Pile Gate, Dubrovnik

64 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Toppsevärdheter nära Pile Gate, Dubrovnik

Pile Gate, Dubrovnik: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

Fördjupa dig i staden “King's Landing“ med en guidad rundtur av Dubrovniks kända sevärdheter som kan ses i “Game of Thrones“. Utforska huvudstaden i Westeros med guider från området som tar med dig till de mest kända inspelningsplatserna och delar med sig av hemligheterna bakom den stora produktionen. Känn igen platserna där delar av berättelsen utspelar sig medan din guide berättar anekdoter och visar ikoniska bilder från serien. Besök den imponerande Lovrijenac-fästningen (Red Keep) och beundra de till synes oändliga befästa murarna där Tyrion Lannister och Varys tog en promenad. Se Pile Gate där kung Joffrey ställdes inför ett upplopp och blev överöst med dynga, eller sätt dig i Cerceis skor när hon gick sin skamliga vandring genom staden. Lyssna på historierna bakom kulisserna och lyssna på din guide som kanske har varit en statist eller stand-in i Game of Thrones, och få möjlighet att ta ett foto på den berömda järntronen!

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Följ med din lokala guide och ta en promenad genom Dubrovniks vackra gamla stad och upptäck hur staden blev en av de mest välmående och avancerade av alla de historiska maritima republikerna. När du kliver in genom portarna till Dubrovniks gamla stad kommer du att ta ett steg tillbaka i tiden och förlora dig själv i storheten och skönheten i denna kulturellt inflytelserika stad. Med början nära Pile Gate, vid den historiska västra ingången till Gamla Stan, kommer din lokala guide att leda dig till Dubrovniks mest betydelsefulla historiska landmärken (du kommer inte att gå in i några kyrkor eller museer). Se Stora Onofrios fontän, Orlandos kolonn, Rektorspalatset och många fler. Ta in de vackra sevärdheterna och lyssna när din guide delar med sig av fascinerande berättelser och anmärkningsvärda fakta från över 1.400 år av Dubrovniks dramatiska historia, inklusive den klassiska perioden av republiken Ragusa. Denna tur kommer att ge dig en grundlig bakgrund till den viktiga roll som Dubrovnik spelade i den civiliserade världens historia. Du kommer att lära dig om stadens imponerande ekonomiska, sociala och kulturella prestationer genom århundradena och fördjupa dig i stadens livliga atmosfär. Observera att denna tur är lämplig för alla! Viktiga anmärkningar: - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Dubrovnik - Lokrum Lokrum Island Game of Thrones-turné

Dubrovnik - Lokrum Lokrum Island Game of Thrones-turné

Besök de ikoniska platserna från Game of Thrones i Dubrovnik, till exempel King's Landing, Blackwater Bay och Red Keep, och få till och med en bild på järntronen. Turen börjar med en kort promenad till den första inspelningsplatsen, som i "King's Landing" kallas Blackwater Bay. Det är en av de större miljöerna där flera scener spelades in. Din guide kommer att visa dig skärmdumpar och lära dig om filmproduktionsprocessen för GoT. Därefter klättrar du upp för trappan till "Red Keep" för att njuta av en vacker utsikt över Adriatiska havet och Gamla stan i Dubrovnik. Därefter är det dags att gå in genom portarna och promenera på gatorna i King's Landing. Av de många platserna är trappan i den stora Sept of Bailor en särskild höjdpunkt. Fansen kommer ihåg att Cerseis skambeläggning filmades här, ett av de mest centrala ögonblicken i serien. För den stora finalen hoppar du på färjan till ön Lokrum. Denna vackra oas strax utanför Gamla stan var platsen för staden "Qarth". I säsong två var det staden som Daenerys fann skydd i efter Khal Drogos död och efter att ha gått vilse i öknen. Turens final och höjdpunkt är ett besök i tronrummet i benediktinklostret för en bild på Järntronen. Efteråt kan du stanna kvar på ön och njuta av lite natur. Här finns möjligheter till bad, vandring, klippdykning samt restauranger och barer. Färjan avgår varje halvtimme/timme (beroende på säsong) och överfarten tar endast 15 minuter.

Dubrovnik: Epic Game of Thrones Walking Tour

Dubrovnik: Epic Game of Thrones Walking Tour

Följ med på en guidad vandringstur i Dubrovnik, den kanske mest kända inspelningsplatsen för den mycket framgångsrika TV-serien Game of Thrones. Följ i fotspåren av Tyrion, Sansa, Joffrey och många andra när du besöker platsen för King's Landing. Vittne om hur filmteamet förvandlade Dubrovniks historiska landmärken till platser i Westeros huvudstad. Låt dina ögon vandra över bukten, där Stannis Baratheon försökte ta över King's Landing för att sitta på järntronen i det episka slaget vid Blackwater. Gå in i Red Keep och se platser där Joffrey alltid är upp till ondska, och ta en titt på platsen där Margaery Tyrell och Joffrey firade sitt lila bröllop. Eller sätt dig in i Cerseis situation och vänta på att hennes försoningsvandring ska börja. Lyssna på berättelser bakom kulisserna i Game of Thrones och ta reda på vad några av huvudrollsinnehavarna upplevde under sin vistelse här i Dubrovnik. Gamla stan är full av gator och platser som bevittnade några av de mest episka scenerna i serien - du kommer att känna dig precis som en besökare i King's Landing. Avsluta din turné med en möjlighet att ta en bild med en replika av järntronen.

Dubrovnik: Stadsmurarna Stadsmurar tidig morgon eller solnedgång Walking Tour

Dubrovnik: Stadsmurarna Stadsmurar tidig morgon eller solnedgång Walking Tour

När du deltar i en guidad rundvandring kan du gå igenom Dubrovniks berömda stadsmurar, som är en vacker påminnelse om en avlägsen medeltid. Beundra de hisnande vyerna när du vandrar längs den två kilometer långa muren som omger staden och se med egna ögon varför Dubrovniks gamla stad är ett av UNESCO:s världsarv. Dubrovnik har bevarat sina stadsmurar trots förändrade trender som en gång föreslog att alla typer av befästningar är föråldrade och överflödiga. Beundra terrakottataken och de smala gatorna från ovan. Njut dessutom av den klara utsikten över Adriatiska havet, som avslöjar precis vilken båt som helst vid horisonten. Den här utsikten förklarar varför staden försvarades framgångsrikt i århundraden. Staden överlevde många krig, inklusive det senaste hemlandskriget från 1991-1995, men Dubrovnik förnyades på ett sådant sätt att skadorna inte syns. Upptäck varför staden Dubrovnik har inspirerat konstnärer, författare och fotografer när du utforskar den gamla Medelhavsstaden och vandrar längs de eleganta murarna.

Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

Upplev det bästa av Dubrovnik med detta resepaket som kombinerar 2 trevliga promenader. Den första promenaden på 1,5 timmar utforskar den vackra Gamla Stadens historia, inklusive landmärken som Franciskanerklostret och Rektorspalatset. Lär dig om Dubrovniks betydelse under dess 1.400-åriga historia. Den andra promenaden dyker in i stadens defensiva historia under en 2-timmars tur. Besök viktiga landmärken som Revelin Fortress och Minceta Tower medan du lär dig om Dubrovniks roll som en oberoende republik. Observera att på grund av trappor är denna tur kanske inte lämplig för alla, och entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i turpriset. Viktiga anmärkningar: - Turen innebär stigande trappor och kanske inte är lämplig för alla. - Entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i priset för turen. - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

Njut av en heldagsutflykt från Split till Dubrovnik, där du får en rundtur innanför de historiska stadsmurarna och längs kalkstensgatorna i Gamla stan. Först njuter du av en naturskön resa längs den dalmatiska kusten och stannar en eller två gånger för panoramautsikt över Adriatiska havet. Detta är Medelhavet som det brukade vara, innan massturismen slog till. Vid ankomsten till pärlan på Näset, Dubrovnik, får du en officiell guidad rundtur bland stadens historiska monument. Varje hörn av Dubrovnik är en unik upplevelse och under 90 minuter hinner man besöka sevärdheter som den monumentala Pile Gate, som ligger högst upp på Stradun, Dubrovniks berömda gata av kalksten, polerad av åratal av fotgängare. Gå till franciskanerklostret, där 30 000 volymer, 216 inkunabler och 1 500 värdefulla handskrivna dokument förvaras i biblioteket. Klosterkyrkan är ett av stadens mest magnifika monument och här finns Europas äldsta apotek med anor från 1317. Lite längre bort kan du se Sponzapalatsets renässansprakt, som är känd för sin portik och sina kolumner och detaljerade stensniderier. Idag är det hem för Kroatiens statsarkiv. Den guidade rundturen avslutas i St Blaise-katedralen, tillägnad stadens skyddshelgon och beskyddare. Den byggdes på ruinerna av en kyrka från 1100-talet, förstördes av en jordbävning 1667 och byggdes sedan upp igen i barockstil. Nu har du möjlighet att utforska staden på egen hand. Klättra gärna uppför stadsmuren och gå hela den 2 km långa rundan, som bjuder på en hisnande utsikt över ett hav av terrakottakakel och båtarna och kryssningsfartygen i den livliga hamnen. Prova några autentiska kroatiska rätter på lokala tavernor, eller bara njut av en kopp kaffe på ett uteservering och se världen gå förbi. På vägen tillbaka till Split gör vi ett kort stopp för ostronprovning i Ston, som är känt för sina mycket välbevarade stadsmurar, sina saltverk och sina ostron.

Dubrovnik: Stadsmurens självguidad ljudtur

Dubrovnik: Stadsmurens självguidad ljudtur

Res genom århundraden av Dubrovniks historia med en självguidad ljudrundtur på stadsmuren. Hör berättelser om krig, konflikter och politiska strider, inklusive den sista belägringen under hemlandskriget. Spara dina data med offlineåtkomst till ljud, kartor och geodata via en smartphone-app. Börja din rundtur med att köpa en biljett till stadsmuren och bege dig till Pile Gate. Ta en historisk och kulturell titt bakom Dubrovniks befästningar med denna turné som skapades av en lokal guide. Lås upp anekdotiska berättelser när kartan tar dig med på en inspirerande promenad runt väggarna. Ha friheten att röra dig i din egen takt och stanna gärna var du än känner för det, antingen för en drink eller för att ta några bilder. Beundra höjdpunkter som panoramautsikt över den gamla staden och det klarblåa Adriatiska havet. Lär dig om legenden bakom Fort of St Lawrence. Bli rörd av historien om den katastrofala jordbävningen 1667 och fördjupa dig i Dubrovniks maritima ansträngningar vid St John Fort. Gå sedan nära Minčeta-tornet, symbolen för stadens självständighet. Återupplev belägringen av Dubrovnik som varade 1991-1992. Få en bredare känsla av Dubrovniks historiska betydelse och få en glimt av dess fantastiska arkitektur. Njut av möjligheten att se stadsmuren hemifrån med en virtuell rundtur och få obegränsad användning av turnén efter din bokningsbekräftelse.

Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur

Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur

Följ med på en guidad vandringstur genom Dubrovnik för att se ikoniska inspelningsplatser från Game of Thrones. Följ i fotspåren av dina favoritkaraktärer från "Game Of Thrones" när du upptäcker det riktiga "King's Landing" och lär dig mer om produktionsprocessen för showen. Bli eskorterad av din expertguide som är ett stort Game of Thrones-fan. Vandra genom Gamla stan i Dubrovnik för att upptäcka flera platser som användes i showen. Förutom platserna i den muromgärdade Gamla stan kan du besöka Fort of St Lawrence och njuta av den vackra utsikten över Adriatiska havet. När du går till varje plats kan du titta i en bok med foton från serien som ger mer information om scenerna och platserna där inspelningen ägde rum. Observera att den här turen kanske inte passar alla på grund av trappor och att entrébiljetten till fortet inte ingår i priset för turen. Viktiga anmärkningar: - Turen innebär stigande trappor och kanske inte är lämplig för alla. - Entrébiljetten till fortet ingår inte i turens pris. - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära Gamla stans hamn, på tronen!

Dubrovnik: Panoramatur och guidad stadsvandring i Gamla stan

Dubrovnik: Panoramatur och guidad stadsvandring i Gamla stan

Få ut det mesta av din dag med denna tre-i-ett stadsrundtur i Dubrovnik i liten grupp; sightseeingtur med panoramautsikt, guidad promenad genom Gamla stan och transfer tillbaka från kryssningsfartyget. Välj en av många dagliga avgångstider, starta antingen från kryssningshamnen, gamla stan eller ditt boende och njut av det unika i denna vackra stad. Lokal guide hämtar dig vid startpunkten och tar dig först till Dubrovniks bro för ett kort stopp. En arkitektonisk sevärdhet som ger dig en underbar utsikt över Gruž hamn med alla kryssningsfartyg, halvön Lapad och närliggande öar. Längre bort från allfarvägarna kommer du till en hemlig plats som betyder liv för staden - källan till floden Ombla. Floden är ett karstfenomen som uppstod i grannlandet Bosnien. Nära staden rinner den under berget och mynnar ut i Kroatien. Du kommer att se ruinerna av 1400-talets sommarresidens för den berömda poeten Marin Držić och känna kraften i det forsande vattnet. Den mest spännande delen kommer härnäst. Du kommer att gå uppför kullen Srđ till toppen för en hisnande utsikt över gamla stan, naturparken Lokrum Island och antika Cavtat. När du når toppen kan du ta en 20-minuters paus medan din guide pekar ut grannländerna och berättar historien om Fort Imperial. Nu leder vägen dig ner i staden där du kliver av skåpbilen och utforskar gamla stan på en 1,5-timmars sightseeingtur till fots. Möt din guide vid Pile gate och promenera genom de smala gatorna i detta UNESCO-världsarv. Passera fontänen Great Onofrio (som får sitt vatten från Ombla-källan), franciskanerklostret (där det gamla apoteket ligger), dominikanerklostret, St Blaise-kyrkan, katedralen, utforska den gamla hamnen och ta reda på allt du någonsin velat veta om Dubrovniks rika historia. Njut av lite mer fritid innan du kommer till mötesplatsen, vid tidigare avtalad tid, för transfer tillbaka till hamnen. Avgång kl. 12.00 med ca 1 timmes paus mellan körning och vandring.

Pile Gate, Dubrovnik: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

Fördjupa dig i staden “King's Landing“ med en guidad rundtur av Dubrovniks kända sevärdheter som kan ses i “Game of Thrones“. Utforska huvudstaden i Westeros med guider från området som tar med dig till de mest kända inspelningsplatserna och delar med sig av hemligheterna bakom den stora produktionen. Känn igen platserna där delar av berättelsen utspelar sig medan din guide berättar anekdoter och visar ikoniska bilder från serien. Besök den imponerande Lovrijenac-fästningen (Red Keep) och beundra de till synes oändliga befästa murarna där Tyrion Lannister och Varys tog en promenad. Se Pile Gate där kung Joffrey ställdes inför ett upplopp och blev överöst med dynga, eller sätt dig i Cerceis skor när hon gick sin skamliga vandring genom staden. Lyssna på historierna bakom kulisserna och lyssna på din guide som kanske har varit en statist eller stand-in i Game of Thrones, och få möjlighet att ta ett foto på den berömda järntronen!

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Följ med din lokala guide och ta en promenad genom Dubrovniks vackra gamla stad och upptäck hur staden blev en av de mest välmående och avancerade av alla de historiska maritima republikerna. När du kliver in genom portarna till Dubrovniks gamla stad kommer du att ta ett steg tillbaka i tiden och förlora dig själv i storheten och skönheten i denna kulturellt inflytelserika stad. Med början nära Pile Gate, vid den historiska västra ingången till Gamla Stan, kommer din lokala guide att leda dig till Dubrovniks mest betydelsefulla historiska landmärken (du kommer inte att gå in i några kyrkor eller museer). Se Stora Onofrios fontän, Orlandos kolonn, Rektorspalatset och många fler. Ta in de vackra sevärdheterna och lyssna när din guide delar med sig av fascinerande berättelser och anmärkningsvärda fakta från över 1.400 år av Dubrovniks dramatiska historia, inklusive den klassiska perioden av republiken Ragusa. Denna tur kommer att ge dig en grundlig bakgrund till den viktiga roll som Dubrovnik spelade i den civiliserade världens historia. Du kommer att lära dig om stadens imponerande ekonomiska, sociala och kulturella prestationer genom århundradena och fördjupa dig i stadens livliga atmosfär. Observera att denna tur är lämplig för alla! Viktiga anmärkningar: - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Dubrovnik - Lokrum Lokrum Island Game of Thrones-turné

Dubrovnik - Lokrum Lokrum Island Game of Thrones-turné

Besök de ikoniska platserna från Game of Thrones i Dubrovnik, till exempel King's Landing, Blackwater Bay och Red Keep, och få till och med en bild på järntronen. Turen börjar med en kort promenad till den första inspelningsplatsen, som i "King's Landing" kallas Blackwater Bay. Det är en av de större miljöerna där flera scener spelades in. Din guide kommer att visa dig skärmdumpar och lära dig om filmproduktionsprocessen för GoT. Därefter klättrar du upp för trappan till "Red Keep" för att njuta av en vacker utsikt över Adriatiska havet och Gamla stan i Dubrovnik. Därefter är det dags att gå in genom portarna och promenera på gatorna i King's Landing. Av de många platserna är trappan i den stora Sept of Bailor en särskild höjdpunkt. Fansen kommer ihåg att Cerseis skambeläggning filmades här, ett av de mest centrala ögonblicken i serien. För den stora finalen hoppar du på färjan till ön Lokrum. Denna vackra oas strax utanför Gamla stan var platsen för staden "Qarth". I säsong två var det staden som Daenerys fann skydd i efter Khal Drogos död och efter att ha gått vilse i öknen. Turens final och höjdpunkt är ett besök i tronrummet i benediktinklostret för en bild på Järntronen. Efteråt kan du stanna kvar på ön och njuta av lite natur. Här finns möjligheter till bad, vandring, klippdykning samt restauranger och barer. Färjan avgår varje halvtimme/timme (beroende på säsong) och överfarten tar endast 15 minuter.

Dubrovnik: Epic Game of Thrones Walking Tour

Dubrovnik: Epic Game of Thrones Walking Tour

Följ med på en guidad vandringstur i Dubrovnik, den kanske mest kända inspelningsplatsen för den mycket framgångsrika TV-serien Game of Thrones. Följ i fotspåren av Tyrion, Sansa, Joffrey och många andra när du besöker platsen för King's Landing. Vittne om hur filmteamet förvandlade Dubrovniks historiska landmärken till platser i Westeros huvudstad. Låt dina ögon vandra över bukten, där Stannis Baratheon försökte ta över King's Landing för att sitta på järntronen i det episka slaget vid Blackwater. Gå in i Red Keep och se platser där Joffrey alltid är upp till ondska, och ta en titt på platsen där Margaery Tyrell och Joffrey firade sitt lila bröllop. Eller sätt dig in i Cerseis situation och vänta på att hennes försoningsvandring ska börja. Lyssna på berättelser bakom kulisserna i Game of Thrones och ta reda på vad några av huvudrollsinnehavarna upplevde under sin vistelse här i Dubrovnik. Gamla stan är full av gator och platser som bevittnade några av de mest episka scenerna i serien - du kommer att känna dig precis som en besökare i King's Landing. Avsluta din turné med en möjlighet att ta en bild med en replika av järntronen.

Dubrovnik: Stadsmurarna Stadsmurar tidig morgon eller solnedgång Walking Tour

Dubrovnik: Stadsmurarna Stadsmurar tidig morgon eller solnedgång Walking Tour

När du deltar i en guidad rundvandring kan du gå igenom Dubrovniks berömda stadsmurar, som är en vacker påminnelse om en avlägsen medeltid. Beundra de hisnande vyerna när du vandrar längs den två kilometer långa muren som omger staden och se med egna ögon varför Dubrovniks gamla stad är ett av UNESCO:s världsarv. Dubrovnik har bevarat sina stadsmurar trots förändrade trender som en gång föreslog att alla typer av befästningar är föråldrade och överflödiga. Beundra terrakottataken och de smala gatorna från ovan. Njut dessutom av den klara utsikten över Adriatiska havet, som avslöjar precis vilken båt som helst vid horisonten. Den här utsikten förklarar varför staden försvarades framgångsrikt i århundraden. Staden överlevde många krig, inklusive det senaste hemlandskriget från 1991-1995, men Dubrovnik förnyades på ett sådant sätt att skadorna inte syns. Upptäck varför staden Dubrovnik har inspirerat konstnärer, författare och fotografer när du utforskar den gamla Medelhavsstaden och vandrar längs de eleganta murarna.

Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

Upplev det bästa av Dubrovnik med detta resepaket som kombinerar 2 trevliga promenader. Den första promenaden på 1,5 timmar utforskar den vackra Gamla Stadens historia, inklusive landmärken som Franciskanerklostret och Rektorspalatset. Lär dig om Dubrovniks betydelse under dess 1.400-åriga historia. Den andra promenaden dyker in i stadens defensiva historia under en 2-timmars tur. Besök viktiga landmärken som Revelin Fortress och Minceta Tower medan du lär dig om Dubrovniks roll som en oberoende republik. Observera att på grund av trappor är denna tur kanske inte lämplig för alla, och entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i turpriset. Viktiga anmärkningar: - Turen innebär stigande trappor och kanske inte är lämplig för alla. - Entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i priset för turen. - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

Njut av en heldagsutflykt från Split till Dubrovnik, där du får en rundtur innanför de historiska stadsmurarna och längs kalkstensgatorna i Gamla stan. Först njuter du av en naturskön resa längs den dalmatiska kusten och stannar en eller två gånger för panoramautsikt över Adriatiska havet. Detta är Medelhavet som det brukade vara, innan massturismen slog till. Vid ankomsten till pärlan på Näset, Dubrovnik, får du en officiell guidad rundtur bland stadens historiska monument. Varje hörn av Dubrovnik är en unik upplevelse och under 90 minuter hinner man besöka sevärdheter som den monumentala Pile Gate, som ligger högst upp på Stradun, Dubrovniks berömda gata av kalksten, polerad av åratal av fotgängare. Gå till franciskanerklostret, där 30 000 volymer, 216 inkunabler och 1 500 värdefulla handskrivna dokument förvaras i biblioteket. Klosterkyrkan är ett av stadens mest magnifika monument och här finns Europas äldsta apotek med anor från 1317. Lite längre bort kan du se Sponzapalatsets renässansprakt, som är känd för sin portik och sina kolumner och detaljerade stensniderier. Idag är det hem för Kroatiens statsarkiv. Den guidade rundturen avslutas i St Blaise-katedralen, tillägnad stadens skyddshelgon och beskyddare. Den byggdes på ruinerna av en kyrka från 1100-talet, förstördes av en jordbävning 1667 och byggdes sedan upp igen i barockstil. Nu har du möjlighet att utforska staden på egen hand. Klättra gärna uppför stadsmuren och gå hela den 2 km långa rundan, som bjuder på en hisnande utsikt över ett hav av terrakottakakel och båtarna och kryssningsfartygen i den livliga hamnen. Prova några autentiska kroatiska rätter på lokala tavernor, eller bara njut av en kopp kaffe på ett uteservering och se världen gå förbi. På vägen tillbaka till Split gör vi ett kort stopp för ostronprovning i Ston, som är känt för sina mycket välbevarade stadsmurar, sina saltverk och sina ostron.

Dubrovnik: Stadsmurens självguidad ljudtur

Dubrovnik: Stadsmurens självguidad ljudtur

Res genom århundraden av Dubrovniks historia med en självguidad ljudrundtur på stadsmuren. Hör berättelser om krig, konflikter och politiska strider, inklusive den sista belägringen under hemlandskriget. Spara dina data med offlineåtkomst till ljud, kartor och geodata via en smartphone-app. Börja din rundtur med att köpa en biljett till stadsmuren och bege dig till Pile Gate. Ta en historisk och kulturell titt bakom Dubrovniks befästningar med denna turné som skapades av en lokal guide. Lås upp anekdotiska berättelser när kartan tar dig med på en inspirerande promenad runt väggarna. Ha friheten att röra dig i din egen takt och stanna gärna var du än känner för det, antingen för en drink eller för att ta några bilder. Beundra höjdpunkter som panoramautsikt över den gamla staden och det klarblåa Adriatiska havet. Lär dig om legenden bakom Fort of St Lawrence. Bli rörd av historien om den katastrofala jordbävningen 1667 och fördjupa dig i Dubrovniks maritima ansträngningar vid St John Fort. Gå sedan nära Minčeta-tornet, symbolen för stadens självständighet. Återupplev belägringen av Dubrovnik som varade 1991-1992. Få en bredare känsla av Dubrovniks historiska betydelse och få en glimt av dess fantastiska arkitektur. Njut av möjligheten att se stadsmuren hemifrån med en virtuell rundtur och få obegränsad användning av turnén efter din bokningsbekräftelse.

Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur

Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur

Följ med på en guidad vandringstur genom Dubrovnik för att se ikoniska inspelningsplatser från Game of Thrones. Följ i fotspåren av dina favoritkaraktärer från "Game Of Thrones" när du upptäcker det riktiga "King's Landing" och lär dig mer om produktionsprocessen för showen. Bli eskorterad av din expertguide som är ett stort Game of Thrones-fan. Vandra genom Gamla stan i Dubrovnik för att upptäcka flera platser som användes i showen. Förutom platserna i den muromgärdade Gamla stan kan du besöka Fort of St Lawrence och njuta av den vackra utsikten över Adriatiska havet. När du går till varje plats kan du titta i en bok med foton från serien som ger mer information om scenerna och platserna där inspelningen ägde rum. Observera att den här turen kanske inte passar alla på grund av trappor och att entrébiljetten till fortet inte ingår i priset för turen. Viktiga anmärkningar: - Turen innebär stigande trappor och kanske inte är lämplig för alla. - Entrébiljetten till fortet ingår inte i turens pris. - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära Gamla stans hamn, på tronen!

Dubrovnik: Panoramatur och guidad stadsvandring i Gamla stan

Dubrovnik: Panoramatur och guidad stadsvandring i Gamla stan

Få ut det mesta av din dag med denna tre-i-ett stadsrundtur i Dubrovnik i liten grupp; sightseeingtur med panoramautsikt, guidad promenad genom Gamla stan och transfer tillbaka från kryssningsfartyget. Välj en av många dagliga avgångstider, starta antingen från kryssningshamnen, gamla stan eller ditt boende och njut av det unika i denna vackra stad. Lokal guide hämtar dig vid startpunkten och tar dig först till Dubrovniks bro för ett kort stopp. En arkitektonisk sevärdhet som ger dig en underbar utsikt över Gruž hamn med alla kryssningsfartyg, halvön Lapad och närliggande öar. Längre bort från allfarvägarna kommer du till en hemlig plats som betyder liv för staden - källan till floden Ombla. Floden är ett karstfenomen som uppstod i grannlandet Bosnien. Nära staden rinner den under berget och mynnar ut i Kroatien. Du kommer att se ruinerna av 1400-talets sommarresidens för den berömda poeten Marin Držić och känna kraften i det forsande vattnet. Den mest spännande delen kommer härnäst. Du kommer att gå uppför kullen Srđ till toppen för en hisnande utsikt över gamla stan, naturparken Lokrum Island och antika Cavtat. När du når toppen kan du ta en 20-minuters paus medan din guide pekar ut grannländerna och berättar historien om Fort Imperial. Nu leder vägen dig ner i staden där du kliver av skåpbilen och utforskar gamla stan på en 1,5-timmars sightseeingtur till fots. Möt din guide vid Pile gate och promenera genom de smala gatorna i detta UNESCO-världsarv. Passera fontänen Great Onofrio (som får sitt vatten från Ombla-källan), franciskanerklostret (där det gamla apoteket ligger), dominikanerklostret, St Blaise-kyrkan, katedralen, utforska den gamla hamnen och ta reda på allt du någonsin velat veta om Dubrovniks rika historia. Njut av lite mer fritid innan du kommer till mötesplatsen, vid tidigare avtalad tid, för transfer tillbaka till hamnen. Avgång kl. 12.00 med ca 1 timmes paus mellan körning och vandring.

De mest populära sevärdheterna i Dubrovnik

Att göra i Pile Gate, Dubrovnik

Städer i Kroatien

Pile Gate, Dubrovnik: Fler aktiviteter och sevärdheter

Pile Gate, Dubrovnik: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pile Gate, Dubrovnik

Samlat omdöme

4.8
(5 291 recensioner)

Fantastisk resa till Dubrovnik även om resan var lite lång. Vi hade en trevlig paus på vägen dit, tillräckligt med tid att besöka där borta. Jag tyckte bara att det oplanerade ostronstoppet var onödigt, jag hade hellre haft den där extra tiden i Dubrovnik, men det var ingen stor sak. Jag har njutit av landskapet i alla fall! Så härlig dag som jag starkt rekommenderar.

Gorun gav en mycket välinformerad turné i bra tempo. Han väckte liv i stadens historia på ett mycket humoristiskt sätt - även med människorna på turnén. Han var lätt att förstå och öronbitarna fungerade bra. Kommer att söka upp honom för att leda en stadsmursresa!

Sammantaget var resan fantastisk. Föreslå att turnén var lite för lång - besöket på ostronfarmen försenade vår återkomst till Split vilket betyder att vi var på en 12 timmars rundtur. Annars jättebra.

Peter var fantastisk! Riktigt cool kille och väldigt informativ och underhållande.

Även om resan var lång men stället var värt att åka