisas lokalbor åker på semester i augusti och att affärer, restauranger och till och med hotell därför kan vara stängda.

Other Sightseeing Options in Pisa

Want to discover all there is to do in Pisa? Click here for a full list.

Vad besökare tycker om Pisa

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 5 070 omdömen

Super zorganizowana wycieczka! Przemily akcent: maly poczestunek z lampka toskanskiego wina. Polecam w 100 proc!. Szczegolnie turist leader (niestety nie pamietam imienia):( przesympatyczna i profesjonalna dziewczyna z Rumunii.

Mycket bra utflyktsmål Trevlig guide Komstatin Mycket trevlig guide

Vingården mycket bra - mycket proffsig guide! God lunch Ej så nöjd med ljudet/högtalarna i bussen tyvärr lite smutsiga rutor Bra guider överallt Trodde att vi skulle åka norrut genom Chiantiområdet blev lite besviken

Bra utflykt och trevlig och uppmärkdam guide. Det var besök på 1 vingård + kortare besök i en stad. Enda nackdelen var att de inte kunde hämta upp oss på hotellet (som låg inne i Pisa men inte i centrum).

Jättetrevlig tur som var väl värt sina 150 euro för två personer! :-) det enda negativa var gångavstånden från bussen till sevärdheterna.

Underbar heldag som rekommenderas starkt!

Mycket väl organiserad tur. Mycket att se och uppleva. Förbered er på en lång och händelserik dag med underbara vyer över toscana.