Pienza
Unesco-världsarvsplatser

24 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Pienza Unesco-världsarvsplatser

Från Rom: Guidad dagsutflykt till Toscana med lunch och vinprovning

Från Rom: Guidad dagsutflykt till Toscana med lunch och vinprovning

Lämna Romsliv och rörelse bakom dig och åk till Toscana för en dag.Ta del av en guidad stadsvandring i Montepulciano och ät en utsökt trerätters lunch med en italiensk vinprovning som du sent ska glömma. En bekväm, luftkonditionerad buss hämtar upp dig i Rom. Medan du åker mot böljande kullar förklarar din reseledare Toscanas rika kultur och kan svara på alla dina frågor om dagen som väntar.   Först får du en rundvandring i bergsstaden Montepulciano. Se en gammal men fortfarande fungerande vinkällare och ruiner från tiden före Rom. Därefter besöker du San Biagio, en 1500-talskyrka i renässansstil med en travertinfasad som välkomnar solljuset och utsökta dekorationer inuti. Bara en kort resa därifrån väntar en utsökt toskansk lunch. Njut av en trerätters måltid med vinparningar i vinkällaren på en autentisk vingård, inklusive den berömda Brunello di Montalcino och sorter från själva vingården.  Köp din souvenir av toskanskt vin här eller vänta till det sista stoppet: Pienza. Din reseledare ger dig insikter, men din tid är din: shoppa pecorinoost, balsamvinäger, vin och andra lokala specialiteter, hitta rätt fototillfälle eller helt enkelt vandra runt på gatorna som en lokal invånare. Sedan återvänder du till Rom i luftkonditionerad komfort – nöjd, avslappnad och redo för nästa dag.

Från Florens: Val D'Orcia-tur med vinprovning

Från Florens: Val D'Orcia-tur med vinprovning

Fly från Florens liv och rörelse och ge dig ut på en upptäcktsfärd på den toskanska landsbygden. Res ombord på din bekväma luftkonditionerade buss genom de toskanska kullarna och upptäck den underbara Val d'Orcia, en UNESCO: s världsarvslista. Stanna till vid två fantastiska vingårdar, vandra genom medeltida städer och prova de typiska produkterna från denna förtrollade plats. Möt din reseledare i hjärtat av Florens och gå ombord på din bekväma grand tour-buss. Koppla av medan du reser genom de mjuka toskanska kullarna på väg till Montalcino. Här får du möjlighet att smaka på det världsberömda vinet Brunello di Montalcino på en liten men karaktäristisk lokal vingård. Njut av din fritid med att utforska Montalcino, klättra upp till toppen av staden för att beundra den fantastiska femkantiga fästningen. Därifrån har du möjlighet att betrakta det pittoreska landskapet som är karakteristiskt för denna dal: de mjuka kullarna, gamla ekar, pittoreska olivlundar, vingårdar och cypresser. Fortsätt resan till Pienza, en liten men vacker stad som ligger på en kulle med utsikt över Val d'Orcia. Det behöver inte sägas att utsikten från Pienza är extraordinär. Gå vilse i de karakteristiska gränderna i Pienza och ta dig tid att observera de livliga butikerna fulla av typiska lokala produkter. Sista stoppet på denna underbara resa blir Montepulciano, hem till de berömda vingårdarna Vino Nobile, och känt för många för att vara platsen där en scen från vampyrfilmen "New Moon" filmades. Även här får du möjlighet att besöka en fantastisk historisk vingård. Utforska källarna där vinet lagras under vingårdens gamla murar och lyssna till berättelser och tekniker för att bevara vinet. Med ögon fulla av förundran återvänder du till Florens ombord på din bekväma buss, alltid tillsammans med din kunniga reseledare som är redo att svara på alla frågor och nyfikenheter!

Från Siena: Smågruppstur till Pienza och Montepulciano

Från Siena: Smågruppstur till Pienza och Montepulciano

Res längs en av de mest panoramiska vägarna i Toscana och kör genom det karakteristiska månlandskapet vid Crete Senesi på väg till den medeltida byn Pienza i Val d'Orcia-dalen. Pienza var en av de första städerna som planerades helt på papper av viktiga arkitekter och konstnärer på den tiden och fick i uppdrag av påven Pius II - den humanistiske påven - att hjälpa honom att renovera sin hemstad och få den i ny prakt. En hälsosam lunch baserad på färska lokala råvaror serveras på en vacker terrass (om vädret tillåter) på en lokal gård. På eftermiddagen fortsätter vi till Montepulciano, en av Toscanas största bergsstäder. Under medeltiden dominerades staden av Siena och under renässansen av Florens, men idag är den känd för sitt vin. Du kan se influenser från båda städerna i arkitekturen och konsten i den historiska stadskärnan, som ligger på en brant kulle med vacker utsikt över gränsen mellan Toscana och Umbrien. Gå till det stora torget Piazza Grande, besök en av de många vingårdarna som har grävts fram ur jorden under staden och upptäck några av palatsen som tillhörde de adelsfamiljer som en gång bodde här. Smaka på det lokala vinet Vino Nobile och fortsätt att utforska palatsen, kyrkorna och gatorna på egen hand. När du följer huvudvägen nedför backen kan du föreställa dig hur svårt det måste vara att delta i festivalen "Bravio delle Botti", en tävling där man tävlar i att köra vinfat från botten till toppen av backen!

Montepulciano & Pienza: Vinresa från Florens

Montepulciano & Pienza: Vinresa från Florens

Lämna den livliga renässansstaden bakom dig när du reser bekvämt i ett luftkonditionerat fordon till de förtrollande platserna Pienza och Montepulciano. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 på väg till Villa Costanza. Gläd dina smaklökar med de utsökta smakerna av de berömda Brunello di Montalcino-vinerna. Besök den pittoreska byn Montepulciano i Val d'Orcia, där du kommer att fascineras av den eleganta renässansarkitekturen och det hisnande vingårdslandskapet. Njut av lite fritid för att utforska byn i din egen takt. Ni når slutligen Pienza, där ni avslutar er resa i renässansens tecken. Beundra panoramautsikten över det omgivande Val d'Orcia medan du dyker ner i Pienzas rika historia och bestående traditioner. I slutet av din resa, njut av din bekväma tillbaka till Florens.

Florens: Medeltidsupplevelse i Monteriggioni och Val d'Orcia

Florens: Medeltidsupplevelse i Monteriggioni och Val d'Orcia

Depart from Florence for a journey through the natural beauties of Tuscany to discover walls, castles, and Templar legends. Leave with an equipped GT bus and head for the vault of Montriggioni, the small fortified village with walls dating back to 1200 AD. Enjoy the option to walk through this vault for an unprecedented immersive experience. Discover why Monteriggioni has become famous worldwide for a well-known gaming title where the protagonist fought the infamous Knights Templar. On site you can discover the museum which is dedicated to them which is included in the itinerary of this tour. Continue on your tour and leave for the Val d'Orcia, a UNESCO heritage area characterized by expanses of emerald hills that turn into golden fields during the summer. In this beautiful area of Tuscany you will first visit Montalcino, a village well known by Tuscans for its wine, the best in all of Tuscany. Make your visit even more special by selecting the option that includes a possible wine tasting paired with local produce. After a picturesque stroll through the streets and authentic shops you will depart for the last stop of your tour, Pienza; a famous village known for its cheese production. Take some free time and visit the Pecorino di Pienza for a spot of shopping. Witness fabulous panoramic views of Val d'Orcia before heading back to Florence for the end of your day.

Florens: Orcia Valley, Montalcino, Pienza med lunch och vin

Florens: Orcia Valley, Montalcino, Pienza med lunch och vin

Upptäck de medeltida byarna i Toscana på denna guidade heldagstur från Florens. Besök Pienzas historiska centrum och Montalcinos fästning. Njut av en gourmetlunch och tre vinprovningar i Brunello-templet. Utforska Sant'Antimo-klostret med en audioguide och Palazzo Pubblico. Resan börjar i Pienza där du har tid att utforska renässansens första idealstad. Gå runt i den historiska stadskärnan från Piazza Pio II, Duomo Santa Maria Assunta och Palazzo Piccolomini. Om du väljer alternativet Palazzo Pubblico kan du gå in i priorernas tidigare residens. Bege er till Montalcino, en perfekt bevarad medeltida stad med en massiv fästning. Börja i det före detta Sant'Agostino-klostret, som nu rymmer det interaktiva museet Temple of Brunello. Res genom lokal historia och kultur för att upptäcka produktionen av det berömda Brunello di Montalcino-vinet. Avsluta besöket med en provsmakning av den berömda toskanska Brunello och lunch i Brunello-templets kloster. Låt kockens kreativitet inspirera dig när explosionen av smaker kombineras perfekt med rikedomen hos de bästa toskanska vinerna. Avsluta äventyret med ett besök i Sant'Antimo-klostret, en benediktinerkyrka som enligt legenden grundades av Karl den store på 800-talet. Se den natursköna gläntan omgiven av vetefält, gamla olivträd och vingårdar. Höj ett sista glas för dagens äventyr innan du återvänder till Florens.

Från Siena: Vinresa till Montepulciano och Pienza

Från Siena: Vinresa till Montepulciano och Pienza

Njut av en dag med kultur, vin och mat när du besöker några av de mest imponerande städerna och byarna i Toscana. Möt din guide i Siena och följ med resten av gruppen för att starta din heldagstur. Utforska Montepulciano, där de ståtliga renässansbyggnaderna och den raffinerade skönheten i stadens kyrkor blandas med den gamla traditionen av vinframställning. Kör över mjukt böljande kullar fulla av vingårdar och provsmaka sedan lokala viner som serveras med lite snacks. Njut av lite ledig tid i denna magnifika by. Fortsätt till Pienza för att upptäcka "Touchstone of Renaissance Urbanism." Pienza anses vara en konstnärlig juvel i landskapet Val d'Orcia och är en perfekt kombination av arkitektonisk skönhet och harmoni. De flesta av körfälten med imponerande namn har utsikt över det hisnande landskapet i Val d'Orcia. Unika dofter och smaker är sammanflätade med detta naturliga och konstnärliga arv. Pienzas mest kända tradition är pecorinoost. Njut av slutet av turnén genom att gå genom byns gator innan din returöverföring till Siena med buss.

Florens: Valdorcia Vin, Brunello Montalcino, Montepulciano

Florens: Valdorcia Vin, Brunello Montalcino, Montepulciano

Resan utgår från Florens och tar dig till de ljuvliga omgivningarna i Val d'Orcia, som sedan 2004 är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. När du åker till dagens första destination känner du dig nedsänkt i regionens hisnande landskap, som var en inspirationskälla för många renässansmålare. Ankomst till Montalcino, en lokalt ägd familjeägd vingård med en oerhört välkomnande atmosfär. Slå dig ner på vingården som om du vore hemma och lär dig allt som finns att veta om Brunello di Montalcino-vinet, vingårdstekniker, vinframställningsprocessen, vinets lagring och hur man uppskattar vinet på rätt sätt. Njut av en provsmakning av vingårdens viner och försök att fånga upp de smaker som är unika för den här regionen. Efter vinprovningen åker du till den närliggande påvliga byn Pienza, som är känd för sin utsökta Pecorino-ost. Här kan du njuta av en 3-rätters gourmetlunch i de färgglada trädgårdarna i ett före detta kloster med anor från 1400-talet (endast april till oktober). Under vintersäsongen serveras lunchen inomhus i restaurangen). Efter lunchen kan du tillbringa lite fritid med att utforska staden, vandra runt i dess historiska centrum och besöka de berömda ostbutikerna för att köpa en välsmakande souvenir. Fortsätt till Montepulciano härnäst, resans sista stopp. Montepulciano är världsberömd för sitt vin Vino Nobile och är en typisk medeltida toskansk by med vidsträckta gröna landskap som präglas av böljande kullar och slottsmurar. Följ med din guide på en rundtur i byns historiska källare, lokalt känd som "den underjordiska staden", och njut sedan av ytterligare en vinprovning tillsammans med en provning av läckra olivoljor och andra matspecialiteter. I slutet av provningen finns det tillräckligt med tid för att besöka huvudtorget och ta några bilder av det hisnande landskapet innan du återvänder till Florens.

Pienza: Rundtur på en mjölkgård med provsmakning av pecorinoost

Pienza: Rundtur på en mjölkgård med provsmakning av pecorinoost

Den här turen tar dig till en av de bästa toskanska produkterna, direkt på en mjölkgård som ligger i de vackra kullarna i Val d'Orcia (UNESCO:s världsarv). Här kommer du att observera tekniken för ostbearbetning, träffa dessa hantverkare av smaker, förstå skillnaderna mellan de olika typerna av Pecorino-ost, och slutligen kommer du att lära dig att smaka på den. Fårflockar betar på kullarna i Val d'Orcia och äter de örter som området erbjuder: resultatet är en mjölk av hög kvalitet som när den bearbetas blir till den berömda Pecorino-osten med sin omisskännliga smak. Vare sig den är färsk, halvkryddad eller kryddad kommer du att inse att Pecorino-osten från Pienza är utmärkt i alla varianter, ren eller tillsammans med honung eller sylt.

Magic Toscana Tour

Magic Toscana Tour

Möt din guide på en centralt belägen mötesplats i Florens. Hoppa ombord på en bekväm bil och bli vispad genom den toskanska landsbygden. Har möjlighet att begära stopp med denna privata upplevelse. Ta morgonturen och stanna för att köpa en utsökt lunch i Pienza som inkluderar en provsmakning av lokala produkter. Gå på eftermiddagen och unna dig en aperitif i Pienza som inkluderar en provsmakning av pecorinoost. Eftermiddagsturen inkluderar också att beundra solnedgången vid Baccoleno-hotellet. Vi beger oss till Val d'Orcia som kännetecknas av böljande kullar med gröna fält, ordnade rader av vingårdar och silverfärgade olivlundar. Cypresser avtecknar sig i landskapet och står högt mot horisonten. Se varför den här dalen har inspirerat otaliga konstnärer, poeter och författare, inklusive Leonardo da Vinci. Njut av utsikten över charmiga medeltida byar och städer som verkar frusna i tiden i Crete Senesis kullar. Avsluta din turné i Florens vid renässans Santa Trinita-bron med oförglömliga minnen från den toskanska landsbygden.

Pienza

Pienza

Våra mest rekommenderade Pienza Unesco-världsarvsplatser

Från Rom: Guidad dagsutflykt till Toscana med lunch och vinprovning

Från Rom: Guidad dagsutflykt till Toscana med lunch och vinprovning

Lämna Romsliv och rörelse bakom dig och åk till Toscana för en dag.Ta del av en guidad stadsvandring i Montepulciano och ät en utsökt trerätters lunch med en italiensk vinprovning som du sent ska glömma. En bekväm, luftkonditionerad buss hämtar upp dig i Rom. Medan du åker mot böljande kullar förklarar din reseledare Toscanas rika kultur och kan svara på alla dina frågor om dagen som väntar.   Först får du en rundvandring i bergsstaden Montepulciano. Se en gammal men fortfarande fungerande vinkällare och ruiner från tiden före Rom. Därefter besöker du San Biagio, en 1500-talskyrka i renässansstil med en travertinfasad som välkomnar solljuset och utsökta dekorationer inuti. Bara en kort resa därifrån väntar en utsökt toskansk lunch. Njut av en trerätters måltid med vinparningar i vinkällaren på en autentisk vingård, inklusive den berömda Brunello di Montalcino och sorter från själva vingården.  Köp din souvenir av toskanskt vin här eller vänta till det sista stoppet: Pienza. Din reseledare ger dig insikter, men din tid är din: shoppa pecorinoost, balsamvinäger, vin och andra lokala specialiteter, hitta rätt fototillfälle eller helt enkelt vandra runt på gatorna som en lokal invånare. Sedan återvänder du till Rom i luftkonditionerad komfort – nöjd, avslappnad och redo för nästa dag.

Från Florens: Val D'Orcia-tur med vinprovning

Från Florens: Val D'Orcia-tur med vinprovning

Fly från Florens liv och rörelse och ge dig ut på en upptäcktsfärd på den toskanska landsbygden. Res ombord på din bekväma luftkonditionerade buss genom de toskanska kullarna och upptäck den underbara Val d'Orcia, en UNESCO: s världsarvslista. Stanna till vid två fantastiska vingårdar, vandra genom medeltida städer och prova de typiska produkterna från denna förtrollade plats. Möt din reseledare i hjärtat av Florens och gå ombord på din bekväma grand tour-buss. Koppla av medan du reser genom de mjuka toskanska kullarna på väg till Montalcino. Här får du möjlighet att smaka på det världsberömda vinet Brunello di Montalcino på en liten men karaktäristisk lokal vingård. Njut av din fritid med att utforska Montalcino, klättra upp till toppen av staden för att beundra den fantastiska femkantiga fästningen. Därifrån har du möjlighet att betrakta det pittoreska landskapet som är karakteristiskt för denna dal: de mjuka kullarna, gamla ekar, pittoreska olivlundar, vingårdar och cypresser. Fortsätt resan till Pienza, en liten men vacker stad som ligger på en kulle med utsikt över Val d'Orcia. Det behöver inte sägas att utsikten från Pienza är extraordinär. Gå vilse i de karakteristiska gränderna i Pienza och ta dig tid att observera de livliga butikerna fulla av typiska lokala produkter. Sista stoppet på denna underbara resa blir Montepulciano, hem till de berömda vingårdarna Vino Nobile, och känt för många för att vara platsen där en scen från vampyrfilmen "New Moon" filmades. Även här får du möjlighet att besöka en fantastisk historisk vingård. Utforska källarna där vinet lagras under vingårdens gamla murar och lyssna till berättelser och tekniker för att bevara vinet. Med ögon fulla av förundran återvänder du till Florens ombord på din bekväma buss, alltid tillsammans med din kunniga reseledare som är redo att svara på alla frågor och nyfikenheter!

Från Siena: Smågruppstur till Pienza och Montepulciano

Från Siena: Smågruppstur till Pienza och Montepulciano

Res längs en av de mest panoramiska vägarna i Toscana och kör genom det karakteristiska månlandskapet vid Crete Senesi på väg till den medeltida byn Pienza i Val d'Orcia-dalen. Pienza var en av de första städerna som planerades helt på papper av viktiga arkitekter och konstnärer på den tiden och fick i uppdrag av påven Pius II - den humanistiske påven - att hjälpa honom att renovera sin hemstad och få den i ny prakt. En hälsosam lunch baserad på färska lokala råvaror serveras på en vacker terrass (om vädret tillåter) på en lokal gård. På eftermiddagen fortsätter vi till Montepulciano, en av Toscanas största bergsstäder. Under medeltiden dominerades staden av Siena och under renässansen av Florens, men idag är den känd för sitt vin. Du kan se influenser från båda städerna i arkitekturen och konsten i den historiska stadskärnan, som ligger på en brant kulle med vacker utsikt över gränsen mellan Toscana och Umbrien. Gå till det stora torget Piazza Grande, besök en av de många vingårdarna som har grävts fram ur jorden under staden och upptäck några av palatsen som tillhörde de adelsfamiljer som en gång bodde här. Smaka på det lokala vinet Vino Nobile och fortsätt att utforska palatsen, kyrkorna och gatorna på egen hand. När du följer huvudvägen nedför backen kan du föreställa dig hur svårt det måste vara att delta i festivalen "Bravio delle Botti", en tävling där man tävlar i att köra vinfat från botten till toppen av backen!

Montepulciano & Pienza: Vinresa från Florens

Montepulciano & Pienza: Vinresa från Florens

Lämna den livliga renässansstaden bakom dig när du reser bekvämt i ett luftkonditionerat fordon till de förtrollande platserna Pienza och Montepulciano. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 på väg till Villa Costanza. Gläd dina smaklökar med de utsökta smakerna av de berömda Brunello di Montalcino-vinerna. Besök den pittoreska byn Montepulciano i Val d'Orcia, där du kommer att fascineras av den eleganta renässansarkitekturen och det hisnande vingårdslandskapet. Njut av lite fritid för att utforska byn i din egen takt. Ni når slutligen Pienza, där ni avslutar er resa i renässansens tecken. Beundra panoramautsikten över det omgivande Val d'Orcia medan du dyker ner i Pienzas rika historia och bestående traditioner. I slutet av din resa, njut av din bekväma tillbaka till Florens.

Florens: Medeltidsupplevelse i Monteriggioni och Val d'Orcia

Florens: Medeltidsupplevelse i Monteriggioni och Val d'Orcia

Depart from Florence for a journey through the natural beauties of Tuscany to discover walls, castles, and Templar legends. Leave with an equipped GT bus and head for the vault of Montriggioni, the small fortified village with walls dating back to 1200 AD. Enjoy the option to walk through this vault for an unprecedented immersive experience. Discover why Monteriggioni has become famous worldwide for a well-known gaming title where the protagonist fought the infamous Knights Templar. On site you can discover the museum which is dedicated to them which is included in the itinerary of this tour. Continue on your tour and leave for the Val d'Orcia, a UNESCO heritage area characterized by expanses of emerald hills that turn into golden fields during the summer. In this beautiful area of Tuscany you will first visit Montalcino, a village well known by Tuscans for its wine, the best in all of Tuscany. Make your visit even more special by selecting the option that includes a possible wine tasting paired with local produce. After a picturesque stroll through the streets and authentic shops you will depart for the last stop of your tour, Pienza; a famous village known for its cheese production. Take some free time and visit the Pecorino di Pienza for a spot of shopping. Witness fabulous panoramic views of Val d'Orcia before heading back to Florence for the end of your day.

Florens: Orcia Valley, Montalcino, Pienza med lunch och vin

Florens: Orcia Valley, Montalcino, Pienza med lunch och vin

Upptäck de medeltida byarna i Toscana på denna guidade heldagstur från Florens. Besök Pienzas historiska centrum och Montalcinos fästning. Njut av en gourmetlunch och tre vinprovningar i Brunello-templet. Utforska Sant'Antimo-klostret med en audioguide och Palazzo Pubblico. Resan börjar i Pienza där du har tid att utforska renässansens första idealstad. Gå runt i den historiska stadskärnan från Piazza Pio II, Duomo Santa Maria Assunta och Palazzo Piccolomini. Om du väljer alternativet Palazzo Pubblico kan du gå in i priorernas tidigare residens. Bege er till Montalcino, en perfekt bevarad medeltida stad med en massiv fästning. Börja i det före detta Sant'Agostino-klostret, som nu rymmer det interaktiva museet Temple of Brunello. Res genom lokal historia och kultur för att upptäcka produktionen av det berömda Brunello di Montalcino-vinet. Avsluta besöket med en provsmakning av den berömda toskanska Brunello och lunch i Brunello-templets kloster. Låt kockens kreativitet inspirera dig när explosionen av smaker kombineras perfekt med rikedomen hos de bästa toskanska vinerna. Avsluta äventyret med ett besök i Sant'Antimo-klostret, en benediktinerkyrka som enligt legenden grundades av Karl den store på 800-talet. Se den natursköna gläntan omgiven av vetefält, gamla olivträd och vingårdar. Höj ett sista glas för dagens äventyr innan du återvänder till Florens.

Från Siena: Vinresa till Montepulciano och Pienza

Från Siena: Vinresa till Montepulciano och Pienza

Njut av en dag med kultur, vin och mat när du besöker några av de mest imponerande städerna och byarna i Toscana. Möt din guide i Siena och följ med resten av gruppen för att starta din heldagstur. Utforska Montepulciano, där de ståtliga renässansbyggnaderna och den raffinerade skönheten i stadens kyrkor blandas med den gamla traditionen av vinframställning. Kör över mjukt böljande kullar fulla av vingårdar och provsmaka sedan lokala viner som serveras med lite snacks. Njut av lite ledig tid i denna magnifika by. Fortsätt till Pienza för att upptäcka "Touchstone of Renaissance Urbanism." Pienza anses vara en konstnärlig juvel i landskapet Val d'Orcia och är en perfekt kombination av arkitektonisk skönhet och harmoni. De flesta av körfälten med imponerande namn har utsikt över det hisnande landskapet i Val d'Orcia. Unika dofter och smaker är sammanflätade med detta naturliga och konstnärliga arv. Pienzas mest kända tradition är pecorinoost. Njut av slutet av turnén genom att gå genom byns gator innan din returöverföring till Siena med buss.

Florens: Valdorcia Vin, Brunello Montalcino, Montepulciano

Florens: Valdorcia Vin, Brunello Montalcino, Montepulciano

Resan utgår från Florens och tar dig till de ljuvliga omgivningarna i Val d'Orcia, som sedan 2004 är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. När du åker till dagens första destination känner du dig nedsänkt i regionens hisnande landskap, som var en inspirationskälla för många renässansmålare. Ankomst till Montalcino, en lokalt ägd familjeägd vingård med en oerhört välkomnande atmosfär. Slå dig ner på vingården som om du vore hemma och lär dig allt som finns att veta om Brunello di Montalcino-vinet, vingårdstekniker, vinframställningsprocessen, vinets lagring och hur man uppskattar vinet på rätt sätt. Njut av en provsmakning av vingårdens viner och försök att fånga upp de smaker som är unika för den här regionen. Efter vinprovningen åker du till den närliggande påvliga byn Pienza, som är känd för sin utsökta Pecorino-ost. Här kan du njuta av en 3-rätters gourmetlunch i de färgglada trädgårdarna i ett före detta kloster med anor från 1400-talet (endast april till oktober). Under vintersäsongen serveras lunchen inomhus i restaurangen). Efter lunchen kan du tillbringa lite fritid med att utforska staden, vandra runt i dess historiska centrum och besöka de berömda ostbutikerna för att köpa en välsmakande souvenir. Fortsätt till Montepulciano härnäst, resans sista stopp. Montepulciano är världsberömd för sitt vin Vino Nobile och är en typisk medeltida toskansk by med vidsträckta gröna landskap som präglas av böljande kullar och slottsmurar. Följ med din guide på en rundtur i byns historiska källare, lokalt känd som "den underjordiska staden", och njut sedan av ytterligare en vinprovning tillsammans med en provning av läckra olivoljor och andra matspecialiteter. I slutet av provningen finns det tillräckligt med tid för att besöka huvudtorget och ta några bilder av det hisnande landskapet innan du återvänder till Florens.

Pienza: Rundtur på en mjölkgård med provsmakning av pecorinoost

Pienza: Rundtur på en mjölkgård med provsmakning av pecorinoost

Den här turen tar dig till en av de bästa toskanska produkterna, direkt på en mjölkgård som ligger i de vackra kullarna i Val d'Orcia (UNESCO:s världsarv). Här kommer du att observera tekniken för ostbearbetning, träffa dessa hantverkare av smaker, förstå skillnaderna mellan de olika typerna av Pecorino-ost, och slutligen kommer du att lära dig att smaka på den. Fårflockar betar på kullarna i Val d'Orcia och äter de örter som området erbjuder: resultatet är en mjölk av hög kvalitet som när den bearbetas blir till den berömda Pecorino-osten med sin omisskännliga smak. Vare sig den är färsk, halvkryddad eller kryddad kommer du att inse att Pecorino-osten från Pienza är utmärkt i alla varianter, ren eller tillsammans med honung eller sylt.

Magic Toscana Tour

Magic Toscana Tour

Möt din guide på en centralt belägen mötesplats i Florens. Hoppa ombord på en bekväm bil och bli vispad genom den toskanska landsbygden. Har möjlighet att begära stopp med denna privata upplevelse. Ta morgonturen och stanna för att köpa en utsökt lunch i Pienza som inkluderar en provsmakning av lokala produkter. Gå på eftermiddagen och unna dig en aperitif i Pienza som inkluderar en provsmakning av pecorinoost. Eftermiddagsturen inkluderar också att beundra solnedgången vid Baccoleno-hotellet. Vi beger oss till Val d'Orcia som kännetecknas av böljande kullar med gröna fält, ordnade rader av vingårdar och silverfärgade olivlundar. Cypresser avtecknar sig i landskapet och står högt mot horisonten. Se varför den här dalen har inspirerat otaliga konstnärer, poeter och författare, inklusive Leonardo da Vinci. Njut av utsikten över charmiga medeltida byar och städer som verkar frusna i tiden i Crete Senesis kullar. Avsluta din turné i Florens vid renässans Santa Trinita-bron med oförglömliga minnen från den toskanska landsbygden.

Vanliga frågor om Unesco-världsarvsplatser i Pienza

Vad finns det för andra saker att göra än Unesco-världsarvsplatser som är värt att besöka i Pienza?

Andra upplevelser du inte bör missa i Pienza:

Toppattraktioner i Pienza

Saker att göra i Pienza

Städer i Italien

Pienza: Fler aktiviteter och sevärdheter

Pienza: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pienza

Samlat omdöme

4.1
(123 recensioner)

Vi hade en jobbig dag med transporten på bussen, en buss gick sönder och den var tvungen att bytas ut och ersättaren hade problem med att dörren flaxade upp på motorvägen, men vi försökte skratta bort det hela. Annat än att vi inte 1 och en halv timme på Montepulciano och 1 timme i pienza. Jag trodde att det skulle ha varit trevligare att tillbringa mer tid på Montepulciano personligen som mer avstånd att gå. Var medveten om att vinturen är en plats i Montepulciano som är en gratis turné för alla att åka på så effektivt att kostnaden för denna resa är för transport egentligen och det är det. Om jag kunde göra det här igen skulle jag ta tåget och eller hitta en buss som tar mig till Montepulciano!

Utmärkt stopptid, mycket bra för att se attraktionerna. guide förklarar lugnt och alltid uppmärksam på människors frågor

Underbar! Mycket uppmärksamma och roliga guider! För att inte tala om landskapen... Val D'Orcia vann våra hjärtan.

Underbar resa Guiderna Alessandra och Laila var mycket vänliga och uppmärksamma. Mitt favoritställe i Toscana