Pinkas-synagogan

Bokad mer än 100 gånger förra veckan

Pinkas-synagogan
33 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Toppsevärdheter nära Pinkas-synagogan

Pinkas-synagogan: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Prag: 3 timmars tur med Samla Stan och Pragborgen på tyska

Prag: 3 timmars tur med Samla Stan och Pragborgen på tyska

Ge dig ut på en spännande resa och upptäck Tjeckiens huvudstad. Om du besöker Prag för första gången och vill få en överblick över staden är denna rundturen ett perfekt val. Börja din guidade tur på torget i Gamla stan, som är det största torget i Prags gamla stad och platsen för Týnkyrkan (Jungfru Maria kyrka framför týn). Strosa längs de pittoreska gatorna och passera Estates-teatern (Stavovské divadlo) samt Karlsuniversitetet. Därefter ser du det gamla stadshuset med sitt astronomiska ur där du kan beundra ett mästerverk av gotisk vetenskap. Promenera till Franz Kafkas födelseplats och upptäck det judiska kvarteret. Se Maisel-synagogan och Pinkas-synagogan innan du strosar längs den gamla judiska kyrkogården. Sedan passerar du det nya stadshuset och Clementinum och går till Karlsbron. Korsa bron och du når spårvagnsstationen Malostranské Náměsti. Därifrån går du upp till Pragborgen. Vandra längs den kungliga trädgården (april-oktober kan du även besöka trädgården inne i trädgården) och gå förbi presidentens kontor och Hradčany-torget där du kan njuta av utsikten av den tyska ambassaden. Besök Pragborgens innergårdar och Gyllene gränden och gå förbi St Vitus-katedralens exteriör. I slutet av Gyllene gränden ser du Daliborka-tornet som tidigare var en del av vallen. Rundturen avslutas på vingården St Wenceslas.

Prag: Officiellt City Pass med kollektivtrafik

Prag: Officiellt City Pass med kollektivtrafik

Njut av obegränsad resa med kollektivtrafik i hela Prag, inklusive resan till flygplatsen och tillbaka. Dra nytta av inträde och rabatter på över 70 inkluderade upplevelser. Besök unika historiska monument, museer och gallerier. Delta i guidade stadsvandringar och åk på en kryssning på Vltava-floden. Visa upp ditt aktiverade pass vid varje upplevelse och få en biljett till platsen (glöm inte att behålla din biljett). Se den fullständiga listan över attraktioner, turer och andra upplevelser som ditt pass täcker inträde till: - Gamla stadshuset med astronomisk klocka (prioriterad körfält, hiss ingår) - Petřín Lookout Tower och Mirror Labyrint - Clementinum astronomiska torn och bibliotek - Petřín kabelspårvagn - Pragborgen (inklusive det gamla kungliga slottet, S:t Georgs basilikan, S:t Vituskatedralen och Gyllene gränden) - Judiska kvarteren (Maisel-synagogan, Pinkas-synagogan, den gamla judiska kyrkogården, Klausen-synagogan, ceremonisalen, spanska synagogan, Robert Guttmann-galleriet och Jerusalem-synagogan) - Prag Venedig - Flodkryssning och Karlsbrons museum - Pulvertornet - Airport Express (resa tur och retur från flygplatsen) - Gamla stans bro och torn - Vintage spårvagn 42, 24-timmars biljett - Prags zoo - Lilla stadens brotorn - Lobkowicz-palatset - Loreto - Prags TV-torn - Žižkovs TV-torn - Klocktornet S:t Nicholas - Vattentornet vid den nya kvarnen* - Manifesto Market Andel - välkomstdrink i SOOT bar - Sankt Peter och Pauls basilika i Vyšehrad - Kommunhuset - FOK Prags symfoniorkester - ståplatser* - Štefániks observatorium - Museum Kampa och Werich Villa - Karel Zeman-museet - Huset vid den gyllene ringen - Vrtba-trädgården* - Huset vid den svarta madonnan - Nationella tekniska museet - Vyšehrads gotiska källare och kasematter och Gorlice Hall - Museum för dekorativ konst - Huset vid stenklockan - Järnvägsriket - Planetariet* - Konsthallen - Fotografins hus - DOX - Centrum för samtida konst - Nationella jordbruksmuseet - Kollektivtrafikmuseet - Stadsbiblioteket - Galleri - Podskalskas tullkontor i Výtoň - Villa Pellé - HC Sparta Praha* - Ctěnice slottskomplex - Marold Panorama* - Troja slott* - Nya stadshuset - utsiktstorn* - Galerie Tančící dům - Villa Winternitz Turer: - Gamla stan och judiska staden (EN, DE) - Charles Bridge och Lesser Town (EN, DE, ES) - Medeltida underjordiska (EN) - Gamla stan och judiska kvarteret (EN, FR, IT, DE) - Prag Castle District (EN) - Prags kommunistiska förflutna (EN) Rabatter är tillgängliga på: - Stora södra tornet i St. Vitus-katedralen - 50% rabatt - Guider och turer - privata turer - rabatt - 200 CZK rabatt - Prag Botas kryssningar - 20% rabatt - FOK Prags symfoniorkester - 20 % rabatt * - Illusion Art Museum Prag - 25 % rabatt - Dinosauria Museum Prag - 10 % rabatt - Café Municipal House - gratis kaffe Du kan hitta hela listan i appen eller på webbplatsen praguevisitorpass.eu

Prag: Gamla stan & judiska kvarteren – guidad rundvandring

Prag: Gamla stan & judiska kvarteren – guidad rundvandring

Upptäck det judiska arvet i staden Prag på en guidad stadsvandring. Gå runt den judiska kyrkogården, Gamla stan och olika platser med anknytning till den judiska historien i staden. Möt din guide nära Maisel-synagogan. Härifrån tar du dig till de judiska kvarteren där din guide berättar om judarnas historia i Prag. Efter denna översikt över stadens judiska arv kommer guiden att berätta om de viktigaste synagogorna i Prag, historien om den gamla judiska kyrkogården och den plats där France Kafka skrev mycket av sitt arbete. Därefter beger du dig till Prags gamla stadskärna och ser de historiska landmärkena, inklusive det världsberömda astronomiska uret. Njut av fascinerande berättelser bakom var och en av de viktiga byggnader du ser. Observera att det här inte är en rundtur med ingångar till interiörerna. Hela turen äger rum i de judiska kvarteren och i Gamla stan.

Prag: Gamla stan och judiska kvarteret med tysk guidning

Prag: Gamla stan och judiska kvarteret med tysk guidning

Följ med på en guidad rundvandring genom Prags historiska gator. Lär dig historia bakom varje sväng av din guide och besök höjdpunkterna, inklusive de judiska kvarteren och det imponerande astronomiska uret. Starta vid Gamla stans torg, som är platsen för Tynkyrkan ("Jungfru Maria kyrka framför týn"), och som tidigare var Prags stora marknadstorg. Ta en promenad längs de pittoreska gatorna vid teatern Stavovské divadlo och Karlsuniversitetet. Se det gamla stadshuset som har ett astronomiskt urverk och beundra ett mästerverk av gotisk vetenskap. Gå till Franz Kafkas födelseplats och upptäck de judiska kvarteren. Beundra Maisel- och Pinkas-synagogorna innan du passerar den gamla judiska kyrkogården. Se utsidan av det nya stadshuset och Clementinum innan du beger dig till Karlsbron där rundturen avslutas.

Prag: Judiska kvarteret Rundvandring i de judiska kvarteren med entrébiljetter

Prag: Judiska kvarteret Rundvandring i de judiska kvarteren med entrébiljetter

Utforska de judiska kvarteren i Prag och få en överblick över områdets historia och moderna liv på en guidad promenad. Börja turen med att möta din guide nära Maisel-synagogan, adressen är Maiselova 5. Promenera till det judiska kvarteret, känt som Josefov. Hör berättelser om den judiska gemenskapen och dess mest kända personer. Titta in i de synagogor som ingår i biljetten (Maisel, Pinkas, Spanska, Gamla nya synagogorna) och gå till den gamla judiska kyrkogården, en av de äldsta i Centraleuropa. Din guide är expert på den judiska historien i Prag och dess folk och kommer att berätta historier som ger liv åt historien om det judiska kvarteret och dess synagogor. Observera att det är förbjudet att gå in i de judiska synagogornas lokaler olämpligt klädd (t.ex. utan ytterkläder, med exponerade armar, axlar och mage, i baddräkt, utan skor).

Prag: Biljett till judiska kvarteren och ljudguide (tillval)

Prag: Biljett till judiska kvarteren och ljudguide (tillval)

Lär dig om historien om det judiska kvarteret i Prag. Denna upplevelse inkluderar besök på den judiska kyrkogården, som är en av de äldsta i Centraleuropa, och den inkluderar tillträde till synagogor i det judiska kvarteret. Börja med en 20-minuters introduktion (på engelska) och orientering från din guide när du hör om historien om Prags judiska kvarter. Möt din guide på det lokala partnerkontoret på Maiselova Street, bara några steg från Maisel-synagogan. Guiden hjälper dig med orientering i den judiska staden. Efter det kommer du att utforska den judiska staden på egen hand. Din inträdesbiljett inkluderar tillgång till synagogor samt Prags judiska kyrkogård. I biljetten ingår inträde till den gamla judiska kyrkogården, som är en av de äldsta i hela Centraleuropa. Du kommer att få en chans att besöka den spanska synagogan, byggd i den vackra moriska väckelsestilen. Biljetten inkluderar också inträde till andra synagogor: Maisel och Pinkas Synagogue. Den senare är den största i Prags judiska stad. Dessutom kommer du att ha chansen att besöka den gamla nya synagogan, en av de äldsta aktiva synagogorna i hela Europa. Den uppfördes i gotisk stil 1270 och är en av de tidigaste gotiska byggnaderna i Prag och fortsätter att vara en av de viktigaste religiösa platserna för judar i Tjeckien. Du kan också köpa ett alternativ med en mobil guide som leder dig genom de judiska kvarteren. När du köper en biljett med en mobilvoucher kan du också njuta av en gåva i form av rabattvouchers till våra utvalda restauranger, butiker och tjänster i Prag som vi tycker är de bästa i Prag. Det finns något för alla - från traditionella tjeckiska rätter till internationella rätter. I butikerna kan du köpa intressanta souvenirer eller traditionella tjeckiska, men också internationella produkter med en fin rabatt. Du kan också få rabatt på intressanta tjänster som tillhandahålls i Prag. Vi uppdaterar regelbundet vårt erbjudande av rabatt vouchers. Observera att det är förbjudet att gå in i de judiska synagogornas lokaler olämpligt klädd (t.ex. utan ytterkläder, med exponerade armar, axlar och mage, i baddräkt, utan skor).

Prag: Pragborgen, judiska kvarteren, inträde till klocktornet

Prag: Pragborgen, judiska kvarteren, inträde till klocktornet

Boka dina biljetter till några av Prags främsta attraktioner, som du kan upphämtning på en bekväm central plats nära torget. Besök den historiska Pragborgen, synagogorna i de judiska kvarteren och det berömda astronomiska klocktornet i hjärtat av Gamla stan. Prag slott Besök Pragborgen och upptäck det tidigare residenset för kungar av Böhmen, tysk-romerska kejsare och presidenter i Tjeckoslovakien och Tjeckien. Utforska de vackra interiörerna och byggnaderna i slottet, till exempel Vituskatedralen, Georgskyrkan och Daliborka-tornet. Astronomiska klocktornet Innan du går in i själva tornet ska du stanna upp och beundra det astronomiska uret på tornets fasad. Med din biljett tar du trapporna eller hissen upp till toppen, där du har en fantastisk utsikt över torget i Gamla stan och resten av Prag. Med den här biljetten kan du också besöka Gamla rådhuset. Upptäck dess vackra salar och ett pittoreskt kapell. Judiska kvarteren Judiska kvarteret Med biljetten till de judiska kvarteren får du tillträde till de mest berömda synagogorna utan att behöva stå i kö. Börja utforska och lär dig mer om den judiska gemenskapens långa historia i staden. Besök Maisel-synagogan, Pinkas-synagogan, den gamla judiska kyrkogården, den spanska synagogan och Prags judiska museum, där du hittar en mängd olika utställningar. I Maisel-synagogan kan du med hjälp av pekskärmar bläddra i gamla hebreiska manuskript och se historiska kartor över judiska bosättningar. Du får också en chans att se den imponerande interiören i den spanska synagogan. Besök det judiska museet i Prag för att se den permanenta utställningen: Judar i de böhmiska länderna, 1800- och 1900-talen. Lär dig mer om judarnas historia i den böhmiska regionen från Josef II:s reformer på 1780-talet till tiden efter andra världskriget.

Prag: Guidad tur på den judiska kyrkogården och synagogorna

Prag: Guidad tur på den judiska kyrkogården och synagogorna

Under turen får du ta del av det judiska samfundets rika kultur och grundläggande trosuppfattningar. Du får en djupgående förståelse för deras firande och varför de historiskt sett har förföljts, särskilt under den mörka perioden i Tredje riket. Utforska deras begravningstraditioner och förvånas över det imponerande antalet gravstenar på deras kyrkogård, ett slående vittnesbörd om deras historia. Din guide möter dig framför Cartier-butiken vid Gamla stans torg vid den valda tiden och tar dig med på en vandring till det judiska kvarteret. Där besöker vi den fantastiska spanska synagogan, som anses vara en av Europas vackraste. Vi utforskar också Pinkas-synagogan, Klausen-synagogan, den historiska kyrkogården och ceremonisalen. Slutligen avslutar vi vår rundtur nära Gamla stans torg. Missa inte chansen att fördjupa dig i det judiska kvarterets fascinerande historia. Boka nu och låt dig förtrollas av Prags magi!

Prag: Gamla stan & judiska kvarteren 2 timmars rundvandring

Prag: Gamla stan & judiska kvarteren 2 timmars rundvandring

Se några av stadens mest ikoniska sevärdheter och landmärken medan du lyssnar på underhållande kommentarer om Prags historia från din expertguide. Turen börjar i hjärtat av Gamla Stans torg, med sina magnifika byggnader i en rad arkitektoniska stilar. Genom århundradena var torget, som ursprungligen var Prags största marknadsplats, platsen för många historiska händelser fram till 1900-talet. Härifrån går du till den vackra Theatre of the Estates, där Mozart uppförde världspremiären av "Don Juan" 1787. Beundra arkitekturen i denna fantastiska byggnad, som fortfarande används för operor till denna dag och lär dig om de lyxiga affärer som har inträffat här genom åren. Gå sedan över till Kruttornet, en imponerande gotisk byggnad med fascinerande dekorationer på fasaden. Förundras sedan över det angränsande stadshuset, Prags framstående jugendstruktur med en fantastiskt vacker interiör. Följ din guide mot Ungelt, en tidig tulldomstol för staden, sedan till gatan Pařížská, Prags mest prestigefyllda boulevard och platsen för många lyxmärken. Lyssna när din guide delar med sig av berättelser om stadsdelens färgstarka historia när du kikar bakom de eleganta fasaderna som kantar gatorna. Fortsätt turen genom det historiskt rika judiska kvarteret innan du tar in den hisnande och panoramautsikten vid rundturens sista stopp, Pragborgen. Rutt: Gamla stans torg – Ungelt – Dušní St. - Vězeňská (spanska synagogan) – Pařížská – exteriörer av den judiska staden (Gamla-nya synagogan, Pinkas synagoga, Maisel synagoga) – Široká St. – Palachtorget (Rudolfinum) – utsikt över Pragborgen från Mánesbron.

Prag: Premium Tour i de judiska kvarteren

Prag: Premium Tour i de judiska kvarteren

Lär dig historien om de judiska samfunden i Prag och besök flera berömda synagogor under en tre timmar lång rundvandring. Möt din guide i stadens centrum och gå till den gamla-nya synagogan från 1200-talet. Beundra utsidan av den fortfarande aktiva synagogan, som sägs vara Europas äldsta norr om Alperna. Gå sedan till Pinkas-synagogan för att upptäcka ett heligt museum tillägnat de tjeckiska offren för förintelsen. Se en hjärtskärande utställning med teckningar av barnen i Ghettot i Terezin. Gå sedan till Klausens synagoga för att se den permanenta samlingen om maharalen av Prag, tillsammans med utställningar om judiskt vardagsliv och ritualer. Upptäck en omfattande samling av Judaica i Maisel-synagogan och avsluta med den nyligen restaurerade morisk-inspirerade spanska synagogan. Under rundturen kommer du också att besöka Prags begravningssällskaps ceremonisal i Chevrah Kaddisha-byggnaden och besöka den gamla judiska kyrkogården för att hitta tätt packade lager av gravar, ibland upp till 12 nivåer djupa.

Pinkas-synagogan: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Prag: 3 timmars tur med Samla Stan och Pragborgen på tyska

Prag: 3 timmars tur med Samla Stan och Pragborgen på tyska

Ge dig ut på en spännande resa och upptäck Tjeckiens huvudstad. Om du besöker Prag för första gången och vill få en överblick över staden är denna rundturen ett perfekt val. Börja din guidade tur på torget i Gamla stan, som är det största torget i Prags gamla stad och platsen för Týnkyrkan (Jungfru Maria kyrka framför týn). Strosa längs de pittoreska gatorna och passera Estates-teatern (Stavovské divadlo) samt Karlsuniversitetet. Därefter ser du det gamla stadshuset med sitt astronomiska ur där du kan beundra ett mästerverk av gotisk vetenskap. Promenera till Franz Kafkas födelseplats och upptäck det judiska kvarteret. Se Maisel-synagogan och Pinkas-synagogan innan du strosar längs den gamla judiska kyrkogården. Sedan passerar du det nya stadshuset och Clementinum och går till Karlsbron. Korsa bron och du når spårvagnsstationen Malostranské Náměsti. Därifrån går du upp till Pragborgen. Vandra längs den kungliga trädgården (april-oktober kan du även besöka trädgården inne i trädgården) och gå förbi presidentens kontor och Hradčany-torget där du kan njuta av utsikten av den tyska ambassaden. Besök Pragborgens innergårdar och Gyllene gränden och gå förbi St Vitus-katedralens exteriör. I slutet av Gyllene gränden ser du Daliborka-tornet som tidigare var en del av vallen. Rundturen avslutas på vingården St Wenceslas.

Prag: Officiellt City Pass med kollektivtrafik

Prag: Officiellt City Pass med kollektivtrafik

Njut av obegränsad resa med kollektivtrafik i hela Prag, inklusive resan till flygplatsen och tillbaka. Dra nytta av inträde och rabatter på över 70 inkluderade upplevelser. Besök unika historiska monument, museer och gallerier. Delta i guidade stadsvandringar och åk på en kryssning på Vltava-floden. Visa upp ditt aktiverade pass vid varje upplevelse och få en biljett till platsen (glöm inte att behålla din biljett). Se den fullständiga listan över attraktioner, turer och andra upplevelser som ditt pass täcker inträde till: - Gamla stadshuset med astronomisk klocka (prioriterad körfält, hiss ingår) - Petřín Lookout Tower och Mirror Labyrint - Clementinum astronomiska torn och bibliotek - Petřín kabelspårvagn - Pragborgen (inklusive det gamla kungliga slottet, S:t Georgs basilikan, S:t Vituskatedralen och Gyllene gränden) - Judiska kvarteren (Maisel-synagogan, Pinkas-synagogan, den gamla judiska kyrkogården, Klausen-synagogan, ceremonisalen, spanska synagogan, Robert Guttmann-galleriet och Jerusalem-synagogan) - Prag Venedig - Flodkryssning och Karlsbrons museum - Pulvertornet - Airport Express (resa tur och retur från flygplatsen) - Gamla stans bro och torn - Vintage spårvagn 42, 24-timmars biljett - Prags zoo - Lilla stadens brotorn - Lobkowicz-palatset - Loreto - Prags TV-torn - Žižkovs TV-torn - Klocktornet S:t Nicholas - Vattentornet vid den nya kvarnen* - Manifesto Market Andel - välkomstdrink i SOOT bar - Sankt Peter och Pauls basilika i Vyšehrad - Kommunhuset - FOK Prags symfoniorkester - ståplatser* - Štefániks observatorium - Museum Kampa och Werich Villa - Karel Zeman-museet - Huset vid den gyllene ringen - Vrtba-trädgården* - Huset vid den svarta madonnan - Nationella tekniska museet - Vyšehrads gotiska källare och kasematter och Gorlice Hall - Museum för dekorativ konst - Huset vid stenklockan - Järnvägsriket - Planetariet* - Konsthallen - Fotografins hus - DOX - Centrum för samtida konst - Nationella jordbruksmuseet - Kollektivtrafikmuseet - Stadsbiblioteket - Galleri - Podskalskas tullkontor i Výtoň - Villa Pellé - HC Sparta Praha* - Ctěnice slottskomplex - Marold Panorama* - Troja slott* - Nya stadshuset - utsiktstorn* - Galerie Tančící dům - Villa Winternitz Turer: - Gamla stan och judiska staden (EN, DE) - Charles Bridge och Lesser Town (EN, DE, ES) - Medeltida underjordiska (EN) - Gamla stan och judiska kvarteret (EN, FR, IT, DE) - Prag Castle District (EN) - Prags kommunistiska förflutna (EN) Rabatter är tillgängliga på: - Stora södra tornet i St. Vitus-katedralen - 50% rabatt - Guider och turer - privata turer - rabatt - 200 CZK rabatt - Prag Botas kryssningar - 20% rabatt - FOK Prags symfoniorkester - 20 % rabatt * - Illusion Art Museum Prag - 25 % rabatt - Dinosauria Museum Prag - 10 % rabatt - Café Municipal House - gratis kaffe Du kan hitta hela listan i appen eller på webbplatsen praguevisitorpass.eu

Prag: Gamla stan & judiska kvarteren – guidad rundvandring

Prag: Gamla stan & judiska kvarteren – guidad rundvandring

Upptäck det judiska arvet i staden Prag på en guidad stadsvandring. Gå runt den judiska kyrkogården, Gamla stan och olika platser med anknytning till den judiska historien i staden. Möt din guide nära Maisel-synagogan. Härifrån tar du dig till de judiska kvarteren där din guide berättar om judarnas historia i Prag. Efter denna översikt över stadens judiska arv kommer guiden att berätta om de viktigaste synagogorna i Prag, historien om den gamla judiska kyrkogården och den plats där France Kafka skrev mycket av sitt arbete. Därefter beger du dig till Prags gamla stadskärna och ser de historiska landmärkena, inklusive det världsberömda astronomiska uret. Njut av fascinerande berättelser bakom var och en av de viktiga byggnader du ser. Observera att det här inte är en rundtur med ingångar till interiörerna. Hela turen äger rum i de judiska kvarteren och i Gamla stan.

Prag: Gamla stan och judiska kvarteret med tysk guidning

Prag: Gamla stan och judiska kvarteret med tysk guidning

Följ med på en guidad rundvandring genom Prags historiska gator. Lär dig historia bakom varje sväng av din guide och besök höjdpunkterna, inklusive de judiska kvarteren och det imponerande astronomiska uret. Starta vid Gamla stans torg, som är platsen för Tynkyrkan ("Jungfru Maria kyrka framför týn"), och som tidigare var Prags stora marknadstorg. Ta en promenad längs de pittoreska gatorna vid teatern Stavovské divadlo och Karlsuniversitetet. Se det gamla stadshuset som har ett astronomiskt urverk och beundra ett mästerverk av gotisk vetenskap. Gå till Franz Kafkas födelseplats och upptäck de judiska kvarteren. Beundra Maisel- och Pinkas-synagogorna innan du passerar den gamla judiska kyrkogården. Se utsidan av det nya stadshuset och Clementinum innan du beger dig till Karlsbron där rundturen avslutas.

Prag: Judiska kvarteret Rundvandring i de judiska kvarteren med entrébiljetter

Prag: Judiska kvarteret Rundvandring i de judiska kvarteren med entrébiljetter

Utforska de judiska kvarteren i Prag och få en överblick över områdets historia och moderna liv på en guidad promenad. Börja turen med att möta din guide nära Maisel-synagogan, adressen är Maiselova 5. Promenera till det judiska kvarteret, känt som Josefov. Hör berättelser om den judiska gemenskapen och dess mest kända personer. Titta in i de synagogor som ingår i biljetten (Maisel, Pinkas, Spanska, Gamla nya synagogorna) och gå till den gamla judiska kyrkogården, en av de äldsta i Centraleuropa. Din guide är expert på den judiska historien i Prag och dess folk och kommer att berätta historier som ger liv åt historien om det judiska kvarteret och dess synagogor. Observera att det är förbjudet att gå in i de judiska synagogornas lokaler olämpligt klädd (t.ex. utan ytterkläder, med exponerade armar, axlar och mage, i baddräkt, utan skor).

Prag: Biljett till judiska kvarteren och ljudguide (tillval)

Prag: Biljett till judiska kvarteren och ljudguide (tillval)

Lär dig om historien om det judiska kvarteret i Prag. Denna upplevelse inkluderar besök på den judiska kyrkogården, som är en av de äldsta i Centraleuropa, och den inkluderar tillträde till synagogor i det judiska kvarteret. Börja med en 20-minuters introduktion (på engelska) och orientering från din guide när du hör om historien om Prags judiska kvarter. Möt din guide på det lokala partnerkontoret på Maiselova Street, bara några steg från Maisel-synagogan. Guiden hjälper dig med orientering i den judiska staden. Efter det kommer du att utforska den judiska staden på egen hand. Din inträdesbiljett inkluderar tillgång till synagogor samt Prags judiska kyrkogård. I biljetten ingår inträde till den gamla judiska kyrkogården, som är en av de äldsta i hela Centraleuropa. Du kommer att få en chans att besöka den spanska synagogan, byggd i den vackra moriska väckelsestilen. Biljetten inkluderar också inträde till andra synagogor: Maisel och Pinkas Synagogue. Den senare är den största i Prags judiska stad. Dessutom kommer du att ha chansen att besöka den gamla nya synagogan, en av de äldsta aktiva synagogorna i hela Europa. Den uppfördes i gotisk stil 1270 och är en av de tidigaste gotiska byggnaderna i Prag och fortsätter att vara en av de viktigaste religiösa platserna för judar i Tjeckien. Du kan också köpa ett alternativ med en mobil guide som leder dig genom de judiska kvarteren. När du köper en biljett med en mobilvoucher kan du också njuta av en gåva i form av rabattvouchers till våra utvalda restauranger, butiker och tjänster i Prag som vi tycker är de bästa i Prag. Det finns något för alla - från traditionella tjeckiska rätter till internationella rätter. I butikerna kan du köpa intressanta souvenirer eller traditionella tjeckiska, men också internationella produkter med en fin rabatt. Du kan också få rabatt på intressanta tjänster som tillhandahålls i Prag. Vi uppdaterar regelbundet vårt erbjudande av rabatt vouchers. Observera att det är förbjudet att gå in i de judiska synagogornas lokaler olämpligt klädd (t.ex. utan ytterkläder, med exponerade armar, axlar och mage, i baddräkt, utan skor).

Prag: Pragborgen, judiska kvarteren, inträde till klocktornet

Prag: Pragborgen, judiska kvarteren, inträde till klocktornet

Boka dina biljetter till några av Prags främsta attraktioner, som du kan upphämtning på en bekväm central plats nära torget. Besök den historiska Pragborgen, synagogorna i de judiska kvarteren och det berömda astronomiska klocktornet i hjärtat av Gamla stan. Prag slott Besök Pragborgen och upptäck det tidigare residenset för kungar av Böhmen, tysk-romerska kejsare och presidenter i Tjeckoslovakien och Tjeckien. Utforska de vackra interiörerna och byggnaderna i slottet, till exempel Vituskatedralen, Georgskyrkan och Daliborka-tornet. Astronomiska klocktornet Innan du går in i själva tornet ska du stanna upp och beundra det astronomiska uret på tornets fasad. Med din biljett tar du trapporna eller hissen upp till toppen, där du har en fantastisk utsikt över torget i Gamla stan och resten av Prag. Med den här biljetten kan du också besöka Gamla rådhuset. Upptäck dess vackra salar och ett pittoreskt kapell. Judiska kvarteren Judiska kvarteret Med biljetten till de judiska kvarteren får du tillträde till de mest berömda synagogorna utan att behöva stå i kö. Börja utforska och lär dig mer om den judiska gemenskapens långa historia i staden. Besök Maisel-synagogan, Pinkas-synagogan, den gamla judiska kyrkogården, den spanska synagogan och Prags judiska museum, där du hittar en mängd olika utställningar. I Maisel-synagogan kan du med hjälp av pekskärmar bläddra i gamla hebreiska manuskript och se historiska kartor över judiska bosättningar. Du får också en chans att se den imponerande interiören i den spanska synagogan. Besök det judiska museet i Prag för att se den permanenta utställningen: Judar i de böhmiska länderna, 1800- och 1900-talen. Lär dig mer om judarnas historia i den böhmiska regionen från Josef II:s reformer på 1780-talet till tiden efter andra världskriget.

Prag: Guidad tur på den judiska kyrkogården och synagogorna

Prag: Guidad tur på den judiska kyrkogården och synagogorna

Under turen får du ta del av det judiska samfundets rika kultur och grundläggande trosuppfattningar. Du får en djupgående förståelse för deras firande och varför de historiskt sett har förföljts, särskilt under den mörka perioden i Tredje riket. Utforska deras begravningstraditioner och förvånas över det imponerande antalet gravstenar på deras kyrkogård, ett slående vittnesbörd om deras historia. Din guide möter dig framför Cartier-butiken vid Gamla stans torg vid den valda tiden och tar dig med på en vandring till det judiska kvarteret. Där besöker vi den fantastiska spanska synagogan, som anses vara en av Europas vackraste. Vi utforskar också Pinkas-synagogan, Klausen-synagogan, den historiska kyrkogården och ceremonisalen. Slutligen avslutar vi vår rundtur nära Gamla stans torg. Missa inte chansen att fördjupa dig i det judiska kvarterets fascinerande historia. Boka nu och låt dig förtrollas av Prags magi!

Prag: Gamla stan & judiska kvarteren 2 timmars rundvandring

Prag: Gamla stan & judiska kvarteren 2 timmars rundvandring

Se några av stadens mest ikoniska sevärdheter och landmärken medan du lyssnar på underhållande kommentarer om Prags historia från din expertguide. Turen börjar i hjärtat av Gamla Stans torg, med sina magnifika byggnader i en rad arkitektoniska stilar. Genom århundradena var torget, som ursprungligen var Prags största marknadsplats, platsen för många historiska händelser fram till 1900-talet. Härifrån går du till den vackra Theatre of the Estates, där Mozart uppförde världspremiären av "Don Juan" 1787. Beundra arkitekturen i denna fantastiska byggnad, som fortfarande används för operor till denna dag och lär dig om de lyxiga affärer som har inträffat här genom åren. Gå sedan över till Kruttornet, en imponerande gotisk byggnad med fascinerande dekorationer på fasaden. Förundras sedan över det angränsande stadshuset, Prags framstående jugendstruktur med en fantastiskt vacker interiör. Följ din guide mot Ungelt, en tidig tulldomstol för staden, sedan till gatan Pařížská, Prags mest prestigefyllda boulevard och platsen för många lyxmärken. Lyssna när din guide delar med sig av berättelser om stadsdelens färgstarka historia när du kikar bakom de eleganta fasaderna som kantar gatorna. Fortsätt turen genom det historiskt rika judiska kvarteret innan du tar in den hisnande och panoramautsikten vid rundturens sista stopp, Pragborgen. Rutt: Gamla stans torg – Ungelt – Dušní St. - Vězeňská (spanska synagogan) – Pařížská – exteriörer av den judiska staden (Gamla-nya synagogan, Pinkas synagoga, Maisel synagoga) – Široká St. – Palachtorget (Rudolfinum) – utsikt över Pragborgen från Mánesbron.

Prag: Premium Tour i de judiska kvarteren

Prag: Premium Tour i de judiska kvarteren

Lär dig historien om de judiska samfunden i Prag och besök flera berömda synagogor under en tre timmar lång rundvandring. Möt din guide i stadens centrum och gå till den gamla-nya synagogan från 1200-talet. Beundra utsidan av den fortfarande aktiva synagogan, som sägs vara Europas äldsta norr om Alperna. Gå sedan till Pinkas-synagogan för att upptäcka ett heligt museum tillägnat de tjeckiska offren för förintelsen. Se en hjärtskärande utställning med teckningar av barnen i Ghettot i Terezin. Gå sedan till Klausens synagoga för att se den permanenta samlingen om maharalen av Prag, tillsammans med utställningar om judiskt vardagsliv och ritualer. Upptäck en omfattande samling av Judaica i Maisel-synagogan och avsluta med den nyligen restaurerade morisk-inspirerade spanska synagogan. Under rundturen kommer du också att besöka Prags begravningssällskaps ceremonisal i Chevrah Kaddisha-byggnaden och besöka den gamla judiska kyrkogården för att hitta tätt packade lager av gravar, ibland upp till 12 nivåer djupa.

De mest populära sevärdheterna i Prag

Att göra i Pinkas-synagogan

Städer i Tjeckien

Pinkas-synagogan: Fler aktiviteter och sevärdheter

Pinkas-synagogan: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pinkas-synagogan

Samlat omdöme

4.7
(4 931 recensioner)

Mycket intressant besök, välbyggd väg som låter dig gå in på kyrkogården och många synagogor utan att köa, och i var och en för att lära dig om en annan aspekt av livet i gettot, av judarnas liv, av deras vanor och seder, av deras historia. Lokal guide som talar en mycket bra italienska, expert och "professionell", bra när det behövs på att hålla trådarna i en så "tät" och rolig rutt vid rätt ögonblick.

Vi bokade turen med kort varsel och kan bara säga - TOPP i alla avseenden! Stor och underhållande - om än 3 timmar - tur genom staden upp till slottet med den bästa reseledaren man kan önska sig - Christa. Hon lever och älskar staden och för detta vidare till deltagarna. Högt rekommenderad! 10 av 10 poäng.

Trots det låga priset var vår guide Ana väldigt duktig på att pusha och visa oss alla de mest framträdande delarna av både det judiska kvarteret och den gamla staden. Mycket mycket bra…. Jag rekommenderar det till alla italienare som gillar mig... inte kan engelska

Underbar tur! Dagmar (Guid) var rolig och hade otrolig kunskap om sin stad! Ett absolut måste, speciellt för den som vill lära sig något om stadens arkitektur! Jag kan bara rekommendera denna turné till alla! Vi hade gärna varit på resande fot längre! :)

Kan verkligen rekommendera denna tur! Påläst guide som kunde berätta med inlevelse!